Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz blakey #25292 üzenetére
Valóban, az új fw finomított a színhelyességen, talán közelebb kerültünk a referenciához. A saját fehérszint beállításodat szemre végzed?
Viszont a túlvezérlésen nem tudnak túljutni, a feketéhez közeli megjelenítés és a gradient ezért nemigen javult átlagosan tömörített anyagoknál.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
nightmare13
őstag
Szia!
Vagy, amit rainman72 írt (bár ha jól emlékszek, garanciális probléma esetén az eMagnál Romániában szervizelik).
Vagy esetleg a tavalyi 70PUS7304, ha az Android esetleg fontos lenne, edigiben 270 volt a héten.WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz blakey #25292 üzenetére
Amióta nekem megvan az OLED754, azóta minden FW-ben 4 óra volt a kompenzációs ciklus. TPM196E_091.002.078.253-el érkezett és mindig feltettem a legújabbat.
100%, hogy ezeknél 4 órás volt a kompenzációs ciklus OLED754-nél:
TPM196E_091.003.166.001 – Date: 2020/08/11
TPM196E_091.003.051.081 – Date: 2020/06/08
TPM196E_091.003.051.041 – Date: 2020/04/21
TPM196E_091.003.051.021 – Date: 2020/03/30
TPM196E_091.002.078.253 – Date: 2019/10/16
Időnként rá szoktam nézni a menüben, hogy mennyi van még a 4 óráig és ki szoktam kapcsolni 15-20percre, ha elkerülte. Persze azért film közben nem[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Gigicuci
senior tag
Pus8505
találkozott már valaki az alábbi hibával? SD adásnál a kép legfelső 5 centis sávjában, keresztben, torzabb a kép, olyan mintha elcsúszna a az alatta lévő adáshoz képest. Menüben és pl. Netflixnél nem látható.
Köszi
-
blakey
titán
válasz kisbalazs83 #25291 üzenetére
Van amelyik firmware esetében 4 órás volt, de van amelyiknél 6.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kisbalazs83 #25289 üzenetére
Szerintem 6 óránként és más szerint is.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz fojtviki #25285 üzenetére
Hulyeseget kerdezek, de ha beeg azt cserelik garanciaban? - sok mindentől függhet, általában cserélik, előtte azért megnézik szervizmenüből, hogy rendeltetésszerűen volt-e használva vagy sem, ugyanis bizonyos időközönként lefut egy panelkompenzációs ciklus, Philips-nél 6 óránként, LG-nél 4 óránként valamint 2-3000 óránként egy nagyobb panelkompenzáció is végbe megy. Ezeket ellenőrzik és a garancia feltétele, tehát rendszer áramtalanítás nem tesz jót, mondjuk semminek nem tesz jót.
-
Május
tag
Sziasztok.
Philips 70pus7805 tv ről van valami vélemémyetek tapasztalatotok?
Mennyire jók a és megbízhatóak?
70 colosat lehetne venni 285.000 ft ért a 65 colosat meg 200.000 ft -
blakey
titán
válasz fojtviki #25283 üzenetére
Napi 8-9 oraban biztos, sot sokszor el is alszunk rajta. Szoval igy biztosan beegne - erre ne vegyél mérget, másnál 10-12 órát megy, ráadásul számítógépre kötve. Nálam is megy néha 6-8 órát amikor sorozatokat nézek. Nem kell 70-100-as OLED fény mellett használni, mondjuk amellett, hogy megnő a beégés esélye számomra (mások számára is) vakító, elviselhetetlen, 20-35 között bőven elég, nálam 25-ös.
-
blakey
titán
válasz AxBattler #25280 üzenetére
Mindig van olyan amikor már inkább a másikat érdemes választani. enyém 2017-es volt, akkor 50"-osban nem volt OLED és abban a méretkategóriában és 200e-ért egy felsőkategóriás nanocellás IPS nagyon jó volt.
De azóta OLED, semmilyen LCD nem ér a nyomába, ezen napokig, hónapokig is lehetne vitatkozni, elképesztően nagy a különbség egy felsőlategóriás LCD és egy belépő OLED között az OLED javára.
Egyébként meg a kijelentésedre reagáltam mivel láthatóan nincs vele tapasztalatod.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz blakey #25278 üzenetére
A kérdés, hogy mennyiért? Ha 300k HUF felett picivel, akkor bukó, annyiért ott a B9 OLED.
Kroni1
Annyiért faja.Azért jó lenne, ha nem az akciósan kifogott árakat hasonlítanánk a szokásos árakhoz, mert emlékeim szerint 300k-ért kapható volt már B-s OLED, most meg 350k HUF boltból...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kroni1
veterán
válasz AxBattler #25275 üzenetére
Én szerencsére 180e-ért jutottam hozzá az 55"-os 8303-asomhoz, annyiért nagyon elégedett vagyok vele! Főleg hogy apósomék nemrég vettek 50"-os 7304-et 170e körüli áron.. Amúgy azzal sincs baj, android is egész jól megy rajta, és a képe is rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz AxBattler #25277 üzenetére
Azért annyira nem marketing. Sokat segít a "feketében" és jobb a betekintési szög IPS-hez mérten is. Volt nanocellás TV-m a felső kategóriából, sokkal jobb egy hagyományos IPS-hez képest.
-
félisten
válasz Alien! #25276 üzenetére
Én kérek elnézést, azt hittem a Nano az LG marketing
bullshitjeszlogene. De most, hogy a híreket olvasom, feltűnik Philips kapcsán is a nanoled, de a gyártói oldalon meg egyáltalán nem dobálóznak ezzel.
Mindegy, marketing. Lényeg, hogy a IPS Philips jó.
Edigital-ban múltkor láttam 65PUS7304-et, az is nagyon szép volt!Azt elhiszem, hogy a 8303-at megbámulják a haverok!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Alien!
senior tag
válasz AxBattler #25275 üzenetére
egyiket sem írtam le, ráadásul ez mind LG amit linkelsz. Gondolom élőben egyiket sem láttad még. Az a baj, hogy real life vs rtings szigor köszönőviszonyban sincs egymással. Élő példa, hogy vettem egy 144hzes dell monitort, amire pocsék kontrasztot írt az rtings, és alapből valóban fosadék képe is volt, de kis utánaállítással extrém jó dolgokat lehetett belőle kihozni...Persze a számok alapján minden szavuk igaznak tűnhet de akkor mi p*csáért van az, hogy a Qledes haverok guvvadt szemmel bámulják nálam a 8303-t?!?
-
félisten
válasz Alien! #25267 üzenetére
1. Egy 100hz-es, nanoledes IPS panel árban is köröket ver az átlag IPS TV-kre.
2. Nanoled-es IPS, és az erős kontraszt, meg a szuper fekete együtt? Melyik mesében?LG NANO90 - "It has an IPS panel with fairly wide viewing angles, but that comes at the cost of a low contrast ratio and mediocre black uniformity. It has a full-array local dimming feature which improves the contrast a bit, but its performance is quite disappointing."
LG NANO85 - "It has a low contrast ratio, poor black uniformity, and its bad local dimming feature could be very distracting at times."
LG NANO81 - "Sadly, people who enjoy watching movies in the dark may be disappointed with its low contrast ratio, bad local dimming feature, and uniformity issues."
LG SM9500 - "The contrast ratio is mediocre, as expected from an IPS TV, and the local dimming is bad at improving the dark scene performance in a dark room."
LG SM9000 - "Unfortunately, like most IPS TVs, it doesn't look as good in a dark room, as it can't display deep, uniform blacks.... Low contrast ratio."
LG SM8600 - " It has fairly wide viewing angles, but that comes at the cost of a low contrast ratio, and it has poor black uniformity and a bad local dimming feature, so its dark room performance isn't good."A Nanocell szvsz a konzolos gémereknek, sportközvetítést nézőknek lehet jó alternatíva, egyébként meg egy parasztvakítós marketingBS. Gyak. csak a drágább modelleknek elfogadható a feketéje, de annyi pénzért már kapható belépő OLED, vagy normális QLED.
Akkor meg miért válasszam a Nano-t?Egy IPS-es PUS7304, PUS8505 feketéje sem ér fel egy normális QLED-hez, de nem is Nanocell áron megy!
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz pitchman #25264 üzenetére
Én.
De eget rengetően nem foglalkoztam vele mióta megvettem . Sajnos ilyen méretben kb. a legjobb ár érték arányú sokat monitor kicsit Netflix kliens. Legalábbis én nem találtam alternatívát. Úgy, hogy kb. ennek a tudása minimum volt. A Sonyban találtam egy jobbat ami 100k val majdnem drágább lett volna mire megjön, mert itthon nem is kapható.
FullHd - n 100 Hz et tud.
Működik arc on át a avr-be a atmos/dtsx vissza küldése is.
Van minimális hdr (ez ilyen méretű tv - kbe sajnos olyan amilyen de a jobb se jelentősen jobb...
A képe szép.
Input lag nem tudom milyen az általam éppen használt beállítással, de nem zavar. Viszont nem is vagyok egy hc játékos....
Ha van olyan kérdés amit meg tudok nézni, válaszolni, azt szívesen megnézem, vagy kérdezz rá .[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Ezt az irányt kellett volna folytatni,de csak belekezdtek aztán nuku folytatás [link]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
dino_m
senior tag
válasz pitchman #25263 üzenetére
Ennek ellenére a gyár még mindig Hollandiában van.
https://en.wikipedia.org/wiki/PhilipsEgy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
rainman72
nagyúr
válasz Alien! #25267 üzenetére
Az a gond hogy az efajta tvket kezdik elfelejteni,ha tudtam volna még venni újonnan egy 65PUS8303-8503-t akkor az lett volna,nem egy mezei "ips",de tömeg gyártanak nem minőséget úgy látom sajnos,vagy terelik az embereket az oled fele!
[ Szerkesztve ]
-
pitchman
csendes tag
Sziasztok!
43PUS85xx valamelyikét valaki próbálta már monitornak használni?
Vannak tapasztalatok?Köszi előre is!
-= Nem az a buta, aki nem ért hozzá, hanem aki nem akar hozzáérteni! =-
-
félisten
válasz Kroni1 #25259 üzenetére
Ezek elég meggyőző képek, IPS-hez képest teljesen jó a fekete, és bevilágítás sem szúrja az ember szemét! Grats hozzá!
Igazság szerint már ez az egyszínű háttérvilágítás is sokat dob az élményen, lehet Nekem elég lenne egy sima LED-sor.
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
Na beindult ma a 8505 és a családdal szájtátva néztük az Ambilight-ot. Nem tudom melyik szét
szívottcsúszott holland vállalati bulin találták ezt ki, de nagyon ütős lett. Hozzátesz az élményhez rendesen.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ígértem én is képeket az IPS paneles 55PUS8303-asomról. A Netflix bejelentkezőképről próbáltam olyat is fotózni ami túlexponált (1.kép), hogy ahol világosabb onnan kiemelje a több fényt, de szerintem elég homogén a kép. Az Ambilight természetesen nem világít ennyire, de azért jól mutat ha van neki szabad hely a falon, a valós látványt érzésre a 2-5.kép tükrözi.
-
zsuri0
csendes tag
Egy kérdés: a 7304/8505 típusokon telepíthető a Horizon Go?
-
Digitalis
senior tag
válasz Gigicuci #25254 üzenetére
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz Gigicuci #25252 üzenetére
19, 4, 0, 0
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Gigicuci
senior tag
-
-
Digitalis
senior tag
válasz Gigicuci #25246 üzenetére
Én így használom, nekem ezek jöttek be. (2. és a 20 pont az alap, erre építkezik mindegyik. Hdr,DV stb.))
50”, 58”, 70” PUS8505, PUS8535, PUS8555
VA Screen Settings Calibration
Picture style: ISF Night
Colour: 53
Backlight contrast: 50
Sharpness: 1 to 4 (3).
Brightness: 48
Colour enhancement: off
Colour gamut: dependent on input - default to "normal"
Colour temperature: Warm
Whitepoint 2 point:
Red - WP = 90
Green - WP = 85
Blue - WP = 65
Red - BL = 0
Green - BL = -1
Blue - BL= 0
White Point 20 point:
20 point Red offset +4 & 19 point Red offset +4
Other values = 0
Red Hue & Sat = 0
Yellow Hue = -2 Sat = 0
Green Hue = +1 Sat = -2
Cyan Hue = +1 Sat = +1
Blue Hue = 0 Sat = -1
Magenta Hue = 0 Sat = 0
Contrast mode: off
HDR Upscaling: off
Dynamic contrast: off
Video contrast: 100
Light sensor: off
Gamma: +2 (personal preference for me).
Ultra resolution: on
Picture clean options: Noise reduction off, MPEG = Minimum.Motion styles: off
50”, 58”, 70” PUS8505, PUS8535, PUS8555
VA Screen Settings Calibration
Picture style: ISF Day
Colour: 53
Backlight contrast: 85
Sharpness: 1 to 4 (3).
Brightness: 48
Colour enhancement: off
Colour gamut: dependent on input - default to "normal"
Colour temperature: Warm
Whitepoint 2 point:
Red - WP = 90
Green - WP = 85
Blue - WP = 65
Red - BL = 0
Green - BL = -1
Blue - BL= 0
White Point 20 point:
20 point Red offset +4 & 19 point Red offset +4
Other values = 0
Red Hue & Sat = 0
Yellow Hue = -2 Sat = 0
Green Hue = +1 Sat = -2
Cyan Hue = +1 Sat = +1
Blue Hue = 0 Sat = -1
Magenta Hue = 0 Sat = 0
Contrast mode: normal
HDR Upscaling: off
Dynamic contrast: off
Light sensor: off
Gamma: +2 (personal preference for me).
Ultra resolution: on
Picture clean options: Noise reduction off, MPEG = Minimum.Motion styles: off
Picture: Game
Colour: 50
Backlight contrast: 70
Sharpness: 3
Brightness: 60
Advanced:
Colour:
Colour enhancement: Off
Colour gamut: Wide
Colour temperature: Normal
Whitepoint alignment, 2 point: Red - WP 127, Green - WP 114, Blue - WP 113, Red - BL -2, Green - BL 0, Blue - BL 1Contrast:
Contrast mode: Optimised for energy savings
HDR Upscaling: On
Dynamic contrast: Off
Light sensor: On
Gamma: 2
Sharpness:
Ultra resolution: Off
Picture clean:
Noise reduction: Off
MPEG artefact reduction: Off
Fényérzékelő is meglepően korrekt munkát végez, akár az is bekapcsolható ha úgy jobb.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz nightmare13 #25245 üzenetére
Talált már valaki a neten esetleg egy kalibrációt 8505-re?(egyet találtam egy 09.23-i hozzászólásban)
Megköszönném ha megosztaná, elég nehéz feladatnak tűnik természetes de mégis kontrasztos képet kicsiholni a szerkezetből.
Köszönöm!
-
nightmare13
őstag
-
rainman72
nagyúr
válasz #42308056 #25241 üzenetére
Nem sikerült,meg az IPS panellel se,pedig azt hittem menni fog,de elkiabáltam
Az a baj hogy előtte egy TCL volt ami nem villágitott be,meg mivel VA paneles,érezhető az ips-en a kontraszt hiánya,4k-hdr-nél,Netflix-nél!
Csak simán tvzni,hd csatornákkal elmegy,az szép,de semmi extra!
Most megnézem a VA mit produkál![ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Kroni1 #25240 üzenetére
Nekem a 65s ill most már csak 58s az 3m-re van!
A házimozihoz akarok egy 70 vagy 75st,ha bevállik a VA Philips,akkor azt ha nem akkor még passz!
Ott 4m meg egy pici a táv,de ott nekem van egy 120"-os vászon is ami meg projektorra vár!
Ha ennyi nyüg lesz a tvk-kel akkor inkább az lesz hamarabb![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Kroni1 #25236 üzenetére
Nem kell apk-ból telepíteni olyan app-okat amik egyébként nem Android TV OS-re vannak optimalizálva de mégis működnek. Illetve olyanokat is telepíthetsz ami elvileg a Play áruház szerint nem kompatibilis az eszközzel de mégis működik. Minden eszközömre felteszem, mert jól jön.
-
Kroni1
veterán
válasz chris-v #25238 üzenetére
Nekem 55PUS8303 van ami IPS-es, és ahogy nézem a képeket kb hasonlóan homogén nálam is a kép mint Digitalis kollégánál. Majd csinálok fotókat.
Én se tudom mitől függhet hogy melyik panel mennyire szép, samsung topikban is olvastam, hogy 3 egyforma tévé 3 féle felhősödéssel. Nyilván szerencse is kell hozzá.Azt viszont nem tudom, hogy sokan itt akik 65-70" tévékről beszéltek, milyen távolságból nézitek?! Nekem a nappaliban kb 3.5m-ről az 55" pont jó a hálóban kicsit közelebbről, 2.8m-ről a szintén 55" tévé már kicsit nagy is nekem, nem igazán bírom megszokni, eredetileg 50" akartam ide.
-
-
Digitalis
senior tag
válasz chris-v #25234 üzenetére
Hogy igazából szerencse-e, Philipsnél mennyire van panel lottó, igazából nem tudom. Csak a fórumokon, meg itt-ott leírtakból szűrtem le, ezért csak feltételezem. Én megvettem és használom. Eddig nagyon bejön, nem bántam meg, ezen az áron, ebben a kategóriában szerintem nagyon büfé.
Egyébként itt egy igen csak Philips kritikus bemutatója (és tetszik neki), illetve a computerbild tesztjei. Itt meg egy összehasonlítás.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
chris-v
senior tag
válasz rainman72 #25213 üzenetére
Igen, ez a kérdés, hogy akkor mit? Jó lenne a philips, de akkor mégse?
#25215 nightmare13:
Jó ötlet, csak nem fér el 70", illetve én inkább valahol 200 ezer környékén gondolkoznék.#25220 Digitalis:
Na ez így rendben van!
Csak kérdés mindegyik 58pus8505 így rendben van, vagy tényleg szerencse?"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
keyborg91
csendes tag
Sziasztok egy itthoni boltnak akcióját meglovagolnám ,véleményekre vagyok kíváncsi
PHILIPS 55 PUS 7805/12 4K Ultra HD Saphi Smart LED Ambilight televízió, 139 cm
Vagy
Samsung UE55TU7102 Crystal UHD
Ha egyárban van,és ugyanakkora film és xbox one a cél. -
blakey
titán
Azt ugye tudjátok, hogy érdemes feltenni az Aptoide TV app-ot és akkor sokkal több minden telepíthető.
-
blakey
titán
TV GO csak mobilon, tableten megy illetve volt olyan verzió amit fel lehetett telepíteni de az sem működik. Elvileg lesz Android TV OS verzió is.
-
Sinu
senior tag
Nincs sajnos, nyilván néztem az áruházat Valami apk trükközésre gondoltam, de apk-t sem találtam
Amúgy nincs tv előfizetésem, és nem is lesz mert hányingerem van attól ami ott megy, szar műsorok, tele reklámmal, nem kell ez nekem. Van Netflix, HBO go, ami ott nincs az torrent.
Plusz beszereztem haveroktól/családtól Digi Online, Telekom és Horizon hozzáféréseket, ha van valami jó bl/vb/eb meccs, olimpia, sportesemények akkor tudjam nézniegyenlőre ≠ egyelőre
-
Sinu
senior tag
Telekom TV GO csodáját fel lehet valahogy varázsolni 7304 készülékre? Sajnos ezek a szerencsétlenek még nem hallottak chromecastról
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Digitalis
senior tag
válasz Kroni1 #25221 üzenetére
58pus8505. Még annyi pozitívum, hogy a fejhallgató kimenete nagyon jó minőségű. Bt fülessel hallgatva olyan mintha aptx_hd lenne, de pedig biztos nem az. Ha átváltok tv-box BT-re, olyan mintha középhullámra kapcsolnék a TV Bluetooth után. (x96 max BT. 5.0) Ráadásul TV hatótávja kb 3 szorosa a boxnak. Akinek ilyen van nem próbálta? kíváncsi lennék mi a véleménye.
-
blakey
titán
válasz blakey #25157 üzenetére
Egy picit mélyebben szemügyre vettem, a Meleg-hez képest egy picit vissza kell venni a fehéregyensúlyt, Egyéni RGB 120/113/81 a jó, gamma egyértelműen 1-esen kerül a helyére, nagyjából a helyére került minden, talán a piros fényességét - 1-re le lehet venni, de nem muszáj.
-
Digitalis
senior tag
válasz chris-v #25212 üzenetére
Szerencse kérdése is. Nálam se pixelhiba, sem bevilágítás. Annyi, hogy a közvetlen négy sarok, kis helyen picit sötétebb, de ez a direkt-led (micro dimming pro) "sajátossága" tehát mind ilyen. Engem speciel nem zavar, filmeknél zéró a jelentősége. Homogén, statikus világos teszt képeknél lehet látni. (falat ne nézzétek, festés előtt állok)
[ Szerkesztve ]
-
zsuri0
csendes tag
válasz esicyhun #25209 üzenetére
Úgy látszik vagyunk itt páran, akik hasonló modelleken gondolkodunk :-) Nálam mondjuk nappaliba menne, de oda sem szeretnék 300e-nél többet adni érte. A bevilágítás nekem sem tetszik, bár több szakbolti eladó szerint 300e forintos árkategóriában még szinte biztosan lesz mindegyiknél, max. a mértéke változó. A feketék kapcsán gondolkodtam a 70PUS8505-ben (MVA panel), de sajnos túl nagy lenne: beférne ugyan az adott helyre, csak mellette alig maradna hely. Egyik oldalon sarok, másik oldalon ablaknyílás. Ha nincs mellette rendes falfelület nem lenne hatásos az Ambilight :-( A 65-ös mellett is csak kb. 20cm maradna mindkét oldalon, de attól meg kisebbet nem akarok. Az MM-es eladó szerint a PUS8505 egyetlen előnye a Q60T-hez képest az Ambilight - vegyek ledszalagot hátra és ragasszam fel a tévére :-) Mondjuk statikus ambilight-nak jó :-) Viszont láttam egymás mellett a 8505 és a Q60T képét kisebb méretben és a Philips képe fátyolosabb volt. Az eladó szerint minden tévénél ugyanaz a beállítás, ezért is rakták el a távirányítókat, hogy ne lehessen elállítani.
-
félisten
válasz nightmare13 #25215 üzenetére
300k HUF alatti áron ajándék; ha lenne elég nagy, üres falam (+ az Ambilight-nak is kell hely), tuti bevállalnám!
-
MEXX_85
tag
Üdv! na leírom, Emag... 09.17 én jeleztem a garanciális javítási igényemet az emagnak, ugyanis nem volt kép a készüléken, kb 8hónapos PUS7304. pixel hibák voltak rajta eleve kb vagy 13 db tuti a sarkok fele, feketében.. szóval nem működő pixelek.. de tojtam rá mert ágyból nem láttam a hibákat, bevilágítást maszirozással lehetett korrigálni.
09.22. elvitték a készüléket, és onnantól folyamatos telefonálgatások sora kezdte meg az ügyfélszolgálattal.... nem tudták merre van a tv.... bizonygatták hogy emailt kapok ha szervizbe megérkezik, de senki nem tudott semmit, minden ügyfélszolgálati személy mással jött, össze vissza beszéltek, volt amelyik többet látott előtte nap a rendszerbe, 2 nap múlva csak vakarta a fejét a ügyfélszolgálat hogy a kolléganő nem tudja honnan látta ezt ezt meg azt az infót., 10.16.án kaptam emailt hogy beérkezett a szervizbe, és majd nekifognak a javításhoz. 10.23.án készen is lettek "MEGJAVITVA" amit emailben jeleztek bár nem tudom mit cseréltek, javítottak, azt majd talán megérkezéskor derül ki, aztán ezután 3-5 munka nap még visszajön nekem a tv. péntekig elvileg megjön de még se, a futárcég nem keresett se senki..., legjobb az egészben, hogy a szervizben ami ugye román Philips márkaszerviz... a tv beérkezésekkor írt román nyelvü vélemény szerint a készülék használt, karcos, szennyeződések vannak rajta ,és nincs kép bekapcsoláskor.... Na most a tv makulátlan állapotba vitték el tőlem, nem tudom mit láttak.... de kíváncsian várom készüléket és ha karistosan kapom vissza akkor a csomaglás előtti fotózott képeket beküldöm amiket csináltam és rájuk borítom az asztalt.szóval 37 - 38 napig nincs tvje az embernek, de még reszketve izguljak hogy legalább nem rosszabb állapotba hozzák vissza. Emagtól többet soha semmit. ha megjött a készülék akkor arról is írok hogy milyen lett... -
rainman72
nagyúr
-
-
félisten
-
esicyhun
tag
Még én sem tudtam dönteni, milyet tévét vegyek. Samsung Q60T és Philips 8505 (vagy variánsai) között vacillálok, de egyre határozatlanabb vagyok (hálószobai tévé révén nem vagyok hajlandó árban ezen szint felé menni).
Samsung Q60T:
- szuper natív kontraszt (7000:1), ezáltal szép a feketéje
- igaz, hogy edge LED, de a tesztek szerint nagyon jó a homogenitás
- tudásához képest lehúzós az ára (csak 3 HDMI bemenet, nincs Dolby Vision, stb.)
- stabilnak tűnik szoftver tekintében
- a távvezérlője szerintem túlzottan lebutított
- leírások alapján tévé adásoknál nagyon szép képe van
- katasztrófális a ügyfélszolgálat a fórumok szerintPhilips 8505:
- ambilight. Nagyon tetszik, zseniális találmány, de az általatok leírtak alapján úgy tűnik, hogy a Philips előszeretettel használja a panel gyengeségeinek az elkendőzésére.
- elég sokan panaszkodtok a bevilágításra, bár látom sokakat ez nem izgat, engem zavarna
- jó ár/érték arány: 4 HDMI, DTS, összes HDR formátum támogatása
- a fórumok olvasása alapján az a benyomásom, hogy a firmware kb. béta állapotban van: papíron nagyon jó a HDR támogatás, de gondok vannak vele. AVS fórumon írják, hogy jelenleg Amazon Prime alatt nem működik egyáltalán (lehet app hiba, de a lényeg, hogy egyáltalán nem megy). Ezen a fórumon írták, hogy külső média lejátszó esetén is problémás még a síma HDR10 is, trükközni, kapcsolgatni kell, mire színhelyes képet kapunk. Ez nekem ultragáz, mivel médialejátszót használok. (Bár kezd kialakulni bennem az a sejtés, hogy az Android TV oprendszer maga a felelős ezekért a hibákért, a tévégyártók meg kihoznak belőle, amit tudnak)
- direct led háttérvilágítás, de mégis elég rossznak tűnik a homogenitás
- android TV oprendszer: imádnám a sok app miatt, de félek tőle, mivel nincs alatta elég izmos "vas", plusz HDR problémák. Tetszik a beépített chromecast. Olvastam még olyat is, hogy az android kezdőképernyő egyéni képbeállítasait ki-be kapcsolás után egy az egyben elfelejti.Szóval 1 szó mint 100: ha a Philips kicsit összeszedné magát firmware ügyében, akkor kapásból ezt választanám. Így hajlok a Samsung felé, de ott meg alig kapok valamit a pénzemért (gyakorlatilag egy puritán felszereltségű tévét, aminek amúgy szép képe van, és lehet ez számomra a legfontosabb).
-
zsuri0
csendes tag
válasz nightmare13 #25200 üzenetére
Sajnos nincs az ismeretségi körömben ambilight-os tévé, sőt egyáltalán nincs 5 éven belüli LCD. Van egy >1M Oled, azt meg sem nézem :-)
Ez eléggé nehezíti a választást, hogy nemhogy ambilight-os tévé nincs az ismeretségi körömben, de még azt sem tudom megnézni hogy a modern ledes panelek hogyan teljesítenek sötétben. Nekünk eddig egy 13 éves 42-es Panasonic HD Ready plazma volt, aminek a sötét képe szép homogén, az biztos, viszont szerintem a modern LCD tévéknek úgy általában szebb a képe.
-
zsuri0
csendes tag
Nem értem pontosan mire kérdezel azzal, hogy milyen kategória. Ha arra gondolsz árban 300e Ft-nál húztam meg a határt. Ha nagyon kell picit feljebb mehet, de csak ha nagyon indokolt.
Biztos röhögni fogtok, de én még nem láttam milyen a HDR a "normál" filmekhez képest, sőt mivel a tévénk HD Ready ezért max. 720p-vel néztem eddig tévét.
[ Szerkesztve ]
-
jedie82
csendes tag
Én is vacillálok mit vegyek. Holnap megyek telekomékhoz, addig el kell döntenem. Van náluk 110ezer forint levásárolható kedvezményem, így a 65pus8505 200ezer körül lenne. Egyedül attól félek hogy lassú rajta az android.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Ma fog jönni egy 50PUS8545 és hát nagyon kíváncsi vagyok rá. Főleg mert egy szintén MVA paneles Panasonic 50CS630-at vált, amivel egyébként nagyon meg vagyok elégedve és kíváncsi vagyok fejlődött-e annyit a TV technológia, hogy látványos legyen a különbség.
Főleg a P5 proci+Dolby Vision+Ambilight (és a Panához hasonló MVA panel) miatt döntöttem mellette, kicsit olyan érzésem van mintha a Pana 2.0-ás verziójára váltanék. Majd megírom a tapasztalataimat!
Köszi -
félisten
válasz rainman72 #25199 üzenetére
Igen, azt írták, hogy kevés a C815 fényereje az igazán ütős HDR-hez... ezt leszámítva nagyon rendben van.
Nanocell meg kukszi, a legdrágábbak kivételével, de azon az áron meg már ott az OLED.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambanő háza tája
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.