Hirdetés
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adams84
aktív tag
válasz
sa.attesz #3299 üzenetére
Igen, jó kérdés, hogy vajon lehet-e az exdigis előfizetőnél egyszerre (vegyesen) régi, digis TV eszköz és új, One-os eszköz vagy pedig ha már van legalább 1 db One-os eszköz, akkor minden eszközt le kell cserélni One-ra. Én az utóbbira tippelnék, de akinek van kedve, megkérdezheti a 1270-es számon. Bár nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt a tájékoztatást fogják adni.
-
sa.attesz
tag
válasz
Adams84 #3291 üzenetére
Köszönöm, próbáltam nézni az ászf-et, de erre nem leltem rá
Eddig azt hittem a TV Medium és a TV Family között csak az RTL+ a különbség.
Majd lehet meggondolom, most egyelőre örülök, hogy egyáltalán átfutott a megrendelés. Meg aztán nem tudom lehet-e variálni, hogy csak egy boxot cserélni interaktívra, a másik meg marad digi-s. A Vodafone-nál lehetett az eszközök között választani, most a One alatt úgy látom körülményesebb. -
Adams84
aktív tag
válasz
szaboi6512 #3294 üzenetére
(Egyelőre) ne vegyük készpénznek azt, amit Pro Koryak fórumtárs leírt. Azért sem, mert pl. a Filmbox HD is újdonság volt neki (holott már hónapokkal ezelőtt, még a Digis korszakban bekerült a csatornakínálatba).
-
Adams84
aktív tag
válasz
Pro Koryak #3281 üzenetére
Pontosan mit értesz "új HD adókon"? Mi az, ami eddig nem volt behangolva a TV-n, de újrahangolást követően már látod (kódolatlanul)?
-
Adams84
aktív tag
válasz
sa.attesz #3261 üzenetére
Elolvastam az ÁSZF 2. sz. mellékletének (Díjszabás) valamint a "One TV mobil- és webalkalmazás hozzáférés" vonatkozó részeit és én arra jutottam, hogy kizárólag az Interaktív TV Mediabox az előfeltétele a One TV mobil és web hozzáférésnek.
[ÁSZF - Díjszabás] [One TV mobil és web hozzáférés]A TV Family csomaghoz díjmentesen jár 1 db Interaktív TV Mediabox, tehát extra díj nélkül elérhetővé válik a One TV mobil és web hozzáférés is.
A díjmentesség azt jelenti, hogy az eredetileg 1.000 Ft-os bérleti díjból 1.000 Ft bérleti díj kedvezményt nyújt a szolgáltató 1 db ilyen eszközre. A további (tehát második és harmadik) eszközökért az ÁSZF-ben meghatározott 750/1.000 Ft-os bérleti díjat kell fizetni.A TV Basic és TV Medium csomagokhoz is igényelhető Interaktív TV Mediabox, de ezeknél a csomagoknál az elsőként igényelt médiaeszközre vonatkozóan az eredetileg 1.000 Ft-os bérleti díjból csak 750 Ft bérleti díj kedvezményt nyújt a szolgáltató. Tehát végső soron 250 Ft/hó extra havidíjjal kell számolni.
Ezt egy webshopból származó mentett képernyő is alátámasztja (TV Basic csomag):
[Webshop - TV Basic]
A további (tehát második és harmadik) eszközökért az ÁSZF-ben meghatározott 750/1.000 Ft-os bérleti díjat kell fizetni. -
sa.attesz
tag
válasz
Pro Koryak #3288 üzenetére
A Filmbox HD az nem új, még a Digi neve alatt került be az SD helyére, azt hiszem nyáron.
-
dombila
őstag
válasz
airotkiv #3283 üzenetére
Azt tudja esetleg valaki, hogy ha az egyik box helyett kártyát kértünk volna, az integrálódott volna a tv saját menüjébe?
Nem tudom ez alatt pontosan mit értesz. A kártya a TV menüjét egyáltalán nem befolyásolja. A TV pontosan úgy fog működni mint kártya nélkül (menü, szolgáltatások, ...). A kártya csak annyit ad hozzá, hogy a kódolt csatornákat dekódolja a TV számára. A One TV box szolgáltatásait nem nyújtja (EPG, felvétel, ...) ezt mind a TV adja továbbra is (ha tud ilyet), csak dekódol.
-
airotkiv
csendes tag
Sziasztok, elmondanám a saját élményünket. Érden Digiről és Vodafonról hoztuk össze a szolgáltatásainkat, összesítve nyertünk durván 6 ezret havonta, amit nem fizetünk ki a külön streaming csatornákért, és a mobilcsomagba is korlátlan adat + korlátlan beszéd került.
Az átállás vajazottan ment, igaz, a technikus késve érkezett, de ez kb várható volt egy ilyen időszakban. Levette a régi ZTE ONT boxot, feltette a Huawei-t, rögtön bridge módba, átszinkronizálta a korábbi PPPoE kapcsolati adatokat (!!!) úgyhogy mire az alhálózat elkezdett reklamálni a kapcsolat hiánya miatt, már kapta is vissza. A modemen egy ujjal sem zavartuk fel a lerakódott port
Két TV boxot kértünk, az is simán frissült, kapcsolódott. A box menüje és képességei kicsit sem tetszenek, pl. nincs műsorértesítés, csak felvétel? mindig főmenübe kapcsol? de ez már más tészta.
Azt tudja esetleg valaki, hogy ha az egyik box helyett kártyát kértünk volna, az integrálódott volna a tv saját menüjébe? Logikusan úgy gondolom, hogy igen, de itt sok minden meghaladja a logikát.
(Azért nem teljesen mindegy, mert látássérült ember is használja a tévét, és a samsung felolvassa a saját menüjét, de a boxét nem.) -
sa.attesz
tag
válasz
Pro Koryak #3281 üzenetére
Ezt nem értem, nálunk csak a Viasat3, Prime, AXN, Discovery és a Comedy Central HD lett kódolatlan, amik a TV Basic csomag részei is. A többi újonnan bekerült HD, pl. HGTV HD, Viasat Explore HD, Moziverzum HD, Film4 HD mind kódolt. Csak One csomaggal nyílnak.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szaboi6512 #3279 üzenetére
-
oszy
veterán
Nekem is és még egy pár embernek, mióta one lett a szolgáltató, többször elmegy a hang, majd a kép a tv-n. Ez helyi jelenség vagy más is tapasztalta?
exdigi -
szaboi6512
őstag
válasz
Pro Koryak #3278 üzenetére
Varázsló vagy?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szaboi6512 #3276 üzenetére
Bazz, ha kódolt a Discovery HD, akkor honnan tudnám k.pocsék a képe?
-
sa.attesz
tag
válasz
Pro Koryak #3274 üzenetére
Az hogy minek van elnevezve és mit jelez a kis ikonnal a box, egy dolog, de rá kell nézni, ez nem a HD változat, hanem az SD van oda is ráillesztve.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Pro Koryak #3274 üzenetére
Igen és?
Pont ezt írtam, hogy ott a nevében a HD de az Ex-Digiseknek az jelenleg kódolt. -
woodworm
veterán
-
sa.attesz
tag
válasz
szaboi6512 #3269 üzenetére
Pont ezt észrevételeztem, hogy a Nicktoons HD nevezetűn is az SD megy.
-
sa.attesz
tag
exDigi
Nem tudom aki rálát már esetleg a kódolt csatornákra is, a Nicktoons HD bár a neve szerint HD, gyakorlatban szerintem az SD megy rajta, ami kódolatlanul is elérhető. exVodafone rendszeren ott valóban HD -
Lacccca87
addikt
válasz
YellowFlash #3254 üzenetére
Ha FTTH-ra kötnek FTTB-ről akkor be kell húzniuk az optikai kábelt, illetve ezért kell hozzá a modem mert csak szolgáltatói ONT-al lehet rácsatlakozni, ezt sajnos nem tudod kikerülni.
Amit tehetsz hogy bridge módba kéred azonnal és a saját routered teszed mögé. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
A One oldal szolgáltatáskeresője nem tartalmazza az ex Digi területeket ezért 1270-es számon vagy ügyfélszolgálati irodában érdeklődj, ex Digi FTTB hálózaton nem mindenhol adtak ezres csomagot ezért lehet nálad a max elérhető letöltési sebesség 500Mbit.
-
sa.attesz
tag
válasz
dombila #3253 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam.
Nem gondoltam volna, hogy most már csomagfüggő is, melyikhez jár a One TV mobil hozzáférés, a Vodafone idejében nem volt ilyen megkülönböztetés, akkor a kisebb csomaghoz is volt Vodafone TV mobil hozzáférés és az alapcsomag csatornáit lehetett nézni. -
dombila
őstag
válasz
ExDigis területre csak személyesen vagy telefonon tudsz rendelni. A One oldal még csak az exVodafone-os szolgáltatási címeket ismeri.
Nem lesz technológia váltás (Docsis 3.1), marad az FTTH. -
ledgeri
nagyúr
válasz
A fenti mellett a marketing-név letöltés mellé nézz rá a feltöltésre is!
-
gduck
addikt
válasz
Netes rendelés nem működik exDigis ügyfeleknek! Telefonos/személyes ügyintézés szükséges!
-
YellowFlash
aktív tag
Jó pár éve digis vagyok, jelenleg NET 500 FTTB megy.
Ránéztem az új oldalra, és az 1000-es net kb 700 pezóval lenne drágább. Regeltem egy One fiókot, mivel a digis email + pw nem engedett be. Természetesen a One fiókban így nincs benne a jelenlegi telepítési adat.Ofc, miért is lehetne ez elvárható 2025-ben...
A mostani net saját routerrel megy. Falból jön a kábel, kábel megy a routerbe, routerből kábel a PC-be.
Az 1000-es net rendelésnél viszont ez fogad
Ezt a wifi modem gyötrelmet kilehet valahogy kaparni? Nincs rá szükségem. De nem találom, hogy miként lehetne kigyomlálni a rendelésből.
Másik dolog: a One-nak annyi dolga lesz ezzel (ha megrendelem az 1000-est), hogy online kb bepipálnak egy opciót, aztán felugrik 1000-re a netem? Magyarán nem kell fúrni meg faragni, meg nem jön ki házhoz semmiféle szerelő, hanem csak simán aktiválják az extra sebességet az oldalukon aztán kész is? -
dombila
őstag
válasz
sa.attesz #3242 üzenetére
Ez nagyon fura! Nekem nincs boxom (exVoda) csak Cl+ kártyák és kapom mellé a One TV online szolgáltatást.
Az online One TV (weben és applikációban) nem box függő, hanem TV csomagtól függ. A Basic és Medium csomagokhoz nem adják:
Ugyan itt azt is írja, jogy interaktív box kell hozzá, de ez nincs így, nekem 2-2 Cl+ kártya mellett is működik.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
szaboi6512 #3244 üzenetére
Nalunk Mediacard van CI modul. Szerencsere One is meghagyta. Nem kell egy box egy ujabb taviranyitoval. Ami standby es rendszertfrissit es laggol.
na jo biztos van elonye is.
-
-
boborján2
aktív tag
Másnál is?
Mivel nincs a playstore-ban frissítés , ezért nem tudom honnan kellene frissíteni...
-
sa.attesz
tag
Január 2-án kötöttem. Az internet azonnal átment a megrendelésen, a tv az állt a mai napig. Azt mondták valami hibajeggyel állt meg, amit a háttércsoportnak kell korrigálni. Volt ügyintéző azonban aki felvette hibára is és technikust akart küldeni, hogy nem jók a Digi-s box-ok, cserélni kell az interaktívra. Már beletörődtem volna, de dél körül ma jött egy sms, hogy a megrendelés teljesült, hazaérve otthon pedig megnéztem és nyitja már a két Digi-s box, a medium csomagnak megfelelő csatornákat.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
kabelmania27 #3237 üzenetére
Ahogy írta már rég ftth van nála is és valószínűleg valami hibajavítás lesz.
-
sa.attesz
tag
válasz
Adams84 #3235 üzenetére
exDigi
A mai nap végig futott a tv módosítás, megjelent a tv szolgáltatás a One fiókban is és nyílnak a Digi-s box-al a plusz csatornák is. TV Medium csomag, viszont a One TV mobil hozzáférés viszont állítólag nem jár hozzá. Próbáltam aktiválni a netes One fiókban, de azt írja, hogy interaktív mediabox kellene hozzá. -
mcll
senior tag
válasz
Mozaart #3239 üzenetére
Nem kell hogy válts ha nem akarod. Nem fognak belekényszeríteni, pontosabban egyelőre nem, azaz ami biztos hogy 2025-ben nem, de ahogy kinéz lehet még 2026-ban sem lesz kötelező az átlépés. És az is biztos hogy az exDigiseknek, exVodásoknak ha maradnak ott, akkor nem lesz áremelés sem (pontosabban lesz, de az az éves "árkorrekció" lesz, de az ugyanúgy lesz a One-osoknál is ugyanolyan %-ban). Továbbá szolgáltatást sem fogják megcsapni, azaz a net is annyi marad ami eddig volt, a kábeltévén is ugyanaz lesz mint eddig volt, igaz utóbbi esetben az új csatornák amik bejöttek és be fognak jönni, azok nem lesznek elérhetőek a régi ügyfeleknek.
Szóval nem kell kapkodni, akinek nem muszáj. -
Mozaart
aktív tag
válasz
burgatshow #775 üzenetére
Koszonom Mindenkinek!
Egyelore azert nincs kedvem valtani mégha ugyanolyan arert is valtanek mert akkor mar lenne husegidom. Es ugy rangatnak ahogy akarnak aremelesben. Most azt mondjak nem emelik aztan eltelik 1 ev es kitudja...
Nem sietek hozzajuk szerzodni.
Csak szimpibb hogy mégis szurkezonaban vagyunk. Persze ha kivezetik majd az akarmit akkor valaszut lesz.Kosziii! =)
-
pjen
félisten
Ex DIGI. OZOE tv, de a Nat Geo se jobb. 17.ker.
-
TeeJay
félisten
válasz
garga01 #3234 üzenetére
De legalább akkor foglalkoznak vele. Benézett a kötődobozba gondolom írja össze melyik lakás melyik szálon van mivel ugye azok hegesztett csatlakozások. Mindenhova becsengetett ahol bemegy optikai szál és beszólt hogy várhatóan TV és internet is elmegy majd a napokban mert átkötést csinálnak.
-
TeeJay
félisten
válasz
garga01 #3204 üzenetére
Panel telep, FTTH úgyhogy koax itt nincs
Megkérdeztem a fickót annyit mondott hogy átkötés zajlik vagy mi és lehet elmegy majd a TV meg a net ma vagy holnap de még eddig nem történt meg ez.
Max arra tippelek hogy a 128-as osztást 64-re ritkítják? Esetleg szálat cserélnek mert valamelyik hibás lett volna? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
ImpersonatoR #3214 üzenetére
Előbb lemaradt, hogy a Cloudflare és külföldi irányban elvileg nem szokott gond lenni, ha konkrét oldal érdekel írd le az oldal címét vagy ipcímet, hogy meg lehessen nézni. Amennyiben a modemet modem üzemmódban használod saját routerrel, és valamelyik oldal betöltésével gond van saját routerbe betudod állítani dns szervernek az 1.1.1.1 / 1.0.0.1 vagy a 8.8.8.8 / 8.8.4.4 párost.
Összefoglalóba le van írva pár dolog, ha van kérdésed nyugodtan írd le. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
One (ex Vodafone) docsis3.1-es szolgáltatása jónak számít, ahol nincs ezres csomag ott 500/22 elérhető, hfc technológián az ex vodafone területek fejlettebbek, ex inviteles koax területen a 100/8Mbit van, a legelavultabbak az ex invitel primer körzet ADSL-es területek és a 29-es körzet szintén ADSL-es területek.
-
Mate
nagyúr
válasz
Nem. ADSL a legelavultabb szolgáltatása a ONE-nak.
ADSL < VDSL < HFC < RFoG < FTTH
-
dombila
őstag
válasz
dombila #3221 üzenetére
Kíváncsi voltam, hogy exDigi FTTH 1000/300 kapcsolatról ugyanaz a bix.hu ping, amit fent exVoda 500/20-on mértem, milyen.
Hááááát, van egy kis különbség:Minden ping 1.8 ms alatt van!
A mérés ugyanúgy ment, közvetlenül a modem üzemmódban működő ONT mögötti routeren mérve. (Mindkét router azonos Mikrotik hAP ax2.)
Ha valaki online játszani szeretne és van rá lehetősége: exDigi FTTH!
@#3222 boborján2
Ha router mögöttről, wifin csatlakozó eszközön mérem, akkor nálam is plusz 2-3 ms megjelenik. Ezeket magából a router-ből mértem, így ezek eléggé pontosan magát az internet kapcsolatot mérik.
Még a routerhez kábelen kapcsolódó eszközökön is rosszabb már az eredmény, pl. itt az exDigis kapcsolaton egy PC-ről 2.1 ms. -
-
dombila
őstag
válasz
Nálam docsis 3.0 van csak (500/20)
A prohardver.hu szervert közvetlenül a modem mögötti saját routerről pingelve:Ha a kapcsolatfelépülés utáni első két pinget, nem nézem, akkor az átlag: 6.984 ms
Szóval ez nem 17 ms.UI. csak most olvastam vissza, hogy bix.hu-ra voltál kíváncsi. Itt van:
-
válasz
kabelmania27 #3188 üzenetére
"Ez koaxos hfc docsis 3.1-es szolgáltatás."
Ez mit takar ? ONE on bellül a lehető legelavultabb ?
Pingben mit jelent magyar szerverre 17 ms ? -
boborján2
aktív tag
-
oszy
veterán
válasz
kabelmania27 #3088 üzenetére
Rájöttem a hibára, csak egyelőre nem tudom megoldani.
A TL-SG108E switch nem továbbítja rendesen. 100 Mbps és kész. Ezt kellene konfigurálni valahogyan... -
LouiS22
veterán
válasz
Intruder2k5 #3207 üzenetére
Pláne, ha minden előzetes értesítés nélkül jelent meg.
-
-
kabelmania27
Topikgazda
192.168.100.1 címen lépj be a modem oldalára, majd haladó beállításokon belül a letöltési és feltöltési füleken nézd meg a jelszint értékeket.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
garga01
őstag
Tényleg tőle kellett volna megkérdezni. Egyébként valszeg a házba eddig koax jött be az elosztóba is, azt váltják le optikára. Így már csak a legutolsó szakasz marad koax, az elosztótól a lakásig. Kevesebb hibalehetőség, meg gondolom így könnyebb lesz majd a végén egyszer a végpontokat is optikára átállítani.
-
Doma88
tag
válasz
kabelmania27 #3199 üzenetére
Nem segített, pedig nem egyszer csináltam meg. A médiacardra váltás meg a felvétel lehetőségét veszi el (tudom, külső HDD-t lehetne használni). A TV mellett a nettel is szokott baj lenni, az új box amit pár hónapja kaptam egyszer csak eldobja a jelet és minden pirosan világít rajta, majd egy reboot megoldja. Ez nem gyakori és frusztráló mint a TV box hibái, de megtörtént már párszor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Logitech g29
- Asus VivoBook s14 Flip /i3-1315u/16/512ssd/14/FHD/IPS/Touch/HUv
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 27% Számla! HP Transcend 2,8K OLED laptop! Ultra 155H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest