- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Egy kérdés Arduinoról, hátha valaki tud segíteni: nézegettem a leírásokat a házi készítéshez, igazából nem nagy szám és egy ezresből ki lehet hozni - akkor, ha nem akarom megvenni az USB-soros, FTDI átalakítót [link] (700Ft eBayen Arduino bootloaderes atmega328, többi meg nem drága cucc).
Van valami megoldás arra, hogy kihagyjam ezt az átalakítót, és soros porton keresztül programozzam, esetleg az RPi GPIO portjairól? Vagy akár régebbi PC soros portjáról?
(Alternatív megoldás, hogy meglévő Arduino lapban lévő atmegaba belerakom a sajátomat, felprogramozom, majd kiveszem, és úgy használom, csak ehhez egyrészt kell egy meglévő Arduino, másrészt pakolgatni kell a vezérlőt).Ez persze akkor hasznos, ha sokat csinál az ember, én inkább csak így kíváncsiságból nézném meg, meg hát, miért ne. Tudom, 2-3k között vannak klónok is, de ha pl. simán lehet programozni a fent nevezett átalakító nélkül, akkor szívesen legóznék egy sajáttal.
Illetve arduino táp: miképpen is működik ez, vagy szabályzott 5V-ról megy USB-n, vagy tetszőleges adapterrel 9V-ról? Gond, ha egy tetszőleges 5v-os usb-s adaptert használok, amire nincs ráírva, hogy szabályzott? Vagy honnan tudhatom, hogy szabályzott-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Robogó, kismotor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest