Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi52
újonc
Sziasztok!
Pénteken vettem egy Philips 58 PUS8505 androidos tv-t. Bármelyik usb-be csatlakoztatom az 1Tb-os wd hdd-t nem ismeri fel. Ntfs-re van formázva. Tudnátok segíteni? Köszönöm. -
kisbalazs83
aktív tag
-
rainman72
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #25795 üzenetére
Igen most 58PUS7505 van,IPS 65PUS7805 helyett jött,bevilágítás miatt!A 70PUS7505 igen VA de ambilight nélkül!
Végülis mire lennél kiváncsi vagy mi a konkrét kérdés?
Viszont a fórumtárs ambilightba gondolkozik,plus hue lámpa!
Ezért irtam csak annyit h nincs ambi! -
pitchman
csendes tag
válasz
gyugyo79 #25273 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Nem várok nagy HDR élményt tőle. Inkább az érdekel mennyire bevilágítós fajta sötét részeknél? Én általában dark módot használok mindenhol, mert zavar a magas fényerő, de annál nincs idegesítőbb mint amikor foltokban bevilágít. Igazából melóra használnám meg netflixre, mivel a gyerek kitúrt a nappaliból
Nem várok tőle OLED minőséget, de ha pl összehasonlítanánk a philips 43-as HDR-es monitorával vajon melyik lenne a jobb?
-
rainman72
nagyúr
válasz
phanzetomox #25793 üzenetére
Nincs ambi!
-
phanzetomox
őstag
válasz
rainman72 #25791 üzenetére
Na lehet, hogy túl agyalom a dolgokat de most szembe jött egy ilyen típus is.
Philips 70PUS7505/12
Ez csak a keret színében és processzorban különbözik vagy a kijelző minősége is más? A termék specifikációban nem találtam meg.
A feleségem nyaggat, hogy ez jobban beleillik a szobába a fekete kerettel, mint a sötét szürke 65PUS7805. Bár a keretet le lehet festeni végül is.
-
rainman72
nagyúr
válasz
phanzetomox #25790 üzenetére
-
phanzetomox
őstag
Volt szerencsém ma megnézni élőben egy 65PU7805 TV-t. Viszont sajnos kicsit fakónak éreztem a színeit. Elképzelhető, hogy ez csak a rossz beállításnak volt köszönhető, vagy csak egyszerűen ettől a kategóriától nem várjak többet?
A másik kérdésem, hogy ezzel a típussal meg tudom oldani, hogy további HUE lámpákat kötök rá? Csak mert ezen nincs android TV és nem tudom, hogy ilyen esetben kell-e hozzá bármilyen app. -
mzso
veterán
válasz
Piftuka #25785 üzenetére
Nekem az volt a benyomásom, hogy ennél kisebb szögnél már bevilágít az IPS.
Most 55-ös VA-t használok monitornak az íróasztalon. Oprendszert nézve érzékelhető (de csak gyengén) a szélén a sötétedés/színváltozás. Filmeknél nem észrevehető.
Talán egy kicsit extrém, de UHD filmhez pont ideális. -
mzso
veterán
válasz
rainman72 #25774 üzenetére
Ez nam hajlam, hanem adottság. Itt IPS glow-nak hívják. Egy bizonyos szög felett beereszti a háttérvilágítást.
Szerintem amire te gondolsz az backlight bleed-ként ismert.Nekem ezért, meg a gyenge fekete miatt nem volt szimpatikus az IPS.
Amúgy a VA-k között is van nagy különbség. Az olcsó Philips-é ami itt van nagyon gyenge. Fakul/fehéredik igen hamar, a legtöbb inkább sötétedik. Üzletben meg olyat is láttam sokkalta jobban sötétedett a többinél oldalról nézve.
-
Piftuka
veterán
válasz
Mezcal #25692 üzenetére
A tesztekben "átlagosnak" mondott tévé már bőven több mint elég. Az a tévé pedig jelenleg a legjobb tévé a piacon. (A "F" és "G" széria még annál is jobb volt.)
Ki akarja a tévét éles szögben bámulni?
Vagy szerinted ez a látvány minőségi televíziózás, házimozizás élményét nyújtja?
(A jelenlegi legjobb OLED tévé, 75°-os szögből nézve. Nincsen színtorzulás. "Hurrá!"...)
-
-
Piftuka
veterán
válasz
rainman72 #25680 üzenetére
Hát erre a biztos módszer a kijelzőt óvatosan, de határozottan egyszer megkoccantani, mintha kopogtatnál egy ajtón. Az IPS panel nem, a VA panel "villan" a kocogtatás helyén.
Ám a mostani COVID veszélyes helyzetben senkit nem bíztatnék arra, hogy menjen be az üzletbe "kocogtatni". (Aki pedig soha nem csinált ilyet, azt pedig azért is lebeszélem róla, mert egy túl erős "koppintás" a képernyőre annak hibáját is okozhatja.)
-
taschner
aktív tag
Lenne egy kérdésem vettem a tévéhez egy gamepadot(speedlink torid sl-6576 )és össze akartam párositani de csak a gamepad vevöjével ment ha bedugtam a tv usb portjába.Létezik ez vagy annélkülis látnia kéne a tévének?
-
rainman72
nagyúr
válasz
phanzetomox #25777 üzenetére
Az ugy nagyon jó lesz + hue lámpa
-
alaves
addikt
válasz
gaben88 #25764 üzenetére
Egyelőre ez van: 48OLED935/12
50"-es méret nincs és nem is lesz. 55"-es van.
A 48"-as OLED fajlagosan még jóval drágább az 55-ösnél, semmi értelme venni. Nem igazán értem miért veszik mégis. Nálam monitornak az 55-ös pont jó 2160p/60Hz/12bpc/4:2:2 felbontásban. 48-assal már egy kicsit kínlódás lenne itt-ott nagyítani. -
phanzetomox
őstag
Jahh bocsi félreérthető voltam.
Ekkora a bútor és nem szeretném ha túl lógna rajta. De bőven lesz helye a fényeknek, (90 m2-es a nappali.) Mellé még kerülnek további Hue lámpák is a hangulat kedvéért.
Rainman: Köszi megnézem őket!
-
rainman72
nagyúr
válasz
phanzetomox #25763 üzenetére
Ha szükség van az androidra,a letölthető több ezer app-ból valamelyikre pl HBO GO akkor ez [65PUS7304]
Ha elég egy 1szerübb op.rendszer ami a Philipsnél a Saphi,amin van Netflix,YouTube és elég gyors böngésző akkor ez [65PUS7805] -
rainman72
nagyúr
válasz
gaben88 #25764 üzenetére
Az 50PUS8804 egy VA paneles,direct ledes tv! [link]
B&W hangprojektorral,ezért is a felár!
P5 Engine gen.3,az idei lcd csak a gen.1-t kapták!
Viszont a pénzedért kapsz egy szép dizájnt,az átlagnál jobb hangot és képet!Ez egy egyedi tv,sztem már nem sokáig lesz elérhető,ha szeretnél egy limited tvt akkor ajánlott! -
rainman72
nagyúr
válasz
Betonpárna #25765 üzenetére
Tegnap 180e volt az 58PUS8505,akkor kellett volna lecsapni rá!
Ha nem kell az android akkor a 70PUS7805 jó ár [link] ,ha igen akkor a 70PUS7304 jó választás!Mind2 VA! -
fant0mi
őstag
válasz
phanzetomox #25763 üzenetére
A pont akkora hellyel ambilightnal az a "baj", hogy nem adja ki szepen magat. Az a jo, ha korben van 10-20 cm szabad hely, hogy ervenyesuljenek a fenyek.
-
Betonpárna
újonc
Hali! Én is Philipset néztem ki, olyan 250e körül.
Philips 58PUS8545
Philips 70PUS7304
Vagy Samsung?
Samsung QE55Q65TAUXXHEmagon nézelődöm. Netflix érdekel, okos is legyen. Csupa jót szeretnék.
Mit ajánlanátok? Köszi. Egy hölgy. 😃 -
gaben88
őstag
50PUS8804/12-ről mi a vélemény? IPS vagy VA? Megér most 210-220ezer Ft-ot? Ez az 50" ambilighttal nagyon jó középút lenne számomra. Van amúgy 50"-os OLED Philips?
-
phanzetomox
őstag
Maximum 300 ezerig melyik Ambilight-os Philips tv-t ajánlanátok? Lényeges hogy 65 colos kell legyen, mert pont akkora hely van neki. Azt látom, hogy van most pár jó akció emagon és euronics-nál.
Filmezésre, és PS5 játszásra kellene. Első TV-m szóval az ég világon semmi elképzelésem nincs, hogy mi lenne a jó döntés, pedig már néhány cikket elolvastam a témában...
Előre is köszi ha valaki ad egy jó tippet. -
gyugyo79
addikt
-
ronson88
aktív tag
Ha valaki Oled tv-t keres, ma nagyon akciózza az Euronics az 55OLED754-et.
Ennyiért (297 500.-Ft) igen jó ajánlat -
jedie82
csendes tag
válasz
rainman72 #25751 üzenetére
Szia. Én vettem egyet a múlt héten. Nem értek hozzá, de szerintem ips, mivel oldalról is jó a képe.
Gyönyörű képe van.
Annyi a bibi, hogy vannak rajta bevilágítások a kávnál, fekete képnél zavaró, ez engem idegesít, (a család többi tagját nem) ezért a jövő héten el is viszi a futár, és cserélnek benne egy kijelzőt garanciálisan. Sokat agyaltam hogy meglépjem e, de inkább várok 2-3 hetet, de legyen jó ennyi pénzért. A szervizes azt mondta, hogy beszerelés után teszteli, és tuti jó lesz. Azért körbefotózom mielőtt elviszik...
Valószínűleg pechem volt vele, de ettől én csak ajánlani tudom. -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Debilon #25739 üzenetére
Két éve 49-es Telekomos ambis lcd jött a házba droiddal, mai napig kifogástalan !
A tegnap telepített 58-as szintén hibátlan. Szerintem ezeknél nagyon jól összerakták a dolgokat, teljesen használhatók. Sony fronton olvastam olyanokat korábban, hogy ők annyira nem jól rakták ugyanezt az alapot össze. -
rainman72
nagyúr
Vehetne már vki egy
65PUS8505-t,kiderülne végre hogy VA ahogy a displayspec.írja vagy IPS,mint a többi 65s model? -
Kroni1
veterán
-
hulkobb
tag
A román EMAG-on elég nagy akció van aPhilips 50PUS7805-ra. Erdélyi ismerőshoz tudnám rendelni. Erről a modellről mi a véleményetek?
-
JiM
tag
egy dolog nem látszódik / derük ki az eMagnál, mennyi a garancia idő. Más oldalakon a 24 hónap fel van tűntetve
-
rainman72
nagyúr
válasz
Debilon #25739 üzenetére
Amig kapható 180ért jó ár/érteket képvisel,nagy képátló,VA panel,nagyon jó képpel!
Androiddal nem lesz gond sztem,összes app elérhető áruházból!
Nem a csúcs lcd,de ezek már nincsenek,tavaly-idén 1-1 model de oled árban,ami igy felejtős!
Van itt elégedett tulaj több is aki 230ért vette,és megvenné újra annyiért is!
Plus az ambi be tudja húzni az embert,jó találmány! -
Debilon
addikt
válasz
rainman72 #25716 üzenetére
Ehh, van egy 42PFL5405-ös tv-m, most erősen elgondolkodtató a dolog, hogy váltsunk-e..
Lenne pár előnye a mostanihoz képest +1 hdmi, dvb-s és s2 tuner, netflix (ez most xbox-rol megy pl), meg ugye a képátló és az ambilight, na meg, hogy új garanciális lenne pár évig
Ami a TVn van droid rendszer, van valami komolyabb gond? Vagy csak teszi a dolgát? (nem akarok szöveget szerkeszteni, böngészni, emailezni), play áruház mennyire limitált? Csak droid verziót néz, vagy más megkötés miatt korlátozva esetleg?
-
JiM
tag
Még egy kérdésem lenne. Az Ambilight állítható falszínhez. Nekem olajzöld a falam, szerintetek ezt hozzá lehet kalibrálni tényleg és élvezhető lenne úgy is?
-
JiM
tag
Köszi srácok, akkor rámegyek!
Egyébként próbáltam megtudni a 8505 - 8535 - 8545 között mi a különbség, de a philips oldalon összehasonlítva minden tulajdonság egyforma. Miben jobbak a nagyobb számok, ha jobbak egyáltalán? -
Digitalis
senior tag
válasz
rainman72 #25716 üzenetére
Ez ha normál, sérülésmentes, új, bontatlan és hibátlan készülék, akkor a 180K-t nagyon-nagyon megéri. kb. 1.5 hónapja vettem én is a Telekomtól 230k-ért, de egyáltalán nem bántam meg. Fórumokon olvasva megdöbbentett, hogy ilyen-olyan, vélt valós, (vagy csak ráunt) problémák miatt, milyen sok TV-t visszaküldenek. (minden félét) Nem csak itt, mindenhol a világban. Tényleg, azok sorsa mi lesz? Nem a kognitív disszonancia beszélt belőlem, szimplán csak mert a mostani annyira "schaffhausen" 230-ért újra megvenném. Hát még 180k-ért!
-
JiM
tag
sziasztok!
Eddig a 7504-eseket néztem, de most látom kicsit feljebb 8505-ös lett linkelve, ami szintén androidos. Jobb is ez a készülék esetleg, mint a 7504? -
Kroni1
veterán
válasz
Dißnäëß #25721 üzenetére
Nekem igaz csak 30ezres mikróval, de pozitív a tapasztalatom az emaggal, ha visszafizetésről van szó. És vettünk onnan rengeteg dolgot tévétől kezdve hűtőig, amikkel nem volt gond. Persze simán lehet probléma, de ebből a szempontból az edigitalt is vannak akik lehúzzák. Nekem szerencsére eddig ott is mindig korrektül ment minden, volt pár 14napos elállásom velük is.
-
rainman72
nagyúr
58PUS8505 az eMagon 180e [link]
-
Kroni1
veterán
válasz
waszabi07 #25708 üzenetére
Az a kérdés hol és hogyan vásároltad??? Ha interneten rendelted meg és boltban vagy kiszállítással vetted át akkor 14 nap elállási jogod van ha eredeti sértetlen csomagolásában visszaviszed/küldöd. Ha bementél valahova és elhoztad akkor ez nem illet meg.
Miért most érdeklődsz utólag amugy h mit miért nem tud a tévé? Ha előre megkérdezted volna itt, már mondtuk volna, hogy ne saphisat vegyél ha kellenek az extra funkciók, az egy puritán rendszer, nem véletlenül olcsóbb sokkal mint az androidos változatok..
Majd valaki kijavít ha rosszul mondom, de szerintem a tükrözéssel nem igazán lehet élvezhető minőségben nézni pl. a HBO Go-t, ahhoz a Chromecast féle átküldés funkció kéne igazából.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
AxBattler #25700 üzenetére
Abszolút. MVA biztosan, mert nagyon fehér feliratnál gyors szemmozgásomra "pirosasozik" (nem tudom jobban leírni). Csak teszteltem, nem jön elô máshol. Kép homogén, feketéje sötétben (Ambival) kiváló, sokkal rosszabbnak hittem. Minden szupi, kikapcsoltam az összes effektet, hatást, legalábbis Netflixre, baba nagyon. Az új tulajnak is bejön, bevált. Máris Netflix + Tidal gyorsan lejött rá, regizett, stb...
Update megvolt.. vmi DTS akármi új feature-t kiírt h lejött rá és mostmár [bla bla] ... Jó.
-
Kroni1
veterán
válasz
AxBattler #25700 üzenetére
Mindig ezt hallom érvnek a VA panel ellen, hogy a betekintési szöge nem olyan jó mint pl az IPS-nek.. Hát nem tudom ki hogy van vele, de én moziban és otthon is szeretek középről filmet nézni. Persze biztos vannak olyan esetlek ahol nem lehet megoldani máshogy a tévé elhelyezését, de ha már valaki nem szemből nézi a tévét akkor szerintem eleve csorbul az élmény.
-
waszabi07
aktív tag
Sziasztok
Ma megvettem első philips tv-met.
Philips 58PUS7805/12 Ambilight SMART UHD LED tipusú.
lenne pár dolog amivel el akadtam. Hbo go-m nincsen sajnos, lesz erre valamikor vagy ne számítsak rá? A másik hogy iphone-om van, hogy tudom tükrözni a tv-re? Pl Hbo go-t?
amugy az ambilight nagyon tetszik de ezek a dolgok alapok voltam a samsungnál így picit félek hogy nem jól választottam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN