- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A humanoid robotokat célozza az új Jetson Thor modulokkal az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Ismét drágit az AMD a GPU-k mellé csomagolt memórián
-
8100 - 8001
18596 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-08 18:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Az ex digi műholdasa vacakolgat, vagy csak nálam szórakozik? Az SD beltéri néha megy minden, aztán hirtelen csak az adások fele, aztán megint jó, utána semmi, és így variálgat.
-
Maladar
tag
Valaki váltott mostanában eredeti digis FTTH-ról ONE-s csomagra?
Tapasztalat érdekelne. Műszakilag történik-e bármilyen változás akár az ő oldalukon, akár nálam (ONT csere), vagy a szolgáltatás minőségében van-e különbség?Akinek ilyen van: váltana, vagy amíg lehet, addig marad?
Nekem most nagyon ezt tukmálja a telefonos ügyintéző a mobil díjcsomagváltás mellé (a vezetékes telefonnal 1 év hűséggel 2500-tel olcsóbban havonta - ez a csaliszöveg legalábbis)
Szia !
Megírnád, hogy Neked mire mennyit mondtak ? (mert szerintem ügyintézők mást és mást ajánlanak..)
Minket pont ma hívtak. Megvan még a digimobil előfizetésünk ami 5000 Ft lett havonta. Erre van a csak digiseknek One ajánlat, u ez a csomag 3990Ft 1 év hűséggel, One hoz átszerződve (+ 90 nap korlátlan net és hívás) 5mb sebességkorlát. Ezt valóban érdemes átszerődnük, de át lehget csak ezt, így a mobillal One os üf. leszünk de a vezetékes marad digis.A vezetékest már nem éri meg:
Jelenlegi:
D FIX TV 2022 4860Ft
D FIX NET 250 FTTH 2023 5380Ft
D FIX TEL 250 320Ft
E-PACK -650Ft
össz 9910 FtOne nál 9890Ft a TvFamily + Homenet250 ehhez + 500Ft a telefon = 10.390 Ft
Ha a telefon nem kell akkor sem olcsóbb a One.
Neked mit akánlottak, hogy annyival olcsóbbra jössz ki? vagy a mostani digid drágább ?(A mobilt az 5000 Ft helyett érdemes átvinnünk a One hoz 3990 Ft ért, u az a csomag lesz, de e z a digiseknek kínált csomag nem számít bele a sávos kedvezménybe, tehát nem csökkenti az árat)
-
xabolcs
őstag
Ejjel volt megint egy kimaradas.
Ez most komolyabb (5 ora) volt, mint a multkori, de legalabb munkaidon kivul tortent!
# logread | grep pppd | grep -i -e connect -e 'LCP terminated' | tail
Sat May 17 20:33:21 2025 daemon.info pppd[10015]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Sat May 17 20:33:21 2025 daemon.info pppd[10015]: Connect time 7529.0 minutes.
Sat May 17 20:33:22 2025 daemon.notice pppd[10015]: Connection terminated.
Sat May 17 20:33:22 2025 daemon.warn pppd[23395]: Connected to 00:25:90:E5:64:09 via interface lan1
Sat May 17 20:33:22 2025 daemon.notice pppd[23395]: Connect: pppoe-wan <--> lan1
Tue May 20 22:23:30 2025 daemon.notice pppd[23395]: Serial link appears to be disconnected.
Tue May 20 22:23:30 2025 daemon.info pppd[23395]: Connect time 4430.1 minutes.
Tue May 20 22:23:36 2025 daemon.notice pppd[23395]: Connection terminated.
Wed May 21 03:39:29 2025 daemon.warn pppd[18185]: Connected to 00:25:90:E2:13:F3 via interface lan1
Wed May 21 03:39:29 2025 daemon.notice pppd[18185]: Connect: pppoe-wan <--> lan1 -
MadMancs
veterán
-
Warek
tag
Sziasztok,
Meg tudjátok mondani mire változtatja a One (régebben Digi) a Huawei OptiXstar GH8147X6-10 eszköz belépési név jelszó párosát, mert az eszközre nyomtatott nem működik. -
jovás
senior tag
-
kasza blanka
aktív tag
TV nincs, a felvetés másik részét nem értem

Pont azt mondja az ügyintéző, hogy átrakja a vezetékes szolgáltatásaimat (FTTH 1000 + telefon) ONE-osra és olcsóbb lesz 2500Ft-tal/hó.Az érdekel, hogy a szolgáltatás minősége (ping, rendelkezésre állás stb) változik-e, mert a mostanival tökéletesen meg vagyok elégedve. ONT csere is minek? (kb 3 éve van FTTH, azóta a ZTE van asszem)
#8087 Dusty
A 2990-es csomag miatt hívtam őket 2 hete. Akkor ahogy más is írta, valami technikai akadályra hivatkoztak, ami múlt hétre megoldódott volna. Tegnap hívtak, hogy még mindig nem tudják abba áttenni, és vagy hívnak újra, ha majd tudják, vagy esetleg nem gondoltam-e meg magam a Mobil Max-szal kapcsolatban (3990 200perc + 30giga) és mivel az a 2 előfizetés miatt 2x1000 Ft-tal több lenne, ezért bedobta nekem, hogy mi lenne, ha a vezetékes szolgáltatást is átraknánk + 1 év hűség, és akkor az 2500-tel olcsóbb lenne, mint most, így összességében fél kiló kenyérrel több jutna havonta
-
MadMancs
veterán
Nem. Ami eddig kódolatlan volt az most is kódolatlan. Azokhoz kell kártya amit Digi csomag nem tartalmaz Family viszont igen. Igazából mixelték a Digi és One csatornáit.
MediaCard is maradt a Digis.
-
jovás
senior tag
A TV csatornák pedig kódolva lettek, kivétel a közszolgálatiak, ugye jól tudom?
Meg gondolom kaptál új CI+? -
MadMancs
veterán
Nem. Van koax hálózat is kiépítve.
De migráláskor marad a digi infrastrukturán minden. Még az IP-m is digis. Gyakorlatilag annyi változott hogy több lett a TV csatorna és One számláz.
-
pjen
félisten
-
jovás
senior tag
-
garga pista
Topikgazda
Igen, de ez már ki volt itt tárgyalva párszor... Ugyanaz a jel megy be a lakásodba ha átszerződsz*, max másik ONT-t és/vagyvagy CI modult kapsz.
*ONE-ra átszerződésre gondoltam.
Hogy full ugyanaz-e az passz, de az itt leírtak alapján az exVoda és exDigi minőség is egyezik, de akinek van mindkettő és mérni tudja megírja számszerűen majd. -
Đusty
addikt
Tapasztalat érdekelne. Műszakilag történik-e bármilyen változás akár az ő oldalukon, akár nálam (ONT csere), vagy a szolgáltatás minőségében van-e különbség?Akinek ilyen van: váltana, vagy amíg lehet, addig marad?
Nekem most nagyon ezt tukmálja a telefonos ügyintéző a mobil díjcsomagváltás mellé (a vezetékes telefonnal 1 év hűséggel 2500-tel olcsóbban havonta - ez a csaliszöveg legalábbis)
És a mobil váltás mennyibe kerül?
-
pjen
félisten
-
MadMancs
veterán
Nem biztos hogy olcsóbb. Attól fugg most mennyit fizetsz, és melyik TV csomag kell.
Nálam ONT csere történt es ennyi.
-
kasza blanka
aktív tag
Sziasztok!
Digis FTTH 1000-m van.
Digis mobilcsomagok miatt hívtam a 'bontócsoportot' más ajánlatokért. Az általam kért csomag helyett most technikai ok miatt csak az 1000Ft-tal drágább csomagot tudja ajánlani (2 előfiz), de ezt ellentételezve felajánlották, hogy u.ezt az internetet és vezetékes telefont havi 2500Ft-tal olcsóbban oda tudja adni, csak natív ONE-s lesz és 1 év hűség.
Szabad váltani? Műszakilag nem változik semmi? Vagy maradjak ex-digis ONE-s inkább?
Ő nem tudta megmondani, hogy műszakilag mit jelent ez, kell-e modem csere (szerinte nem, de nem meri ezt ígérni)Van erről tapasztalat? Változik valami pro vagy kontra, vagy csak adminisztratív a váltás?
Köszi
-
gduck
addikt
Lehet csak placebo hatás de egy hét alatt (frissítés óta) semmit se lassult a OneTV box és tök gyors az EPG is. Szóval nincs lassulás...
-
garga pista
Topikgazda
Gondolom bugos az oldal, vagy összeakadt esetleg reklámblokkolóval. Próbáld meg másik böngészővel, esetleg CRTL+F5-öt nyomni a One oldalán (kényszerített frissítés), vagy privát ablakban.
De az üfszolgálatosnak is sok esze volt, h nem ajánlott alternatívát
Telefonon nem lehet amúgy megrendelni? Az lenne a legegyszerűbb, anno az exInvitelt én telefonon kötöttem meg. -
pjen
félisten
-
szabacsik
őstag
Helló. Tegnap óta ha rtl alkalmazást szeretném használni bejön a logó majd utána hiba. Ezt többször indítva ugyan az. Volt áramtalanítva is többször a box. Mit tudok tenni?
-
pjen
félisten
Próbálj bemenni egy kirendeltségre és ott rendelj.
8078: Szerintem meg tudjátok beszélni. -
Stanlee
őstag
Amennyiben a 1270-es számon vagy ügyfélszolgálati irodában rendeled meg a szolgáltatás lehet hamarabb bekötik.
Köszönöm. Igazából keveset vagyok a kecoban és inkább szabadon választanék időpontot, nem kell hamar.
-
törölt tag
Sziasztok.
tv.internetet szeretnék rendelni ,de mindig ez a hiba fogad:
Error ID: ERR-XT-NA-20220726094914573-1119078010
Az ügyfélszolgálat érdemi választ nem tudott adni.
Tud valaki esetleg ötletet adni hogy mit próbáljak meg?
Előre is köszönöm szépen. -
kabelmania27
Topikgazda
Van valami altalanos tapasztalat, hogy ha rendelek vezetekes szolgaltatast, akkor megrendeles leadasa utan mennyi idore jonnek ki beszerelni az eszkozt? Tudok valasztani idopontot is magamnak, vagy akkor jonnek amikor kedvuk van? Ha modosithatok, mennyi alkalommal a kiszallas idopotjan? (Bp, XIV. kerulet)
Amennyiben a 1270-es számon vagy ügyfélszolgálati irodában rendeled meg a szolgáltatás lehet hamarabb bekötik.
-
Xelo
addikt
-
Stanlee
őstag
Van valami altalanos tapasztalat, hogy ha rendelek vezetekes szolgaltatast, akkor megrendeles leadasa utan mennyi idore jonnek ki beszerelni az eszkozt? Tudok valasztani idopontot is magamnak, vagy akkor jonnek amikor kedvuk van? Ha modosithatok, mennyi alkalommal a kiszallas idopotjan? (Bp, XIV. kerulet)
-
Kiskutya
veterán
Értem csak idővel nem lesz kötelező a váltás? Ez igy elég gáz mert nincs normális alternatíva eddig...
-
janakbacsi
őstag
Nem hiszem... Ha másoknál sincs szolgáltatás, akkor valami központi hiba van, tehát ők a hunyók. Persze ha netán kiküldenek technikust, akkor megnézheti a törött kábelt is, max. adsz neki 2-3 ezer forintot zsebbe, és akkor megírja úgy a papírt, hogy mindenkinek jó legyen.
rendben, köszi.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
a kábel meg van törve, de két szomszédhoz is bementem és náluk sem működik a szolgáltatás. náluk nincs megtörve a kábel. ilyenkor mi van? ki kell fizetnem a 11000 Ft-os kiszállási díjat?
Nem hiszem... Ha másoknál sincs szolgáltatás, akkor valami központi hiba van, tehát ők a hunyók. Persze ha netán kiküldenek technikust, akkor megnézheti a törött kábelt is, max. adsz neki 2-3 ezer forintot zsebbe, és akkor megírja úgy a papírt, hogy mindenkinek jó legyen.
-
janakbacsi
őstag
Egy esetben lehet, hogy nem szolgáltatói hiba, ha kihúztad, vagy eltörted az üvegkábelt., de a legvalószínűbb, hogy az OLT oldalán van hiba, vagy elvágták valahol a kábelt. Egyébként ezt kötelességük elmondani... Nem ismersz szomszédot, akitől meg lehetne kérdezni, hogy náluk van-e szolgáltatás?
a kábel meg van törve, de két szomszédhoz is bementem és náluk sem működik a szolgáltatás. náluk nincs megtörve a kábel. ilyenkor mi van? ki kell fizetnem a 11000 Ft-os kiszállási díjat?
-
jovás
senior tag
-
jovás
senior tag
-
Dracula
őstag
Sziasztok!
Meghozták, beszerelték
. Állítólag a UPC fehér elég régi technológián alapuló modeme nem nagyon barátja az új STB-nek és ezzel sokkal jobb lesz. Remélem!
Már a Wifi6 miatt is királyabb.Üdv
Dr. -
janakbacsi
őstag
Egy esetben lehet, hogy nem szolgáltatói hiba, ha kihúztad, vagy eltörted az üvegkábelt., de a legvalószínűbb, hogy az OLT oldalán van hiba, vagy elvágták valahol a kábelt. Egyébként ezt kötelességük elmondani... Nem ismersz szomszédot, akitől meg lehetne kérdezni, hogy náluk van-e szolgáltatás?
meg van törve az üvegkábel.
-
Teal'C
veterán
-
pjen
félisten
-
jovás
senior tag
Én ezt értem, de mint írtam, a 100 éves FF filmet is ezen a bitrátán adják 4:3-as képaránnyal, szerinted azt milyen bitrátán forgatták?
-
Mate
nagyúr
Family. A Netflix appot használtam csak, de most nincs. A TV a csatornákkal megvan, az jól működik. Appok nincsenek és a profil kezelést sem találom. Ha megnyomom a netflix gombot, vagy a menüben rámegyek az appra, akkor kiírja, hogy válasszak előfizetést és bejön a használati utasítás QR kódja. Frissítés előtt minden működött.
Furcsa. Azt hittem letiltották a basic csomag miatt. Próbáld meg resetelni, ha nem segít akkor meg leadni hibára.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Tegnap még volt vezetékes netem, mára megszűnt létezni. Az ont-ot többször újraindítottam, sajnos nem segített. A "LOS" feliratú led pirosan villog rajta. Az minek a rövidítése? Loss of Signal? Bejelentettem az ügyfélszolgálaton. Azt mondták ha nem szolgáltatói hiba lesz, akkor 11000 Ft kiszállási díjat kell majd fizetnem.
-
MadMancs
veterán
Tegnap még volt vezetékes netem, mára megszűnt létezni. Az ont-ot többször újraindítottam, sajnos nem segített. A "LOS" feliratú led pirosan villog rajta. Az minek a rövidítése? Loss of Signal? Bejelentettem az ügyfélszolgálaton. Azt mondták ha nem szolgáltatói hiba lesz, akkor 11000 Ft kiszállási díjat kell majd fizetnem.
Szomszédokat kérdezd meg. Ha náluk jó akkor a hiba nálad van. Optikai kábel eleg sérülékeny. Egyébként igen azt jelenti. Nincs fény a kábelben.
-
janakbacsi
őstag
-
Mickey73
csendes tag
Family. A Netflix appot használtam csak, de most nincs. A TV a csatornákkal megvan, az jól működik. Appok nincsenek és a profil kezelést sem találom. Ha megnyomom a netflix gombot, vagy a menüben rámegyek az appra, akkor kiírja, hogy válasszak előfizetést és bejön a használati utasítás QR kódja. Frissítés előtt minden működött.
-
kasza blanka
aktív tag
Sziasztok!
Digis FTTH 1000-m van.
Digis mobilcsomagok miatt hívtam a 'bontócsoportot' más ajánlatokért. Az általam kért csomag helyett most technikai ok miatt csak az 1000Ft-tal drágább csomagot tudja ajánlani (2 előfiz), de ezt ellentételezve felajánlották, hogy u.ezt az internetet és vezetékes telefont havi 2500Ft-tal olcsóbban oda tudja adni, csak natív ONE-s lesz és 1 év hűség.
Szabad váltani? Műszakilag nem változik semmi? Vagy maradjak ex-digis ONE-s inkább?
Ő nem tudta megmondani, hogy műszakilag mit jelent ez, kell-e modem csere (szerinte nem, de nem meri ezt ígérni)Van erről tapasztalat? Változik valami pro vagy kontra, vagy csak adminisztratív a váltás?
Köszi
-
Mate
nagyúr
-
Teal'C
veterán
Nem a gyártási év befojásolja hanem a gyári bitráta, vagy gondolod a te kedvedért újraforgatják és szinkronizálják. Persze lehetne szoftveresen javítani de erre sem fognak beruházni. Ha az eredeti file szar az szar is lesz.
-
jovás
senior tag
Szerinted a adott sorozat gyártási éve befolyásolja a szolgáltató bitrátáját?
Egy 100 éves FF filmet is ezen a bitrátán fogja adni.
Egyébként ez a részlet pont egy reklámblokkból volt csinálva, csak mivel csúszott az adás, az EPG már a sorozatot mutatta.
-
Teal'C
veterán
Tessék, itt egy MediaInfo róla.
Felhívnám a figyelmeteket a 2. és 3. hangsáv acélos minőségére!
A képről már ne is beszéljünk.
Általános
Sáv száma : 2 (0x2)
Teljes név : C:\TBS-6618 DVB-C\05-20_00-50-25_RTL HD (hun)_CSI New York-i helyszínelők - (am.-kan. krimisorozat 11. rész, 2012) - Ki van ot.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 22,8 MiB
Időtartam : 37 mp 38emp
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 5 164 kb/s
Képkockasebesség : 25,000 FPSKép
Sáv száma : 58 (0x3A)
Menü azonosító : 203 (0xCB)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4
Formátum beállítások : CABAC / 4 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, RefFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : 27
Időtartam : 35 mp 760emp
Adatsebesség : 4 456 kb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Scan type, store method : Interleaved fields
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.086
Adatfolyam mérete : 19,0 MiB (83%)
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Hang #1
Sáv száma : 59 (0x3B)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Időtartam : 37 mp 176emp
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 256 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 41,667 FPS (1152 SPF)
Compression mode : Lossy
Videó késleltetés : -589emp
Adatfolyam mérete : 1,13 MiB (5%)
Nyelv : magyarHang #2
Sáv száma : 222 (0xDE)
Időtartam : 37 mp 188emp
Adatsebesség : 96,0 kb/s
Mintavételezési gyakoriság : 32,0 kHz
Képkockasebesség : 27,778 FPS (1152 SPF)
Videó késleltetés : -577emp
Adatfolyam mérete : 436 KiB (2%)
Nyelv : angHang #3
Sáv száma : 223 (0xDF)
Időtartam : 37 mp 152emp
Videó késleltetés : -553emp
Adatfolyam mérete : 435 KiB (2%)
Nyelv : nar
Nyelv, további adatok : Visual impaired commentarySzöveg
Sáv száma : 60 (0x3C)-888
Formátum : Teletext Subtitle
Nyelv : magyar
Nyelv, további adatok : For hearing impaired peopleEgyéb
Sáv száma : 60 (0x3C)-100
Formátum : Teletext
Nyelv : magyarMenü
Sáv száma : 61 (0x3D)
Formátum : AVC / MPEG Audio / Teletext / Teletext Subtitle / MPEG Audio / MPEG Audio
Időtartam : 36 mp 979emp
Lista : 58 (0x3A) (AVC) / 59 (0x3B) (MPEG Audio, magyar) / 60 (0x3C)-100 (Teletext, hu) / 60 (0x3C)-888 (Teletext Subtitle, hu) / 222 (0xDE) (MPEG Audio, ang) / 223 (0xDF) (MPEG Audio, nar)
Nyelv : / magyar / magyar / magyar / ang / nar
Szolgáltatás neve : RTL HD (hun)
Szolgáltató : DVBViewer
Szolgáltatás típusa : advanced codec HD digital television
2025-05-19 22:45:00 UTC : hu:CSI: New York-i helyszínelők / hu:(am.-kan. krimisorozat 11. rész, 2012) - Ki van ott? fsz.: Gary Sinise, Hill Harper, Sela Ward / movie/drama / / 01:15:00 / Running
2025-05-20 00:00:00 UTC : hu:Nyomtalanul / hu:(am. krimisorozat 16. rész, 2004) - Újrakezdés fsz.: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery / movie/drama / / 01:10:00 /Azért egy 20+ éves sorozattól ne is várj sokat szerintem.

-
Adams84
aktív tag
Máris változtattak a végdátumon: korábban azt írták, hogy május 13-22. között frissítik a boxokat, aztán a frissítést beharangozó anyag a hétvégén eltűnt, most meg már ez jelenik meg:

(Zárójelben: és az vajon miért volt fontos, hogy a korábban kiírt 1.20.2 helyett most már csak 1.20 legyen kiírva…?)
Igen, kitolták a dátumot a végtelenbe
Gondolom, hogy valamilyen műszaki vagy egyéb probléma adódhatott …
-
Lackooo84
nagyúr
Valami azért reszeltek a képminőségen szerintem. Annyira már nem rossz talán mint pl. egy éve. Valaki megnézhetné aktuálisan mennyi az exDigin a bitrata (bár nem csak ez az egy paraméter számít) Ami biztos, h. a sweet tv nél jobb a képe pedig ott húztak a bitrátán elvileg több csatin is magasabb mint Digin.
Szerintem placebot tapasztalsz, szerintem ugyanolyan gáz sőt még rosszabb, mint volt. Vizes sportot nem is nézek már tvben.
-
kezo0
addikt
Ha minden igaz, 2025. május 13-22. között egy nagyobb frissítés (1.20.2 verzió) érkezik a OneTV interaktív mediabox-ra.
A három fő újdonság:
1.) "Eldöntheted, hogy rögtön a TV-adással, vagy a főmenüvel induljon-e a felület." Végre! Talán ezt várták a legtöbben ...
2.) "Optimalizáltuk a PIN-kód-kezelésünket."
"Kevesebbszer kérjük a PIN-kódod" "Elfogadunk egyszerűbb számkombinációkat is"
3.) "Hol vannak a már kikölcsönzött filmek?"
"A már kikölcsönzött filmek elérését most egyszerűbbé és kényelmesebbé tettük: a Filmek oldal legtetején találod a 'Kikölcsönzött filmek' könyvtárt ..."A mediabox Főmenüjének a végére lapozva (OneTV Hasznos Tippek és Újdonságok) megtekinthetőek a részletek.

Máris változtattak a végdátumon: korábban azt írták, hogy május 13-22. között frissítik a boxokat, aztán a frissítést beharangozó anyag a hétvégén eltűnt, most meg már ez jelenik meg:

(Zárójelben: és az vajon miért volt fontos, hogy a korábban kiírt 1.20.2 helyett most már csak 1.20 legyen kiírva…?)
-
jovás
senior tag
Valami azért reszeltek a képminőségen szerintem. Annyira már nem rossz talán mint pl. egy éve. Valaki megnézhetné aktuálisan mennyi az exDigin a bitrata (bár nem csak ez az egy paraméter számít) Ami biztos, h. a sweet tv nél jobb a képe pedig ott húztak a bitrátán elvileg több csatin is magasabb mint Digin.
Tessék, itt egy MediaInfo róla.
Felhívnám a figyelmeteket a 2. és 3. hangsáv acélos minőségére!
A képről már ne is beszéljünk.
Általános
Sáv száma : 2 (0x2)
Teljes név : C:\TBS-6618 DVB-C\05-20_00-50-25_RTL HD (hun)_CSI New York-i helyszínelők - (am.-kan. krimisorozat 11. rész, 2012) - Ki van ot.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 22,8 MiB
Időtartam : 37 mp 38emp
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 5 164 kb/s
Képkockasebesség : 25,000 FPSKép
Sáv száma : 58 (0x3A)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4
Formátum beállítások : CABAC / 4 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, RefFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : 27
Időtartam : 35 mp 760emp
Adatsebesség : 4 456 kb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Scan type, store method : Interleaved fields
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.086
Adatfolyam mérete : 19,0 MiB (83%)
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Hang #1
Sáv száma : 59 (0x3B)
Időtartam : 37 mp 176emp
Adatsebesség : 256 kb/s
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 41,667 FPS (1152 SPF)
Videó késleltetés : -589emp
Adatfolyam mérete : 1,13 MiB (5%)
Nyelv : magyarHang #2
Sáv száma : 222 (0xDE)
Időtartam : 37 mp 188emp
Videó késleltetés : -577emp
Adatfolyam mérete : 436 KiB (2%)
Nyelv : angHang #3
Sáv száma : 223 (0xDF)
Időtartam : 37 mp 152emp
Videó késleltetés : -553emp
Adatfolyam mérete : 435 KiB (2%)
Nyelv : nar
Nyelv, további adatok : Visual impaired commentarySzöveg
Sáv száma : 60 (0x3C)-888
Formátum : Teletext Subtitle
Nyelv : magyar
Nyelv, további adatok : For hearing impaired peopleEgyéb
Sáv száma : 60 (0x3C)-100
Formátum : Teletext
Nyelv : magyarMenü
Sáv száma : 61 (0x3D)
Formátum : AVC / MPEG Audio / Teletext / Teletext Subtitle / MPEG Audio / MPEG Audio
Időtartam : 36 mp 979emp
Lista : 58 (0x3A) (AVC) / 59 (0x3B) (MPEG Audio, magyar) / 60 (0x3C)-100 (Teletext, hu) / 60 (0x3C)-888 (Teletext Subtitle, hu) / 222 (0xDE) (MPEG Audio, ang) / 223 (0xDF) (MPEG Audio, nar)
Nyelv : / magyar / magyar / magyar / ang / nar
Szolgáltatás neve : RTL HD (hun)
Szolgáltató : DVBViewer
Szolgáltatás típusa : advanced codec HD digital television
2025-05-19 22:45:00 UTC : hu:CSI: New York-i helyszínelők / hu:(am.-kan. krimisorozat 11. rész, 2012) - Ki van ott? fsz.: Gary Sinise, Hill Harper, Sela Ward / movie/drama / / 01:15:00 / Running
2025-05-20 00:00:00 UTC : hu:Nyomtalanul / hu:(am. krimisorozat 16. rész, 2004) - Újrakezdés fsz.: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery / movie/drama / / 01:10:00 / -
cocka
veterán
Összehasonlítási alapom nincs. Sok éve Digi-s vagyok/voltam (előtte PR, még azelőtt Fibernet).
Ne várj sokat. A "HD" adások bitrátája 4-5 MB/s minőségű, az SD-ké ~1 MB/s.
Szóval - egyesek szerint - annyira nem rossz, de szerintem a békának az a bizonyos hátsó testrésze alatt...
A fenti bitrátától függetlenül, további minőségbeli romlást és az élvezetet jelentősen negatívan befolyásoló tényezők - szolgáltatási helytől függően - a gyakori akadások, adáskimaradások, akár órákra is.adáskimaradások
Volt ilyen? Felvételkimaradást inkább valószínűsítem. Most pl. rendszeresen rögzített sorozat esetén a következő anomália történt:
A kereső a 6. évad epizódjait megtalálja, amelyeknek egy jó része rögzítésre is került, ennek ellenére nem szerepeltek a felvételek részben.
Ugyanez fordítva is igaz: a 3. és 5. évad epizódjai szerepeltek a felvételek részben, de a kereső ezeket nem találta meg.
-
cocka
veterán
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a régi digi csomagok meddig fognak menni a megkötött áron? Anyáméknak köttettem be még régebben és telefonnal 1000-es nettel meg coaxon jövő tv-vel ami 3 tv-hez megy fizetnek 10062ft-ot. Most a one oldalán nem látok olyan lehetőséget amire megérné váltani nekik....
Mutass egy embert, aki egyrészt TUD a One oldalán váltani, másrészt megéri neki váltani.
Sajnáljuk, ezen a címen az online megrendelés szünetel.
Nem mintha váltani akarnék, de így kiszámolni se tudom, hogy egy új szerződés esetén mennyi lenne az annyi.
-
trec12
addikt
Összehasonlítási alapom nincs. Sok éve Digi-s vagyok/voltam (előtte PR, még azelőtt Fibernet).
Szóval - egyesek szerint - annyira nem rossz, de szerintem a békának az a bizonyos hátsó testrésze alatt...
A fenti bitrátától függetlenül, további minőségbeli romlást és az élvezetet jelentősen negatívan befolyásoló tényezők - szolgáltatási helytől függően - a gyakori akadások, adáskimaradások, akár órákra is.Valami azért reszeltek a képminőségen szerintem. Annyira már nem rossz talán mint pl. egy éve. Valaki megnézhetné aktuálisan mennyi az exDigin a bitrata (bár nem csak ez az egy paraméter számít) Ami biztos, h. a sweet tv nél jobb a képe pedig ott húztak a bitrátán elvileg több csatin is magasabb mint Digin.
-
koppasz1986
aktív tag
Köszönöm! Végülis inkább csak a sportcsatornák érdekelnek. Utána járok a telekomos bitrátáknak aztán majd látjuk.
-
jovás
senior tag
A fenti bitrátától függetlenül, további minőségbeli romlást és az élvezetet jelentősen negatívan befolyásoló tényezők - szolgáltatási helytől függően - a gyakori akadások, adáskimaradások, akár órákra is.A TV Family az exVoda, most One csomagja, a Digire már nem is tudna szerződni, az év végéig amúgy is be lesz szántva.
Tehát a minőségre visszatérve, a csatornák nagyrészt ~6 MBit/s, a sport adók általában ~8 MBit/s, de például az Aréna4 az csak ~6 MBit/s, tehát nem sokkal jobb, mint az exDigi mostani 4-5MBit/s béka segge alatti minőségétől.
-
gulyasa
őstag
Sziasztok. Ez a one milyen képminőség terén a telekomhoz képest? Mert ez a tv family csomag 1 gb-os nettel, rtl+al meg net4-el 11490ft-ért igen csak jól hangzik nekem. Kb ennyit fizetek a telekomnál 250megás nettel rtl+ meg net4 nélkül.
A fenti bitrátától függetlenül, további minőségbeli romlást és az élvezetet jelentősen negatívan befolyásoló tényezők - szolgáltatási helytől függően - a gyakori akadások, adáskimaradások, akár órákra is. -
koppasz1986
aktív tag
Sziasztok. Ez a one milyen képminőség terén a telekomhoz képest? Mert ez a tv family csomag 1 gb-os nettel, rtl+al meg net4-el 11490ft-ért igen csak jól hangzik nekem. Kb ennyit fizetek a telekomnál 250megás nettel rtl+ meg net4 nélkül.
-
garga pista
Topikgazda
Ez alapból igaz, persze mert a Panán kívül én még nem láttam más tv-t ami tudná ezt a szabványt. A Panasonic tv-k tuják a DVB-IP jelet fogadni és CI modullal dekódolni, legalábbis ezt olvastam és a bemutató videókban is ezt mondják (a lent linkelt német Fritz videóban is).
Emellett linuxos box-al is működőképes lehet a cucc, de nemsokára lesz CI fogadós boxom, ha tudok kölcsönkérni egy modult, ki fogom próbálni azzal is megy-e.
Viszont a DVB-I nem ugyanaz mint a DVB->IP/SAT->IP. Wikijén sem írnak egy szót sem a DVB-I -ről, az más szabvány. Sőt, a szövetség része 3 kódolást gyártó cég is (köztük a Nagravision is). Az egésznek az a lényege, hogy vevő oldalról úgy néz ki, mintha egy sima kábeltunert konfigurálnál, ugyanúgy kell csatornakeresést indítani.
Itt a boxon 2 virtuális tuner is fel van véve, csak ebben nincs CI fogadó. Lent meg látható a keresés, ugyanígy néz ki ha a box saját belső tunerjét használom.

A lényeg egyébként itt van leírva:
"In the control plane, clients request access to satellites, transponders and MPEG streams using RTSP or HTTP. Only those transport stream packages needed for the TV transmission requested are carried over the IP network."Azaz tud úgy működni a cucc, hogy a nyers transport streamet adja át, ami meg fogadó oldalon tud dekódolni a cucc, mert a TV a CI modulnak is azt adja át egy az egyben. (Ezért van az, hogy ha döglődik egy CI modul, a kódolatlan adókon is tud képhibát okozni, folyamatosan keresztülmegy rajta a teljes stream)
-
Kiskutya
veterán
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a régi digi csomagok meddig fognak menni a megkötött áron? Anyáméknak köttettem be még régebben és telefonnal 1000-es nettel meg coaxon jövő tv-vel ami 3 tv-hez megy fizetnek 10062ft-ot. Most a one oldalán nem látok olyan lehetőséget amire megérné váltani nekik....
-
Mickey73
csendes tag
Frissült nálunk is a mediabox 1.20.2-re. A helyzet az, hogy eltűntek az appok. Ha rámegyek a menüben, akkor a használat utasítás Qr kódja jön csak be. Csináltam alaphelyzetbe állítást, de ugyanaz. Nem tudjátok mi lehet a gond?
-
MadMancs
veterán
Köszi a választ .
Ez a kódolás meg CI modul egy kicsit megkavarja a dolgokat , és van egy kérdésem . Nyilván ha bevezetik,akkor lesz a kezemben CI kártya is,ez nem gond , de nem igazán értem ezt a dolgot . Ha a szerver elküldi IP-n keresztül,és a kliens mondjuk egy Samsung smart tv,amibe beleteszem a kártyát,az úgy jó lehet ? Eddig azt hittem hogy a küldés előtt kell dekódolni ?Nekem valószínű hogy az úgy jo lenne, mert TV PCMCIA foglalat DVB-T/DVB-C/DVB-S tunerrel dolgozik. Ahoz amit Te szeretnél kellene DVB-I az meg olyan szinten nem terjedt el, hogy ritka mint a fehér holló TV esetében.
-
akosmakos334
csendes tag
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Köszi a választ .
Ez a kódolás meg CI modul egy kicsit megkavarja a dolgokat , és van egy kérdésem . Nyilván ha bevezetik,akkor lesz a kezemben CI kártya is,ez nem gond , de nem igazán értem ezt a dolgot . Ha a szerver elküldi IP-n keresztül,és a kliens mondjuk egy Samsung smart tv,amibe beleteszem a kártyát,az úgy jó lehet ? Eddig azt hittem hogy a küldés előtt kell dekódolni ? -
zichie
senior tag
Másnál is megakad most átlagban 1-2 percenként az Euronews adása (exDigi hálózaton)? Nincs kockásodás, a jel rendben van, csak néha megakad a kép és a hang kb. 1-2 tizedmásodpercre. Korábban nem volt ilyen, igaz csak home office-ban ebédidőben szoktam nézni.
-
Mate
nagyúr
-
MadMancs
veterán
-
bobalazs
nagyúr
-
MadMancs
veterán
-
bobalazs
nagyúr
(diginetem van, ma egész nap gyatra volt a net

mi a pöcskinsz van?
-
atyca
senior tag
-
Mate
nagyúr
Nagy segítség lenne, ha leírnád a típusát.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Nem tudok belépni az ONE router webes felületére, téves felh.név - jelszó kombóra hivatkozva elutasít.
Szerintem - és a jelszókezelőm szerint is - nem hibázok.
Lehetséges valahogy alaphelyzetbe állítani (admin/admin)?
Köszi előre is! -
garga pista
Topikgazda
Biztos nincs rálátásod műholdas vételre?
Mert ezen csatornák nagy részét ingyen lehet nézni, egy részüket HD-ban. Persze egyszeri beruházásban drágább, de utána nuku havidíj. Van egy DishPointer app, ami kamerával AR nézetben megmutatja merre vannak a műholdak, így meg tudod nézni ablakból/teraszról stb. van-e rálátásod. Ezek a csatornák az Astra 1 (19,2°E) és a HotBird (13°E) műholdakról jönnek, erre kellene rálátás (fa, kémény stb. ne takarjon ki).
De hogy topikhoz is kapcsolódjon, a DirectOne és exDigi a Thor (0,8°W) pozícióból jön, aki azt akarja fogni ezt keresse a listában a fenti appban.
Az ingyenes vételre visszatérve, egy 80-90 cm-es antenna és egy monoblokk LNB kell hozzá, meg egy beltéri egység/box (de sok tv-ben már ott a beépített műholdas tuner, akkor az sem kell). Antennaszerelő pillanatok alatt be tudja állítani.
műholdak szerint így oszlik meg:
Astra1: Eurosport SD (német), TV5 HD, ZDF HD, SAT1 SD
HotBird: RAI 1 HD (részben kódolt), TVE HD
De a fentieken kívül az Astrán sok más német adó, a HotBirdön meg olasz adó fogható, a linken van 1-1 lista az ingyenesekről.
Olasz csatornákból sok fogható még az Eutelsat 9B és Eutelsat 5B műholdakról ingyen, de ezekhez már legalább 100 cm-es antenna kell és drágább vevő (multistreamet tudó). -
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Ehhez képest kevesebb lett a csatornák száma ráadásul a felvételeket is elveszítettem és mint kiderült az már nem része az új csomagnak a rögzítés.
Nem derült ki, hogy milyen csomagra beszéltek rá pontosan. De úgy látom tényleg változtattak a TV Basic csomagon, mert eddig ha jól rémlik ahhoz is járt box.
Most meg egyszerűen csak a CI+ kártyát írja, holott korántsem garantálható a felhasználó eszközével a kártya működése. -
cocka
veterán
Köszi a gyors összefoglalót. Igazából Telekomos box se a leggyorsabb de nem volt probléma EPG-ben egy napot vissza menni, megnézni az epizódot majd a végén ajánlotta a következő - már leadott - részt. A reklámok áttekerhetőek voltak, szinte instant ugrott tekerésnél. Összességében korrekt volt a felhasználói élmény. Árban néztem, 12800ft körül jönne ki a Telekomos 1000/1000 internet+tv+telefon, One-nál most 10500 körül fizetünk szóval olcsóbb de "csak" 1000/40 (azért gáz nahh 😁).
Gondolom neten rendelhető a csere új boxra, lehet teszünk egy próbát vele...koaxos net van, ha routertől ennek is kell egy lan kábel, azt megoldom.
A reklámok áttekerhetőek voltak
Az RTL csoport csatornáin is?
ha routertől ennek is kell egy lan kábel,
Kell, de amúgy wifin is elosztható a jel, ha van olyan access pointod, ami képes vezeték nélküli jelből vezetékes jelet csinálni.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Telekomos boxot még nem próbáltam. ONE-os interaktív box nagyon változó. Van akinél egész jól működik, de rengeteg hiba előjöhet vele. Nálunk pl. az egyik egész jól működik, a másik folyamatosan lefagy. A harmadik pedig a bugok széles tárházát prezentálja nekünk nap mint nap (megakad az adás, elmegy a hang, megy pl. egy YouTube videó, de alatta a tv hangja megy, profil befagy, újraindul stb. ) Ami mindegyikre igaz, hogy végtelenül lassú. Ha tv nézés az elsődleges cél, biztosan nem cserélném a kaont.
megakad az adás, elmegy a hang,
Ja valami ilyesmi nekem is volt, hogy kompletten elment nemcsak a hang, de a kép is és átváltott feketére. Se kikapcsolni nem engedte magát, se semmit. Azt hittem, hogy rossz(ul) volt (csatlakoztatva) a HDMI kábel. Erre kiderült, hogy semmi baja.
De érted ez nem is azonnal történt, hanem már kb. 20-25 perc működés után, egyszer csak off és kész.Ami mindegyikre igaz, hogy végtelenül lassú.
Nálam sima TV-zésnél gyors, de pl. ha már a keresőt akarod használni, az tényleg lassú és nehézkes. A felvételkezelés pl. kifejezetten kaotikus még mindig.
Legjobb pillanatok egyike:
[link]
-
cocka
veterán
Én wifin keresztül használom, nálam teljesen korrekt koaxon keresztül is. Igaz, hogy nekem van egy főrouterem meg egy access pointom is, amit kliens módba rakva tudom lényegében közvetve wifin használni. De maga a net, amit használ az koaxon jön be.
Sebesség szerintem OK, a stabilitás meg tulajdonképpen a saját szerveiktől függ elsősorban. Utóbbival egyébként vannak gondok. De persze minden felhő alapú hibáért a felhasználót hibáztatják. Mert a felhasználónak úgy sincs esélye bizonyítani, hogy a probléma nem nála van és nem az eszközeivel, hanem a szolgáltató szerverével.
A trékom boxának milyen a LAN portja? Gigabites? Mert a One TV boxé csak 100-as. Az meg a minimum, amit már elvileg minden koaxos net tud.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8100 - 8001
18596 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Futás, futópályák
- Linux felhasználók OFF topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco X8 Pro - majdnem tökéletes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy tűnik, a HMD nem viccel a lemeríthetetlen Nokiával
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! MSI KATANA 17 HX gamer laptop! -i7 14650HX , RTX 5070 8gb MAX TGP, 16gb DDR5,1tb
- Szép állapotú Asus TUF F15 i7-10870H NVIDIA GTX1660Ti 6GB 16GB DDR4 512GB SSD 144Hz gamer laptop
- i3 7100 / 8gb ddr4 ram / kingston 240ssd
- LIAN LI Strimer Plus v2 12VHPWR 16pin - 3x8pin VGA Tápkábel 33.5cm 8LED aRGB
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1145G7 16 GB Garancia

. Állítólag a UPC fehér elég régi technológián alapuló modeme nem nagyon barátja az új STB-nek és ezzel sokkal jobb lesz. Remélem!

Gubek-Einste
Dr Bubo