- Felfüggesztette egyes memóriakártyáinak forgalmazását a Sony
- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tiszta szolárium: élőben brutális a TLC új SQD-Mini LED-es csúcsmodellje
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
LW
őstag
válasz
ThePoweR
üzenetére
Hey-ho!
Folytatom az i5 topikban elkezdett konvezésönt. A dupla adatvesztés kockázat ott jelentkezik, ha tömb bármelyik eleme, bármelyik vinyó megadja magát, akkor a másik tömbelemen lévő adatok is használhatatlanok, ugyanis a raid0 szétválasztja 2 vagy több felé az írandó adatot és egyszerre 2 eszközről is olvas.
Átlagos vinyóknál nagy teljesítménynövekedést nem okoz a raid0, amikor én 2x 500as hitachit használtam raid0ban ~20%al nött a teljesítményük.
SSD témához visszatérve. Az SSD ereje a kis fájlokban rejlik. A rendszer nagy része kicsi fájlokból áll. A mai SSDk a winyók 0.5-1mb/s 4kbos fájlolvasásával szemben 5-40 mb/s sebességgel képesek olvasni a legkisebb fájlokat is. Szekvenciális értékek (nagy(obb) fájlokkal való munka) is változóak. kb 40-220mb/s -ig terjed.
Tehát összefoglalva az SSD mint rendszermeghajtóként több a jónál. HDDhez képest akár 20-30x gyorsabban darálja a kis fájlokat és minden porcikájára nagy sebességgel ír (nem csak a peremére).
Természetesen az SSD sem fenékig tejfel, ugyanis egy részét szabadon kell hagyni, hogy a memóriakímélő algoritmus gátak nélkül fusson és van egy bizonyos elhasználódás ami csökkenti a sebességet és természetesen a hátralévő élettartamot.
Jómagam július elején döntöttem SSD vásárlása mellett, egyből raid0 kiépítésében gondolkoztam, így tettem szert 2x30GB OCZ vertexre.
Túl vagyok a fél terabyte íráson, a sebessége minimálisan lassult.
Azt tanácsolom néked, hogy gyűjts egy kis zsetont és az őszi újgenerációs SSDk után fektess be egy szolid sztét drájvba.
üdv. LW
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Akvarisztika
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Dell Vostro 3510/i5-1135G7/8GB/256GB M.2/WIN11/Újszerű állapot/Jó akku, 4 óra/Számlával!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Logitech Mx mechanical master series magyar keyboardlabor gmail.com
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i7-13620H 4.9Ghz 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest