Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
Miért van az, ha egy oldalon egy kép URL-jét másolom és ezt a linket másnak elküldöm, akkor ő nem tudja megnyitni? (Forbidden)
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Még mindig keresem a megoldást erre:
TP-Link TL-WR1043ND routeremre felraktam az OpenWrt Backfire 10.03.1-RC6 fw.-t, ehhez keresek olyan alkalmazást amivel egyedi sebességlimitet tudnék beállítani az egyes gépekre. Ahogy olvasgattam a témában sokan keresik, de megoldást nem nagyon tud rá senki OpenWRT alatt. A [url=https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=23285]hivatalos fórumán[/url] találtam rá egy scriptet, de nálam kilövi magát amint elindítom. Gondoltam bemásolom, hátha valaki rájön hol a hiba benne:
#!/bin/sh
insmod cls_fw >/dev/null 2>&1
insmod cls_u32 >/dev/null 2>&1
insmod sch_htb >/dev/null 2>&1
insmod sch_sfq >/dev/null 2>&1
insmod sch_ingress >/dev/null 2>&1
DEV="br-lan"
LIMIT_IPS="192.168.1.10 192.168.1.11 192.168.1.12"
LIMIT_DOWN=200
LIMIT_DOWN_BURST=400
LIMIT_UP=400
start() {
tc qdisc del dev "$DEV" root handle 77:
tc qdisc add dev "$DEV" root handle 77: htb
tc class add dev "$DEV" parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
tc class add dev "$DEV" parent 77:1 classid 77:10 htb rate ${LIMIT_DOWN}kbit ceil ${LIMIT_DOWN_BURST}kbit prio 2
tc qdisc add dev "$DEV" parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
tc qdisc add dev "$DEV" ingress
tc filter add dev "$DEV" parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
tc filter add dev "$DEV" parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate ${LIMIT_UP}kbit mtu 6k burst 6k drop
for ip in $LIMIT_IPS; do
iptables -t mangle -I PREROUTING -s $ip -j MARK --set-mark 79
iptables -t mangle -I POSTROUTING -d $ip -j MARK --set-mark 80
done
}
stop() {
tc qdisc del dev $DEV root
iptables -F -t mangle
}
restart() {
stop
sleep 1
start
}
show() {
tc -s qdisc ls dev $DEV
}
case "$1" in
start)
echo -n "Starting bandwidth shaping: "
start
echo "done"
;;
stop)
echo -n "Stopping bandwidth shaping: "
stop
echo "done"
;;
restart)
echo -n "Restarting bandwidth shaping: "
restart
echo "done"
;;
show)
echo "Bandwidth shaping status for $DEV:"
show
echo ""
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop|restart|show}"
;;
esac
exit 0Természetesen a példában szereplő IP címeket lecseréltem a sajátomra, mivel nem működött, javasolták, hogy próbáljam meg a br-lan helyére beírni az eth0.1-t, mondván hátha a bridge interfész miatt nem megy. Ezeken kívül mást nem módosítottam rajta. Ezzel kapcsolatban az sem teljesen világos, hogy a LAN vagy a WAN portot kéne ide beírnom, a példa alapján a LAN-t, ami logikus, hisz a belső ip-m azon található, de így viszont én úgy gondolom, hogy a helyi hálón is korlátozna, amit nem szeretnék. Persze lehet, hogy tévedek, de egyenlőre még amúgy sem ez a fő gondom. A hivatalos fórumon is jelezték, hogy nem megy, megoldásnak azt írták, hogy ki kell egészíteni az "insmod act_police" sorral, viszont nálam így sem megy. Ha elindítom ezt dobja válaszul:
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/limit restart
insmod: can't insert 'act_police': File exists
Restarting bandwidth shaping: RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: File exists
We have an error talking to the kernel
doneAnnyi segítséget kaptam eddig, hogy hibakereséshez az első sorban a #! /bin/sh sort ki kell cserélni #! /bin/bash-ra, majd következő sorba beírni: set -x. Ezután ezt kaptam eredményül:
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ insmod act_police
+ DEV=eth0.1
+ LIMIT_IPS=192.168.2.100
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ echo -n 'Restarting bandwidth shaping: '
Restarting bandwidth shaping: + restart
+ stop
+ tc qdisc del dev eth1 root
+ iptables -F -t mangle
+ sleep 1
+ start
+ tc qdisc del dev eth1 root handle 77:
RTNETLINK answers: Invalid argument
+ tc qdisc add dev eth1 root handle 77: htb
+ tc class add dev eth1 parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
+ tc class add dev eth1 parent 77:1 classid 77:10 htb rate 200kbit ceil 400kbit prio 2
+ tc qdisc add dev eth1 parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
+ tc qdisc add dev eth1 ingress
+ tc filter add dev eth1 parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
+ tc filter add dev eth1 parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate 400kbit mtu 6k burst 6k drop
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ iptables -t mangle -I PREROUTING -s 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 79
+ iptables -t mangle -I POSTROUTING -d 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 80
+ echo done
done
+ exit 0Volt olyan javaslat is, hogy vegyem ki az init.d-ből és kézzel indítsam el, mondván automatikusan indul, és annak a kimenetét nem látom. Utána viszont maga a restart (azon belül is a stop) esetleg nem takarít rendesen azért vannak azok a hibák (mivel arra panaszkodik, hogy bizonyos dolgok már léteznek). Így futtatva továbbra sem megy, ugyan más hibákra panaszkodik:
root@OpenWrt:~# /etc/config/limit start
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ insmod act_police
+ DEV=eth0.1
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ echo -n 'Starting bandwidth shaping: '
Starting bandwidth shaping: + start
+ tc qdisc del dev eth0.2 root handle 77:
+ tc qdisc add dev eth0.2 root handle 77: htb
+ tc class add dev eth0.2 parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
RTNETLINK answers: No such file or directory
+ tc class add dev eth0.2 parent 77:1 classid 77:10 htb rate 200kbit ceil 400kbit prio 2
+ tc qdisc add dev eth0.2 parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
+ tc qdisc add dev eth0.2 ingress
+ tc filter add dev eth0.2 parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
+ tc filter add dev eth0.2 parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate 400kbit mtu 6k burst 6k drop
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ echo done
done
+ exit 0Ha valakinek van még ötlete, vagy esetleg egy teljesen más megoldást tud a problémámra, azt szívesen veszem, de lehetőleg ne kétszavas válaszokkal segítsetek, mivel nem tudok programozni, és a Linuxban is kezdő vagyok.
-
kmisi99
addikt
Hogyan tudnék jobban megtanulni programozni C ben. Az iskolában alapból tanulom de nem igazán megy. Szeretnék sokkal nagyobb szintre fejlődni csak nem tudom mit kéne tanulni vagy épp milyen könyvet szerezzek be vagy valami.
-
TOTAL LOKI
tag
Sziasztok!
Érdekes problémával találkoztam.
Lassan kész vagyok saját kis oldalammal, pár apróság van még hátra, illetve ugye átnézni böngészőn keresztül. "tesztelni"Mozillán tökéletesen megy az egész.
IE-n illetve Chromeon viszont a gombokat nem működteti normálisan.
A gombok 2 képből állnak, egy amikor aktív, és egy amikor nem.
Ugye ez úgy megy, ha rámegyek egérrel akkor megváltozik, és ha ráklikkelek, akkor úgy is marad míg az adott oldalrészen vagyok.
Felbontással nincs gond, azt már ellenőriztem, tökéletes.
Ez az egy idegesítő hiba van. Persze az oldal ettől még működik, és a gombok is, csak nem teljes "szépségében".Dreamweaver CS3-t használtam, bár én nem hiszem hogy ezzel van a gond.
Remélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm!
-
bambano
titán
Kellene nekem (meg szerintem sok mindenkinek) kis segítség.
Eddig volt 25% az áfa. Ennek az volt az előnye, hogy gyorsan lehetett találni olyan bruttó értékékeket, amik egyszerűen kifizethetők, a nettója meg egész.
Jön a 27%, ilyen szempontból teljesen agyament áfa.Lehet-e találni algoritmust, aminek megadom a régi bruttót, és mond egy annál nem sokkal magasabb számot, ami normálisan fizethető (tehát kevés pénzdarabbal megoldható) és a nettója is egész?
-
amargo
addikt
A linket nekem szántad, ha igen, kifejtenéd?
-
ALI_G
veterán
stack overflow.
Hogy érted, hogy még egy ciklus kell a rekurziónál? -
brebus
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék továbbfejlődni c++ tudásomban, de az iskolai órák anyaga nem elég. És, szeretnék majd emelt szintű érettségit tenni infóból Ezekhez szeretnék gyakorolni ilyesmi feladatokat. (Az elmult év érettségieit). Sok helyen elakadok és meg szeretném tudni, hogy honnan tudom letölteni a C++ programozásban megírt megoldást.
Köszi előre is a segítségeteket.
-
ALI_G
veterán
Ha ebben szeretnél dolgozni akkor némi előnyt jelent az alap vizsga, egy bértárgyalásnál is nyújt némi pluszt, de azért cége válogatja. Ha hallgató vagy, akkor kapsz kedvezményt, egy cégnél meg ki lehet fizettetni az árát általában (mert ők meg leírják az adóból).
Ha van lehetőséged, akkor én ajánlom, mert mindenhol ismerik, nem csak Magyarországon.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyi értelme van egy ISTQB Certified Tester Foundation Level tanfolyamnak?
-
ALI_G
veterán
válasz
Lortech #5579 üzenetére
20.000 iteráció után belassul és kicsivel később StackOverflowError-t dob a túl mély rekurzió miatt.
Fentebb leírtam, hogy irányított cimkézett gráfot akarok generálni, hurokél nem megengedett és két csúcs között mindkét irányban legfeljebb 1 él mehet. Ez a függvény adja vissza a sorban a következő valid utat két csúcs között.
Hogy tudnám átalakítani iteratívra?
-
-
ALI_G
veterán
Hálózatot szeretnék generálni (súlyozott hurokélmentes gráf). Elkészítettem egy rekurzív algoritmust ami kevésnek bizonyult, mert 100 pont felett elszáll. A hurokélmentesség és az ismétlődés mentesség miatt kénytelen vagyok minden alkalommal az eddig elkészült gráf összes élét ellenőrizni, hogy ne legyen ismétlődés. 2 csúcs között mindkét irányban legfeljebb 1 él mehet.
private int[] generateFromTo(Parameters parameters) {
int[] fromTo= new int[2];
fromTo[0] = random.nextInt(parameters.getNumberOfCities());
fromTo[1] = getNextCityID(parameters, fromTo[0]);
for (int i = 0; i < parameters.getNumberOfRoads(); i++) {
if (roads[i][0] == fromTo[0] && roads[i][1] == fromTo[1]) {
fromTo = generateFromTo(parameters);
}
}
return fromTo;
}Hogy tudnám átalakítani, hogy 100 fölött ne vérezzen el?
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #5572 üzenetére
Kicsit már belekavarodtam sajnos, meg sem tudom mondani már, hogy mi oldotta meg:/ Kezdek fáradni
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, kis help jól jönne, Java:
String line;
for (line = freader.readLine(); line != null; line = freader.readLine()) {
String[] user = line.split(":");
System.out.println("Current user :: " + currentUser);
System.out.println("Felhasznalonev :: " + user[0]);
System.out.println("Jelszo :: " + user[1]);
if(user[0].equals(currentUser)) {
writer.println(user[1]);
writer.flush();
}
}
freader.close();
writer.println("null");
writer.flush();freader egy fileból olvas aminek 4 sora van, íme:
alpha:111
beta:222
charlie:333
tango:444A kódban ezek:
System.out.println("Current user :: " + currentUser);
System.out.println("Felhasznalonev :: " + user[0]);
System.out.println("Jelszo :: " + user[1]);csak debug miatt vannak. A probléma az, hogy nem működik jól, azt szeretném elérni, hogy:
- a currentUser-ben az van, hogy "alpha"
- ezt keresse meg a fileban, ha megtalálta, akkor a hozzá tartozó jelszót küldje rá a socketre, itt a writer jelenti a socketet.Sajnos most úgy működik, hogy:
- a currentUserben szépen benne van, hogy alpha
- a fileon is szépen végigiterál
- de visszaküldeni már null-t küd és nem a jelszót:SSzerintem valamilyen alapvető szintaktikai hiba van benne, olyasmire gyanakszom, hogy amikor megtalálja az alpha-t a fileban akkor vagy nem áll meg és küldi el a hozzá tartozó jelszót, vagy simán nem küldi el valamiért:/ ötlet? üdv
mod: arra közben rájöttem, hogy a végére nem kéne a writer.println("null") , mert így ezt mindig elküldi, az meg nem jó:/ Hogy tudom azt megcsinlni, hogy null-t csakis akkor küldjön ha nincs currentUser a fileban? üdv
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Először is bocsánat, hogy itt teszem fel a kérdést, erősen OFF lesz, őszintén szólva a szerverparákkal kapcsolatos kérdéseket nem is tudom, hova kellene feltenni. Az oka, hogy mégis ide raktam fel, az, hogy itt a legtöbben aktívan kódoltok, így gondolom Ti is találkoztatok szerverparákkal (pl. webfejlesztésnél), esetleg telepítettetek is már nem egyet.
Jelenleg az IIS 7-et szeretném összehozni az Apache Tomcattel, mégpedig úgy, hogy a Tomcat alatt deployolt alkalmazásom, ami elérhető a http://localhost:8080/my_app címen, az elérhető legyen egy "rendes" host alatt is, mondjuk példának a http://my_app.local címet (azért írom oda, hogy local, mert most példadomainről beszélek, de majd ez menne élesben is).
Most addig jutottam el, hogy a my_app.local cím alatt a Tomcat saját default kezdőlapját már látom (IIS-sel összehozva), de az még nem jó, én a /my_app-et szeretném ott látni. Itt leírtam részletesebben a problémát, hogyan hoztam össze isapi_redirect.dll-lel [link] (még nem biztos, hogy tökéletesen).Tehát egy alapvetően IIS-alapú rendszeren hogy lehet úgy "bemappelni" egy Tomcates alkalmazást, ami a http://localhost:8080/my_app címen elérhető, hogy az a http://my_app.local címen is látható legyen, és ne a default Tomcates oldalt lássam ezen a címen?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
HUNPSP
aktív tag
Hali, C#-hoz tudnátok valamilyen könyvet, vagy oldalt ajánlani? Tömbökhöz, függvényekhez, ilyesmi alap dolgokhoz.
-
kingabo
őstag
válasz
totál homáj #5563 üzenetére
Miért nem próbálod ki Te? Ránézésre jónak tűnik, de csak végig futottam.
A kódot legközelebb programkódként szúrd be (a félkövér felírat alatt, a smileyk fölött), illetve 5 percen belül tudsz szerkeszteni is. -
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem hát ha tud valaki segíteni:
Az 1523-as a kérdés, de nem árt ha tisztázott az előzmény, azért így linkeltem.http://prohardver.hu/tema/visual_basic/hsz_1514-1523.html -
totál homáj
csendes tag
válasz
totál homáj #5563 üzenetére
oldalt a magyarázatok ott maradtak.bocsi azt nem neked szántam.
-
totál homáj
csendes tag
válasz
kingabo #5562 üzenetére
#include <stdio.h>
#include <math.h>#define PI 3.1415926
#define EPS 0.0001int eq(double a, double b){ //egyenlők-e. Azért kell, mert nem egészek...
if(fabs(a-b) < EPS){
return 1;
}
return 0;
}double f(double x){ //maga a függvény, ami benne volt a feladatban
return (x - pow(3,x))/((1-(2.5*x))*sqrt(tan(x)));
}int main(){
double min,max; //alsó, felső küszöb
int steps; //lépésszám
printf("min: " ); //alsó küszöb beolvasása
scanf("%lf",&min);
printf("\nmax: " ); //felső küszöb beolvasása
scanf("%lf",&max);
printf("\nlepesek: " ); //lépésszám beolvasása
scanf("%d",&steps);
double step = (max-min)/steps; //lépésköz meghatározása
double d=min;
while(d<=max){ //végiglépdel
double temp = d/PI-floor(d/PI); //ez a tangens értelmezhetőségéhez kell
if(eq(d,0.4) || (temp >= 0.5) || eq(temp,floor(temp))){ //ha bármelyik igaz, akkor a nevező 0 lenne
printf("Hiba! A fgv. nem ertelmezheto itt: %lf\n",d);
} else {
printf("A fgv. erteke %lf-ben: %lf\n",d,f(d)); //ha értelmezett, írjuk ki
}
d+=step; //következő lépés
}
return 0;
}nekem ez jött ki.megnézné valaki hogy jó e?
-
kingabo
őstag
válasz
totál homáj #5561 üzenetére
Mit nem értesz benne? Miben segítsünk? (algoritmust kitalálni, ezt vagy azt hogy lehet megoldani...)
Kb ezt kell csinálnod: bekérsz 3 számot: az intervallum két végpontja, aztán az osztásközt.
Egy for ciklust írsz, ami a 2 végpont között fut, a ciklus változót pedig a osztásközzel növeled. A ciklusmagban meg kiszámolod a függvényt, illetve ellenőrzöd, hogy létezik-e ott a függvény (pl osztasz-e 0-val). -
totál homáj
csendes tag
iszonyatosan nagy segítség lenne számomra ha valaki segítene ebben a feladatban.egyszerűen nem értem és ezen múlik a jegyem az egyetem.manager szakos vagyok és lehet iszonyat szőke de ez nekem nagyon nem megy.próbálkoztam de bennem van a hiba!!!!
23. feladat. Legyen adott az alábbi függvény: f(x)=
Írjon C programot, mely kiszámítja a függvény értékeit egy adott intervallumban egymástól egyenlő távolságokra levő x változókra! A program kérje be az intervallum kezdő és végpontját, valamint az osztásközök számát, és írja ki az osztópontokban (beleértve a kezdő és végpontot is) kiszámított függvényértékeket táblázatos formában. Azokban a pontokban, ahol f(x) nincs értelmezve, a program küldjön hibaüzenetet!
A feladathoz készítsen jegyzőkönyvet, mely tartalmazza a tantárgy nevét, a hallgató nevét és tankörét, a feladat számát, a feladatkiírás szövegét, a programban alkalmazott változók jegyzékét, a program forrásszövegét és teszteredményt a [0,1] intervallumra vonatkozóan, egytizedenként véve az osztópontokat! -
amargo
addikt
Sziasztok!
Segítség kellene számomra is. Adott három különböző platform. Android, symbian, WP7.
Ezekre kell bizonyos programokat megírni.
Én már régebben is használtam a QT-t, de jelenleg nem tudom, hogy mennyire válna be, hogy ezen a három különböző platformon is a QT legyen használva. Üzleti alkalmazást kell megvalósítani esetleg térinformatika.Tudnátok segíteni, hogy egységesen mennyire válhat be, mert ennyire nem ismerem az árportolások minőségét/szintjét. Vagy inkább külön külön leprogramozni a három platformra.. vagy egyedi core-t írni.
Köszönet érte!
-
kyra_emett
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Van egy házim, mait vba- ban meg kéne oldani. Tök hülye vagyok ezekhez. Légyszi segítsetek. Itt a feladat:Írjon olyan Excel-VBA kódot, amely segítségével megadható egy nagy egész számhoz legközelebb eső hatvány (amelynek alapja egy 1-től különböző egyjegyű pozitív egész szám). Például: keressük meg az 123456789 számhoz a 2 legközelebbi hatványát - a válasz 134217728, a 27. hatvány. Legyen olyan lehetőség is, hogy igény szerint a legközelebbi, de a célértéknél nem nagyobb eredményt is szolgáltassa a kód.
A kód az Excel környezetében tetszőleges be- és kimeneti eszközöket használhat (munkalapok, üzenetek, formok), de minden fő lépést tömör megjegyzésekkel dokumentálni kell. A felhasználótól bekért adatok minőségét is ellenőrizni kell (pl. biztosan szám? egész szám? 10-nél kisebb a hatványalap? stb.), hiba esetén a hibát jelezni.
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #5557 üzenetére
Ennyi keresgetéssel tényleg te is le tudtad volna már kódolni az a pár gombot, ami kell
AE
-
Brown ügynök
senior tag
Ez sajnos csak demo. Valaki nem tud ehhez hasonló csak ingyenes programot?
-
ALI_G
veterán
Hello, az alábbi JavaScript-ben van egy szintaktikai hiba, vagy legalább is az eclipse és a Firefox szerint egy pontosvessző hiányzik.
function gameOver(who) {
var playerCoins = 0;
var computerCoins = 0;
var winner;
var playerRow = document.getElementById("Player");
var computerRow = document.getElementById("Computer");
if (who == "player") {
playerCoins = parseInt(playerRow.getElementsByTagName("td")[7].innerHTML);
for ( var i = 1; i < 6; i++ ) {
playerCoins += parseInt(playerRow.getElementsByTagName("td")[i].getElementsByTagName("input")[0].value);
}
winner = "player";
} else (who == "computer") {
computerCoins = parseInt(computerRow.getElementsByTagName("td")[0].innerHTML);
for ( var i = 1; i < 6; i++) {
computerCoins += parseInt(computerRow.getElementsByTagName("td")[i].getElementsByTagName("input")[0].value);
}
winner = "computer";
}
console.log(playerCoins + " aggregated by player");
console.log(computerCoins + " aggregated by computer");
// forward
if (playerCoins == computerCoins) {
window.location = "end.jsp?tie=" + true + "&coins=" + coins + "&time=" + c;
} else if (winner == "computer") {
window.location = "end.jsp?winner=" + winner + "&coins=" + computerCoins + "&time=" + c;
} else if (winner == "player") {
window.location = "end.jsp?winner=" + winner + "&coins=" + playerCoins + "&time=" + c;
}
}Az eclipse szerint az utolsó előtti }, az FF szerint a } else (who == "computer") { sorban.
Már nézem egy ideje, de nem találok hibát. -
Atos23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5552 üzenetére
Valahol hallottam mar lanykoromban
De itt stilusosan progszakma, nem?
-
Atos23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5550 üzenetére
Popszakma? Bakker, a logoutra tevedtem?
Gyengebbek kedveert termeszetesen csak kiegeszito kerdesem volna.
-
Jester01
veterán
=> C# programozás
Amíg nem megcsinálni kell helyetted. -
Atos23
senior tag
Hazi feladattal kapcsolatos C# help kerdeshez mit szolnatok?
-
Tamy
őstag
válasz
Jester01 #5533 üzenetére
Sokáig nem sikerült eltűnnöm, hozzáírtam az "insmod act_police" sort, de még így is hibaüzenetet ad:
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ insmod act_police
+ DEV=eth1
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ stop
+ iptables -F -t mangle
+ sleep 1
+ start
+ tc class add dev eth1 parent 77:1 classid 77:10 htb rate 200kbit ceil 400kbit prio 2
+ tc filter add dev eth1 parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
+ tc filter add dev eth1 parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate 400kbit mtu 6k burst 6k drop
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ echo done
done
+ exit 0 -
rt06
veterán
szeretnek osszehasonlitani par program- es scriptnyelvet sebessegben, es ehhez kernem a segitsegeteket, hogy miket lenne erdemes tesztelni
gondolok olyanokra pl, hogy sokezres ciklusban alapmuveletek (egesz es lebegopontos), string-osszefuzes, tomb rendezes
miket lenne meg erdemes nezni? esetleg bonyolultabb szamitasokat?barmilyen otletnek (ne adj' isten pszeudokodnak) orulnek
-
klambi
addikt
szevasztok!
programozott valaki már TMS 3206713 DSK tesztpadon? [link] -
fatal`
titán
válasz
Brown ügynök #5532 üzenetére
A standard RichEdit nem jó? Az kezeli az RTF-t.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Brown ügynök #5532 üzenetére
Miért tinymce? Van a delphinek standard rtf szerkesztő komponense (RichEdit). Én azt használnám.
(Lehet hogy félreértem a problémát.) -
Brown ügynök
senior tag
Delphi 7-ben íródott vállalatirányítási rendszerbe kellene egy kis szövegszerkesztőt beleilleszteni amivel valamilyen elterjedt szövegformátumot is kezelni lehet. Pl: rtf. Tinymce-vel próbálkozott a kolléga de nem vált be. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, ötlete?
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem, mivel a router topicjában és a Hálózatokról alaposan topicban már többször próbálkoztam, de nem tudott segíteni senki. Elöljáróban leszögezném, hogy nem tudok programozni, és a Linuxban is kezdő vagyok, szóval lehetőleg ne kétszavas válaszokkal segítsetek.
TP-Link TL-WR1043ND routeremre felraktam az OpenWrt Backfire 10.03.1-RC6 fw.-t, ehhez keresek olyan alkalmazást amivel egyedi sebességlimitet tudnék beállítani az egyes gépekre. Ahogy olvasgattam a témában sokan keresik, de megoldást nem nagyon tud rá senki OpenWRT alatt (érdekes módon egyébként amit eddig néztem fw-eket mindben alapból benne van, a gyáriban is). A hivatalos fórumán találtam rá egy scriptet, de ott is azt írják, hogy nem működik, és nálam is kilövi magát amint elindítom. Gondoltam bemásolom ide is, hátha valaki rájön hol a hiba benne:
#!/bin/sh
insmod cls_fw >/dev/null 2>&1
insmod cls_u32 >/dev/null 2>&1
insmod sch_htb >/dev/null 2>&1
insmod sch_sfq >/dev/null 2>&1
insmod sch_ingress >/dev/null 2>&1
DEV="br-lan"
LIMIT_IPS="192.168.1.10 192.168.1.11 192.168.1.12"
LIMIT_DOWN=200
LIMIT_DOWN_BURST=400
LIMIT_UP=400
start() {
tc qdisc del dev "$DEV" root handle 77:
tc qdisc add dev "$DEV" root handle 77: htb
tc class add dev "$DEV" parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
tc class add dev "$DEV" parent 77:1 classid 77:10 htb rate ${LIMIT_DOWN}kbit ceil ${LIMIT_DOWN_BURST}kbit prio 2
tc qdisc add dev "$DEV" parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
tc qdisc add dev "$DEV" ingress
tc filter add dev "$DEV" parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
tc filter add dev "$DEV" parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate ${LIMIT_UP}kbit mtu 6k burst 6k drop
for ip in $LIMIT_IPS; do
iptables -t mangle -I PREROUTING -s $ip -j MARK --set-mark 79
iptables -t mangle -I POSTROUTING -d $ip -j MARK --set-mark 80
done
}
stop() {
tc qdisc del dev $DEV root
iptables -F -t mangle
}
restart() {
stop
sleep 1
start
}
show() {
tc -s qdisc ls dev $DEV
}
case "$1" in
start)
echo -n "Starting bandwidth shaping: "
start
echo "done"
;;
stop)
echo -n "Stopping bandwidth shaping: "
stop
echo "done"
;;
restart)
echo -n "Restarting bandwidth shaping: "
restart
echo "done"
;;
show)
echo "Bandwidth shaping status for $DEV:"
show
echo ""
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop|restart|show}"
;;
esac
exit 0Természetesen a példában szereplő IP címeket lecseréltem a sajátomra, illetve javasolták, hogy próbáljam meg a br-lan helyére beírni az eth0.2-t, ezeken kívül mást nem módosítottam rajta. Ha elindítom ezt dobja válaszul:
A hibaüzenet pedig nálam a következő:Restarting bandwidth shaping: RTNETLINK answers: Invalid argument
doneAnnyi segítséget kaptam eddig, hogy hibakereséshez az első sorban a #! /bin/sh sort ki kell cserélni #! /bin/bash-ra, majd következő sorba beírni: set -x. Ezután ezt kaptam eredményül:
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ DEV=eth1
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ stop
+ iptables -F -t mangle
+ sleep 1
+ start
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ echo done
done
+ exit 0 -
modder
aktív tag
válasz
SektorFlop #5526 üzenetére
gyors googlizás után kiderült, hogy nincsen mysql jdbc driver androidhoz külön, és jar-t behúzni nem olyan egyszerű, mert java SE-re épül, és nem biztos, hogy minden megvan hozzá az android apiban. (valami ilyesmi a lényeg)
Szerintem jobban jársz, ha szerver oldalon csinálsz egy vékony REST service réteget, amiből lekérdezed az adatokat, mondjuk json-ben, és feldolgozod az alkalmazásban.
http://timewasted.net/?p=127 -
SektorFlop
aktív tag
sziasztok! igen csak kezdő android alkalmazás fejlesztő vagyok... nem rég kezdtem neki első alkalmazásnak és elakadtam egy résznél. Olyat szeretnék összehozni, hogy egy online mysql adatbázisról lekérdezze autómatíkusan az adatokat és azt betöltse ún. spinnerekbe. Van megoldás egyáltalán? Ha igen valaki eltudna indítani, hogyan is kezdjek neki?
azt elfelejtettem hozzátenni hogy eclipsben dolgozok...
-
skoda12
aktív tag
Hat passz. Google is csak annyit mondott, hogy sokan szenvednek meg ettol a LogFactory orulettol, de hiaba tettek classpathra a commons-logging jart, a tobbsegnek nem oldotta meg a problemat.
Eclipsebe beallitott tomcathez: En hasznalnam inkabb a kulso tomcatet. Kulonben gondolom vissza kellene allni a dynamic web projektre, az meg nem jo, mert akkor megint eclipse kezeli a fuggosegeket.
-
ALI_G
veterán
válasz
skoda12 #5520 üzenetére
Újraraktam a projektet mint új maven webapp, de így az eclipse-be beállított tomcathez nem tudom hozzáadni, mert szerinte nem webapp. Külső tomcat-be bemásolva működik. Ezt hogy lehetne orvosolni?
stackoverflow-n megtaláltam, de már borsódzik a hátamPróbálkoztam jetty:run-nal is, de az meg megint nem látja a LogFactory-t, pedig a war-ban benne vannak a jar-ok.
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Olyan gondom lenne hogy c#-ban írogatok 1 olyan programot ami sport eseményhez a támadó időt vezérli 1 soros porton keresztül, ami állítólag plc vezérelt...
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehetne-e ezt valahogy oldani, hogy azt az órát ami a soros porton keresztül van vezérelve hogy bírom rá a fél perces visszaszámolásra... -
ALI_G
veterán
válasz
skoda12 #5520 üzenetére
Maven plugin fent van és engedélyeztem is a projektre. A lib-et alapból az eclipse pakolta be, sajnos ez a dynamic web projekt megvezetett.
A war-os szerkezet már most is stimmelt, de nem jöttem rá miért halt le a külső tomcat (log könyvtár is üres).
Létrehozom újra a projektet maven archetype-pal és bemásolom a tartalmat. -
skoda12
aktív tag
Egyertelmuen az a baj, hogy rossz helyre pakolodnak a jarok, ami nem tortenne meg, ha csak mavent hasznalnal a fuggosegek kezelesere.
El kell felejteni az eclipse fele dynamic web projectet meg a felepiteset, meg a kezzel masolast. Eloszor is tedd fel a m2e plugint eclipsehez, igy az kepes lesz normalisan hasznalni a mavent. Ha web projektet akarsz letrehozni, akkor azt ezutan uj maven projektkent tedd meg, ahol a kivalasztando archetype "maven-archetype-webapp". Masik megoldas, hogy "mvn archetype:generate -DarchetypeArtifactId=maven-archetype-webapp" -pal generalod a projektet es beimportalod eclipsebe szinten maven projektkent. A lib konyvtarakat ne piszkald, azt megteszi a maven helyetted, ha kell. A fuggosegeket rakd bele a pom fajlba kezzel is akar. Ha megirtad a sajat servleteidet es jol megirtad a web.xml fajlt, akkor "mvn clean install" -lal forditasz "mvn war:war" pedig general neked egy war fajlt a target konyvtarba. Ennek jo a szerkezete, most direkt megneztem, a jarok bekerultek a WEB-INF/lib ala. -
ALI_G
veterán
Talán ennek ahhoz van köze, hogy az eclipse féle dynamic web project-ben más a struktúra mint amit a maven war projekt megkövetel. Ezzel szemben a dynamic web projekt-ben WebContent-ben van a Meta-inf és web-inf, plusz van egy lib a web-inf alatt, persze én ezt megváltoztattam maven félére.
Most bemásoltam az összes maven által behúzott jar-t és eclipse-ben működik a servlet.De ennek így nincs sok értelme, hogy bár mavenes a projekt, eclipse-ben a lib alá be kell másoljam a jar-okat.
-
ALI_G
veterán
válasz
skoda12 #5517 üzenetére
ehh
Köszi. Szépen buildelődik, de a war-t bemásolva a tomcat/webapp alá és elindítva, elszáll exception-nel. Sajnos az ablak ugye bezáródik rögtön így nem látom. (eclipse-ben stop-oltam a server-t előtte)
Eclipse-ben elindul ugyanaz a tomcat hiba nélkül, a servlet pedig ezt dobja:
SEVERE: Allocate exception for servlet commonServlet
java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.commons.logging.LogFactoryA maven által generált war tartalmazza a logging-os jar-okat, szóval nem értem, hogy a class loader miért nem találja a LogFactory-t
-
skoda12
aktív tag
Hat nem csoda, hogy nem fordult ...
<type>pom</type> <-- ennek itt semmi ertelme, neked jarok kellenek. A default type a jar, igy eleg, ha kitorlod az osszes <type>pom</type> sort. Ezutan egy "mvn clean install" -t futtas le es utana probald ki az uj war fajlt, hogy ugyanazt az exceptiont kapod-e meg mindig. -
ALI_G
veterán
válasz
skoda12 #5513 üzenetére
BUILD SUCCESSFUL a resolve, de a .m2-ben a javax-os api-kból hiányzik a jar, csak a pom-okat szedi le. Nem szoktam nézegetni, de az szerintem onnan hiányzik
pom.xml:
<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
<modelVersion>4.0.0</modelVersion>
<groupId>pureMancala</groupId>
<artifactId>pureMancala</artifactId>
<version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
<packaging>war</packaging>
<name>pureMancala</name>
<dependencies>
<dependency>
<groupId>javax.servlet</groupId>
<artifactId>jstl</artifactId>
<version>1.2</version>
<type>pom</type>
</dependency>
<dependency>
<groupId>javax.servlet</groupId>
<artifactId>servlet-api</artifactId>
<version>2.5</version>
<type>pom</type>
</dependency>
<dependency>
<groupId>javax.servlet.jsp</groupId>
<artifactId>jsp-api</artifactId>
<version>2.1</version>
<type>pom</type>
</dependency>
<!-- Logging -->
<dependency>
<groupId>log4j</groupId>
<artifactId>log4j</artifactId>
<version>1.2.16</version>
</dependency>
<dependency>
<groupId>log4j</groupId>
<artifactId>apache-log4j-extras</artifactId>
<version>1.1</version>
</dependency>
<dependency>
<groupId>commons-logging</groupId>
<artifactId>commons-logging</artifactId>
<version>1.1.1</version>
</dependency>
</dependencies>
</project> -
artiny
őstag
C -ben, hogyan kell:addig olvasson be míg 0-t adok meg, prímszám ellenőrzés, egész szám kerekítés?
A feladat:írjon programot ami beolvas pozitív egész számokat míg nem adunk meg 0-t. Majd kiírja az átlag értékuket felfele kerekítve egész számra majd kiírja az összes osztóját. Ha prímszám,akkor írja ki hogy ez prím szám
eddig jutottam:
http://pastebin.com/TW5nTKr6 -
skoda12
aktív tag
Ha konzolrol maven is ezt irja ki, akkor az azt jelenti, hogy a compile phase-ig eljutott, tehat a fuggosegeket (servlet, jstl ... apikat) le kellett volna szednie vagy hibaval meg forditas elott elszallnia. Valoszinuleg meg sem probalta a servlet-apit letolteni. A pom fajlt bemasolod? + mit ir ki a "mvn dependency:resolve"?
-
ALI_G
veterán
Eclipse-ben kijavítottam a maven-es hibát és azt kapom mint konzolról:
GameServlet.java:[16,33] cannot find symbol
symbol: class HttpServlet
public class GameServlet extends HttpServlet
. . .{Most már megtalálja a web.xml-t.
Szóval megint nem találja a repo-ban a jar-okat (javax...) -
ALI_G
veterán
válasz
skoda12 #5510 üzenetére
web.xml részlet:
<servlet>
<display-name>gameServlet</display-name>
<servlet-name>gameServlet</servlet-name>
<servlet-class>com.xyz.GameServlet</servlet-class>
</servlet>
<servlet-mapping>
<servlet-name>gameServlet</servlet-name>
<url-pattern>/gameServlet</url-pattern>
</servlet-mapping>
Ahol a fenti package-ben van a GameServlet egy src mappában ami hozzá van adva a build path-hoz.
Semmilyen statikus hibát nem mutat az eclipse, deploy után a statikus html bejön, a mappelt servlet pedig elszáll, a tomcat logot már linkeltem, de a böngészőben ezt látni a root cause-nál:
java.lang.ClassNotFoundException: GameServlet
org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(WebappClassLoader.java:1680). . .A pom.xml-es artifact-ek léteznek a repoban, de a .m2 cache-ben a javax-osban csak a pom-ok vannak jar nélkül. Settings.xml-em nincs, szóval a default repo a repo1.maven.org/maven2 de ezt az oldalt nem ismertem.
De most rájöttem, hogy maven máshol keresi a web.xml-em mint ahová az alap servlet-es eclipse projekt rakja. -
ALI_G
veterán
hello,
ezt a hibát kapom, csak eclipse-ben, külső tomcat 6-tal
Az app egy alap servlet pár jsp-vel, nincs spring se, viszont van maven amivel nem tudom lebuildeni az appot (valamiért nem tudja letölteni a javax, jstl, jsp apikat), a munkahelyi gépemen ez sikerült (cache-ből).
volt már clean, újra build, delete-import, refresh, de kifogytam.
ötlet? -
Gyuri16
senior tag
van valakinek tapasztalata WMS ill. WFS szerverekkel? konyvtarat keresek (java), ami implementalja a szerver oldali reszet a protokolnak. eddig csak kliens konyvtarakat talaltam.
-
-
jeges
senior tag
válasz
Sas madár #5501 üzenetére
nekem úgy tűnik, a leírtakat fedi a mai táblázatkezelők többsége. sztem ha nem cél az önálló fejlesztés, esetleg itt próbálkozz. ha excel helyett nyílt forráskódú táblázatkezelőre lenne szükség, openoffice vagy libreoffice jut eszembe. (szerk: ugyanakkor a nyílt rendszerek is nagyrészt az excelhez hasonlóan működnek az egyszeri felhasználó szemszögéből)
-
válasz
Sk8erPeter #5504 üzenetére
Én is be akartam írni, de nem akartam még gonoszabbnak tűnni az előbbi malőr után.
-
válasz
bucsupeti #5493 üzenetére
Na, nézegetem. Tetszik. Erre a projektre tökéletesen alkalmas lesz.
Trigger nem volna rossz, akkor sok dolgot bele tudok írni abba, és nem kell a programra bízni. Más kérdés, hogy megvalósítom-e, lesz-e rá igény. Még körvonalazódnak az elvárások.
Egyébként ERP-szerű lenne a szoftver, de szerintem akkor sem lenne akkora adatmennyiség. Most nem. -
Sas madár
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest