-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #33584 üzenetére
Ha egyszer megtanulod nézni a kalibrált képet akkor lesz igazán jó, egy kalibrált kép és egy hozzá igazított Ambilight nagyon kellemes tud lenni, de ha mindenből túl sok akkor maximum színes, de messze van a jótól. A kép, bár tudom, hogy kép alapján nem lehet megállapítani a valódi beállításokat, túlszaturált, sok a kék, de nagyon, hidegre van állítva, a gamma sem túl jó, az Ambilight sok, de mindegy, mindig az a lényeg, hogy a felhasználónak feleljen meg.
-
rainman72
nagyúr
válasz
bnorci71 #33597 üzenetére
Ilyen az a műsor,tök fekete minden,de legalább tesztre jó volt.Az Lg picit jobb élőben,nem ennyire kékes,de röhej kategória sztem,egy vicc az az egész tv
Más: az oledet biztos falra raknám ilyen lábakkal
Mégha alap helyzetben ráül a tv hagyján is,de igy kiemelve borzalmas látvány jó drágán
-
MaddeNNNN
addikt
történt ma egy érdekes dolog. reggel fel akartam dugni a porszívót tölteni és amikor bedugtam szép pukkanással és szikrákkal lebaszta a biztosítékot. azon az áramkörön ment a tv, számítógép, konyhai eszközök is. valószínűleg a vízforraló tett be neki, ennyit már nem bírt el. a tv egy 70PUS8505, az érdekes dolog hogy úgy néz ki megpusztult a hdmi1-es csati, mert az összes többivel működik, de azzal nem amelyikbe bele volt dugva a levágás pillanatában. érdemes ezt garanciáztatni? vagy nem ér annyit, van rajta 3 másik úgyis. tv-nek semmi más baja nem lett
-
bnorci71
addikt
válasz
rainman72 #33581 üzenetére
itt kicsit más a beállítás is így képen nézve, nekem a Philipsen a kép már túl sötét.
706-on is tudok hasonló képet csinálni ha nagyon fel van húzva a fényerő b. kolléga beállítása volt ilyen amit itt megosztottDe tény az a felső bevilágítás jujj 12éves samun nincs ilyen, ejj de jó hogy lebeszéltetek anno a nanocellről
Kisszaboo
ez meg nekem már kicsit túl világos.
Jujj az a láb.... nekem nagyon nem tetszik bocs, röhej, hogy a 'prémium' Oledek alá nem képesek a Philipsnél normális lábat raknirainman72 #33593
Be kell lakni egy tv-t.
Nekem se megy egyből,a szemnek is át kell állnia ez több idő.Ezt minden tv cserénél
el játszom,gondolj bele hányszor
Ez 100% így van és még meg is kel szokni írtam anno az Oled képe olyan volt előszőr mintha egy templom festett üveg ablakait nézném déli napsütésben, rendesen bántott és az élesége is 'zavaró' volt és még a beállítása sem egyszerű ha nem hozzáértő az ember. -
j.bravo
addikt
válasz
richies #33587 üzenetére
Az első része engem is érdekelne
a távirányítóval kapcs.: ez talán segít,
nekem a sima (nem droidos) megfelelőjének alapján “tanítva” a távirányítót, a tv kikapcs megy a box távjával. -
richies
senior tag
Sziasz6.
Édesanyámnak vettünk Philips 43PUS8506/12 -ot.
En Sony-t hasznaloj, és ott be lehet allitani az optiona nél, hogy mik legyenek ott, s könnyen, egyszerűen lehet dolgokat allitani.
Pl options, lent kus sávban megjelennek a kiválasztott opciok (fényerő, kép módok, stb)Itt a philipsnel sokkal bonyolultabb állítani bármit.
Van valami trükk? Vagy ennyire anti user friendly???
Másik kérés, első beállításnàl úgy emlékszem volt olyan opció, hogy lehetett volna betanítani a tvht, hogy pl telekom amdroidos box távirányítóval lehessen kikapcsolni. De most sehol nem találom a menüben.Köszi!
-
j.bravo
addikt
Sziasztok!
Androidos készüléknél (PUS8505) van gyors mód a képernyő kikapcsolására, ha csak zene szólna a tévén keresztül? ( egyelőre a) YT vagy YT music wifin megosztva mobilról (régebbi iphone), b) ugyanezek a TV saját appjából; a c) telefonon "offline" zene megosztásával még nem próbálkoztam, egyelőre örülök hogy BT audio vevő vásárlása nélkül is vezeték nélkül ki tudjuk dobni a hangot az erősítőre (a TV optikai kimeneten van összedrótozva vele)Akár az ambilight üzemben tartásával, akár anélkül.
Ezt találtam eddig:
Beállítások gomb -> Eco beállítások -> Képernyő kikapcsolásaNem rossz így se, de ha lenne rövidebb út, még jobb lenne.
-
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #33567 üzenetére
van topicja az amlogicosoknak is meg az asztalinak is vagy HTPC
nekem HTPC van igaz 4K-t már nem tud, így a tv sajátját használom vagy a telepített Kodit. De mióta megvettem 90%-ban stream megy vagy a zenehallgatásra meg elég a beépített is. DTS-HD Demo lemezek. -
bnorci71
addikt
válasz
Kisszaboo #33542 üzenetére
nem vesszük a fejed, csak kezeljük helyén a dolgokat
tankolj egy Ferrariba amibe 100-as benya való 95-t
de szar nem is úgy megy, nem is érte meg a pénzt.....és még el is romlott
Ja kérem 100-assal kel használni, ott jön ki a tudásaA tv adás
Én azt mondtam nem szörnyű rajta, mert mindenki azt mondta nézhetetlen. Hát nem, de a pofám nem esik le nyilván és nem fog tudni többet mint egy jó LCD. De megfelelő tartalommal igen.
Bár rainman72 LCD képeit nézve az se egy rossz tv egymás mellett lehetne csak látni a különbséget vagy műszerrel -
rainman72
nagyúr
válasz
hunaqua #33561 üzenetére
Az elem lámpát én se tudom elhagyni inkább gyengébb képminőség.
De mellette meg ki akarok már próbálni egy jobb VA FALD tv-t,jobb hdr-el.
Egyben lenne a legjobb de a Phillips nem gyártott eddig,a mini ledek változtattak ezen.Viszont egy 75"-os drágább mint ha veszek egy 75"-os Sony FALD-t meg egy
65"-75"sima led Philipset egyben.Amugy is
2 tv-t nézek párhuzamosan. -
hunaqua
addikt
válasz
rainman72 #33560 üzenetére
A Sony nálam is a legjobban preferált tévé, de szerintem a kifutó időszakban a Philips jobban szokott akciózni. Majd kiderül akkor amikor esedékessé válik.
A Philips "hátsó elemlámpája" nekem nagyon bejön,a nejem viszont nem szereti."Utána leállok a csere-berével ha meg tudom állni"
Hiszi a piszi!
-
rainman72
nagyúr
Egy ujracsomagolt 58PUS8506 vkinek,3 év garival [209e]
-
Digitalis
senior tag
válasz
alaves #33545 üzenetére
Végre valaki, leírja a frankót, hogy aki jelentős képminőségbeli különbséget lát az LCD-hez képest, továbbá van rá igénye az cseréljen OLED-re.
Összehasonlításkor, ki nem állhatom az olyan ömlengéseket, hogy fényévekkel jobb, ég és föld a különbség, összesem lehet hasonlítani a kettőt, mérföldekkel stb…stb
-
Alien!
senior tag
válasz
Kisszaboo #33546 üzenetére
Egyrészt velem nem lennél előrébb, sajnos nem vagyok klasszik videofil, inkább a "punchy" / látványos beállításokat szeretem (ezért is vagyok Philipsen régóta). Másrészt az ég világon semmi nincs a tévében (pár meccsen kívül) ami érdekelne. Virnyákoló/táncoló/baromkodó celebekre nem vagyok kiváncsi, kamuhírekre sem, + 1 óra reklámidővel megtoldott klasszikus filmekre sem...a 2 előfizetett streaming is messze túl van lőve a szabadidőmhöz képest.
-
rainman72
nagyúr
-
Kisszaboo
junior tag
válasz
alaves #33545 üzenetére
Köszönöm, h így reagálsz! Annó az MM- ben nem egyszer közel harcot kellett vívni, h egy LCD- nél TV adást nézhessek helyben a megvásárolandó készüléken....a csili- vili 4K anyag megtévesztő. Egy percig nem vitatom, h a 4K terén verhetetlen az Oled technológia. Hát ez van.....
-
Kisszaboo
junior tag
-
alaves
addikt
válasz
Annak célszerű OLED-et venni, aki jelentős képminőségbeli különbséget lát az LCD-hez képest, továbbá van rá igénye. Ezért szoktam írni, hogy vásárlás előtt boltban ajánlott megtekinteni, esetleg saját anyaggal 'tesztelni'.
Sajnálom, hogy az egyik legjobb OLED TV-vel nem vagy maradéktalanul megelégedve.
Nem is igazán értem azokat akiknek kisebb felbontásnál (720p, 1080p) (HD TV, BD) nem tetszik az OLED képe, hiszen még 480p-nél is jobb, mint az LCD-é.
Továbbmegyek, most megnéztem, a kislányom babakorában készült 320x240-es videóim is jobbak OLED-en... -
rainman72
nagyúr
válasz
Kb én is ezen a véleményen vagyok,meg amit írtam
Lemezek helyett meg elkezdtem az apple tv-n filmeket venni 1000ft-ért 4K-ban,pl Gemini Man.
Nem régóta csinálom de ki lehet fogni jó árakat,és nem csak egy évben 1szer
Viszont erre jó lenne egy oled,de még nem most.Ha lesz egy kisebb gyüjtemény mondjuk 50 film majd akkor lehet váltok,de nekem egy jó Lcd is megteszi pl Sony X90J. -
Kisszaboo
junior tag
válasz
rainman72 #33535 üzenetére
Eddig TV adást, és youtube- ot teszteltem a Philips 805- el. A fejemet fogják venni, de nem ért meg 475 ezret a 65- ös 805. Persze, van különbség. De nem 3X - os a reális szorzó.....Mivel a barátnőm agyonütött volna, ezért is marad. Elég volt a TV csere-berékből. A másik topikban ( oled) írta vki, h nem TV adásra való a használata. És ez igaz. 4K- s filmekre, játékra kiváló. (Én soha nem játszom.). Még a Blu Ray lemezeim javíthatnak az enyhe csalódásomon.
-
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kisszaboo #33531 üzenetére
Azon a reggelen indult az MM akció.
Nem volt tervbe,illetve még nem, ez a tipus,majd olcsobban.
Mindig rá szoktam nézni,de akkor borzalmas rossz árak voltak kivéve egy pár Philipset.Utána napközben javitották a többi tv jobb árcetlit kapott,a Philips meg eltünt.Valszeg hiba volt a Matrix-ban,de nem vacakoltak aznap át is adták a futárnak.
2 héttel előtte már berendeltem egy 65PUS7906-t 192-ért de azok elhajtottak hogy téves az ár
Am árukereső árfigyelőt használok. -
válasz
rainman72 #33522 üzenetére
Ne sajnáld, én nem tartom jónak az ilyen egybeépített megoldásokat.
Az oké, ha hátulra van beépítve 1x20W sub, és mellette 2x15W hangszóró, de az ilyen alsó hangsugárzó nem néz ki túl jól. A 4 oldalas Ambilight-nak is keresztbe tesz.A Sharp kínálatából viszont tetszenek az előre fordított hangszórós modellek.
-
rainman72
nagyúr
-
válasz
rainman72 #33519 üzenetére
Tetszik ez az antracit szürke keret.
Igazából ha ránézek nem tűnik sokkal nagyobbnak mint egy 65"-os tv.
De hát az IPS!Egyébként ja, 127mm a különbség a két méret között, az meg elveszik egy 3-4 méteres távolságból. Viszont az jó, hogy mindenképpen van VA alternatíva, nem csak 65" IPS.
-
rainman72
nagyúr
válasz
AxBattler #33518 üzenetére
Dizájnosabb már mint az elődök szemből és oldalról is,falon ez se hátrány,főleg ha előtte jársz-kelsz folyamatosan
Fekete tényleg jó, edge létére nem világít be szerencsére,szélesvásznú filmnél látszik viszont hogy a sarkok világosabbak.
Igazából ha ránézek nem tűnik sokkal nagyobbnak mint egy 65"-os tv.
Kikapcsolva nem látszik a keret körbe.
-
válasz
rainman72 #33515 üzenetére
Ambilight-nál engem kicsit zavart a vastag káva, de akkor ez a belépőszinten sem téma már.
Tényleg jó a feketéje, és nem látok szembetűnő bevilágítást, foltosodást. Színek is szépek.
Nekem egyedül a VRR hiányzik, de aki nem tervez játszani rendszeresen, annak amúgy is mindegy.
Annyiért ez nagggyon jó vétel volt, grats! -
rainman72
nagyúr
70PUS7906
Megfrissítettem,mert amugy a tv tavaly nyári gyártású volt.Akadozott a Nflix,darabos volt a beállitások,ezek megszüntek.YT feltűnően gyors lett rajta.
Olyan problemák voltak az MM értékelésében hogy kevés a tárhely még egy Kodi se fér rá,ez sem helytálló.
A másiknak meg hogy neki nincs google fiókja amihez a tv ezt kéri,hát ő nem fog emiatt csinálni,ha nem nem,
am ez röhej kat.
Eddig az edge led kellemes csalódás.
Kezdve ott hogy nem olyan bumfordi a tv mint az előtti 75".
Bevilágítást nem látok,ellentétben a direct leddel itt a sarkok világosabbak,ott sötétebbek voltak.
A tv hd adásoknál nem szembetünő a P5 hiánya tehát jó így is a felskálázása,kb ugyanazt a képminőséget hozza.
Ez igaz a Netflix Dolby Vision-re is.
Hangja sztem tv-hez mérten elfogadható,filmekhez lehet kevés de ez nem meglepő.
Medialejátszót nem próbáltam,nem használom,de arra ott van a Kodi,VLC,Vimu.. stb.
A menü teljesen megváltozott,a beállitások főleg a képé új részekkel bővült.
Van több dolog ami speciális,haladó mód.
1-2 kép tájékoztató jelleggel,nem teljesen tükrözi valóságot de irányadó.
Bekapcsolási kép.Csatorna váltáskor a kép tiszta fekete,ez például az Lg-n szürke,foltos és bevilágítós.
You tube képek,fekete szín teljesen korrekt az IPS után vagy ahhoz hasonlítva.Színek is jók.
TV HD adás.
Új menű kép.
-
rainman72
nagyúr
válasz
hunaqua #33506 üzenetére
Doboz.Ami változott,belül a tv elején és a hátulján is vastag szivacs csíkok vannak,ami eddig nem volt egy modelnél se,ezzel is jobban védve a kijelzőt.
Távírányító.Lehetne kissebb is,nem értem a lényegét a nagyságának,elég kínai műanyag hatása van,ami új hogy kapott egy dedikált YT gombot,ez örvendetes,azoknak akik gyakran nézik.
Illetve hiába droidos a tv van info gomb rajta,eddig csak a Saphis modeleken volt.
Célja,én egy időben még gyenge net volt,a Nflix sebességét néztem vele,illetve kábel tv-nél az adott műsort mutatja.
Idén eljött az idő hogy a Philips már az alap modeleknél is elhagyta a vastag keretet,három oldalú keret vagy káva nélküli a tv és igen jól mutat,plusz pötty érte
Talpat nem használom falra megy,de am ezek a nekem nem igazán tetsző lábak stabilan tartják a tv-t.
Mivel ez egy edge ledes tv a leírások alapján,elég vékony lett,a hátsó középső rész kivételével,de egy 2021-s Samsung mellett így is vastagnak fog tűnni.
Bekapcs.Beállítások szokásos,wifi,google fiok stb..
Innen viszont egy teljesen új kezelő felület fogad android 10-n,ami nekem is új,teljesen eltér a megszokottól,olyan beállításokkal amiről még nem is hallottam
Gyorsasággal nincs gond!
Ezt még nekem is gyakorolni kell,nem egy 10 perces dolog belőni mint az előző tvk-en.
Amit eddig láttam a tv hd műsorok hasonlóan jók hiába nincs P5 Engine.
Ez a tv azt a procit használja sztem amit legutoljára a PUS6704 Pixel Precise UHD talán egy frissebb formában,viszont azt nem értem miért kellett a P5-t mellőzni
Egyenlőre ennyi,az edge led egyenlőre sztem nem hátrány,de ezt tanulmányozni hosszabb idő.
Panel biztos hogy VA.
To be continued...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest