Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Alien! #27199 üzenetére
Lehet, bár látszik, hogy egy árnyalatnyival talán jobb a benne lévő panel, de tényleg annyira picit, hogy észre se lehet venni, ha jól állítom be a másik TV-t. És a 10bit miatt esett erre a választásom, de ezek után szerintem is fake 10bit a TV vagy nagyon gyatra elektronikát pakoltak bele.
-
echterion
nagyúr
válasz
echterion #27181 üzenetére
No, hát marad a 6561, az 58PUS7805-öt meg visszaküldöm. Egymás mellé téve nem igazán tudtam úgy beállítani az újat, hogy az határozottan jobban nézzen ki, mint a régi TV-m. A mozgásokat megjavította a natural motion felhúzása, de képminőségben nem látom a 8bit+FRC és a 10bit közötti különbséget.
Ha esetleg valakinek kellene innen, szívesen átadom beszerzési áron (151.390 Ft), majd valamikor jövő héten indítom a visszaküldési folyamatot. -
migabi24
nagyúr
Köszi, kipróbálom 65"pus8505
-
NoMagix
addikt
válasz
migabi24 #27190 üzenetére
Javítja a kontrasztot a sötét és világos képrészletek között, több területre van felosztva a kijelző és kapcsolgatja ide oda a fényerőt.
Ettől viszont lehetnek furcsa villogások stb...
Én kikapcsoltam, egy normál tv-nek nincs olyan sok területe, hogy minden képre jó legyen! -
dvogabi
tag
-
-
ITI-san
tag
Sziasztok!
Infót kérnék ha tudtok segíteni.
46PFL8505 /12 Philipsem van.
Gondoltam megkérdezem mi a javasolt tv beállítás a képminőség szempontjából.
Azt sem tudom milyen panel van benne?
Mennyi lehet a képfrissítés valódi 100 eseteleg lehet hogy 200 Hz.
Nem tudok infót szerezni róla.
Köszi mindenkinek. -
echterion
nagyúr
válasz
Alien! #27174 üzenetére
Hát, a tv sportadásai azok, amiknél látom a difit, a filmekkel nincs gond, az egy htpc-vel megy (most hirdettem meg, csere lesz), de belső lejátszót is próbáltam, azzal sincs gond. Most Natural motion maxra állítva a foci egész pofás lett. Holnap meglátom, ez milyen hatással lesz a kézilabda meccsekre.
Az a fura, hogy folyamatosan állítgatni kell, mert még nem találtam olyan beállítást, ami mindenre jó. -
Alien!
senior tag
válasz
echterion #27172 üzenetére
Igen, kicsit félreérthető voltam, az SDR-t HD/1080p-re értettem.
amúgy ha szeretnél simább mozgást, akkor köss rá egy külső lejátszót (PC, Androidos tv box) korlátozd a megjelenítést 1080p-re, akkor közel hasonló hatást fogsz kapni mint az előző perfect natural motion-ös tévéden. Én az elromlott 55pfl7008k után voltam így, odavert ezeknek a tévéknek, pedig 2013-as volt.
-
bpasztoi
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a TV-s fórumokat, hogy lássam ki milyen tapasztalatokat szerzett és végül EMAG-nál tavaly év végén akciósan 219.990 Ft-ért vettem egy Philips 65PUS8505/12 TV-t. Elektronikai üzletekben nézegettem, mindenképp 65" méretben gondolkodom. Samsung TU sorozatot is néztem, azonban a 7-es sorozat "csirkelábas" megoldása engem nagyon taszít, a másik opció a Samsung UE65TU8502 volt, de a fém keret és láb, illetve kicsit az Ambilight miatt végül a Philips mellett döntöttem.
A sötét képminőséget a lenti képek azt hiszem jól visszaadják. Láttam, hogy itt is többen vettetek ilyen TV-t, és változó kinek milyen a panel. Eleinte csak az alsó két sarokban volt látható beszűrődés, de mostmár sajnos a felső sávban is látszik. Természetesen tisztában vagyok a kategória sajátságaival, hogy ez a panel IPS (vagy MVA?
), amúgy az UltraHD adások tűélesek, a színek nagyon szépek, a betekintési szög is jó, tehát ezzel a részével abszolút nincs gondom. Filmeket, HBO-t, Netflixet nézünk. Viszont azt gondolom, hogy ekkora mértékű beszivárgás nem elfogadható, ezért vissza fogom küldeni a TV-t.
EMAG-nál van 30 napos visszaküldési lehetőség, láttam, hogy más is küldött már vissza TV-t, de esetleg akinek az EMAG-nál van erről tapasztalata, megosztaná velem? Láttam, hogy online ki tudom tölteni a visszaküldő űrlapot és elvileg díjmentesen elviszik. Mennyi az átlagidő a visszautalásra?
Köszönöm mindenkinek az itt megosztott véleményeket.
-
echterion
nagyúr
válasz
Alien! #27170 üzenetére
Hát, most én is visszalépésnek érzékelem. Nem gondoltam volna, hogy a 100Hz vs 60 Hz ennyire látványosan kijön. Még próbálkozom vele, holnap ismét összerakom a régit és megnézem őket egymás mellett.
Amúgy ritkán nézek SD-t, HD-ket szoktam nézni, illetve One X még filmezés megy. Az SD az olyan, amilyen, ritkán akadok olyanra. -
rainman72
nagyúr
-
Alien!
senior tag
válasz
echterion #27168 üzenetére
az előző 100hz-es volt, ez meg 60hz. Amúgy amit teljesen kapcsolj ki: zajszűrés illetve mpeg zajszűrés. élességet meg próbáld meg magasabbra állítani (7-8) illetve ultra felbontás be. SDR képnek így szépnek kell lennie, a HDR-t meg majd teszteld légyszi. egyébként szerintem downgradeltél ennél a cserénél, tartsd meg a régit!
-
Wmwinters01
tag
Egy ideje nem működik a közvetlen Miracast, azt írja mikor rámennék gépről/tabletről hogy csatlakozás törölve. Próbáltam minden, de csak nem akarja... ötlet hogy mivel tudnám orvosolni? Model: 43PUS6503/12
(Ha YT-ról választom a miracast funkciót, akkor jó..)
-
echterion
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz
echterion #27164 üzenetére
Gyári beállításon a szabványos már egy jó képet eredményez.
Azon lehet finomítani,szín,kontraszt 50,élesség 5
gamma 0+2
videokontraszt 60-70
Vagy igy indulj meg [link]
A legvégén van a filmstilus az Egyéni
Ezután megjelenik egy új beállitás a Natural motion mondjuk legyen közepes,vagy ahogy jobbnak látod. -
echterion
nagyúr
Sziasztok,
Ma helyeztük üzembe a frissen vett 58PUS7805 TV-t. Az előd (még megvan) egy 55PUS6561. Eddig erősen felemásak az érzéseim, próbálgatom abeállításokat, de valahogy nem az igazi.
Most épp kézilabda megy, de a mozgások kissé mosottak, illetve a bőrszín se az igazi, illetve az összekép valahogy mintha túl kontrasztos lenne vagy nem is tudom. Valakinek esetleg van ilyen TV-je még vagy infója van róla, hogy hogy érdemes beálljtani a lehető legjobb kép érdekében? Filmek és sport, ezek mennek csak rajta. -
Alien!
senior tag
válasz
Digitalis #27157 üzenetére
ezt az ambiluxot vmiért nem érzem, nem is nagyon erőltetik. Ami kifejezetten izgalmas volt játékos szempontból, az az illumiroom, de ha jól emlékszem még került gyártásba.
-
alaves
addikt
válasz
RAiN91 #27147 üzenetére
Az ambilight nagyon jó, szemet is kíméli, rengeteg beállítás van benne, még a fal színéhez is tudod kalibrálni. Az LCD hiányosságait is elfedi részben. OLED-hez forrásanyag függő, hogy mikor kapcsolom be. Szabványos beállítás is jó hosszú távon is, én a "természetes" beállítást használom (OLED és fényerő miatt félfénnyel). Az "élénk" pl. jó lehet videoklippekhez, a "futball" sporthoz, stb.
-
migabi24
nagyúr
Én filmeknél mindig használom, sötét szobába odavarázsolja a film hangulatát a szobába.
-
RAiN91
őstag
válasz
NoMagix #27149 üzenetére
A saját LED kapcsolása nem probléma, a kérdésem inkább arra irányul, hogy ha nem statikusra van állítva az ambilight, hanem rendesen be van kapcsolva dinamikusan, akkor azt hosszú távon is használjátok, vagy csak a vásárlás utáni pár hónapban, amíg még meg van a hűha érzés?
-
NoMagix
addikt
válasz
RAiN91 #27147 üzenetére
Lehet statikus színeket is beállítani, nem muszáj az ambi fénynek villognia!
Rakhatsz sima led szalagot+táp+kapcsoló az is világítani fog, de nem olyan mint ez és ezt csak a távról vezérled, akár a kijelző nélkül is!
Amúgy én is csak az ambi miatt vettem az első tévét, kíváncsi voltam milyen, a jelenlegi a 4. tévénk ambi fénnyel!
Igaz a mostani 7304 miatt kezd elmúlni a párás lila köd a szememről, de ez most más téma! -
migabi24
nagyúr
válasz
RAiN91 #27147 üzenetére
Nekem első ambis tévém, nagyon tetszettek a youtubeon látott videók, szerintem egy hasznos funkció, nem vakítás, nekem más nem kell ezután az biztos, filmezéshez a videó követést használom sokat hozzá tesz az élményhez, youtube-ról zenehallgatás-hoz a ritmus követést használom, az házibuli hangulatot csinál, esti tv-hez meg a sima fehér háttérvilágítás kellemes a szemnek és nem kell lámpát kapcsolni mellé.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Az ambilight hosszú távon milyen? Elsőre parasztvakításnak tűnik, nagyon tetszik, de vajon érdemes csakis emiatt választani ezt a gyártót? LED szalagos háttérfènyt állandó beállítással amúgy is tervezek a leendő TV-hez, persze az azért nem ugyan az. -
Alien!
senior tag
válasz
T 1000 #27142 üzenetére
Teljesen rendben van, mint ahogy írtuk is, nálam is ugyanez volt 7304-en: SD kép gyönyörű, YT demók is azok, Netflix DV is az. De hálózatról / USB-ről lejátszott HDR10 mkv-k pocsékak ugyanazokkal a beállításokkal, kb mint a fentebb linkelt videón.
Gyanítom amúgy, hogy az érzékelt probléma azoknak szerintem kevésbé feltűnő akik egyáltalán nem használják a képjavítókat.
-
alaves
addikt
válasz
blakey #27135 üzenetére
Több mint valószínű, hogy az LG az LGD WOLED kijelzőkből már csak a maradékot kapja. Idén már valószínűleg nem muszáj LG-t venni annak sem, akinek feltétlenül HDMI 2.1-re van szüksége (Panasonic és Sony is HDMI 2.1-es lesz, Philips-et nem tudom).
LCD-nél is lehet hogy van valami kiosztás... -
T 1000
aktív tag
-
Bib
őstag
Szintén 8505, szeretjük. Megy a netflix ezerrel, hdr, dv minden szépen. Amit ips-nél látni az glow, nem bevilágítás feltétlenül. Én már rég elengedtem az ips-t mikor pár monitort megpróbáltam, azóta abból is csak Va van.
-
minilego
senior tag
válasz
blakey #27139 üzenetére
Termeszetesen, de csak itt vannak relevans tapasztalatok. Azt meg nem fogom latni az uzletben, hogy melyik lesz 1 hónap mulva kijelzohibas, soft hibas stb. Illetve itt tudom csak olvasni, melyiknek milyen a menuje, gyors/lassu. Az itt osszegyujtott infok alapjan talan "egyszerubb" szuketni, hogy az uzletben ne kelljen 50 tv-t megnezni... Mondjuk csak 5-10et.Bar sokszor, amiket itt olvasok, az nekem kinai, mert én nem tudom, hogy mit kell nézzek hogy a HDR az jól menjen, ilyen feny meg olyan dts. Tudom és latom, hogy vannak/vagytok itt joparan, akik ezeket az értékeket komolyabban veszik, vizsgaljak, de en mint casual user mit is veszek ebbol észre vagy milyen filmet/streamet/jatekot kell nézzek, hogy ezeket lassam?! En azt gondolom, hogy 150k-ert csak nem adnak olyan szar, nezhetetlen teveket. Jelenleg a gyerekeknel egy 10 éves full HD lg van és tökéletesen megy a full hd mese és film naluk. Szóval csak nem ilyen rossz ez helyzet... Vagy tevedek?
Ui:én peldaul kifejezetten orulnek, ha lenne egy osszefoglo ezekrol a tulajdonsagokrol, hogy az egyszerubb felhasznalok(mint amilyen én is vagyok) tudjam, hogy mi micsoda és az egyaltalan kell-e nekem(HDR, hdrh, dts, lag, stb.)
Bocs, ha offoltam
-
minilego
senior tag
Elbizonytalanodtam a philipsben... Több negativot olvasok itt, mint pozitivat
-
Alien!
senior tag
válasz
milan26 #27127 üzenetére
teljesen egyértelmű, hogy a márkát egyáltalán nem kell leírni, sőt most is azt mondom egy 7304 is teljesen megfelelő ha a user tévét néz + Netflix Dolby Visiont vagy SDR filmeket. Ha egyszer váltok, akkor valszeg Philips oled tévé lesz a következő. Csak az a furcsa, hogy ha egy 2018-as 8303 mindenben kiválót nyújt, akkor az utódok hogy nem képesek erre?!?
-
milan26
senior tag
válasz
Alien! #27125 üzenetére
Ez is teljesen normális dolog, hogy egyik gyártó ebben a jobb, másik meg abban. Nem a márka rossz, hanem egyes sorozatok. Tehát azt kijelenteni, hogy a Philips gyengébb IPS-ben főleg HDR szempontjából, vagy azt hogy az IPS nem HDR-re való, vagy azt hogy a Philips jobban teljesít VA-ban, vagy azt hogy a Philipsnek nincs annyi jó modellje, mert kisebb cég szinte teljesen igaz. De attól még nem rossz márka, vannak ajánlható modelljei. Focihoz például teljesen jó a 85-ös sorozat, hála a jó minőségű VA panelnak, a P5 procinak, a jó árazásnak és a kategóriájában kicsit nagyobb kijelzőnek.
-
Alien!
senior tag
válasz
blakey #27118 üzenetére
nem való igazi hdr-re az IPS, de megjeleníteni képes, de az nem normális, hogy jelen esetekben sárgásszürke a bőrszín a sötétebb jelenetekben és szinte minden szín ROSSZ: nem hogy nem éri el az SDR képminőségét (aminél azért a panel tudása abszolút látszik), hanem teljesen hibásan jelenik meg. Hidd el nem csak te láttál rengeteg tévét, én se ma kezdtem, de ezek az lcd-k el vannak cseszve.
Persze foghatjuk hibás fw-re, de egy főfunkció működik rosszul, arról nem beszélve, hogy kiadása óta sz*r a 7304 és már ki is futott, én 2 hónapig egyeztettem a szervízzel/fejlesztőkkel, logoltam, teszteltem személyesen demóztam, máig semmi javítás nem érkezett és szeptemberben kezdtem..
-
zeee
senior tag
válasz
MEXX_85 #27122 üzenetére
Sajna kell a betekintési szög, azért is lőttem ki egyből az MVA panelt. Egy egy légterű nappali-konyhában lesz, nem lenne rossz ha nagyobb szögből is látható. Jó lenne ha a cserével nem lenne baj, mert engem ez az ambilight ficcsőr teljesen megfogott, mert tv nézésre, no meg amit tudnak a tv-adások, számomra megfelel amit a 8505 tud.
-
blakey
titán
válasz
minilego #27119 üzenetére
Erről írok, önmagában a Philipsel és a termékeivel nincs különösebb gond, jó minőségű termékeket csinálnak illetve nem rosszabb a többinél, de firmware hibák vagy sorozat hibák sajnos előfordulhatnak, így a TV-ket mindenképp személyesen érdemes megnézni és ha megfelel akkor meg lehet venni. Magától a Philips TV-től egyáltalán nem kell félni de nagyon körültekintőnek kell lenni minden modell és márka esetében. LG-nél kb. ugyanennyien panaszkodnak a BX sorozatra illetve az elmúlt 1-2 hétben az "X" sorozatra kiadott firmware-re, hasonlóan hozzád, szintén jöttek e leendő vevők és ugyanezt kérdezték, mert volt aki azt írta, hogy az LG sz@r, pedig nem, csak épp elrontották a firmware-t vagy épp gyengére sikerült az adott sorozat.
-
minilego
senior tag
Pus7805-öt vagy pus7855-ot szeretnék venni, de annyian irtok hogy mennyi és milyen hibakkal rendelkeznek a Philips ek, hogy kezdek aggodni... Jogos a felelem? Nézzek inkabb mas markat?
-
blakey
titán
válasz
Alien! #27117 üzenetére
Ez sem feltétlenül igaz, van tapasztalatom más gyártók IPS panel+HDR-e kapcsolatban, IPS panel nem HDR-re való. Semmibe nem kell beleolvasnom, saját magam szerzem a tapasztalatokat. IPS-t nem szabad HDR-re venni.
Utoljára leírom, hibás, f@s firmware bárhol, bármikor és bármilyen panel esetében előfordulhat, lásd nemrég kiadott LG firmware ami szétcseszte a "game" módot. -
Alien!
senior tag
válasz
blakey #27114 üzenetére
más gyártónál IPS-en is korrekt HDR képet kapsz, szép színekkel, itt most nem sajnos, de mivel azt gondolod, hogy ez paneltechnológiai probléma, olvass bele a review-kba, érdemes.
-
dino_m
senior tag
Teszteld le a TV-det e szerint: (1) LG IPS vs VA panel subespañol - YouTube
-
blakey
titán
HDR-ben gyenge a Philips - nem a Philips hanem az IPS, a kettő nem ua. Philips jobb HDR-ben a Samsungnál ugyanis van OLED-je.
#27115 zeee
Igen, de a fórum átláthatatlansága miatt a hsz-ed nem feltétlenül jó, tehát akkor sem igaz. Sajnos fontos a pontos megfogalmazás, mert nagyon sok téves következtetés születik. -
Alien!
senior tag
erről nekem mindig ez villan be....
viccet félretéve, ez nagyon gáz, kiváncsi vagyok mennyi ilyen visszaküldés lehet egy szériában, mert ez már itthon is számottevőnek mondható.
-
zeee
senior tag
válasz
dino_m #27103 üzenetére
Igen! Megtörtént! Sejtettem én is hogy nem velem és a szememmel van a baj!
Jövőhéten hoz egy ugyanilyet a futár, ezt meg viszi. S addig persze marad a remény, hogy a következővel nem lesz gond! Hál' Istennek nem bosszantó a dolog, mert 2-es tv lesz ez a házban.
Egyébiránt... Van egy Samsung Q6fn tv és ugyanazt a videót elindítottam youtubról mindkettőn egy 4k videót és (a két helység között ugyan) jobbra balra forgatva a fejem összehasonlítottam őket.
Nyilván mérföldekkel jobb a samsung, főleg fényerőben és színekben, de azért azt kell hogy mondjam hogy ár teljesítmény szempontból nagyon is megéri az árát a Philips. A samu 450 volt 2.5 éve, ez pedig 250. Nem jobb annyival a samsung... Ezt csak úgy megjegyzem
Ha érdekel valakit, akkor tovább fejtem a dolgot, hogy vagy a samsung-nak kellett volna 350-nek lenni, a Philipsnek 250-nek, vagy a Philips 350 és 450 a samsung. Mert kb annyival jobb a samsung! Na jól van, elnézést az agymenésértJa és ambilight eszméletlen jó! Valami elképesztő fellinget ad a tv-zéshez!
Köszi a segítséget!
-
alaves
addikt
Ezt látva, szinte biztos, hogy nincs minőségellenőrzés az összeszerelőüzemben. Amit már régebben is írtam: összerakják, van kép, kész. Annak a néhány %-nyi igényesebb vásárlónak pedig cserélgetik. Még így is jóval több a profit, mintha lenne MEO és több tíz %-nyi TV-t visszadobna. LG OLED-eknél is hasonló a helyzet, sok felhasználó nem is veszi észre az apróbb hibákat. Philips OLED-eknél annyira nem jellemző, mert valószínűleg csak a jó minőségű kijelzőket veszi meg az LGD-től.
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a tékomtól a PHILIPS 65PUS8505/12.
Jobb alsó sarokban egy bevilágítás és a bal also sarokban is, viszont a bal alsó sarokban van egy sárgás folt is ami szemből és enyhén jobbról is már elég csúnya. Nem vagyok egy szőrszálhasogató, tisztában vagyok a tv adottságival, de szerintem ez már az a minőség amikor jobb vissza küldeni. Mivel a telefon erősít sokat a hibán, ezért hozzáteszem, hogy a képeket 10-es skálán mondjuk legyen 10, a valóságban akkor körülbelül 7-es a csúnyaságok. Nyílván adás vagy film közben nem látszik azért és nem feltűnő, de azért egy sötét kép esetén azért látszik.Mit gondoltok? Küldjem vissza ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest