Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtirley
tag
Üdv mindenkinek!
Hozzájutottam egy RasPi 512-höz. A problémám az vele, hogy szerintem csak 256-osat kaptam. Az első teszteket debian alatt csináltam, a rendszer - video arányt is csak 256 mega elosztásával tudom állítani, tehát nem az a gond, mint amit feljebb említett valaki, hogy a video viszi a ram felét, és csak 256 látszik.
A forgalmazó állítja hogy 512-est kaptam.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet teljes biztonsággal megállapítani, hogy melyik verzió lehet a board?
A segítséget előre is köszönöm. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Proci85
senior tag
Azt nézte valaki, hogy a mi a stabil legalja a frekvenciáknak? Próbaképp benyomtam a CPU-nak egy 200 MHz-t. Kicsit lassabban állt fel, de működik (SSH-n)
Kérdés viszont, hogy ilyenkor a többit (GPU, RAM) ő maga korrigálja éd visszaveszi vagy az ugyanúgy a gyári értékeken ketyeg?
Le lehet valahogy kérdezni a GPU, RAM sebességét?[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
válasz Proci85 #3468 üzenetére
No közben nékem is megjött a Pi. Kérdésemre válaszolva, igen jó, sima micro usb-s teló töltő/adatkábel is jó. Perpill egy micro usb 5V/500mA Motorola teló töltőről nyomom. SD-re ment a Rasbian,DHCP-n feljött a Pi, arp-scannel meg is lett az IP-je, onnan meg SSH-val zsupsz. Így monitor sem kellett a Pi-hez, rögtön mehetett a távbejelentkezés
Nagyon patent a cucc és az 512 RAM-ot rendesen látja.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz CPT.Pirk #3494 üzenetére
Gondolom xbmc pvr + tvheadend - kész buildként ilyen az openelec. Csak nem tudom, hogy támogatja-e pont azt a tunert, amit használsz. Talán van böngésző plugin is xbmc alá, ha jól emlékszem. Ha mindent támogat, akkor még legózni sem kell vele. A tvheadend-et is a menüjében lehet bekapcsolni, de azt hiszem akár más backendet is lehet használni vele.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor mit javasolsz, ha szeretnék egy USB-s DVB-C felvevőt csinálni, amin mellesleg böngészni is lehet? (böngészés csak másodrendű, nem létkérdés, csak tudjon felvenni meg lejátszani a megőszülés faktor nélkül)
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
azbest
félisten
válasz CPT.Pirk #3492 üzenetére
az openelec friss buildjeit szoktam néha kipróbálni, legutóbb a nov 12-eset néztem [link], azóta az archiv mappába átkerült az, de például ha jól látom mai friss build is van.
Meg úgy általában néha ránézek, hogy milyen fejlesztéseket csináltak a firmware-n mostanság (ebből nem a legfrisebb szokott lenni az imagekben). [link]
-
vzoltan
aktív tag
válasz Csarlee #3490 üzenetére
3 folott mar meghasal, de mivel a max savot osztana szet 3 fele (ahogyan a szamitogepen is) ezert arra jutottam hogy 1-esevel tokeletes es akkor maxon jon/darab. utana a seednel mar nem zavaro a 35db sem, mert maximalizaltam a kapcsolatokat ugy hogy elbirja (kicsit feljebb linkeltem a settings.json-t) . nekem az a fontos hogy lefele maxon jojjon hogy varakozas nelkul megkapjam amit szeretnek, vissza fele nem lenyeg, 48ora seedkotelezettseg van vagy 1es aranyu vissza toltes. szoval ha nem is jon ossze az 1 es arany mindig (ez ugye fugg a torrent nepszerusegeteol is) 48orat siman mehet a kutyu mivel alig eszik valamennyi aramot. -» tokeletes torrent eszkoz (nekem )
[ Szerkesztve ]
-
vzoltan
aktív tag
válasz vzoltan #3486 üzenetére
tudtam h ez lesz a kovetkezo hozza szolas
6 van eppen benne a downloadban, es 40 a seedben.
a kepen azt latod hogy 6 letoltendo van, es ebbol azt az egyet eppen 4,4MB/sel tolti a raspi.
------
nalam ugy van beallitva hogy 1x-re csak 1-et tolt de azt maxon, (igy azert merettol fuggoen) 3-10perc utan mar tolti is a kovetkezot. szerintem (szerintem) folosleges egyserre raereszteni 1nel tobbet, mert csak szetosztodna az az 5MB/s es nem lenne hamarabb keszen a letoltes X db eseten egyszerre mint 1-esevel, sooot. (feltoltesenel pedig ha eppen viszik, akkor hozza az osszesen 2,5MB/s-et amire elofizettem)PistiSan nekemis 5MB/s / 2,5MB/s-es a netem (40/20)
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz vzoltan #3486 üzenetére
Nekem csak 5 ös netem van, soha semmilyen baj nincs a pi-vel! Torrent, ftp, samba, minidlna fut rajta egyszerre, videó lejátszást sajnos ki kellett váltanom egy másik eszközzel, mert a pi-vel nem voltam elégedett.
Tegnap volt a 18 nap uptime-om, azért kellett csak kikapcsolnom, mert adatot vittem ismerőshöz. -
vzoltan
aktív tag
válasz Csarlee #3481 üzenetére
nem tudom masoknak mi a baja raspberry pi-on valo torrentezessel,
biztosan en nem ertek valamit es rosszul allitom be
de nalam hibatlan es folymatos a torrent forgalom.transmission samba ftp xbmc amire en hasznalom es nincs gondom vele
(kiveve a dvbt, de ez nem a raspin mulik jelen esetben)(teamviewer pedig van hivatalosan winre osxre linuxra iosre androidra, de nyilvan raspira nincs az mar mas teszta)
[ Szerkesztve ]
-
MiZY
tag
válasz moli.hu #3483 üzenetére
Nem tudom, nekem nincs bajom az eszkoz kepessegeivel, bar lehet nekem alacsonyak az elvarasaim. Nem Crysis 8at akarok rajta futtatni, hanem egy rtorrentet, meg egy sambat. Arra tokeletes, tobbre meg nem kell, egyelore!
Ha tudnek annyira programozni, akkor megcsinalnam, hidd el! De elkanyarodtunk a tematol...
-
MiZY
tag
válasz Csarlee #3481 üzenetére
Torrentre pedig eleg a hardver, csak szoftveresen kell rendberakni, meg nem esz nelkul hasznalni! Sokan OpenWRTvel okositott routerekkel akarjak megvaltani a vilagot, pedig van Raspberry PI, ami siman jo csomo mindenre! Ha a halozati kartya nem az USBre lenne kotve, akkor siman hasznalnam routernak, mindamellett amire jelenleg hasznalom! Nem mondom, hogy OpenWRTvel szerelt router nem jo - en is rendelkezem eggyel -, de elegge behatarolhato az a feladatkor, amire hasznalhato.
A tegnapi problemamra:
Csutortok ejszaka ota nem jelentkezett, pedig 12 orankent eljatszotta. Csinaltam neki fileba swapet, rc.localban csatolom. Szerintem ez lehetett a problemam, pedig megeskudtem volna ra, hogy benne volt a swap particio mountolasa inditaskor, de ezek szerint csak kezzel csatolgattam eddig. Majd kiderult 2-3 nap mulva, hogy mit ad. -
Csarlee
tag
válasz jackbacsi87 #3460 üzenetére
Torrentezésre nem biztos, hogy a Raspi a legjobb választás, olvass vissza... Távoli elérésre legjobb az ssh, ez karakteres felület, egy androidos telefonról ConnectBot-tal tökéletes. Teamviewer tudtommal csak Win-re létezik natívan, linuxos verzió csak a Wine-al (Windows emulátor) működik de azt a Raspi nem bírja el, marha lassú lesz. VNC-vel lehet még a grafikus felületet elérni de az meg amúgy is lassú...
A húzással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam de itt mások írtak már erről... -
azbest
félisten
No ideiglenesen össze is raktam. Majd normális tüskesor és masszívabb kapcsolat kell, mert így nagyon sérülékeny.
Egy régi floppy adatkábelt áldoztam be érte. Kevés forrasztó anyagot használtam, mert majd ezt le kell takarítanom róla, ha véglegesre megcsinálom.
Amit ugyanoda kéne kötni azokat összekötöttem.
Majd ide fog bekerülni, de most még nem fér be a lógó kábelektől és az ellenállásoktól.LCD| RasPi gpio (nekem régi széria van, nem ellenőriztem le hogy az újakkal kompatibilis -e)
1 | 6 (G)
2 | 2 (5V)
3 | 6 <-ellenállással, 3K ohm
4 | 22
5 | 6 (G)
6 | 18
7 | -
8 | -
9 | -
10 | -
11 | 16
12 | 11
13 | 13
14 | 15
15 | 2 (5V)
16 | 6 (G)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz CPT.Pirk #3476 üzenetére
a 256 megás pi-n meglepően jól pörgött 1-2 hete, amikor próbáltam. Youtube plugin is jól ment. Valószínűleg azért, mert átálltak 720p felbontású gui-ra, amit 1080p-re skáláznak fel (a videókat ez nem érinti). Így nem futott ki a gpu a memóriából... de az újakon már ez sem szempont. Elvileg van már deinterlace is, bár butább fajta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még számgéphez használtam ilyet, párhuzamos porton. Volt kis progi hozzá, de ha nem XP-n futtattad, akkor vagy működött, vagy nem...
Az openelc meg az xbmc hol tart most fejlődésben? Gondoltam egy DVB-C felvevőt csinálni miután többen írtatok ilyet, de nem tudom, mennyire lassú azokkal a cucc, gondolok itt pl. a GUI-ra.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
azbest
félisten
Egyébként egész gyorsan (10 nap hétvégével együtt, sima levélként) megjött a kijelző a pi-hez.
-
azbest
félisten
-
bbmt
senior tag
Sikerült mindent beállítani. A turbo részt a raspbmc beállításaiban találtam meg. super re állítottam így 950 Mhz-re rakta a cpu-t és mnden máson is állított. Hagyhatom így, nem lesz semmi gond?
A kanál a gyengék villája
-
Proci85
senior tag
Srácok, ez jó a Pi-hez? [link]
-
vzoltan
aktív tag
Hali.
Ujra raktam a rendszer friss raspbmcvel.
Minden megy elsore, es most mar a tv annyit tud hogy megtalalja a csatornakat el is inditja, nem jelez hibat de fekete kepet ad es semmi hangot.
VISZONT
Keppel es hanggal rogziti azbadast TS-be, amit vissza is tud jatszani keppel es hanggal.
Mi lehet ennek az oka, hogyan orvosoljam h stream kozben is legyen kep es hang?
Amugy kell venni kodek licenszt tevezeshez?
Koszi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz wassermann #3462 üzenetére
Ezt mi alapján mondod? Esetleg 1-2 alkatrész paramétere romolhat, ha nagyon kínaiak.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Végre van időm foglalkozni az rpi-vel. Elsősorban torrentezésre kellett, meg eddig is érdekelt a linux, így jobban bele tudom ásni magam. Mindjárt kérdeznék is:
meddig lehet húzni a cuccot? valami olyasmi rémlik, hogy arm freq 800, core freq 400, sdram 800.
Az új, 512MB-os van.Távoli eléréshez mit ajánlotok? Team viewer van rá? (egyéb megoldás is jó, a lényeg, hogy androidos telóról is szeretném elérni)
Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A hexxxen féle Chrome OS-ből lett valami használható cucc? Nem igen látom az előrelépést az első kiadás óta: [link]
-
-
bbmt
senior tag
Köszi az infókat!
Még egy kérdés:
Csak a Raspbmc van a kártyán, hogy tudom a license key-t bevinni,illetve a turbó mode-ot bekapcsolni??A kanál a gyengék villája
-
MiZY
tag
Sziasztok!
Valahol mar olvastam a problemarol, de nem emlekszem hol.
A szituacio az, hogy az RPI-n log egy merevlemez (/dev/sda), aztan mostanaban egyre tobbszor dobja el a kapcsolatot, es pakolja at a lemezt masik eszkoz azonositora (/dev/sdb), onnantol nem mukodik naskent. Altalaban ilyenkor ujrainditom, de nem hiszem, hogy ez a megfelelo megoldas! UUID-t hasznalhatnek, de attol meg a problema fennall!
HDSentinellel csekkolva a kovetkezo hibat dobja:
"Problems occured between the communication of the disk and the host. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead).
No actions needed."Kulso tapos haza van a lemeznek (nem tul markas, honapokig rendben mukodott), 1.2A-s tapja van a Raspberrynek, semmi mas USB-s eszköz nincs radugva csak a HDD.
Az fstabban a mountolasi opciokkal lehet a baj? A kulso haz a ludas?
Koszonom!
-
Proci85
senior tag
-
moli.hu
őstag
filemasolas titkositatlanul:
212856367 bytes transferred in 32 seconds (6.29M/s)
titkositva:
212856367 bytes transferred in 157 seconds (1.29M/s)emiatt nem lehet hasznalni se az scp-t, se a sftp-t, sshd helyett ftpd kell. a vsftpd tud titkositott authentikacio utan titkositatlan adatfolyamot tovabbitani, kliensnek ftps-t tamogatot kell keresni, pl lftp
-
vzoltan
aktív tag
itt keress ra : Resolution cap made togglable
bocs, latom kozben irtad h nem a minoseggel van bajod.amugy korabbi verziokon is kiskarakteres volt az ekezetes karakter.
swapot pedig ahogyan irja is a srac: fstab-ban csatolj fel egy filet swapnak es kesz.
anyone who actually wants one can create one as a file and add it to fstab easily.[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Az ékezetesek méretkülönbsége a probléma. Az előző verzióban (rc5) be tudtam állítani, hogy a hu-utf-8 legyen a lokalizáció és akkor a betűk normálisak voltak.
Most ezt nem tudom megtanni mert:
..az új RaspBMC-ban nincs swap és így nem elég a memória ahhoz, hogy legenerálja az utf-es localt.
Kéne csinálnom egy pendrivera egy ideiglenes swap partíciót és felcsatolni amíg ezeket a beállításokat megcsinálom. Viszont swap nélkül az XBMC felület sokkal pörgősebb.. A tuti még 256MB ram lenne. (most összesen van ennyim) -
azbest
félisten
Ha régi firmware van azon a memóriakártyán, akkor csak 256-ot lát.
De azt ugye tudod, hogyha 256MB memóriát jelez ki és 256+256 arányú osztozást használ, akkor megvan az 512? Ne feledd, hogy a gpu-nak is kell memória.(#3444) Osiris: milyennek kellene látszódia a betűknek? Az ékezetesek méretkülönbsége a probléma? Ez a fontok ékezetes támogatása miatt lehett.
Vagy homályos?[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Szert tettem egy Raspi-re. Rev2 512MB vel,elméletileg.....am gyakorlatban a raspbmc infója csak 256BM-t mutat.
Valahol mintha olvastam volna , hogy fel kell ismertetni a raspival az 512-őt. Vagy, hogy lehet megoldani?
Amúgy fasza a cucc
Mit tanácsoltok a raspbmc-t kikapcsoljam ha nem használom,vagy mehet nyugodtan? Mennyi uptime-ot bír a cucc?Csak mert eddig,ha kikapcsoltam, utána csak ùgy tudtam elindítani,hogy táp ki majd be....A kanál a gyengék villája
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Proci85 #3440 üzenetére
Jaja, az nagyon fontos! Amit csinálok, az majd szűrt és stabilizált lesz. Most amíg az asztalomnál tesztelgetek, szerintem egyszerűen kivezetem majd a gépből az 5V-t. Lustaság powa.
-
Proci85
senior tag
válasz CPT.Pirk #3439 üzenetére
Jó a trafó, ha már építed legalább te ne csald le a puffer kondit. A gyáriak is ott szoktak elvérezni, hogy nincs meg amperenként az 1000uF, ami meg is látszik a hullámosságon.
Más: Milyen tápcsatlakozó kell a Pi-hez és hol tudok olyat levadászni pesten?
Pár napot ottan leszek, gondolom nagyobb a kínálat.
[link] Ezek alapján micro-b kell hozzá?[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Proci85 #3433 üzenetére
Köszi, de inkább építek magamnak, tele vagyok trafókkal meg minden szükségessel. Olcsó pénzért kapható kapcsoló üzemű cuccot úgy sem szívesen kötök érzékeny áramkörre.
Van ilyenből pl. 5V 850mA-s gyári SE telótöltő, aztán magában a PI-t is alig bírja, leesik a fesz 4.3V alá üresen is...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
azbest
félisten
válasz dash17291 #3436 üzenetére
Ahogy nézem a farnel magyarországra ezt a kiskert listázza vásárláshoz: [link]
Ha budapesti vagy, akkor az lehet a legolcsóbb, ha majd hozzájuk ugrassz be személyesen és ott veszel egy házat. A farnel-es árakból kiindulva 2ezres körül/alatt kell legyenek
Persze lehetne máshonnan is rendelni, de a szállítási költség hasonló nagyságrendű, mint maga a ház.
-
dash17291
tag
Házat szeretnék venni, de ami tetszik az olyan 3000HUF körül van eBay-en, és ennyit szerintem nem ér. 2000 forintnál semmiképpen nem szeretnék érte többet adni... Lehetőségek?
-
azbest
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem is nagyon kell mérni, ez a fajta táp a terhelés hatására veszi fel az állandó feszültséget. Holnap csinálok egy szabályzót, mert az sem tetszik, hogy tizedeket mocorog a feszültség a proci terhelésének függvényében. Oké nem megy 5V alá, de inkább legyen meg a korrekt érték.
Igazából ez még az a fajta trafó, amin ki lehetett választani a feszültséget. Nem egy frankó megoldás ide, de csak ez volt, ami elég áramot tud leadni, többi trafóm kisebb, pedig van vagy 10...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aki az USB-ről táplálja vissza a cuccot, nem vett észre olyat, hogy az újraindítás végén, mikor kezdi a bootot a cucc, megfut a feszültség, majd visszaáll 5V köré?
Egészen 7V-ig felment a táp, ami normál üzemben 5.1V, még akkor is, ha nem csinál semmit a proci. Úgy érzem kell csinálnom egy normális, stabilizált tápot.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
GyéBen
tag
Az RS Magyarországra még mindig DHL-lel küldi a csomagokat?
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
now producing around 16,000 Raspberry Pis a week
-
azbest
félisten
válasz wassermann #3425 üzenetére
Legfeljebb úgy, ha gpio felől tápolod és rev2-es (vagy átkötött) változatod van. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire lenne egészséges a micro usb betápnál átkötni a polyfuse-t, hogy ne korlátozza le a terhelhetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz wassermann #3410 üzenetére
Nekem, az ebay-es ilyen, 450mA:
USB\VID_148F&PID_5370&REV_0101A külső antenna nélküli rtl8188cu 500mA-t mond magáról.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz moli.hu #3422 üzenetére
Köszi!
azbest: 3.6-os kernel, de vannak ott más bajok is. (a hivatalos szeptemberi iso-t szedtem le, azt hiszem alapból is újabb kernel van benne, mint a Raspbianban, de meg kellene nézni)
Most gyári állapotban használtam a PI-t, és bár a systemD miatt piszok gyors az Arch, de csomagoknál vannak gondok. Pl. felhúztam egy LXDE-t, kapott egy Midori-t, az meg nem hajlandó elindulni valami hiányzó nyelvi fájl miatt, ami nem is kellene az aktuális nyelvhez.
Nem értem mi van, egyenlőre megyek vissza Debian alapokra, ott ilyen gondok nem fordultak elő.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogyan lehet megszüntetni azt, hogy pár perc tétlenség után fekete képernyőt kapok a terminálban? Ezt arch és Debian alatt is tapasztalom, ilyenkor be kell dugni a billentyűzetet és le kell nyomni valamit. Elég zavaró.
Valamint érdekes, hogy az Arch alapú kiadás nem bírja a 800-400-800 -as beállításokat, amin ment a Debian. Konkrétan még be sem bootol, ha az SD sebessége 800-ra van téve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
otapi
tag
válasz CPT.Pirk #3398 üzenetére
OK, köszönöm az ötleteket. Nincs akadálya hogy lecsatoljam a fájlrendszert a HDD kikapcsolása előtt, hiszen azt is egy sh script végezné.
Viszont találtam egy komfortosabb megoldást relék nélkül, majd ha megjön a Raspbi-m kipróbálom először ez(eke)t:
http://blog.mymediasystem.net/uncategorized/simple-way-to-spindown-a-sata-hard-disk-drive-after-being-idle-linux/[ Módosította: Neil Watts ]
-
moli.hu
őstag
ext4, swap 100MB+ hdd-re teve (az egesz /var a hdd-re van teve, ugye a flash miatt..) ramra nem emlekszem, de nem volt 512-n, load 0.5-2.0+.
4-7mb/s közt tud a wincsiről olvasni,
millibit? vagy megabyte? az interneteleresem 10Mb, az 1.25MB, ha azt felszorozzuk 2-vel, mert a hdd-rol olvasott adatot ki kell nyomni a lanon is, az 2.5MB, ha azt szorozzuk 2-vel az usb hatekonytalansaga miatt, akkor az 5MB/s.
a hdd birja, hiszen a regi seedszerverembol raktam at.
amugy nem a sebesseggel van a baj, hanem a peerek alacsony szamaval es a fagyassal.[ Szerkesztve ]
-
tg44
csendes tag
válasz moli.hu #3397 üzenetére
Milyen filerendszer? Mekkora swap, és hova van téve? Mennyi ramot fogyaszt neked csere közben, és mennyire terhelt a processzor?
Én TP-link routert torrenteztetek, kb 4-7mb/s közt tud a wincsiről olvasni, ennyit bír, ha már a wincsinél cap-ed van akkor nem fogsz tudni normálisan feltölteni. Első körben a wincsi tesztelésével kezdeném, mondjuk PC-n, aztán ha az bírná az elvárt sebességet, akkor sima filemásolással hálózaton belül az rpi-vel. Ha ezekkel megy az elméleti maximum akkor érdemes csak a torrent problémáját elővenni. (ntfs-ről a debian nem optimális sebességgel olvas, ha nem indokolt az ntfs-t használni akkor cseréld ext-re...)Mellesleg egy belső csatlakozófelületen kapcsolódó wincsi >> gyorsabb tud lenni mint egy usb-n csatlakozó. És egy asztali pc >> erősebb mint egy rpi, viszont >> drágább is, ezt tartsd szem előtt. (Pl fogyasztásban is...)
-
moli.hu
őstag
válasz wassermann #3410 üzenetére
hat, ezert nem rendelek egyet, de a dx forumon hatha valaszolnak.
-
azbest
félisten
válasz siemensfun #3405 üzenetére
## Standard Profiles:
## arm_freq core_freq sdram_freq over_voltage
## -------------------------------------------------------------------------
## None 700 250 400 0
## Modest 800 300 400 0
## Medium 900 333 450 2
## High 950 450 450 6
## Turbo 1000 500 500 6példa config fájl [link]
a legfrisebb kiadásban a core_freq-et visszavették az alap 250-re, mert néhány sd kártya hibázgatott a tuningtól. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz moli.hu #3402 üzenetére
Azért kérdeztem a tuningot, mert a tuningos logout cikk szerint a cache sebesség 400MHz-re emelése kell ahhoz, hogy rendesen ki tudja használni a cucc az USB - RJ45 átviteli sebességeket. Gyári 200MHz ehhez nem elég.
Érdemes lenne megpróbálnod, nem kell hozzá feszt emelni, szal gari sem veszik el.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
moli.hu
őstag
koszonom a valaszokat, nincs tuningolva, tuti a filedescriptor lesz az oka, en is az overheadnel tippeltem valamire. ezek szerint webszervernek is hasznalhatatlan? az ember azt gondolna, hogy egy tobbszazezres tetelben eladott hardwarenek jo lesz a supportja.. milyen lehet a kisebbeke?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Veriton N4630G
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) + Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest