- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
warren29 #113625 üzenetére
Nem tartom az ilyet releváns mérésnek, mert ott nem csak az mla és woled különbség van a 2 tv között. A B széria egy bélpő modell, míg a G a csúcs. Egyikben van hűtőborda míg a másikban nincs, ez sem mindegy. Szóval ez így önmagában semmilyen következtetésre nem jó a 2 tech között, a 2 tv között viszont igen.
Egyébként ebben semmi meglepő dolog nincs, ugyanis a G szériában mindig volt hűtőborda aminek következtében magasabb csúcsfénysűrűségre képes, tovább tudja tartani a max fényerőt és később jelentkezik a képvisszamaradás is.
De hangsúlyozom ez már az mla elött is így volt a G széria javáraBeletehetek ilyen mérést én is a tesztjeimbe, de szeirntem semmilyen haszna nincs, főleg ha nem kontrollált és nem uuyganolyan körülmények között történik a mérés. Annak hogy mikor jelentkezik a képvisszamaradás már sokkal több értelme van, ugyanis az hatással van a beégésre is.
-
warren29
aktív tag
válasz
Vhiktor #113623 üzenetére
techworldhu az egyik videójában lézeres mérővel megmérte asszem az LG G4-et és 5 fokkal hűvösebbet mért ( 39,xx fok ) mint az LG B4 széria ami nem MLA.
Lehet, hogy az MLA jobban melegszik mint a QD OLED de a mérése alapján sokkal kevésbé mint a "sima" WOLED.
Erre én is kíváncsi leszek ha hétfő este felkerül a falra a G4 mert írták már páran, hogy fűt rendesen.
-
válasz
Vhiktor #113623 üzenetére
Igen a hőelvezetés kulcskérdés. Ezt írja még egyébként: Az MLA réteg lényegesen megnöveli a panel fényhasznosítási hatékonyságát. Ez azt jelenti, hogy az MLA WOLED panel ugyanakkora fényerőt kevesebb energia (és így alacsonyabb hőtermelés) mellett képes elérni, mint a korábbi WOLED vagy akár a konkurens QD-OLED technológiák.
-
Vhiktor
Topikgazda
Az mla oled sokkal jobban melegszik mint bármelyik qd oled. Nekem ez a tapasztalatom. Amikor az mla kézzel erzekelve mar elég meleg. A qd oled szinte hűvös. De ez csak egy dolog, lehet nem szamit a tartósság szempontjából.
En most rendesen hdr tartalmakra gondolok, nem sdr filmekre.
Nyilván ez nem csak a panel tipusan múlik, hanem pl hutoborda alkalmazasan és mas dolgokon is. Pl sony a80l woled mint a c3, és a c3 hűvös volt miközben az a80l befutotte a szobát ugyanazzal a tartalommal. Konkrétan ha elmentem a képernyője előtt megcsapott a melege.
-
szkutyi
addikt
Épp most néztem LG c3 kellemes meglepetés nem meleg...pedig a lakásban van sajnos 30 fok.
Majd hétfőn megtudom nézni jobban is akár lézeres mérővel..
Fogalmam sincs milyen panel.xdazt tudom hogy nem qd oled.xd -
Gemini: Míg mindkét technológia csúcsminőséget képvisel, a panel melegedése és annak élettartamra gyakorolt negatív hatása szempontjából az MLA WOLED egyértelműen előnyösebb. A nagyobb hatékonysága révén hűvösebben működik, ami hosszú távon kíméli a panelt és lassítja az öregedési folyamatokat.
Ok, AI, szokott tévedni, de elég jól érvel ebben a témában, ez csak a konklúzió.
-
MaxxDamage
félisten
LG C4
PCB Tuner része lehet "hibás" ami ezt produkálja? [link]
Kábel TV szolgáltató felé be lett jelentve és a vonal teljesen jó, nincs hiba, kábel is le lett már cserélve újra. Jelezzem az LG felé ezt a hibát szerintetek?(eléggé zavaró...van mikor alig van, de van mikor 5-10 percenként és van mikor durván jelen van...)
-
robi-k
őstag
Úgy néz ki, az új tandem panelek után újabb nagy fejlesztést tervez az LG az OLEG technológiában, bár inkább a hordozható és autós szegmensben látják az alkalmazhatóságát: -LG Display tests JDI’s eLEAP OLED tech, promising brighter, more efficient panels
-
Vhiktor
Topikgazda
Azt nem kell személyesen megneznrd, mert ott egy ellallitott xar képet fogsz látni, ha azt mondják hogy "kalibralt" akkor is, főleg akkor
En a szavamat es a szaktudasom adom ra, hogy gyarilag a legjobbak között van, jobbat nem tudsz venni, ezért ezt felesleges megnezni.
A sony oledek gyarilag deltae 7 korul mozognak, mig egy g5 2 alatt.
-
East3r
lelkes újonc
válasz
mimic1979 #113607 üzenetére
A tv nek nem is kellene kezelnie. Hang áteresztés és az avr kezeli.
Nekem is ilyen az erősítőm lehet szoftvert frissített automatikusan és megzavarta a beállításokat. Nálam is be volt állítva a cec aztán egyszer gondolt magától egyet és kikapcsolt. Setup után érdemes a setup lock ot bekapcsolni. Egyébként meg a házimozi kezdő vagy haladó topikban is tudnak esetleg segíteni. Én az erősítőre kötnék mindent csak ott a képet engedném át.
Ja bocs látom az erősítődre van kötve minden.
Sztem ez erősítő gond lesz.
Első körben erősítő hard reset.
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok!
Többször nekifutottam már a témának, de hátha valaki más is belefutott hasonló problémába és van ötlete.A teljes lánc, amit használok:
- TV: LG G4
- Erősítő: Denon X-3800H
- Források: PS5, Telekom beltéri, Himedia Q10 médialejátszó
Cél: eARC-on keresztül menjen vissza a Netflix, YouTube és TV hangja az erősítőbe, a többi eszköz pedig HDMI-n keresztül az erősítőbe, és onnan tovább a TV-re.A kiindulási helyzet:
Korábban egy LG C1 TV-t használtunk, ott minden tökéletesen működött – eARC, CEC, vezérlés, hangformátumok, minden.
Viszont év elején G4-re váltottunk, és ezzel elindult a kálvária.Jelenlegi bekötés:
Egyetlen HDMI megy az AVR-ből a G4-be (HDMI OUT, eARC).
A TV-ről szépen jön a Netflix, YouTube hang, távvezérlő működik, erősítőt ki-be kapcsolja – eddig rendben van.A gond ott kezdődik, amikor bármelyik külső eszközt bekötöm az AVR-be:
Ha pl. a Himedia Q10 HDMI-n megy az erősítőbe, minden megbolondul:
Az eARC nem szól legalább 2 percig.
A CEC funkciók összeomlanak: se automatikus bekapcs, se hangerőszabályzás.
Néha el is tűnik a TV menüből az erősítő mint hangkimenet.
Ugyanez kisebb-nagyobb mértékben megtörténik a PS5-tel vagy a beltérivel is.Jelenlegi workaround:
Minden forrást közvetlenül a TV-re kötöttem.
A TV visszaküldi a hangot az AVR-be eARC-on keresztül.
Ez működik, de: a TV nem kezel minden hangformátumot, pl. DTS-X vagy az Atmos ugrott. (nem minden angyagnál)Jótanács, ötlet?
-
East3r
lelkes újonc
Most lehet én értek félre valamit a tesztekben de a g5 nem kap asztali állványt viszont csomagoltak hozzá falikonzolt?
-
John D'oh
aktív tag
Én Sony XR A80J-ről váltottam Samsung S95D-re ami elvileg az LG-nél is rosszabb mozgásban. Ahogy többen írták interpoláció nélkül konkrétan nincs különbség, de még 3-as beállítás mellett se vettem észre különbséget a Sonyhoz képest. Ha sport műsort nézel és szereted maxon menetni akkor már látszódna az XR proci hiánya.
-
-
pvil
tag
A lg g4 mozgás megjelenítése mennyire vállaható egy sony xr procis után?
Továbbá néztem a MM-ban egy kiállított példányt rettenetesen túlzó volt a fény és a szinek mennyisége.
Filmmaker mód vállaható rajta?Sony A95 vagy Bravia 9 szemben nézve, most kedvezőbb ár miatt gondolkodom rajta.
-
T.Peter
őstag
válasz
East3r #113585 üzenetére
[link]
Ez van meg amit elolvashatsz/megnezhetsz. Ahogy a fenti rtings teszt is irja, hdr10-nel volt gond, a dv problemakat a hdr 10 problema elott javitottak, ahogy avforums Phil a videoban mondja is.
Azt neked kell eldonteni, hogy melyik a fontosabb, a g5 jobb vagy a c5 nagyobb kepe. -
tlala
addikt
Tönkrement a 2018-as OLED55B8PLA.AEE TV készülékemhez kapott Magic Remote (AN-MR18BA), számos gombja nem működik.
A net tele van utángyártott cuccokkal, de nem meggyőzőek.
Tudnátok segíteni, hogy hol vásárolhatok garantáltan működő új távirányítót a fenti TV-mhez? Megszerettem a Magic Remote szolgáltatásait (és fontos számomra a Telekom szolgáltatói TV box vezérlése is).
Köszi előre is! -
lölő.mrd
újonc
Sziasztok!
Teganp elszántam magam és rendeltem egy 55colos LG C5-öt. Ma meg azt nézem lehet egy kicsit elkapkodtam és jobb lett volna inkább egy G4-et beszereznem. Mit gondoltok melyik lett volna a jobb választás? Akinek esetleg van otthon C5 meg van vele elégedve? Egyébként PS5-hoz fogom használni és Streaming szolgáltatáshoz. Köszi! -
John D'oh
aktív tag
válasz
East3r #113579 üzenetére
Igen a G5 a jobb TV de a C5-nek se kell szégyenkeznie. 65"-ről 77"-re váltani hatalmasat dob a mozi élményen, három méter felett abszolút jó döntés lehet a nagyobb képméret mert annak az előnyét folyamatosan és közvetlen módon élvezed, szemben a bizonyos tartalmak meghatározott jeleneteinél hangsúlyosabb G5 előnyökkel.
-
East3r
lelkes újonc
válasz
T.Peter #113584 üzenetére
A dv is hdr vagy akkor most nem kimondottan a dv vel volt a gond? Mert az is csak amiatt aggaszt hogy a netflix, max újabb filmjeinek 80% dv-s. Helyi lejátszással nem volt gond. Viszont hogy a gameing móddal is gond van azt nem is olvastam vagy nem vettem észre a tesztben.
Hát ja, mondjuk elég fura hogy ezer helyen tesztelik gyártás közben megint, a végén megint és senki semmit nem vett észre. -
T.Peter
őstag
válasz
East3r #113583 üzenetére
Az alap kerdesed dv-re iranyult, azzal nincs gond. A hdr-t rendbe raktak filmmaker mode-ban, gondolom a tobbiben is rendbe lesz rakva. Nem vedem oket, mert szerintem sem ok, hogy ilyen hibaval adtak ki, de mivel mar reszben javitva van es van alternativa jatekhoz is ami ugyanolyan jo vagy jobb is a szinek szempontjabol, ezert szerintem jelenleg ez mar nem gond.
-
T.Peter
őstag
válasz
East3r #113581 üzenetére
When this TV launched, there was more noticeable banding due to an issue with HDR10, but that's been fixed in Filmmaker Mode as of firmware 33.11.35. Other picture modes, like Game Optimizer, are still affected by the issue. However, you can enable 'Auto Low Latency Mode' while using Filmmaker Mode, and you get the same amount of input lag as you would if you were solely using the optimizer. This provides the best possible image quality without sacrificing performance.
-
East3r
lelkes újonc
Ti melyiket vennétek 65col G5 vagy 77col C5?
Kb egy árban van. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
so_ha #113573 üzenetére
Na es itt meg is van említve legalább, hogy miért lesz butitott a tvhez képest mint ahogy az összes oled es qd oled monitor. Közelében nem lesz a g5nek. Mindegyik oled, qled monitor a fenyeron vérzik el, rairjak hogy 1000 vagy 1500 nit, aztán kiderul hogy esetleg 1% ablak mellett tudja kalibralatlanul, szabvany szerint 10% ablakban meg jo ha tudnak 400 nitet
Tehát sokkal gyengébb az élmény, mint ahogy fentebb irtam is, legalábbis HDR es DV esetében. Akinek csak sdre kell annak jo. -
so_ha
senior tag
válasz
so_ha #113572 üzenetére
"This first RGB Tandem OLED panel for gaming monitors will be 27 inches with 2560x1440 resolution, 280Hz refresh rate and up to 1500 nits peak brightness (1.5% window)."
LG Display begins RGB Tandem OLED monitor production -
so_ha
senior tag
válasz
ricshard444 #113552 üzenetére
"mennyivel lenne "gyengébb" élményem, mondjuk ezzel a C4 -el a klasszik 27" monitorhoz képest."
Most kezdik az LG G5-be szerelt kijelzőket monitorokba építeni:
LG Display: indul 4. generációs OLED technológiájú monitorpanel tömeggyártása -
blakey
titán
-
arabus
addikt
Ha valakit esetleg érdekel S90F.
-
East3r
lelkes újonc
Érdeklődnék, hogy a c5 nek is már megnövelt fényereje van vagy csak a g5 kapta meg ezt a tuningot?
-
-
Szerintetek az mitől lehet, hogy a philips oled806 tv-men egyedül az apple tv+ streamingnél jeleníti meg a dolby atmos üzenetet a tv, pedig más streaming csatornákon is ki van téve a filmekhez a dolby atmos ikon.
-
ricpet
tag
65G4 tv-nél bizonyos letöltött Dolby Vision anyagok nem mennek rendesen.
Ahogy visszaolvastam megoldás lehet egy médialejátszó.Ez jó lehet, vagy van jobb javaslatotok?:
Dune Pro Vision 4KIlyen TS-be kódolással nem szeretnék vacakolni, minden DV anyag menjen szépen DV-ben.
Illetve több filmnél látok röcögést lejátszás közben. A beállítások állítgatásával kicsit talán javult. Médialejátszó esetén ez is javulni fog?Köszi
-
Köszönöm, majd jövök ősszel az élményekkel
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ricshard444 #113560 üzenetére
Igen, c4 ala ne add.
-
T.Peter
őstag
válasz
ricshard444 #113558 üzenetére
A text clarity szerintem izles kerdese, engem nem zavar, nem erzem, hogy a masodlagos monitoromon (32" 1440p ips) jobb lenne. Windows beallitassal tudsz rajta valamennyit javitani, de szerintem ezt eloben kell megnezned, hogy milyen. Esetleg nezd meg az s95b-n kozelebbrol hogy milyen, bar ugye a subpixel struktura teljesen mas lg-n.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
A monitorral lenne gyengébb élményed, de sokkal. Hdrben azok lofutyik. En gyakorlatilag egyetlen monitort sem ajánlok senkinek c4 helyett ha fontos pl a hdr es a dv.
Szoval ne vegyel monitotort.
Mindok egy konkrét példát, asus pro art pa32ucdm a kanyarban sincs egy s95b-hez képest hdr esetébenes sokkal drágább..
-
-
T.Peter
őstag
válasz
ricshard444 #113556 üzenetére
Milyen hatranyra gondolsz? A ppi kisebb, de ezt te erzed hogy zavar-e. A hdr jobb a tv-vel.
-
-
T.Peter
őstag
válasz
Probald meg az 55-ot asztalon eloszor, lehet megszoknad. Told annyira hatra amennyire tudod, ha szukseges. 55-os oled-et hasznalok monitorkent 2020 ota asztalon, kb 80cm-rol, nem valtanek vissza monitor meretre. Ha tul nagy, szerintem a 42 c4 meg mindig jobb valasztas mint egy monitor, tesztek alapjan.
-
Nagy dilemmában vagyok:
El fogok költözni és az új helyen az asztalra kell szorítkoznom monitor tekintetében.
Jelenleg egy 55 colos Samsung S95B -t használok erre a falon, de ez nyilvánvalóan borzalmasan nagy asztalon.
Nézegetem hetek óta az OLED monitorokat, de elég drágák a méretükhöz képest és egy 27" 1440p árában van pl az LG C4 42" tv.Mit gondoltok erről a témáról? Monitoros topikba olvasgatva nem kérdés a válasz, de én a gyakorlati felhasználására vagyok kiváncsi, hogy mennyivel lenne "gyengébb" élményem, mondjuk ezzel a C4 -el a klasszik 27" monitorhoz képest.
Illetve mennyire nagy monitornak használva asztalon?
Van valakinek tapasztalata ? -
alaves
addikt
válasz
szkutyi #113548 üzenetére
A Telekom SEI800DT box-ban elvileg ugyan olyan hardver van (SoC: Amlogic S905X4, CPU: ARM Cortex-A55), mint a Dune HD Homatics Box R 4K Plus-ban. Elvileg 5, 7 (FEL, MEL), 8 DV profilok is kijönnek belőle.
A box-ra telepített Vimu player 5, 7, 8 DV profilokat is lejátszik (FEL-t úgy tudom nem). Coreelec/Kodi-val talán sikerülhet a FEL is.
Hogy ténylegesen milyen jel jön ki, azt 6 öregasszony sem tudná megmondani, illetve Vhiktor igen, ha tudná tesztelni -
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94 #113545 üzenetére
Nekem is az új box van és VISZI a dovi-t mkv-ból...eddig amiket a c3 hdr-ben, a Telekom box dovi-ban viszi....
Csak kíváncsi lennék valaki tesztelte-e mélyebben a témát..mert ugye az egy dolog hogy abban indul el.de...!?!?
-
szkutyi
addikt
Sziasztok. tudja valaki hogy a Telekom box mennyire támogatja a dolby visiont? Úgy értve melyik profilokat stb stb
-
zoger
tag
Sziasztok! Szerintetek van értelme a Digi Hd boxát használni lg c4 tv-nél? Nem igazán vettem észre különbséget ha hd boxon keresztül jön jel vagy ha simán bedugom a koaxot.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #113540 üzenetére
Azt tudom hogy önmagában a x Hz/y Hz esetén normális ha máshogy működik a panel azzal nem is lenne gond, mert ide egy ilyen kalibráció, oda egy olyan és meg van oldva. Viszont ez a visszaváltás az eredetire hibásan, ez elég kellemetlen. Gondoltam is rá hogy írok egy bugreportot a Samsung-nak, de egyrészt biztos vagyok benne hogy náluk az ilyesmi max a spam mappába landol ahol automatikusan törlődik, másrészt ez már a tavaly előtti C-s Samsungon is pontosan ugyanígy volt, szóval nem per tévé specifikus. Sajnos nincs a környezetemben más tévé illetve azzal sem vagyok beljebb, ha a szomszédnál ez jól működik egy mittomén Sony tévén, ígyhát beletörődtem.
-
gab1ka
senior tag
válasz
hunspikey #113535 üzenetére
Bár lehet hogy a szóban forgó tévén ez nem így van és ez OLED topic is egyben, nálam a Samsung LCD-n egészen biztosan nincs így és az ezt megelőző-n sem volt. Maga a képprofil váltás valóban nem okoz gondot. Ami problémát okoz az a képfrissítés váltás (nem a 24p/24hz), azaz pl én 120hz-en használom a tévét egy pc-vel összekötve. Ha ezt átváltom 60hz-re, vagy átváltok egy másik forrásra ami nem 120hz, pl ps4 (60hz), akkor gamma/fehéregyensúly/színek megváltoznak miután visszaváltok az eredeti 120hz-re. Ezt szemmel is lehet látni. Ugyanez fordítva, azaz ha 60hz forrással bootol a tv, de 120hz-re váltanék menet közben, mondjuk ps5/120fps game, akkor szintén ugyanez.
Ez a fenti csak azzal áll vissza, ha a tévét újraindítom, nem kell full reboot, elég egy ki-bekapcs, szerencsére a Samsungon ez 1mp.
Hogy ez mennyire érinti pl az LG-ket vagy a többi gyártót, nem tudom, én gamma bug-nak neveztem el, már akartam írni róla egy szösszenetet a Samsung topicban, több héten át kerestem rá megoldást vagy magyarázatot, de amíg nem találtam egyértelmű választ, nem akartam megemlíteni, illetve szerintem az userek 99+%-nak fel se tűnik/nem érdekli őket.Röviden a lényeg, aki kalibráltan mozizik mondjuk Filmmaker módban, majd nyom pl egy COD meccset a PS5-jén aminek a főmenüje 60hz, de@120fps-re vált ha az user úgy tolja, aztán nézné tovább a sorozatát a kalibrált filmes módjában a Netflixen, vagy Plexen, akkor ő már nem az eredetileg kalibrált képet fogja látni. Nem ég és föld, de érzékelhető látható, ~ 1 klikk a gammán -1/+2 irányba SDR-ben is és HDR-ben is, a DV-t nem tudom mennyire befolyásolja ez, Samsungon ugye azt nem tudtam kipróbálni.
-
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri #113533 üzenetére
Ami érdekes, hogy a beszámolók alapján nagyjából minden G3 / G4 tulajnál jelentkezik - már aki nem Steve Wonder, viszont nem egyformán. Nálam pl 3 db szép széles, a képernyőn, a valós méretben kb 5 centi szélesről vízszintes csíkként jelenik meg, a leges-legsötétebb kb 1-2 nites tartalmaknál.
-
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri #113533 üzenetére
Majd a mester megmondja, de szerintem a Viktor által kalibrált filmmakert nem barmolja el az ha váltasz profilt. Ezek a kép módok végül is csak beállítások, nem valós másik módja a panel hajtásnak. Többnyire csak EOTF görbe meg szaturáció. De ha ő írt neked saját LUT-ot akkor az marad minden esetben - szerintem, de én csak elmélkedem tudás nélkül!
-
-
eL Geri
őstag
válasz
hunspikey #113530 üzenetére
Emiatt az Apple TV app hiba miatt és a TrueHD hang támogatás hiánya miatt gondolkodom, hogy ezen két felhasználási esetben visszatérek az Xbox Series X-emre. Ezelőtt a TV előtt eleve az Xbox-ot használtam médialejátszónak is.
Kérdés: most be van állítva az Xbox-ra a gamer mód a TV-n, a többire meg a Vhiktor-os Filmmaker-es ajánlás.
Szétbarmol nekem valamit a beállításokban, ha a képmódot oda vissza kapcsolgatom Xbox használat közben, attól függően, hogy játék vagy filmezés menne rajta? -
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Tegnap néztem először Apple TV+ -t a G4 beépített app-jával.
Nekem (is) előjött a Siló második évadában, abból is a harmadik részt nézve épp, hogy vízszintes világosodó sávok / rácsok vannak a sötét jeleneteknél. De egyértelműen, eléggé látható módon.Csak azért nem ijedtem meg, mert emlékszem, hogy erről itt valaki már panaszkodott.
Akkor valami olyasmi volt az indok, hogy fura felbontásban küldi az Apple szerver a stream-et, és ezt bénán kezeli le az LG-s Apple app.
Sajnos ezek szerint ez nem javult. Nem tud rá senki semmi megoldást?
Más Apple TV+ tartalmakat is érint ez a jelenség, vagy csak ennél a sorozatnál cseszték el?
A WebOS-en hogy működik az alkalmazások (pl. Apple TV+) frissítés? Megcsinálja a háttérben, vagy valahol lehet ellenőriznem / frissítenem? -
Calogero
addikt
G5-nél mi ez a Ambient FILMMAKER üzemmód?
Mit csinál ez pontosan? -
Szoke1982
senior tag
Most nézem mm oldalán július 1-től az összes lg c4 ,b4 g4 stb. -nek emelték az árát!!
Nem inkább csökkentett árat kellene látnom? Mivel kifutó modellek vagy most emelik, hogy majd le akciózzák később? Na így biztosan nem veszek ezen az áron már..De lett egy új lg akció ahány coll annyival olcsóbb az új széria C5 G5 stb..
-
Bakus
tag
Sziasztok, sajnos az 55” B7-em kezdi megadni magát így tegnap rendeltem a helyére egy 65” G4-et
.
Elolvastam róla az összes hozzászólást de ha van valakinek olyan tippje a használattal kapcsolatban ami még nem hangzott el ne tartsa magában. Továbbá érdekelnének a falra rögzítéssel kapcsolatos tanácsok illetve, hogy a mellékelt műanyag tipli és csavarkombó használata elég vagy készüljek izmosabb kombinációval (Porotherm tégla)? -
salapp
addikt
válasz
FlashBird #113489 üzenetére
Euronics Kaposvár: 650 helyett csak 400. Üzletvezető: "Be sem voltak kapcsolva". Én: szervizmenü megnéz: 1680 óra üzemidő, 410 bekapcsolás. Tetejében még egyszínű tesztépek mutatják, hogy főleg világos színen beledegradálódva a "Nincs jel, válasszon blabla..." Üzenet. Nem kértem. Ráadásul elkottyantotta, hogy estére áramtalanítanak, szóval a homogenizációs ciklus sem volt meg soha. Én nem javaslom a kiállított oled vásárlását ezek alapján. Pláne Euronics üzletben nem.
-
Trohak91
csendes tag
válasz
eL Geri #113510 üzenetére
Köszi!
Ez jó, érdekes videó.
A 3 tv között mi a különbség? Mivel jobb az 1,099-es mint a többi?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe77s90faexxh-4k-uhd-smart-oled-tv-196-cm-1482941.html
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe77s85faexxh-4k-uhd-smart-oled-tv-196-cm-1482942.html
-
Szoke1982
senior tag
Én pont ma találtam ezt a videót ezt nem is tudtam, hogy így lehet , tök jó így nem kell dönteni sem. Jó kis megoldás ez! 2:15 [link]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Trohak91 #113508 üzenetére
Nem kell tole felni en a 65 colos modelleket egyedül szoktam kicsomagolni, osszeszerleni es talpra állítani, úgy hogy egyedül atviszem a tvt a fel házon keresztül. Alul ahol vastag érdemes egyik kézzel megfogni a másikkal meg csak felül vagy oldalt finoman támasztani.
-
eL Geri
őstag
válasz
Trohak91 #113506 üzenetére
Az LG-nek van egy falra szerelős videója. Én a 77-es G4-et leginkább ez alapján raktam össze / fel.
Kb. 2:47-nál van ahol konkrétan mutatják az ajánlott fogásokat is.
-
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy 195 cm-es OLED tv-t hogyan lehet a talpára állítani, hogy ne legyen semmi baja sem?
Azért kérdem, mert van egy 163 cm-es, azt nagyon nehezen tudtuk lábára állítani ketten, féltünk, hogy elreped a képernyője, de szerencsére nem történt ilyen. Na most, egy még nagyobb tv-t még nehezebb talpára állítani, hiszen jobban törhet, és a súlya is több. Nem szeretnék egy ekkora értékű tv-vel úgy járni, hogy dobhatom ki.
A CHATGPT is írt dolgokat, de abban mindig találtam kifogást, ezért kérdem emberi tapasztalatok alapáján, hogy ti hogyan állítottátok fel?Illetve ha a 163-ast szállítani akarom, mivel, vagy hogy lenne célszerű? A doboza nagyon össze lett hajtogatva, és szerintem a hungarocell sincs meg már mind.
Továbbá, a két tv között azért van ekkora árkülönbség, mert az olcsóbb az tavalyi modell, a másik idei?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe77s90faexxh-4k-uhd-smart-oled-tv-196-cm-1482941.html
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe77s90daexxh-77-oled-4k-uhd-smart-tv-194-cm-1458153.html
köszi
-
Szoke1982
senior tag
válasz
Juhaszatti #113504 üzenetére
Köszönöm szépen, ohh akkor sajnos pont az nincs már online webáruházban .
Tehát akkor az fali.. ami még elérhető. (Tehát nem jár hozzá)
Köszi szépen a gyors választ! -
Juhaszatti
addikt
válasz
Szoke1982 #113503 üzenetére
Szia!
Ehhez van talp: LG OLED65G43LS
A cikkszám végén az S betűből derül ki, stand, van talpEhhez nincs talp: LG OLED65G42LW
A cikkszám végén W, wall, ezt falra szánják -
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Most nézem az lg oldalon, írja a lg 65' G4 -nél ott van a talp, tehát jár hozzá?
Mert a Media Markt oldalán ezt nem írja csak azt ,hogy megvásárolható a talp külön? Most akkor a 65' -ig jár talp hozzá? Amúgy nem tudom lesz e még akciós ár majd, vagy marad ez a 700 ezer? Láttam volt 600e is csak sajnos arról lecsúsztam. Meg a talp hiánya végett is nem nagyon figyeltem már.
Ezeket szeretném
77' b4 609 ezer
65' c4 Bár elvileg a b4 hdr-nél jobb fényerő van game módban így a 77' szerintem jobb választás lenne vagy jobb a c4-is? )
Vagy akkor inkább 65' G4 (ha van talp)
Csak ps5, 4k filmek , és streaming menne. (Max, skyshowtime , netflix stb..)
Köszönöm szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest