Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv. Jól tudod, nem lesz jó mindkettőre. Én személy szerint úgy gondolom még akkor sem ha nem egy időben használod mindkettőre, az osztott memória miatt. A HTPC-hez a gpu-nak kell minimum a fél memória (arm128_start.elf), a torrenthez meg nem árt ha több jut a cpu-nak mint a grafikához (arm224_start.elf). Ezek az indításkor töltődnek be, midig csak egy, nyilván nem lehet mindkettőt egyszerre. Ezért gondolom. Persze, megoldható, hogy ha filmezni akarsz átállítod-újraindítod, aztán ha torrent akkor vissza-újraindítod, de nekem macerának tünik.
Operációs rendszernek, ha nem ismered a linuxot, a raspbian teljesen jó. A raspbmc is lehet jó, ezt a menüből transmission-t én nem néztem meg még, gondolom csak működik, ha benne van, ki kell próbálni.
Én jobb szeretem tudni mi történik, igaz, nem is használom ezt a két disztrót. Raspbian általános célú, a raspbmc meg, akárcsak az openelec, a xbian és társai egy adott célra vannak kihegyezve, nehezebb egyéb dolgokra rábírni őket, de nem lehetetlen. Szerintem.De hiába mondjuk mi itt az okosakat, legjobb módszer a tapasztalatból tanulás, próbáld ki, elrontani nem fogod, hamar rájössz, mi a legjobb neked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4061, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Én jobb szeretem tudni mi történik, igaz, nem is használom ezt a két disztrót. Raspbian általános célú, a raspbmc meg, akárcsak az openelec, a xbian és társai egy adott célra vannak kihegyezve, nehezebb egyéb dolgokra rábírni őket, de nem lehetetlen. Szerintem.
wassermann