Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
De hiába írnak ott bármit, ha egyszer maga a Raspberry elérhetetlen!
Egyébként nem igazán tudom, hogy hol keressem ezt az "uihost"-ot. Ilyen fájlnevem nincs, a beállítási fájlokban meg csak egy utalást van rá kommentben - IPv6 esetére.
Amúgy meg, szerintem, ha nincs érték adva neki, akkor nincs korlátozva. (A js fájlban is benne van kommentként.) Egyébként a másik Raspberry-ről, amin keresztül ugye elérem az egyiket, a node-ok kivételével azonosak a beállítási fájlok, és maga a NodeRED WebGUI-ja is elérhető az 1880-as porton.
Nekem ebből az jön le, hogy valahol maga a Linux/Raspbian van korlátozva arra, hogy csak a helyi hálózatról férhessek hozzá. Régebben egyébként ment, aztán frissítettem, azóta vagyok kizárva.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos autók - motorok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Path of Exile (ARPG)
- Napelem
- További aktív témák...
- HomeAssistant, szerver, böngészés: 3,4 GHz Pentium 6500Y, 8 / 128 GB és egyéb konfigurációk
- Intel Core i7-5820K, GA-X99-Gaming 5P, 32 Gb RAM
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann