- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
Gyakorlás képpen csináltam egy kis szorzótábla-programot. Valami baj van vele a tömbös résznél. Ott még nem járok a könyvben, igaz a megoldása benne van, de kicsit átalakítottam. Így viszont nem tudom mi a baja. Íme a kód:
using System;
namespace Dinter
{
class Program
{
static public void Main(string[] args)
{
int tabla;
Console.Write("Üdvözöllek. Ez egy szorzótábla. Írj be egy számot, és én kiírom neked a szorzatokat 10-ig: ");
tabla = int.Parse(args[0]); // ez a rész a hibás
if (tabla == 0 || args.Length == 0)
{
Console.WriteLine("Hiba!");
return;
}
for (int i = 0; i <= 10; ++i)
{
Console.WriteLine("{0}×{1}={2}", i, tabla, i * tabla);
}
Console.ReadKey();
}
}
} -
Heló!
Valakinek van valami konkrét példája prim algoritmussal történő labirintus generálásra? Kerestem (maze + prim) de nem találtam!
mobal,
-
válasz
nofx333 #5992 üzenetére
Konkrét célkitűzés nélkül szerintem nem sokra fogsz jutni, hamar elveszel a korpában. Az élő kódok, függetlenül attól, hogy most open source vagy nem (az előbbibe bele lehet látni, utóbbiba meg csak ha belül vagy) rendkívül változatosak minőségben, logikában meg úgy mindenben.
Az open source-ba fejesugrás, pl. bugfixálás meg azért nehéz, mert jó eséllyel azért maradtak sokáig nyitva a dolgok, mert a "kódban élőknek" is túl sok erőforrás lenne - hát még egy kezdőnek! -, de persze sose tudni.
Azt javasolnám, hogy vagy találj ki valami saját hobbiprojektet, ami valamilyen kapcsolatban áll a külvilággal - legyen pl. a júzer felé mert játék, vagy az internet felé mert RSS aggregátor -, mind a kettő rengeteg apró és nagyobb kihívással állít szembe. Vagy próbálkozz például portolási munkával: régi KDE3-as alkalmazást, amit mindenki elfelejtett
, átírni tiszta Qt4-re, vagy valami kedvenc/hasznos programot átírni Androidra. Ezzel látnál egy már működő logikát és architektúrát, mégis lenne elég szabad tered az adaptálással.Szerintem.
-
bucsupeti
senior tag
bocsi
-
kispx
addikt
Egy programhoz többfajta tudást is fel kell használni. Mi a szakadék kiváltó oka?
Nyelv ismereti problémák?
Az adott függvénykönyvtárt nem jól ismered?
Magát az algoritmust nem érted?
Milyen dokumentációval rendelkező forráskódokat néztél? ... stb.Én Qt-s projektek közül az SMPlayer forráskódját néztem. (Egy frontt-end az mplayer videólejátszóhoz.) Nem nehéz megérteni a nagy részét, de nem a dokumentáció mintapéldája.
-
nofx333
csendes tag
Sziasztok !
Bocs hogy, ide írok, de az igazi szakik ti vagytok !
A problémám, van egy Intenso Intab 7 tabletem, amin alapból nincsen Play, xda-s, post alapján megpróbáltam feltenni rá, de valami nem jól sikerült :/
Most ott tart hogy, bekapcsolom, belép, de megáll a nyelv választásnál, irja h nyomjak a driodra, amivel ugye tovább menne, de nem történik semmi sem, gyári az egész egyébként a recovery is.
Olvastam hogy, a launcher tünt el talán, próbáltam de nem engedi recoveryből telepiteni.
Tudtok valami megoldást esetleg ?
Előre is köszönöm ! -
Davs
tag
válasz
kingabo #5990 üzenetére
Hi!
C++ ban tanulgatok egy ideje (Qt) {neha odakacsingatok az Android fele is} es szeretnem kicsit komolyabb dologba vagni a fejszem foleg tapasztalatszerzes celjabol, igy naivan rapillantottam par opensource projectre, de nagyon zavarosnak tunt az osszes..Tudnatok ajanlani valami egyszerubb kiindulo projectet, vagy mindenkeppen kezdenem kellene valami sajat projectet? Egyszerubb feladatokkal mar azert szepen elbanok, de most elegge nagy szakadek van elottem es a komolyabb fejlesztes kozott..ezt szeretnem atugrani valahogy..3ev mulva a fosuli elvegzese utan pedig programozas iranyaba szeretnek elmenni -
Dinter
addikt
Amikor fel akarom telepíteni a Visual Studiot ezt írja:
A Googleben kerestem, ott azt találtam hogy a registryben rosszul lehet megadva az AppData, de nálam jól volt, szóval nem értem. -
S0m30n3
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Elég furcsa kérés, de hirtelen nem jutott eszembe más, tudás nem lévén
Egy játékhoz feltettem egy modot, de betöltésnél hibát ír.Expression : !m_error_code
Function : raii_guard::~raii_guard
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
Line : 748
Description : ...ll of pripyat\gamedata\scripts\level_weathers.script:461: bad argument #1 to 'find' (string expected, got nil)Megkerestem a script fájlt, így néz ki az eleje.
--18.02.2008 - added dynamic weather
--25.06.2011 - modified for AtmosFear 3 by Cromm Cruac
local weather_manager = nil
local prev_sec = 0
local diff_sec = 0
local prev_sec_5 = 0
local diff_game_2sec = 0
class "WeatherManager"
function WeatherManager:__init()Gondoltam, hogy valami kis hiba van benne, azért ír bad argumentet.
Mivel tényleg nem értek hozzá, ezért remélem valaki itt tud segíteni.
Lehet teljesen hülye kérés, vagy nincs is benne hiba, és csak kompatibilitási gond, de reménykedek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Régebben a C#-t kezdtem el, Reiter István: C# jegyzetet olvastam, de igazából nem nagyon maradt meg."
Olvastad, de közben nem gyakoroltál? Annak semmi értelme, egyik nyelvnél sem.
Ez olyan, mintha olvasnál az autóvezetés mikéntjéről, de soha nem ülnél autóba.====
(#5979) Bikkrom : ez igen színvonalas, nem is tudom, miért nem linkeltem még korábban webfejlesztős fórumokban, meg nem is olvastam, pedig Balássy György volt az egyik igen jó előadónk egyetemen.
-
sztanozs
veterán
-
Bikkrom
senior tag
Melyiket éri meg?
Attól függ mire használnád. Ha C# alapod már van akkor érdemes a Reiter jegyzetet átgyakorolni még egyszer. Aztán ha web felé nézelődsz ott az ASP C#-pal karöltve. Ahhoz elég jó jegyzet a Honlapépítés a 21. században című könyv.
-
kispx
addikt
Módszer: Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás
Másképp nem fog menni. Nyílván a egyszerűbb pár soros kódnál kell kezdeni. Érdemes a könyv példaprogramjait is megcsinálni fejből. Szerintem elsőre a nyelvi elemekkel ismerkedj és közben fejleszt az algoritmikus gondolkodást. (Azaz minél több programot csinálj) -
Dinter
addikt
Sziasztok! Most szeretnék programozni tanulni. Régebben a C#-t kezdtem el, Reiter István: C# jegyzetet olvastam, de igazából nem nagyon maradt meg. Melyik programnyelvet éri meg legjobban tanulni, és tudtok-e rá valami jó módszert?
-
S0m30n3
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudom mennyire vagyok jó helyen, de olyan kérdésem lenne, hogy teljesen kezdő embernek mit ajánlotok, milyen programozói nyelvet kezdjen el tanulni? Már van pár könyvem, C, C++, C#, Php Mysql, de azt sem tudom melyiket mire használják és hogy melyiket érné meg elkezdeni. Eddig összesen html nyelvet tanultam. Következő célom kisebb játékok készítése lenne (nyilván nem a semmiből, gondolom, hogy több/sok lépéses folyamat oda eljutni), számítógépre és okostelefonokra egyaránt. Esetleg van valami ilyen játékfejlesztős oldal, amit tudtok ajánlani, én sajnos nem találtam.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5971 üzenetére
Persze, ez már részletkérdés melyiket írom oda. Még fejlesztés alatt áll, így ez volt az alap kódban. A lényeg az, hogy nem a saját tárhelyünket terheli az a ~90kB, amiről fentebb beszéltük.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bikkrom #5970 üzenetére
A "bevett eljárás" inkább a jQuery saját CDN-je helyett egy gyorsabb használata, inkább a Google vagy Microsoft CDN-t használd: CDN Hosted jQuery.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
martonx #5969 üzenetére
A jquery igen tetszetős. Végül is mivel elég minimális az oldalam így csak a "csicsázáshoz" kellett egy slideshow. 9kB a slideshow.js meg 92kB a jquery 1.7.1. De a 92 kiló nem tőlem töltődik.
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js"></script>
Ez a bevett eljárás.
Ez a 92kB nem az én forgalmam.
De ezek tudtommal egyszer töltődnek le. CSS is meg ugye a layout képei is. Onnantól csak pár kilóbájtok mozognak. Kér a user, a szerveren lefut az adatlekérés és pár kilót visszaküld a szerver. Vagy éppen feltölt pár kilót a user ha cikket ír vagy kommentel. Ez minimális.Főleg azért lesz ez kevés, mert most, hogy megismerkedtem a div/css kombóval (én még tableben tanultam) így igyekeztem olyan hatást elérni, mint ami css zen garden oldalán látható.
De ha véletlen túllépem hátha hajlandóak egyezkedni ennél a tárhelyszolgáltatónál. Kifizetem a középső csomagot, cserébe emeljék meg a korlátozást. Meg a DB fog növekedni max 200-300 megára. A többi extrája nem izgat a nagyobb csomagnak.
-
martonx
veterán
válasz
Bikkrom #5968 üzenetére
Pár helyen már hostingoltattam ASP.NET-et, és eddig velük volt a legjobb tapasztalatom. A Sandbox.proserver kb. használhatatlan. A tarhely.eu jó csak rohadt drága. Hostingoltam az ewima-nál is, ők is korrektek voltak, de az asphostpage olcsóbb náluk.
Szvsz magyarországon elég tiszta az asp.net hoszting piac, túl sok találgatni való nincs, hogy hol is hosztingoljon az ember.
Azért a napi 3Gb-be elég sok 100kb-os napi letöltés belefér. És ha jól optimalizáltad a kódodat, akkor minden látogatónak csak egyszer kell letöltenie az oldalad, utána szépen cache-elődnek a css-ek, js-ek. Nem tudom mennyire épültél rá a jquery-re, de én pont a napokban buktam bele mobil web fejlesztéskor abba, hogy a jquery egyszerűen túl nagy. minimalizálva 90kb.
Én per pillanat a xui.js-t használom helyette, ami minimalizálva 10kb. -
Bikkrom
senior tag
válasz
martonx #5966 üzenetére
Csak ajánlották a "problémám" általános leírásra a CMSt, de gondoltam, hogy semmi sem lesz ilyen kis méretű és hatékony, mint egy asp .net 4.0 minimál kód. Az üres DB 3MB, maga az oldal 1MB(persze ebből egy átlagos betöltés 100kb kb).
Benne minden funkció amit fentebb felvázoltam.
A tárhely terén nagyon simán ráböktél erre az oldalra. Ennyire tiszta a helyzet az ASP-s tárhelyek piacán?Róluk még nem hallottam és véleményt sem találtam a neten.
Végül is az ingyenes csomagjuk jó lesz egy darabig amíg be nem indul az oldal. A DB fog csak nőni, tehát tárhelyben sem kell pár száz megánál több. Az adatforgalom ami kritikus. Ahogy nézem itt is napi 3GB után lekorlátoznak. Na de hátha lehet velük egyezkedni. Valami spec csomagot majd megérdeklődök náluk, ha arra kerül a sor.
Minden esetre jobb alternatíva az eddig kinézett sandbox.proserver-nél. Ott csak ingyenes van és valszeg költöznöm kellett volna ha beindul az oldal. Amire meg a fentebb említett tarhely.eu-t néztem ki. De ott nem írják mekkora forgalomtól korlátoznak és kicsit drágább is az általad említettnél. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #5966 üzenetére
Köszi, hogy írtál a témában.
Igazából korábban pont ő írta, hogy nem akar CMS-t használni.
A CMS csak úgy került szóba, hogy itt még egy tök általános kérdést tett fel, ahol kapásból az tűnt a legegyszerűbb válasznak, hogy használjon CMS-t, és meg is van oldva a gondja, mert nem volt tiszta, mennyire van tisztában a PHP-nál komolyabb, normálisabb nyelvekkel. -
martonx
veterán
válasz
Bikkrom #5963 üzenetére
Szia!
1. ASP.NET MVC annyira jó, hogy e mellé már szinte vétek CMS-t használni, de te tudod (szvsz ez bármelyik MVC-re igaz, ha már egyszer eljutottál erre a szintre, akkor minek CMS???). Ha mégis CMS-t akarsz, akkor én az Orchard-ot, vagy a DotNetNuke-ot, vagy bármelyik másikat a kismillióból javaslom. Azt fontos tudni, hogy számomra érthetetlen okból a .Net-es CMS-ek zabálják a tárhelyet, mindegyik egy alap üres telepítéssel is 100Mb felett fogyaszt.
2. ASP.NET-es tárhelynek kizárólag az asphostpage szolgáltatót érdemes használni. Van még vagy 4-5 másik komoly cég, de árban és szolgáltatásban, ügyfél orientáltságban sehol nincsenek hozzájuk képest.
Remélem tudtam segíteni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bikkrom #5963 üzenetére
Ja, hogy így! Megmondom őszintén, kicsit átrohanva olvastam csak a hsz.-eket, és a CMS-ekre fókuszáltam, így kicsit számomra elsikkadt, hogy ASP.NET MVC-ben fejlesztesz, tulajdonképpen így már nem feltétlenül indokolt a CMS, tehát igazad van, hogy nem CMS-ben gondolkodsz: tulajdonképpen így is elég sok eszköz birtokában vagy. PHP-fejlesztés esetén maximálisan indokolt lenne a CMS vagy egy framework használata, ASP.NET-ben már nem.
ASP.NET-es tárhelyről pl. martonx biztos, hogy többet tudna mondani, mint én.
-
kingabo
őstag
Lehet triviális de tömöríteni próbáltátok már? Mssql db backup-ot elég jó hatásfokkal lehet tömöríteni.
Esetleg egy jó titkosító progi + megfelelő kulcs és utána vmi netre menteni, pl dropbox? Ott asszem nincs file méret limit, van szinkronizáló progija. A fentebb említett taskkal simán működhet ez is. -
Bikkrom
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5962 üzenetére
Persze a biztonsági hibák miatt beléptetést/regisztrációt nem magam csináltam. VS2010-ben ha felteszem ASP-re a razor syntaxos MVC3 kiegészítést akkor alapból ad egy elég komoly rendszert. Arra ráhúztam a saját layoutom. Az admin felületet meg a kommentelést kellett megírnom. Az sem volt vészes. De így legalább minimál a kód. Ami nagyon fontos, mert minél tovább ki akarom húzni ingyenes tárhelyen. Így a terhelést minimalizálnom kell. A layout is csak 80kB. Persze ebből még faraghatok.
Viszont érdekelne, hogy melyik CMS rendszert alánlanátok a fent leírt követelményekre. Tehát belépés/regisztráció, cikk írás/kommentelés, admin felület.
Ha közel ilyen méretben lesz CMS rendszer akkor kipróbálom.
Egy kis OFF:
Feltettem a kérdést a tárhelyes topicban is de régóta nincs válasz. ASP .NET 4.0 fizetős tárhelyre mit javasoltok? tarhely.eu-t néztem ki. De nem írják, hogy korlátlan lenne az adatforgalom.Mert az nekem fontos és itt nem írják...
Tudtok olcsóbbant vagy jobbat? Korlátlan adatforgalommal persze.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bikkrom #5948 üzenetére
Lehet, hogy gyorsan el tudod készíteni, de amint komolyabb fejlesztésekre lesz szükség (akár pl. egy admin-felület még magadnak is, hogy ne állandóan kódhoz kelljen nyúlkálni), akkor máris szívni fogsz vele, hogy már megint fejleszteni kell hozzá. A CMS-ek ezt a problémát megoldják helyetted (ezért ajánlotta Karma is), plusz olyan biztonsági szempontokra is gondoltak, amik lehet, hogy neked elsőre nem jutnak eszedbe. Persze az is tény, hogy ezek többnyire open source cuccok, így a sérülékenységeik is ismertek, de egy normális CMS-hez gyorsan kiadják a patch-et is ezek megoldására. Ezenkívül a népszerű CMS-ek mögött nagy közösség áll, számtalan modult készítenek, ezzel is rövidítve a Te fejlesztési idődet.
Most mindezt nem azért írtam le, hogy meggyőzzelek, hogy válaszd a CMS-t, csak hogy rávilágítsak az előnyeire, ami nem biztos, hogy mindenkinek tiszta, és ezért lehet, hogy alábecsüli a CMS-ek által nyújtott lehetőségeket. -
jeszi
tag
Köszönöm!
A 0.41-es felment.
És most vagyok még nagyobb gondban, le kellene programozni
Ezt lemásoltam, átírtam értékeket, de hibára fut:
http://search.cpan.org/~nemux/Net-UCP-0.40/lib/Net/UCP.pm#EXAMPLEperl ../1.pl
Failed to read from SMSC socket. Never received ETX. Remote end closed? at /usr/lib/perl5/site_perl/5.10.0/Net/UCP.pm line 1966.
Login to SMSC failed. Error nbr: 0, Error txt: Failed to read from SMSC socket. Never received ETX. Remote end closed? -
jeszi
tag
Sziasztok!
Nem vagyok programozó, segítséget szeretnék kérni.
Tömeges sms-t szeretnénk kiküldeni ucp protokollal szolgáltató smsc felé.
Bejön a levél, azt a script átfordítani UCP-re és kiküldi az smsc-nek.
Hogyan lehet ezt egyszerűen?Ezt nem sikerül feltelepítenem:
[http://search.cpan.org/~nemux/Net-UCP-0.42/]gep:/usr/src/ucp/Net-UCP-0.42 # perl Makefile.PL
*** ExtUtils::AutoInstall version 0.63
*** Checking for dependencies...
[Core Features]
- Carp ...loaded. (1.08 >= 0.00)
- IO::Socket ...loaded. (1.30_01 >= 0.00)
- IO::Select ...loaded. (1.17 >= 0.00)
- Time::HiRes ...loaded. (1.9711 >= 0.00)
- Net::UCP::Common ...loaded. (0.05 >= 0.05)
- Net::UCP::IntTimeout ...loaded. (0.05 >= 0.05)
- Net::UCP::TransactionManager ...loaded. (0.02 >= 0.02)
*** ExtUtils::AutoInstall configuration finished.
Checking if your kit is complete...
Looks good
Writing Makefile for Net::UCP
gep:/usr/src/ucp/Net-UCP-0.42 # make
cp lib/Net/UCP.pm blib/lib/Net/UCP.pm
cp lib/._Net blib/lib/._Net
Manifying blib/man3/Net::UCP.3pm
/usr/bin/perl "-Iblib/arch" "-Iblib/lib" ._Makefile.PL ._Makefile
Unrecognized character \x05 in column 2 at ._Makefile.PL line 1.
make: *** [._Makefile] Error 255
make:/usr/src/ucp/Net-UCP-0.42 # cat /etc/SuSE-release
SUSE Linux Enterprise Server 11 (x86_64)
VERSION = 11
PATCHLEVEL = 2
LYYSLnrdcsms01:/usr/src/ucp/Net-UCP-0.42 # -
n00n
őstag
válasz
sztanozs #5953 üzenetére
Firebird adatbázis-kezelő és közvetlenül a szerveren történik a mentés, így a hálózati sebesség nem játszik bele.
Azért nem használunk "rendes" backup megoldást, mert feleslegesnek érezzük egyetlen egy állomány átmásolása miatt. Ráadásul így is RAID1-ben van kettő lemez a szerverben, így ez csak amolyan +1 biztonsági vonal.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
A cégnél közös adatbázisba dolgozik mindenki (10 fő), ami a szerveren található. Munka végeztével az éppen soros kolléga lementi egy pendrive-ra is az adatbázisfájlt a biztonság kedvéért. Eddig ezzel nem is volt probléma, de fejlődött a céges szoftver és igen csak megugrott az adatbázis mérete is. Így az eddig pár perces mentés majdnem 30 percet vesz igénybe. Szereztünk be gyorsabb pendrive-okat, így lecsökkent negyedórára a másolás, de még ezt is soknak érzem. Jobb lenne valami jobb megoldás után nézni. Ötlet?
Szerintetek az járható út, hogy mivel az adatbázis egyetlen (jó pár gigás) fájl, beépíteni valami rsync szerű megoldást, hogy ne az egész fájl másolja fel és ezzel írja felül, hanem csak ahol változott?
-
Phvhun
őstag
Gyors kérdésem volna flash action scripthez értőkhöz: http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_4/hsz_18447-18447.html
-
Bikkrom
senior tag
Közben átolvastam és minden kódot kipróbáltam az ajánlott irodalomból ASP .NET-hez.
"Honlapépítés a XXI. században" Mivel C#-on nevelkedtem így nagyon gyorsan ment.
CMS-t nem akarok és előre megírt portál rendszereket sem. Nem olyan bonyolult rendszer amit felvázoltam. Maga a funkcionalitás max 2-3 nap. Ha nagyon jól átnézem és biztonságosra csinálom. De 1 nap alatt már működőképes lesz.
A design amivel sokat fogok szívni. Én még a régi table iskolában tanultam. De most jól átnéztem a div+css kombót. Nem is akarok egy tabelt sem.Kössz az infókat mindeninek!
Azért egy-két haladó vagy pro ASP könyv címmel megdobhattok. Ezek már tuti csak angolul lesznek, szóval nem gond, jöhet. Tárhelynek a sandbox.proserver.hu-t javasolták. Ha van jobb ingyenes vagy olcsó fizetős, de megéri azt a kevés ráfordított pénzt akkor az is érdekel. Persze itt is jöhet külföldi.
-
válasz
Bikkrom #5943 üzenetére
Ha nem csak ujjgyakorlatnak tervezed (pl. vevőnek), akkor vegyél le a polcról egy CMS-t (pl. WordPress) vagy egy portált (pl. Liferay), és építsd össze azzal, ne szívasd magad és a kuncsaftot.
Ha gyakorolni akarsz, akkor is tedd ezt.
Ne akard újra feltalálni a kereket.Ha nagyon biztos hogy hobbiprogramozni akarsz, akkor meg igazából teljesen mindegy, melyik nyelvet választod, mert a natúr JSP vagy PHP épp annyira nyújt beépített támogatást egy ilyen rendszer kiépítéséhez, mint bármely más Turing-teljes környezet... Szerintem. Válassz nyelvi preferencia alapján. (A HTML5 meg nem programnyelv, és így is úgy is szükséged lesz az ismeretére.)
-
lakisoft
veterán
válasz
Bikkrom #5943 üzenetére
Szia,
JSP-t vagy ASP.NET-et választanám.
1. részt nagyon jó fejlesztőkörnyezetek vannak.
2. jól dokumentáltak
3. van gazdájuk JSP (Oracle) vs. ASP.NET (Microsoft)
4. a kód amit előállítasz szép
5. jól bővíthető stb stb.
6. hosztolás Windows és Linux alatt is megoldható
7. Adatbázis motorok széles skáláját támogajták
8. a többi megmonják az okosok.szerk: majd kapok a fejemre a pongyola megfogalmazásért.
-
Bikkrom
senior tag
Üdv!
Van egy viszonylag egyszerű kérdésem. Készítenék egy portált. Egyszerű regisztráció. Adminoknak meg moderátoroknak külön felület. A userek meg írhatnának cikkeket, kommenteket a cikkekhez. Meg egy híroldal az elejére. Persze ehhez még like meg google hirdetés beágyazás.
Szóval a kérdés: Ezeket legegyszerűbben miben készíthetem el?(ASP, JSP, PHP, HTML5 stb)
Várok egy-két nyelv választ plusz hozzá egy-egy könyv javaslat is jöhet.Minél több válasz annál jobb megerősítést kaphatok.
Kössz előre is! -
bpx
őstag
válasz
curvedpin #5941 üzenetére
ne záródjon be:
@echo off
setlocal enabledelayedexpansion
for /f "usebackq tokens=2 delims=:" %%f in (`ipconfig ^| findstr /c:"IPv4 Address"`) do (
echo Your IP Address is: %%f
rem goto :eof
)
:eof
pauserakja vágólapra:
@echo off
for /f "usebackq tokens=2 delims=:" %%f in (`ipconfig ^| findstr /c:"IPv4 Address"`) do (
echo %%f|clip
)
:eof -
curvedpin
tag
válasz
Sk8erPeter #5940 üzenetére
köszi, és még annyi, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy a képernyőn is maradjon? (mert rögtön bezáródik az ablak) esetleg a vágólapra tegye?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
curvedpin #5939 üzenetére
Erre itt a válasz: [link].
Annyi módosítással működik, hogy "IPv4 Address" a működő (Windows 7 alatt, XP-ben pl. nem emlékszem, már így írja-e, gondolván az IPv6-címekre).Tehát ez egy jól működő kód, ami az összes hálózati cucc IP-címét kiírja:
@echo off
echo Your IP Address is: %%f
)
:eof -
curvedpin
tag
Tudnátok segíteni, kéne írni az egyik haveromnak, hogy rákattint az ikonra, és ezzel előhozza az ipconfigot, és az adott sorban kimásol a vágólapra egy ip-t. Ez megoldható?
na most úgy kezeljetek mint egy totál idiótáteddig eljutottam:
@echo off
:start
ipconfigKöszi!!
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #5936 üzenetére
Köszönöm!
közben egyelőre meg már nem is kellde arra jó, hogy rájöjjek, h már jól elfelejtsem az egész .bat korszakot.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja bocs, arra nem figyeltem, hogy neked PostgreSQL-ben van, de ott is gondolom tök hasonló.
Amúgy igen, kb. annyi, amit írtál.MySQL-nél ennyi, most próbáltam:
blabla.bat
@echo OFF
mysql -u root -p1234 < test.sqltest.sql
USE `test_db`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `test_table` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`blabla_bla` varchar(255) NOT NULL,
`insert_date` timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
ALTER TABLE `test_table` CHANGE `blabla_bla` `blabla` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL;
INSERT INTO `test_db`.`test_table` (`blabla`) VALUES ('asd');Fel is töltötte a táblát, megváltoztatta a mezőnevet, aztán beszúrt egy sort, műxik.
Szerk.:
na, itt is van, PostreSQL-nél az -f kapcsolót kell használni, és úgy megadni a fájlt, a user megadása nagy U betűvel történik, tehát -U kapcsolóval, a jelszó megadása pedig a --password kapcsolóval történik. -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #5934 üzenetére
ez az sql import lesz a megoldás, jut eszembe, már használtam is
tehát csinálok egy .bat-ot, belerakom, h echo off, meg a "psql -h host...."-t és kész? vagy a .bat-ban kell még a parancson kívül mást is írni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem, az adatbázishoz tartozó kódokat bepakolod egy .sql kiterjesztésű fájlba (legyen egyértelmű, miről van szó), a batch fájlban pedig csak csatlakozol az adatbázishoz úgy, hogy egyből futtatod a "scriptet".
[link]mysql -h host -u FELHASZNALONEV -pJELSZO < ittleszafajlod.sql
Ezt pakolod bele pl. a .bat fájlodba.
-
Muton
addikt
válasz
lakisoft #5929 üzenetére
mit értesz sql script alatt? a pl "insert into .... akármit?
és mi lenne a megoldás? berakom az adatbázis módosító parancsokat egy textfájlba és írok egy .bat-ot ami beolvassa soronként a fájlt (azaz a parancsokat) és futtatja megfelelő userként? vagy mehet az adat is magába a .bat-ba?
-
Muton
addikt
Heló!
Az a feladatom, hogy végezzek néhány módosítást egy adatbázisban, és azt várják el, hogy a változásokat egy scriptbe írjam, hogy amikor az eredeti adatbázist előszedik, akkor csak a scripttet kelljen lefuttatni, ami az összes változást tartalmazza. Milyen nyelven írjam a csriptet, ami egy parancssori pl ALTER TABLE-t végre tud hajtani? -
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5917 üzenetére
Vízforralóhoz ide nézz be, és hétfőre már meglesz a kikapcsológomb is
Ha "neves" gyártótól van a gép (pl. dell, hp), akkor a biost tudod manipulálni WMI-ből is
AE
-
válasz
ArchElf #5916 üzenetére
VB.NET 2008
A kaja az a legfontosabb gomb a progiban
, kiírja hogy a környéken aznap milyen menü van a kajáldákban.
Így nem kell végignézegetnem a weboldalakat egyenként. Nehogy már rendszergaziként ne tudjam egyből hova megyek kajálni.
Volt benne WOL magicpacket is amivel fel lehetett ébreszteni a gépet kikapcsolt állapotban de kevés gépen ment biosbeállítás miatt és nem is használtam. Éppen ami kell az belekerül, inkább elcseszek pár napot egy kóddal minthogy 250 gépen kelljen végigmenni egyenként amire egyébként is időm. Elképesztően sok dolgot automatizáltam, ha nem tettem volna akkor már idegbeteg lennék vagy munkanélküli esetleg mindkettő. Van hogy le kell olvasni a nyomtatott lapok számát, na az a nyomtatók webes felületéről szedi össze a dolgokat, minek menjek végig kézzel nyomogatva. Másolgatás, frissítés, átírás, tömeges beállítások átírása ez mind automatizálható. De csak ebben a környezetben működik mivel sok mindent szed a hálózati meghajtókról és szerverekről.
Viszont az irodai vízforralót még nem tudtam automatizálni hogy pontosan 70 fokra melegítse a vizet a zöld teához. Soros porton csináltam már hőmérőt, de 230v-ba inkább nem nyúlok bele csak azért hogy kikapcsoljam időben.
Korlátlan lehetőség van, csak valamiért még mindig kőkorszakban élünk pedig filléres téma lenne összehozni olyan dolgokat mint ami a sci-fii filmekben van a jövő házairól.
-
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5915 üzenetére
Ez VB.NET, vagy VB6?
KAJA??? WTF
BTW hasonlót én is csináltam (netbios file scanner), csak végül sikerült multithread-esre elkészíteni. Sok szívás volt, főleg, hogy a C#-os WMI wrapper nem túl megbízható és nem is túl barátságos (főleg akkor szívás, ha wmi művelet közben állítják le a távoli gépet).
AE
-
válasz
ArchElf #5914 üzenetére
Ez visual basic.
A progim egy eléggé öszetett valami. Lekérdezi a tartomány összes aktív gépét majd azokkal lehet műveleteket végezni. Kiválasztani listából gépeket aztán VNC vagy Teamviewerrel rámegy atól függően mi van rajta. Kattintásra nyomtatót telepít, fileokat cserél, java-t flasht adobe cuccokat updatel. -
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5913 üzenetére
Igen - egyet pinget és max 100 ms-et vár a válaszra (ha hálózati vagy lokális I/O akadás van, akkor a 100 ms kevés lehet), de mivel logol utólag lehet ellenőrizni. Ha van ping, de nincs c$ az elég ritka együttállás. Ja és nem .bat, hanem .cmd - erre tessék ügyelni!
Amúgy én nem c#-oznék, ha nem muszáj. Minek meghíni mindig a cmd-t? Amúgy ping van c#-ban is, nem kell külső programot hívogatni. De egyszerűen csinálhatsz egy saját c# port scan-t csatlakozás előtt (gyorsabb és megbízhatóbb, mint a ping), ami csak a a tcp/445 nyitva levését ellenőrzi le.AE
-
válasz
ArchElf #5912 üzenetére
Ha jól vettem ki a kódból akkor ez felveszi hálózati meghajtóként és úgy másolgat. Kifejezetten tetszik az ötlet, az a gáz hogy nekem ezt a másolgatást egy meglévő progiba kellene beleraknom. Habár bele tudom rakni ezt a batot is kívülről meghívogatva. Ez a kód jó lesz, csak pár másodpercet vár ha gáz van.
-
ArchElf
addikt
válasz
MasterDeeJay #5911 üzenetére
Hali - én commandline-ból csinálnám meg:
@ECHO OFF
SET WKSLIST=computers.txt
SET DDIR=\distdir\
SET SDIR=c:\srcdir\
SET SFILE=srcfile.exe
SET LOG=c:\temp\disribution.log
@ECHO DATE /T > %LOG%
@ECHO TIME /T >> %LOG%
@ECHO %WKSLIST% >> %LOG%
@ECHO %DDIR% >> %LOG%
@ECHO %SDIR% >> %LOG%
@ECHO %SFILE% >> %LOG%
FOR /F "tokens=*" %%i IN (%WKSLIST%) DO (
PING -n 1 -w 100 %%i >nul 2>&1
IF NOT ERRORLEVEL 1 (
ECHO Computer is available: %%i
NET USE Q: /DELETE >nul 2>&1
NET USE Q: \\%%i\C$ >nul 2>&1
IF EXIST "Q:%DDIR%" (
ECHO Folder is found at %%i
) ELSE (
ECHO Folder is not found at %%i
MKDIR "Q:%DDIR%" >nul 2>&1
)
ECHO Copying file to %%i
COPY "%SDIR%%SFILE%" "Q:%DDIR%" /Y >nul 2>&1
ECHO Starting executable at %%i
REM WMISTART "%DDIR%%SFILE%"
@ECHO + %%i >> %LOG%
) ELSE (
ECHO Computer is not available: %%i
@ECHO ! %%i >> %LOG%
)
)Amit nem kell csinálnod az a
WMISTART "%DDIR%%SFILE%"
Ez lehet c# de akár vbs is. De asszem van erre valami MS (sysinternals) tool is...AE
-
Vb.net 2008-al írogatok pár progit és rendszeresen belefutok egy dologba amit nem tudok normálisan megoldani. Arról lenne szó hogy van 250 gép amiknek a default share (c$)-jára szeretnék másolgatni majd elindítani, tehát egyszerű másolásról van szó az indítást meg wmimgt create process-el oldottam meg.
A probléma azzal van hogy másoláskor ha a program nem ér el c$-t akkor totálisan szétfagy kb 20-30 másodpercre. A kérdés az lenne hogy milyen megoldással tudok úgy gépekre másolni hogy ne fagyon szét csak dobjon ki azonnal egy hibaüzenetet és ne fél percel később.Jelenleg így néz ki a másolós rész:
strComputer = txtComputer.Text
filemasolando = "*******\Update\valami.exe"
ujfilehelye = "\\" & strComputer & "\C$\update\valami.exe"
System.IO.File.Delete(ujfilehelye)
Directory.CreateDirectory("\\" & strComputer & "\c$\update\")
If System.IO.File.Exists(filemasolando) = True Then
If System.IO.File.Exists(ujfilehelye) Then
System.IO.File.Replace(filemasolando, ujfilehelye, Nothing)
Else
System.IO.File.Copy(filemasolando, ujfilehelye)
End If
End IfTehát ez tökéletesen jól működik (azaz kicsit kibővítve hibakezeléssel), viszont ha nem elérhető a c$ akkor totálisan szétfagy az egész ami azért sok gépnél rengeteg idő. Kellene valami ami ellenőrzi hogy működik-e a gép és elérhető a c$ (esetleg visszakapcsolni valahogy kóddal a file és nyomtatómegosztást)
Fagyást backgroundworkerrel tudom enyhíteni de ez nem megoldás. Vagy csinálja vagy ne csinálja de ne csesszen el fél percet a próbálkozásra.(nemröhög!, kezdő vagyok és c64-en nőttem fel)
-
Nem tudom, hogy Te bonyolítod túl vagy én értem rosszul, de egy sima aukciós portál teljesen jó erre, mindössze annyi a teendő, hogy csak a villámáras mezőt hagyod meg, a többit törlöd a felületről. Még az adatbázishoz és a motorhoz sem kell nyúlnod.
Ezt kb. 5mp alatt találtam (nem ismerem, lehet, hogy nem jó neked).
-
Frigo
őstag
Van aki használ itt e-book olvasót szoftverfejlesztéssel kapcsolatos szakkönyvek olvasására ? Mennyire olvashatóak ezek a könyvek pl a programkódok mennyire jelennek meg jól egy ebook olvasón ?
-
bobace
addikt
válasz
Sk8erPeter #5902 üzenetére
Persze szintekkel meg lehet oldani, de a feltöltés attól még valamennyire kötött lesz az admin felülethez, és az nem olyan színes-szagos, mint a front-end. Szóval ez is zsákutcának tűnik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ahogy már amargo említette, mindez jogosultsági szint kérdése, hogy pl. bizonyos szerepkörrel rendelkező felhasználóknak engeded-e a termékfeltöltést; aztán meghatározhatod, hogy legyen erre szerkesztési joguk is, tehát ha feltöltötték a terméket, utána módosítani is tudják a SAJÁT termékeik adatát (pl. ár, súly, szállítási egység, stb.).
Pl. ilyenre alkalmas lehet a Drupal+Ubercart vagy a Drupal+Commerce.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest