- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkChild
senior tag
Tyuh, én még 320 körül vettem a 48OLED806-ot fél éve - jól megugrott az ára annak is, ahhoz képest, hogy kifutott modell...
A 48 colos 807-es egyébként nem is olyan nagy update a 806-hoz képest, mivel az idei szériából ez a méret nem kapta meg az LG új EVO paneljét, szóval tippre azt mondanám, ugyanaz van benne, mint a tavalyi 806-ban.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
csak hangosan gondolkodok
apa beállítja a csatornákat a gyereknek a nem kívánatosakat nyilván törli, szülőizárat ezért nem használ.
DE.
Az okos gyerek tudja van még csatorna amit nézni lehetne, futtatna egy keresést, na és itt jön az apuka által megadott kód....."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
anrab
addikt
A képarány kapcsoló jelet a képpel együtt küldik.
Nekem volt egyszer hogy szürke volt a képernyő állítás lehetősége vagy két philips-el ezelőtt. Nem emlékszem hogy csináltam egy újra hangolást, vagy a következő fw oldotta meg de jó lett.
Már ha Te kérdezted valamikor.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Jó sz@r lehet a szolgáltatás, ha ugrál a képarány. Ilyennel analóg korszakban volt, amikor megjelentek a szélesvásznú TV-k de a szolgáltatók még nem álltak át a 16:9-re. 14-15 éve lehetett, utoljára akkor volt analógom.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
alaves
addikt
Kategóriájában megfelelőnek tűnik, a legújabb csúcskategóriás milliós árú LCD neo QLED (QN90) sem jobb: [link] 6. percnél amikor bekapcsolja a TV-t.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
törölt tag
Persze, igazad van, a túl nagy sem jó, meg ugye a túl kicsi sem. Az egérmozinak semmi értelme. 2 méterre egy 100 cm/40" körüli méret az megfelelő, főleg, hogy már digitális adás van. Ha a látvány nem számít, csak azért kell, hogy zörögjön valami, akkor elég egy rádió is.
[ Szerkesztve ]
-
zunicum
tag
Osztom a véleményedet, én is feleslegesnek tartom a 22 colosnál nagyobb tv-t.
Egy hónappal ezelőtt 24 colos volt berakva, de azt is nagynak éreztem...
Ismerem az ajánlott képernyő nagyságokat és a nézési távolságokat LCD esetében, de hálóba továbbra is feleslegesnek tartom a 32 colost.Elnézést az OFF-ért!
-
törölt tag
Már pedig olyan hogy túl nagy tévé: nincs. Vannak ajánlott nézési távolságok (utána lehet nézni a neten), de ez mindenkinél egyéni, mert nagyon hely és pénztárca függő dolog. Régen 20-21"-os CRT-t néztek sokan 4-5 vagy akár 6 méterről, de az az idő már elmúlt, és nem is jön vissza. A CRT-től kifolyhat a szemed, de LCD-től már nem, de mindegy, mert úgy nézed, ahogy akarod.
[ Szerkesztve ]
-
Brekecs
senior tag
Maradnék szívesen csak nincs hozzá kedvem :-) ! Anno féláron tudtam hozzájutni a 46pfl9705-höz ha most is volna ilyen lehetőség akkor maradnék ! (ha tudol ilyet ne tartsd vissza !)
Üdv
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
csabi63
senior tag
-
togateam
senior tag
Ez az amit tök felesleges most meg venni,most még egy rakás pénzt kérnek érte,de ennél több oldalt már nem tudnak kitalálni,tehát 3-4 generáció múlva már nem lesz feláras.És még a világon nem készült olyan tv ami 150ezer-nél többet érne.És még így is messze vagyunk az 1000ft/cm határtól.Pedig a tvben már csak egy 50€-os tablet van meg 50 olcsó led...
A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
Mrqz
csendes tag
Szia Gabir! Nagyon köszi az adatokat!! Ezzel méginkább efelé a modell felé billen a mérleg. 38mm, wow! Olvastam, hogy vékony, de ez így elég pöpec.. Már csak a panel és esetleges kezelési válaszidő lehet dealbreaker, de nagyon bizakodom. Az Ambilight-ot nem igazán ismerem, mert sosem volt még Philips-em :-) Illetve de, a garázsban van egy 55cm-es CRT :-)
A lényeg, hogy kipróbálnám, de ez olyan mint az automata váltó - akinek még sosem volt, általában nem vágyik rá. (Akinek meg volt, annak meg kötelező elem.)
-
-
-
Trak
addikt
A 2013-as 8008-ashoz is teljesen jól használható, de leginkább csak akkor használom ha hirtelen nem tudom, hogy hol a rendes távirányító, vagy lusta vagyok megkeresni/felállni a kanapéról
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
looser
addikt
Hú, akkor ezek szerint másnál is lassú a menü? 32PFL8404-em van, szeretem, gyönyörű a kép, a színek, de a menü, az rohadt lassú. Internetre meg inkább az Asus Oplay-t vagy az LG BD-t használom. Ha nem a számítógépet, természetesen :-)
Nekem a Bang & Olufsenek tetszenek leginkább még :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
A kérdés nem az volt, hogy kinek mennyire jönnek be a firhang pilácsok.
Arra a fétisre reagáltam, hogy a többi cég nem képes rá csak a Philips.
---
Akinek van 26PFL2908H TV-je, és feltette a januári fw frissítést, annak mi lett a szoftver ill. alkalmazás verziója?
Bár a nevében 1.1 van nálam ezeket adja:
szoftver verzió: V0.9.0.i
alkalmazás verzió: V0.6.4Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Trak
addikt
Olvass teszteket, nem jobb... Mindenhol azt tanácsolják, hogy inkabb egy jobb, felsőbb kategóriás full HD-t vegyen az ember még jelenleg, mint egy 4k-s TV-t. Nem csak azert, mert nincs ra anyag, hanem mert meg minőségben sem olyan jok.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
sequator
senior tag
Valószínűleg egy hagyományos stílusú szekrénysorban lesz egy kb. 130 cm széles tv állványon, felette áthidaló elemmel. Hamarosan befejeződik a lakásfelújítás utána fogunk szekrényt venni, de semmiképp az ilyen modern falra akasztós polcos szekrényes lesz.
A TV 106-107 cm széles, így marad mellette mindkét oldalt 11-12 cm, nem lesz az kevés az Ambi miatt? Esetleg inkább 150-160 cm széles állványra kellene tennem? Felette dupla áthidalóval le tudom szűkíteni a helyet.
Kösz a tippet.
sautia
sequator
-
sequator
senior tag
Ez még jobb, nem is vettem észre tegnap.
Egy baj van, hogy a 42esekre nem vonatkozik az 5 év garancia és ha külön veszek hozzá még, akkor árban már nem olyan jók.
Még ezt néztem: 47PFL6008K
Ez már 6000es sorozat, a Cetelem kedvezményt figyelembe véve is 15ezerrel több, mint szeretném.
Vajon a valós 100Hzes panel és az Ambi megéri a +15ezret?
Ez a 220Volt mennyire megbízható bolt?Köszönöm mindenkinek a segítségét.
sautia
sequator
-
sequator
senior tag
TVm még mindig nincs, újabb fejlemények viszont vannak.
Hát az 50PFL3008-as elfogyott, ez megoldotta a dilemmámat.Feleségemmel sokat tanakodtunk a hétvégén és úgy döntöttünk mégis szánunk rá többet és nem ragaszkodik az 50-es mérethez, így újabb jelöltek kerültek a látóterünkbe:
Egy kisebb (42-es), a 6000-es sorozatból Ambilight-tal kb 200ezerért:
Philips 42pfl6188s/12
vagy ez 230ezerért :
42PFK6559Egy közepes méretű (47-es), az 5600as sorozatból 260ezerért:
47PFH5609/88Végül egy nagy méretű (55-ös), a 4500as sorozatból 250ezerért:
55PFL4508KVagy a 200-235ezer forintos kategóriában mit lenne érdemes még megnézni? Az 5 év garancia miatt fontos, hogy ne valami kis sufniboltban legyen csak beszerezhető. Edigital és MediaMarkt a Cetelem kártyára járó 10% kedvezmény miatt preferált.
Személy szerint nekem a 42es Ambilightosak tetszenek, méretben elég a 42es és különleges extra az Ambi.
Ésszerű kompromisszumnak tűnik még a 47es, így a felségemnek is elég nagy lesz, viszont az Ambilightról le kell mondani.Köszönök minden véleményt.
sautia
sequator
-
sequator
senior tag
Köszönöm, sajnos ez az összeg már eléggé ki van pótolva.
Eredetileg 40es alsó kategóriás volt a cél max 120ezerig, aztán 42es minőségibb lett a cél, ezért mentünk fel 170ezerig. Tegnap élőben is megnéztünk több TVt és a felségemnek nagyon megtetszettek az 50es TVk.
Így most az 50es méret lett a fontosabb szempont.
A másik LED TVs topicban arra hívták fel a figyelmemet, hogy ez a Philips nagyon hasonlít az Orion 50" TVjére. Valóban azonos a talpa és hasonló a kávája, de gondolom azért a panel más.
Esetleg lehetséges mégis valami kapcsolat a két cég közt és ez a Philips alsó kategóriás TV ugyanolyan mint az Orion? A Philips maga gyártja a TVit, vagy bérben gyártatja?
Eléggé elbizonytalanodtam emiatt, pedig a 5 év garancia azért nem hangzik rosszul. Persze kitörölhetem vele, ha sokat kell szervízben pihennie.Köszönöm.
sautia
sequator
-
-
gigajani77
csendes tag
Sziasztok! (lorinser,bluemirage,Gabir)
Köszönöm a gyors és tartalmas válaszaitokat!!! Kicsit megnyugodtam,mert ha mindhárman hasonlót írtok, akkor az biztos úgy is van! ...de mégis van bennem egy kis bizonytalanság: az egyik, amit láttam, egy Média Markt-os,kiállított,6008-as -már fél éve megy,utolsó darab-a másik egy előttem kibontott 6678-as.Az egyik eladó nem igazán volt profi, inkább lazán előadta, hogy ezt már mások is említették:jó,jó ez a kép, de sötét! Próbáltunk állítgatni-gyári,egyéni,stb-de tényleg nem lett világosabb! Az új (6678) eladója sem tudta sokkal fényesebbre állítani az előttem kibontottat! Egyébként készséges és nagyon kedves volt, de talán a Philipshez nem ért annyira!?! Szóval nagy dilemmában vagyok, mert két készülék nem lehet rossz, és kiadni 350ezret egy olyan készülékért, aminek nem tudom-és nemcsak én-a fényerejét a számomra megfelelőre állítani...!!??...azt hiszem életem-nagy valószínűség szerint-utolsó tv-jének megvásárlása után, mikor itthon kiderül, hogy csak mély sötétségben tudnám nézni...hááát!!??...inkább megkímélném magam a 3.-ról való leugrásról!
Kedves lorinser! Ezt a fényérzékelőt-azt sem tudtam, hogy van benne-hogy lehet kikapcsolni??? Szóval elakadtam, mert mivel egy kifutó szériáról beszélünk,gyorsan kellene döntenem, mert esetleg megveszik előlem, az újak meg számomra megfizethetetlenek és nem látok akkora különbséget műszakilag sem??!!(már ez is határeset)! Az, hogy rángatózzak és beszélgessek egyedül a szobában, az annyira nem fontos-a "smart" nem nagyon érdekel,én a sportért, a fociért rajongok,és azt szeretném minél élethűbben nézni!!! Szóval: valami "konkrétum",ötlet jól jönne!!! Köszi...az eddigieket is!!! -
őstag
+1 Ez így van. Az Ambilight nem tesztelhető rendesen a boltokban, az elhelyezés és a fényviszonyok miatt. Ahogyan a képminőség sem, hiszen a TV-k a legtöbb esetben a bolt/üzlet beépített séma szerint van demóztatva, illetve azon a sémán fut az egyforma kép rajtuk. Ha meg nem, akkor meg az a baj, hiszen a különböző márkák számos képbeállítási sablonja (film, természetes, gazdaságos, élénk stb...) közül nem tudni, hogy melyiknél éppen mi van.
Távirányító meg értelemszerűen nem lóg mellette. Így nehéz véleményt formálni arról, hogy mit látunk.Mellesleg 2 oldali Ambilight tulajdonosként én ezt a feature-t utálom a tv-ben. Ki is van kapcsolva. Nálam jobban már csak a barátnőm utálja, aki úgy fogalmazott, hogy vicces hülyeség. Szerintem az egész nemcsak egy Marketinges átvágás... hanem engem pl. határozottan zavar, hogy a sötétben kép+káva+glória... látható, ami nem természetes. Nekem jobb, ha kép élesen véget ér a sötét térben, ahogyan ez a moziban is van. Ha majd a mozivászon kieső részére, dinamikus glóriát vetítenek egy 1,5-3 órás látványra épülő filmhez, akkor meghajlok. Szóval csak az adjon pénzt az Ambilight miatt és legfőképp vegyen csak(!) emiatt Philips-et aki látta ezt a funkciót és tetszett neki. A többségnek egyébként tetszik. Ezzel szemben a világ nagy része meg megvan nélküle Nekik meg lehet, hogy a gyorsabb, kiforrottabb Smart a szempont... ami a Philips Achilles-sarka. Szóval van itt pro és kontra... de azért nem kell nagyon hasra esni az AMBILIGHT miatt...
- meg kell nézni élőben (nem egyszerű ezt megoldani)
- majd el kell dönteni, hogy ez fontos dolog-e a Philips javáraEgyébként meg már a 6000-7000-esek vannak olyan jók a Philipsnél, hogy nem rossz döntés a márka mellett dönteni, sőt... akár vakon választva. Korábbi magamat ismételve, aki a 3000-ből válogat, az sem gond, de inkább bátran nézzen körül a konkurenseknél is a döntés előtt. Sok hasonló olcsó TV van máshol is.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
Nowta
csendes tag
Köszönöm a segítséget, de ha lehet akkor én igényt tartanék a PVR-re, sokkal inkább mint a 3D-re.
32-ben a 32PFL3158H-t nézegetem, ez kijöhet már akár 80-ból is, és ez nagy előny lenne. Végülis még az is sokkal nagyobb a mostani látott képnél, és a 4:3-as adás sem lenne kisebb mint most. A "nagyok" közül meg a 40PFL3008H-t néztem ki, de ez már 110 lenne, szóval van 30 ezer különbség.
Nem Philips opcióként meg egy Samsungot néztem ki UE39F5300 névvel ami 120-130 között megszerezhető.
Ha ezekről a típusokról van valakinek infója azt megköszönöm! -
-szabi-
addikt
Árat nem írt ez alapján ezt tudtam írni.
Átfogalmazom, én nem vennék 5 éves TV-t.
Egyébként samsung, lg és philips között nincs minőségbeli eltérés, előbbiek többet tudnak smart funkciókban.
Utóbbinak jobban kedvelem a képvilágát és az ambilight is bejön.
Mivel az angry birds futtatása TV-n nálam huszadrangú szempont így utóbbi alapján döntöttem.üdv
szabi -
klepto
addikt
Üdv!
Azért tettem fel a kérdést, mert abszolut nincs tapasztalatom a márkával kapcsolatban. Egy csereutalvány miatt nagy mozgásterem nincs más márkát választani. A boltban 32"-os méretben vehetek ismét Oriont, LG-t a százezer fölötti kategóriában, vagy Philipset, amiből ebben a méretben cirka 10-12 típus van a boltban 70-110.000 közötti árkategóriában. Első sorban a márka megbízhatósága a kérdés számomra, mert ha ez is hozza az LG szintjét, amivel jó tapasztalataim vannak, akkor belevágok, mert 100k-t nem nagyon szeretnék egy "kis" tv-re kiadni. A lényeg, 20 évig ne lássa szerelőHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
kelo22
csendes tag
Köszi a választ! Jelminőség: 100 jelerősség: 74-80 között, ez nem tudom mennyire befolyásolja a minőséget.
Coax kábel egy 75 ohm-os, de elég régi, kb. 7-8 éve lett bekötve. Én is elsősorban ezért kerestem fel a kábelszolgáltatóm, hogy valamit javítsanak, de mivel youtube-ozás közben is ugyan ez a helyzet, ezért fordultam inkább a philips szervízhez. Végig zongoráztam már a beállításokat, volt hogy szebb -
őstag
A HD-s mpeg4-es kódolás alsó broadcast határa 6Mbit környékén van. Nagy különbség, hogy a HD az csak egy szó és a Digi pl. az alsó határon egyensúlyozva közvetíti a tartalmat, vagy költ nagyobb sávszélességre és többet bérel a műholdról? Szerinted?
A németek VOX, Super RTL II stb... csatornáik gyönyörű SD mpeg2-es képe egy jó TV-n nem látható különbséget jelentenek. Azaz egy jó TV egy jó(!!!) minőségű SD tartalmat szépen ki tud rakni és arasznyi távolságról kell bámulni, hogy lásd a különbséget. Sőt láttam m1-en olyan 'HD-s' adást ami egy vicc volt.
Tehát a HD felirat csak szó. A full HD is lehet szép kis kockás, ha nincs meg a megfelelő kódolás.Meliora sunt bono inimica
-
sepsi0
őstag
Szia!
Az 500ma-ral tisztában vagyok...
A vinyó amit kinéztem 850-es a leirásban (TV) pedig nincs az usb-ről semmi.
Kerestem itt a fórumon és láttam, hogy a seagate go flex az megy bár másik típussal, de én nem azt akarok venni..
Gondolom ha a vinyónak kevés az áram nem lesz megbízható?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest