Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozdavab
tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt én is boldog PI 4 - 8GB tulaj lettem
Egyelőre qbitorrent + pi hole + samba server fut rajta. Mindegyiket a pimylifeup on olvasott guide alapján setupoltam.A Samba/Torrent, USB3-M2 átlakítóval csatlakoztatott 512gb os msata, SSD-t használ (NTFS)
Minden működik hiba nélkül. Ámde
Sambán keresztül átlagban 30, maximum 40MB/s el tudok írni amit személy szerint keveslek. Írás mellett 50 ről 80 fokig felmegy a CPU amit személy szerint sokallok (bár a sebességet nem csökkenti közben)- Az msata-usb átalakítóm nem kéne bottleneckeljen mivel USB 3.2 gen2 és 10Gbit/s ig bírnia kéne (mondjuk minek, ha csak msata megy bele
)
- Az ssd a raspberry USB 3 portjába van dugva (5Gbit/s)
- Az adat küldő gép NVME ssd ről olvas (~3Gbit/s)
- A hálózat minden eleme közöt gigabites kábel van (1Gbit/s)
-Az msata ssdm 560/530 MB/s el kéne tudjon olvasni/írni
- A headless raspberry 64bit OS eközben egy 32gb os sandisk high endurance microSD ről fut.Innen szűk keresztmetszet ránézésre maga az msata ssd kéne hogy legyen a saját kis ~500megás elméleti sebességével, ami viszont még mindig nagyságrendel nagyobb mint a gyakorlati 30-40.
Próbáltam utánaolvasni interneten, miért ilyen lassú, vagy ez normális e, de nem lettem sokkal okosabb eddig.Mi okozhatja ezt?
Az NTFS fájlrendszer lassíthat ennyit/okozhatja a melegedést, akkor is ha eleve NTFS source ról másolok rá?
Az hogy SD kártyán van az OS és nem az SSD-n okozhat lassulást? (Mert mondjuk oda próbál cachelni a szerencsétlen valamiért)
Esetleg valami más ami elkerülte a figyelmem?Előre is köszi a tippeket/ötleteket
Új hozzászólás Aktív témák
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Corsair tápok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- HP Compaq Elite 8200 SFF (i3, 5GB DDR3, 250GB HDD, Win 10 kulcs)
- AZONNAL JÁTSZHATÓ Battlefield 6! CSAK 20E Ft.
- Octominer X8 Ultra + 5db Nvidia CMP 90HX
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
wassermann