Hirdetés
- ASRock lapok általában
- Gaming notebook topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Everest / AIDA64 topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
válasz
kicsigi97 #6010 üzenetére
A többiek véleményén kívül azért 1-2 támpont, hogy tisztán lásd a helyzetet.
Pascalban, Win7-re? Ezeket a funkciókat? Pár évig írhatnád egyedül, ha egyáltalán találsz minden felmerülő problémára megoldást. A pascal nem erre lett kitalálva.
Így elsőre azt mondanám: egyedül, neked lehetetlen. Valami modernebb nyelvben még csak-csak. pl.: C#, de ott is olyan hibákba ütköznél(mivel meg akarsz kerülni 1-2 windowsos dolgot) amire hivatalos fórumokon választ biztosan nem kapsz. Pascalben ezek a lehetetlennel határos kérések. -
Bikkrom
senior tag
Melyiket éri meg?
Attól függ mire használnád. Ha C# alapod már van akkor érdemes a Reiter jegyzetet átgyakorolni még egyszer. Aztán ha web felé nézelődsz ott az ASP C#-pal karöltve. Ahhoz elég jó jegyzet a Honlapépítés a 21. században című könyv.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5971 üzenetére
Persze, ez már részletkérdés melyiket írom oda. Még fejlesztés alatt áll, így ez volt az alap kódban. A lényeg az, hogy nem a saját tárhelyünket terheli az a ~90kB, amiről fentebb beszéltük.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
martonx #5969 üzenetére
A jquery igen tetszetős. Végül is mivel elég minimális az oldalam így csak a "csicsázáshoz" kellett egy slideshow. 9kB a slideshow.js meg 92kB a jquery 1.7.1. De a 92 kiló nem tőlem töltődik.
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js"></script>
Ez a bevett eljárás.
Ez a 92kB nem az én forgalmam.
De ezek tudtommal egyszer töltődnek le. CSS is meg ugye a layout képei is. Onnantól csak pár kilóbájtok mozognak. Kér a user, a szerveren lefut az adatlekérés és pár kilót visszaküld a szerver. Vagy éppen feltölt pár kilót a user ha cikket ír vagy kommentel. Ez minimális.Főleg azért lesz ez kevés, mert most, hogy megismerkedtem a div/css kombóval (én még tableben tanultam) így igyekeztem olyan hatást elérni, mint ami css zen garden oldalán látható.
De ha véletlen túllépem hátha hajlandóak egyezkedni ennél a tárhelyszolgáltatónál. Kifizetem a középső csomagot, cserébe emeljék meg a korlátozást. Meg a DB fog növekedni max 200-300 megára. A többi extrája nem izgat a nagyobb csomagnak.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
martonx #5966 üzenetére
Csak ajánlották a "problémám" általános leírásra a CMSt, de gondoltam, hogy semmi sem lesz ilyen kis méretű és hatékony, mint egy asp .net 4.0 minimál kód. Az üres DB 3MB, maga az oldal 1MB(persze ebből egy átlagos betöltés 100kb kb).
Benne minden funkció amit fentebb felvázoltam.
A tárhely terén nagyon simán ráböktél erre az oldalra. Ennyire tiszta a helyzet az ASP-s tárhelyek piacán?Róluk még nem hallottam és véleményt sem találtam a neten.
Végül is az ingyenes csomagjuk jó lesz egy darabig amíg be nem indul az oldal. A DB fog csak nőni, tehát tárhelyben sem kell pár száz megánál több. Az adatforgalom ami kritikus. Ahogy nézem itt is napi 3GB után lekorlátoznak. Na de hátha lehet velük egyezkedni. Valami spec csomagot majd megérdeklődök náluk, ha arra kerül a sor.
Minden esetre jobb alternatíva az eddig kinézett sandbox.proserver-nél. Ott csak ingyenes van és valszeg költöznöm kellett volna ha beindul az oldal. Amire meg a fentebb említett tarhely.eu-t néztem ki. De ott nem írják mekkora forgalomtól korlátoznak és kicsit drágább is az általad említettnél. -
Bikkrom
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5962 üzenetére
Persze a biztonsági hibák miatt beléptetést/regisztrációt nem magam csináltam. VS2010-ben ha felteszem ASP-re a razor syntaxos MVC3 kiegészítést akkor alapból ad egy elég komoly rendszert. Arra ráhúztam a saját layoutom. Az admin felületet meg a kommentelést kellett megírnom. Az sem volt vészes. De így legalább minimál a kód. Ami nagyon fontos, mert minél tovább ki akarom húzni ingyenes tárhelyen. Így a terhelést minimalizálnom kell. A layout is csak 80kB. Persze ebből még faraghatok.
Viszont érdekelne, hogy melyik CMS rendszert alánlanátok a fent leírt követelményekre. Tehát belépés/regisztráció, cikk írás/kommentelés, admin felület.
Ha közel ilyen méretben lesz CMS rendszer akkor kipróbálom.
Egy kis OFF:
Feltettem a kérdést a tárhelyes topicban is de régóta nincs válasz. ASP .NET 4.0 fizetős tárhelyre mit javasoltok? tarhely.eu-t néztem ki. De nem írják, hogy korlátlan lenne az adatforgalom.Mert az nekem fontos és itt nem írják...
Tudtok olcsóbbant vagy jobbat? Korlátlan adatforgalommal persze.
-
Bikkrom
senior tag
Közben átolvastam és minden kódot kipróbáltam az ajánlott irodalomból ASP .NET-hez.
"Honlapépítés a XXI. században" Mivel C#-on nevelkedtem így nagyon gyorsan ment.
CMS-t nem akarok és előre megírt portál rendszereket sem. Nem olyan bonyolult rendszer amit felvázoltam. Maga a funkcionalitás max 2-3 nap. Ha nagyon jól átnézem és biztonságosra csinálom. De 1 nap alatt már működőképes lesz.
A design amivel sokat fogok szívni. Én még a régi table iskolában tanultam. De most jól átnéztem a div+css kombót. Nem is akarok egy tabelt sem.Kössz az infókat mindeninek!
Azért egy-két haladó vagy pro ASP könyv címmel megdobhattok. Ezek már tuti csak angolul lesznek, szóval nem gond, jöhet. Tárhelynek a sandbox.proserver.hu-t javasolták. Ha van jobb ingyenes vagy olcsó fizetős, de megéri azt a kevés ráfordított pénzt akkor az is érdekel. Persze itt is jöhet külföldi.
-
Bikkrom
senior tag
Üdv!
Van egy viszonylag egyszerű kérdésem. Készítenék egy portált. Egyszerű regisztráció. Adminoknak meg moderátoroknak külön felület. A userek meg írhatnának cikkeket, kommenteket a cikkekhez. Meg egy híroldal az elejére. Persze ehhez még like meg google hirdetés beágyazás.
Szóval a kérdés: Ezeket legegyszerűbben miben készíthetem el?(ASP, JSP, PHP, HTML5 stb)
Várok egy-két nyelv választ plusz hozzá egy-egy könyv javaslat is jöhet.Minél több válasz annál jobb megerősítést kaphatok.
Kössz előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ASRock lapok általában
- Jövedelem
- Gaming notebook topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borderlands 4
- Horgász topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Xbox Series X sok extrával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-520M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest