- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Elszeretnék kezdeni tanulni programozást, melyik nyelvvel kezdjem és melyikkel folytassam?
Kozép suliban tanultunk pascal,delphiben (szerintem éppen,hogy az alapjaiban nyertunk betekintést).Ha tudtok mondanátok egy ebookot is esetleg,ha eszetekbe jutna...
Köszönöm
Üdv.
-
doc
nagyúr
válasz
epidemic #4996 üzenetére
ha 3D-vel szeretnel foglalkozni, akkor a C++ kvazi kotelezo
bar ma mar nem neked kell mindent nullarol megcsinalni, ugyhogy inkabb nehany engine-t kell ismerni, amihez meg persze kell az eros C++ tudas
en az autodidakta tanulas hive vagyok, ennek koszonhetoen fosulin gyakorlatilag semmi ujat nem mondtak nekem -
epidemic
tag
Lehet nem a legpontosabb volt a megfogalmazás. Maya, Blender, ProE programokkal való munka illetve 3D-s alkalmazások fejlesztése. Bár nem tudom itthon erre mennyire van igény, ProE programhoz értőket itthon keresnek ugyan, de akkor már jó lenne valamilyen fejlesztői végzettséget is szerezni, hogy ne csak felhasználói szinten értsek hozzá. Mivel középiskolába nem akarok újra beiratkozni, gondolom az alapokat vagy saját erőből vagy tanfolyamon sajátíthatom el. Idővel pedig vagy OKJ-s vagy főiskolai/egyetemi képzés lenne a cél.
-
doc
nagyúr
válasz
epidemic #4994 üzenetére
pascal meg basic semmikepp
amugy meg nem a nyelv a kerdes, egy fejleszto (programozo) barmilyen nyelvet tud hasznalni rovid ideig tarto ismerkedes utan
ha webprogramozas erdekel, a PHP-t sajnos nem nagyon lehet kikerulni
hogy a 'grafikus programozas' alatt mit ertesz, arrol fogalmam sincs... -
epidemic
tag
Sziasztok!
Tudom előttem már biztosan sokan feltették ugyanezt a kérdést, ezért elnézést kérek ha unalmas a téma!
Azt szeretném megtudni, milyen programozási nyelvvel lenne érdemes így 2011-ben megtanulni dolgozni? Egyáltalán mi az ami versenyképes és az is lesz még jó pár évig? Mivel a jelenlegi végzettségemmel nem nagyon találok szakmámban munkalehetőséget (közlekedésépítő technikus) szeretnék más irányba is nyitni. OKJ-s képzésről mi a véleményetek, állásinterjúnál örülnek neki vagy sem? Amiket nézegettem az a html5, php, java, c++, python. Igazából a web programozás vagy a grafikus programozás érdekelne, de nem tudom mivel illene kezdenem! C++, pascal, basic? Illetve melyek azok amiket össze lehet kapcsolni a munkában? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: epidemic
-
ArchElf
addikt
Ha azt szeretnéd, ha két nyomásonként egyszer küldjön Up-ot, akkor ne egy lenyomásonként kettőt küldj... Csinálj egy számlálót, ami a lenyomások számát rögzíti, majd ha az elér egy bizonyos értéket, akkor küldj egy Up-ot és reseteld a számlálót.
AutoIt-ben nem vagyok otthon, de valahogy így:
$value = 0
HotKeySet("{NUMPAD8}", "reactionFunction")
While 1
;a loop
WEnd
; négy NUMPAD8 lenyomásonként
; üt egy UP-ot
Func reactionFunction()
$value += 1
If $value = 4 Then
Send("{UP}")
$value = 0
EndIf
EndFuncAE
-
malwy
senior tag
HotKeySet("{NUMPAD8}", "reactionFunction")
While 1
;a loop
WEnd
Func reactionFunction()
Send("{UP }")
Opt("SendKeyDelay",3000)
EndFuncAutoIt-ben összerakva. Működne, ha nem jegyezné meg a leütött billentyűket. Így közel 1 óra tekerés után 1-2 óra tekerés nélküli száguldás a jutalma az embernek.
ELŐZMÉNYÉs elektronikával még mindig meg tudom csinálni
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Bele lehet turkálni úgy egy programba, hogy kétszer fel legyen települve?
Multiscreen, samsungos program.
Nem lehet benne profilokat létrehozni, csak beállítani.
Viszont ha beállítom a multisreen-t és a multiscreen2-t külön -külön, akkor amelyiket elindítom, az lesz érvényben.
Megoldható ez valami féle turkálással?
A program free, szerintem nem számít wareznek.Köszönöm, és üdv.
-
doc
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #4987 üzenetére
TP? huhh, regi emlekek...
mikor elkezdtem tanulni, imadtam a Pascalt (C64 Basic/assembly utan dobbenet volt)
aztan gyorsan megutaltam
de tanulonyelvnek nem rossz -
Sweet Lou 6
addikt
az esélyes az, hogy MS visual studio lesz (mivel az van a gépeken alapból), mindjárt meglátod:
- 11-es vagyok, idén csak középszintű info érettségi lesz, csak már idén tanulunk "programozást"
- jövőre lesz emelt info érettségi, amiben van egy kis programozás, de akkor már nem ő fog tanítani minket.Amúgy eddig Pascaloztunk, az volt a kedvence
a nyelv nekem is tetszett, bár a TurboPascal "grafikus felülete" hagyott bennem némi kívánnivalót, ha érted mire célzok
-
doc
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #4985 üzenetére
ha most kezded a nyelvet, akkor kvazi mindegy hogy mit hasznalsz, ugyis maga a nyelv a lenyeg, csak annyit kell tudni, hogy hogyan tudod elinditani a fejlesztokornyezetbol
nyugdij elott? akkor eselyes hogy TurboC lesz
-
Sweet Lou 6
addikt
igen így lenne a logikus. de sajnos a helyzet árnyaltabb: középsuli, a tanár pedig nyugdíj előtt van (utolsó éve az idei), eléggé feledékeny már, kérdezni nem őt fogom ha biztosra akarok menni. amúgy úgyis kiderült volna pár nappal később, mikor odaülünk a gépekhez, de így legalább már rá tudok gyakorolni itthon.
-
doc
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #4983 üzenetére
hat kerdezd meg. eleve az elso dolog az kene hogy legyen az eloadason, hogy elmondjak hogy mit fogtok hasznalni, pont azert, hogy az ember otthonra is azt rakhassa fel
de ha elmondod melyik suli/melyik tanar, szerintem lesz valaki aki meg tudja mondani innen is -
doc
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #4981 üzenetére
nem ertem... ha a suliban ott van a gepen, akkor gondolom a nevet is tudod, nem?
j0k3r!
persze, az Android SDK resze az emulator, gyakorlatilag olyan virtualis eszkozt raksz ossze magadnak, amilyet akarsz, de nagyon egyszeru a telefonon is tesztelni -
doc
nagyúr
hopp, jogos, ha valami rejtelyes okbol csak MS-termek johet szoba, az szivas...
Linux ala? jo kerdes, altalaban a Code:
locks-ot, Eclipse-et, Qt Creatort szoktak ajanlani
ami engem illet, en vimet hasznalok mindenre, bar most Androidra fejlesztve valami trukkot ki kell talalni, mert az idiota, ezerfele hanyt tobbszaz file kezelese eleg maceras vimbol...
-
doc
nagyúr
en tanulashoz nagyon nagy ivben elkerulnem a VS-t, irtozatosan rossz, nem szabvanyos szokasokat szed fel vele az ember, aztan csodalkozik hogy miert nem lehet semmi massal leforditani a kodot...
inkabb valamilyen valodi C nyelvet ismero es partolo IDE-t raknek fel, pl. Code:
locks, Dev-Cpp, meg van meg biztos jopar
-
j0k3r!
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #4975 üzenetére
visual studio lesz az, amit te keresel. + [link]
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Nemrég kezdtünk el suliban programozni, C nyelven. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan Microsoft termék, amelyben sima C nyelven tudok egyszerű programokat írni gyakorlás gyanánt? (jegyzettömb elég körülményes) Mert hiába kerestem, csak BASIC, C#, C++ és .NET támogatású programokat találtam (Visual Studio-k).
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki ötletet adni szoftverfejlesztés párhuzamos és elosztott környezetben téma alatt esszére?
Miről lehetne irni, forrást szerezni hozzá? -
skoos
őstag
Sziasztok Kedves Mindenki!
Őszintén szólva fogalmam sincs, merre induljak el kérdésemmel, ezért fordulok itt a T. Publikumhoz.
A helyzet a következő:
Van egy XP-s számítógép, melynek van sima alaplapi hangkártyája és van egy videókártyája, min van rendes (natív) HDMI out (mely a gyakorlatban még egy hangkártyát jelent).
A gond az, hogy Őseim, akik használják a gépet nagyon nem tudják, hogy hogyan lehetne ezt állítani, Ők csak mindig azt mondják, hogy "megint nincs hang".
Az a tapasztalatom, hogy, ha beállítom, hogy mely program használja a HDMI hangkarit és mely progi használja az alaplapit, akkor előbb-utóbb belehülyül a Win.
Ezért szeretnék két darab, egyszerű, asztalon elhelyezett, duplaklikkel működő programocskát, amely a HDMI, vagy az alaplapi hangkártyát aktiválja, és csak azon a csatornán enged ki hangot.
Így, ha leül a géphez APÁM, és azt mondja, "ma youtube videókat akarok nézni", akkor klikkel kettőt az ALAPLAPI HANGKÁRTYA ikonra és máris hallja a monitor melletti kis sugárzókból a hangot.
Vagy, ha éppen a TV-n mozizni szeretne, akkor klikkel kettőt a HDMI HANG ikonra és máris szól a TV.
Megoldható ez valahogy? Van erre egyszerűbb program esetleg? Megoldható ez Mac OS-ra is?
Segítsetek légyszíves, nagyon megköszönném! Ha valaki ezt le tudja nekem programozni, akár még fizetek is érte.
-
ArchElf
addikt
Párhuzamos porti programozás már nagyon régen volt (ott lehetett ilyeneket könnyen csinálni... Szerintem be a c-s vagy az assembly-s topicba (de ha HW mellet döntesz van egy hobbi elektronika topic is...)
Vezérlést amúgy programoztam korábban (pont vb-ben, de csak soros portos feldolgozás volt, a párhuzamos portos móka nekem kimaradt).
AE
-
doc
nagyúr
válasz
[pod]Diablo #4964 üzenetére
mivel sehol nem adsz nekik erteket, persze hogy nem kapnak...
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Lenne egy olyan kerdesem hogy ebbe a kodreszletbe akarmit adok ertekul a db[0]-nak a masik ket tomb 0.eleme nem kap erteket.Mi lehet a hiba?
db[0] = int.Parse(Console.ReadLine());
if (db[0] > max)
{
db[0] = tomb1[0];
}
else
{
db[0] = tomb2[0];
}Elore is koszonom a segitseget!
-
RedSign
tag
timo92 - Látom még nagyon az elején vagy, file megnyitás-olvasás megy? Ha nem, akkor javaslom, hogy ebbe a témába írj: http://mobilarena.hu/tema/turbo_pascal_elakadtam/friss.html
Sajna nekem most korlátozottan lesz csak elérésem, így nem kezdenék bele hosszabban...
...de biztos lesz valaki aki segíteni tud/fog neked!
-
timo92
csendes tag
program lottosz;
uses crt;
var
a,x,i,j,w : integer;
szam : array[1..5] of integer;
begin
clrscr;
writeln('Kerem az 52. heti nyeroszamokat: ');
for x:=1 to 5 do
begin
read(szam[j]);
write(' ');
end;
for i:=1 to 5 do
for j:=1 to i+1 do
if(szam[j] > szam[j+1] )then
begin
w := szam[j];
szam[j] := szam[j+1];
szam[j+1] := w;
end;
for i:=1 to 5 do
begin
write(szam[j]);
i:=i+1;
j:=j+1;
end;
end.a lottósnál eddig jutottam.... a másik az semmi...
-
timo92
csendes tag
Van még egy programom
A kihúzott heti számok soronként vannak megadva, egy héten belüli számok pedig szóközzel vannak elválasztva.
Például: 37 42 44 61 62
18 42 54 83 89
... 9 20 21 59 68A lottószámok minden sorban rendezve szerepelnek. Az állományból kimaradtak az 52. hét lottószámai. Ezek a következők voltak: 90 42 43 11 23.
Készítsen programot a következő feladatok megoldására!
1. Kérje be a felhasználótól az 52. hét megadott lottószámait!
2. A program rendezze a bekért lottószámokat emelkedő sorrendbe! A rendezett számokat írja ki az állomány végére!
3. Kérjen be a felhasználótól egy egész számot 1-51 között! A bekért adatot nem kell ellenőrizni!
4. Írja ki a képernyőre a bekért számnak megfelelő sorszámú hét lottószámait, a lottosz.txt állományban lévő adatok alapján!
5. A lottosz.txt állományból beolvasott adatok alapján döntse el, hogy volt-e olyan szám, amit egyszer sem húztak ki az 51 hét alatt! A döntés eredményét (Van/Nincs) írja ki a képernyőre!
-
timo92
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni
Van egy program amelyet nem tudok megcsinálni(pascalban)Adott az eredmeny.txt állomány (12
1 2 3 1
3 4 1 1
1 4 2 0
2 3 3 2
1 3 2 2
2 4 0 4
2 1 1 1
4 3 3 3
4 1 3 4
3 2 1 2
3 1 1 0
4 2 3 3) Az állomány első sorában található, hogy ezután mennyi mérkőzés eredménye található meg. Az egyes sorokban szóközökkel elválasztva az első, illetve második csapat sorszáma, majd az első csapat által lőtt gólok száma, végül a második csapat által lőtt gólok száma látható. PL: 1 2 2 0 (1: Első csapat) (2: Második csapat) (2: Első csapat 2 gólt lőtt) (0: Második csapat 0 gólt lőtt) határozd meg a bajnoki tabellát, azaz melyik csapat lett az első, ha a nyertes mérkőzésért 3 pont jár, a döntetlenért pedig 1. A végeredmény táblázatos formában jelenjen meg, amelynek a felépítése a következő: 1. Csapat sorszáma, Győzelmek száma, Döntetlenek száma, Vereségek száma, Adott gól-Kapott gól, Pontszám Pl: Hely Ssz. Gy. D. V. AG-KG P 1. 3 3 1 2 12-8 10pTud nekem valaki segíteni???Megköszönném
-
hohoo
senior tag
-
ArchElf
addikt
Lejárt az időlimit - megcsináltam a Topicot: Android
Vonuljunk át, szerintem...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
[pod]Diablo #4951 üzenetére
Ja - asszem - az
BTW szerintem vonuljunk át egy másik topicba - még nincs Androidos, szóval nyitok egyet...AE
-
ArchElf
addikt
válasz
[pod]Diablo #4949 üzenetére
Jó volna látni a layout xml-t, hogy jól definiáltad-e az Onclick eseményeket...
AE
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Nekem Androidra valo programozasba kene egy kis segitseg.
Egy ilyen programom lenne:
public class MainActivity extends Activity implements View.OnClickListener
{
@Override
//Chronometer stopper = (Chronometer) findViewById(R.id.stopper);
public void onCreate(Bundle savedInstanceState)
{
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.main);
Button start = (Button) findViewById(R.id.start);
start.setOnClickListener(this);
}
public void onClick(Bundle savedInstanceState)
{
Chronometer stopper = (Chronometer) findViewById(R.id.stopper);
stopper.start();
}
@Override
public void onClick(View v)
{
stopper.start();
}
public void onCreate1(Bundle savedInstanceState)
{
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.main);
Button stop = (Button) findViewById(R.id.stop);
stop.setOnClickListener(this);
}
public void onClick1(Bundle savedInstanceState)
{
stopper.stop();
}
public void onClick1(View v)
{
stopper.stop();
}Az a problemam vele hogy,a start gombal elinditja a szamlalot,de a stop gombal nemakarja leallitani.Hogy tudnam orvosolni ezt a problemat?
Elore is koszonom a segitseget!
-
hohoo
senior tag
Hello!
Egy egyszerűbb kamu motor fordulatszámot szeretnék programozni egy játékba (lua scriptben egyébként, de ez lényegtelen, az algoritmus a lényeg). Semmi extra, annyi az egész, hogy 0, és 1 közötti tört a gázkar állása, és ettől kéne függnie a fordulatszámnak 400 rpm-től 750-ig. Nyilván ezt így simán egyszerű megoldani, csak hogy az rpm az ugye nem rögtön változik, tehát egy 20 rpm/másoderces változásra kéne korlátozni. Van néhány ötletem, de azért kíváncsi vagyok valaki tud-e valami jobbat
-
Dniworrom25
csendes tag
sziasztok! aki keni vágja a linuxot, és a freescale/atmel procikkal kapcsolatosan van tapasztalata, német, angol nyelven beszél, az jelezzen nekem pls, mert egyik ismerősömnél nagy bajban vannak, és nem találnak megfelelő munkaerőt. Nekem elküldte az álláshirdetést. Szal akit érdekel írjon pls. Köszi!
-
TomRacing
csendes tag
Hellóka!
Tom vagyok. Nemtom menyire ide illik, a tapasztalatotok, vagy a driverek lélektanának az ismerete segíthet. Az első laptopom kijelzőjénél Win2000-rel megoldották az Oversized Desktop-ot. Két linkben a részletek:
[Szemléltető videó]
Probléma bővebb leírása
Ha valaki tudna segíteni, vagy ötlete lenne, örök hálám üldözné
11 éve vágyakozom utánna. -
doc
nagyúr
válasz
ArchElf #4940 üzenetére
haaat... en nem hasznalok eclipse-et, jobban szeretem a hagyomanyos megoldasokat, a vim + ant install parancs nekem teljesen eleg
esetleg nezd meg, hogy kezzel beirva a project konyvtaraban az ant debug parancsot buildel-e rendesen
milyen OS-t hsznalsz? mert windows alatt ezzel (is) nagy szopasok vannak -
ArchElf
addikt
Nagyon nem akar menni:
Letöltöttem az Eclipse-et (legújabb, classic)
Letöltöttem az Android SDK-t (felraktam az összes package-et)
Felinstalláltam az ADT Plugint az Eclipse-hez.
Betöltök egy sample kódot.
Auto-Build lehal valami rejtélyes hibaüzenettekkel, amire nem találok igazán releváns találatot:
- DX trouble processing "java/nio/CharBuffer.class"
- Conversion to Dalvik format failed with error 1Teljesen elveszem...
AE
-
malwy
senior tag
Üdv! 0 használható tudással rendelkezem programozási szinten, bár korábban ismerkedtem kicsit Pythonnal.
Olyan programra lenne szükségem, mely a következőt csinálja:
Egy bicikli ad impulzusokat a gépnek, ami ezt (kizárólag) előre nyílként érzékeli. Eddig meg vagyok.Tehát nyomkodja az előre gombot ahogy tekerem. Viszont ez nekem túlságosan gyakori, jó lenne kb. negyedelni a jelet. Tehát 4X kellene tekernem ahhoz, hogy egyetlen előrenyilat kapjon a számítógép. (konkrétan a google maps-sal vannak gondjaim(street view), túlságosan gyorsan váltja a képet)
A másik egyenlőre kevésbé fontos pedig, hogy minden egyes előregomb lenyomást nyújtsa meg X másodperccel. Ezáltal felhasználható lenne bármely játékban, hiszen kellő tekerési sebesség után folyamatosan nyomva tartott előregombként érzékelné a PC.
Mennyire nehéz megvalósítani ezt? Nagyon belenyúl a windowsba? Ha összejönne, írnék cikket logoutra a számítógép és a szobabicikli házasságáról.
Előre köszönöm minden tanácsot, segítséget, hogy hogyan induljak el...
Üdv: Malwy -
ArchElf
addikt
Lerántottam az Eclipse-et, és milyen gyöngyszemre bukkantam a faq-ban
I unzipped Eclipse, but it won't start. Why?
Make sure that the architecture and the operating system of your machine match one of the supported systems described in the file readme_eclipse.html. Eclipse will not run on Windows 95 or Commodore 64, for example. If your machine does not match one of the configurations described in the readme, it may still run, but you are on your own!
AE
-
ArchElf
addikt
Van itt aki fejleszt Androidra? Egy kis webes parsert írnék, kíváncsi vagyok előre, kb mekkora meló lehet...
AE
-
kovsol
titán
Sziasztok, azért ide írom a kérdést, mert itt talán hamarabb kapok választ.
A borland delphi personal edition (ami ingyen volt letölthető) megszűnt létezni? Vagy csak én vagyok teljesen béna és nem találom?
-
törölt tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi vbscript miért nem működik?
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2")
Set colVolumes = objWMIService.ExecQuery _
("Select * from Win32_Volume Where Name = 'D:\\'")Futtatásnál hibajelzést nem ad, de a "colVolumes" értéke "null".
5let? -
M.W.H
aktív tag
hejjhó
olyan login panelt keresek egy weboldalra ami nem használ globalokatesetleg tudtok segíteni egy ilyen megirásába php-ban?
-
Sk8erPeter
nagyúr
"nemnagyon szeretnék otthon tanulni ennyire előre, mert az fusztrálna a legjobban ha elég sokmindent tudnék és megsincs rola papirom."
Ha a későbbiekben úgyis egyetemre fogsz járni, és remélhetőleg ELTE IK-s (vagy akár BME-VIK-es) diplomád lesz, akkor azzal már igen jó elhelyezkedési esélyeid lesznek, így fölöslegesen gyűjtögetni porfogónak a papírokat addig szerintem felesleges.
Inkább képezd magad olyan területeken, amikre szükséged lesz az egyetemen. A matek része elvileg elég kemény ELTE IK-n, arra érdemes ráfeküdni előre, ha már van 1 szabad ráfordítható éved, hidd el, az egyetemen ez bőven meg fog térülni, mert akkor több energiád marad a többi tárgyra, így sem túl egyszerű tényleg minden tárgyat elsőre megcsinálni, de ha komolyan veszed, menni fog.
ELTE IK-n tudtommal elég sok a matek, BME-VIK mérnök infon némileg talán gyakorlatiasabb a képzés, bár személyes összehasonlítási alapom nincs (előbbiről csak hallomás alapján), mert csak utóbbira járok.
Amúgy attól még, mert van valami alapod ezekben a nyelvekben, az nem azt jelenti, hogy nem kell még így is rengeteget tanulnod, gyakorolnod. Sőt.
Mivel az ember eléggé könnyen ellustul, ha nincs kellőképpen ösztönözve a tanulásra (lehet, hogy magadtól egy idő után leszarnád a tanulást, és az nem jó), ezért nem rossz ötlet, hogy addig is, míg fel nem vesznek, elmenj egy ingyenes OKJ-s képzésre, pl. arra, amit írtál. -
Mukso
csendes tag
értem
és hogy érzed most, neked sokat segített az az okj 1 év alatt?
-
Mukso
csendes tag
hmm, egesz jo ötlet ez hogy egy évig OKJ-n vagyok, de akkormár megéri otthagyni és nem kijárni?
szerintetek melyik okj lenne a legmegfelelőbb? én egy fórumon ezt olvastam: OKJ 54 4641 05mindenképpen c++/# ban /és ASM ben akarnék akkormár okjzni abban az 1 vagy két évben.
budapesti okj kéne.
nemnagyon szeretnék otthon tanulni ennyire előre, mert az fusztrálna a legjobban ha elég sokmindent tudnék és megsincs rola papirom.
és már c++ ban egesz jolmegy az objekt orientáltprogramozás amugyis, de inkább asm re nyomulok mostanában, ollyval visszafejtegetni dolgokat.
-
Dolgozni nem éri meg elkezdeni, akkor már inkább OKJ, de azok ugyebár 2 évesek általában. Én például annak idején úgy csináltam, hogy elkezdtem az OKJ-s programozós képzést, de első évben felvételiztem és felvettek, úgyhogy azt ott is hagytam. A lényeg, hogy ne ess ki a gyakorlatból, meg a suliból... szóval se punnyadás (
), se valamilyen helyettesítő meló - szerintem.
A Gábor Dénest meg én kerülném... csak pénzkidobás.
-
Mukso
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #4921 üzenetére
Szia,
igen énis ugy tudom hogy a gábor dénes eléggé komolytalan képzést ad...
- alapszinten már tudok programozni c-be
- webszerkeztést már 4 éve megtanultam kb egész mélyrehatolóan de sajnos nemtudom hol lehetne $ re fodítani tudásomat.hát énis nézegettem okj-s képzéseket de nemtaláltam 1 éveset ami infóhoz kapcsolódna
talán még fizetnék is érte de akkor legalább találnék 1 jót.
hát van egy közép angol nyelvizsga és valszeg duplázni kell, matek + info, még semelyikböl nincs érettségim. Angolbol van 1 előrehozott közép 5-ös de sajnos az elteik azt nem nézi
-
Sk8erPeter
nagyúr
Gábor Dénes tudtommal elég komolytalan képzést ad (cáfoljon meg valaki, ha valaki úgy tudja, az elmúlt években változott ez a tendencia). De gyakorlásnak a másik felvételiig jól jöhet, ha nem vesztesz vele...
Autodidakta módon elkezdheted saját magad képezni is azalatt - pl. olyan területen, ami érdekel, a jövőbeli képzéseddel kapcsolatos lesz, és/vagy akár elsajátíthatod a weblapszerkesztést, és kellő tapasztalat birtokában addig is vállalhatsz ilyen jellegű melókat, amit még élveznél is.
Programozást mindenképpen hasznos lenne addig is gyakorolni (ezt tényleg fontosnak tartom), hogy ne az egyetemen szívj majd vele, mert teljesen kezdőként nagyon nehéz eleinte (saját tapasztalatból tudom). Persze ezt úgy kezdd el, hogy ne túl nehéz feladatokkal próbálkozz eleinte, és lehetőleg úgy, hogy legyen mintamegoldásod is hozzá, hogy legyen miből kiindulni - hogy legyen sikerélményed, ne menjen el a kedved tőle.
OKJ-s képzés is esetleg hasznos lehet addig gyakorlásnak, amennyiben ingyenes. Én is úgy emlékszem, hogy beszámítják, de tudtommal ahhoz el is kell végezni, és sok képzés 2 éves (vagy az ilyen jellegűek már mind?).
Mindenesetre érdeklődési körödtől függ nyilván.Hány felvételi pontra számítasz nagyjából amúgy (mármint neked mennyi van)?
-
Mukso
csendes tag
Sziasztok, lenne egy fontos kérdésem.
Most vagyok végzős gimnazista, de nem vagyok 100% ig biztos magamban hogy felvesznek elte-ik ra szoftverfejlesztőnek, lehet nem lesz meg az elegendő pontszámom.
ha esetleg ez bekövetkezne mit csináljak 1 évig?
- meló ( valszeg vmi szar, kifacsarna állandó jelleggel )
- OKJ 1 éves ( ami elvileg ad még bónuszpontot is elte-ik ra csak nemtudom hogy bármelyik-e... ha valaki tudja mindenképpen irja meg )
- a 3. ik opciót biztos megcsinálom, feljavítom a matek/info érettségit
- abban az egy évben elmegyek a gábor dénes mérnök informatikus szakáratényleg nemtudom mit csináljak, segítsetek!
-
InvitelGuide
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az InnoApps 2010 pályázatot, melyre a magyarországi felsőoktatásban tanuló hallgatók nevezését várjuk saját fejlesztésű programjaikkal.
Pályázni két kategóriában lehet bármilyen alkalmazással (web, PC, vagy mobil operációs rendszerek alá írt programokkal) a fődíj pedig 200.000 Ft és egy éves Net&Go (ADSL és mobilinternet) előfizetés lesz.A pályázat részletes leírása és a nevezési lap itt található:
http://innoapps.invitel.hu/palyazat/feltetelek
http://innoapps.invitel.hu/palyazok/nevezesA nevezni 2011. január 31.-ig lehet!
-
skoda12
aktív tag
MSc-nek egyébként mik az előnyei?
Ha érdekel valami matekos-programozós téma (pl képfeldolgozás), amivel a való életben kis valószínűséggel találkozhatnál csak, akkor itt kaphatsz egy kis lökést hozzá. Illetve, nagyon ritkán lehet találkozni olyan álláshirdetéssel, ahol egyetemi végzettséget elvárnak, de ez tényleg ritka.
Csak, hogy írod, nem volt rá nagy érdeklődés, de azért mert túl nehéz vagy nem ad annyi pluszt, hogy megérje elvégezni?
Egyrészt a legtöbb hallgató örül, hogy megkapta a BSc papírt és végre nem kell tanulni. Másrészt a programozókat hamar felszippantja a munkaerőpiac, sokan a gyakorlati helyükön maradnak főállásban. Még egy ok lehet, hogy a nagy többségnek nem megy a matek vonal és a tantervben látszik, hogy az utolsó két évben is lenne egy csomó valszám, logika, analízis.
-
válasz
skoda12 #4913 üzenetére
Köszi a választ!
Helyhez kötött a meló, de mivel a két vidéki intézményben levelezős képzés lenne, így annyira nem gáz, mert eléggé rugalmas a cég s így el tudnék utazni.
Legegyszerűbb persze pesten lenne az ELTE, de amint említettem kicsit tartok az esti képzéstől, plusz azért az sem utolsó szempont, hogy 40-50 ezerrel többe kerül félévente mint a másik két levelezős.MSc-nek egyébként mik az előnyei?
Csak, hogy írod, nem volt rá nagy érdeklődés, de azért mert túl nehéz vagy nem ad annyi pluszt, hogy megérje elvégezni? -
skoda12
aktív tag
Hello.
ELTE-n tanultam 2 éveig nappali modellező szakirányon, csak meló miatt váltani kellett estire. A szakiránynak nincs sok jelentősége. Pl szoftveralkalmazó informatikusnak hívják a C szakirányt és esti tanrendet is, de ha megnézed a tantervet, akkor azért vannak különbségek. Ezt a szoftveralkalmazói nevet egyébként nem tudom, hogy gondolták, mert pont a C és esti tanrendeseknek van a legtöbb kódolás.Továbbá, a szakirány nem lesz feltüntetve a diplomádon, így a munkáltató nem tud majd különbséget tenni. Néhány éve még ment a nagy keménykedés, hogy aki egyetemi diplomát akar ELTE-n, annak minimum szoftverfejlesztői, de inkább modellező szakirányon kell tanulnia, hogy az MSc felvételit meg tudja ugrani. Aztán kiderült, hogy minimális az érdeklődés az MSc iránt, így az MSc képzések fele megszűnt / össze lett vonva és most már 3-as tanulók is bekerülnek az utolsó két évre.
Összegezve: a szakirány kamu, azt válaszd, ami érdekel, nézd meg több oktatási intézmény honlapján is a tanterveket és ez alapján válassz.A munkahelyed nem köt helyhez? Csak mert szóba hoztad ELTE, SZTE, DE-t is és ezek mind különböző városokban vannak.
-
Sziasztok,
Offtopic lesz, de talán itt van a legnagyobb esély, hogy releváns tapasztalat alapján kapjak véleményt.
Szeretnék felvételizni programtervező informatikus szakra, középsuli már nem most volt, szóval meló mellett csinálnám, az biztos, hogy ha már belevágnék, akkor egyetemi diplomát akarnék, csak azt nem tudom, esti vagy levelezős szakra menjek.
Ugyanis meló mellett az esti tuti eléggé húzós lenne, viszont ha jó a tanár, akkor lehet könnyebben tud az ember haladni, segítséget kérni, levelezőn erre ugye ritkábban van lehetőség, bár az érem másik oldala, hogy jelenleg is egy fejlesztő cégnél dolgozom, mondjuk csak tesztelőként, de a fejlesztő srácoktól nagy valószínűséggel tudnék segítséget kérni.
Meg esti csak az ELTE-n lenne, ahol ráadásul azt írják, hogy ennél a képzésnél csak szoftveralkalmazó informatikus szakirányt lehet választani, szoftverfejlesztőit nem, pedig engem az érdekelne, de a többi suliban meg nincs is külön szakirány, szóval ezt sem értem teljesen, hogy hogy van.
Szerintetek melyikre lenne érdemes menni, plusz tudtok-e valamit arról, hogy ELTE-n mi jelentősége van a különböző szakirányoknak ha a többi sulinál ez nincs feltüntetve?
Vagy lehet azokban is majd választani csak a felvi.hu-n nem írnák(DE-IK és SZTE-TTIK a másik két intézmény)? -
plaschil
aktív tag
válasz
Snowy_owl #4910 üzenetére
Vegyél egy alap c++ könyvet és ülj le a gép elé gyakorolni. Másképp nem megy, csak ha gyakorolsz. Sokat. Ez is segíthet ha tudsz angolul. Vagy nézegess neten tutorialokat.
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Informatikát tanulok Szakközépiskolában és C++-ban programozunk programozás órán. 11.-es vagyok, és az előző években is programoztunk Delphiben előtte pedig Pascalban. A két év alatt egy olyan tanárunk volt aki nem foglalkozott velünk, majd most ebben az évben megkaptuk az osztályfőnököt aki elkezdte tanítani. Mivel mi semmit nem tudtunk ezért pár embernek fogalma se volt, köztük nekem se, sőt még most se sok van. Kérdésem az volna, hogy hol kezdjem ezt az egész programozósdit? Elég, ha letöltök valami leírást a C++-ról, vagy más olyan alapokat is meg kellene tanulnom, ami szinte az összes programnyelvre vonatkozik? Szóval hol kezdjem? Köszönöm segítségetek előre is.
-
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil #4906 üzenetére
Na megvan a hiba, ilyennel pályafutásom során sosem találkoztam.
Van az Add-in manager. Oda kellett volna betölteni a java, c++, c# modulokat. Ezt mindenkinek meg is csinálgatta, nekem failed az összes. A modules mappát megnyitva ott sorakoznak a mappák
staruml-cpp, staruml-csharp stb... Ezek mindegyikében található egy unreg.bat nevű állomány. Ezt elindítva villan egy dos-os ablak, s lőn ha indítom a StarUML-t, most már load successfull. Csak azt nem értem, ezt a többieknek miért csinálta meg automatikusan. -
Lortech
addikt
válasz
plaschil #4906 üzenetére
Nem ismerem az alkalmazást, de a két screenshot különbözik abban, hogy előbbiben a szerkesztő ablakba be van töltve egy uml ábra, utóbbiban nincs, és arra tippelek, hogy az utóbbiban ez hiányzik, a tools menüben pedig kontextustól függően jelenne meg a hiányzó menüpont.
Nincs lehetőséged azoktól az ismerősöktól segítséget kérni, akik már sikerrel használták az alkalmazást? -
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom hova írjak, ide érzem megfelelőnek. Valaki találkozott már a StarUML nevű progival?
Osztálydiagramot szerkesztettem benne, most kéne az üres osztályokból legenerálni az osztályokat, package-be.
Az a gondom, hogy a Tools menüben nincs olyan hogy C, C#, Java....
Haveri körből bárki feltette, neki ott van a menüben, nekem nincs.Ugyanazt az install-t használtuk.
Ötlet?
-
agi79
csendes tag
sziasztok!
egy programot szeretnék iratni, amibe szállítólevelek adatait lehetne felrögzíteni, és ezekkel dolgozni (statokat készíteni, istázni...)
tud vki segíteni?
előre is köszi!!!
agi79
-
doc
nagyúr
van tobb program is jelszotoresre, ha rovid (4-5 karakteres) a jelszo, akkor gyorsan megvan
programnevekre mar nem emlekszem, de a gugli segiteni fog. volt olyan is, ami miutan megfejtette a jelszot, a shareware verzional a jelszo elso 3-4 karakteret mutatta csak meg. ha megtalalja a valodi jelszot, akkor ez segithet emlekezni a tobbi reszere. sajna mivel normalis helyeken nem maga a jelszo hanem csak a hash-e tarolodik, jo esellyel egy ertelmetlen karaktersorozatot talal (aminek ugyanaz a hash-e mint a jelszavade)de amugy ez inkabb a 'milyen program ami' topicba illik, nem ide
-
Tridio
csendes tag
Sziasztok!
kellene gy kis segítség...
Van egy régi excel táblám, amiben makrók vannak, természetesen levédtem jelszóval, amit sikeresen el is felejtettem
tud valaki valamilyen módszert, a jelszó törlésére?
próbáltam már egy kis progival (vbakey) de csak értelmezhetetlen karaktereket ad vissza
Előre is köszi,
T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Update 08.13. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest