Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
rainman72 #24695 üzenetére
amennyiben a saphi-s tévéken minimum ugyanolyan szép a HDR film mint az SDR, vagy szebb, akkor valszeg csak az androidos tévék szenvednek vmiféle megjelenítési hibától, ez van nálam is (7304) illetve ghorinka86-nál is (8555). A hivatalos streaming szolgáltatásokat nem érinti (netflix, youtube) de fájlból pocsék a végeredmény sajnos.
-
nt0524
tag
Sziasztok!
alany egy 55pus6561 android tv. a vezetékes fül/fejhallgató porttal van gondom. forrás hdmi kábelen jön, a film hangja a hangszórókon keresztül tökéletes, ha fejhallgatót csatlakoztatok hozzá, akkor teljesen érthetetlenné válik a beszéd. érdekes módon a zene több-kevésbé élvezhető. mindenféle beállítással próbálkoztam.
találkoztatok már hasonlóval?köszönöm!
-
rainman72
nagyúr
válasz
ghorinka86 #24688 üzenetére
Én irtam itt és másik topicban,hogy nem biztos hogy 70-80ezres felár megmutatkozik a képminőségbe,de mindenki a maga ura
Viszont a HDR megjelenitéssel az 1000PPI-s alap 6504nek sincs gondja,jók a szinek,nincs akadozás! -
Yerix
tag
válasz
ghorinka86 #24688 üzenetére
Milyen HDR anyagot teszteltél ?
Dolby Vision DL, Dolby Vision SL, HDR 10 plus, HDR 10 vagy sima HDR ?
HDMI-n nézte, vagy saját belső lejátszójával ?
-
ghorinka86
csendes tag
Hát egyre jobban hányok a HDR lejátszási képességeitől (8545 58"). Szürkés, zöldes bőrszín amit ki tud csalni magából, több lejátszóval, több féle felbontású anyaggal. Több filmet is kipróbálva. Talán egyet találtam ami jól néz ki, az a Planet earth II 2160p, a többi fátyolos, seszínű. A kipróbáltak SDR változata jóval jobb. De akkor miért fizezek érte...?!
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Kroni1 #24666 üzenetére
online1986 : Igazán nincs mit 😌!
Kroni1 : Szerintem akkor neked véletlenül rossz távirányítót adhattak mellé, mert az enyémen a tv-menü gomb felett van a vocie gomb, ha megnyonom mehet is neki az utasítás és kéken világít 😄 (amúgy mellékesen, fél év alatt le is kopott a lefelé gomb a távirányítórol 😅)
-
dropi
senior tag
Amúgy srácok, valaki nem tudja véletlenül? Vagy meg tudja nézni?
Hogy ez a távirányító (55OLED803/12) meg ez a távirányító (65PUS7304) kompatibilis-e a másik tévéjével? Szóval ha kicseréljük, akkor az működik-e. -
dropi
senior tag
válasz
Kroni1 #24673 üzenetére
Hát nekem ez a sima ezüst van, tudod. Nekem nem kell a doktálás, de kéne a qwerty
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #24667 üzenetére
tiszta sor, igazad van. Én Mi box-ot használtam eddig, Kodi, Plex, Netflix, HBO, YT. Persze egy jó külső lejátszóval mindig korszerű maradhat a tévé, de nekem most nagyon kényelmes, hogy mindent elérek külső eszköz nélkül is amit eddig használtam, jelenleg nincs is többre igényem mint amit a tévém tud.
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomasz94 #24617 üzenetére
Sziasztok!
Használja valaki a google assistantot a tévével? Nekem ha minden igaz ilyesmi, mikrofonos távirányítót kellett volna kapnom a 8303-hoz:
Ehelyett egy ilyet kaptam, ami ha jól látom az OLED803-hoz is jár, csak ahhoz van még egy kissebb easy remote is vagy micsoda, de én olyat nem kaptam:
Enélkül akkor gondolom nem fog menni nekem a hang alapú keresés, meg az egyéb vezérlés műveletek?
-
-
Kroni1
veterán
válasz
rainman72 #24656 üzenetére
Az az OLED754 nem Saphi rendszerű?! Működik rajta rendesen? Nekünk van egy saphi a családban, hát arra konkrétan nem lehet letölteni a HBO Go-t, még a Kodi se sikerült, elég rossz a véleményem róla... Akkor már inkább kifizetném a pluszt egy OLED804-re ha a saphi tényleg ilyen korlátozott.. OLED803 van elvileg beragadva a pécsi euronicsban 350-ért, még az is jobb szerintem.
(Bár tavaly az egyik MM-ből egy kiállított OLED803-at el lehetett volna hozni 291-ért, hát azt nagyon elhoztam volna, de nem volt rá pénzem) -
NoMagix
addikt
válasz
rainman72 #24653 üzenetére
Volt 7503 is az sokkal jobb feketében és kontrasztban, de a hangja baromira rossz volt, vissza is küldtem!
Sokkal homogénebb volt a képe mint bármelyik direktledesnek ami volt otthon, pefig az edge volt!darius09:
nappal nagyon szép, de este már filnézés közben látszódik a fakó szürke stb. bevilágítás is van, plusz a távirányító idegesítő, hogy nem azt csinálja amit nyomok!Oledet terveztem jövőre szülinapomra, de a vírus most átrendezte a menetrendemet!
Talán megtudom venni, de akkor már LG felé mennék, pedig az ambilight nagyon tetszik! -
NoMagix
addikt
MVA van benne és erősen mozgatja a fantáziámat, mert a 7304-el én nem vagyok megelégedve!
-
Kender23
aktív tag
válasz
darius09 #24647 üzenetére
Szia én is a Telekomtól rendelem a Pus8505-öt
Most pénteken fogom leadni a rendelést.
Annyi, hogy ami 60hz a tv-nél, az sokkal többnek tűnik, tehát a mozgási sebesség nagyon jó!
A 400nit is amit írnak, elvileg felmegy 800nit-ig hdr10+ tartalmaknál.Egyébként a 8505 ben nem egyel újabb panel van mint a 7-es szériákban és ezáltal szebb a kép is? Mintha olvastam volna itt, vagy valahol máshol.
Egyébként most indulok egy körútra, meglesni a 58PUS8505 és 65PUS8505-öt, majd dörzsölöm, hogy mik az első benyomások
-
rainman72
nagyúr
válasz
darius09 #24645 üzenetére
Ha nem kell mindenképp az android,én nem erőltetném ezt a drágább modelt!
IPS panellel olcsóbban sztem a 7304 is jó,ebben lesz droid,vagy a Saphi rendszerű 7805 ami meg kb 70-80-al olcsóbb!
Szemmel látható képminőségbeni eltérés ugyse nagyon lesz sztem! [Összehasonlitás]
De oda bízom -
darius09
tag
Van valakinek valami tapasztalata a philips 65pus8505-el kapcsolatosan? Egyik ismerősöm most vett egy eggyel regebbit elvileg az is ips de ahogy neztem a fekete nem olyan rossz sőt én rosszabbra számítottam, igaz napközben láttam de nekem tetszett.
-
Kender23
aktív tag
válasz
Alien! #24637 üzenetére
Bogarat ültettél a fülembe
Philips 58PUS8505/12 4K ULTRA HD LED TV
Ennek majd 90 ezerrel kevesebb az ára a Telekomnál, mint a 65Pus8505-nek , és azért valljuk be az 58 inch - 146cm se kicsi, főleg ha 2.5m nézném, mert akkor ez nem a falra kerülne.
Most már csak élőben kellene látni a kettőt, Bp. Pólus Center környékén tudtok valami boltot? Mediaban lehet nincsenek.
https://youtu.be/FoWVvWdsiJY
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kender23 #24635 üzenetére
Pont akkora!Mert a tvn a furat fix
Tehát ha 400×300 van megadva akkor azt csak ugy lehet felfogatni
Viszont a tartók méretét coltól-colig adják meg,szóval olyan kell aminek a max mérete legalább 65"
Ezek viszont többféle vesa méretet
tudnak!
Pl ha veszel egy ilyet az 75ig jó,mint én gondolva a jövőre is[link]
A rögzitő vason meg van vagy 10 lyuk és azzal lehet variálni a többféle vesa szabványú tvt! -
Kender23
aktív tag
IPS:
+ nagy látószög
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben ajánlott
- gyengébb fekete színTök buli, hogy a Pus8505 IPS paneles, és mi 95%-ban sötétben használnák
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
online1986 #24631 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
ghorinka86 #24629 üzenetére
Nem értem, hogy valamit miért kell 2x megmagyarázni? VA panel esetében akkor lesz jobb a betekintési szög ha a QLED LCD technológiánál alkalmazandó megoldást használják, egyébként nem. Egyáltalán nem írtam, hogy minden QLED használja és, hogy ne lenne közöttük különbség. Eleget láttam.
Jól értettem, tisztában vagyok, hogy mit írtál és arra vonatkozik a válaszom. Ha a TV-d pl a Samu Q85R paneljét használná akkor oldalról is jobb lenne a helyzet. -
blakey
titán
válasz
ghorinka86 #24626 üzenetére
VA panel esetében csakis a QLED LCD-nél alkalmazott technológia segít a betekintési szög minőségén de annak a hátulütője, hogy gyengébb a kontraszt.
-
blakey
titán
válasz
ghorinka86 #24624 üzenetére
azért jóval nagyobb szögből fakul, szürkül. - ha elég hamar fakul akkor egyrészt elképzelhető, hogy IPS létére a gyengébbik verzió illetve az is, hogy elég komoly az "IPS Glow" jelenléte.
A HDR jó, de pl a sima fullhd filmeket is nagyon szépen megjeleníti úgy, hogy nem érzem a hiányát. - a HDR lényege az, hogy a realítást minél pontosabban tudja megjeleníteni, egy jól beállított HDR-el nenm feltétlenül látsz minden egyes képkockán lélezetelállítóan jobb, szebb képet hanem az SDr-hez képest pontosabb, jobban kijön a fényes és a sötét pont közötti különbség, jobban érzékeled az adott képkocka fényviszonyait, stb. -
ghorinka86
csendes tag
Reagálnék a két megjegyzésre:
Tudom jól , hogy az IPS miben erősebb. De én arra számítottam, hogy azért jóval nagyobb szögből fakul, szürkül. Erre van már megoldás más gyártóknál.144hz-es monitorom van, azzal össze tudom hasonlítani az adott jeleneteket. Igen is észrevehető a simább megjelenítés. Amiért inkább ezt fogom preferálnia jövőben.
A HDR jó, de pl a sima fullhd filmeket is nagyon szépen megjeleníti úgy, hogy nem érzem a hiányát. Pláne addig, amíg minden topik tele van panaszkodó kommentekkel, hogy így nem megy, meg úgy nem megy (azért ezzel burkoltan ezt a tv-t dícsérem).
Nekem sem kellett sokat keresgélni, hogy lássam, ez a típus is ugyan azokkal a hibákkal küzd, amikkel a korábbiak. -
Mezcal
addikt
válasz
ghorinka86 #24621 üzenetére
nagyobb betekintésre számítottam, hamar szürkül, ezért is nem akartam IPS-t.
Pedig az IPS pont abban erősebb.
100 hz-es TV-t keresek, 100x többet ér mint bármelyik HDR
Almát körtével. -
Digitalis
senior tag
válasz
ghorinka86 #24621 üzenetére
100hz. Legközelebb biztosan 100 hz-es TV-t keresek, 100x többet ér mint bármelyik HDR Azért ez erős barokkos túlzás. Pont a mozgás megjelenítése nagy meglepetés számomra, leképezése egészen korrekt. Vakteszten nem mondanám meg, hogy valójában 60hz-es. Pedig LCD-k nél ez nagyon szembetűnő szokott lenni.
-
ghorinka86
csendes tag
Sziasztok! Látom sokan tanácstalanok, ezért leírom a tapasztalataimat hátha segít valakinek. Egy Pana 42ST50 plazmáról váltottam, egy most MM akciós 58PUS8545-re, így csak ehhez tudom hasonlítani a tulajdonságait. Vegyesek az érzéseim. A VA panel megadja a feketét, de én nagyobb betekintésre számítottam, hamar szürkül, ezért is nem akartam IPS-t. Szerencse, hogy forgatható, így ha nagyon zavar, akkor tudok segíteni rajta. Fényerőben nekem a plazma után megfelel. Nyilván nem süti ki a szemem, de így is erősebb a réginél, és nappali fénynél is bőven elég. A HDR beszabehu, már amelyiket jól játssza le (fakó színek). A gyári lejátszó még ezeknek a számát is felezi, pl. LAN-on nem hozza át a 2160p-t, de a VLC igen... A gyengébb anyagokat szépen felskálázza, nem lehet rá panasz, pedig ebben a panához szokva nagyon érzékeny vagyok. Mozgásmegjelenítés az csak közepes, mivel nem 100hz. Legközelebb biztosan 100 hz-es TV-t keresek, 100x többet ér mint bármelyik HDR. A távirányítót nem tudom miért fikázzák sokan, nekem szimpatikus.
Hogy miért ezt választottam? A kínaiak kiestek a gyatra itthoni support miatt, annak ellenére, hogy jobbak a tulajdonságok. Sony VA paneles drága volt nekem. Samsung DTS, randa dizájn és hiányzó ambilight miatt kiesett.
TIPP:
Tudom, hogy nem szép dolog, de ha valaki erősen gondolkozik rajta, dobja be a kosárba a weben, és ha nem jön be, még mindig visszaviheti. -
Bogyi007
veterán
Saphi rendszeren meg Bemutató menü --> Bemutató videók --> UHD_Demo_Me_clip
-
Kender23
aktív tag
válasz
rainman72 #24605 üzenetére
Teljesen igazad van, én is majdnem abba a hibába estem, hogy a "fanyalgók" véleményére adtam. Adunk egy esélyet a 8505 -nek Jöv. hét pénteken tudom megrendelni a Telekomnál 1/3 előleget "lerakva".... Addig lesünk
. Majd tartok egy beszámolót, mert abból itthon is és kint is kevés van
-
Kroni1
veterán
válasz
allein #24606 üzenetére
Sajnos nagyon visszavettek a gyártók az utóbbi években, jelenleg nem is kínál már ilyen tévét a philips sem, csak OLED-ben.
Én most fogtam ki az egyik ilyen "utolsó mohikánt", egy 2018-as 55PUS8303-at, ez 3 oldalas Ambi, 100/120Hz, és 10bites nanoLED-es panelje van. Be volt ragadva készleten a győri Euronics-ban, nagyon rendesek voltak, megnézték hogy rendben van-e, tegnap el is gurultam érte meló után, 179e volt 2 év garival. Az Ambilighton szépen beállítottam a fényerőt, a képe szép homogén, a hangja is egész jó, Netflix, HBO GO, Plex beállítása kb 10 perc alatt megvolt. Kaptam kalibrációs tippeket, (köszönet Tomasz94-nek) de már most is látom mennyivel szebb a képe mint a 7 éves FHD LG-mnek. Tegnap este még két filmet is megnéztem rajta, annyira jó!
-
allein
addikt
Sziasztok. Van a Philipsnek olyan készüléke ami nem oled, 3 oldalas ambilight, 100hz, 10 bit és tudja a HDR-t?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kender23 #24602 üzenetére
Pusztitó szerint teljesen korrekt a 70PUS8505
Amugy a Philipsnél a 7505 és 7805 is jó model már,nem nagy különbség lenne sztem a képminőségben,olcsobban!
Amugy nagy általánosságban lassan minden terméknél köztük a tvknél más müszaki cikknél,mindig van/lesznek fanyalgók akiknek semmi nem jó!
Elég csak az árukeresős oldalakon a véleményeket olvasni!
Sokszor bele futottam ebbe a jelenségbe,ezért már nem olvasom!
Mert ha erre adunk akkor tényleg nem veszünk meg az életben többet semmit! -
dropi
senior tag
Na új érdekesség van. Este még minden simán ment, most reggel viszont nem játszik le hangot a voda set top boxrol a tévé. Se felvétel, se adás, se a youtube app. Viszont amúgy minden oké a hanggal, ha a tévé menüből inditok bármit. Most csekkoltam, HDMI 2-rol, az xboxrol sincs hang. Valaki járt már így?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest