Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuja1
aktív tag
válasz
trialboy
üzenetére
mi az hogy nem tuningos???
olyan nincs

csak vigyázni kell a beállításokra mert ha olyan opció marad bekapcsolva, akkor instabil lesz a rendszer.
PL: PAT,(MSI-nél MAT) le vele ha tuningolsz
Spread spectrum le vele ha tuningolszén a ramokat vissza állítottam 266 ra és mire felvittem az FSB-t 263ra addigra már felmásztak 350Mhzre.(antituning samu ramok 415Mhznél nem visznek többet)
plusz a ramoknak se ártott a 2.5 helyett 2.6 V
és a cpu Vcore 1,45V
tuning előtt érdemes az alaplap doksiját átnyálazni mert lehet egy-egy beállításon sok múlik.

-
Tuja1
aktív tag
válasz
trialboy
üzenetére
most vettem egy komplett, zalman (ZM-WB2 ) vizesblokkot alig használtan,minden tartozékával: 2k volt
egy akvárium szivattyú hailea HX-2000A 1méteres szállító magasság, 650 L/óra 2700 Ftés most egy 10 liter vízzel játszom vele
(diszperzites vödör)a 3m csővel együtt volt 5200Ft az egész

ha kitapasztalom mennyi víz kell hozzá csinálok neki dekoratívabb tartályt.
-
HIJ
őstag
válasz
trialboy
üzenetére
A 3dmark cpu tesztjét nem ismerem, de az nagy baj lenne ha alapórajelen kifagyna. Akkor ott valami más baj van. Még mindig az Orthost, ill. a Prime -ot tudom ajánlani erre a célra... Ezeknek a hibátlan futása min. 4 órán keresztül, már 99,9%-ban garantálja a CPU stabilitást.
HIJ
-
Qkackca
őstag
válasz
trialboy
üzenetére
Nem, nem alaplapfüggő a pci/pci-ex sebesség, de érdekes mindenesetre a bibi.
Olyan előfordulhat, hogy bizonyos fsb esetén ha nem rögzíted a pci busz (meg a többi) sebességét akkor nem látja a vinyót.Próbáld meg úgy is hogy rögzíted a pci/pci-ex sebességét de alapon tuning nélkül. Ha megy aztán újra nézheted feljebb is.
-
Qkackca
őstag
válasz
trialboy
üzenetére
2.6V-on nem kell venti, csak akkor ha megfogod és melegnek érzed, az csak nagyobb feszen célszerű.
Nemtom meddig lehet húzni eseteleg ha tudnád milyen chip van rajta, akkor talán.
Az a hibaüzenet azt mondja hogy nem találja a vinyódat...
Fixáltad a pci és a pci-express frekit 33/100-on? Sata vinyón van a rendszer? -
Qkackca
őstag
válasz
trialboy
üzenetére
Ok, így már stimmel. Azt a 15-öt még mindig sokallom, nem tudod lejjebb venni, mondjuk 8 körülre? A ramnak adhatsz nyugodtan 2,6V-ot, ha többet akarsz akkor nézd meg magán a ramon van-e vmi matrica amire rá van írva mennyit kér, aztán pedig figyeld melegszik-e ha eljutsz 2.7-2.8V-ig akkor már egy ventit is odarakhatsz.
A hűtéssel pedig teljes terhelés esetén maradj 70 fok alatt.
Azt megnézheted, hogy a proci meddig megy el ezzel a feszültséggel, akkor nem kéne melegednie jobban mint most. -
Qkackca
őstag
válasz
trialboy
üzenetére
Milyen alaplapod és ramod van, ill milyen időzítésen használod?
Egy lépésnyit emelhetsz a feszen, ha nem lenne elég akkor még egyet.Most nekem is 15x214-en megy a gép, de én 1.41V-ot adok neki, így ha keveslem a sebességet kicsit, akkor a win alatt emelem 15x240-re, majd ha végzek vissza veszem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nemcsak a crossfire miatt, hanem a bios, meg a lap alkatrészei miatt.