Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Dragon3000 #6098 üzenetére
Kb. az egyetlen értelmes elmozdulás a Digi irányába az optikai net nyújtotta feltöltés miatt lett volna. Most már mindegy.
-
-
cocka
veterán
válasz
Dragon3000 #6096 üzenetére
Nekem az 1 gigabitet is kitolNÁ, ha a szolgáltató nem 150-et adna.
-
Adams84
aktív tag
válasz
sirarcheer #6093 üzenetére
Pedig működnie kellene ugyanazzal az e-mail cím + jelszó párossal. Esetleg meg lehet próbálni új jelszót beállítani, ha sehogysem jó, akkor 1270.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
sirarcheer #6089 üzenetére
Ahhoz nem küldenek belépést, neked kell regisztrálni One online fiókot és ugyanazzal lehet majd használni a OneTV app-ot.
-
petarda92
csendes tag
Sziasztok,
A One internet+TV szolgáltatással kapcsolatban lenne kérdésem.
Panellakásról van szó, ahol az optikai kábel jelenleg a konyhában ér véget. Az előző tulajnak a konyhában volt a modem/router, de ő csak netre fizetett elő, tv-re nem. Én tv csomagra is előfizetnék, viszont a tv-m a nappaliban van, tehát a lakásban beljebb. Mediaboxról nincs tapasztalatom, de ha jól olvastam, UTP-kábel kell hozzá.
Kérdésem a következő: mindenképp kábelen tovább kell vezetni a netet a konyhából a nappaliba, hogy működjön a mediabox, vagy van más megoldás? -
boborján2
aktív tag
Én úgy vagyok vele hogy amire kell a sebesség arra ki van húzva a gigabit lan, a telefonos bohóckodásra meg teljesen mindegy ,hogy 60megabit vagy 260 megabit.
A jó wifi az zsebbe nyúlós történet.
Most rakom össze az új házunkat, ott sem alapozom a tartós nagy sebességet wifire. 2.5G lesz bedrótozva , minden másra 3db -os mesh.
-
sandró60
addikt
válasz
garga01 #6076 üzenetére
Az előző hozzászólásomban már írtam 8+ éve nem volt gondom a net sebességel.A házban mint írtam lakótelepi 10 emeletes a szomszédom is ilyet mért.Ő is felhívta az ügyeletes "gépembereket"neki is ugyanazt mondták
A hivatal is azzal kezdte,mint amit te is javasoltál.Ezen már túl vagyok a routerrel nincs semmi baj
Kérdés aki itt hozzászólt annál is így működik vagy meg vagytok elégedve
Ja a fiam ma jelezte,hogy náluk is lassult a net(Bag) -
-
HPAA
őstag
válasz
kabelmania27 #6042 üzenetére
köszönöm ,valami hasonlóra "számítottam"azt viszont továbbra is inkorrektnek gondolom , hogy a szolgáltatáshoz biztosított eszköz n-es wifivel nem is tud/hat/ja a csomagban foglalt 1000es netet , miközben már léteznek házon belül is wifi 6 os eszközök
kábelen simán tudná egyébként , csak úgy pont nem használom semmivel,így elég lett volna a középső csomag is
így viszont plusz eszköz beruházás ami kinéz -
woodworm
veterán
válasz
sandró60 #6074 üzenetére
Intruder2k5 már leírta a jogszabályi meghatározást. Egyszerűen szembesíteni kell az ügyfélszolgálatost, hogy az idő 90%-ban a rendes körülmények közötti sebességet kell produkálniuk és nem a garantált minimumot.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #6062 üzenetére
Ha van One vezetékes internet szolgáltatásod, akkor kérhetsz hozzá "Wifi pótló" mobilnet csomagot, amely havonta 5 Gb netet tartalmaz 790 forintért.
-
sandró60
addikt
Ex Digi-Új fejlemény az 1GB internet-el kapcsolatban.
A szomszédomnál is 300mbps "sebesség" van(10emeletes lakótelepi)
Neki is elmagyarázták,hogy benne van a szerződésben,hogy ilyen legyen.Tehát 1GB-áráért örüljünk,hogy egyáltalán van netünk
Itt a fórumon kinek magyarázták hogy így jó? -
samu2062
senior tag
válasz
Mikkamakka73 #6072 üzenetére
Szerintem a nevelőapja azt hazudja, hogy a cég nem ad ki neki CI kártyát, noha valójában nem is kért.
-
válasz
E.Kaufmann #6065 üzenetére
Nevelő apukám elment az One üzletbe és megbeszélt egyet és mást, mindig visszamondott.
-
jack982
senior tag
válasz
E.Kaufmann #6065 üzenetére
-
Most volt a nevelő apukám a legközelebbi ONE üfsz üzlet helységben és hazatelefonált hogy nincs ügyintézés a kártyára.
Mondom mi a f.sznak néz minket?
-
Tegnap sikerült megérkezett az első két havi One csekk befizetés a szolgáltatói weboldal szerint 3 nap múlva, de még mindig nem hívott vissza.
Ezek szerint még mindig nem zárták le az eddigi összes hibajegyet? -
E.Kaufmann
veterán
Most hogy így összeborultak a telkó cégek, eg olyan emberkének akinek exvodás előfizetése van, a párjának meg exdigis tv/internete, milyen lehetősége van valami jó árú kiegészítő mobilnet kártyára, amire havi 3-4ezernél többet nem szánna?
Tartalék internetnek lenne, elég lenne 3-5GByte, QoS-el trükköznék, hogy ne tudjon minden elfolyni azonnal. -
cocka
veterán
Kb. kéthetente kapcsolom be a One TV médiaboxot (a köztes időben áramot se kap), de úgy látom a műsorok adatbázisa önálló életet él.
Ugye úgy indulunk, hogy ebben az esetben van olyan felvett műsor, ami már 7 napnál régebbi. Na ezeket a műsorokat nem mindig engedi lejátszani. Van olyan, hogy ugyanazt az epizódot 3 különböző időpontban is felveszi, de az holtbiztos, hogy ebből legalább egyet vagy kettőt soha nem lehet lejátszani.
Most már képpel is tudom illusztrálni, hogy mi történik.Ha egy ilyen epizódra rányomsz, akkor elindul egy kb. 1.5 perces karikázás és egy pillanatra talán felvillan hogy kb. végtelen a videó hossza (valami irdatlan nagy szám jelenik meg a csúszka bal oldalán). Ilyenkor max. a vissza gombra lehet nyomni, mert semmi másra nem reagál, ha hagyod, akkor pedig ezt kapod: kép01
Ha erre rányomsz, kidob a főmenübe, megint mehetsz vissza a műsor epizódlistájához.
OK semmi gond, menjünk vissza, keressük meg megint a keresővel az adott epizódot. OK megvan. Valami ilyesmit látunk az adott epizód adatlapján: kép02
Aki használja, az tudja, hogy
1. innen menüből a videó lejátszását nem lehet az elejétől indítani, mert csak lejátszás folytatása gomb van, melynek szürke színezése balról jobbra mutatja, hogy mely pozíciónál hagytad abba. (azaz mindenképp folytatná)
2. amikor megnyílna a videó, elvileg menüből is újra lehetne kezdeni vagy a 7-es alatti balra nyíl egyszeri megnyomásával.
Na itt ez nem működik. Az, hogy a gomb színezése teljesen szürke, azt mutatja, hogy elvileg alapból a végére ugrana, mintha már megnéztem volna, de hát el se tudtam indítani. De mikor nyitná a lejátszót, nem jelenik meg újrakezdés ikon és a 7-es alattira se reagál semmit. (amivel egyébként szintén finomkodni kell, hogy ne újraindításnak érzékelje, itt bezzeg nem kérdez soha semmit, hogy biztos akarod-e, csak újraindul LOL)Kb. a 3. restart után azért valami csak változott, de korántsem pozitív irányba.
A képeken háttérben a TV2 Séf valamelyik random adása, mely a szerver szerint a Spektrum egyik műsora.
Beszédes, hogy az eltelt és a hátralévő idő is 0.
kép03
kép04
Itt meg ugyanez a bug, csak Spektrum megy a háttérben és a szerver szerint ez az ATV műsora.
kép05Normális esetben ez így nézett volna ki:
És akkor mit tudsz az ilyen hibás adásokkal csinálni (mert mást úgy sem fogsz tudni): törölni!
Úgyhogy, röviden ennyit a 90 órás "tárhelyről"!
A nem induló bolondéria már lassan hónapok óta megy, de a nem azt írjuk ki, ami a képernyőn megjelenik bug most jelent meg először.
Az meg különösen vicces, hogy amikor rákeresel pl. erre a Ben Fogle cuccra, akkor az évadokat nem képes egyben listázni. Bizonyos sokepizódos műsoroknál kettő vagy esetleg több külön listában szerepelteti az évadokat, ami érthetetlen. Ha mondjuk el van számozva (nagyon gyakori) és két különböző 3. évad van, akkor miért nem jelölik meg az egyiket, hogy 3a vagy 3b évad és akkor nem kellene külön évadlistát vezetni.
Így ugyanis attól függően találsz meg egy-egy évadban szereplő másik epizódot, hogy melyik évadlistában szerepel. Ami egy vicc, mert ha mondjuk a 7. évad 2. epizódját keresem, ami éppen műsoron volt, majd rányomok és azt látom, hogy a megjelenő évadlistában nincs x. évad 5. epizódja, mert az x. évad nincs listázva, de a kereső az adott epizódot az x. évaddal szerepeltetve megtalálta, az a wtf kategória.Az már csak ilyen személyes bosszankodás, hogy amúgy nekem a VTV epizód- ill. évadlistázása sokkal jobban tetszett. Átláthatóbb volt. Kereső patika volt, számgombokat is lehetett használni a gépeléshez, nem a kurzort kellett végig amortizálni.
Ezek után azért kíváncsi lennék, hogy vajon a Telekomnál is ilyen megugorhatatlan feladat a felvételek és visszanézhető anyagok rendszerezése?
-
Johnzy
tag
válasz
JeremyJ3rk #6046 üzenetére
Mobilnet XXL a neve. Persze még mielőtt belemennél egy egyéves hűségbe, javasolt előtte egy ismerőssel, rokonnal kipróbálni, olyan valakivel, akinek jó telefonja van, hogy van-e térerő és ha igen, akkor mennyire erős és használható.
Yettel OtthonNet -re nézz még rá, cím szerint. A társasházas, 5G-s lefedettség esetén 7k / hó, az Isten háta mögötti részen, ahol "akár 50mbit-es sebességget is elérhetsz..."
ott bizony sajnos 10k. Az biztos, hogy ha egy stabil, működő netet szeretnél, akkor kelleni fog a két szolgáltató hálózatának összefésülése, és ez bizony havidíjban 15-18k is lehet.
A Telekomnak van még feltöltő kártyás opciója 9900Ft-ért 30 naponként, ha a Yettel nem válna be, vagy bármi egyéb ok miatt, de ezt 30 naponta aktiválni kell és töltögetni rá az egyenleget... -
boborján2
aktív tag
válasz
balazs1956 #6010 üzenetére
Még a vodánál voltak napok, aminor gyűlöltem a tv részét az egésznek. Mióta one lett, és a profilnyomkodós agyrémet is kivették ,gyakorlatilag nekem bármikor jól működik mindeféle platformon.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
balazs1956 #6010 üzenetére
Bocsánat, de én most kivételesen nem a hibára fogok válaszolni, hanem az alább írt mondatra:
"Folyamatosan Uppsz, valami hiba történt, gyere vissza később, felirattal tegez le, amikor sosem adtam neki felhatalmazást a tegezésre."Azt el kell fogadni, hogy az internet világában a netikett szerint is teljesen elfogadott a tegeződés.
"A világháló alapvetően tegeződő. Ha írsz egy fórumra, levelezőlistára, vagy más helyre és ott tegeződöl, akkor ez természetes. Ettől függetlenül, ha meg tudod, akinek írsz, az életben egyébként magázod, akkor térj át magázásra.
Ha céges, hivatalos vagy hasonló levelet írsz, a magázódás a követendő példa. A cégek, hivatalok alkalmazottai nem biztos, hogy tolerálják a világháló szabad tegeződő formáját." [link] -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
kalelhun21 #6053 üzenetére
Érdemes kikapcsolni az auto csatornafrissítést.
Pedig az LG tévé elszokta viselni az erős jelet.
Elvileg 70-80dB körül jön az ont-ből a tévéjel, ami nem okozhatna problémát. -
kalelhun21
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6047 üzenetére
LG UR9100.
Tvt már újrahangoltam, semmi sem változott
Rendben, megpróbálom, köszönöm a segítséget -
garga01
őstag
válasz
Lackooo84 #6049 üzenetére
Ha megvan egy minimum érték erősség és minőségből, nem kockásodik/akad a kép. Attól, hogy 100/100, még nem lesz magas a bitráta vagy jobb a kép. Nálam most az egyik box osztások és toldók után 60/85-ön van, tökéletesen jön minden (nyilván azzal a bitrátával, ami van)
-
garga01
őstag
válasz
kalelhun21 #6040 üzenetére
Jó nagy suttyók amúgy szerelők, nem értem miért derogál a műszerrel rámérni esetleg a koax végére és megállapítani a tényleges gondot. Nem ez az első eset, hogy ezt olvasom-hallom, hogy az ügyfél tv-jére fogják a jel problémát.
Állítható csillapító pl. [link] , ehhez kell kabelmania27 által írt toldó.
Ezek meg fix értékűek, ezek direktben a koax kábelbe csavarhatók. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
kalelhun21 #6044 üzenetére
A jelminőség nálam is ilyen kula, mióta új kiosztás van. Előtte 100/100 volt még a magas bitrátás képpel (exdigi).
-
Jarod1
veterán
válasz
TV újrahangolás? megvolt?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Milyen gyártmányú tévéről van szó?
Első kőrben próbáld meg újrakerestetni a csatornákat.
Amennyiben nem javul a helyzet lehet túl erős a tévének a jel, megpróbálhatsz az ont kimenetére tenni összekötő után egy állítható csillapítót illetve fix csillapítóból létezik hármas, hatos, tizes. Az állítható csillapító előnye, hogy jobban belehet állítani a jelerősséget, mert csak addig kell növelni a csillapítást amíg megszűnik a kockásodás és a jelminőség eléri a 100%-ot. -
pjen
félisten
válasz
Bocs, hogy bele wau. Lehet sok az a 100% . Egy csiiapító, vagy legalább egy osztó lehet segítene.
-
kalelhun21
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6043 üzenetére
Az ONT-ból direktbe megy a Tv-be.
Jelerősség fix 100%, jelminőség ugrál 40-90% között. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Szia!
Az ont és a tévé közötti koax kábel el van osztva vagy direktbe megy a tévébe?
Nézd meg, hogy a tévénél milyen a jelerősség és a minőség. -
kabelmania27
Topikgazda
A modem oldalán nézd meg, hogy milyenek a letöltési és feltöltési jelszint értékek.
Szolgáltatók nem garantálják a vezeték nélküli átvitelt.
Modem oldalán nevezd át az 5Ghz-es hálózatot, hogy külön néven legyenek és 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. Fw frissítés óta Arris és Compal modemen nem lehet wlan csatornát változtatni ezért érdemes venni gigabites routert mert a saját eszközön több beállítási lehetőség van, ilyenkor kérheted az ügyfélszolgálatot, hogy állítsák át a modemet modem üzemmódba, ilyenkor szinkronizálás után az első három vezetékes eszköz kap ipcímet, újraindításkor szintén, ilyenkor a modem oldala a 192.168.100.1 címen érhető el. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
petrelli1993 #5939 üzenetére
Ez egy jófajta osztó. A szigetelőszalaggal körbetekert csavaros F csatlakozónál meg kellene nézni, hogy a kábel megszorul-e a csatlakozóban, ha nem érintkezik jól az árnyékolás lehet vételi probléma.
-
kalelhun21
csendes tag
Sziasztok.
Nekem olyan problémám adódott hogy csütörtök reggel óta akadozva jött be a tv-n a kép és a hang is, majd estére teljesen megszűnt az adás. ExDigis vagyok. Pénteken voltak kint szerelők, kicserélték az ONT-t, és a koax kábelt is. Az adás visszajött de továbbra is akadozva. Ellenőrizték a bejövő jelet, elvileg rendben volt, így fogták magukat és elmentek nem tudták megmondani mi a pontos hiba. Valakinek valami ötlete?
-
sandró60
addikt
válasz
Intruder2k5 #6038 üzenetére
Meg mérném-csak az a baj-hogy 77éves létemre már nem nagyon merek belevágni.Az én routerem tipusa Archer C6
Az biztos semmit nem állítottam a cég modem- routere körűl.Max csak kihuztam az áramból fél percre amit hivatalosan mondtak -
válasz
sandró60 #6037 üzenetére
Akkor még egyszer... Próbáltál parancssoros mérést?
Ha ez is megvolt, és így is alacsony a sebesség, akkor térjünk rá arra, hogy milyen routerről van szó, illetve lehet kéne mérni router nélkül, közvetlenül az ONT-ra csatlakozva is egyet.
-
Faby
senior tag
Van a one TV szolgáltatásában olyan csatorna, ami nem sztereo, hanem több csatornás hanggal jön?
A Family csomag részeként, nem az extra előfizethető HBO, Cinemax stb adókra gondolok.
CE-Kodi-n keresztül nézném, ott amúgyis ott van az erősítő, megnézném, úgy mit tud. -
gduck
addikt
válasz
Intruder2k5 #6031 üzenetére
"Amit itt vársz, azt bérelt vonali szolgáltatásnak hívják, aminek az ára sokszorosa a lakossági internet árának."
MLLI a neve és az 1000-es havídaja olyan 400-500e Ft. Annál garantált az 1000 (a One központig) -
Attila 1
tag
-
válasz
sandró60 #6028 üzenetére
Akkor miért fizetek az 1GBS internetért?
Az a marketing, de a szerződésben sehol nincs olyan, hogy mindig 1000Mbps neted lesz. Mondjuk ez nem One sajátosság, ilyet lakossági, de még üzleti csomagban sem fogsz találni, más szolgáltatónál se. Amit itt vársz, azt bérelt vonali szolgáltatásnak hívják, aminek az ára sokszorosa a lakossági internet árának.Most is akadozva müködik-percek alatt ál fel egy internet oldal.
Na ez mondjuk már gáz.Milyen a ping, illetve csomagvesztés nincs? Próbálj meg folyamatosan pingelni egy címet, mondjuk a 8.8.8.8-at, és figyeld, hogy vannak-e nagy mennyiségben elveszett csomagok, illetve kiugró válaszidők. Biztos van erre a parancssoros ping-nél jobb megoldás is, de ilyet most hirtelen nem tudok mondani.
-
MadMancs
veterán
-
sandró60
addikt
válasz
Intruder2k5 #6020 üzenetére
Amúgy Ex digis vagyok.Most is olyan hiba van,hogy akadozva jön a net.Holott pénteken még nem volt semmi bajom.A fiam tegnap átnézte a bejövő kábeleket mind jó.
A mugy a méréseknél mostanába(2 napja) a legtöbb 500mbps-mértem.10 emeletes házban már azt is megérzem amikor az alattam lévő is netezik.
Amugy akkor a 700mbps mindíg megvolt.Akkor miért fizetek az 1GBS internetért?Az alatt időszakban mindig megvolt.Most is akadozva müködik-percek alatt ál fel egy internet oldal.Ilyen soha nem volt az emúlt 8-9éve -
batagy
őstag
válasz
Dragon3000 #6026 üzenetére
Nem, csak 1 tracker címe van az oldalnak.
-
batagy
őstag
#exDigi
Sziasztok!
Bp 21. ker Digi FTTH területen vagyok, nem szerződtem át One-ra. Hozzávetőleg az átállás óta az egyik torrent trackerrel tapasztalom, hogy a torrentek kb felére "Could not connect to tracker" hibát kapok. A tracker a 34000-es porton érhető el.
Ettől függetlenül ezekre is mindig probléma nélkül megy a letöltés.
Ugyanakkor a torrentek másik felére nincs gond , azok státusza zöld, tehát arra enged következtetni hogy ki tud menni a csomag.
Nem vagyok elvileg NAT-olva, a külső IP címem 178.164.x.x tartományban (még annak idején Digitől megkértem, hogy legyen külső IP címem).
A torrenten befelé is elérhető vagyok, a port forward működik.Lehet-e a probléma az internet szolgáltatással összefüggő?
Mivel routert is cseréltem nemrégen (ja igen az ONT-t bridge módban használom, saját router van), kb ugyanebben az időszakban, az is okozhat ilyet?
Tp-Link AX55 v1 routerem van. A LAN beállításnál a Flow Controlnál a TX Enabled be van kapcsolni, de az RX Enabled nincs bekapcsolva. -
MadMancs
veterán
válasz
szaboi6512 #6022 üzenetére
Még sok ügyfélnél van catv receiver + ont páros, vagy csak ez csak az. Ahol nincs gond vele nem cserélték feltétlenül. Megbízhatóbbak is mint a mindent egybe eszközök. Nálam all in one ONT van, de catv kikapcsoltam és Bridge módban van. Én jobban örülnék egy sima Sallang mentes ONT nak. Kevesebbet fogyaszt, stabilabb. Úgyis saját router intéz mindent. TV meg yettel, digitv csak azért maradt mert tv+net+tel csomagban olcsóbb mint csak a net.
-
válasz
sandró60 #6017 üzenetére
Próbáltál parancssoros mérést?
Egyébként nem, nem elég a 300Mbps. Jó pár éve már három sebességgel kapcsolatos fogalom létezik az internetszolgáltatások esetén, egyik a kínált, másik a rendes körülmények között elérhető, a harmadik pedig a garantált minimum. A középsőre nem találtam hirtelen szelessav.net hivatkozást, de alább le van írva mik a szolgáltatók kötelezettségei, jogszabályi hivatkozásokkal együtt, ez alapján meg lehet reklamálni, mert bizony a ~300Mbps garantált minimum teljesítése kevés.
Mire kötelezi a jogszabály a szolgáltatókat?
DIGI FTTH esetében a rendes körülmények között elérhető sebesség, aminek normál, hibamentes üzemmódban teljesülnie kell, 700/210Mbps.
-
Tomix24
addikt
válasz
sandró60 #6017 üzenetére
A minimum a 200Mbit/s, ami mindig a rendelkezésedre kell álljon
A Maximum 1000 az ami a maximum elérhető.Ami a neked fontos ami a "Rendes körülmények közt elérhető sebesség" ami 700Mbit/s
A naptári napokon az idő 90%-ban kell a rendelkezésedre állnia.Namost ha ez nincs meg, akkor mérj többszőr olyan eszközzel (eszközökkel vagyis kizárva a te géped hibáját) amik 1000GB lan kártyával rendelkeznek, a kábel cat5e vagy feletti legyen, és pár óra eltéréssel legyenek a mérések kizárólag LAN kábelle(A szerződsésed kábeles szerződés)
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test - ezzelHa nincs meg a 700Mbit/s(és tényleg 200 és körüli) akkor kérj technikust. Ha nagyon nem akarják akkor mond feltételest kérsz(vagyis ha nem te vagy a hibás akkor 0ft a kiszállás, ha a teki laptopja kiméri a sebességet akkor meg max 11500ft. És legalább tudod hol a bibi. Én ezt csinálnám.
-
sandró60
addikt
Én örülnék ha megkapnám a szerződés szerint a Gigabittes internetet
Péntek óta amikor felhívtam az ügyintézőket,hogy kérdőra vontam számlámon kb 8-9 éve az 1GBS net szerződés szerint.Azzal biztattak,hogy nem kötelező a net ilyen gyorsasága elég,ha 300mbps
Megáll az ész
Megkérhetem,ha valaki is így járt írjon már ide,hogy tudta megoldani? -
garga01
őstag
válasz
MadMancs #6009 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy a One ilyet fog osztogatni, csak hogy a Digi adott ilyen CATV receiver eszközt külön sokáig, amíg nem kezdett el olyan ONT-ket adni amibe be van építve.
A név valóban megtéveszető lehet, van RFoG mininode is, az általad írt 29-es körzet, meg a CATV mininode, ami csak a fényből az RF jelet állítja elő a kábeltv-nek. Pl. ezen a webshopon is így hívják. Az exDigi topikban rákeresve is nem csak én hívtam így a cuccot: [link] , [link] Sőt a kínaiak is így hívják a fenti linken lévő eszközt. -
MadMancs
veterán
válasz
adika4444 #6013 üzenetére
Exvodát persze hogy One-osítják, hisz a One Magyarország zrt. = Vodafone Magyarország zrt. Vodát nevezte át 4IG One ra.
Az egy nagy tévhit hogy One bármit is megvett. Digit nem bántották, egyenlőre. Be fog olvadni One-ba, de ez majd 2026 ban valósul meg. Ahol koax és optika is elérhető párhuzamosan ott FTTH fog maradni. DOCSISnak a fenntartása is jóval drágább. Infó honnan, az lényegtelen, de fix.De, igazából lényegtelen, eddigi átszerződő tapasztalatok is mutatják hogy nem változtatnak, marad FTTH.
-
adika4444
addikt
válasz
MadMancs #6009 üzenetére
Ráadásul ehhez a felálláshoz azthiszem OLT oldalon is mókolni kell. Elég irreálisnak tűnik.
Az viszont elég feltűnő, hogy a reverz DNS-eket és úgy az egész ex Vodafone rendszert One-osítják, közben a DIGI-nél a mai napig a reverz DNS digikabel.hu végződésű. Akármi is lesz, évek kérdése lehet még bármilyen változás, de mivel a DIGI valamikor 2022 körül hihetetlen gerinchálózati bővítéseket csinált, kétlem, hogy a One hozzányúlna, elvégre, ami már működik, az a legolcsóbb.
-
Johnzy
tag
válasz
JeremyJ3rk #6011 üzenetére
Dupla mobilnet két szolgáltatótól, sávszélességet összefűzve nem játszhat?
One korlátlan mobilinternet 5800-6000 Ft, aztán vagy a Yetteltől, vagy a Telekomtól biztosan akad még valami... -
JeremyJ3rk
csendes újonc
szervusztok!
jelenleg olyan helyen lakom ahol nincs kábeles netre lehetőség. a műholdas net lehetőségeket kerestem, de elég gyér a találat.
alapvetően ha jól értem egyszer van maga az előfizetés és a technika (tányér, rooter, stb) amit szolgáltatótól függően lehet bérelni, megvenni, vagy akár magadnak beszerezni.
+ 3 értelmezhető lehetőséget találtam elsőnek:
- starlink -> baromi drága nem mentem bele a részletekbe
- skydsl . eu -> fura, euroban vannak az árak de magyarul az oldal, gyanítom valami nemzetközi cucc
- brdy . com -> kértem visszahívást de még nem kaptamvan valakinek tapasztalata műholdas nettel, készülékekkel, szolgáltatókkal? nem kell túl nagy sávszél csak, h ne a mobilnetet zabálja....
(online gamelni nem fogok válaszidő miatt, a brdy-nél írták, h délre kell nézzen az antenna a műholdra, az pipa, a jelenlegi tv-s is arra néz - direct one de nekik nincs satelit netük ahogy nézem)
köszi!
-
balazs1956
senior tag
Üdvözlöm az Urakat, Hölgyeket
Olyan csomagom, és 1 GB-os netem van, ahol elő vagyok fizetve, szinte majdnem mindenre, többek között a MAX, RTL+, Super TV2.Ma kiváncsi lettem volna a Hunyadiak rendezői változatára.
Ez a minősíthetetlen, ócska, sz_r, használhatatlan, kritikán aluli alkalmazással 2 tévén, 2 telefonon sem tudtam belépni az alkalmazásba. Tegnap pl sikerült, tehát mindent jól csináltam.
Folyamatosan Uppsz, valami hiba történt, gyere vissza később, felirattal tegez le, amikor sosem adtam neki felhatalmazást a tegezésre.
Másnál is ilyen minősíthetetlen a szolgáltatás?
A UPC -óta csak a a sz_rt nyomják le a torkunkon, és ha lenne más elérhető hálózat, már rég elfelejtettem volna őket.Elnézést a hangvételért, de két órát ma is elvettel az életemből
-
MadMancs
veterán
válasz
garga01 #6007 üzenetére
Igen. Méghozzá a mininode alakítja 29-esből optikából koaxá a netet.
Amit mutatsz képet nem mini node hanem catv receiver, és ebből ment tovább ONT ba optika.
Szerinted miért lenne jobb One nak két eszközt adni (ráadásul nem is olcsó) 1 helyett? Mininode esetén optika végére kerülne mininode, abból koax ki, majd koax másik végére egy HGW. Semmi értelme mikor egy eszközzel megoldható.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
garga01 #6003 üzenetére
Mondjuk már ott elvesztette hitelességét, hogy mininode ról beszél. Azt csak egy kis körzetben!asszem a hírhedt 29esben alkalmazta voda.
Ugyanúgy ONT ot kap aki átszerződik.Nem érné meg túlságosan One nak beruházni ezernyi mininode hogy a jól kiépített FTTH hálózatot ledegradálja ezernyi mini DOCSIS hálózatra. Ugyanúgy egy ONT ot kap átszerződő ügyfél. Már ha kap újat. Van olyan tapasztalat is akinél eddigmis vo.t kártya, és X típusú ONT volt ott egy az egyben átlőtték az eszkozoket. Csak új pppoe user+pass -t kapott.
-
woodworm
veterán
Közel milliós előfizető bázisról beszéltek a digi részéről. Hihetetlennek tűnik, hogy hirtelen saját ont bevezetésén törnék a fejüket. Ugyanilyen hihetetlen sztorinak tűnik, hogy nyárra kivisznek ennyi előfizetőnek tv boxot vagy ci modult és elindítják a kódolt adást.
Tudom, hogy már nem az a csapat, de 5-6 éve azt ígérték, hogy mindenhol átállnak ftth-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest