Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
MasterMark #63595 üzenetére
Köszi, így meglett. De sajnos a hibaüzenet ugyanaz
"A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni..."
Mindegy, marad a pendrive -
MasterMark
titán
válasz
st6969 #63594 üzenetére
Csoportházirendek között van:
1. Open the Local Group Policy Editor (gpedit.msc) on your Windows device.
2. In the console tree, select Computer Configuration > Administrative Templates > Network > Lanman Workstation.
3. For the setting, right-click Enable insecure guest logons and select Edit.
4. Select Enabled > OK.
-
st6969
őstag
válasz
MasterMark #63592 üzenetére
Ööö, bocs, de ezeket a Windows beállításai között kell keresnem (nem találok ilyet...Windows 10-et használok, és egyáltalán nem értek hozzá
)?
-
sandró60
addikt
válasz
yossarian14 #63590 üzenetére
Próbáld ki fast.com talán itt még gyorsabb lesz
-
st6969
őstag
Sziasztok,
nem tudom, hogy jó topicba írok-e, de az alábbit szeretném megcsinálni:
Itthon van egy PC, vezetékkel kapcsolódik a Vodeafone Connect boxhoz. És van egy laptop, ami wifin kapcsolódik. A PC "D" meghajtóját szeretném megosztani úgy, hogy a laptopon lehessen látni, és hozzá lehessen férni a fájlokhoz.
Ezt a youtube videót találtam hirtelen, és beállítottam mindent. Ha a laptopon hozzá akarom adni hálózati meghajtóként a PC "D" meghajtóját, hibát ír: "az alkalmazás nem tud kapcsolatot létesíteni..."
Volna esetleg tippetek, mit próbáljak még meg?
Köszönöm -
yossarian14
tag
Sziasztok!
Egy érdekes jelenségbe futottam bele. Adott egy Telekomos net frissen felhúzva 250/10 Mbps sebsségre. Szintén adott egy PC ami kábellel csatlakozik egy Asus RT-N18U acces point-ra, ami pedig kábellel a telekomos Sagemcom gateway-hez.
Azt veszem észre, hogy egy speedtest-et futtatva (speedtest.net, de néztem más oldalon is) kb 40-45 Mbps a max sebesség, amit sikerül elérni. Itt jön a csavar, hogy viszont ha az Epic Games nevű klienssel elindítom egy nagyobb játék letöltését, akkor az már szépen jön 200+ Mbps körüli sebességgel.
Azt gondolom ha valami hardveres hiba lenne (kábel, router), akkor az Epic Games se lenne gyorsabb mint a speedtest, így viszont nem igazán tudom hova tenni a szitut.
Van valami tippetek, hogy mi lehet a probléma?
(van pár wifis eszköz is amivel speedtesteltem, ott sem ment 40-45 Mbps felé a sebesség)
-
A magyar igazságszolgáltatási gyakorlat egészen elképesztően primitív.
A MAC és IP-címeket kőbe vésett szentírásnak tekintik. Sem a klónozás, sem a VPN intézményét nem veszik figyelembe. Sőt, a NAT-ről sem akarnak tudomást venni -- olyan ügyem is volt, amelyikben egy kis irodaház publikus IP-címét tekintették bizonyítéknak arra, hogy egy számítógéppel elkövetett bűncselekményt az internetelőfizetési szerződést aláíró ügyvezető követte el.
MaCS
-
Vasti74
senior tag
-
válasz
Vasti74 #63581 üzenetére
Az illegális megoldásokat én sem támogatom, de azért még sokan néznek tévét, függetlenül attől, hogy Te nem tartod praktikusnak, és hogy kétségtelenül komolyabb megkötések vannak vele.
Triviális a sportközvetítések esete -- én kizárólag ezeket nézem.
De ettől függetlenül a családom jelentős része (és nem csak az idősebb generációk) rendszeres tévénéző. Gondolom, van annak is egy varázsa, hogy nem korlátlan bázisból válogathatsz, hanem egyfajta zsákmamacska hangulata van.
Ez szórakozás, nem feltétlenül a racionalitást kell keresni benne.
MaCS
-
Doky586
félisten
-
Vasti74
senior tag
válasz
DefJamHUN #63580 üzenetére
Erősen offtopic, de én az ilyen illegális megoldásokat tuti nem támogatnám... Ez elvi kérdés, ahogy illegális szoftvert sem használok, mert a boltban sem lopok zsemlét. A lopás az lopás akkor is, ha az egyik könnyebben megy, mint a másik.
Plusz eleve: mi értelme van a hagyományos tévézésnek manapság?!
Egy vicc!
Nekem van műholdam (német-osztrák stb. adók, Astra 19.2E) és magyar kábeltévém, de egyiket sem nézem, mert semmi kedvem 10 perc műsoronként (ami valami 20 éves, 100x látott film a legjobb esetben, amúgy meg nettó valószínűleg egy agyszívó valami) 20 perc reklámokat lesni.Vannak streaming szolgáltatások, ember annál többet - jobbat nem akarhat ezen a téren...
(ja, de azért vicces, hogy az illegális szolgáltatást áruló mennyire be akarja biztosítani magát: MAC cím meg ujjlenyomat és DNS minta, nehogy már meglopja valaki, igaz? ;-)
-
mezis
félisten
válasz
zsiga68 #63578 üzenetére
Elvileg a saját eszközének MAC address-e helyett használhatja és így első közelítésben Te is gyanúsított lehetsz. A TEK bizonyára a fizikai címre (utca, házszám) fog kivonulni.
Általában a TV lokális hálózaton van jelen, az internet felé routeren keresztül kummunikál.
Legalábbis eddig nem hallottam "Tegasus" sw. bérleti lehetőségéről.... -
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok
A tvm Mac címét kiadhatom 3. félnek? Tudja bármi rosszra használni? -
cipofuzo87
tag
Sziasztok! Arra van ötlet, hogy Telekomos optikai modem + router miért csinálja azt, hogy a PC bekapcsolásánál UTP-n keresztül nem jön net, adapterbeállításoknál csak odairányú csomagküldést mutat, de ha letiltom, majd engedélyezem az Ethernet adaptert, akkor elindul az adatforgalom odavissza. Van esetleg ötlet, hogy ezt a tiltás-engedélyezés kört hogy lehetne kiküszöbölni, hogy egyből jó legyen?
-
krealon
veterán
válasz
lipido #63566 üzenetére
"Letezik olyan router/modem/switch aminek a lan portjait lehet szabalyozni? Mmint a savszelt. Kommersz cuccra gondolok, nem a mikrotikra."
OpenWRT képes, kommersz routerrel megoldható, de ez gyakorlatilag mikrotik szint.
Sajnos annak, hogy sávszélesség nem lehet meghatározni a definicióját, egyéb paraméterek hiányában.Példa:
A fast ethernet (100 Mbps) kapcsolaton 100 000 bit képes áthaladni elemi szinten.
A biztos átvitel miatt az adatátvitel csomagokra van bontva és a hasznos adat mellett címzési és a sértetlenséget ellenörző-összeg adat is szükséges. (ethernet wiki)Legrosszabb esetben (minimum kerethossz + VLAN) 46 / (46+42) = 53.48 % hatásfokkal használható a kapcsolat.
Legjobb esetben (maximum kerethossz, VLAN nélkül) 1500 / 1538 = 97.53 %
Mint látható a sávszélesség szabályozás vagy egyszerű és pontatlan (csomagszám alapján), vagy összetett és pontos (ezáltal nagy számítási igényű). Az utóbbi esetet költséghatékonysági okokból kommersz eszközökben nem szokás megvalósítani.
-
Gabesz87
veterán
Most lehet én vagyok nagyon láma, de hogy változtassam egyszerre? Két külön fülön van: Ha megváltoztatom a LAN IP-t 192.168.0.1-re, és úgy megyek a másik, DHCP szerver fülre, hogy nem kattintok az Alkalmaz gombra, akkor az ott visszaáll 192.168.50.1-re!? Vagy rosszul gondolom?
-
Gabesz87
veterán
Egy kis router beállítás segedletet kérnék. Tegnap cserélték nálam a T-t Digi-re. Eddig a hgw route-olt, most az ONT csak bridge és az én Asus AX56U-m a router. Plusz kábelen AiMeshben még 2 node van rajta. Most alapból a 192.168.0.x DHCP tartomány 192.168.50.x lett. Kérdésem hogy ha vissza akarom állítani 0-sra, a lan IP-t is at kell it I gondolom ugye? Melyiket kell előbb megvaltoztatni,, azt, vagy a DHCP tartományt? Vagy tok mindegy?
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
számít valamit CPU terhelésen, hogy az alaplapi integrált vagy külső PCIe hálókártyát használok? Jelenlegi régi gépemben nem tud a CPU energiasémája miatt 200Mbps fölé menni a netsebesség, ha nem folytom le a CPU-t, akkor megvan az 500Mbps, de akkor süvölt a venti, mint az állat. Tehát a külső kártya miatt csökken a CPU terhelése?Szerk: a kérdésben levő eszközök ugyanolyan sebességűek az összehasonlíthatóság miatt. Vannak olyan kártyák, amikre szép nagy bordát tesznek, szóval emiatt bizakodom.
-
lipido
senior tag
Sziasztok, segitsegeteket szeretnem kerni. Letezik olyan router/modem/switch aminek a lan portjait lehet szabalyozni? Mmint a savszelt. Kommersz cuccra gondolok, nem a mikrotikra. Koszonom
-
-mugen-
tag
válasz
MasterMark #63564 üzenetére
Rendben,felteszem ott!
Már amelyiken,de van ami azzal(kábelen) jobban megvalósítható okos otthon téren?
-
-mugen-
tag
Milyen megoldást javasoltok, hogy a világítást tudjam dimmelni illetve időzíteni?
Apple Tv-vel tervezem HomeKit eszközöket vezérelni,de hatvan jobb megoldás ami nem egy vagyon akkor arra is nyitott vagyok.MasterMark
Nem találtam, de most, hogy rákerestem sikerült találniszerintem elírtam legutóbb valamit...
Felteszem itt,tudtommal az Apple TV csak wifin kommunikál,hátha kapok választ. -
-mugen-
tag
Okos kapcsolókkal kapcsolatos kérdés még belefér ide?
Nem találtam megfelelő topicot -
válasz
Asztee #63489 üzenetére
Az AC87-esben van VLAN-szolgáltatás (legalábbis Merlin alatt, bár abból már nincs biztonságos), csak éppen jó mélyen.
Több éve küzdök azzal, hogy az Asus routereimben Merlin alatt végre konfigurálni tudjak VLAN-okat. Nem sok kéne hozzá, csak egy leírás, ami leírja a parancsokat és azok használatát. Mivelhogy CLI-ben elérhető, olyan parancsokkal, mint robocfg és társai.
A saját fórumaiban Merlint többször kérték már, hogy drótozza ki a GUI-ra, de ő érthető okoból nem hajlandó erre.
Igény lenne rá, kísérletezés is folyik, de én eddig csak nem működő szkripteket láttam.
MaCS
-
mezis
félisten
válasz
Marci112233 #63553 üzenetére
PoE: a csupán rezezett kábelnek nagyobb lehet az egyenáramú ellenállása, de amíg az eszköz megkapja a megfelelő feszültséget, áramot, addig jó bármi, ami vezet.
Az anyagában réz kábel nagyobb távolságra is használható.Vannak események, amik közel egy időben, vagy egymást követően következnek be. Ettől még lehetnek független események. A javasolt próba egy UTP toldóval nem kerül sokba....
-
ViZion
félisten
válasz
Gubek-Einste #63552 üzenetére
Anno a szomszéddal mezei router-antenna párossal bő 300 m-en volt wifi kapcsolat. Nem volt végtelen a sebesség, de a net is csak 5 mega volt lefelé...
Szal. igényektől függően szerintemegykét jobb Tenda routernek ez nem feladat. A háztól 30 m-re a napelem lazán kapcsolódik vastag falon keresztül hozzá. -
Marci112233
addikt
Kb 2 évig stabilan ment a kábellel a hálózat. Egyik pillanatról a másikra szűnt meg létezni a kapcsolat, egy áramszünet után. Így is lehet galiba a csatlakozóval? Bár az is igaz hogy pont ennél a kábelnél olvsatam véleménynél hogy POE nem ajánlott vele, de a vélemény nem régi, én viszont a kábelt már jóval előtte vettem.
-
válasz
steverawen #63551 üzenetére
Földbe ásott kábel védőcsőben húzott kábel lenne a legjobb megoldás, a külön villanyóra miatt optikát kellene.
Ha meg van a tiszta, zavarmentes rálátás a két épület között akkor lehet egy kültéri wifi-s megoldást is használni egy eszközpárral de ez nem lesz olyan sebességű/stabilitású mint a kábeles lenne. -
steverawen
csendes tag
Üdvözlet.
Előre bocsássatok meg, de nem volt érkezésem végigolvasni az összes hozzászólást a topicban, így könnyen lehet, hogy ez a kérdés már felmerült másnál is. Tehát:
Adott egy porta, (saját) a portán két különálló épület, közöttük semmiféle kapcsolat nincs, (egy családi ház és egy iroda – garázs – műhely kombó, még villany és vízórájuk is külön van.) A két épület között 20 – 25 méter távolság van.
Hogyan tudnám a családi házba bekötött internetet kijuttatni a műhelybe a leg egyszerűbben?
Jöhetnek az ötletek, köszönöm előre is! -
mezis
félisten
válasz
Marci112233 #63541 üzenetére
[link]
Próba: egy rövidebb UTP kábel közbeiktatása? -
válasz
Asztee #63547 üzenetére
Megfelelő port mennyiség esetén mehet minden a switch-be vagy van amit érdemeseb direkt a routerbe dugni vagy esetleg teljesen mindegy.
Sima switch esetén mindegy.A vezetékes Mesh pl. az mehet a switch-ből ?
IgenAz ASUS RT-AX86U-nak van-e esetleg olyan portja ,ami gyengébb valamiért a többitől ?
NincsenAP-ben (először csak AP-m lesz) és/vagy Mesh-ben az összes device egy hálózatban lesz, ugye ?
Igen, pont az a lényege.A HA fogja látni az eszközeimet ,mindegy hogy melyik router-re fognak csatlakozni ?
Mindegy -
-
Asztee
aktív tag
Megfelelő port mennyiség esetén mehet minden a switch-be vagy van amit érdemeseb direkt a routerbe dugni vagy esetleg teljesen mindegy. A vezetékes Mesh pl. az mehet a switch-ből ?
Az ASUS RT-AX86U-nak van-e esetleg olyan portja ,ami gyengébb valamiért a többitől ? (pl. az ASUS RT-AC87U-ban van valami ,amiért az 1es port nem javasolt.)
AP-ben (először csak AP-m lesz) és/vagy Mesh-ben az összes device egy hálózatban lesz, ugye ? A HA fogja látni az eszközeimet ,mindegy hogy melyik router-re fognak csatlakozni ?
Köszi. -
-mugen-
tag
Borisz76
Teljesen zárt( hátulja nincs mert ugye a biztosíték dobozt hivatott takarni, de ott meg betonfal van...)
Akkor az antennázást kihagyom...majd egyszer beszerzek egy eszközt amit a sárgával jelölt helyen diszkréten ellehet helyezni...
Azt tudom, hogy a vevő eszköztől is függ,de az aggályom a szekrény+vasbeton.
Ha szemből nézed(a pirosat) akkor jobb kézre egy kb 80cm-es falszakasz határolja ami 15cm vastag. utána van egy 120cm-es "lyuk"ami a nappaliba vezet.
Balra meg egy kb.9cm vastag fal.
Nem tudom mennyire rontaná a jelet ez a körülmény?
Sajnos ez panel, szóval más eszköz/más helyen elhelyezés nem igen megoldható.
Ilyenkor szeretnék kertes házat építeniIgen amúgy pont a lakás "közepén" lenne,csak az árnyékolás... bár ha minden tervezett eszköz meglessz akkor wifin csak a böngészés/videónézés fog menni, lehet az úgy tűrhető lessz...
Még tervbe vannak okos kapcsólók(Apple Home kit lenne a jó, de másra is nyitott vagyok) ezzel kapcsolatban kérdezhetek itt vagy van rá dedikált topic?én nem találtam.zsiga68
Coax van a falban, csőben.Annak a helyére menne a cat6.
Jogos,abból indultam ki ,hogy manapság Modem+Routert adnak a szolgáltatók.Tüzet okoz?(ennyire melegszik?)
Én is tudom, hogy a NAS-t meg Routert nem optimális szekrénybe rakni, de ha elégséges megoldást nyújt egyelőre akar bevállalnám aztán egy saját Routerrel idővel megoldom a jel problémát.mezis
Kár érte. -
zsiga68
őstag
Lejárt a szerkesztési idő. Ha jól átgondolom akkor nem értem minek akarod továbbosztani a wifit mikor a laptop csatlakozik már egy wifire. Feltételezem egy routerre. Tehát értelmetlennek tűnik amit csinálsz, mert a másik eszköz a laptop helyett rögtön a forrás/router/ wifire csatlakozhat.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Windows 10 topikban tettem fel a kérdést, de lehet, hogy inkább ide való. [link]
Adott egy laptop ami wifin keresztül kapcsolódik a hálózatra. Terv az volt, hogy az internetet wifin keresztül tovább osztom. Ez sikerült is, de valami oknál fogva néha megszakad az internet a laptopon (ami viszont nem tiszta, hogy milyen esetekben szakad meg).
Feltételezem, hogy ez nem normális. Bármi ötlet, hogy mit kellene ellenőriznem? -
zsiga68
őstag
válasz
-mugen- #63536 üzenetére
"létezik olyan megoldás, hogy a szolgáltató készulékéhez úgymond antennát használni és csak azt kivezetni?"
Saját router..
"Coax van, annak a helyére szeretném a cat6-ot."
Ezt nem érthető..
Nem tudható továbbá hogy mi a "szolgáltató eszköze". Modem? Router?
Nast bárhová teheted ahol szellőzik és nem félsz hogy tüzet okoz. /Szekrénybe sose tenném/ Routert viszont csak olyan helyre ajánlott tenni ahol a wifi a legnagyobb területet lefedi. Szekrénybe biztos nem javallt.. -
Borisz76
nagyúr
válasz
-mugen- #63536 üzenetére
Ha elég nagy a szekrény és nem teljesen zárt , akkor jó lehet.
Nekem is szekrényben van a NAS.Vannak olyan routerek ( akár szolgáltatói eszköz is ) amin cserélhetőek az antennák. Kivezetni, elvezetni elviekben lehet de már többször olvastam, hogy nem célszerű ! A hosszabító antennakábel csökkenti a jel-erősséget és az antennák nem ideális elhelyezése inkább csak ront mint javít a helyzeten.
Tehát nem javasolt.
Ha cserélhető, akkor esetleg nyagyobb nyereségű antennákra érdemes cserélni.....de a wifi az 2 részből áll.....hiába jobb, nagyobb a routeren az antenna , ha a kliensben ( telefon , tablet ) apró beépített antennák vannak. Ugyan is oda-vissza kell kommunikáljanak....A lényeg, ha a routert a szekrénybe teszed, akkor valamelyest csökken a wifi térereje.....a plusz árnyékolás miatt.
Esetleg a folyosó közepén ( vagy ott körül ) a mennyezeten egy AP ( Acces Point ) jöhet szóba. De akkor azt érdemes úgy venni, hogy 2.4 és 5 GHz-t is tudja....azaz AC vagy még jobb az AX képes Acces Point.A mennyezeti AP-nek ugyanúgy kell áram és UTP kábel.
Nálam így van ( családi házban megoldható volt a kábelezés a padlás felől ).Ha nem megoldható, akkor marad a szekrényen kívül....pl : a szekrény tetején való elhelyezés.
Mert ahogy nézem....aránylag jó helyen lenne.
Mind a 2 db szobát ki tudja szolgálni jellel.
Egy kábel lefut belőle a SWITCH-be ami a szekrényben lehet a NAS-al közösen. Switchből pedig mehet a szobák felé a net.... -
mezis
félisten
válasz
Marci112233 #63535 üzenetére
Egy teszt erejéig hagyd ki a tápfeladót-vevőt a buliból.
-
-mugen-
tag
A nas nagy gáz ha szekrényben van?
Illetve létezik olyan megoldás, hogy a szolgáltató készulékéhez úgymond antennát használni és csak azt kivezetni?(a sárga jelöléshez)Coax van, annak a helyére szeretném a cat6-ot.
1vezeték megy a jelenlegi hálóba,egyelőre oda tervezem az Apple TV-t(később se baj ha van ott)
másik a nappaliba ahova a jövőben kerül az Apple TV
Ezen kívűl még tervbe van egy nas aminek a helye még kérdéses.
Ezek mennének a switchbe és onnan meg a szolgáltató készülékébe.
Egy gyors skicc
A piros ahol a kismegszakítók vannak ott egy szekrény a pirosnál lenne a switch.
A zöld a cat6
A sárga ahol most van a szolgáltató eszköze.(ezt szeretném berakni szekrénybe, ha létezik valami antenna.)
-
mezis
félisten
válasz
Marci112233 #63533 üzenetére
A tápfeladó is benne van az adatátvitelben?
-
Marci112233
addikt
válasz
zsiga68 #63505 üzenetére
No rátoltam a tesztert. Az végig ment 1-8 ig sorba ahogy kell neki, tehát aszerint jó a kábel. Visszakötöttem, de mégse érem így el a 610-est. Ilyenkor mi a felállás? A tesztelő ugye 1 szálanként működik, de lehet hogy ha egyszerre megy rajta az áram és adatfolyam akkor pár szál összezár és az a hiba forrása?
-
q13579
senior tag
válasz
Gubek-Einste #63531 üzenetére
Szia, Köszi a választ.
Egy Asus RT-N18U.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
-mugen- #63528 üzenetére
Én a ház felújítása alkalmából megléptem a csövezést,kábelezést.
A ház egy sarkába érkezik az optika , ONT.
Ebből egy kábel a switch-be.
Mivel itt nem zavar senkit itt vannak a NAS-ok, közvetlenül a switch-re kötve.
Switch-ből egy kábel felmegy a padlásra....majd a ház közepénél lejön a mennyezete szerelt AP-ba.
A switch-ből további kábelek csatlakoznak a fali Patch Panelhez. A fali Patch panelból futnak szét a kábelek a ház minden helyiségébe,csövekben.
Mindenhol 2 csatlakozós utp aljzatok vannak.
Vagy 20 db dupla aljzat van a házban.
Kábelezés CAT6.
Több mint egy dobnyi ( 305 méter ) kábelt húztunk be.
A " játszó szobám "-ban egy falon 4 db aljzat van.
Pc,nyomtató,tv, erősítő.....minden kábellel csatlakozik.
A középen elhelyezkedő, mennyezeti AP-re csak a telefonok , laptopok és a tablet kapcsolódik.....amiken nincs LAN csati.Igen, sokba került de minden fillért megért !
-
válasz
-mugen- #63528 üzenetére
A falban már adott a vezeték?
Ha igen, akkor dobj rá egy egyszerű switchet a kinemetre és kész. Nem kell semmi extra hw, ezek majdnem akkorák, mint az aplle tv cucca, könnyű eldugni.
Ha most tervezed a hálózatot, és ki lehet építeni több kábelt egy pontra, akkor persze jobb, ha minden saját kábelen van és a másik oldalon van a swicth. -
zsiga68
őstag
válasz
-mugen- #63526 üzenetére
Akkor jó.
Vannak kisméretű switch-ek,de még rájönnek a kábelek is az alapméretre. Beépíteni nem javallt mert áramot is kell kapnia és melegedhet is. Nekem pl egy TP-link gigabites switch-em van a routerre kötve. Nem tud semmi extrát, de nekem nem is kell az elosztáson kívül. -
-mugen-
tag
válasz
qqcqqc #63524 üzenetére
Milyen szempontok szerint válasszak switchet?
Így akkor az lesz, hogy a switch lesz ott ahova befutnak a kábelek a biztosíték szekrény mellett és a falon csak 1 vezeték megy át amin a netet kapja a switch.
zsiga68
Mire gondolsz?
Nem úgy tervezem "osztani"mint az áramot a csokival,hanem egy olyan switch-et szerettem volna ami aljzatként beszerelhető és a csatlakozó az a rész amibe a szolgáltatói készülék csatlakozik a másik fele(ami nem látszik)pedig fogadja a többi kábelt.
-
-
DrDobos
őstag
Ezen Gembird Cat6 kábelek rendben vannak, vehetem ezeket? (1 és 3 méteres kellene valószínűleg)
-
-mugen-
tag
válasz
MasterMark #63521 üzenetére
Tudom,de a körülmények miatt/esztétikailag ,jó lenne, ha lenne olyan switch amit mint egy konektort betudok helyezni egy kötődobozba.
(ha nagyon nincs más megoldás, akkor felrakok oda egy UTP-aljzatot és abba megy a net az aljzat meg a switchbe lesz kötve, de örülnék,ha nem kényszerülnék erre.)
Bár az aljzatoknak nem tudom mekkora a jelvesztesége.... -
-mugen-
tag
Tudnátok olyan UTP aljzatot mondani ami switch-ként funkcionál?
Valami olyasmi eseményt szeretnék, hogy a falban levő aljzatba bedugom a szolgáltató készülékét és a túloldalába fut be 2-3 cat6 kábel, így minden eszköz internethez jut,de nem kell minden kábel a készülékbe dugva legyen.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani PC-hez wlan adaptert, amely megbízhatóan tudná nagyjából a 200/200 mbit-et? (Jó lenne valami USB-s megoldás, mert PCI helyem már nincs a gépben).
A router és az adapter között 1 db 10 cm téglafal lenne és légvonalban mindössze 4-5 méter.
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #63514 üzenetére
Router/gateway ip az más volt, 192.168.0.10
AdGuard a 0.1
Proxmox a 0.2 -
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #63512 üzenetére
DNS-t kell beállítani a klienesken ha máshogy nem lehet.
Erre írtam, h akkor fix IP kellene, de mobilok még ezzel is kikerülték a szűrőt. Igen, elmélet ez, a gyakorlat meg az, h a telenor router mindent is csinál.Ha nem akarod egyesével akkor a DHCP szerveren kell beállítani hogy azt ossza ki. Ha nem tudod állítani akkor legyen másik DHCP szervered ahol be tudod állítani.
Ez a következő lépés, AdGuard lesz a DHCP szerver is.A webUI elérésének mi köze van ehhez, mind a router mind a proxmox esetében?
Nem tudom, de bekapcsolva az AdGuard Home konténernél a DHCP-t az valamit elállított és nem volt elérhető. Neten kerestem, h miért és ezt írták. Nem ez a helyes működés? Nem tudom, első proxmox-om, eddig csak mezei virtuális gépeim voltak.
Szal fizikai lan: 192.168.0.2 itt érhető el a Proxmox (alap esetben), AdGuard konténer a 192.168.0.1 Minden fain, ha nem a .01 a dhcp, hanem a router, ami fizikailag is külön van.
Ezekkel kellene babrálni? -
MasterMark
titán
válasz
ViZion #63510 üzenetére
DNS-t kell beállítani a klienesken ha máshogy nem lehet.
Ha nem akarod egyesével akkor a DHCP szerveren kell beállítani hogy azt ossza ki. Ha nem tudod állítani akkor legyen másik DHCP szervered ahol be tudod állítani.
A webUI elérésének mi köze van ehhez, mind a router mind a proxmox esetében?
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #63507 üzenetére
de hol állítsam be a dhcp-t?
Android dinamikus IP-nél semmi lehetőség nincs.
A telenoros router nem használja a beállított dns-t, alapból nem is lehet állítani ebben az FW-ben. Ha azon kikapcsolom a DHCP-t és AdGuard-on bekapcsolom, akkor meg proxmox web UI nem elérhető. Mondjuk SSH-val is lehet élni. A telenor router modem lesz DHCP-t kikapcsolva, csak a WAN porton elérhető.
Mit kellene máshogy beállítanom, leírnád részletesen? -
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Otthonra összedobtam egy régebbi atom procis kis gépet letöltésre. Realtek gigabites lan vezérlő van az alaplapon. Érdemes beledobni Intel gigabites pci slotos hálókártyát? Sebesség miatt kérdezem, hogy mennyit dobna rajta.
-
MasterMark
titán
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #63504 üzenetére
igen, úgy volt, de a router -gateway- ezek szerint felülbírálja. PC-n működik, a telefonok "megkerülik", de elég életszerűtlen mobil eszközökön fix IP-t állítgatni sztem.
Az lesz majd, h dhcp-t, routerkedést is megkapja az AdGuard, csak kell még egy lan adapter a vasba....
Utána jelentkezem -
zsiga68
őstag
válasz
Marci112233 #63503 üzenetére
Vegyél egy utp kábel tesztert...
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #63121 üzenetére
No változás a történetben. Hagytam menni 10 mbps-el, de volt egy áramszünetünk, ami után nem értem el többé a 610-et. Ma lekaptam a helyéről, majd újra konfiguráltam 1 méteres kábelekkel. Elsőnek újra beállítás előtt ugyanúgy nem értem el a rövid kábelekkel, de utána már igen. Ezután bekötöttem a fő ruterbe is tehát a hálózatba hogy úgy is elérem-e és láss csodát ment szépen ami még jobb volt hogy 100 mbps-el ahogy kell neki. Mondom akkor vissza helyére az 50 méteres kábelre. Jövök vissza a házba, nézem megint nem érem el távolról.Látom hogy kapcsolat meg van mert ezt visszajelzi a router hogy a kapcsolat létre jött, sőt ha irányba állok telefonnal vagy laptoppal látom a 610 jelét, de hozzácsatlakozni nem tudok, és továbbra sem érem távolról a beállításait. Így szinte biztos hogy az 50 méteres kábel lesz a ludas, de fogalmam sincs akkor miért megy ki rajta az áram, és miért látom jelét, viszont el nem érem a hálózaton belül.
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Véletlenül egy halott topikba is posztoltam....
AdGuard Home-ot raktam proxmox containerbe, az eszközöknél be van állítva (ahol lehet),
hogy dns szerver az adguard, alap gateway a yettel router.
Yettel routerből kivették anno a DNS szerver manuál beállítást.
Erre találtam egy java consol parancsot, ami újra láthatóvá teszi... itt átírva sem működik a szűrés. Mint kiderült, valszeg azért vették ki, mert a kiváló szolgáltató az FW-be "égette" a saját dns szervereit...Hogy tudom ezt megkerülni? Mert most kb. nem szűr semmit.
Ha gateway-nak beállítom az AdGuard-ot?Android azt írja, nincs internet...
Telenoros modem+router helyett AdGuard Home legyen a router/dhcp server?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Lenovo,15,6"FullHD IPS,Ryzen5(8x3,5Ghz)Vega 8 +540 VGA(2x2GB),12-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,
- Nintendo switch OLED
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest