- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
válasz
kisbalazs83 #26398 üzenetére
Hát philipsből használtat elég rizikós,MM és az outlet?
Kiállított darab?
Ugyanaz a szerviz. -
kisbalazs83
aktív tag
150-ért VA LCD, 250ért inkább használt, vagy outlet OLED-et vennék. Ez csak az én véleményem.
LG-k elég jól pörögnek hardveraprón és az LG "még" elég rugalmasan kezeli a garanciális ügyeket, ahogy olvasom.
Nekem MM-ből jött outlet az 55OLED754 260-ért. Se bandig, se tinting, se pixelhiba. Úgy voltam vele, ha valami olyan zavaró hibája lesz, akkor 14napos elállás... -
TIT
veterán
válasz
kisbalazs83 #26396 üzenetére
Outletet inkább ne,amúgy a magyar szervizzel is vannak gondok,csak ott könnyebb verni az asztalt.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
MEXX_85 #26393 üzenetére
250ért már lehet elgondolkodnék egy outlet (akár vadiúj, csak csomagolás sérült), vagy használt, de még tartó hivatalos garanciával, amit meg tudsz nézni, tesztelni vásárlás előtt. Köröket fog ráverni bármelyik LCD-re. Ha nem sürgős, nézd itt a hardverapro kínálatot napi szinten, amíg nem jön egy jó vétel 250 körül.
-
MEXX_85
tag
válasz
rainman72 #26380 üzenetére
Köszi a tanácsot! 😉 Bar lent nézve a 8505rol képek se biztató.... 😂 Vagy egyedi probléma.... Akkor a 58pus8035 - vagy 58pus8045 iletve a tavalyi 58pus7304 közül választhatok elvileg, mind jó lesz...
... Euronics.. Magyar szervizel.... Mert emagtol meg 1x tuti semmit.... -
MEXX_85
tag
Hehe.. Nem felvagas volt... 3 éve fizetem a DAS - t első ügy amit intézni kell nekik.... Mert mint par oldallal visszamenoleg írtam .. Másfél hónap szerviz utan durva bevilagitasokkal jott vissza a tvm.. Es meg a távirányítót is szetbssztak.. Hosssaban egy sniccerrel vegig vagtak a szervizben... Es 5 e ftos vásárlasi kuponnal leraztak volna az emagosak... Hat akkor eldontottem hogy itt a DAS.. Meglatjuk mire mennek... Szóval max 250 e ft... Nincs sajnos 400e ftom rá....
-
Pietrosz
addikt
50Pus7855 tvje van valakinek? Van arról infó, hogy mekkora a távolság a talpak között? Tv állvány miatt kérdezem milyen széles legyen minimum amin rendesen elfer. Köszi
-
Lall
veterán
Nekem is megcsapta a szemem, hogy az ügyészség vizsgálódik IPS bevilágítás ügyben.
Szerencsére nálunk nem jártak, pedig nekem is IPS paneles a tv.
Komolyara fordítva... Vagy én vagyok ennyire vakegér vagy nem tudom, de én ki-be kapcsoláskor látom zavaróan a bevilágítást. Esetleg filmek végén fekete háttérnél. Ezek meg nem sok vizet zavarnak. Viszont sikerült a szememnek nagyon szépen belőni a képet és aminek még jobban örülök - mert sokat nézek sportot- , hogy nagyon jó a mozgáskövetés sportnál. Nincs csúnya utánhúzás vagy bármilyen zavaró dolog.
-
bok92
addikt
Sziasztok!
Megjött ma az 58PUS8505 készülék és két dologra lettem figyelmes.
Az első képen,a tv közepén látható bevilagitas nem tudom mennyire normális.
A második képen levő dolog meg úgy néz ki pixelhiba, középen, fent. Ahonnan nézem a készüléket úgy nem látszódik, csak közelebbről. És csak ha fekete a háttér.
Érdemes lenne visszaküldeni? -
ddmb
aktív tag
Figyelem! Az előző hozzászólásomban található firmware csak a kövi tévékkel megy:
- 43PUS7505
- 50PUS7505
- 58PUS7505Nehogy valaki hazavágja a tévéjét
-
ddmb
aktív tag
A Philips magyar oldalán találtam egy telefonszámot: (+36) 17008151
Felhívtam, automata, gombnyomásokkal elnavigáltam hogy felvegye valaki, aki mindjárt tudta miről van szó. Azt mondta, hogy kényszerített frissítéssel egész biztosan meg tudom oldani, kért egy e-mail címet, illetve a tévé serialját. Jött is hamarosan a mail:A jelenség megoldásához próbálja meg frissíteni a szoftvert.
1. Töltse le a szoftvert
Helyezzen egy üres USB2.0 flash meghajtót (4 GB - 32 GB) a számítógépbe. Formázza az USB flash meghajtót FAT vagy FAT32 formátumra (kattintson jobb egérgombbal> „Formázás”).
Az NTSF és az exFAT nem fog működni.
Használjon USB2.0 flash meghajtót. Az USB3.0 meghajtók nem működnek.
Nyissa meg a következő linket: https://app.box.com/s/4y33cz6urt6se93s9eua00hrqe1ifzpo
A szoftver PC-re történő letöltéséhez nyomja meg a kék „Letöltés” gombot.
Bontsa ki a letöltött ZIP fájlt, és másolja az összes fájlt az USB flash meghajtó gyökér (fő) mappájába.
2. Húzza ki a TV tápkábelét, és húzza ki a külső eszközöket
Amíg a TV be van kapcsolva, húzza ki a TV fő tápkábelét.
Húzza ki az összes tartozékot és eszközt a tévéből. Ez magában foglal egy CAM modult, ha van ilyen. A külső eszközök leválasztásával elkerülhetők az esetleges interferenciák.
3. Indítsa el a kényszerített frissítési eljárást
A TV kikapcsolt állapotában helyezze az USB flash meghajtót a TV USB portjába. Kérjük, használjon USB 2.0 (belül fekete) portot. Ne használjon egyetlen USB 3.0 portot sem (belül kék).
Csatlakoztassa újra a tápkábelt. Ez elindítja a frissítést.
Megjelenik egy OSD üzenet: „A szoftverfrissítés folyamatban van ...”.
Megjegyzés: Ha a frissítés nem indul el automatikusan, előfordulhat, hogy az USB-meghajtó hibásan van formázva, vagy az USB flash meghajtó szokatlanul hosszú ideig tart, amíg a TV felismeri. Ebben az esetben próbálkozzon egy másik USB flash meghajtóval.
Várjon kb. 20 perc a szoftver feltöltésére a TV-re.
Ne szakítsa meg a folyamatot a TV vagy a távirányító gombjainak megnyomásával. A telepítés sikeres befejezése után a TV automatikusan újraindul. 4. Válassza le az USB flash meghajtót a TV-ről
Amikor a TV ismét normál TV módba indult, vegye ki az USB meghajtót a TV USB portjáról, és törölje a frissítési fájlokat.
5. Helyezze vissza a TV-t
Nyomja meg a távirányító „Beállítások / Menü” gombját, görgessen lefelé, és válassza ki:
[Gyakori beállítások] *> [Minden beállítás]> [Általános beállítások]> [A TV újratelepítése], majd nyomja meg az „OK” gombot a távirányítón.
* Csak néhány modellnél
Megjegyzés: A TV újratelepítése törli az összes TV-beállítást / HDD-felvételt és elindítja az első telepítési folyamatot.
6. KészMindent végrehajtottam lépésről lépésre, és felment a legújabb firmware
Azt mondta az operátor, hogy innentől kezdve ha lesz új firmware, akkor az már neten keresztül is felmegy, nem kell pendrive-val vacakolni. A kérdésemre, hogy miért van ez, hogy nem megy a hivatalos oldalon található firmware-rel, nem tudta a választ...
-
rainman72
nagyúr
válasz
MEXX_85 #26377 üzenetére
Az 58PUS8505 VA panel lesz mind1 mi a vége a tipus számnak!
Válaszd a legolcsóbbat!
Ugyanaz a tv,csak hülye az árképzés!
Talp szine,qwerty táv. ilyenekben van eltérés!
A tavalyi modellel (58PUS7304)se jársz rosszabbul még ha olcsobb is,nyugodtan megveheted azt is,megfelel a leírásodnak!
Az még forgatható lábon áll! -
dino_m
senior tag
válasz
MEXX_85 #26377 üzenetére
Most úgy látszik kifogtam egy szinte tökéletes példányt az 58"-os 8505-tel. Határozottan (M)VA paneles. Nincs bevilágítás, az én ízlésemnek megfelelően, szinte tökéletesek a színekés a feketére se lehet panaszom... ebben az árkategóriában.
Támogatja a HDR10/10+, Dolby Visiont az Atmos, Dolby True HD, DTS-HD Masters, PCM hangokat is. Szóval ja. -
MEXX_85
tag
válasz
migabi24 #26376 üzenetére
Üdv, a
58pus7304 - VA PANEL - 189e ft
58pus8505 - MVA PANEL - 219e ft-320eft
58pus8535 - MVA PANEL - 245e ft
58pus8545 - ? PANEL - 219e ftELVILEG 58'-ba VAPanelesek, ha jól tudom... ....
Csak nem tudom hogy a 2020as széria között is elég változó az ár... És miért...
Azt tudom hogy a 58pus8535 höz bill. kiosztasos tavkapcsoloja alul.... Kérdés melyik éri meg jobban a 4 közül...amivel tuti nincs bevilagitás, es egyéb probléma...?
HELP! 😉 -
MEXX_85
tag
Üdv, ugynez ki lehet vissza kapom majd a pus7304 em árát.... Emag nak az ügyészem kemény felszólítást írt... Na most ha megkapom a pénzt akkor durvan kipotolva 250 et költenek rá.... Lenyeg hogy bevilagitás mentes es jo fekete legyen benne es azért a színek isblegalabb ilyen élénkekblegyenek mint a pus 7304 ben volt.. . Tudom vegyek oledet.. De sajnos ennyi a keret... Tobbi kritérium 58-65 coll... Android.. Ambilight.... Szóval szemeztem a pus 8505-8535.. El.. Ezek ugye elvileg va panelesek
Ki melyiket vagy esetleg teljesen másik típust tud e ajánlani.. Vagy esetleg meg a 58pus 7304 ugye kb akkor rase fizetnek... Szinte... Mi erné meg szerintetek..
?? -
blakey
titán
válasz
koppasz1986 #26372 üzenetére
RGB 10 bit? Az nem biztos, hogy nyerő, csak akkor ha a gépeden megtörténik a megfelelő konverzió. 4k/420/10 bit van HDR10-nél, Dolby Vision esetében 4K/RGB/12bit van. HDR10+-t megnézem.
-
blakey
titán
válasz
koppasz1986 #26370 üzenetére
Egyébként én erre a topikra gondoltam, nem az mkv lejátszása topikra.
-
Alien!
senior tag
válasz
koppasz1986 #26366 üzenetére
érdekes, mert szerintem a madvr az asztalbeállítástól függetlenül küldi ki a HDR képet. Tehát hiába állítasz rgb 8bitet windowsban, a HDR kép 4:2:2 10 biten fog kimenni exkluzív mód esetén.
-
blakey
titán
válasz
Ha úgy állítottad be ahogy írták akkor oké, a TV automatikusan felismeri a Full RGB vagy Limited RGB beállítást, számítógép esetében a "Full RGB" a jó, lejátszóknál a "Limited RGB", mindkettő esetében jó a fekete csak ugye összefüggnek a beállítások. A TV-n a HDMI Sztenderd vagy Optimális leginkább a HDR-re vonatkozik, tehát SDR esetén a Sztenderd a jó, HDR-nél kell a szélesebb tartomány de az sem az "Full/Limited" RGB-re vonatkozik.
-
chris-v
senior tag
válasz
Van konkrét linked?
Engem is érdeklen a beállítás -
ddmb
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #26363 üzenetére
A magyar oldalon lévő .zip file megegyezik tartalomra, azzal amit fentebb linkeltek, tehát ezzel nincs gond.
Viszont lenne még egy dolog... A DVB-T hangolás után a Spektrum (8) előbb van mint a TV2 (9). És sehol nem találom hogy lehetne változtatni a csatornák sorrendjén. Csak a Csatorna átnevezése menüpontot látom, de az nem jó semmire. Ugye meg lehet változtatni a csatornák számát a tévé menüjében?
-
alaves
addikt
válasz
blakey #26353 üzenetére
Így igaz. A 2016-os LG UH7507 és a 2017-es LG B7 zajcsökkentői inkább csak csúnyítottak a képen, elmosták a zajt sok részletvesztéssel, azokat tényleg ki kellet kapcsolni. Nem tudom pl. a CX-en milyen lehet a szűrő. Az OLED754 zavarelnyomás módoknál a gyakorlatban nem is látok részletvesztést, tényleg teszi a dolgát.
-
kisbalazs83
aktív tag
Töltsd le újra a magyar Philips oldalról. Lehet hibás a fájl. Jobb ötletem nincs.
Vagy esetleg még csinálj egy TV újrahangolását és próbáld meg utána.
(Főmenü) > Beállítások > Minden beállítás >Általános beállítások > TV újrahangolása, Adja meg a PIN-kódot, és válassza ki az Igen lehetőséget. A TV teljesen újrahangolásra kerül. Minden beállítás megváltozik, a beállított csatornák pedig kicserélődnek. A telepítés több percet is igénybe vehet.
-
ddmb
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #26329 üzenetére
Én esküszöm ekkorát nem csalódtam még elektronikai termékben, mint ebben a Philips tévében... Mindent megpróbáltam, tényleg mindent, 4 fajta különböző pendrive, USB2, USB3.1, USB3.2. Volt közte 32gigás, 8gigás. Mindre kiadva:
diskpart
select disk 1
clean
convert mbr
exit
aztán a disk managementben kötet létrehozása, formázás FAT32-ben, még a sima FAT-ot is kipróbáltam. Próbáltam GPT-t is, eredmény nélkül az is. Mindkét aljzatban kipróbálva, tévét alaphelyzetbe állítottam, áramtalanítottam 20x. A tévét alaphelyzetbe állítottam, még más nyelvet/országot is beállítottam, hátha az a baja... de az sem segített.
A tévé által létrehozott update.html-ben van egy base64 kódolású string, azt dekódoltam, és ez a kimenete:<DeviceRequest>
<InterfaceId>UDFTV0001</InterfaceId>
<SetType>19PFL3606H</SetType>
<MenuLanguage>en</MenuLanguage>
<Country>GB</Country>
<Region>EU</Region>
<SerialNumber>TW01234567</SerialNumber>
<SystemEntities>
<CurrentMainSoftwareVersion>TPM82E 2.05</CurrentMainSoftwareVersion>
<InitialMainSoftwareVersion/>
<NC12OneZipVersion/>
<ECDServerVersion/>
<FlashUtilitiesVersion>026</FlashUtilitiesVersion>
<StandbySoftwareVersion/>
<MOPSoftwareVersion/>
<Pacific3FlashCodeVersion/>
<DownloadApplicationBoot1Version>0.000</DownloadApplicationBoot1Version>
<DownloadApplicationBoot2Version>0.000</DownloadApplicationBoot2Version>
<NVMVersion>01.03</NVMVersion>
<SoftwareEventLogs>
<TotalEvents/>
<NumberOfReboots/>
<LogLastCleared/>
<RecentEvents/>
</SoftwareEventLogs>
<HardwareEventLogs>
<TotalEvents/>
<LogLastCleared/>
<LastServiced/>
<RecentEvents/>
</HardwareEventLogs>
<ErrorCodes>
<Error1>000000000000000</Error1>
<Error2>000000000000000</Error2>
</ErrorCodes>
<HistoryListDate/>
</SystemEntities>
</DeviceRequest>
én itt se a tévé modellt nem látom (58PUS7505), sem pedig a tévé serialját, se az aktuális firmwaret.
Van rá esély, hogy ha kijön egy újabb firmware, akkor azt fel tudom rakni a tévére? -
blakey
titán
válasz
alaves #26352 üzenetére
Külső lejátszókat használok és szerencsére be tudtam úgy állítani, hogy a "near black" ne okozzon gondot. Valóban a Philipsnél a zajcsökkentők pontosan azt a célt szolgálják amit jelentenek, tehát érdemes (legalább) minimumra állítani és máris jobb a helyzet. Pedig ugye megszoktuk, hogy mindent ki kell kapcsolni.
-
alaves
addikt
válasz
blakey #26351 üzenetére
Annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy nálam az MPC-HC-madVR (GTX950 miatt nagyon alapon: ahol lehet DXVA2, ill. bilinear) elég jó eredménnyel minimalizálja a near black problémákat (zajosodás, poszterizáció). A belső lejátszó kicsit túlélezi a képet (LG B7-hez viszonyítva), ezáltal a hibák is jobban látszanak, pedig 0-án van az élesség.
-
blakey
titán
válasz
koppasz1986 #26349 üzenetére
A számítógépes lejátszás nem olyan egyszerű, ha komolyabban érdekelnek az ezzel kapcsolatos beállítások akkor javaslom a HTPC topikot. yCbCr-el is jók a feketék de a rendszer beállítása sokat számít. Nem a kábel a gond hanem a beállítás.
-
Alien!
senior tag
válasz
koppasz1986 #26349 üzenetére
lejátszó? VGA? Mit használsz?
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
blakey #26340 üzenetére
Számítógépről szerintem az rgb 4:4:4 a legjobb filmezni is meg játszani is, ycbcr-ben nincsenek olyan mélyek a feketék... ha nem lenne jó a kábel akkor nem hiszem, hogy tudnék filmezni pedig azzal nincs gond, ha elinditok egy filmet a zöld kép egyből helyreáll jók lesznek a színek kiirja a tv hogy hdr meg átvált 24p lejátszásra, ha a film alatt ránézek az infora meg írja hogy rgb 10 bit stb. Akkor vált vissza zöldre ha bezárom a lejátszót... Ha a windowsban bekapcsolom a hdr-t akkor megint helyre áll mindent azt úgy már játszani is tudok, mennek a játékok hdr+60 fps nincs gond. Szóval játékra meg filmezni jó mást meg úgy sem csinálok rajta ha rálököm a gépet úgyhogy annyira nem izgat, de lehet veszek azért egy 2.1 es kábelt hátha még is azzal lenne a gond
-
core2trio
tag
Ambilight érvényesül zártabb szekrény esetén vagy csak nyitott tér/fal elé tett tévével van értelme?
-
válasz
Ez hasznos volt, mehetne az összefoglalóba!
Köszi! -
blakey
titán
válasz
koppasz1986 #26339 üzenetére
RGB444-hez megvan a megfelelő kábeled? Videó lejátszására az yCbCr a jó viszont a lejátszón be kell állítani a 16-235-t és akkor jó lesz minden. A TV-ken ilyen szempontból semmit nem kell állítani.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #26330 üzenetére
Nekem 7505 van és a számítógéppel összekötve szarakodik... a hdmi optimálisra álítva de ha a gépen beállítom, hogy rgb 4:4:4 et küldjön akkor elzöldül az egész tv kijelzője... ki-be kapcsolgatva néha megjavul vagy ha a gépen 30Hz re állitom a képfrissitést akkor gyakrabban állnak helyre a színek. Ha ycbcr-re váltok gépen akkor nincs zöldülés, de úgy meg a fekete nem elég sötét a filmek alatt hanem inkabb szürkés. Más márkáju tévékben van külön beállitás erre, de philipsekben gondolom automatikusan kell felismernie csak hát szarul csinálja vagy lehet, hogy az enyém gyárihibás
-
ddmb
aktív tag
válasz
Jesszusom, milyen tévét vettem??...
Kettő ADATA pendriveom van, holnap kerítek valami másfélét is, ezekkel az istenért nem megy. Pedig látja a tévé, mert létrehozta rajtuk az "update.html" filét, amiben valami "Send ID" gomb van, de nem jó semmire; illetve, ha videót raktam a pendrivera, azokat lejátszotta...
-
Pietrosz
addikt
Üdv, PUS6704-es TV-m van amivel az a gond, hogy a feliratokat nem tudom letiltani.
Jött már rá pár frissítés, de nem tudtam megoldani. UPC, CI+ kártya. Hiába kikapcsolom pl M1 alatt, köv. indításnál megint aktív. Ezzel együtt tudok élni, mert alig nézem. Viszont most szülőknek vennék 7855-ös modellt, de ha az is ezt csinálja, akkor az kizáró ok. Van erre valami megoldás? -
Nikla
tag
-
-
kisbalazs83
aktív tag
Szia!
-Kapcsold ki és áramtalanítsd a tévét.
-Távolíts el minden csatlakoztatott eszközt: HDMI, CAM modul, stb.
-Csatlakoztasd az USB 2.0 aljzatba a FAT32-re formázott pendrive-ot, amin nincs más, csak az autorun.upg fájl.
-Helyezd áram alá a tévét és várj. Ne nyomj meg semmit a távirányítón. Érzékelni fogja, hogy frissítési fájl van a pendrive-on. Bekapcsol a kijelző és elkezdi a frissítési folyamatot.
-Ha 5-10perc múlva se történik semmi, akkor áramtalanítsd újra és csatlakoztasd másik USB aljzatba.
-Ha így se , akkor próbálj meg egy másik pendrive-ot. Nekem az egyik pendrive-omról nem indult el a frissítés, a másikról meg igen.
-Ha végigment a frissítés és újraindult, utána kapcsold ki és áramtalanítsd 5percre. Közben távolítsd el a pendrive-ot. Ez azért kell, mert a frissítés bizonyos részei csak teljes ki és be kapcsolás után érvényesülnek.
Sok sikert! -
blakey
titán
válasz
Alien! #26326 üzenetére
Nem ismerem a 8303-at, passz. A kijelzőkön amivel próbáltam, tökéletesen lehetet látni, hogy pl. a Mi Box hol és mikor hibázik a többihez képest és pontosan olyan dolgokat művelt mint amiket te is tapasztaltál, tehát a Mi Boxos példád nem a legjobb, ezért írtam. Ettől még elfogado, hogy a TV-den hibákat tapasztalsz.
-
ddmb
aktív tag
Megjött a Philips 58PUS7505 tévém. Firmwaret szerettem volna frissíteni rajta, de elakadtam. A tévé szerint a rajta lévő szoft verziója: 203.002.063.051. A neten lévő pedig: 203.002.099.021. A tévé a neten lóg, de hiába megyek az Internetes frissítésre, kiírja, hogy "Nincs rendelkezésre álló új szoftver." A FAT32-re formázott USB pendrivera ráraktam a kicsomagolt "autorun.upg" filét, először a gyökérkönyvtárba, utána egy "upgrades" nevű folderba, de így se történik semmi, se automatikusan, se akkor, ha az USB-re megyek. A neten nincs semmi infó a firmware frissítésre vonatkozóan a User Manualban. Hogy lehet upgradelni ezt a tévét?
-
Alien!
senior tag
válasz
blakey #26317 üzenetére
Nekem van s905x boxom is, sokkal nem vagyok előrébb vele sem sajnos. Ugyanazok a hibák előjönnek HDR-el.Sőt mintha a mi box S szebben skálázna 1080p-ről. Viszont az igaz, hogy az utóbbinak rengeteg nyűgje van. Nekem sokszor képhibával villogtatja a tévét filmből menübe visszaváltva, illetve valamiért most pl olyan a kép mintha erős zajszűrés lenne rajta(?), taknyolja a képet.
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #26321 üzenetére
Mókolésmentes CE box is van, pl. Khadas VIM3L HTPC Edition, megveszed, összekötöd és használod, vagy ott a Beelink GT-King ahol kártyán megkapod a CE-t, ha jön frissítés akkor frissíted. Amikor neked volt boxod akkor még nem volt ilyen a CE mint most. Szóval én CE-t használok és amíg van addig marad is, mindent visz, mókolásmentes, de ahhoz olyan boxot kell venni amivel valóban az lesz.
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #26319 üzenetére
Köszi! CoreElec boxaim és raspberry-im voltak anno, de a mi box féle mókolásmentes világ jobban bejött, eddig egy "hdr mentes" fhd tévén használtam, de az egyiket már nyugdíjba küldte egy 4k-s, a másikat is lassan tervezem lecserélni..
Nem mokolásmentes a shield sem? Hát ez nem jó hír...
-
chris-v
senior tag
válasz
allein #26314 üzenetére
Valóban nincs olyan ami tudja 100% ambilight-ot, de van ami közelít. Hátrány, hogy kell egy pc ami vezérli is.
Saját samsung tv amúgy
https://photos.app.goo.gl/bQiybMk3W27j5NV37 -
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #26317 üzenetére
nVidia Shield-el van tapasztalatod hogy az hogy teljesít hdr, netflix és egyéb filmes esetekben mondjuk az emlitett mi box-hoz képest? Én affelé hajlok, abban van gbites LAN is, állitolag jól működik és csak jókat olvastam róla.
Csak kiváncsiságból amugy kipróbáltam a steam link-et a mi box-al, jópofa de elég nagy a lag wifin. Mondjuk bizonyos játékok még igy is élvezhetőek a kamrában lévő szerverről a hálóban lévő tévén a Gamepaddal kezelve.. Kicsit jobb mint az androidra letölthető gagyi mikrotranzakciós játékok.. Talán shielden a lag is kevesebb lenne.
-
blakey
titán
válasz
Alien! #26280 üzenetére
Ezt csak most olvasom. Mi Box S ne legyen etalon, 9.0 OS-el HDR esetében, úgy sz@r ahogy van és pontosan ahogy írod, ocsmányok a sötét jelenetek, a világosak dettó. Szóval ez nem a TV hibája. Teszteltem néhány hétig a Mi Box-ot, FHD TV-n kiváló, UHD-n HDR-el pocsék, Kodival, MrMC-vel, Netflix-el a HDR sz@r, "posztrizáció hegyek", legalábbis hardveres gyorsítással, szoftveressel már jó lenne de ahhoz gyenge. Rosszul vált vissza Rec2020-ról Rec709-re, pontosabban sehogy, SDR /BT2020 marad ami nem jó, nem ahhoz van kalibrálva a kijelzőm, a Chroma is rosszul működik. Szóval szerezz be egy tényleg jó lejátszót ami HDR-en is jó, pl. Amlogic Box CoreELEC-el, meglátod, hogy a TV-d is "jobban szereti".
-
oris
aktív tag
válasz
allein #26314 üzenetére
Valóban más a minőség, talán azért is jó megnézni, hogy milyen az alternatív megoldás, hogy utána méginkább az Ambilight legyen a befutó.
Govee Led TV Backlights Kit with Camera Review - YouTube -
oris
aktív tag
válasz
n0rbert0 #26195 üzenetére
Ambilight alternatíva: Goove LED TV backlight
-
dino_m
senior tag
válasz
milan26 #26308 üzenetére
Még tesztelési fázisban vagyok. Eddig szinte csak a Tkom-os ip kütyün keresztül néztem és az meg nem a legjobb minőség, főleg az 1080i miatt. Még próbálgatnom kell a mozgásjavítók hatásait is. Sífutásnál láttam a futó mögött kicsi megúszást, de még nem tudom ez mennyire kiküszöbölhető. Már a gyárilag beállított képstílusok között is elég nagy a különbség. Még jó pár órát rászánok a kísérletezésre.
-
dino_m
senior tag
-
milan26
senior tag
Ezzel van valakinek tapasztalata? Főleg sportot néznék rajta. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest