Hirdetés
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozdavab
tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt én is boldog PI 4 - 8GB tulaj lettem
Egyelőre qbitorrent + pi hole + samba server fut rajta. Mindegyiket a pimylifeup on olvasott guide alapján setupoltam.A Samba/Torrent, USB3-M2 átlakítóval csatlakoztatott 512gb os msata, SSD-t használ (NTFS)
Minden működik hiba nélkül. Ámde
Sambán keresztül átlagban 30, maximum 40MB/s el tudok írni amit személy szerint keveslek. Írás mellett 50 ről 80 fokig felmegy a CPU amit személy szerint sokallok (bár a sebességet nem csökkenti közben)- Az msata-usb átalakítóm nem kéne bottleneckeljen mivel USB 3.2 gen2 és 10Gbit/s ig bírnia kéne (mondjuk minek, ha csak msata megy bele
)
- Az ssd a raspberry USB 3 portjába van dugva (5Gbit/s)
- Az adat küldő gép NVME ssd ről olvas (~3Gbit/s)
- A hálózat minden eleme közöt gigabites kábel van (1Gbit/s)
-Az msata ssdm 560/530 MB/s el kéne tudjon olvasni/írni
- A headless raspberry 64bit OS eközben egy 32gb os sandisk high endurance microSD ről fut.Innen szűk keresztmetszet ránézésre maga az msata ssd kéne hogy legyen a saját kis ~500megás elméleti sebességével, ami viszont még mindig nagyságrendel nagyobb mint a gyakorlati 30-40.
Próbáltam utánaolvasni interneten, miért ilyen lassú, vagy ez normális e, de nem lettem sokkal okosabb eddig.Mi okozhatja ezt?
Az NTFS fájlrendszer lassíthat ennyit/okozhatja a melegedést, akkor is ha eleve NTFS source ról másolok rá?
Az hogy SD kártyán van az OS és nem az SSD-n okozhat lassulást? (Mert mondjuk oda próbál cachelni a szerencsétlen valamiért)
Esetleg valami más ami elkerülte a figyelmem?Előre is köszi a tippeket/ötleteket
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Asztali PC monitorral
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- Eladó PC!! i7-9700/RTX2060 Super 8GB/32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One 500GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2520M I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest