- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Epson nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
wassermann #22727 üzenetére
Nade másrészt azt is szeretném megmismerni, hogy hogy lehet buherálni ROM-okat.
-
válasz
wassermann #22724 üzenetére
Nade az lényegében mindent elmentene az egész rendszerről.
Nekem csak az kéne, hogy egy olyan "tiszta rendszerképet" hozzak létre, ami már tartalmazz azokat a módosításokat, amiket csináltam.
Vagy nemtudom, hogy mondjam. -
Sziasztok.
Kb egy hete szereztem egy Pi 3-at, amivel eljátszadoztam, hogy mit is tud pontosan.
Az merült fel bennem közben, hogy tök jó lenne amolyan fork féleséget csinálni az alap Raspbianhoz, így ha pl újra kellene raknom a rendszert, akkor nem kellene mindent beállítgatni és telepítgetni rajta.
Másrészt pedig, ha van rá érdeklődő, akkor időközönként megosztanám itt is, ha valamit változtatok vagy igazítok rajta.
Alapvetően amire gondoltam az az, hogy a gyárilag rajta levő programokból törölnék párat, illetve hozzá is adnék párat, módosítanám a gyári hátteret, a gyári tálcát, stb.Most így néz ki egyébként a desktop rajta, ameddig eljutottam:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Napelem
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Gigabyte X299 UD4 Pro LGA 2066 alaplap, i7-7820X proci, 64 GB DDR4-3200 MHz RAM
- GAMER PC! i5-11400F / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- Gigabyte H510M-H PC
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest