- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Az ex digi műholdasa vacakolgat, vagy csak nálam szórakozik? Az SD beltéri néha megy minden, aztán hirtelen csak az adások fele, aztán megint jó, utána semmi, és így variálgat.
-
Maladar
tag
válasz
kasza blanka #8084 üzenetére
Szia !
Megírnád, hogy Neked mire mennyit mondtak ? (mert szerintem ügyintézők mást és mást ajánlanak..)
Minket pont ma hívtak. Megvan még a digimobil előfizetésünk ami 5000 Ft lett havonta. Erre van a csak digiseknek One ajánlat, u ez a csomag 3990Ft 1 év hűséggel, One hoz átszerződve (+ 90 nap korlátlan net és hívás) 5mb sebességkorlát. Ezt valóban érdemes átszerődnük, de át lehget csak ezt, így a mobillal One os üf. leszünk de a vezetékes marad digis.A vezetékest már nem éri meg:
Jelenlegi:
D FIX TV 2022 4860Ft
D FIX NET 250 FTTH 2023 5380Ft
D FIX TEL 250 320Ft
E-PACK -650Ft
össz 9910 FtOne nál 9890Ft a TvFamily + Homenet250 ehhez + 500Ft a telefon = 10.390 Ft
Ha a telefon nem kell akkor sem olcsóbb a One.
Neked mit akánlottak, hogy annyival olcsóbbra jössz ki? vagy a mostani digid drágább ?(A mobilt az 5000 Ft helyett érdemes átvinnünk a One hoz 3990 Ft ért, u az a csomag lesz, de e z a digiseknek kínált csomag nem számít bele a sávos kedvezménybe, tehát nem csökkenti az árat)
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #7726 üzenetére
Ejjel volt megint egy kimaradas.
Ez most komolyabb (5 ora) volt, mint a multkori, de legalabb munkaidon kivul tortent!# logread | grep pppd | grep -i -e connect -e 'LCP terminated' | tail
Sat May 17 20:33:21 2025 daemon.info pppd[10015]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Sat May 17 20:33:21 2025 daemon.info pppd[10015]: Connect time 7529.0 minutes.
Sat May 17 20:33:22 2025 daemon.notice pppd[10015]: Connection terminated.
Sat May 17 20:33:22 2025 daemon.warn pppd[23395]: Connected to 00:25:90:E5:64:09 via interface lan1
Sat May 17 20:33:22 2025 daemon.notice pppd[23395]: Connect: pppoe-wan <--> lan1
Tue May 20 22:23:30 2025 daemon.notice pppd[23395]: Serial link appears to be disconnected.
Tue May 20 22:23:30 2025 daemon.info pppd[23395]: Connect time 4430.1 minutes.
Tue May 20 22:23:36 2025 daemon.notice pppd[23395]: Connection terminated.
Wed May 21 03:39:29 2025 daemon.warn pppd[18185]: Connected to 00:25:90:E2:13:F3 via interface lan1
Wed May 21 03:39:29 2025 daemon.notice pppd[18185]: Connect: pppoe-wan <--> lan1 -
Warek
tag
Sziasztok,
Meg tudjátok mondani mire változtatja a One (régebben Digi) a Huawei OptiXstar GH8147X6-10 eszköz belépési név jelszó párosát, mert az eszközre nyomtatott nem működik. -
kasza blanka
aktív tag
válasz
MadMancs #8085 üzenetére
TV nincs, a felvetés másik részét nem értem
Pont azt mondja az ügyintéző, hogy átrakja a vezetékes szolgáltatásaimat (FTTH 1000 + telefon) ONE-osra és olcsóbb lesz 2500Ft-tal/hó.Az érdekel, hogy a szolgáltatás minősége (ping, rendelkezésre állás stb) változik-e, mert a mostanival tökéletesen meg vagyok elégedve. ONT csere is minek? (kb 3 éve van FTTH, azóta a ZTE van asszem)
#8087 Dusty
A 2990-es csomag miatt hívtam őket 2 hete. Akkor ahogy más is írta, valami technikai akadályra hivatkoztak, ami múlt hétre megoldódott volna. Tegnap hívtak, hogy még mindig nem tudják abba áttenni, és vagy hívnak újra, ha majd tudják, vagy esetleg nem gondoltam-e meg magam a Mobil Max-szal kapcsolatban (3990 200perc + 30giga) és mivel az a 2 előfizetés miatt 2x1000 Ft-tal több lenne, ezért bedobta nekem, hogy mi lenne, ha a vezetékes szolgáltatást is átraknánk + 1 év hűség, és akkor az 2500-tel olcsóbb lenne, mint most, így összességében fél kiló kenyérrel több jutna havonta -
garga01
őstag
Igen, de ez már ki volt itt tárgyalva párszor... Ugyanaz a jel megy be a lakásodba ha átszerződsz*, max másik ONT-t és/vagyvagy CI modult kapsz.
*ONE-ra átszerződésre gondoltam.
Hogy full ugyanaz-e az passz, de az itt leírtak alapján az exVoda és exDigi minőség is egyezik, de akinek van mindkettő és mérni tudja megírja számszerűen majd. -
Đusty
addikt
válasz
És a mobil váltás mennyibe kerül?
-
MadMancs
veterán
válasz
Nem biztos hogy olcsóbb. Attól fugg most mennyit fizetsz, és melyik TV csomag kell.
Nálam ONT csere történt es ennyi.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #8057 üzenetére
Valaki váltott mostanában eredeti digis FTTH-ról ONE-s csomagra?
Tapasztalat érdekelne. Műszakilag történik-e bármilyen változás akár az ő oldalukon, akár nálam (ONT csere), vagy a szolgáltatás minőségében van-e különbség?Akinek ilyen van: váltana, vagy amíg lehet, addig marad?
Nekem most nagyon ezt tukmálja a telefonos ügyintéző a mobil díjcsomagváltás mellé (a vezetékes telefonnal 1 év hűséggel 2500-tel olcsóbban havonta - ez a csaliszöveg legalábbis)
-
gduck
addikt
Lehet csak placebo hatás de egy hét alatt (frissítés óta) semmit se lassult a OneTV box és tök gyors az EPG is. Szóval nincs lassulás...
-
garga01
őstag
Gondolom bugos az oldal, vagy összeakadt esetleg reklámblokkolóval. Próbáld meg másik böngészővel, esetleg CRTL+F5-öt nyomni a One oldalán (kényszerített frissítés), vagy privát ablakban.
De az üfszolgálatosnak is sok esze volt, h nem ajánlott alternatívátTelefonon nem lehet amúgy megrendelni? Az lenne a legegyszerűbb, anno az exInvitelt én telefonon kötöttem meg.
-
szabacsik
őstag
Helló. Tegnap óta ha rtl alkalmazást szeretném használni bejön a logó majd utána hiba. Ezt többször indítva ugyan az. Volt áramtalanítva is többször a box. Mit tudok tenni?
-
Stanlee
őstag
válasz
kabelmania27 #8076 üzenetére
Köszönöm. Igazából keveset vagyok a kecoban és inkább szabadon választanék időpontot, nem kell hamar.
-
AMD94
kezdő
Sziasztok.
tv.internetet szeretnék rendelni ,de mindig ez a hiba fogad:
Error ID: ERR-XT-NA-20220726094914573-1119078010
Az ügyfélszolgálat érdemi választ nem tudott adni.
Tud valaki esetleg ötletet adni hogy mit próbáljak meg?
Előre is köszönöm szépen. -
Stanlee
őstag
Van valami altalanos tapasztalat, hogy ha rendelek vezetekes szolgaltatast, akkor megrendeles leadasa utan mennyi idore jonnek ki beszerelni az eszkozt? Tudok valasztani idopontot is magamnak, vagy akkor jonnek amikor kedvuk van? Ha modosithatok, mennyi alkalommal a kiszallas idopotjan? (Bp, XIV. kerulet)
-
janakbacsi
őstag
válasz
Intruder2k5 #8071 üzenetére
rendben, köszi.
-
válasz
janakbacsi #8070 üzenetére
Nem hiszem... Ha másoknál sincs szolgáltatás, akkor valami központi hiba van, tehát ők a hunyók. Persze ha netán kiküldenek technikust, akkor megnézheti a törött kábelt is, max. adsz neki 2-3 ezer forintot zsebbe, és akkor megírja úgy a papírt, hogy mindenkinek jó legyen.
-
janakbacsi
őstag
válasz
Intruder2k5 #8061 üzenetére
a kábel meg van törve, de két szomszédhoz is bementem és náluk sem működik a szolgáltatás. náluk nincs megtörve a kábel. ilyenkor mi van? ki kell fizetnem a 11000 Ft-os kiszállási díjat?
-
janakbacsi
őstag
válasz
Intruder2k5 #8061 üzenetére
meg van törve az üvegkábel.
-
válasz
janakbacsi #8059 üzenetére
Egy esetben lehet, hogy nem szolgáltatói hiba, ha kihúztad, vagy eltörted az üvegkábelt., de a legvalószínűbb, hogy az OLT oldalán van hiba, vagy elvágták valahol a kábelt. Egyébként ezt kötelességük elmondani... Nem ismersz szomszédot, akitől meg lehetne kérdezni, hogy náluk van-e szolgáltatás?
-
MadMancs
veterán
válasz
janakbacsi #8059 üzenetére
Szomszédokat kérdezd meg. Ha náluk jó akkor a hiba nálad van. Optikai kábel eleg sérülékeny. Egyébként igen azt jelenti. Nincs fény a kábelben.
-
janakbacsi
őstag
Tegnap még volt vezetékes netem, mára megszűnt létezni. Az ont-ot többször újraindítottam, sajnos nem segített. A "LOS" feliratú led pirosan villog rajta. Az minek a rövidítése? Loss of Signal? Bejelentettem az ügyfélszolgálaton. Azt mondták ha nem szolgáltatói hiba lesz, akkor 11000 Ft kiszállási díjat kell majd fizetnem.
-
Mickey73
csendes tag
Family. A Netflix appot használtam csak, de most nincs. A TV a csatornákkal megvan, az jól működik. Appok nincsenek és a profil kezelést sem találom. Ha megnyomom a netflix gombot, vagy a menüben rámegyek az appra, akkor kiírja, hogy válasszak előfizetést és bejön a használati utasítás QR kódja. Frissítés előtt minden működött.
-
kasza blanka
aktív tag
Sziasztok!
Digis FTTH 1000-m van.
Digis mobilcsomagok miatt hívtam a 'bontócsoportot' más ajánlatokért. Az általam kért csomag helyett most technikai ok miatt csak az 1000Ft-tal drágább csomagot tudja ajánlani (2 előfiz), de ezt ellentételezve felajánlották, hogy u.ezt az internetet és vezetékes telefont havi 2500Ft-tal olcsóbban oda tudja adni, csak natív ONE-s lesz és 1 év hűség.
Szabad váltani? Műszakilag nem változik semmi? Vagy maradjak ex-digis ONE-s inkább?
Ő nem tudta megmondani, hogy műszakilag mit jelent ez, kell-e modem csere (szerinte nem, de nem meri ezt ígérni)Van erről tapasztalat? Változik valami pro vagy kontra, vagy csak adminisztratív a váltás?
Köszi
-
jovás
senior tag
-
kezo0
addikt
válasz
Adams84 #7890 üzenetére
Máris változtattak a végdátumon: korábban azt írták, hogy május 13-22. között frissítik a boxokat, aztán a frissítést beharangozó anyag a hétvégén eltűnt, most meg már ez jelenik meg:
(Zárójelben: és az vajon miért volt fontos, hogy a korábban kiírt 1.20.2 helyett most már csak 1.20 legyen kiírva…?)
-
jovás
senior tag
Tessék, itt egy MediaInfo róla.
Felhívnám a figyelmeteket a 2. és 3. hangsáv acélos minőségére!
A képről már ne is beszéljünk.Általános
Sáv száma : 2 (0x2)
Teljes név : C:\TBS-6618 DVB-C\05-20_00-50-25_RTL HD (hun)_CSI New York-i helyszínelők - (am.-kan. krimisorozat 11. rész, 2012) - Ki van ot.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 22,8 MiB
Időtartam : 37 mp 38emp
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 5 164 kb/s
Képkockasebesség : 25,000 FPSKép
Sáv száma : 58 (0x3A)
Menü azonosító : 203 (0xCB)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4
Formátum beállítások : CABAC / 4 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, RefFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : 27
Időtartam : 35 mp 760emp
Adatsebesség : 4 456 kb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Scan type, store method : Interleaved fields
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.086
Adatfolyam mérete : 19,0 MiB (83%)
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Hang #1
Sáv száma : 59 (0x3B)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Időtartam : 37 mp 176emp
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 256 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 41,667 FPS (1152 SPF)
Compression mode : Lossy
Videó késleltetés : -589emp
Adatfolyam mérete : 1,13 MiB (5%)
Nyelv : magyarHang #2
Sáv száma : 222 (0xDE)
Időtartam : 37 mp 188emp
Adatsebesség : 96,0 kb/s
Mintavételezési gyakoriság : 32,0 kHz
Képkockasebesség : 27,778 FPS (1152 SPF)
Videó késleltetés : -577emp
Adatfolyam mérete : 436 KiB (2%)
Nyelv : angHang #3
Sáv száma : 223 (0xDF)
Időtartam : 37 mp 152emp
Adatsebesség : 96,0 kb/s
Mintavételezési gyakoriság : 32,0 kHz
Képkockasebesség : 27,778 FPS (1152 SPF)
Videó késleltetés : -553emp
Adatfolyam mérete : 435 KiB (2%)
Nyelv : nar
Nyelv, további adatok : Visual impaired commentarySzöveg
Sáv száma : 60 (0x3C)-888
Formátum : Teletext Subtitle
Nyelv : magyar
Nyelv, további adatok : For hearing impaired peopleEgyéb
Sáv száma : 60 (0x3C)-100
Formátum : Teletext
Nyelv : magyarMenü
Sáv száma : 61 (0x3D)
Formátum : AVC / MPEG Audio / Teletext / Teletext Subtitle / MPEG Audio / MPEG Audio
Időtartam : 36 mp 979emp
Lista : 58 (0x3A) (AVC) / 59 (0x3B) (MPEG Audio, magyar) / 60 (0x3C)-100 (Teletext, hu) / 60 (0x3C)-888 (Teletext Subtitle, hu) / 222 (0xDE) (MPEG Audio, ang) / 223 (0xDF) (MPEG Audio, nar)
Nyelv : / magyar / magyar / magyar / ang / nar
Szolgáltatás neve : RTL HD (hun)
Szolgáltató : DVBViewer
Szolgáltatás típusa : advanced codec HD digital television
2025-05-19 22:45:00 UTC : hu:CSI: New York-i helyszínelők / hu:(am.-kan. krimisorozat 11. rész, 2012) - Ki van ott? fsz.: Gary Sinise, Hill Harper, Sela Ward / movie/drama / / 01:15:00 / Running
2025-05-20 00:00:00 UTC : hu:Nyomtalanul / hu:(am. krimisorozat 16. rész, 2004) - Újrakezdés fsz.: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery / movie/drama / / 01:10:00 / -
cocka
veterán
válasz
gulyasa #8043 üzenetére
adáskimaradások
Volt ilyen? Felvételkimaradást inkább valószínűsítem. Most pl. rendszeresen rögzített sorozat esetén a következő anomália történt:
A kereső a 6. évad epizódjait megtalálja, amelyeknek egy jó része rögzítésre is került, ennek ellenére nem szerepeltek a felvételek részben.
Ugyanez fordítva is igaz: a 3. és 5. évad epizódjai szerepeltek a felvételek részben, de a kereső ezeket nem találta meg. -
-
trec12
addikt
válasz
gulyasa #8043 üzenetére
Valami azért reszeltek a képminőségen szerintem. Annyira már nem rossz talán mint pl. egy éve. Valaki megnézhetné aktuálisan mennyi az exDigin a bitrata (bár nem csak ez az egy paraméter számít) Ami biztos, h. a sweet tv nél jobb a képe pedig ott húztak a bitrátán elvileg több csatin is magasabb mint Digin.
-
koppasz1986
aktív tag
Köszönöm! Végülis inkább csak a sportcsatornák érdekelnek. Utána járok a telekomos bitrátáknak aztán majd látjuk.
-
jovás
senior tag
válasz
gulyasa #8043 üzenetére
A TV Family az exVoda, most One csomagja, a Digire már nem is tudna szerződni, az év végéig amúgy is be lesz szántva.
Tehát a minőségre visszatérve, a csatornák nagyrészt ~6 MBit/s, a sport adók általában ~8 MBit/s, de például az Aréna4 az csak ~6 MBit/s, tehát nem sokkal jobb, mint az exDigi mostani 4-5MBit/s béka segge alatti minőségétől. -
gulyasa
őstag
válasz
koppasz1986 #8042 üzenetére
Összehasonlítási alapom nincs. Sok éve Digi-s vagyok/voltam (előtte PR, még azelőtt Fibernet).
Ne várj sokat. A "HD" adások bitrátája 4-5 MB/s minőségű, az SD-ké ~1 MB/s.
Szóval - egyesek szerint - annyira nem rossz, de szerintem a békának az a bizonyos hátsó testrésze alatt...
A fenti bitrátától függetlenül, további minőségbeli romlást és az élvezetet jelentősen negatívan befolyásoló tényezők - szolgáltatási helytől függően - a gyakori akadások, adáskimaradások, akár órákra is. -
koppasz1986
aktív tag
Sziasztok. Ez a one milyen képminőség terén a telekomhoz képest? Mert ez a tv family csomag 1 gb-os nettel, rtl+al meg net4-el 11490ft-ért igen csak jól hangzik nekem. Kb ennyit fizetek a telekomnál 250megás nettel rtl+ meg net4 nélkül.
-
garga01
őstag
válasz
MadMancs #8038 üzenetére
Ez alapból igaz, persze mert a Panán kívül én még nem láttam más tv-t ami tudná ezt a szabványt. A Panasonic tv-k tuják a DVB-IP jelet fogadni és CI modullal dekódolni, legalábbis ezt olvastam és a bemutató videókban is ezt mondják (a lent linkelt német Fritz videóban is).
Emellett linuxos box-al is működőképes lehet a cucc, de nemsokára lesz CI fogadós boxom, ha tudok kölcsönkérni egy modult, ki fogom próbálni azzal is megy-e.
Viszont a DVB-I nem ugyanaz mint a DVB->IP/SAT->IP. Wikijén sem írnak egy szót sem a DVB-I -ről, az más szabvány. Sőt, a szövetség része 3 kódolást gyártó cég is (köztük a Nagravision is). Az egésznek az a lényege, hogy vevő oldalról úgy néz ki, mintha egy sima kábeltunert konfigurálnál, ugyanúgy kell csatornakeresést indítani.
Itt a boxon 2 virtuális tuner is fel van véve, csak ebben nincs CI fogadó. Lent meg látható a keresés, ugyanígy néz ki ha a box saját belső tunerjét használom.A lényeg egyébként itt van leírva:
"In the control plane, clients request access to satellites, transponders and MPEG streams using RTSP or HTTP. Only those transport stream packages needed for the TV transmission requested are carried over the IP network."Azaz tud úgy működni a cucc, hogy a nyers transport streamet adja át, ami meg fogadó oldalon tud dekódolni a cucc, mert a TV a CI modulnak is azt adja át egy az egyben. (Ezért van az, hogy ha döglődik egy CI modul, a kódolatlan adókon is tud képhibát okozni, folyamatosan keresztülmegy rajta a teljes stream)
-
Kiskutya
veterán
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a régi digi csomagok meddig fognak menni a megkötött áron? Anyáméknak köttettem be még régebben és telefonnal 1000-es nettel meg coaxon jövő tv-vel ami 3 tv-hez megy fizetnek 10062ft-ot. Most a one oldalán nem látok olyan lehetőséget amire megérné váltani nekik....
-
Mickey73
csendes tag
Frissült nálunk is a mediabox 1.20.2-re. A helyzet az, hogy eltűntek az appok. Ha rámegyek a menüben, akkor a használat utasítás Qr kódja jön csak be. Csináltam alaphelyzetbe állítást, de ugyanaz. Nem tudjátok mi lehet a gond?
-
MadMancs
veterán
válasz
akosmakos334 #8037 üzenetére
Nekem valószínű hogy az úgy jo lenne, mert TV PCMCIA foglalat DVB-T/DVB-C/DVB-S tunerrel dolgozik. Ahoz amit Te szeretnél kellene DVB-I az meg olyan szinten nem terjedt el, hogy ritka mint a fehér holló TV esetében.
-
akosmakos334
csendes újonc
válasz
garga01 #8027 üzenetére
Köszi a választ .
Ez a kódolás meg CI modul egy kicsit megkavarja a dolgokat , és van egy kérdésem . Nyilván ha bevezetik,akkor lesz a kezemben CI kártya is,ez nem gond , de nem igazán értem ezt a dolgot . Ha a szerver elküldi IP-n keresztül,és a kliens mondjuk egy Samsung smart tv,amibe beleteszem a kártyát,az úgy jó lehet ? Eddig azt hittem hogy a küldés előtt kell dekódolni ? -
zichie
senior tag
Másnál is megakad most átlagban 1-2 percenként az Euronews adása (exDigi hálózaton)? Nincs kockásodás, a jel rendben van, csak néha megakad a kép és a hang kb. 1-2 tizedmásodpercre. Korábban nem volt ilyen, igaz csak home office-ban ebédidőben szoktam nézni.
-
-
(diginetem van, ma egész nap gyatra volt a net
mi a pöcskinsz van?
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Nem tudok belépni az ONE router webes felületére, téves felh.név - jelszó kombóra hivatkozva elutasít.
Szerintem - és a jelszókezelőm szerint is - nem hibázok.
Lehetséges valahogy alaphelyzetbe állítani (admin/admin)?
Köszi előre is! -
garga01
őstag
válasz
akosmakos334 #7987 üzenetére
Szia!
Ezen a hsz-en átsiklottam, de még egy opció lehet egy DVB->IP konverter (sok helyen TV->IP és SAT->IP konverternek is hívják). Régebben a Digi topikan már említettem, nekem egy német Fritzbox 6490 van, amiben 4 db DVB-C tuner van, így 4 klienst tud függetlenül kiszolgálni. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy tud m3u playlist file-t generálni, amit a VLC is le tud játszani, de más program is megeszi valszeg. Kliensnek viszont olyan tv és box is szóbajöhet, ami tud ilyen DVB-IP-t. Tv-k közül a Panasonic ami ismeri, boxok közül én csak saját tapasztalatot tudok, az szinte minden linuxos (Enigma2) boxon működik. Még csak DVB-C tuner sem kell bele, nálam van egy Vu+ Zero van így ellátva kábeltv-vel.
Na de mivel jön a kódolás és CI+ modul kell, elvileg a kliens tv/box ki tudja dekódolni is az adást. Ezt a részét (még) nem teszteltem, de éppen beszerzés alatt van egy linuxos CI fogadós box, azzal majd meglátom mit lehet kihozni a modul tekintetében.
Ja és mindez működik VPN-en keresztül, nálam ahol a 6490-es van, a fő router egy Fritzbox 7590, amiben van beépített Wireguard. Kliens PC-ről felcsatlakozva (másik városból) simán tudok streamelni. Nyilván ez megy úgy is, ha a router építi fel a VPN-kapcsolatot. Ha érdekel a téma, itt egy német bemutató videó róla, itt meg látható a csatornaváltás sebessége. A menütől nem kell megijedni, az OpenATV tud magyarul is; a Fritzbox routerkben viszont nincs magyar nyelv, csak angol. Ha német belpiacra szánt, akkor sokszor csak német a szoftvere, de házilag át lehet ütni azt is angol fw-ve.
Használtan érdemes nézegetni ezeket a routereket, én innen Hardverapróról vettem többet is, a 6490 Cable-t ebay-ről. -
garga01
őstag
válasz
mokalade #7985 üzenetére
Biztos nincs rálátásod műholdas vételre?
Mert ezen csatornák nagy részét ingyen lehet nézni, egy részüket HD-ban. Persze egyszeri beruházásban drágább, de utána nuku havidíj. Van egy DishPointer app, ami kamerával AR nézetben megmutatja merre vannak a műholdak, így meg tudod nézni ablakból/teraszról stb. van-e rálátásod. Ezek a csatornák az Astra 1 (19,2°E) és a HotBird (13°E) műholdakról jönnek, erre kellene rálátás (fa, kémény stb. ne takarjon ki).
De hogy topikhoz is kapcsolódjon, a DirectOne és exDigi a Thor (0,8°W) pozícióból jön, aki azt akarja fogni ezt keresse a listában a fenti appban.
Az ingyenes vételre visszatérve, egy 80-90 cm-es antenna és egy monoblokk LNB kell hozzá, meg egy beltéri egység/box (de sok tv-ben már ott a beépített műholdas tuner, akkor az sem kell). Antennaszerelő pillanatok alatt be tudja állítani.
műholdak szerint így oszlik meg:
Astra1: Eurosport SD (német), TV5 HD, ZDF HD, SAT1 SD
HotBird: RAI 1 HD (részben kódolt), TVE HD
De a fentieken kívül az Astrán sok más német adó, a HotBirdön meg olasz adó fogható, a linken van 1-1 lista az ingyenesekről.
Olasz csatornákból sok fogható még az Eutelsat 9B és Eutelsat 5B műholdakról ingyen, de ezekhez már legalább 100 cm-es antenna kell és drágább vevő (multistreamet tudó). -
-
cocka
veterán
Ehhez képest kevesebb lett a csatornák száma ráadásul a felvételeket is elveszítettem és mint kiderült az már nem része az új csomagnak a rögzítés.
Nem derült ki, hogy milyen csomagra beszéltek rá pontosan. De úgy látom tényleg változtattak a TV Basic csomagon, mert eddig ha jól rémlik ahhoz is járt box.
Most meg egyszerűen csak a CI+ kártyát írja, holott korántsem garantálható a felhasználó eszközével a kártya működése. -
cocka
veterán
megakad az adás, elmegy a hang,
Ja valami ilyesmi nekem is volt, hogy kompletten elment nemcsak a hang, de a kép is és átváltott feketére. Se kikapcsolni nem engedte magát, se semmit. Azt hittem, hogy rossz(ul) volt (csatlakoztatva) a HDMI kábel. Erre kiderült, hogy semmi baja.
De érted ez nem is azonnal történt, hanem már kb. 20-25 perc működés után, egyszer csak off és kész.
Ami mindegyikre igaz, hogy végtelenül lassú.
Nálam sima TV-zésnél gyors, de pl. ha már a keresőt akarod használni, az tényleg lassú és nehézkes. A felvételkezelés pl. kifejezetten kaotikus még mindig.
Legjobb pillanatok egyike:
[link] -
cocka
veterán
válasz
wwenigma #7967 üzenetére
Én wifin keresztül használom, nálam teljesen korrekt koaxon keresztül is. Igaz, hogy nekem van egy főrouterem meg egy access pointom is, amit kliens módba rakva tudom lényegében közvetve wifin használni. De maga a net, amit használ az koaxon jön be.
Sebesség szerintem OK, a stabilitás meg tulajdonképpen a saját szerveiktől függ elsősorban. Utóbbival egyébként vannak gondok. De persze minden felhő alapú hibáért a felhasználót hibáztatják. Mert a felhasználónak úgy sincs esélye bizonyítani, hogy a probléma nem nála van és nem az eszközeivel, hanem a szolgáltató szerverével.
A trékom boxának milyen a LAN portja? Gigabites? Mert a One TV boxé csak 100-as. Az meg a minimum, amit már elvileg minden koaxos net tud.
-
petakpa1
őstag
válasz
akosmakos334 #8014 üzenetére
Nekem a legolcsóbb Atrometa DVB-T2 van, Ali-ról még most is lehet rendelni 7 eFt korül. Anniy a trükk vele, hogy alapból ez egy DVB-T tuner de egy AstrometaSwitch nevő progival át lehet kapcsolni DVB-C-re.
Ja és még valami, ami nagyon fontos: Ez csak akkor fog működni neked ugyanígy ha régi Digi-s előfizetésde van One-nál, azaz még nem szerződtél át új One csomagok egyikére. Ha átszerződsz akkor már kódolva fogod kapni a DVG-C adást, kell hozzá box vagy CI3 kártya.
Mivel a PC-s tunerek csak a kódolatlan DVB_C adásokat tudják lejátszani, ezért One-os TV előfizetéssel már ezek nem használhatók. Ha viszont még régi Digi-s előfizetésed van, amin kódolatlan a DVB-C adás akkor működni fog Neked is a fenti megoldás. Nyilván csak addig, amíg teljesen meg nem szünteti One a kódolatlan DVB-C adások szórását hálózatán. -
petakpa1
őstag
válasz
akosmakos334 #7987 üzenetére
En nekem van egy usb-s dvb-c tunerem + egy Windowsos MiniPC-m rajta NextPVR-el. Routerben meg van port fel állítva a MiniPC azon portjara ahol NextPVR szolgáltatása elérhető. Így bárhonnan tudom nézni a tv-t akár egy VLC Playerbol is.
-
Mate
nagyúr
válasz
MadMancs #8009 üzenetére
Nem ennyire egyszerű a dolog.
"A Megrendelőt az online megrendelés esetén megilleti a jog, hogy a szerződéskötéstől/ a megrendelt termék átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elálljon, vagy ha a szolgáltatás igénybevételét már megkezdte, azt 14 napon belül felmondja."
A szerződést bármikor felmondhatja, de attól még a régi nem fog feléledni. Különösen igaz ez akkor, ha egy teljesen másik szerződésről beszélünk. Elállni a felmondástól más kategória. Pláne ha Digi - one váltás volt, hisz jogilag nem is ugyan az a céggel él a szerződése. Nyílván perelni lehet, ha megtévesztették, de kérdés mennyire éri meg... -
Nikaré
őstag
válasz
kabelmania27 #8005 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítő szándékot, de már voltak szerelők/technikusok kettő alkalommal, és mindent, de mindent kicseréltek, még a csatlakozókat is.
Valamelyest javult.
Ennél többet nem tudok részemről tenni. -
kabelmania27
Topikgazda
Szia!
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator/dB feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Egy friss és rossz tapasztalat.
Szerdán dél körül hívtak, hogy hűséget hosszabbítsak, a beetető szövegben az volt, hogy nem változik semmi a tv csatornák tekintetben.
Ehhez képest kevesebb lett a csatornák száma ráadásul a felvételeket is elveszítettem és mint kiderült az már nem része az új csomagnak a rögzítés.
Ez nettó átverés.
Most azt mondta a flegmaság határán beszélő hölgy, hogy hűséget el tudom törölni, de csak személyesen és a régi csomag kivezetésére került tehát azt vissza nem tudom állíttattni.
Akkor mi értelme a hűség törlésnek???
Ki fogom kérni a hangfelvételt.
Ez az módszer felháborító.
Nem elég, hogy lassú a net, hogy lassú a média box, kockásodik a kép, még át is dobnak a palánkon.Hol találok olyan összegző oldalt, ahol szűrni lehet a szolgáltatók lefedettségét?
Vagy ezt külön mindegyiknél keresni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged