Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
Nekem ugyanez van, csak 50-es, gondolom, hogy a képességeik ugyanazok:
1. wifit jó látja, Netflix megy vele, hálózati megosztás van, nem próbáltam.
2. mi az, h gyakorlatban? vagy villogtadod vagy nem
3. egy alap távirányító, nyomkodod, működik. A Saphi nem igazán szereti a külsős cuccokat, én próbáltam a Logitech K400+ bill.-t, de finoman fogalmazva sem OK: a beállítások menüben látszik a tapipad, azaz lehet egerezni, de csak ott, egyetlen másik appban sem működik az egér, a fel/le nyilak se, a Magic Remote-tal össze sem lehet hasonlítani, az maga a tömör gyönyör ehhez képest
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Ezt a modellt néztem ki: Philips 58PUS7805.
Lenne pár kérdésem, mielőtt beleugranék, remélem tudtok segíteni.1. Ami a legfontosabb, hogy laptopról szeretnék lejátszani filmeket, vezetékes összeköttetés nélkül. Erre van mód és milyen formában? Sajnos miracastot vagy dlna-t nem láttam ennél a tipusnál. Gondolom USB-ről tud lejátszani. Esetleg hálózatról is megoldható, ha megosztom a laptopon? Egyéb alternatívák? És mennyire működik gyakorlatban (szaggatás és ilyenek)
2. Ambilight nagyon jópofának tűnik, de még nem láttam élőben. Gyakorlatban is használható feature?
3. Milyen távirányítót adnak hozzá? Elég ahhoz, ha mondjuk youtubeon szeretnék navigálni meg társai, vagy érdemes valami billentyűs-egereset beszerezni hozzá? Ha már itt tartunk, youtube meg társaira mennyire jól használható? Mert a laptopos filmnézés mellett ez lenne a másik fő funkciója.
Ha számít ez van még versenyben mellette: LG 60UN7100. Ha valakinek van összehasonlítási alapja a kettővel kapcs, akkor érdekel a véleménye. Igazából a Philips a szimpatikusabb, az LG egyedül a miracast meg dlna miatt került képbe. De ha ezen is meg lehet oldani a wireless lejátszást, akkor inkább erre hajlanék.
Köszi szépen!
-
-
Ádámmmm
csendes tag
Sziasztok!
Egy régebbi (5éves) TV-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Az alany egy 55pfs8209/12.
Az elmúlt két napban azt a jelenséget produkálja, hogy a source gomb megnyomása után automatikusan a csatlakozás hálózathoz menü jön fel, keres keres majd kiírja, hogy "Szerver nem található, nem sikerült csatlakozni a philips szerverhez. Próbálja újra később".
Egész egyszerűen ebből a menüből nem tudok kilépni, bármit nyomok, leállítás, vissza, egyből visszaugrik ide és újra elkezdni keresni, de nem jut semmire...
Próbáltam keresgélni, nem igazán találtam semmit, a tv wifire van csatlakoztatva, semmi változás nem történt mostanában.
(A tv-t 2015.12.12-én vette, tehát most szombatig garanciális még).Valakinek bármilyen tapasztalat vagy ötlet ezzel kapcsolatban?
Nagyon köszönöm! Üdv, Ádám
-
sike!
tag
Nekem is fakó volt HDR filmek esetén, igaz PC (RX470 VGA-val és MPC-HC lejátszóval) - HDMI 2.0b kábel - 50PUS7805 felállásban
Végigzongoráztam az "UHD filmek lejátszása" c. topic összefoglalójában található beállításokat plusz RGB 4:4:4 Full RGB képpontformátumot és 8bpc színmélységet állítottam be a Radeon szoftverében és minden szuper lett!
-
herkulesminusz
tag
Sziasztok,
szerintetek egy Philips 58pus8505 vagy inkább egy TCL 65c715 képminőség tekintetében? Árban a TCL egy 40e-el kb hosszabb, viszont 65" a méret (és Qled, bár abból eléggé alap).
-
hito
nagyúr
Még egy kérdés/probléma a 7363 kapcsán: külső vinyóról 4k HDR filmet pörgetve eleinte elviselhetetlenül szaggat. Aztán pár perc elteltével beáll és smooth, de addig elmegy a kedvem az egésztől. A külső HDD 5400-es és USB 3.0 csatolós. Mi lehet a gond? Hardveraprón találtam olyan hirdetést, amiben külön fel van tüntetve a HDD-nél, hogy 4k videóra is alkalmas, de szerintem már az 5400/USB3.0 kombó is meghaladja a minimumot, tehát elvileg azzal is mennie kéne.
-
Alien!
senior tag
1. ha pus7304-ről van szó, akkor normális HDR-ed csak külső lejátszó + Netflix trükkel lesz! itt bővebben olvashatsz róla: [link]
2. mivel a Philipseken a "fényesség" opció a feketeszintért felel, ezért ha ezt android alatt 25-30-ra leveszed akkor megjön a mélység is de így sem lesz az igazi. De legalább nem lesz fakó.
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
46PFL5527K/12 az alany.
Kb 2 hete nem működik megfelelően a műsorújság. ( DIGI FTTH van )
Előtte tökéletesen működött, most viszont bekapcsolás után szinte teljesen üres. Ha manuálisan léptetek a csatornák között, majd itt az info gombot megnyomva betölti a jelenlegi, illetve a következő műsort. Ha egyesével lépkedek, majd megismétlem minden csatornán, akkor már látom őket ( de csak azokat a csatornákat, amiken elvégeztem ezt a kis "műveletet" ) Többet nem tölt be itt sem. A beállításokban semmi nem változott, megnéztem direkt. Nincs hálózatra kötve a tv, mivel ez a típus már nem támogatja a smart funkciókat. ( Egy Appletv van rákötve ezen apropóból ) A settingsben a szolgáltató van kiválasztva a hálózat helyet, hogy honnan töltse be a műsorújságot.
A szolgáltatónál biztos nincs gond, egyrészt hívtam őket, megkérdeztem.. másrészt..van a lakásban 2 másik tv is, Lg, Illetve Samsung.. azokon tökéletesen működik.
Mit tudnék ezzel kezdeni? Már csináltam egy teljesen gyári visszaállítást is - ezzel is szívtam, mert olyan rég csináltam már.. mire sikerült beállítani a csatornákat- de sajnos így sem akarja betölteni valamiért.
-
luikay
aktív tag
válasz
Alien! #26470 üzenetére
Lefrissítettem, változott a netflix alkalmazás is, újra be kellett jelentkezni. A minőség annak ellenére, hogy 2160p, elég fos... 8,26mbps pl a csúcs. Az infó is sokkal kevesebbet ír ki, a hangsávot pl egyáltalán nem.
Fura, van ahol mutatja, van ahol nem... ahogy észrevettem a szinkronosoknál nincs semmi adat a hangra és a feliratra.Ami még feltűnt, hogy nem mutatja, hogy ULTRA HD 4K a filmeknél/sorozatoknál, ha lapozok.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! 55PUS7363 beállításával kapcsolatban kérnék egy kis segítséget. Jelenleg úgy van, ahogy elhoztam az előző tulajtól. Ő beállított mindent, ami elvileg a legjobb képminőséget eredményezi, viszont minden más is benne maradt a készülékben => Netflix előfizetés, google account, stb.
Hogy tudom ezeket törölni úgy, hogy a képbeállítás maradjon, de az accountok eltűnjenek? Illetve ha ilyet nem lehet, csak gyári beállítások visszaállításával, tudna valaki segíteni ajánlott képi beállításokkal, kalibrálással kapcsolatban?
-
tutis
őstag
erre valaki? van már megoldás HDR tartalom színfakulásra?
-
Alien!
senior tag
na a Netflix 4K para a múltté, jó lett az új firmware (8303).
-
milan26
senior tag
válasz
BeeNiTTo #26446 üzenetére
De, müxik tökéletesen. Netflixnek, Rakutennek persze nincs dedikált gombja, de nem baj. Home gomb(főmenü) lesz a menü gomb. A források (gyorsmenü) Shift+smart tv. Az előre-vissza a jobbra-balra gomb . Műsorújság az EPG értelemszerűen. Shift+hangerő a kis csatornalista oldalt. Valamelyik hármassal kezdődő Philips kód kell.
-
anrab
addikt
válasz
regvoltrossz #26456 üzenetére
ezt is töltsd le és ki tudod rakni.
[link]
és van még a tv app repo. van amelyik apk-hoz az kell hogy ki tudd rakni. pl.: bittorrent, digionline. -
dropi
senior tag
válasz
regvoltrossz #26456 üzenetére
Nem fogod tudni. Az iylen apk-ból telepített alkalmazások megjelenítésére a legegyszerűbb megoldas, ha Playből felteszed a sideload launcerh-t, azt mar latni fogod, es abból már tudod indítani.
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
70pus7805-re valami jó képbeállítás leírás van valakinek?
-
allein
addikt
Sziasztok. Végül úgy döntöttem, hogy a 65" LG-met cserélem le Philipsre, nem OLED-re.
65PUS8505 (8535, 8545, 8555, a Philips oldalon kevés különbséget találtam.) vs. 65PUS8503, a különbség a két modell között. Tudom, hogy az OLED után visszalépés lesz, bevállalom.
Még mindig a 8503 az ajánlottabb?
-
regvoltrossz
aktív tag
Telepítettem a Chrome-ot a 49PUS7272/12-re. Működik, (igaz a távírányítóval sok dolgot nem érek el), de csak az Android beállítások-alkalmazások alatt találom és onnan tudom elindítani. Hogyan tudnám az Alkalmazások menüben is megjeleníteni?
-
Kbali
nagyúr
Tölthető a frissítés már a tv-n keresztül is, amit tegnap linkelt valaki.
-
milan26
senior tag
válasz
ígyvanferi #26450 üzenetére
Saphira nem biztos, abban a hitben voltam, hogy androidos, bocsánat. Lehet nem àrtana ebben az esetben egy tv box.
-
dropi
senior tag
válasz
ígyvanferi #26450 üzenetére
Próbáld ki a plexet vagy az Emby-t, bár nem tudom, hogy azok vannak-e Saphin.Az nekem megoldotta az ilyen kérdést. Ha kábelen is csatlakozik, akkor a wifi felesleges, azt kapcsold le.
-
tutis
őstag
srácok, van már megoldás a HDR tartalom + KODI szín megjelenítésére? (HDR tartalomnál fakóbb a szín mint a nem HDR-nél)
-
ígyvanferi
addikt
válasz
milan26 #26444 üzenetére
Kábelen is csatlakozik a routerhez. Bár abban most nem vagyok biztos, hogy is van, ha mindkét módon csatlakozik, automatán választja a kábelt, nekem kell állítanom valami preferenciát vagy hogy? Ez majd ellenőrzöm, még az is elképzelhető, hogy a kábel ellenére a wifit használja. (Mindig ilyenkor jut eszembe ezzel foglalkozni, amikor nem vagyok a tévé közelében.
)
Biztos, hogy rá tudok aplikálni ilyen 3rd party lejátszókat a saphi os-re? Abban a hitben voltam, hogy ez nem lehetséges, szerintem még egy gyors próbát tettem is az elején a letöltésre. De lehet csak hamar feladtam. Ha ez nem járható, és a kábeles csatlakozás is ok, akkor gondolom marad valami extra eszköz csatlakoztatása és azon történő filmlejátszás, ugye? -
BeeNiTTo
tag
Sziasztok
65pus7805 tv hez lehet venni okostávirányitót???
Kb 2 hete van meg a tv de nagyon nem jön be a gyárija jobb lenne valami kisseb kezreesőbbNeten vannak ilyen univerzalis okostávirányitók használ esetleg valaki ilyesmit? Működnek ezek rendesen?
-
apeelme
addikt
válasz
ígyvanferi #26439 üzenetére
Ezzel én is a napokban szembesültem, valószínűleg mivel a 4K tartalom lejátszásához elég nagy sávszélesség kell (akár 50-60Mb/s) így nem bírja a HDD és/vagy a hálózat kiszolgálni.
-
milan26
senior tag
válasz
ígyvanferi #26439 üzenetére
TV kábelen van, vagy wifin? Lehet csak a wifi vevő nem bírja a strapát, kábelen nem akadozna.
Esetleg megpróbálhatod más lejátszóval a tévén. Próbáld ki a Kodit vagy a VLC-t.
-
kezdő
senior tag
Sziasztok!
OLED803 kapcsán nézegettem a Philips oldalát és elvileg ma jött ki frissítés (honlapon még nincs fent csak a leírás)
Software history Android O
Philips 2K19 9104 range
Philips 2K18 73x3/7503/7803/8303/8503/8x3/9x3 ranges
Philips 2K17 6412/6482/7002/7502/8102/8602/9002 ranges
TPM171E _ 107.001.136.003 – Date: 2020/12/07
- Android Oreo 8.0.0 based software
- Fix for UHD playback on specific VOD services
- Improvements for network setup
- Fix for clock time in EPG grid
- Improvements for system stability -
ígyvanferi
addikt
Mivel az első hsz. ezeréves és google fordítós, inkább kérdezek (illetve nem is feltétlen tévé specifikus a gond).
Adott egy philips 50pus7805, én meg még csak ismerkedek úgy általában is az okostévé jelenséggel. Nincs még semmi médialejátszó, NAS, egyéb okosság hozzákötve, egyedül a számítógéppel van kapcsolatban a routeren (típusát nem tudom, mezei, telekomtól kapott, ha lényeges információ, akkor délután meg tudom nézni) keresztül. Gépen bekapcsolom a médiatartalmak megosztását, és így le tudom a tévén játszani a c meghajtón tárolt videókat. Gondoltam ha már 4K tévé, akkor küldjünk rá 4K anyagot, na most ami filmekkel próbálkoztam - amellett hogy a kép gyönyörű -, azoknak akadozik a lejátszása. Statikus jelenetnél nem vagy nem annyira, de dinamikusabb képi tartalomnál már élvezhetetlen. Először is ez miért van, másrészt mit kell tennem/beszereznem, hogy kiküszöbölhessen a problémát? Gondolom ilyenkor a tévé próbálja meg lejátszani/átkódolni/mittomén az anyagot, amivel nem tud vagy legalábbis csak ennyire tud megbírkózni. -
Hyder11
csendes tag
Sziasztok! Van egy 1éves 43pus7304-em. Arra lettem figyelmes hogy egy érdekes, halk ciripelő/sípoló hangot ad. Elég jó a fülem, nagyon halk, a feleségem nem is hallja. Ha kihúzom, megszűnik. Ha visza dugom pár napig megint nem hallani. Illetve mostanában mintha elvesztené a képfrissítési ütemét (na ez szakszerű volt), bekapcs után 10-15percig mintha villogna a kép kb 25-30Hz en. Szerintetek mi okozhatja ezeket?
-
Kroni1
veterán
válasz
Alarikman #26430 üzenetére
Való igaz, hogy a kezdeti 480p helyett nem sokkal késóbb már nézhető minőségű lett a kép de a 4k még mindig nem 4k, hanem tartalomtól függően is max csak fhd, azonban előfizetéstől vagy tévétől függően nem feltétlenül észrevehető a különbség. Az infó gombbal (ha van ilyen a távirányitón) meg tudod nézni hogy a 4K valóban annyi-e, nálam most csak 5.53Mbps és 1080 a kép, de őszintén szólva én se nagyon veszem észre a különbséget, hogy ez most FHD vagy 4k..
-
TIT
veterán
válasz
eddietwist #26424 üzenetére
000.007.070.000 ZIPfájl,827.5 MB
2018. szeptember 10.
Philips.hu-n ez van.
Ha többször restartol akkor úgy jártál mint én alaplaphiba.
Nálam már 35-nél tart kb.2 perc. -
wep
tag
válasz
eddietwist #26424 üzenetére
Szia, elvileg 2019.11.29 az utolsó Firmware kiadási dátuma
-
eddietwist
friss újonc
Sziasztok!
Azzal a problémával küzdök, hogy az 55PFT6550/12 típusú tv-m meglehetősen szarul működik. Létezik, hogy 2018-óta nincs hozzá szoftver frissítés? Ha ez létezik, akkor egyáltalán lesz?
HBO GO-t egyáltalán nem tudom a telefonomról (iphone), sem az ipademről a képernyőre tenni, nagy nehezen frissítettem a castot, így már a telefon legalább megtalálja a tv-t, de kapcsolódási hibával szembesülök minden próbálkozásnál. Nem vagyok egy tv rajongó, anno megvettem, mert tetszett, de azzal kell szembesülnöm évek óta, hogy ami itt kínszenvedés, az más típusokon alanyi jogon jár. Létezik ez? Kezdve, hogy németországot kell beállítanom, hogy legyenek digitális csatornák, folyamatos nehézségekbe ütközöm. Bekapcsolásnál tíz alkalomból háromszor, négyszer megakadunk, a philips jel alul világít, a stadby led villog, a kép sötét és kb. öt perc múlva talán bekapcsol. Van erre valami orvosság a türelmen kívül, mert az sajnos fogytán, vagy jön az, amit nem szerettem volta, hogy vegyek egy samsungot, amiben nem találok semmi különlegest, viszont működik?
Köszönöm! -
venom8888
őstag
Philips 58PUS7805
Sziasztok, errol a TV rol tudtok valamit mondani nekem? Nezegetem, motion blur-el van baj, vagy barmi massal?
-
dudrob
tag
Én tök meg vagyok elégedve az 50pus7805-el, tudom buta, rákötöttem laptopom, így okos lett. Ennyi. A kép a lényeg, a többi másodlagos. Meg hogy VA legyen, ha nem Sony..
-
Digitalis
senior tag
Köszi, próbáltam de nem megy. A hálózat az ( nfs, smb ) ok. Az volna jó, ha például a total-commanderből lehetne látni a TV-re dugott vinyót. Találkoztam már olyan magasabb bitrátájú dv-al, ami megfekteti a hálózatot (pufferel) közvetlen a tévére rádugva meg teljesen jól megy.
-
Digitalis
senior tag
Ha SSD-t dugok a TV_USB3 portra, akkor az hálózaton keresztül elérhető? TV-box-ról, PC-ről szeretnék oda másolni nagyobb kaliberű, dolby vision filmeket. (Erősebb DV anyagoknál néha jól jön a közvetlen usb3_SSD kapcsolat)
-
rainman72
nagyúr
Tudom hogy jó ár/értéket képvisel,igaz inkább a 130ezres árán!
Viszont van ambis 58PUS7805 tv ami szintén jó 170ért.
Örülök hogy megoldódott a problemad és a kezdeti nehézségek után se küldted vissza.
Más márkával se 1szerübb sztem
Ez a model pedig a lenézett Saphi rendszerrel együtt is egy nagyon jó kis tv az áráért.
Köszi a dicséret -
anrab
addikt
Játszom le a dolby vision és atmos filmeket /netflix/de csak a vision értesítés jelenik meg minden filmnél. Az atmos nem.
Tudja valaki hogy miért van ez?
A menüben az értesítés be van kapcsolva.
Köszi. -
-
rainman72
nagyúr
Nem érdekel mit képzelsz rólam!
Ha vétek a fórum írott szabálya ellen,szólj, amúgy nem vagyok kiváncsi senki kiokatatására,ez az egész élet erről szól mire megöregszel,és már kezd kínosan idegesítővé válni!
Vagy javíts ki ha ordas baromságot írok,de elegem lett a hasonló észrevételekből itt!
A témával kéne foglalkozni,én itt vagyok egész nap,próbálok segíteni amiben tudok,de sokan csak benéznek ide,és beírják az "észrevételeiket"
mint példáúl te akinek nem tetszenek a felkíáltó jelek,sajnálom,nézz más fele! -
-
kisbalazs83
aktív tag
Nem rizikós. 14nap elállási jog ilyenkor is megillet EU-ban, ha valami nem tetszik rajta. Nem kiállított darab volt, hanem visszaküldött. 74 óra volt csak benne. Szerintem a SAPHI nem tetszett valakinek. Egyébként ebben is reménykedtem, mert volt már itthon egy 55PUS6704 amin ugyanaz a szoftver fut. Volt, hogy nagyon belassult és teljes áramtalanítás után jött csak helyre. Azóta jött pár frissítés és már nincs ez. Így lett egy hibátlan oled tévém garival 260ért. Ha használtan veszel magánszemélytől, úgy, hogy van rá még gyári, vagy biztosítós gari, akkor meg alaposan átnézed, mielőtt megvennéd. Van aki azért adja el a még garis és amúgy hibátlan tévéjét, mert pl 55ről 65re váltana.
-
rainman72
nagyúr
Külön vannak szedve [link]
Volt itt már idén 65C9 is 409ezerért!
Ki lehet fogni jó árat!
Bontottnak van jelölve,mert kipróbálják eladás előtt!
Ezért nem 24hónap gyári gari van hanem 18hónap kellékszavatosság!
Ugyan úgy javitják ha problema van!
Van akit ez elrettent
Engem nem!
Változó a felhozatal elég sűrün változik a készlet,de az árakat is mozgatják!
Még mindig jobb mint egyes webshoppokban az 1 éves garis outlet tvk! -
Alien!
senior tag
Némi jó hír, hogy sikerült megoldást találni a 2017/2018-as széria Netflix problémájára!
Ha minden igaz jövőhéten érkezik egy frissítés formájában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest