- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Raspberry Pi
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
jozdavab #44847 üzenetére
"...A hőfok idle-n 40 fokról 30 ra csökkent, de 5V-n süvít mint a szél..."
A kiolvasott hőfok a Pi maghőmérséklete a chip belsejében, ha jól emlékszem 165°C a kritikus, amikor belép a hővédelem. Ezért írtam, hogy egyáltalán nem biztos hogy kell a venti, ha jó a borda.
-
adika4444
addikt
válasz
jozdavab #44847 üzenetére
Ha 80 MBps-ról beszélünk, az abszolút jónak mondható. Lehet persze hegeszteni, elméleti gyakorlati maximum gigás LAN-on olyan 108-115 MB/s meglehet, szóval nagy fájllal és rsync-kel érdemes lehet rátesztelni, hogy hol szűk a keresztmetszet, de átlagban ennél jobbat én nem hiszem, hogy elérnél normál használatban.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
jozdavab #44843 üzenetére
Minden ventinek van gyakorlati haszna.
Nekem alu házban van, szintén kis ventivel, de az működik. Csak nem annyira halk.
Noctua-nak van 5V-os ventije. Bár az meg lehet, hogy nem ilyen kicsi.
Kettős csapágyazásút érdemes keresni.Én inkább annak járnék utána, hogy milyen hőfokvédelem van beleépítve (pl. lekapcsol mielőtt kinyúvad) és, hogy a magas hőmérséklet következményeként van e teljesítményvesztés.
Ha nincs védelem, vagy csökken a sebesség, akkor mindenképp érdemes aktív hűtést beszerezni. Ha viszont nincs ilyen gond, akkor személy szerint csak erősen ajánlom, de nem feltétlen szükségszerű. -
jozdavab
tag
válasz
jozdavab #44839 üzenetére
Ja igen, a hőfokokhoz:
Lemaradt, de egy zebra case be van benne, ilyen kis mini hűtőbordákkal.
Elméletileg van hozzá egy ventillátor is, de szerintem azt döglötten kaptam mert nem forog, pedig dokumentáció alapján jól van bekötve. Szóval jelenleg passzív üzemmódban üzemel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Gurulunk, WAZE?!
- Horizon Forbidden West
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest