Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #30794 üzenetére
Win10 HDR nem tudom hogyan működik. Nálam alapvetően PC monitor SDR-ben (win7). DV: csak belső lejátszóval, HDR10: belső lejátszóval vagy PC-ről MPC-BE-madVR, HDR10+: belső lejátszóval, youtube HDR: TV app-al.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Rebelf
aktív tag
válasz alaves #30792 üzenetére
Igazad volt Mac mini M1 -en ott hagytam kicsit a youtube oldalon és elkezdte levenni a fényerőt 1 perc után , szerintem már 0 körül volt az OLED kontraszt. Megmozditottam egeret és 3mp múlva visszaállt. 1 perc után itt is bejön a philips képernyővédő.A gépen ki lehetett választani a megjelenítőnél egy pipával a hdr-t. Ilyenkor ki is írja a tv a hdr T jobb alul. Teszteltem YouTube-n hdr tartalmat,megy. Hdr monitor a kepuzemmod ilyenkor ,ezt finomhangoltam. Viszont ha pipát nem rakom be,sima sdr üzemmódba megy monitor kepuzemmod. Ott ugye oled kontrasztnak is 25 állítottam. Viszont most hdr monitor üzemmódba ahol az OLED kontraszt 100, ha nem hdr tartalmat játszok le, akkor a 25 oled kontrasztot használja a tv? Nem tűnik nagyon fenyesnek amúgy.. tudod azt akarom elkerülni hogy maxon menjen az OLED fény ha gépezek vele, monitorként használva.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rebelf
aktív tag
Ez tűnt a legjobb megoldásnak, csak nem működik . Ha letöltöm az RTL most appot, és elindítok egy tartalmat, nincs sehol (gondolom a kis tv ikon) amire rányomva ki választhatom hova küldje a tartalmat. Ha böngészőből jelentkezek be, itt kiírja bal felső sarokban hogy RTL+( appbol sima rtlmost ír) , viszont ha itt elindítok egy tartalmat azt mondja csak az appból érhető el
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #30787 üzenetére
A Kodis kiegészítők lényege, hogy úgy működnek, mint pl. a Netflix, HBO GO, Plex, Emby, stb., tehát van egy lejátszód, amin elindítod a kívánt tartalmat és nézed.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stefi68
addikt
válasz Hege1234 #30782 üzenetére
Húúú, mennyi lehetőség, lesz mit mókolnom megint...
Kodival még csak annyit foglalkoztam, hogy android tv-boxon, NAS-ról filmeket néztem vele.
De, látom (eddig is sejtettem), hogy sokkal többre képes.Majd holnap... Asszonypajti elkezdett sorozatot nézni.
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Hege1234
addikt
válasz stefi68 #30780 üzenetére
ha kicsit jobban értesz a kodihoz akkor itt a repo címe amit hozzáadhatsz a kodihoz
https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/ -
blakey
titán
válasz stefi68 #30780 üzenetére
Van TV2 Play is. [link]
Használd a keresőt.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Digitalis
senior tag
válasz stefi68 #30773 üzenetére
v7a
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
freeknight
őstag
Sziasztok
Édesanyám júliusban vásárolt 55 pus 7805 tévéjén megjelent egy nagyon halvány csík. Sajnos nem túl feltűnő, dehát tudjátok ti is hogy van ez, ha egyszer tudod hogy ott van, csak arra figyelsz.
A szerviz kér hozzá fényképet, dehát azon meg aztán végképp nem látszik szinte semmi, bejelöltem nyilakkal, mit kellene nézni.
A kérdésem az, hogy egyáltalán próbálkozzak a szervizzel vagy esélytelen a javítás? Egy 55 collos tv-t bajos logisztikázni, kell hozzá segítséget vinni, hogy egyáltalán becsomagoljam, aztán ki tudja hogyan nyomódik, törik a gls furgon hátuljában... -
blakey
titán
válasz Rebelf #30774 üzenetére
Ahhoz vannak egyéb megoldások, pl. az említett Kodi+RTLMost kiegészítő.
Soha nem használtam a TV-ken lévő böngészőt, pedig volt jónéhány TV-m, ami képes lett volna rá.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stefi68
addikt
A 8505-ben milyen proci van?
Igazából az érdekel melyik apk való rá: armeabi-v7a, arm64-v8a, ...◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Rebelf
aktív tag
Most próbáltam telepíteni böngészőt az Android TV re ,de se a Google Chrome se a Firefox ra nem hozott ki találatot. valóban nincs az Android TV re? illetve ki mit használ? igazából egyet találtam ami normálisabban működik ,az az open browser.
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #30768 üzenetére
Talán átvált automatikusan arra a képmódra, amelyet a 'Preferált képstílus'-nál megadtál (Filmmaker Mode vagy a Házimozi). Nem tudom mi lehet a különbség a két érzékelés között. Ezt olvasgasd: [link]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #30766 üzenetére
Célszerű kikapcsolni. 2019-es modellen még nincs AI kép, csak AI hang (TV hangszóró használatához jó, szépen beállítja a tartalomhoz a hangot).
-
rainman72
nagyúr
válasz Kroni1 #30760 üzenetére
Egyedül az Oled705 ára csökken a többi idei model horror áron van
Ez is pl [43PUS8506][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kroni1
veterán
válasz Per Degaton #30759 üzenetére
Szerintem az lenne a normális ára, csak a többi helyen élnek a jó magyar "új termék, adjuk drágábban szokással."
-
stefi68
addikt
válasz stefi68 #30685 üzenetére
Volt ma kis izgalom...
Megjött a csere TV (50PUS8505)
Kicsomagolás, gyors üzembeállítás, elsőre YT pixel test...., öröm és boldogság van.
Minden pixel a helyén!Euronics le a kalappal!
Ahogy bejelentettem, már másnap elvitték volna, de nekem nem volt jó, úgyhogy tegnap vitték el, ma meg is jött az új tv.
Amúgy nem kértek képeket sem a pixelhibáról.◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
-
Rebelf
aktív tag
válasz Per Degaton #30750 üzenetére
Nagyon komoly a 806 kepminosege ha akarsz venni,telekomnál 423k,minden máshol 550k, nagyon nem mindegy sok mindent tud az oled megjeleníteni amit az előző lcd tvim sose lennének képesek , és rájön az ember hogy ez bizony egy másik univerzum. Pl tegnap jöttem rá egy filmnél hogy mennyire pontosan bánik a sötét , közepes,világos , nagyon világos tartalmakkal még sdr-ben is (HBO go). Nagyon jó látni hogy valóban milyen fényviszonyok voltak a felvételnél, vagy hogy állították be.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Alien! #30746 üzenetére
Utánanéztem, hibás a használati útmutató (másolták a 754-esből és benne maradt a hiba) a 705-ben is van PNM és PCM, akkor csak annyiban gyengébb a 805-nél, hogy előző évi P5 és kijelző, kisebb csúcsfények (7-es szériára jellemzően).
-
Kroni1
veterán
válasz csonkadavid #30744 üzenetére
Én is sztereo aktív sugárzókkal próbáltam megoldani a tévé hangosítását, de a régi LG tv-m után az újabb philips tévéimen már nincs vezérelt analog kimenet, ezért nem tudnám olyan kényelmesen hangosítani, és ki be kapcsolni cec-el mint egy soundbart a tévé távkapcsolojával. És ugyan egy 2-300e Ft-os Atmos Soundbar amit én is vettem tényleg a kategória alja-alsóközepe, de azért általában ez a kategória már tud Hi-Res audiót, streamel chromecast-el, wifin vagy bt-n , spotify connenct-től kezdve google assistantig sok olyan extrát tud ami ha ki is van használva akkor néhányaknak önmagában is megérheti, mert jóval közelebb áll egy rendes erősítős rendszerhez mint egy 30-40e Ft-os 2.0 aktív hangfalpár.. Én a régebbi DD/DTS erősítőmmel és az 5.1 hangfalszettemmel össze tudom hasonlítani, a TrueHD alapú hangsávok sokkal szebb hangzást adnak a soundbaron, mint amire az erősítőm képes volt. Szóval én kihasználom az az extrát amit a váltással kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz Hege1234 #30704 üzenetére
Köszi, többen is küldtetek linkeket és honlapokat nagyon köszönöm mindenkinek, a héten második felében lesz időm és nekiesek.
Közben felhívtam a Philips Magyarországot, elmondtam a hibát meg hogy több fórumon tájékozódtam sokaknak van ilyesmi hiba, az ügyintéző hölgy mondta beszél szakértő technikai kollégával és írnak emailt. A "szakértő technikai kolléga"-nak annyit sikerült írnia az emailben hogy nézzem meg hogy a HDMI kábel biztos ARC kompatibilis-e ? Mondom, 1 Gugli keresés megnézni mi az a Chromecast hogy ha még sosem hallott volna róla, de ha technikus akkor kétlem és ugye a Chromecastnak saját "beépített kábele/csatlakozója" van nem lehet cserélgetni (meg amúgy is hogy jön a Dolby Visionhöz, mert az ARC az audió). AVForums-ról tudni az Xbox One-nál is ugyanez a hiba, ott meg a gyári kábel alapból ARC amúgy is Szóval nem fektettek valami nagy energiát a válaszba
Na, második telefon elmondok újra mindent és hogy én csak egy Firmwaret szeretnék hivatalos forrásból, meg jelezni a hibát bár gondolom megtették páran meg hogy az előző választ nem értettem. Elnézést kért, és mondta a mai napon küldi a firmwaret. Email érkezett, "a Philips nem támogatja a régebbi szoftverre való visszaállást" ezért nem küldik ki a firmwaret, de küldjek neki logokat és kaptam ahhoz egy leírást.
Harmadik telefon, kérdeztem a hölgyet mikorra várható a frissítés. Mondta megkérdezi nekem és megírja emailben. Kérdeztem hogy garanciás a TV-m, van ez a hiba és nincs hozzá javítás és a downgrade pedig nem támogatott, akkor mit lehet tenni ? Választ nem tudott adni, hívjam fel a boltot ahol vettem. Bolt azt mondta ők sem tudják, max adnak egy másikat de a pénzt nem fogják tudni visszaadni. De mondom ugyanaz a szoftver lesz rajta, ergo hiba ugyanaz lesz Végül abban maradtunk ők sem tudják, ezt a Philipsnek kellett volna megválaszolnia de felvett egy "panaszkezelést" és azért átviszik a rendszeren akkor is ha nem küldöm be TV-t gariba, mert így nem az igazi a szitu.
Jelenleg itt tartunk, remélem küldenek egy választ Philipstől és egy várható dátumot a frissítésre De szerintem nem fogom megvárni, belenézek a downgradedbe mert én 90%-ban a Chromecastot használom mindenre (Netflix, HBO, Plex, Prime, Youtube stb.) mert egyrészt érezhetően gyorsabb mint a Saphi másrészt nekem jobban bejön a felület + a Dolby Visionnek vannak (szerintem) a legjobb beállításai.
Kicsit csalódtam a Philipsben hogy hivatalosan 1 hónapja kint az update, nincs javítva és kitudja mikor lesz, mert az előző update 2021.04.08 volt ez alapján nem tudni mire lehet számítani. Plusz még nem is adnak lehetőséget (hivatalosan) a rollbackre, hogy akkor az előző jól működő verziót használjam addig.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
alaves
addikt
válasz Per Degaton #30741 üzenetére
Ha hasonlóan van konfigurálva, mint az OLED754, akkor: PC-HDMI: teljes mozdulatlanság esetén az ASDL kezdi csökkenteni a fényerőt 1 perc múlva fokozatosan ~8. percig (0 OLED fény alá). Kis mozgásnál (kurzor, egér, stb.) az 5. perctől történik mindez. Talán 10 percnél jön a képernyővédő, de lehet hogy egyáltalán nem. Belső médialejátszó, youtube, stb. videó megállítás esetén 1 perc múlva jön a képernyővédő.
Részemről 'nagyon ajánlott' kategória: OLED TV PC monitornak.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Rebelf
aktív tag
válasz Per Degaton #30741 üzenetére
1 perc múlva jön be a képernyő védő ha olyan a szitu és magában használod a tv-t. Nekem 2db Hdmi van rajta, Mac Mini m1, és a telekom iptv. Iptv-nél nem jön be képernyő védő nyilván műsor nézés közben , Mac Mini m1-et kb 2x használtam eddig, mert mindenre amire használtam azt most tudja a tv is. HBO , netflix,YouTube,Twitch stb.. és elég kényelmes a távirányítója is,meg nagyon vagány este ahogy világít Olvasgatasra meg inkább tablet és telefont használok napközben , este csak video,film,közvetítés . Meg pc re kötve van egy olyan gyanum hogy a gép képernyőkímélőjét használja . Külön menüje nincs a beallitasokba a tv-nek erre.
[ Szerkesztve ]
-
Per Degaton
tag
válasz Rebelf #30733 üzenetére
Szia!
Én is jóideje 806-oson gondolkodom, de még nem vettem meg, végre valakinek első kézből van tapasztalata
Esetleg ha használsz HDMI-t rajta akkor megnéznéd hogy mozdulatlan kép esetén mennyi idő után jön be a gyári, Philipses képernyővédő? És hogy ezt lehet-e állítani?
Két percet olvastam és az PC-nél nekem elég kevésnek tűnik, gyakran van hogy olvasok valamit és két percig nem változik a kép, elég idegesítő lenne ha mindig azonnal képernyővédőre váltana ilyenkor. -
Hege1234
addikt
válasz rainman72 #30737 üzenetére
kicsit keresgélős az úgy, szóval inkább kiegészítem
7805 (TPM206E)
TPM206E_201.003.098.001 – Date: 2021/04/08
(egyből letöltős link) -
minilego
senior tag
Valaki segitene 50pus7805 firmware downgradeben? Honnan lehet leszedni, hogyan kell ezt megcsinalni? Elore is köszönöm
-
alaves
addikt
válasz rainman72 #30729 üzenetére
Tudod, a szokásos:
-TV speciális újraindítás: üzem közben áramból kihúz, 2 perc múlva visszadug
-fw újratelepítés
-'TV újrahangolás' opció
2019-es saphi-n működik, bár nem emlékszem hogy valaha is kellett volna frissíteni: táv. szoftver verzió: LV1EH_B002FFv.04.01Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
rainman72
nagyúr
Na utolért már engem is végzet
A saphis táv.valszeg elromlott vagy tudom,de egy gombra se reagál a tv.
Előzmény: pár hete nyaggat hogy frissitsem meg távot,de amikor akarom ki írja hogy előtte cseréljek elemet,de az új elemnél is ezt írta így mindig elmaradt.
Vmi ötlet?
KösziPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
dino_m
senior tag
Szerintem, kellene már egy külön Philips OLED TV topik.
[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #30724 üzenetére
Black Frame Insertion= Philips: Fast Motion Clarity: fekete képkocka beillesztés minden két rendes képkocka közé (útmutató 55.o.). PCM mehet 10-re, a PNM pedig ahogy neked jó és még nem látsz zavaró artifact-ot.
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #30722 üzenetére
Természetesen, a 'film' vagy a 'pure cinema' a legjobb választás, de azért jó lehet PNM/PCM 3-4/10 akik érzékenyebbek a 24p "röcögésére", illetve a BFI (annak akinek bírja a szeme).
-
alaves
addikt
válasz Kroni1 #30719 üzenetére
Az OLED754-en a 'film' opció nem artifact-ol és nagyon optimális a mozgás, pure cinema nincs. Elképzelhető, hogy az OLED705-ön a pure cinema elfogadható lehet. A 706/806 az igazi: Perfect Natural Motion és Perfect Clear Motion 0-10-ig, BFI is van erős hardverrel, HDMI 2.1-vel. A 706 ára nemsokára ár/érték arányban kedvezőbb lesz a 705-nél.
-
Kroni1
veterán
válasz alaves #30718 üzenetére
Én mondjuk ezzel a sok mozgás és képjavítással úgy vagyok, hogy ha jó a forrás akkor nem igazán van rá szükség, szerintem. A 8505ösön a pure cinema teljesen artifaktmentes, leteszteltem, ezt használom mert a többinél mind voltak artifaktok, csak ez és a kikapcsolt állapot okés. Ebböl kiindulva az OLEDen is biztos van olyan ami nem artifaktol, de saját talasztalatom nincs vele.
-
alaves
addikt
válasz Alien! #30710 üzenetére
Biztos: [link] Útmutató 53. o. Natural Motion van, másik kettő nincs, így valamilyen de-judder van, de 'blur' algoritmus elvileg nincs vagy automata esetleg. 'Film' opció van, de az előzőek miatt, azt gondolom, hogy a 754-nél gyengébb mozgásjavítást eredményez, több artifact-al.
Az LG A1-nél mindenképpen jóval jobb TV, a 65OLED705 420 eFt-ért mindenképpen megéri (Alza-nál volt 1-2 napig egyszer, azóta sem).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
őstag
Üdv! Ma érdekes jelenség fogadott. A Netflix-en elindítottam a lányomnak a Xico utazása c. filmet és a magyar hangnál kizárólag a magyar beszédhang van, semmi effekt, hanghatás, zene stb. Azt hittem még félig kész, de az iPadon rendesen szól, mindennel együtt megy a magyar hang. Valaki ránézne esetleg, hogy másnál is így van-e? Az én tv-m az 58PUS8505. A szoftver a legfrissebb.
Ami felmerült, hogy újra kéne indítani az egész tévét, de sajnos nem találok ilyen lehetőséget. Ha kikapcsolom akkor csak készenlétbe megy. Hogy a fenébe lehet kikapcsolni, hogy bekapcsoláskor újratöltsön az andriod is? Köszi!
-
Lootolok
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a 75PUS8505 bekapcsolás után hol csatlakozik, hol nem a Bluetooth fejhallgató kimenethez? Ha nem, akkor menüben újra párosítani ke valamiért.
Máskor meg simán bekapcsolás után már írja is ki, hogy hang a külső eszközre megy... -
alaves
addikt
válasz basel00 #30707 üzenetére
Az OLED705 HDMI 2.0-val szerelt, csökkentett mozgásjavítással (Perfect Natural Motion + Perfect Clear Motion helyett: Natural Motion). Kb. olyan, mint az LG BX HDMI 2.1 nélkül. Attól függ mennyiért vennéd és milyenek az igényeid.
-
basel00
tag
Hello all
Még egy kérdésem lenne erről a tv-ről érdeklődnék Philips 65Oled705ről
köszönöm -
minilego
senior tag
Nekem pm-Ben valaki leirhatna ezt a downgrade menetet, köszönöm. 50pus7805om van
-
Hege1234
addikt
válasz Riccsiz_h #30703 üzenetére
ohh, hogy én mindent meghagyok a gépemen pedig ezt a tv-t már visszaküldtem...
2021.04.08
70pus7805_12_fus_eng.zip
TPM206E_Auto TPM206E_201.003.098.001 PHILIPS_2K20_MT5806_EUegy autorun van a zip-ben amit a pendrive gyökerébe kell tenni
azt viszont nézd meg, hogy ha nem 70" -es tévéd van, arra felteheted-e
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz minilego #30702 üzenetére
Igen, TPM206E _ 201.003.098.001 - 2021/04/08 - ennél nem volt probléma, ez volt a mostanit megelőző verzió Vagy még visszább, amihez van Firmwared. Amúgy nincs valami TV Firmwareket gyűjtő megbízható oldal ? Hátha alapon megnéztem a "Wayback Machine"-n, de sajnos nincs mentés belőle
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
minilego
senior tag
Latom erre:
TPM206E _ 201.003.098.001
-
minilego
senior tag
És mire érdemes downgradelni? Nekem is 7805 van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest