- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dare2Live
félisten
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy Samsung QE55S90DAEba QLED vagy WOLED van?
-
wiggen123
senior tag
samsung S90c másnak is bekapcsol magától áramszünet után?
Régi xbox van csak rákötve semmi más lejátszó, ami visszakapcsolhatná... Opciót nem találok, ami letiltaj ezt az újabb csodás "feature"-t, mint az alaplapi bios-okban.
Sok az áramszünet most itt Debrecenben. -
lzolka
csendes tag
Videó vágáshoz keresek egyszerűen használható szoftvert, gondoltam itt biztosan van aki használ ilyet.
Sok évvel ezelőtt ilyenre még az avi korszakban használtam VirtualDub-ot de az nem kezeli a H.264-et.Van egy SD sorozatom AC3 magyar szinkronnal és ugyanez HD változatban de csak angol nyelven. A két hangsávban a reklámoknál eltér a szünet hossza, ezt kellene igazítani a magyar szinkronban 3-4 helyen.
Tehát nem kell semmi csicsmicsa effekt meg hasonló, kizárólag csak az hogy szinkronban lássam egymás alatt a videó és audió sávot és a hangsávból ki tudjak vágni vagy beszúrni pl. 1500 ms részt. -
-
papi77
addikt
"Láttam Samu QD OLED panelt ,nagyon szép a képe"
De nem annyira,mint amilyen rossz a samu szerviz!
Egyszer kell csak belefutni egy meghibásodásba,ha nem egyértelmű a hiba kötekedni fognak-saját tapasztalat!
Egyébként gondolkodom azon én is,hogy kockáztatok,és a következő oledem qd lesz.
Kuponozással már egész korrekt az ára az s95 nek. -
válasz
BBpeter #113641 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, Én Lg-t vennék, Dolby Visiont nem engedem el.
Láttam Samu QD OLED panelt ,nagyon szép a képe,de mivel itt az eleve jó képminőség fokozatairól beszélünk, a szolgáltatások hiányát nem tudom elengedni , meg volt már sajnos nlézeteltérésem a samu ügyfélszolgálatával egyéb terméknél, ezért kerülöm őket.. de ez egyéni preferencia.
Azt is megértem ha valaki Samut vesz, tényleg remek a képminőség és árban verhetetlen. -
John D'oh
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #113645 üzenetére
LCD-m Samsung volt nagyon sokáig, aztán oledben volt már LG, Sony és most a Samsung, és nekem személy szerint messze a legjobban a Samsung S95D jött be de ez csakis a QD panel miatt van. Különösen a színekben volt nagy változás a woled után.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
IntelKiller7 #113645 üzenetére
A qd oled panel miatt erős jelenleg a Samsung.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
John D'oh #113642 üzenetére
Ennyire erős ez a Samsung Oled TV? Nekem világ életemben Samsung TV-m volt. Aztán 2020-ban vettem egy LG Oledet. Akkor nem is volt más választás kb. Tavaly cseréltem le egy C3-ra. Soundbarom Samsung, lehet a következő TV is egy Samsung lesz. Bár a webOS sokkal jobban bejön mint a Tizen..
-
blakey
titán
válasz
BBpeter #113641 üzenetére
Jobban jársz, ha saját magadra "hallgatsz", mert a topikban erős a "hazabeszélés". Készíts magadnak egy listát, hogy mire van szükséged, mit vársz el egy TV-től, majd a TV-ket is tűntesd fel és jelöld, hogy melyik mit tartalmaz, a végén csak lesz egy győztes. Nem a fórumozók fogják nézni a TV-det, hanem te és a családod.
-
BBpeter
tag
Leginkább streaming platformokra lesz használva. (Netflix, YT, Max, Disney)
Másodlagosan pedig PS5 mellé.
Normál kábeltévét évente csak maximum néhányszor.
Meglepően egyértelmű melyikre voksoltok.
A szívem az LG-hez húz, de ha a minőség annyival jobb a Samuban, akkor meg kell magam győzni.
-
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki csak 65 colos lesz a nyerő.
C4 vagy S90D? Most a Media-ban mindkettő 479 lenne. HDR-ben tudom, hogy a Samu lenne a nyerő, viszont nekem jobban bejön a webOs, meg prémiumabb volt az LG.
Illetve ahogyan hallottam, megbízhatóság szempontból is inkább az LG.
Mik a tapasztalatok nektek?
-
gab1ka
senior tag
válasz
warren29 #113625 üzenetére
Ez biztosan így van, de azért én fenntartásokkal kezelnék egy olyan csatornát, ahol a "szakember" "mérése" alapján egy G5 full képernyőn 670 nitet képes tartani, mindezt prezentálja egy árva colorimeter-rel, ami egy kis ablakra van lógatva a képernyő egyik sarkába, miközben a háttérben egy word doksi meg van nyitva és ezt az egész viccet egy DisplayCal szoftverrel vizsgálja.
Nemcsak szakmaiatlan, hanem egyenesen megtévesztő, mert mint itt szerintem mindenki tudja, ez messze nem igaz. Én óvatosan hivatkoznék az ilyen tartalmakra, szórakoztató, jó stílusú meg vicces, de tök őszintén, szerintem egy laikus tv rajongó az úr és nem több. Nem megbántva ezzel sem őt sem mást. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
warren29 #113625 üzenetére
Nem tartom az ilyet releváns mérésnek, mert ott nem csak az mla és woled különbség van a 2 tv között. A B széria egy bélpő modell, míg a G a csúcs. Egyikben van hűtőborda míg a másikban nincs, ez sem mindegy. Szóval ez így önmagában semmilyen következtetésre nem jó a 2 tech között, a 2 tv között viszont igen.
Egyébként ebben semmi meglepő dolog nincs, ugyanis a G szériában mindig volt hűtőborda aminek következtében magasabb csúcsfénysűrűségre képes, tovább tudja tartani a max fényerőt és később jelentkezik a képvisszamaradás is.
De hangsúlyozom ez már az mla elött is így volt a G széria javáraBeletehetek ilyen mérést én is a tesztjeimbe, de szeirntem semmilyen haszna nincs, főleg ha nem kontrollált és nem uuyganolyan körülmények között történik a mérés. Annak hogy mikor jelentkezik a képvisszamaradás már sokkal több értelme van, ugyanis az hatással van a beégésre is.
-
warren29
aktív tag
válasz
Vhiktor #113623 üzenetére
techworldhu az egyik videójában lézeres mérővel megmérte asszem az LG G4-et és 5 fokkal hűvösebbet mért ( 39,xx fok ) mint az LG B4 széria ami nem MLA.
Lehet, hogy az MLA jobban melegszik mint a QD OLED de a mérése alapján sokkal kevésbé mint a "sima" WOLED.
Erre én is kíváncsi leszek ha hétfő este felkerül a falra a G4 mert írták már páran, hogy fűt rendesen.
-
válasz
Vhiktor #113623 üzenetére
Igen a hőelvezetés kulcskérdés. Ezt írja még egyébként: Az MLA réteg lényegesen megnöveli a panel fényhasznosítási hatékonyságát. Ez azt jelenti, hogy az MLA WOLED panel ugyanakkora fényerőt kevesebb energia (és így alacsonyabb hőtermelés) mellett képes elérni, mint a korábbi WOLED vagy akár a konkurens QD-OLED technológiák.
-
Vhiktor
Topikgazda
Az mla oled sokkal jobban melegszik mint bármelyik qd oled. Nekem ez a tapasztalatom. Amikor az mla kézzel erzekelve mar elég meleg. A qd oled szinte hűvös. De ez csak egy dolog, lehet nem szamit a tartósság szempontjából.
En most rendesen hdr tartalmakra gondolok, nem sdr filmekre.
Nyilván ez nem csak a panel tipusan múlik, hanem pl hutoborda alkalmazasan és mas dolgokon is. Pl sony a80l woled mint a c3, és a c3 hűvös volt miközben az a80l befutotte a szobát ugyanazzal a tartalommal. Konkrétan ha elmentem a képernyője előtt megcsapott a melege.
-
szkutyi
addikt
Épp most néztem LG c3 kellemes meglepetés nem meleg...pedig a lakásban van sajnos 30 fok.
Majd hétfőn megtudom nézni jobban is akár lézeres mérővel..
Fogalmam sincs milyen panel.xdazt tudom hogy nem qd oled.xd -
Gemini: Míg mindkét technológia csúcsminőséget képvisel, a panel melegedése és annak élettartamra gyakorolt negatív hatása szempontjából az MLA WOLED egyértelműen előnyösebb. A nagyobb hatékonysága révén hűvösebben működik, ami hosszú távon kíméli a panelt és lassítja az öregedési folyamatokat.
Ok, AI, szokott tévedni, de elég jól érvel ebben a témában, ez csak a konklúzió.
-
MaxxDamage
félisten
LG C4
PCB Tuner része lehet "hibás" ami ezt produkálja? [link]
Kábel TV szolgáltató felé be lett jelentve és a vonal teljesen jó, nincs hiba, kábel is le lett már cserélve újra. Jelezzem az LG felé ezt a hibát szerintetek?(eléggé zavaró...van mikor alig van, de van mikor 5-10 percenként és van mikor durván jelen van...)
-
robi-k
őstag
Úgy néz ki, az új tandem panelek után újabb nagy fejlesztést tervez az LG az OLEG technológiában, bár inkább a hordozható és autós szegmensben látják az alkalmazhatóságát: -LG Display tests JDI’s eLEAP OLED tech, promising brighter, more efficient panels
-
Vhiktor
Topikgazda
Azt nem kell személyesen megneznrd, mert ott egy ellallitott xar képet fogsz látni, ha azt mondják hogy "kalibralt" akkor is, főleg akkor
En a szavamat es a szaktudasom adom ra, hogy gyarilag a legjobbak között van, jobbat nem tudsz venni, ezért ezt felesleges megnezni.
A sony oledek gyarilag deltae 7 korul mozognak, mig egy g5 2 alatt.
-
East3r
lelkes újonc
válasz
mimic1979 #113607 üzenetére
A tv nek nem is kellene kezelnie. Hang áteresztés és az avr kezeli.
Nekem is ilyen az erősítőm lehet szoftvert frissített automatikusan és megzavarta a beállításokat. Nálam is be volt állítva a cec aztán egyszer gondolt magától egyet és kikapcsolt. Setup után érdemes a setup lock ot bekapcsolni. Egyébként meg a házimozi kezdő vagy haladó topikban is tudnak esetleg segíteni. Én az erősítőre kötnék mindent csak ott a képet engedném át.
Ja bocs látom az erősítődre van kötve minden.
Sztem ez erősítő gond lesz.
Első körben erősítő hard reset.
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok!
Többször nekifutottam már a témának, de hátha valaki más is belefutott hasonló problémába és van ötlete.A teljes lánc, amit használok:
- TV: LG G4
- Erősítő: Denon X-3800H
- Források: PS5, Telekom beltéri, Himedia Q10 médialejátszó
Cél: eARC-on keresztül menjen vissza a Netflix, YouTube és TV hangja az erősítőbe, a többi eszköz pedig HDMI-n keresztül az erősítőbe, és onnan tovább a TV-re.A kiindulási helyzet:
Korábban egy LG C1 TV-t használtunk, ott minden tökéletesen működött – eARC, CEC, vezérlés, hangformátumok, minden.
Viszont év elején G4-re váltottunk, és ezzel elindult a kálvária.Jelenlegi bekötés:
Egyetlen HDMI megy az AVR-ből a G4-be (HDMI OUT, eARC).
A TV-ről szépen jön a Netflix, YouTube hang, távvezérlő működik, erősítőt ki-be kapcsolja – eddig rendben van.A gond ott kezdődik, amikor bármelyik külső eszközt bekötöm az AVR-be:
Ha pl. a Himedia Q10 HDMI-n megy az erősítőbe, minden megbolondul:
Az eARC nem szól legalább 2 percig.
A CEC funkciók összeomlanak: se automatikus bekapcs, se hangerőszabályzás.
Néha el is tűnik a TV menüből az erősítő mint hangkimenet.
Ugyanez kisebb-nagyobb mértékben megtörténik a PS5-tel vagy a beltérivel is.Jelenlegi workaround:
Minden forrást közvetlenül a TV-re kötöttem.
A TV visszaküldi a hangot az AVR-be eARC-on keresztül.
Ez működik, de: a TV nem kezel minden hangformátumot, pl. DTS-X vagy az Atmos ugrott. (nem minden angyagnál)Jótanács, ötlet?
-
East3r
lelkes újonc
Most lehet én értek félre valamit a tesztekben de a g5 nem kap asztali állványt viszont csomagoltak hozzá falikonzolt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vicces képek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Gumi és felni topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest