Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexusarx
csendes tag
Azt nem szeretnék EXT-es particiót mert nincs kedvem 1 napig közel 1,5 terrányi anyagot másolgatni plusz ha viszem valahova a vinyót és az win akkor meg telepítgetni kell mindig valami extes meghajtót winre... ha más nem lesz inkább töltsön lassan... de a kérdés még mindig adott hogy melyik a legjobb driver ???
Youtube-ra visszatérve... tegnap kipróbáltam az OpenELEC legújabb release-el azzal tök jól ment , bár én az xbmc futásával ott nem vagyok megelégedve ... plusz nem tudtam FTP-n kapcsolódni az openelechez ... így visszaraktam az RC5-öt. Eddig szerintem ez a legsikeresebb, bár kétségtelen hogy elég sokat bootol.
Ettől független mindegyik kifagy , ha strapálni akarod ... Akinek érdekes az infó , teszteltem 96/24-es flacet - szépen megy (bár a szám elejéből még mindig elviszi a 6 secundomot) , megy a DTS , DTS-HD, DTS HD MA, DolbyTRUEHD, .mka -t szépen játszotta , elég sok full HD-t kényelmesen visz , de ha DTS hang van alatta akkor észrevehető hogy időnként megrángatja a filmet , de nem olyan borzasztó mértékben zavaró .
BR-t sikerült valakinek lejátszásra bírnia ???
Karcsi
-
nexusarx
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy linuxos, de láttam hogy több NTFS driver létezik. Van amelyik csak olvasás , de van írás olvasás. Én most az ntfs-3g -t használom. De úgy vettem észre ez igencsak processzor igényes . Melyik lenne az ami kevésbé az de még is használható írásra olvasásra ??? Amúgy én raspbmc RC5-öt használok . Torrentre transmissiont. Csak akkor működik ha kilépek az XBMC-ből, de sajnos akkor sem tudok 800k-nál gyorsabban tölteni . Ha túl megy akkor összeomlik az egész Ezért gondoltam hogy megpróbálom másik NTFS driverrel.
Lenne más is... Valaki használ raspbmc RC5 alatt Youtube plugint, mert nekem rohadtul nem működik . Valami plugin erroral kilép mikor már a keresés eredményét adná vissza ??? Valaki tud erről bármit is ?
Köszi
-
törölt tag
Üdv. Jól tudod, nem lesz jó mindkettőre. Én személy szerint úgy gondolom még akkor sem ha nem egy időben használod mindkettőre, az osztott memória miatt. A HTPC-hez a gpu-nak kell minimum a fél memória (arm128_start.elf), a torrenthez meg nem árt ha több jut a cpu-nak mint a grafikához (arm224_start.elf). Ezek az indításkor töltődnek be, midig csak egy, nyilván nem lehet mindkettőt egyszerre. Ezért gondolom. Persze, megoldható, hogy ha filmezni akarsz átállítod-újraindítod, aztán ha torrent akkor vissza-újraindítod, de nekem macerának tünik.
Operációs rendszernek, ha nem ismered a linuxot, a raspbian teljesen jó. A raspbmc is lehet jó, ezt a menüből transmission-t én nem néztem meg még, gondolom csak működik, ha benne van, ki kell próbálni. Én jobb szeretem tudni mi történik, igaz, nem is használom ezt a két disztrót. Raspbian általános célú, a raspbmc meg, akárcsak az openelec, a xbian és társai egy adott célra vannak kihegyezve, nehezebb egyéb dolgokra rábírni őket, de nem lehetetlen. Szerintem.
De hiába mondjuk mi itt az okosakat, legjobb módszer a tapasztalatból tanulás, próbáld ki, elrontani nem fogod, hamar rájössz, mi a legjobb neked.
-
Kris87
aktív tag
Nekem is htpcként szolgál, hálózatról nézem a filmeket róla, igaz, csak Br ripeket, crt tévén tökéletes az is. Raspbmc-vel használom, az rc5 már elég használható, de van még hova fejlődnie. Saját menüjéből telepíthető rá az rtorrent, utorrent, transmission, nem próbáltam egyiket sem. A mezei 5v 1000 ma-es táppal befürödtem, gagyi, nem tudja a névleges értéket, a 700-as samsung töltő jó.
-
Osiris
őstag
Végre megérkezett az én RPI-m is (15hét után). Ha megérkezik végre az aktív usb-hubom is, szeretném majd HTPC-nek és torrentkliensnek használni. Nem feltétlenül egy időben akarom a kettőt, mert olvastam, hogy nem bírja, de egy olyan rendszert szeretnék feltenni ami mind a két dolgot tudja. Mit javasoltok? Rasbian jó erre? Torrenthez transmissiont szeretnék használni, ha nincs a célra sokkal jobb ötlet, de várbék javaslatokat. Thx!
[ Szerkesztve ]
-
-
sztanozs
veterán
válasz sztanozs #2990 üzenetére
És ahogy nézem DWG Viewert is lehet, hogy neked kell forrásból fordítanod arm architektúrára...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz klb_coco #2988 üzenetére
Szerintem megoldható - kérdés, hogy mennyire memóriaigényesek azok a dwg állományok. Mert a Pi nincs ám megáldva túl sok memóriával.
DVI megoldható passzív HDMI -> DVI átalakítóval[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
klb_coco
csendes tag
Sziasztok,
pdf illetve Autocad dwg állományok hálózaton keresztül való megtekintésére szeretnék egy olcsó megoldást összeállítani. Így találtam rá a Raspberry-re, mint alternatívára.
Szoftver oldalon elvileg megtalálhatóak a szükséges programok, a kérdés, hogy a PI mire képes? Mivel ez ügyben semmi tapasztalatom nincs kérem segítsetek!
Egy nagy méretű (kb. 22"-os) monitoron minimum 1680x1050-es felbontásban kell megjeleníteni a képet. Mivel a megoldás olcsó, így valószínű, hogy a monitornak VGA, DVI bemenete lesz.
Vajon a PI képes elfogadható sebességgel erre?Más: itt ugyan csak a PI-ről van szó, de tudtok-e olyan fórumot ajánlani, ahol a hasonló rendszerekkel foglalkoznak a hozzáértők (Gooseberry, Cubieboard, Odroid-X)?
-
Warter
addikt
válasz MasterDeeJay #2986 üzenetére
Proxyn nem kell semmit piszkálni, csak a Putty-ban beállítani, hogy azon keresztül menjen ki.
-
válasz sztanozs #2985 üzenetére
Az a helyzet hogy én vagyok az egyik informatikus , csak a tűzfalat/proxy-t nem piszkálhatom (hosszú történet...). Ezen kívül ha publikus wifin keresztül netezek akkor se legyen gond a terminállal. Ajaxterm-et kipróbálom, valószínű az lesz a megoldás. Ahogy olvastam az pont egy https-es jávával működő terminál.
-
sztanozs
veterán
válasz MasterDeeJay #2983 üzenetére
Nem - ez úgy működik, hogy az egyik oldalon (routeren) fut egy apache, ami fogadja és küldi a http(s) csomagokat, amibe az IP csomagok vannak belepakolva. A kliens oldalon (nálad) pedig fut egy putty, ami egy http-tunnel kliensen keresztül http(s)-en kommunikál a szerverrel. Így a céged számára http(s) kommunikáció látszik, de te igazából putty-on keresztül eléred az otthoni ssh-t.
Viszont a nagy "furcsa" forgalmat így is ki tudják a cégnél szúrni (és utána szűrni a címedre, vagy a forgalom szignatúrájára), ha nagyon tiltani akarják...JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Vaze ott van előttem kiírva nagy betűkkel, már szinte ki se fér annyira látszik.
Ajaxterm lesz a megoldás. [link] -
válasz sztanozs #2981 üzenetére
Köszi! Egyenlőre semmit nem értek belőle, de kibogarászom hogyan működik.
Ezzel csak annyi történik hogy más porton működik az ssh, ez kezdetnek jó lenne de még mindig nincs egy felület amin használhatom a terminált.
Találtam egyet ami jó nekem de jobb lenne sajátként futna:
http://www.serfish.com/console/Mortein79
A php-s filefeltöltés része menni fog, arra valóban van jópár megoldás. Az SSH-ra kellene olyan megoldás mint a fenti képen csak nem úgy hogy közbenső fél "adja át" webről a dolgokat hanem saját webszerveren futna ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterDeeJay #2980 üzenetére
PHP-vel, ha van joga a juserének, tudsz exec-elni, szóval egy ssh--klienst összedobhatsz, de ház nagyságú sechole lehet, ha nem jól írod meg, és valami bot vagy scriptkiddie észreveszi. Lehet van is már ilyen kész cucc. A fájlfeltöltögetést is megoldhatod a webszerveren keresztül, ezt is lehet megírták már. Szerintem mindkettő rossz megoldás, persze ha nincs más, esetleg.
Kell keresni egy portot amin ki tudsz menni, azon lehet firessh-val ssh-zni, ftp over ssh-val ftp-zni fireftp-vel. Vagy scp-zel WinSCP-vel. Szerintem.
-
sztanozs
veterán
válasz MasterDeeJay #2980 üzenetére
ip over https proxy?
[link][ Szerkesztve ]
-
válasz #21719808 #2979 üzenetére
Nem erről van szó. Fut egy webszerver, van rajta egy weblap és én azon szeretnék egy olyan lapot ahol egy böngészőn keresztül elérhetem a terminált valamint egy másik felületet ahol közvetlenül feltölthetek file-okat a pi meghajtójára. (utóbbit php kódal talán meg tudom csinálni www könyvtárra de az nem épen biztonságos, ezért kellene az SFTP)
Maga a pi otthon van, és csak az azon futó webszevert érem el (apacs). Melóhelyen nem tudok rámenni ssh-val, se ftp-vel mert az itteni tűzfalon tiltva van (az otthonin ki van engedve minden ami kell). Mobilnettel megy minden, csak nekem egyszerűbb lenne programok nélkül kizárólag webes felületen elérni mindent.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterDeeJay #2978 üzenetére
Végülis, lehet, de a memória mindenképpen kevés a sima görgetéshez meg sok laphoz. A html5-ös videók állítólag mennek. Persze, lynx vagy links alatt nem lenne gond.
Az SSH-hoz: Más port nincs nyitva? Ha van, állítsd arra a raspberry ssh-ját, és megy. Szerintem a webessel ugyanez lenne, hiszen ha a raspi ssh-ja 22-esen van, szóval a webesnek is azon kellene. Van olyan, hogy firessh, ez egy ff plugin, de működő port gondolom ennek is kell.
-
válasz wassermann #2975 üzenetére
Nem sokkal lassabb mint egy régebbi eeepc. Szerintem ha van html5 gyorsítással akkor akár hd-s youtube videókat is kellene vinnie.
Annyi hogy kevés weblapot érdemes rajta nyitva tartani. Lassú, de azért használható. Sima midorit használom, persze nem minden megy vele.
Chromium összeomlik, sőt ha vnc-n keresztül nézem akkor azt is "magával rántja".Más:
SSH-ból létezik valami egyszerű (és biztonságos) web alapú megoldás?
Melóhelyen nincs nyitva 22-es port, és kényelmesebb lenne egy weblapon irkálni mint külön puttyozni. Esetleg extrának webes felületű (S)FTP kliens? -
törölt tag
válasz lionelqw #2974 üzenetére
Szia
Milyen linux? (raspbian vagy melyik?). Illetve, ezt már írták, de én is szólok: netezni nem túl jó, sok kompromisszum lesz. Ilyenek, hogy max3-4 tab, lassú bizonyos oldalakon, félpercekre "lefagy", stb... Midori a legelterjedtebb, de lehet mással is. Itt erről beszélnek, a végén ajánlanak egy archlinux-windowmaker-netsurf kombót, azt nézd meg esetleg. Bár, kezdőnek wm...
[ Szerkesztve ]
-
lionelqw
csendes tag
Sziasztok!
A Pi-met alapvetően egy családtag netezésére akarom használni, nem olyan igazi forrasztós nyáklapmaratós csóka vagyok. A problémám a következő. Van egy T-s usb-s stickem, ZTE MF190. Szeretném életre kelteni rajta a netet Pi alatt mert ahol használnánk oda nem akarok nagy befektetést csinálni a net miatt és ezen keresztül szeretném elérni a netet.
lsusb-re
....
Bus 001 Device 007: ID 29d2:2000 ZTE WCDMA Technologies MSM MF627/MF628/MF628+/MF636+ HSDPA/HSUPAusb-devices -re
....
T: Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Cnt=02 Dev#= 7 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=19d2 ProdID=2000 Rev=00.00
S: Manufacturer=ZTE,Incorporated
S: Product=ZTE WCDMA Technologies MSM
S: SerialNumber=MF1900TMOD010000
C: #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr=500mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storageNem vagyok nagy guru linux alatt, tehát ha valaki tud segíteni, akkor olyan szájbarágósan kérném. Köszönöm!
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Minidlna szerver-ről szeretnék xbmcvel filmeket lejátszani, az upnp alatt és mint samba megosztás is látja a könyvtárakat, de a fájlokat már nem, se zenéket, sem pedig filmeket. Pendriveról látja. Próbáltam xbian 0.8-cal, raspbmc-vel és openelec féle rendszerrel, egyikkel sem látja. Másik kérdés: Videó lejátszás közben a kép felett ott egy csomó szöveg, azt hogy lehet eltüntetni? Előre is köszi!
-
baani59
aktív tag
válasz #21719808 #2956 üzenetére
Egyébként, miért külön partíciókat backupoltál, miért nem a komplett kártyát?
Az a legvalószínűbb magyarázat, hogy megoszlott a figyelmem a Pi, egy windowsos pécé és a tévé között.
Megcsináltam újra...
Végigfutottam a Raspis blogodat. Nagyon hasznos.
Van már linuxos routerem, műholdvevőm, telefonom, mini számítógépem. Szeretném a Linuxot készség szinten használni, de "valamiért" még nem sikerült elmélyedni benne, így általában olyan ismertetőket veszek igénybe, amit te is készítettél.Köszönöm.
Samsung Galaxy S23 (Android 14) - Pocketbook Inkpad 4 - Samsung Galaxy Watch 4
-
-
balco
aktív tag
Nekem Raspbmc RC5-el elindulnak a filmek, de szinte mindegyikben megakad a lejátszás egy-egy pillanatra.
Lehet az USB vinyó lassú? Nem kap adatot elég folyamatosan?
Bosszantó... -
sztanozs
veterán
válasz MasterDeeJay #2967 üzenetére
RPI fórumában kitárgyalták.
Röviden, nincs ARM-os TS szerver.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Lehet hogy nekem is szükség lesz még egy pi-re. A "nagy" szerverem már csak TS és webként üzemel, amire szerintem sok a 30w fogyasztás ezért ki szeretném váltani pi-vel.
Az lenne a kérdésem hogy hardverileg elegendő-e Web+FTP (sql nélkül, nagyon alap dolgokkal) és mumble(vagy TS3) szerverként a Pi?
Teamspeak szerverből látok linuxos verziókat de nincs kimondottan arm procira, nincs valami fordító vagy emulátor ami ezt megoldaná? (mumble-vel még barátkozok, viszont klántársak faékek és Ts-hez szoktak)
-
DragoX
tag
Ha van valakinek véletlenül eladó "B" modell írjon már nekem légyszi. Köszönöm!
-
vado78
csendes tag
Sziasztok!
Mióta felraktam a Raspbmc RC5-öt, bármelyik video lejátszásakor azt írja ki, hogy dolgozom..., de a videó nem indul el. Korábbi RC-vel nem volt ilyen probléma. Mit lehet tenni?
Openelec nem olyan gyors, mint ez, viszont jelenleg a Raspbmc nem használható... -
Endreas
tag
válasz teppik_amon #2959 üzenetére
Akkor tegyem újra?
Az official oldalról?
Számít valamit (gondolom nem) hogy adapterrel használok microSD-t?Kérdezz.
-
teppik_amon
tag
válasz Endreas #2958 üzenetére
Legutóbbi upgrade-nél jártam így, meg szinte mindenki ahogy olvasom. Én nem szórakoztam, újrainstaláltam az egészet.
Érdemes letiltani az auto upgrade-et a menüjében.raspbmc hozzászólások között találtam, elvileg működik. be kell ssh-zni aztán:
sudo bash -c "echo /home/pi/.xbmc-current/xbmc-bin/lib/xbmc/system > /etc/ld.so.conf.d/xbmc.conf"
sudo ldconfignem próbáltam!
-
Endreas
tag
Bocs srácok..
Ne jól fogalmaztam!Szóval a GUI elindul, de úgymarad a "Relax, XBMC will resume shortly.." feliratnát és váltogatja a képet a terminállal és e lila "R" logóval ritmikusan.
Mi a teendőm hogy továbbmenjen?Kérdezz.
-
teppik_amon
tag
válasz tamas1985 #2906 üzenetére
Hello mindenki
raspi-t használok, raspbmc-vel.
Látom billentyűzet után érdeklődtök, én eg ilyet szereztem be: [egér+bill egyben]
egyik oldalra fordítva egérként működik, érzékeli merre fordítod az "orrát", a másik oldalára fordítva meg billentyűzetként funkcionál. Az egér oldalán multimédia vezérlő gombok vannak.
Az egészben az a legszebb hogy semmit nem kell telepíteni, csak rádugtam a raspi-re és működik. -
törölt tag
válasz baani59 #2955 üzenetére
Egyébként, miért külön partíciókat backupoltál, miért nem a komplett kártyát? Ahogy írtam, partíciószám nélkül, így az egészet elmenti, tökmindegy hány meg milyen partíció van rajta, visszaíráskor meg csak az "if" meg "of" okat cseréled fel, és ugyanaz lesz bitrepontosan.
-
baani59
aktív tag
Köszönöm a választ PistiSan és Mortein79.
A Win32diskimager-t használtam már image fájlok felírására. Azt nem tudtam, hogy készíteni is lehet vele. Lehet?
A Linux dd paranccsal "backupoltam" a Fat32, a Swap és az Ext3 particiót.
Remélem, hogy nem lesz rá szüksé g....
-
baani59
aktív tag
Nem szoktam a Pi-n zenét hallgatni, de a kedvedért megtettem. .)
A Raspbmc RC5 van fenn.
A számláló tényleg az első 5-6 másodpercet gyorsabban teszi meg, aztán ha hálózatról megy lejátszás végigmegy, helyi meghajtóról való lejátszásnál kicsivel a vége előtt megáll.
A számváltás kicsit lassúnak tűnik, hálózatról valamivel lassabb.Magával a zenével minden rendben.
-
sztanozs
veterán
válasz szabi__memo #2950 üzenetére
Memória...
-
nexusarx
csendes tag
Sziasztok !
RASPBMC-t használok mióta megjött a raspberry-m. Kb release 2 óta. Szerintem nagyon kellemes és már gyors is . Teszteltem az OPEN ELEC-et is de nem volt túl jó , nagyon lassú volt a gui. Most a raspbmc rc5 van fent a tegnapi XBMC releassel.
A cucc most közvetlen van rádugva egy denon 2113 erősítőre. Szépen megy a DTS hang mkv alól.Ha van valakinek tapasztalata .DTS kiterjesztésű zenei filokkal hogy tudnám rábírni a raspberry-t hogy lejátsza az írhatna pár sort ?!
Másik kérdésem az lenne , hogy akkor most a DVD formátum tud értelmesen is futni vagy nem ?
Valamint a harmadik , Samsung chippes raspberry meddig húzható ???
Köszi előre is ,
Karesz -
megema
őstag
Direkt ignoráljátok a hozzászólásaimat, vagy olyan nehéz elindítani egy zenét?
-
törölt tag
válasz baani59 #2945 üzenetére
Windows alatt biztosan jó az az image-writer is, de linux alatt egy parancs csak, egy beépített progival:
dd if=/dev/sd<sd kártya betűjele, partíciószám nélkül!> of=<image-fájl útvonala, ahová a mentést akarod rakni> bs=1M
vagyis pl:
dd bs=1M if=/dev/sdg of=/home/elemer/rasimages/ittmostjominden.img
[ Szerkesztve ]
-
baani59
aktív tag
Szia,
újra kérnék egy kis segítséget.
Kb. ötödször telepítem újra a Raspbmc-ét - a tuningról azonban nem akarok lemondani.Megfogadnám a tanácsodat - backupolnám az SD kártyát.
Próbáltam Linux és Windows alól is, de az Ext3-as particiónál mindig megakadtam.
Te mivel backupolsz?
Köszönöm.
PéterSamsung Galaxy S23 (Android 14) - Pocketbook Inkpad 4 - Samsung Galaxy Watch 4
-
törölt tag
válasz wassermann #2942 üzenetére
Igen, eszembe jutott, már nincs alatta amióta átköltöztettem az asztal alá. Csak a tv mögött, a mélynyomó burkolata olyan fémesnek tűnt, bár nem az, műanyag), gondoltam jobb nem kockázni. Bár egy sima papírlap is jó lett volna, szigetel.
Viszont a málaj-féle doboz egész jónak néz ki, lehet meg kellene valami ilyesmit csinálni. Mondjuk, most úgyis a szoftveres dolgokkal vagyok elfoglalva inkább, úgy se látom a "kicsikét", ssh-n tartjuk a kapcsolatot, akkor meg felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Állítólag fültisztítópálcika-doboz is elég jó, csak a csatlakozóknak kell a helyet kivagdosni.
Egyébként, amióta overclock van, lehet nem célszerű egy ilyen hűtés nélküli eszközt egy levegőtlen műanyag dobozba zárni. A papír meg meg is gyulladhat Ráteszed egy antisztatikus zacskóra, és mehet....
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
még ami eszembe jutott: cd jewel tokból kivágott műanyagot összeragasztani doboz formára (sniccerrel is vágható)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
a kemenypapir pont ma jutott eszembe
muszerdobozokat neztem, de eszetlenul dragak (annyiba kerul mint az egesz cucc amit osszerakok...)
a DVD-olvaso meg tapegyseg nagyon nagy, viszont ezen a vonalon indultam el: amiben vannak nagyobb meretu egybefuggo sik muanyag reszek, azokat felreraktam, egy kis furas-faragassal jok lehetnek
a LEGO tegnap jutott eszembe, pont az itt regebben olvasott otletek miattegyelore a regi eszkozokbol felhasznalt 'nyers' muanyag tunik a legolcsobb megoldasnak, mar csak dobozba valo belerogzitesre kell megoldast talalni...
esetleg megprobalom a csavarmenetes kis tavtartokat kivagdosni ebbol-abbol, es raragasztani a muanyag alapra, az mar csak eleg lesz... -
fo_di
őstag
néhány ötlet:
- papírdoboz (olcsó, mérete szabadon alakítható)
- előregyártott műszerdobozok: a műanyag dobozok kevésbé drágák (kb. 5-700 pénz a pi méretében), az alu dobozok 1000 körül vannak megfelelő méretben
- kibelezett dvd olvasó, számítógép tápegység, háztartási elektronikai cikkek
- igazi barkács/gányolós megoldások: legóból építeni, dvd hengerbe kivágni, vajasdoboz, stb -
doc
nagyúr
visszakerestem a topicban, de nem talaltam egyszeru otletet hazilagos dobozkeszitesre
valakinek van esetleg tippje, hogyan/mibol lehetne olcson egyszeru dobozkat csinalni?
(az igazat megvallva nem RPI-hez kellene, de a meret hasonlo) -
megema
őstag
OpenELEC és Raspbmc alatt is ha elindítok egy zeneszámot, akkor 0:00-ról kb. fél másodperc alatt 0:05-0:06-ra ugrik a számláló, így a végén meg vagy áll pár másodpercet a vizualizációval együtt, amíg még szól a zene, vagy levágja a szám végét. A számváltásra is várni kell csomószor. Találkozott valaki ilyennel? Olvasgattam fórumokat, de nem nagyon találtam megoldást. OMXPlayert felfrissítettem Raspbmc-n, de nem hozott javulást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Endreas #2931 üzenetére
Szia
Itt valaki azt írta tegnap, hogy xbmc probléma, és az updateonstartup-ot kell kikapcsolni. Próbáld meg, lehet jó.
Esetleg nézd meg a xorg logját, lehet az hal el valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
Endreas
tag
Sziasztok!
Gondoltam ha itt kérdezem gyorsabb lesz :
XBMC-t tettem fel memóriakártyára -> bele a PI-be -> feltette, leszedte a csomagokat, konfigolta -> beállítottam régiót, nyelvet,.. -> nem jön be a GUI. van valami teendőm még vele?
Kérdezz.
-
tamas1985
aktív tag
Eladó egy pi póló, ha szépen kéri valaki még alkudni is lehet.
http://hardverapro.hu/apro/raspberry_pi_element_14_polo_l-es/hsz_1-50.html -
törölt tag
válasz PistiSan #2919 üzenetére
És a 22-esen is van az ssh? Na, tréfát félretéve, nekem ez az sshd configom, így megy.
http://pastebin.com/Dcxh3xxv
Bár szerintem ez a "gyári", nem rémlik hogy hozzányúltam volna. -
törölt tag
válasz PistiSan #2915 üzenetére
Ha az image az ArchLinuxARM-ról van, akkor engedélyezve van. Kiírod, megnézed mi az ip-je, aztán ssh root@<ipcim>. A jelszó is "root".
-
PistiSan
addikt
Arch linux alatt hogyan kell engedélyezni az ssh távoli elérését? A port forwardot megcsinálom neki a routeren, de connection refused hibaüzenetek kapok.
-
törölt tag
Egyébként, használja valaki torrentszerverként? rtorrent-el? Arch linuxal? rutorrent-el/nginx-el?
Ha esetleg érdekelne valakit a téma, elkezdtem róla írni egy blogot, nem tudom engedélyezett-e itt ilyen önreklám, de hátha nem modarálják le:
http://raspikalandok.blogspot.hu/
Remélem találni benne érdekességeket. Próbálok sűrűn postolgatni, majd meglátjuk meddig
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PistiSan #2910 üzenetére
Értem. Nem tudom, nekem 40D5000-el, raspbian-al tökéletesen ment, igaz, mivel a samunak saját megoldása van, (Anynet+, vagymi), csak az iránygombok, enter, de azok mentek azonnal.
Esetleg nézd meg, hogy a Settings -> Network -> Services -nél az "Allow control of XBMC via HTTP" engedélyezett-e.
[ Szerkesztve ]
-
tamas1985
aktív tag
Tudnátok ajánlani távirányítót hozzá, mindenképpen olyan kéne aminek nem kell aktív usb hub.
Én ezt néztem ki de jó lenne ha valaki kipróbáltat tudna mondani.
http://www.ebay.com/itm/PC-Computer-Remote-Control-USB-Media-Center-Controller-/280856841640?pt=US_Remote_Controls_Pointers&hash=item41645f4da8 -
megema
őstag
Sziasztok!
Tegnap lettem Pi tulajdonos. Autóba való beépítés céljából vettem. Ehhez viszont rendesen fel kell szerelnem. Mini BT, mini WiFi és FM transmitter lenne állandó jelleggel USB-n ráaggatva. Ezekhez viszont gondolom már aktív hubra lenne szükség, ugye? Próbálkozott már valaki (érintő)kijelzőt ráapplikálni közületek? Mert a későbbiekben szeretnék egy 3 - 4"-osat rákötni, csak nem tudom milyen lehetőségek közül lehet, illetve érdemes válogatni csatlakozók terén. Csak HDMI (+ USB)?
OpenELEC alatt ugyanolyan módon megy a tuningolás? Ilyet érdemes venni hozzá? Class 4-es SD kártyánál érdemes gyorsabbat venni, vagy nem hoz érezhető javulást?
-
tomzi1
tag
Nekem nem megy legnagyobb fokozaton, eggyel kisebbet bírja, szintén hynix ram.
Btw szereztem egy rendes tápegységet, 5V-on 9A-t tud, csináltam kábelt a külső vinyónak is úgy, hogy a tápegységről kapja a +5V-ot (a Pi felé nem megy) föld pedig közös. Azóta tempósabb lett a málna és bátrabban merek mosolyogni is. -
azbest
félisten
válasz PistiSan #2902 üzenetére
Nekem ment a gyári tuning legnagyobb fokozatán 1000MHz cpu / 500MHz ram , csak kilépegetett a programokból. Azért vettem lejjebb. Boot alatt shiftet nyomva figyelmen kívül hagyja a tuningot az új raspbian. Másrészt a kártyát olvasóban át tudod szerkeszteni akkor is. Feszt emelni nem szabad ész nélkül. Egyébként legrosszabb esetben a kártyán lévő fájlrendszer elromlik és újra kell rakni. Érdemes backupolni a felkonfigurált kártyát tuning előtt.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz marcell991 #2900 üzenetére
A tápot úgy tudod kizárni, ha mutiméterrel a két tesztponton megméred a feszültséget. Ha az új raspbiannal próbáltad, akkor az ottani beépített tuning egész ígéretes főleg hogy gari mellett emel feszültséget is.
Itt egy pici szkript amit lehet közben futtatni akár ssh-n keresztül és nézni a frekit és hőmérsékletet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- AM4 Gamer Build
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest