Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Aham... értem.
Igen, a TV távszabi direkt volume gombjaival szabályozza a hangerőt, legalábbis Saphi esetén.
Amúgy nem lenne rossz cucc, szépen szól, nem zajos. Sajnos nem CEC kompatibilis, így állandóan be van kapcsolva, de nem sokat fogyaszt.
Ám megszületett a döntés... vissza kell tennem jack-re, kell a csík!-= Pancsermeste® =-
-
Kroni1
veterán
HDMI-n van összekötve a sb a tévével, a vele együtt történő ki-be kapcsolás HDMI CEC-en keresztül megy.
Ha más miatt nincs szükséged boxra akkor nem feltétlenül vennék a helyedben, van más megoldás is a hangerő szabályzásra:
Sokan használnak HDMI extractor-t androidos philips tévén a hangerő állítás problémáját kiküszöbölni. Ezzel a tévé egyik hdmi-jéről veszed le a hangot az erősitőnek, és azt már vezérli a távirányító. Nincs saját tapasztalatom, de biztos kapsz tanácsot, hogy melyik jó, vagy találsz hozzászólásokat is ha rákeresel.. -
Kroni1
veterán
Egyetértek. Nekem amúgy nincs is tévé előfizum az ingyenes csatornákat meg szinte sose nézem, így bármivel kapcsolom be szinte mindig az Android home fogad. Azt viszont megfigyeltem, hogy a home gombbal nem mindig kapcsolja a soundbart, (talán hosszabb kikapcsolt állapot után az nem ébreszt? nem tudom) ígyhát én visszaszoktam a power gombra..
-
djsweetboy
csendes tag
Én ezt rendeltem. Nekem bevállt.
https://netdigi.hu/HDMI-Audio-ARC-Extraktor-HDMI-ARC-Toslink-Koaxiali?utm_source=olcsobbat&utm_medium=shopping&utm_campaign=olcsobbat_shopping_netdigi&gclid=CjwKCAjwx8iIBhBwEiwA2quaqxLxWANDrKxKvB1UOAjbTJUST3enoIf0SQxO7_j5RZL1MZ4awL1nWRoCjRAQAvD_BwEAnnyi a negatívum, hogy, ha megszünteted az áramellátását, visszakapcsoláskor teljes hangerőn szól, valamint a tv bekapcsolása után nyomni kell egy hangerő fel vagy le gombot, hogy a tv küldje a jelet. Bár ez nem tudom miért van.
-
Digitalis
senior tag
Dehogynem, úgy néz ki, hogy tiszta panellotó ez az egész sorozat.
Nálam teljesen ok., a gyári beállítás is. Hdr,DV,SD mind rendben van. Sőt nekem a panel beállításainál még az is "különleges" hogy nagyon magasak a 2pt. kalib.gyári számai. 127,121,112, ez nagyon ritka számsor, (AV forumon nem is találkoztam senkivel akinek ilyen magas lenne, de abszolút tökéletes, másoknak megadva mégis oblemocsok lesz az eredmény) Táblázat nem is tudja rendesen kalkulálni. 130 feletti értékeket mutat eredményként, és 127 a legmagasabb.
Sokan szenvednek, nagyon gyatra megjelenítés miatt. [link] (hogy most gyárilag rosszul kalibrált a tv, vagy más az ok, fene tudja..)
Ez a "szenvedés" hozta létre ezt a táblázatot, próbának jó, sőt többeknek eredményes is lett, sokkal jobb lett mint volt.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Kroni1
veterán
Nyilván sokkal könnyebben lehetett régen elfogadható áron minőségi erősítőhöz jutni, akinek ilyen van az érthető ha ragaszkodik hozzá. Amugy nekem is régi Technics és Kenwood cuccaim vannak, de hogy az erősítőm folyamatosan menjen arra nem visz rá a lélek, fűt rendesen, üresjáratban is 50W-ot eszik, és nálunk 90%-ban nincs szükség a jó hangzásra, este 21h előtt csak mancs őrjárat meg ilyenek mennek..
[ Szerkesztve ]
-
Lootolok
tag
Ne b@ssz, hogy ez ilyen...?!?!?
Mostani LG tv-men ha be van dugva a füles, automatikusan kikapcsolja a hangszórót, és a hangerő gomb a fülhallgató kimenetet szabályozza. Nem ez lenne a normális, hisz ha valaki tényleg fülest dug bele, akkor nem azt akarja szabályozni?Na, majd elsétálok egyik boltba,.megnézem ezt, hogy van. Nem lehet, hogy ezt valahogy be kell egyszer állítani, és úgy marad?
Box meg nincs, koax kábel közvetlen a tv seggébe megy, és minden ott működik. Ez a normális, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Sinu
senior tag
Nincs sajnos, nyilván néztem az áruházat Valami apk trükközésre gondoltam, de apk-t sem találtam
Amúgy nincs tv előfizetésem, és nem is lesz mert hányingerem van attól ami ott megy, szar műsorok, tele reklámmal, nem kell ez nekem. Van Netflix, HBO go, ami ott nincs az torrent.
Plusz beszereztem haveroktól/családtól Digi Online, Telekom és Horizon hozzáféréseket, ha van valami jó bl/vb/eb meccs, olimpia, sportesemények akkor tudjam nézniegyenlőre ≠ egyelőre
-
-
wayne1
senior tag
Nálam úgy megy, hogy ha tévét nézek és bekapcsolom akkor jobb alsó sarokba rakja és pl youtube vagy valamilyen androidos alkalmazás futhat a tévé képe ott marad. Ha HDMI-re váltok akkor eltűnik. Viszont ha HDMI-n vagyok (pl Xbox) akkor ugyanúgy be tudom kapcsolni és youtube vagy valamilyen android alkalmazás közben ugyanúgy ott fut.
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
Vásárlás előtt körbenézek TV szerelők körében...kis városban lakok, itt egy sincs, utána járok ki van a közelben. Ez lenne a legolcsóbb megoldás
TIT: philips szervizet kerülöm, olyanhoz viszem aki ki tud néhány kondit cserélni. 5év garival vettem a TV-t, gondoltam is hogy mielőtt lejár elküldöm a gyári szereldébe, de akkor még semmi problémája nem volt a TV-nek.
Mezcal
Érdekesek ezek a videók, milyen panelen nézzem az összehasonlítást?Nem félek finomhangolni a TV-t, a VA-ból is próbálnám kihozni a maxot.
Kisbaba mellett csak késő este tudunk egy kicsit TV elé ülni, így IPS-s nagyobb környezeti fénynél jobb a kép nem számít annyira, viszont a sötét környezetben jobban kijön a IPS feketéje = szürke jelenség
[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
Na közben kipróbáltam anrab módszerét, és így működik. Eddig nem választottam az adatok ramasolasat, de most h megtettem, simán tölti le a torrent az 55 gigás filmet is.
Egyébként nem feltétel, hogy számítógéppel lássam, hiszen az nincs is itthon. Az volt csak a kérdés, hogy a tévén tudjam letölteni és lejátszani utána a 4k-s filmeket. És így viszont ez működik. :)Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
anrab
addikt
A tv saját formátumot használ. Máshol nem is lehet lejátszani amit felvesz.
Nem kell leválasztani, azért van hogy ott legyen éjjel-nappal hisz azon vannak a programok is. Ugyan az lesz mint a belső tár.
Volt hogy valamiért lehúztam de vissza dugva helyreállt. Ha közben szerettem volna vele valamit csinálni, újra kellett volna formázni ntfs-re gépen és eltűnik róla minden. Ha másolok rá filmet akkor viszont lejátssza ntfs-ről. Felvenni valóban nem tud arra a formátumra azért kell a tv-vel leformázni.
Egyébként a formátumokkal igazad van, nem is azzal volt baj, hanem a hozzászólás többi részével.
Készenléti módban pedig számolja a torrent időt, nem szűnik meg a kapcsolat. Androidnál már ez a készenléti állapot nem az a készenléti állapot. VLC-t használok és még nem volt gondom a lejátszással. Se méret se formátum szempontjából.
Szóval én nem is értem azokat /elnézést/ akik mindenféle nas meg különböző lejátszókat akarnak használni.
Miért? :)
A nappaliban van egy laptop és ha kellene de nem kell, vezeték nélkül is meg lehet osztani bármit, csak egy jó vezeték nélküli egér kell.
De már a fenti dolgokat leírtam párszor, mit hogyan kell.
Bocs, kicsit hosszú de remélem érthető és tudtam segíteni megérteni miért is jobb az Android mint a Saphi, mert ez is volt már kérdés.
Hu. :)[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
Nekem is ez a tervem. Nem megy egesz nap, viszont amikor megy akkor töltő vissza. Nekem pl nincs már számítógépem otthon, a teloval csináltam eddig, de azt még jobban meríti. Még amúgy csak a 4ks filmek miatt kellene.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Upo
addikt
Lenne még egy megoldás is, de ezt tartom a legkevésbé valószínűnek: Amikor csinálják a következő firmware-t, akkor bepipálják a kernel konfigban az exfat támogatást.
De mondom, ez abszolút nem életszerű sajnos, úgy néz ki a 2020-as szériákban sincs exfat támogatás.
Egyébként tud valaki olyan tv gyártót még egyet ami nem támogat exfat fájlrendszert? Mert én nem.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Doller
tag
Milyen jók is lesznek a az idei tv-k! Ezek szerint 10 év után búcsúzhatok az Ambilight-tól.
Ok, hogy felsőbb kategóriás LCD-t vennék, de azok csak 60 Hz-et tudnak.
Ha esetleg oledre váltanék, abból csak a 7**as széria lehetne, ott viszont nincs Android.
Nézegethetem a Sonyt és az LG-t. -
Bogyi007
veterán
Nézd meg hogy tavaly ilyenkor mik voltak az árak.
Premierkor mindig drágábbak a készülékek.
BF majd karácsony és főleg jövő év január után esnek majd be ezen készülékek árai a mostaniakéhoz.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
pixta78
senior tag
-
frankdelgado
őstag
Üdv.!
a PUS7304/12 [link] modell jönne be, azonban hogy jobban beleástam magam, az általam kinézett 50 colosban VA panel, a következő 55 colosban IPS panel van. Játékra sokat lenne használva (Xbox), illetve MKV file-okkal etetném+netflix. Olvastam, hogy a VA kisebb betekintési szöggel rendelkezik, de ez annyira nem zavarna, mert viszonylag kis térben lenne elhelyezve (hálószóba), ezért is az 50-esben gondolkoztam. A fontos kérdés az lenne, hogy VA vagy IPS érdemesebb-e a játékra, mert azért az 55ös is elférne. Ha valakinek van javaslata azt megköszönöm.
-
luikay
tag
Szimplán a black levelt kellene állítani, de erre halandó embernek nincs lehetősége. A szervizben is csak széttárták a kezüket (szerviz kft). Az is kellően hülyeség, hogy ezeknél a típusoknál a gyári alkalmazásokban nincs lehetőség a HDR beállításokra, csak külső forrásból.
-
Samanbacsii
őstag
-
Alien!
senior tag
naja, ezért írtam, hogy fullhd felsőkategóriában már akkor is brutál tévék készültek. btw a 4K tech is roskadozik a problémáktól: szétfragmentált piac, egyszerre van 3-4 hdr szabvány ami mögé kiszámíthatatlanul állnak be gyártók/szolgáltatók, a piac tele van olyan HDR tévékkel amik technikailag kvázi alkalmatlanok annak megjelenítésére, a tartalomgyártás meg olyan amilyen. Felskálázott/taknyolt konverziók amik között nagyítóval kell keresni a valódi 4K-ban forgott filmeket, a tévé adás évekkel le van maradva (bár ez számomra irreleváns), talán a Netflixre mondom azt, hogy ez a jövő, de a 15mbites 4K stream minősége itt sem acélos. És akkor ott van még az a probléma, hogy sok esetben ha egy lejátszó/PC támogatja is a szabványt, a fórumokon mélyre ásva kiderül, hogy nagy eséllyel hibásan - vagy egyáltalán nem - küldi át a HDR metaadatok egy részét, kvázi a tévé hibásan jeleníti meg a filmet. Elképesztő.
-
Alien!
senior tag
nyilván a rootolásnak vannak előnyei, telefon esetében végképp (én valahol a Galaxy S/S2 környékén romolgattam, ahhoz nélkülözhetetlen volt, azóta számomra érdektelen), tévénél nem igazán látom értelmét (talán egy rendszerszintű adblocker miatt jönne jól(?)).
Az elmút 15-20 év pedig valóban izgalmas volt: analógról->digitálisra /sd->fullhdra átállás, az ezeket kísérő pc/konzol technológiák, a 3D megjelenítés, stb. Nem gondolnám, hogy a korai beszállók arcoskodás miatt cserélgették volna az eszközeiket mint ahogy jómagam sem, bár biztos létezik egy ilyen birka réteg is.
btw grat. a tévéhez, jó választás.
-
Alien!
senior tag
rootolni nagy okosság lenne, buknád a szolgáltatások nagy részét (netflix hbo go-t biztosan). amúgy ahogy fentebb írták is, nem a gyengébb korszakot hagytad ki, hanem az izgalmasabbat...a 10 éves felsőkategóriás tévék képminőségben máig partiban vannak a mai 4k középkategóriával.
-
Hysterycs
tag
https://www.displayspecifications.com/en/model/6d5a193f.
Tényleg tapasztalatokra lennék kíváncsi, és tudom mit szeretnék, sőt most is egy IPS paneles 55" LG tévém van. És köszönöm a sok információt és a segítő szándékot, de tisztában vagyok az alapokkal,a paneltipusok elonyeivel és hatranyaival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest