Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Sziasztok!
Philips 55PUS7956
Philips 58PUS8535A fenti 2TV között mi a különbség, az átmérőt leszámítva? (képfeldolgozás, megjelenítés minősége stb.)
Az 58"-os 2020-as Performance modell, az 55"-os nem az, ellenben 2021-es modell.
Melyik lehetne a jobb választás? A nagyobbik 10e-rel drágább.
Köszi -
Kisszaboo
junior tag
Úgy néz ki, h az utolsó 65 Oled 705- öt sikerült megcsípnem az Edigitalnál. 417.900 ( kuponnal). Remélem, h nem lesz csalódás, a 7304 után.
-
Bl@tty
tag
válasz
temppro #32889 üzenetére
Mint korábban írtam, nálunk sem volt semmi ilyen jellegű probléma a beüzemelés óta (4 hete van meg, 55OLED706/12)
Szerintem csatornaváltás lassúsága meg akkor zavaró, ha egyesével lapozol és úgy "böngészel". Ha az EPG (GUIDE) vagy a gyorslistán keresed, hogy mit néznél, akkor nem hiszem, hogy az az 1-2 másodperc soknak számítana, mire a tuner beáll a csatornára a kiválasztás után. Ez személyes preferencia és megszokás kérdése inkább.
Részemről továbbra is ajánlott a típus.
Szerk.: A minap néztük a Zack Snyder's Justice League filmet, 4K DolbyVision, WiFi+DLNA+Vimu player. Előző nap a felénél hagytuk abba, így tekerni kellett. Minden gond nélkül, gyorsan találta meg a pozíciót... -
Hegepapa
csendes tag
Nálam sincs semmi fagyás... 705. Három hete van meg de eddig semmi gond vele...
-
bnorci71
addikt
válasz
temppro #32889 üzenetére
a probléma fagyás ki/be kapcsolás nálam van mások nem panaszkodnak.
DE úgy néz ki a fagyás megoldódik 2 hete nem volt. A támogatás a hiba jelzésre mint olvastad rögtön reagált segítenek meg akarják oldani a problémát. Van válaszuk megoldási javaslatuk.
Fórumokon álltalában az ír akinek problémája van akinek működik rendben nem írogat.
Szóval szerintem az én egyedi esetem ne tántorítson el a vásárlástól. Neten berendeled így van 14 napod visszaküldeni bár ennek én nem vagyok híve, de a lehetőség adott.
A csatorna váltás tényleg lassúde csak az a menü a saját lejátszó az hibátlan még nagy állományokkal is beletekerés stb minden megy mint a karikacsapás.
Írtam hétfőn ment a felvétel én elkezdtem nézni megállítás beletekerés simán ment mintha nem is dolgozna háttérben a felvételen
alaves
C1-t 754-t nem láttam, nekem a viszonyítási alap a 12éves Samu Le40C630lehet csinálok egy videót erről.
-
temppro
tag
Én is egy 65OLED706/12-t szerettem volna vásárolni, de annyi android, fagyás, ki-be kapcsolás problémát olvasok a fórumokon, hogy kezdek félni. Illetve azt is olvastam, hogy a TV tuner lassú, lassan vált a csatornák között
. Hmm pedig árban ezt még talán meg tudtam volna engedni magamnak. Az LG már túl drága, kb 70K-val több mint a Philips.
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 58PUS8505 TV, ami egy Samsung HW-T420-as Soundbarral van összekötve optikai kábelen.
Van rá lehetőség valahogyan, hogy rávegyem, hogy a TV távírinyítója vezérelje ennek a hangerejét is?
Hang jön rajta, minden oké amúgy, csak a hangerőt mindig a soundbar távirányítójával tudom állítani.Köszönöm előre is.
-
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Van olyan opció, vagy megoldás, hogy a 58pus8505 tv beállításait átmásoljam egy másik 58pus8505 tv-re? -
ozakila
tag
Üdv! Másnak is hazavágta az Ambilightot a legutóbbi Saphi frissítés,nem lehet bekapcsolni,csak úgy,ha működés közben kihúzom és visszadugom a konnektorba,ellenben a Hue izzókat bekapcsolja,de csak fehérben világítanak. Vicc, egy múltkori frissítés pedig az 5.1 hangot vágta haza,egyszerűen nem adott ki csak stereo hangot...ezt javították,erre itt van ez... 6704 a tv.
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok 43PUS7855/12-es Tv van anyunál. Van alternatíva amivel a gyári lejátszót le lehet cserélni. Sajnos ez nem Android tehát még Kodit se tudok rátenni. Nem hátrány ha dovit is kezeli.
Ami a problémám, hogy elindítom a médialejátszót és nagyon idegesít, hogy kiválasztom a "Videó" szegmensbe a NAS meghajtómat és nem csak a saját mappákat látom hanem ilyen kategorizált mappákat ( nem tudom megfogalmazni).
Ha bemegyek a NAS /Filmek mappába akkor csak a tartalmat lássam, ennyi -
Alien!
senior tag
-
Friczi
csendes tag
Örülnék ha szintén PUS9206 tulajdonos megosztaná a beállításait, mert néhány külföldi oldalon közölttel ellentétben nekem teljesen más beállítás lett jó. Egy kérdés mindenki felé: Kalibráltattátok már szakemberrel, műszeresen a TV-teket? Eredmény????
-
Friczi
csendes tag
Remélem nem lesz off, de mivel a Philipsek is LG oleddel jönnek azért megosztanám: Két LG oled összehasonlítása ami a panelek különbözőségét illeti az lehet érdekes.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c1-oled-vs-lg-a1-oled/21421/21674?usage=1&threshold=0.10
És egy szuper cikk arról miért nem csak a fényerő a lényeg a HDR és társaiknál:
https://onsitego.com/blog/hdr-tv-performance-comparison-oled-lcd-mini-led-micro-led/
-
alaves
addikt
[link] ... a szemünk másképpen érzékeli a tárgyakról visszaverődő fényerőt és megint másként, amikor egy végtelen kontrasztú OLED kijelzőbe közvetlenül belenézünk.
Az OLED-ek jelenlegi fényereje (HDR/DV: ~700 nit, SDR: ~300 nit) teljesen rendben van.
Aki pedig körpanorámás, 100 nm-es, fényes nappaliban akar TV-t nézni annak ott van a 85"-ös QN85/90/95. -
sub71
aktív tag
válasz
Kisszaboo #32866 üzenetére
Persze, van egy minimum fényerő, ami kell a Dolby Vision-höz, és az Oled tényleg pont csak eléri ezt a fényerőt, de eléri. Ha 1500 Nit lenne, biztos, hogy még élethűbb lenne egy robbanás,de ez nem élet-halál kérdése... Igen, az alsóbb kategóriás tévéken nem hoz érdemi plusszt a HDR és a Dolby Vision...
-
sub71
aktív tag
válasz
Kisszaboo #32863 üzenetére
"csak" , 300-500 gyertya fényereje négyzetméterenként....ez is olyan, mint a telefonoknál a ram, processzor kamerafelbontás.... szerintem csak egy pv (paraszt vakítás) faktor, hogy el lehessen adni az újabb terméket, amiben 10% nagyobb a fényerő, persze csak papíron, tesztkörnyezetben.... a való életben sem látsz 2000 nit fényerőt, max ha a napba, vagy egy atomrobbanásba nézel bele...szerintem...
-
bnorci71
addikt
válasz
Bl@tty #32862 üzenetére
én is ezt gondolnám, jelentőségé nincs miután rájöttem, hogy mint ahogy te is írod gyorsabb az ébredés mit a kapcsolat felállása
Kisszaboo
tud az 5-700-t is, de függ attól mekkora felületen kel és mennyi ideig
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_69358-69358.html
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_69371-69371.html -
Bl@tty
tag
válasz
bnorci71 #32861 üzenetére
Igen, az megjelenik.
Nem akarok hülyeséget írni, így off-ba is teszemMajd kijavít egy okosabb ember, ha kell...
Gondolom ez azért van, mert az AC hálózathoz (vagy csak 5GHz a lényeg, nem emlékszem...) kapcsolódásnál kicsit hosszabb az első 'kézfogás' folyamata (talán valami biztonsági protokol miatt, legalább is valami ilyesmiről olvastam korábban még valami mobilos témában) és a bekapcsolás (ami inkább "ébredés") olyan "gyors", hogy még ez nem fejeződött be.Lehet meg kellene próbálni 2,4GHz N-es wifire kapcsolódva, ott talán ez nem jönne elő, vagy csak ritkábban. (Mobilon teszteltem, és valóban rövidebb idő alatt csatlakozik 2,4GHz hálózatra, mint 5-re)
-
Bl@tty
tag
Nálunk több mint 3 hete működik egy 706-os 55" méretben. Még nem találkoztam komolyabb hibával ez idő alatt. Eddig kb 80-100 órát ment a TV. (DIGI kábel + Netflix + AmazonPrime + DLNA, AC-s WiFi kapcsolaton)
A legfurább baja is csak egy 5-6 másodperces "gondolkodás" volt fekete képernyővel, valamelyik videolejátszó alkalmazásból a főmenübe lépve. De ezt egyedi esetnek gondolnám az első időszak próbálgatós terhelései miatt. Eléggé pörgős rendszere van. Eddig semmi fagyásnak és újraindulásnak nem voltunk tanúi. (lekopogom...) Részemről ajánlott a készülék.
-
bnorci71
addikt
válasz
temppro #32856 üzenetére
akik mostanában vagy korábban vettek 706-t semmi gondjuk vele, az enyém valami egyedi eset.
fagyás az elmúlt 1 hétben nem volt, 1x nem lehetett egyáltalán bekapcsolni 1x pedig nyomkodtam semmi, de még a led se villogott, majd hopp bekapcsolt
A támogatás viszont maximálisan segítőkész próbálják a problémát kezelni megoldani.
Én ajánlom oprendszer gyors a csatorna váltás ami lassú csak meg a tv-re átváltás tehát a tuner rész lassú kicsit a többi kifogástalan.
Tegnap kicsit izzasztottam ment a felvétel én meg elkezdtem nézni beletekerés visszatekerés minden ment tökéletesen. -
alaves
addikt
válasz
rainman72 #32855 üzenetére
Mindenki olyan TV-t vesz, amilyet akar/tud és olyan fényerővel nézi, amilyennel akarja. Nyilván én sem fogom 70 cm-ről PC monitorként (SDR) 1000 nit-el csapatni, célszerű és kellemes az a 80-100 nit. OLED-en a BFI-t sem fogom soha bekapcsolni, mert évtizedekig elég volt a CRT (és neon) villogást elviselni. A szem egészségének megőrzése érdekében óva intenék mindenkit a kijelző nagy fényerőn történő, hosszú távú használatától. Inkább a szoba árnyékolása a célszerű megoldás.
-
temppro
tag
válasz
Alien! #32419 üzenetére
Bocs félre ment, nem neked akartam címezni, hanem bnorci71-nak.
Szia,
én is OLED706/12-ben gondolkodom, és érdeklődnék, hogy a fagyás meg indítás problémák megoldódtak e?
Tudod e ajánlani a modelt ha figyelembe vesszük a stabilitást, és a gyorsaságot (oprendszer, indítás, menü gyorsaság, tv csatorna váltás gyorsasága stb stb) ? -
rainman72
nagyúr
Ha már mini led a téma egy jó minőségű unboxing/kép videó. [PUS9506] Szép
-
Alien!
senior tag
válasz
bnorci71 #32841 üzenetére
Friczi: Grat a tévéhez, nálam sokág potenciális jelölt volt! A linkelt tesztet is nagyon vártam, de irtó lassan készült el. Végül oled lett belőle.
Jó látni végre egy Philips prémium lcd-t a piacon ismét. A tesztben a P5 AI proci szerintem tévesen van jelölve, ahogy a Perfect Natural Reality is.
A fényerő nekem is csalódás, az ígért 500 nit helyett 410?!? Ugyanez a brigád a 8303-on mért 430-at a hivatalosan közölt 400nit mellett.....
Az EARC meg már rég rossz, ha valami kinai extractorral működik csak (ha létezik tökéletesen működő egyáltalán)....Ráadásul nem a dd/dd+ atmos az érdekes ebben az esetben, hanem a truehd atmos/dts-x.... -
Friczi
csendes tag
Sziasztok! Néhányan érdeklődnek a PUS9206 iránt. egy viszaonylag részletes teszt róla:
https://hdtvpolska.com/telewizor-do-4500-zl-test-philips-pus9206-hdmi-2-1-opinie-media-expert/?showfull=1#google_vignette
+ egy kis szösszenet arról, miért vegyél earc képes TV-t: Mert csak azom jön a nagyfelbontású hang a TV-ből. És még valami hozzá ami érdekes lehet azoknak akik házimozi rendszert is használnak. NEM, nem kell lecserélni a régebbi házimozi erősítőt , csak rendelsz pl. kínából HDMI earc audio extractor-t és az HDMI 2.1-es kábellel összekötve szépen "átrakja" az earc lábakról a hang kimeneti lábakra a nagyfelbontású hangot, és akár 1.4-es kábellel bedugva az erőlködőbe szépen jön a DD+, vagy DD Atmos hang. Egyébként nem bántam meg, hogy vettem nemrég egy 65PUS9206- tip TV-t . -
bnorci71
addikt
-
Gabir
aktív tag
Üdv, a kódot hogy lehet eltüntetni?
Szülői izé nincs, gyerekzár nincs, de csatornakeresésnél mégis kéri.
TV: pus8535
Köszi -
Kisszaboo
junior tag
válasz
rainman72 #32813 üzenetére
Igazad van. Szállítással 445 lenne. Sok. 2db van már csak az országban az emagnál. De 400 ezer lenne az elfogadható ár. Nem akarják normàlisan megakciózni.....Persze a sok gyerekes SZJA visszatérítése csak rontott mindenen. Olvastam, h 512ezer ft- ot kaptak átlagosan. Az eszem megáll....
-
clorid
csendes tag
Sziasztok,
Tudna abban segíteni valaki, hogy a pus 8506-os modell nason keresztül (médiaszerver) meg tud-e jeleníteni feliratot? A használati szerint nem, de elég furcsának találom mert usbn keresztül viszont megjeleníti. Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.
-
rainman72
nagyúr
válasz
pockos13 #32825 üzenetére
Direct ledet az Lg is használ.
Csodálatosan be tud az is világitani sokszor jobbam mint az edge led.
Az MVA panel se az ördögtől való,egy VA panel változat,jobb a látószöge,kevésbé fakul oldalra.
Semmivel se rosszabb a Philips mint a többi márka,sőt..
Az ambilight meg az android többet ér mint pl a webOS
Ha ilyen szép Lg nano-t akarsz csiga lassú op.rendszerrel akkor hajrá -
pockos13
aktív tag
válasz
Bigmasterl #32804 üzenetére
Kicsi utána olvastam a dolgoknak, Direct LED ,MVA panel stb stb.. Ezek mennyire kiforrót megoldások az LG és a Samsung hasonló kaliberű készülékeihez képest? Megmondom őszintén én LG-t szeretnék de ha van valami más alternatíva akkor nem ragaszkodom hozzá.
-
minilego
senior tag
Nalunk ez 70PUS7906 jelenleg 215k. Ez elfogadható ár?
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #32817 üzenetére
"- nincs earc"
Nekem ez még a HDMI 2.0-nál is nagyobb dealbreaker lenne, 2022-ben. Én már csak eARC tévét vennék, lévén hogy hangrendszert is mindenképp érdemes szerintem kötni egy ilyen tévére.
MÁS: Remélhetőleg nem annyira offtopik.. Mi a véleményetek a Samsung féle QD OLED-ről?! Olyan pletykát is hallottam h az LG és a Sony is rendel tőlük, ami elárulhat sokmindent a jövő meghatározó irányáról.. Remélem Philips se marad le a vonatról, ha jó irányba megy..
-
Alien!
senior tag
válasz
Kisszaboo #32807 üzenetére
Ha csak filmre veszel akkor nagyon jó a 805!
Előnyei a 706-al szemben:
- kiforrott szoftver (nálam pl semmi probléma nincs)
- jobb hang
- prémium távirányító, hangalapú kereséssel
- jobb vagy ugyanakkora csúcsfényhátrányai:
- csak 2.0 hdmi
- régebbi p5 proci (gen 4)
- nincs earc
- régebbi droid
- régebbi soc -
Kisszaboo
junior tag
válasz
kisbalazs83 #32814 üzenetére
Miért a 805? Az 2 éves modell, ha jól tudom.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Kisszaboo #32807 üzenetére
-Szerintem jó ár. Egyszer volt kb. fél napig 400ért emag-on, de el is fogyott az a pár darab amit annyiért kiraktak. Persze másnap már újra volt raktáron 500ért...
-805-nél nem hallani panaszt, mint a 705 és 706-nál. Mozgás megjelenítésben lehet minimális különbség és a sorrend kb. 705-805-706. Ha most vennék, mégis a 65OLED805-öt venném 500ért, vagy megvárnám a 65OLED707-et mennyiért lesz amikor kikerül Alza-ra. A 65OLED706 azt hiszem ott jelent meg először itthon 460ért. Persze ott is csak pár darab erejéig, amolyan bevezető áron. A 65OLED707-nél is 450-500 promó árat tippelnék, de lesni kell mikor teszik ki és lecsapni rá.
-Forgalmazza a(z): Extreme Digital
Philips.hu partenek: Extreme Digital, MarketWorld, MediaMarkt, Euronics#32808 AxBattler:
55OLED55 +50.000Ft 65OLED, inkább a nagyobb. Akkora különbség nincs a 705 és a 706 között. -
válasz
kisbalazs83 #32806 üzenetére
Inkább venném az 55OLED706-ost, 390k HUF-ért.
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
kisbalazs83 #32806 üzenetére
Ez mennyire jó ár érte? A 805- el szemezgettem.. Miben tud ez kevesebbet? ( Emag- nàl érvényes a gyártói gari is?)
-
kisbalazs83
aktív tag
Philips 65OLED705 439.990Ft
-
rainman72
nagyúr
Lehet idén hamarabb befutnak az idei modelek?
[Az első fecske] -
Bigmasterl
tag
válasz
pockos13 #32795 üzenetére
Nekem ilyen volt /lesz . Majdnem egy hónapot használtam. Sajnos vissza kellett küldenem panelhiba miatt. De ugyan ilyet veszek helyette. Szerintem nagyon szép képe van , ambilight is szuper. Én ajánlom. Egyedül a hangminőség nem túl jó de soundbarral vagy hangcuccal úgy is mindegy
-
alaves
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest