- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Helyesen jó eséllyel semmivel, de a legközelebb az igazsághoz talán egy olyan programmal jársz, amilyenek általában az alaplaphoz adott cd-ken szoktak lenni, mivel ezek BIOSból olvasnak ki közvetlen(Asusnál pl. AsusPCProbe). Vagy esetleg a Speedfan is jó, ami szintén(amennyire jól tudom) BIOS-ból olvas.
-
BlacKSouL
addikt
Egyrészt amíg a BIOS-ban vagy, addig nem működik az oprendszer azon funkciója, hogy idle állapotban leállítja a processzor működésének jó részét, ezzel energiát spórolva, másrészt hűtve a procit. Másrészt sok apró ok miatt(hardveres és szoftveres) az Everest rosszul mér, tehát messze nem jó értékeket mutat. Harmadrészt az sem mindig helytálló érték, amit a BIOS mutatna, ezt vannak progik amik amúgy közvetlen ki tudják olvasni. Tehát jelen esetben fogalmad sincs mennyi a procimag hőmérséklete, ami miatt throttlingol, de hogy nem 33 az tuti (inkább kb. 70-75)
-
Meggyőződtem róla, hogy nem éri meg a Core2-höz képest.
Bár, a mai gázárak mellett jól jön egy ilyen proci...
Csinálok egy egyedi vízhűtést, és a szobai radiátorba vezetem be a vizet...
Na, még egy kérdés, bár nem pontosan ide tartozik: a 875-ös chip támogatja a PAT-ot. ezt továbbvitték a 9xx-es lapok, vagy elhagyták?? Ha igen, akkor melyik vitte tovább, és melyik nem?
LeC: igen, jó 5let.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Persze, 3.73-as extreme volt itt valakinek ph-n, ha jól emléxem 4.5GHz körül simán ment.
A lapnak ki kell bírnia /bár egy ilyen procihoz, azért illik valami izmosabb tuninglap/, inkább tápból érdemes valami izmosabbat választani.
Megis van, itt nézelődj: [link]
A topic végén megtalálod, de belinkelem itt egy eladó: [link]
[Szerkesztve] -
Én most adtam el egy ilyen g1 steppinges prescottot 22k-ért.
A lapod meg sztem 20k körül menne el, jobb esetben. (Gondolom ez ic7-max3-al kb egy kategoria)
De ha 0, vagy minimális ráfizetéssel tudsz váltani, akkor válts. Bár utánna gondolom kell majd ddr2-es ram, meg pci-e-es kari (de mondjuk vannak olyan lapok amibe mind 2 foglalat van, meg sima ddr-esek.)
Újabb technológia sztem jobban tartja az árát. -
mycso
veterán
Bár a lapodat nem ismerem, de gondolom ilyen asus p4c800 vagy ic7 szintű, tehát a legnagyobb jóindulattal is max 15k-t ér.
A procid egy sima 3gigás prescott /eladásnál kevesen lesznek, akiket érdekelni fog a 4.5GHz/ tehát annak a mostani ára olyan 20k körül van talán. --> és ezek rohamosan csökkenek.
Az én meglátásom szerint pci-e lapot érdemesebb, mert azt majd könnyebben eltudod adni, mint az AGP-set.
Bár lehet megvárnám a helyedben ezzel a konfiggal a váltást, mert már olyan nagy mértékben nem tud hova csökkeni ezeknek az ára. -
mycso
veterán
Hát, 3DSMAX-hoz szerintem egy 2 magos jobb választás mindenképpen.
Ha az árakat nézzük, /pl az elmúlt 2-3 hónapot/ akkor szerintem a D805 jobban tartja az árát.
De mivel úgyis core 2 duo-t akarsz /bár nemtom mennyi idő múlva/ akkor felesleges D805-re váltani. Ám ha tényleg kitudod 0-ra hozni a platform váltást akkor szerintem megéri.
Esetleg kicsit költsél rá ha tudsz, aztán vegyél valami normálisabb DDR2-t /ami jó lesz a core2 duo-hoz is/ és esetleg valami core2 duo redi lapot vegyél a d805 alá, így már csak procit kellesz cserélned. -
westlake
félisten
ezt nem igazan tudom hova tenni.. tudomasom szerint nincs 479 labu processzor.. pin 479 alatt inkabb azt ertik, hogy melyik az utolso laba a procinak.. azert, ertem, hogy meiert hivak pin 479-nek, azt viszont nem, hogy akkor miert van belole pin 478-as.. kizart dolog, hogy menjen a regi lapokban.. lehetetlen.. nem megfelelo a lapok feszgeneratora..
-
westlake
félisten
tehat.. tisztazzunk nehany dolgot.. nem letezik 479 labu processzor!
ezt az elnevezest az intel azert talalta ki, hogy ''ezeket'' a procikat megkulonboztessek a valodi 479 labu prociktol.. a procifoglalat elmeletileg 500 lab fogadasara lenne kepes, de a normal lapoknal a ket utolso lab ki van hagyva.. ezek a normal 478-as lapok (pl. northwood)
aztan vannak a socket 479-es lapok, amiknel szinten csak 478 lab van ''kifurva'' es a procik is csak 478 labuak..
annyi a kulonbseg, hogy a socket 479-es prociknak egyel arrebb van az egyik labuk, mint a socket 478-as prociknak.. ezert nem is kompatibilisek egymassal.. minden centrino (dothan/banias) es merom proci socket 479-es, igy nem mennek a regi 478-as lapokban (csak amire az van irva, hogy socket 479 es merom ready..)!
egyebkent az aopen x975-ydg es az msi gt speedstar is viszi a merom procikat
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
westlake írta: szia.. ezeket a procikat is core 2 duo-nak hivjak es a conroe/allendale procik mobil valtozatai.. 478 lalbuak, DE csak az erre alkalmas lapokban mennek.. a regi 478-as lapokban NEM.. ezeket a procikat 479-es prociknak is nevezik, mert egy labuk egyel arreb van, mint a regi 478-as prociknak.. ezert sem kompatibilisak veluk
-
robyeger
addikt
A Windows XP, függetlenül hogy melyik service pack van rajta csak 32bites operációs rendszer, az EM64T csak 64bites operációs rendszerrel lehet alkalmazni, az XP-nek, win2003, Red Hat, SUSE-nak (stb...) mind külön vannak 64bites verziói, de ezek csak kizárólag EM64T vagy AMD64 tulajdonságú procikkal futtathatók. Az XP 64bites verzióját pontosabban: Windows XP 64bit Edition-nak nevezik.
Az Asus P5P800 SE egy tuti tuning alaplap a maga kategóriájában, így ha nem megy 4Ghz-n a D805, az csak is a proci végső határának tudható be, hiszen 865PE chipset hivatalosan is 200Mhz FSB van méretezve, de vígan tudják vinni a 250-260Mhz FSBt is. Ha csak a deszkán múlna a 805-ös 5Ghz-n is kerreghetne
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Egyértelműen akkor éri meg a d805, ha olyan progikkal szeretnél foglalkozni, amik kihasználják a 2 mag előnyét. /persze egyébként is érdemes rajta elgondolkozni/
Egyébként egy sima 2.6-os p4-ként viselkedik. /3.2-es prescottról váltottam D805-re és win alatt sok mindenben sokkal lassabnak tűnik a D805, bár van pár alkalmazás, ahol még így alapon is elveri a 3.2-est/
Viszont a D805-ök nagy része megy alapfeszen 3.5-3.6 környékén, akár gyári coolerrel is, vagy egy kicsit izmosabb coolerrel magasabb fesszel 4G körül.
Na már most, hogy a prescott procid 4.5G-n tudd járatni --> ahoz komoly hűtés/fesz emelés szükséges, ja és egy olyan példányt is találnod kell.
A D805 vásárlásakor énis gondolkodtam 630 esetleg 640-es prescotton, de a fent leírtak miatt a D805 jobbnak bizonyult, mind árban-mind teljesítményben és nemis bántam meg.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Alaplapodhoz nem adott az Albatron valami tuning utility progit, amivel lehet windows-ban állítani az FSBt, mert azok általában kijelzik a memória feszültségét is, sőt van amelyiknél azon is lehet menet közben állítani. Én úgy tudom AMD prociknál divat lebányászni a kupakot, Inteles procinál mindenkit óva intek ettől, biztos jobb ragasztót használnak a nagyobb procigyártónál
-
robyeger
addikt
Érezd magad ritka szerencsés embernek, ha 400Mhz ram 2,5V 500Mhz megy, az nem lehet hogy az alaplapod automatikusan felemelte a mem feszültségét, mert te elkezdted húzni a mem órajelét a proci FSB emelésével, én a helyedben leellenőrizném.
Kíváncsian várom sikerül-e a procit 250x16 felhúzni, a szinkronban hajtott 500Mhz-n a 400-as rammal.Sok sikert
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
Ha nem lehet visszavenni a procid szorzóját 16-ról 14-re(ehhez olyan proci és olyan deszka is kell<Albatronokat nem ismerem>), akkor a tuning képességeit igazán csak videó kódolásban és renderelésben fitogtathatod, játékban kevésbé. Mindegy hogy egy proci Malay,Philippines,Costa Rica gyártmány-e, ez csak becslésekre ad támpontot, mert a puding próbája mindig az evés
-
apro
senior tag
hali
nekem is ilyen procimvan 3.00GHZ intel P4 (CSAK ez DO_)ASUS lapban
nekem enyit megy mint neked a SPID 3755MHZ.,multipl 15X,FSB 250, a bus spid 1001MHZ
aram ifőzitések a kőv: 5:4,2,5 3 3 6 ja a esz 1.424 v
es 100%-os terhelésnél 62C,felé nem emelkedik én a PRIMERE 95 tesztel 6.óra tesztt után is stabilan megy ezzel azt akarom mondani hogy az én procimnak is csak egyi a vége ettől tőbbet nem bir stabilan hali -
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
A lapok többségénel, a memória időzitést minden esetben a proci gyári FSB-hez állítja, ha AUTO-n hagyod a BIOSban, viszont ha emeled a FSBt, borul a dolog, mert azzal nő automatikusan a memória órajele is, manuálisan kézzel kell beállítani az a biztos. A megfelelő értékeket nézd ki a memória SPD-jéből, Everest, CPU-Z progik kiirják.
-
Javaslom tovább, hogy mindenképpen legyen egy rendszerventid is, ami a házból kifele nyomja a levegőt, mert a Prescott csak úgy okádja a meleget magából.
Nekem most 3 gigás NW procim van. Kicseréltem egy ugyanilyen Prescott-ra (csak a cache lett nagyobb), és a hőmérséklete 10-15 fokkal lett nagyobb. PErsze rögtön cseréltem is vissza, nem kell nekem kazán. -
Egy Prescott procihoz nagyon gyenge a 340W-s táp, főleg, ha tuningolni akarod. Örülj, hogy egyáltalán tuning nélkül megy. És a helyedben nem erőltetném a tuningot addig, amíg nem cserélsz egy minőségi, mondjuk 400W-s tápra. Esetleg a 340-360W is megteszi, de akkor tényleg jó táp kell (pl Chieftec).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged