Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kender23
aktív tag
Ja igen kérdés
400 nit elég lesz a HDR10+ tartalmakhoz?
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Kender23
aktív tag
válasz Ticimitsu #24598 üzenetére
Én Samsung tv-t akartam venni, de amiket olvasok a Samsung Lcd és Led tvk topicban, az egészen hihetetlen. Az idei 2020 Q60-70 szeriához nem, hogy hozzátattek , hanem inkább elvettek. Sokan panaszkodnak erre a szélenkénti kivilágosodásra... Stb. Stb. problémák. Az egyik tag, ez jelenleg a legfrissebb hozzászólás, egy q90t-t vásárolt, ami nem olcsó, olyakat írt, hogy a hajam égnek állt! Én azt mondom, ha az ember kiad 2-350 ezret, akkor talán elvárná, hogy ne legyen kompromisszum, vagy hiba. Ugyanez a helyzet a LG nanocellás tv-kel is, HDR tartalmakban nem erősek az Rtings.com szerint, sőt egyenesen gyengék. Én amikor elkezdtem foglalkozni ezzel a tv témával (mert 7 éve vettem utoljára tv-t, nekem 1 héttel ezelőttig a full hd volt a minden), soha nem gondoltam volna, hogy a Philips mellett fogom letenni a voksom...
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Ticimitsu
csendes tag
Értem, és esetleg tudtok segíteni abban, hogy jobb e Philips 8 modellek mint a jelenlegi Samsung tu8502 tvm, mert mozgásmegjelnítésben mind kettő 50-60ghz ahogy nézem, de Samsungal vannak bevilágítási, problémáim szóval lehet valahogy túladok rajta.
Fontos az 43 inch méretben lenne fontos, és akinek van Philips 8 idei modell meghallgatom véleményét mert eddig távol állt tőlem a márka nem igen ismerem 😁
Eddig LG volt, azt is néztem idei UN modelt de félek a fejemben hitt nagy márkák(LG,Samsung) kicsit ebben az ársávban 43 inchben finoman mondva sza...[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Ticimitsu #24595 üzenetére
8505 Philipsnek három változata van. A Philips 8555 króm talp és QWERTY a távirányító. A Philips 8545 sorozat csak egy króm talp. A Philips 8535 sorozat csak egy QWERTY távvezérlő.
^^ Web-ről másoltam ^^
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Ticimitsu
csendes tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne a Philips 8505
Philips 8545
Philips 8535
Van bármely teljesítmény különbség?
Vagy miben különböznek egymástól? -
-
Digitalis
senior tag
válasz Kender23 #24589 üzenetére
PUS8505 & HDR10+ 2160p, minden ok.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
blakey
titán
válasz Kender23 #24589 üzenetére
Ha HDR10+ képes az eszköz akkor nem lesz gond, ha nem ismeri a formátumot de HDR10-et igen akkor az utóbbiban jeleníti meg.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kender23
aktív tag
Egy Pus8505 tv-t ugye Dolby Vision-ra terveztek , ugye "virágbolti" filmeket vagy lejátsza vagy nem , de mi a helyzet a HDR10+ 4k tartalmakkal? Azokat színhelyenes játsza le , nincs velük gond?
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
MM-be jó áron van most a PHILIPS 55 PUS 7805/12 4K
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
blakey
titán
válasz nightmare13 #24583 üzenetére
Van olyan is, hogy + garancia, el kell olvasni, tehát van a biztosítás és van olyan is, hogy az üzlet és a biztosító által nyújtott + garancia amit a készülék gyártója is jóváhagy. Én is vettem ilyet. Tehát nem gyártói garancia hanem a gyártó közreműködésével, a bolt és a biztosító által nyújtott garancia. Természetesen mindig érdemes elolvasni, hogy mit is veszünk, mert van biztosítás is ami ugye nem garancia.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nightmare13
őstag
válasz Bogyi007 #24582 üzenetére
Ne hívjuk garanciának, ez egy sima biztosítási termék, el kell olvasni hozzá a papírokat, mert vannak megkötések is (pl csak az amortizációval csökkentett érték x %-t fizetik, etc, etc).
Persze, én is vettem, de nem ugyanazt nyújtja a biztosítás, mint a gyári jótállás.WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
Bogyi007
veterán
válasz bsanya #24581 üzenetére
Ha a Philips-nél nem is de a forgalmazóknál igen, én az Auchanban vettem az 50PUS6504-et és vettem hozzá +2 év készülék biztosítást, de a MM-nál is vehetsz hozzájuk akár +3 ev garanciát.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
bsanya
aktív tag
Hallottatok már olyat, hogy a Philipsnél lehet garancia kiterjesztést vásárolni az új tévéhez? Hiába kérdezem őket, nem válaszolnak...
Xiaomi Mi 11i
-
Kroni1
veterán
Na most két tévé került a látókörömbe amiket el tudnék hozni használtan ismerőstől: Az egyik egy 55PUS6561-es, a másik egy 55PUS8303-as. Nehéz döntés, összehasonlítva a kettőt nyilván tudom, hogy a 8303 sokkal jobb tévé, jobb képpel és hanggal úgyhogy az az ajánlottabb. Csak azt nem tudom, hogy megéri-e a másfélszeres árat, bár szerintem igen. Mondhatni azon dilemmázok, hogy vegyek egy 2-3 évvel ezelőtti nagyon jó tévét 120e körül, vagy vegyek egy 2-3 évvel ezelőtti csúcskat tévét 180e körüli áron?!
Úgy érzem win-win szitu, mert egyik jobb mint a másik, de még alszom rá egyet!
[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Felvettem a kapcsolatot a Philips márkaszervízzel az 55pus7304 HDR problémájával kapcsolatosan. Küldtek egy fájlt aminek segítségével a háttérben logolhattam a hibát amit tapasztaltam (elő kellett hoznom újra a tévével a jelenséget). Ha már megcsináltam kitértem a nemrég említett Dolby Vision anomáliára is, majd visszaküldtem a fájlokat emailben. Elvileg küldik a fejlesztőknek, tehát folyt. köv.
A HDR megjelenítésre visszatérve itt van 3 fotó a problémáról (mind a 3 kép ugyanazokkal a beállításokkal készült):
az első belső EMBY lejátszóval van (pocsék és fakó, használhatatlan)
a második külső lejátszóval s905x box (sokkal jobb, van mélysége, de csúnya a bőrszín pl)
a harmadik külső lejátszóval van miután a (belső) Netflixben elindítottam egy Dolby Vision filmet (van mélység, színek is megérkeztek, sztem így kell/kéne kinéznie).
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Kender23 #24575 üzenetére
nC torrent, 2160p remux ...
[ Szerkesztve ]
-
Kender23
aktív tag
válasz Digitalis #24574 üzenetére
Ne haragudj meg rám, szerintem bennem van a hiba, de mi a fene az a "magos virágbolti film"? Sima Sd - HD vagy mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Kender23 #24572 üzenetére
Kb. 8-10, DV_Atmos tech demot megnéztem, azokat mindet álleejtősen, hibátlanul lejátszotta. Magos virágbolti filmek közül (5db) még egyet sem jelenített meg színhelyesen. Normál HDR és DV-HDR között, óriási a különbség. Kb. mint az SDR_HDR között. Még LCD-n is.
-
Kender23
aktív tag
Egyébként a PUS 7es és 8as széria megbírkózik a Dolby Vision-nal?
-
Kender23
aktív tag
Köszönöm.
Igazából teljesen szemből fogjuk nézni , szóval nem kell , hogy forgatható legyen a konzol. Hát nem volt egyszerű a döntés , mint írtam én utoljára 7 éve vettem tv-t és nem is foglalkoztam ezzel a témával, annyit tudtam, hogy létezik 4k és kész Alaposan utána kellett járni a témának... Egyébként naivan azt hittem , hogy ha ember vesz 2-300-ért egy tv-t, akkor ott tuti nincs kompromisszum. Erre kiderül, hogy például a mostani 2020 samu q60-70 szériák rosszak lettek. LG nanocelás tv sem győzött meg. De viszont ezek a 7-8 szériás Philipsek bitang jóknak tűnnek a tesztek után , amiket néztem vagy olvastam és az áruk is kedvezőbb.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz Kroni1 #24554 üzenetére
Én tavaly februárban teljesen véletlenül találtam rá MM-ban az 55PUS7502-re. Tévét mentünk venni, volt pár kiszemelt, hogy majd megnézem élőben (Philips 7363, Sony, Pana), és ott a polcon láttam meg ezt. Mivel erősen kifutó modell volt, az utolsó darab volt a polcon lévő, de a specifikációja meggyőzött. Nyilván elég sokat ment már az áruházban, de vettem hozzá +3 év biztosítást, és így jött ki annyira, mint amennyi a 7363 lett volna biztosítás nélkül (186 ezer). Azt kell mondjam, eddig nem bántam meg a vásárlást.
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy mit szeretnél hallani, de jelenleg van Mi Box S, Khadas Vim3 Pro/L, X96 Air CoreELEC-el, Apple TV 4K.
-
Digitalis
senior tag
válasz Kender23 #24562 üzenetére
Kézikönyvben ez van:
65PUS85x5VESA MIS-F 400x200, M6 (min.: 12mm, max.:16mm)
-
Kroni1
veterán
válasz Kender23 #24562 üzenetére
gratula a tévéhez! Én végigjártam a leggagyibb tartótól a minőségmustrát, tapasztalatból mondom érdemes jót venni! Minimum egy Stell 3610 tipust ajánlok, ha lesz néha forgatva oldalra akkor fokozottan ajánlott az ilyen kétkaros. Az egykaros ahogy mozgatod kitér a vizszintesből, nem ajánlom. Néha lehet kapni az aldiban a stell-hez hasonló 2karosat 9000Ft körül, az is elmegy, minőségben szerintem már az is vállalható.
-
Kender23
aktív tag
Szeretném megköszönni a fórumozók segítségét, a kiszemelt végül ez lett: Philips 65PUS8505/12 4K ULTRA HD LED TV
Falra kerülne, milyen fali konzolt vegyek hozzá? Szabványméret?
HAMA DÖNTHETŐ FALITARTÓ 400 × 400 MM
Ez is megfelel?
-
wayne1
senior tag
A link az 55PUS7304-hez jó!
1. Töltse le a szoftvertHelyezzen egy üres USB2.0 flash meghajtót (4 GB - 32 GB) a számítógépbe. Formázza az USB flash meghajtót FAT vagy FAT32 formátumra (kattintson jobb egérgombbal> „Formázás”).Az NTSF és az exFAT nem fog működni.Használjon USB2.0 flash meghajtót. Az USB3.0 meghajtók nem működnek.Nyissa meg a következő linket: https://app.box.com/s/zp8hrhqrdmfphp9zxoy5x6jseobn3gus A szoftver PC-re történő letöltéséhez nyomja meg a kék „Letöltés” gombot.Bontsa ki a letöltött ZIP fájlt, és másolja az összes fájlt az USB flash meghajtó gyökér (fő) mappájába.
2. Húzza ki a TV tápkábelét, és húzza ki a külső eszközöket
Amíg a TV be van kapcsolva, húzza ki a TV fő tápkábelét.Húzza ki az összes tartozékot és eszközt a TV-ből. Ez magában foglal egy CAM modult, ha van ilyen. A külső eszközök leválasztásával elkerülhetők az esetleges interferenciák.3. Indítsa el a kényszerített frissítési eljárást
A TV kikapcsolt állapotában helyezze az USB flash meghajtót a TV USB portjába. Kérjük, használjon USB 2.0 (belül fekete) portot. Ne használjon egyetlen USB 3.0 portot sem (belül kék).Csatlakoztassa újra a tápkábelt. Ez elindítja a frissítést.Néhány másodpercre megjelenik a „Szoftver frissítése folyamatban ...” üzenet.Megjegyzés: Ha a frissítés nem indul el automatikusan, akkor előfordulhat, hogy az USB-meghajtó hibásan van formázva, vagy az USB flash meghajtó szokatlanul sokáig tart, amíg a TV felismeri. Ebben az esetben próbálkozzon egy másik USB flash meghajtóval.Várjon kb. 20 perc a szoftver feltöltésére a TV-re. Ne szakítsa meg a folyamatot a TV vagy a távirányító gombjainak megnyomásával. A telepítés sikeres befejezése után a TV automatikusan újraindul.4. Válassza le az USB flash meghajtót a TV-ről
Amikor a TV-készülék ismét normál TV-módra indult, vegye ki az USB-meghajtót a TV-készülék USB-portjából, és törölje a frissítési fájlokat.5. Helyezze vissza a TV-t
Nyomja meg a távirányító „Beállítások / Menü” gombját, görgessen lefelé, és válassza ki:[Gyakori beállítások] *> [Minden beállítás]> [Általános beállítások]> [A TV újratelepítése], és nyomja meg az „OK” gombot a távirányítón.
* Csak néhány modellnélMegjegyzés: A TV újratelepítése törli az összes TV-beállítást / HDD-felvételt és elindítja az első telepítési folyamatot.
[ Szerkesztve ]
-
wayne1
senior tag
Na közben felhívtam a Philips TV ügyfélszolgálatát (bekapcsol magától a tévé, felső részen TV nézés esetén elcsúszik egy sor) Már az automata is tört magyarsággal beszélt, aztán felvette a telefont Olga. Kedves volt és segítőkész, bár szegény szintén nagyon törte a magyart. Ez látszik az e-mailben is amit küldött utána (Tárgy : bekapcoll magátol. képernöhiba )
Küldött egy leírást, hogy csináljak egy eröltetett frissítést a tévén. Ezt ma ki is próbálom és majd megírom, hogy milyen lett.
A tévén most TPM191E_R.101.001.079.005 van amit küldött az pedig TPM191E_R.001.004.100.000 számú. -
blakey
titán
-
Kroni1
veterán
válasz Alien! #24540 üzenetére
Köszi a tippet, akkor nézegetem ezeket is a HA-n, Jófogáson, stb. Az eddigi listát (6561 és 7502 körüli 100Hz modellek) kibővítem vele, de sajnos ritkán adnak el ezekből a jó kis típusokból. (és sajnos a jófogásnak is elég ratyi a keresője, és nagyon rosszul dobja ki a találatokat.) Asszem hónapokig fogok várni egy jó ajánlatra, de addig kihúzom a kb 15 éves, 32" HD Ready samsung-al..
-
blakey
titán
válasz Kroni1 #24550 üzenetére
a Netflix csak Vision-el dolgozik?! - Dolby Vision, HDR10
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Mezcal #24542 üzenetére
Persze én sem mondom, hogy kamu a Dolby vision, hisz én is annak örülnék ha lenne olyan tévé ami azt is tudja a 100Hz mellett 43-49" méretben. Csak annyit mondtam, hogy nekem a 100Hz valahogy többet dob az élményen mint a Vision. Egy "sima" tévéhez képest biztos ég és föld a Vision képminősége, de a 6561-es az nem egy gyenge panel, mikor megvettük édesanyámnak, és az első 4K anyagokat néztük el voltunk ájulva, hogy kb. olyan mint a 3D tévénk, csak szemüveg nélkül. Eszméletlen mélysége van a képnek már azon is, mintha a szobánkban történne amit látunk.
Egy dolgot viszont nem tudok, mert ezt nem csekkoltam: a Netflix csak Vision-el dolgozik?! Mert a 6561-es tudja a HDR+, HDR10, HDR10+ szabványokat, csak a Visiont nem. Tehát ha nincs Vision támogatás, akkor netflix-en nincs HDR, vagy esetleg ezeket a szabványokat is támogatja?!
[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
picit másfelől kell megközelíteni a kérdést 350 nittel, 8 bit+frc-s panellel nem fogsz látni igazi HDR-t legalább is olyan formában amibe szánták. Ugyanazon a tévén kell nézni a film HDR-es és SDR-es változatát. A Philipsek nagyon jók képjavításban, és pl az elején úgy mutogattam a YT 4K HDR demókat, hogy igazából SDR-ben futottak, mert a 8303 YT kliense kezdetben nem támogatta a HDR-t és mindenkinek tetszett...
De az is elgondolkodtató, hogy a Philips saját demóklippje ami be van építve (és futkorászik a médiában nonstop) az sem HDR videó, hanem egy sima 4K.
Nekem a pu7304 egy fullhd-s 7008k-t váltott (ami tönkrement sajnos), az utóbbi felsőkategória volt a maga idejében, és szerintem szebb képe volt mint a mostaninak. Annó megküldtem pár HDR filmmel PC-ről, madvr féle tonemapping-gel, meglepő volt a végeredmény! -
Bogyi007
veterán
Ezt én is megerősítem. Én a Drive To Survive (Formula 1 sorozat) két évadát néztem meg és azok is szemmel láthatóan már egy VA paneles, szintén 6504-es "kamu* HDR és Vision támogatások tévén sokkal szebbek mint egy mezei 4K tévén (azon a korábban említett Hitachi-50HK5601-n. (Párom öccsének az van)
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Godimodi
tag
Sziasztok!
Néhány napja használunk alapvetően elégedetten egy 58PUS7505/12 TVt. A wifivel volna problémám, tegnap este frissítettem a TVt (TPN206E_203.002.076.001 verzióra), azóta viszont nem tud csatlakozni Wifire. Nem talál elérhető hálózatot, illetve a beállításoknál van egy Wifi On/Off rész, ahol rá tudok menni hogy On, de kiválasztani már nem tudom.
Járt már esetleg valaki így? -
Mezcal
addikt
válasz Kroni1 #24538 üzenetére
hát nem láttam igazából semmivel jobbnak azon a Netflixen ugyanazt a filmet dolbyval, mint a 100Hz-es régebbi tévén.
Én láttam, és nekem csak egy 6504-es van. Dolby Vision alatt az Our Planet sorozatban, amikor a sziklákon elterül a Nap fénye, na az sehol nem volt a Vision-mentes tv-n. Az is butaság, hogy ez kamu Vision, meg kamu HDR, rakj mellé egy nem HDR képes tv-t aztán kiüti a szemed a különbség.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Kroni1
veterán
válasz Alien! #24537 üzenetére
igen, van a családban egy pus7303 es hát nem láttam igazából semmivel jobbnak azon a Netflixen ugyanazt a filmet dolbyval, mint a 100Hz-es régebbi tévén. Viszont a 100Hz hiányát egyertelmüen eszreveszem. Lehet nekem valóban egy régebbi generációs lesz a befutó a hálóba, aztán jövőre meg jöhet a nappaliba egy oled majd.
[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
válasz Kroni1 #24531 üzenetére
Részemről én is sajnálom, hogy a Philips dobta a 100hz-et a középkategóriában, azért komoly látványkülönbség van egy 60hz-eshez képest, igaz az utóbbi is meglepően szép és folyamatos ennél a márkánál. Azt meg, hogy fontosabb egy Dolby Vision támogatás ebben a szegmensben azt megkérdőjelezném, ezek a kategóriájú tévék kis túlzással alkalmatlanok a valódi előnyét megmutatni.
-
Kroni1
veterán
válasz Mezcal #24533 üzenetére
Értem, köszi a véleményt! A legjobb nyilván a 100Hz és a Vision lenne egy tévében, de az manapság már az OLED-ek terepe.. (kicsit sajnálom hogy a kiállított 55OLED803-at nem vettem meg a MM-ben 291-ért mikor láttam ott annak idején, de nem volt annyim rá, és most sincs..)
Nekem amugy sokkal pihentetőbb a szememnek a 100Hz valahogy, nem tudom miért. Majd nézegetem mi lesz elérhető használtban jó áron esetleg, és ha jön valami jó ajánlat akkor az lesz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mezcal
addikt
válasz Kroni1 #24531 üzenetére
Nekem volt 100Hz-es Philipsem, de az még a HDR-mentes verzió volt. Nekem nem hiányzik a 100Hz (persze jobb lenne, ha lenne) a 4K60 csodálatos így is Netflixen vagy PS4-en. Ha meg Netflixezel, akkor a Dolby Vision fontosabb.
[ Szerkesztve ]
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Kender23
aktív tag
válasz rainman72 #24530 üzenetére
Még egy utolsó kérdés
Olvastam több helyen, hogy ezek a va panelek hajlamosak a tv szélénél, mikor mondjuk sötét rész van egy filmnél, "kivilágosodni".
Philips 7-es szériánál előfordul ilyen? Valaki tapasztalt ilyet itt a fórumon?Azt tudom, hogy a Q-lednél erre minimális vagy egyáltalán nincs esély.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Van köztünk olyan aki használ/használt valódi 100/120Hz-es képfrissítésű tévét?! Édesanyámnak van egy kb. 3 éves 49PUS6561-es tévéje ami ilyen, és brutális, hogy mennyire folyamatos képe van, nekem nagyon bejön, sokkal jobb élményt ad szerintem, mint a saját IPS kijelzős LG-m.
Ahogy nézem a jelenlegi kínálatban már nincs 100Hz-es tévéje a philipsnek, de az Ambilight és az Android TV nekem fontos lenne. Ezért azon kattogok, hogy vegyek-e inkább használtan egy ilyesmi PUS65xx sorozatu tévét?! A hálóba kéne, tehát méretre elég is lenne a 49". Vagy inkább maradjak az eredeti tervnél, és legyen egy PUS7304? Nem tudom mi a fontosabb a 100Hz, vagy esetleg valami amit a 7304 tud? (Bár ahogy néztem a specifikációit a Dolby Vision és HDR10+ ami a 7304 előnye, a régebbi 100Hz-es csak HDR Plus és HDR10-et tud, viszont papíron annak meg a kontasztja és fényereje is jobb elvileg...)
Bárkinek van tapasztalata, tanácsa, előre is köszönök minden észrevételt! -
rainman72
nagyúr
Nem emlékszem hogy mondtam volna vkinek konkrétan h jobb a Philips mint a q60!
Az csak egy megjegyzés volt a hozzászólótól!
Csak a Philips tvi-ről irtam véleményt!
Viszont a 8505 kb 20-30ezer felárat talán ér,mert újabb model és elvileg jobb panel![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Yerix
tag
Téves post. Törölhető.
[ Szerkesztve ]
-
Nor23
csendes tag
válasz rainman72 #24511 üzenetére
Értem, köszönöm. Igazából "ugrálni" nem nagyon tudok, mivel a Telekomtól tudok kihozni egy tv-t 2 hét múlva.
Szóval akkor szerinted inkább egy:
Philips 65PUS7304 Ultra slim 4K Ambilight Android UHD TV
mint egy:
Samsung QE55Q60TAUXXH QLED UHD TV?
Ez az opció is szóba jöhet még:
Philips 65PUS8505/12 4K ULTRA HD LED TV
Majd 80 ezer Ft különbség van a 7304 - 8505 között, megéri megvenni a 8505 modellt?
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz esicyhun #24518 üzenetére
Nekem 58-as van két napja, eddig minden rendben van vele.
Panel mva (innolux), egész jó kontraszttal, feketével. ( Sötétebb helyen használom, ezért is VA) Betekintési szöge is jobb, mint hittem.
Router Wifi ac 867Mbps csatlakozott, BT is könnyedén párosodik különböző eszközökkel, no problem.
DTS Play_Fi is nagy zsuga lesz, szerintem van benne ráció.
Panelen hibát, foltosodást, pixelhibát nem láttam. Tesztkép alatt, teljes világos háttér esetén, a négy sarka egy picit árnyaltabb, normál használat közben ez nem látható, zéró jelentősége van. (egyébként mind ilyen)
Smart részébe bele kell jönni, két óra nyomkodás után már becsukott szemmel megy.
Android, médialejátszó része is teljesen korrekt.Mínusz:
-távvezérlő nem igazán ergonomikus, plusz lehetne világítós. Joy alsó részét rendre mindig félre nyomon.
-DV-k amiket próbáltam, nem voltak színhelyesek, csak zöld lila "pszichedelikus". (valószínűleg nem profile 5 volt, vagy nem tudom)
HDR10+ viszont q-jók.
Szerintem teljesen jó ennyiért ez a TV, abszolút vállalható.
Kalibrált beállítás, ami egész jó alap lehet:
50”, 58”, 70” PUS8505, PUS8535, PUS8555 VA Screen Settings Calibration Picture style: ISF Night Colour: 50 Backlight contrast: 50 Sharpness: 1 to 4 (depending on my various different sources connected to the TV). Brightness: 48 Colour enhancement: off Colour gamut: dependent on input - default to "normal" Colour temperature: Warm Whitepoint 2 point: Red - WP = 90 Green - WP = 85 Blue - WP = 65 Red - BL = 0 Green - BL = -1 Blue - BL= 0 White Point 20 point: 20 point Red offset +4 & 19 point Red offset +4 Other values = 0 Red Hue & Sat = 0 Yellow Hue = -2 Sat = 0 Green Hue = +1 Sat = -2 Cyan Hue = +1 Sat = +1 Blue Hue = 0 Sat = -1 Magenta Hue = 0 Sat = 0 Contrast mode: off HDR Upscaling: off Dynamic contrast: off Video contrast: 100 Light sensor: off Gamma: +2 (personal preference for me). Ultra resolution: on Picture clean options: Noise reduction off, MPEG = Minimum. Motion styles: offAkahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
blakey
titán
Csak azzal a Mi Box-szal más probléma jön elő. Nem vált megfelelően a REC709 és a BT2020 között, tévesen kapcsol át és ez elég sok bosszuságot okoz ha pl. néznél egy filmet Kodiban ami SDR és fps váltásnál szépen BT2020-ra vált minden indok nélkül. Kikapcsolni nem lehet, HDR-SDR vagy SDR-HDR Off nem segít, semmi sem segít, mindenképp átvált. Netflix HDR esetében olyan pacák vannak, hogy ihaj, szerencsére van 3 másik eszköz amin kipróbálhatom és összahasonlíthatom, a többi nem hibázik.
Ha ezeket orvosolják akkor egy egész jó lejátszó lesz.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz allein #24519 üzenetére
Ha csak megjelenitőnek kell akkor jó a Saphi is, ha kellenek az okosságok akkor a droidos a jibb választás. Hogy megér-e.. +60e-t? Jó kérdés. Nem minden esetben.
-
rainman72
nagyúr
válasz esicyhun #24518 üzenetére
Itt a megerősités a VA panelre,amugy a Philipsek 50s méretben ezt kapják! [link]
A te kinézett tv-det a model aliasban taláĺod!
Ezt a zattoo tvt nem ismerem,de ha van app hozza a play áruhazban akkor tvre is lesz sztem[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Gondolkodom ismét egy Philips OLED vásárláson: 754 vs 804. Ezen az oldalon nem látok olyan nagy különbségeket. Saphi vs. Android. Van egy pár kategória ahol a 804 jobb. Az a kérdés, hogy megéri-e a 804 a + 60.000 ft.-ot? Melyik modellt vásárolnátok meg?
Nézegettem a 2020 modelleket is, 805-855-865, ha jól láttam csak dízájnbeli különbségek vannak, árban viszont jóval drágább mondjuk a 804-es modellel szemben. A 805 jelenleg UK-ban 600k. Nem tudom az új 4th gen P5 megéri-e azt a plusz közel 200k-t a 804-es modellel szemben.
Nagyon szeretem az ambilight-ot, de sajnos a Philips Hue Sync doboz nem azt hozta amit vártam. Konzollal összekötve egész jó, de a TV nézést sajnos nem lehet összehozni.
Ezért ismét Philips mellett döntöttem.
[ Szerkesztve ]
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata 50PUS8545 tévével? Szemezgetek vele, 200000 Ft most a Médiában... Androidos, Ambilight, és elvileg VA panel.
A panel típusban meg tudtok erősíteni? Illetve lehet-e elkalmazást mondjuk pendrájvról feltelepíteni? Zattoo TV előfizum van, ezt is szeretném rajta használni. -
Voice24
őstag
Hali!
Olvasom itt a hozzászólásokat az új kép-a-képben funkcióról. Ezek szerint ez szoftveresen simán megoldható? 2018-as, 2017-es szériákhoz vajon várható ugyanez? -
dropi
aktív tag
válasz NoMagix #24512 üzenetére
Na, nekem két hdmi forrásom van a Voda meg az Xbox Akkor nekem már végleg ilyen marad? Vagy vegyek egy Mi Boxot, hogy tudjak tévét nézni? (Vagyis az van a hálóban, de macerás lenne hurcolni mindig)
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
rainman72
nagyúr
válasz Kender23 #24507 üzenetére
Mind2 tipus "érdemes"kat.
A 65s IPS az 58s meg VA panel
Itt az kell eldönteni neked melyik a megfelelőbb!
65be jó model még a tavalyi PUS6704
vagy az idei 65PUS7805
Ha nem kell az android és az appok köztük az HBO GO,akkor ezek a saját op.rendszeres tvk is nagyon jók!Saját rendszere a Saphi![ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
Igen, már akartam is írni!
Csak a tv-nél van, nálam megoldás az, hogy átkapcsolok HDMI forrásra, pl. a médialejatszómra, majd vissza tévére és utána jó lesz a kép!
Azt még nem néztem, ha tv-ről kikapcsolva, amikor jó a kép utána tv-t indítom, hogy milyen a kép!
Xbox után az 1-es HDMI-ről biztos hogy nem jó a kép![ Szerkesztve ]
-
-
dropi
aktív tag
Amúgy frissítés óta tapasztal valaki olyat rajtam kívül a 7304-en, hogy a felső egy centiben csúszik a kép (kb 1 mp-et)? Mediacarddal is meg set top box-szal is, de csak tévénézéskor, és rohadtul idegesítő.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Kender23
aktív tag
Elolvastam pár tesztet, megnéztem pár teszt videót, hát mit ne mondjak, eléggé tetszetős egy darab ez a Philips 65PUS7304 Ultra slim 4K Ambilight.
... és én még Samsung Q60 127cm akartam venni.
-
Kender23
aktív tag
Sziasztok , én is tv vásárlás előtt állok, nézegettem a Philipset is .
Van valakinek erről a 2 modellről tapasztalata ?
Érdemes megvenni valamelyiket?Philips 65PUS7304 Ultra slim 4K Ambilight Android UHD TV
Philips 58PUS8505/12 4K ULTRA HD LED TVMost annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- LG ( OLED65B36LA) 165CM 4K EVO SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest