Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Nincs blooming, viszont HDR esetében a felirat nagyon világíthat OLED esetében (is). Fekete hátteret és sárga színt állítottam be és így nem zavaró. Nekem Q80T volt és ott a blooming nagyon zavaró volt. Nekem is az volt, hogy világos jelenetnél a felirat is kivilágosodott, aztán a következő jelenetnél, amikor sötétebb volt a felirat is sötétebb lett. Eléggé zavaró. Szerencsére OLED-en nincs ilyen.
-
Peace
nagyúr
LG C3-nak van olyan betegsége, mint a Samsung Qled-emnek, hogy HDR-nél a fehér feliratok és a fényes részek (mondjuk fáklya vagy tűz) körül kivilágosodik kicsit a kijelző? Felirat nálam ilyenkor a képernyő alsó részét kivilágosítja.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
pkaresz #96189 üzenetére
Nintendo -nál is olyan a cseredarab, mint a régi. Az új is pont úgy elkezd majd driftelni. Persze még így is frankó dolog, és amíg van alkatrész hozzá, addig javítani vagy cserélni fogják, de ugye csak a driftre, analóg hibára jár "örök"garancia.
Viszont az utóbbi időben már bonyolítottak a dolgon, mert már nincs helyben javítás a Game Park -nál. Így a joycon is megy ki Prágába javításra.
Régen azért jóval egyszerűbb volt, mert akár meg is lehetett várni, ha valaki be tudta vinni személyesen...
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001 #96183 üzenetére
Akkor végül is a csereutalvánnyal jól jártál. Látszik a helyi szerviz egész más. Fura, hogy ilyen lassan jött meg a panel. Amikor a Covid volt akkor sem volt több a csere 1 hétnél, pedig ott minden zárva volt, lassabban ment minden ügyintézés. Sajnos látszik, hogy sokszor a helyi szervizzel van a gond.
-
pkaresz
őstag
Szerintem az LG Örökéletgaranciát adhatna a vacak paneljaira akkor lenne fer!
Mint a Nintendó a joy con okra! Elég bosszantó lehet olyan panelt nézni ami nem jó!?
Vagy nem? Vagy nem mdenkit érdekel s megérte az LG nek!?
Jó a Joy Con, 5€, a panel 500€?
Sz.V.Sz.Bocs, hogy belevaú!
-
Sasi001
senior tag
válasz
torma1981 #96181 üzenetére
Bejelentés után 1-2 nappal engem is hívott a helyi szervíz de csak egy hét múlva jöttek ki (Nyíregyháza). Vártam három hetet a panel cserére ami ugyanolyan rossz volt mint amit elvittek ezt látta a szerelő is de közölték, hogy ki van adva nekik, hogy 3- hónapon belül nem cserélhetik a friss panelt. Vártam 3-hónapot a szintén cserélt panel is szar volt, következett egy kis vita melynek hatására kaptam csereutalványt.
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001 #96180 üzenetére
Érdekes nálam az OLED-et simán 1 hét alatt megrendelt panelcserével sem volt sosem 1 hétnél több. A szervizes srác mondta, hogy az egész ügyintézésre 14 napot szokott adni a központ. Pedig 3x volt anno több tv-nél is. Bejelentés után 1 nappal hívott is a helyi szerviz, sőt volt, hogy már rendelték is a panelt rögtön. De az is max 1 hét alatt itt volt. Másnap rakták is be. Kaposvári szerviz.
-
Dexter17
tag
Urak zárjuk le a témát, nem akarom, hogy az én hülyeségem feszkó legyen a csopiban. Köszönöm mindenki hozzászólását.
-
torma1981
veterán
válasz
junkpod #96175 üzenetére
Szerinted NORMÁLIS, hogy kb 2 hét után válaszoltak egyáltalán? Ez egy normális garancia ügyintézésre vall? Itt nem azt beszéltük, hogy jogos-e vagy sem hanem, hogy ennyi ideig szartak válaszolni. Ez marhára nem normális ügyintézés. Ha ez neked megfelelő vegyél Samsungot. 32 nap kell, hogy döntsenek valamiről. Az LG 2 nap alatt kijön és 1 hét alatt ha nincs raktáron panel beszereli. Na ez normális garancia ügyintézés. Nem ülnek rajta hetekig. A hűtő megy tönkre akkor is 3 hétig nincs hova tenni a cuccot vagy mi???
-
junkpod
veterán
Szerintem már az sincs rendben, hogy miután polírozó szerrel ledörzsölte a képernyőt egyáltalán megfordult a fejekben, hogy garancia keretében kifizetteti.
Értem, hogy nagy pénz, de azért ne akarjuk már szándékosan átb...ni a másikat és velük kifizettetni a saját hibát. A 32 napon ugrandozni meg egyszerűen koktél cseresznye a tejszínhab tetején.
Az meg, hogy ez alapján itt még tömegesen le is minősítik a Samsung garanciát különösen furcsa.
(Amúgy a szakvélemény szövege alapján a dörzsölésnél is nagyobb hiba volt idejekorán kiírni ide a teljes sztorit) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
jesszjessz #96172 üzenetére
Helyileg merre? Én a kornyékemen tudok csak.
-
jesszjessz
tag
válasz
Vhiktor #96171 üzenetére
Köszi, akkor holnap mehet is a PS és HDR beállítás a videóid alapján.
kis off, mert a kérdéshez vonatkozó fórum nem a legaktívabb, hátha itt tudtok segíteni: régi LG tv-n megjelentek színes foltok, ha jól gondolom a ledek adták meg magukat. Tudtok esetleg valakit, aki megbízhatóan javítja az ilyen hibát?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
jesszjessz #96167 üzenetére
Hülyeség. Használni kell. A 100 óra kalibralasra vonatkozik, illetve javul a banding is ennyi idő alatt.
-
jesszjessz
tag
válasz
ricsip #96169 üzenetére
Ha onnan lenne sem kalibráltattam volna.
Majd lehet Viktorral felveszem a kapcsolatot emiatt, ha ment már annyit a tv, de egyelőre olyan 100 perc körül van. Viszont ez a HDR/DV dolog érdekel, egyrészt a PS miatt, másrészt mert azért fogyasztunk streaming tartalmat is és ez az első Oled itthon.
Amúgy egy belépő szintű több éves LG után azt mondom, hogy teljesen megérte, már így az elején is, kalibráció meg huzamosabb használat nélkül is. Bár lehet a 77-es kellett volna...
-
ricsip
addikt
válasz
jesszjessz #96167 üzenetére
Kalibráltatni nem érdemes a médiamarktban 20 ezerért a 0kilométeres tv-t. Hanem azzal meg kell várni az első 100-200 üzemórát, és csak utána.
-
ricsip
addikt
válasz
Dexter17 #96131 üzenetére
Ügyvéd, jogász ingyen soha nem ad használható tanácsot vadidegennek, szóval itt se higyjél el senki vadidegennek semmit. Azok nem olyanok, mint az informatikusok gyülekezete, ahol ha felteszel egy érdekesebb szakmai kérdést, ingyen és bérmentve használható, és érthető tanácsodn annak neked. Esetleg ha olyan a probléma, akkor még segíteni is megpróbálnak.
-
jesszjessz
tag
Mai napon végre megjött a C3, be is lett állítva az ajánlottak alapján. HDR/DV tartalmat is lehet azonnal használni vagy ilyenkor inkább még legyen bejáratva? Valahol azt olvastam, hogy az elején annyira nem ajánlott még, inkább az első 100 óra után.
-
alaves
addikt
QD-OLED kijelző tisztítás: ami LG/Philips-nél is bevált azt használom: szobahőmérsékletű vízzel nedvesített legpuhább mikroszálassal áttörölni (a porszemcsék szárazon esetleg mikrokarcokat okozhatnak), utána egy másikkal (vagy márkás szemüvegtörlő kendővel) szárazra törölni. Extrém szennyeződés esetén (pl. bulinál ráborul a pörkölt a kijelzőre, a gyerek "áttörli" szalonnával a képernyőt) egy kis sima mosogatószer a vízhez. Gyógyszertári 70%-os etanol is jó, kipróbáltam, semmi baja nem lesz a kijelzőnek.
-
válasz
sakal83 #96159 üzenetére
Hála istennek eddig nem volt dolgom a Samsung szervízzel, így érdemben erre válaszolni én nem tudok, de biztosan lesz itt olyan aki igen
Úgy tudom a Samu dts-t lejátszik igen... saját hangszórón necces lenne, de ha egy olyan Soundbar-ra kötöd ami tud dts-t akkor igen!
De 350-ért 3 év garanciával, én azonnal mennék érte a helyedben, nem vacilálnék😳 Ha nem kell szólj kérlek
-
sakal83
addikt
válasz
N.YCityBoy #96156 üzenetére
3 ev garis. A beegessel hogy all a tv illetve a szerviz?
Illetve ha a sajat medialejatszojarol jatszok le filmet, akkor a dts hangot lejatsza sajat hangszorojan vagy a soundbaron?
-
proly01
őstag
LG C2 összekötve arc-on egy SN7Y soundbarral.A soundbarba dugok egy PS5-öt az mitől van,hogy a hang DTS de a kép nem 2.3 RGB HDR csak YUV422?
Az eARc hiánya okozza? Vagy rossz a HDMI kábel?Esetleg a soundbaron "csak" 2.0 a HDMi szabvány? -
válasz
sakal83 #96155 üzenetére
Ha garanciával rendelkezik, akkor nincs mit gondolkozni, annyiért bestbuy vétel! Mindenki másra esküszik tehát ezt neked kell eldönteni, de mondjuk ha eddig LG-t használtál lehet kicsit furcsa lesz a Samu, de egy próbát mindenképpen megér ennyi pénzért 👍 A Samsung ellen egy valami szól, ha gariztatni kell, nos arról nincs jó véleménnyel elég sok felhasználó...
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Mint fentebb irtam a C8am utodjat keresem.
Szembejott egy Samsung 65s90c 345e ftert.
2016 ota Lg oledjeim vannak. A samsung mennyire ajanlhato?
-
Oké elnézést akkor a stilusért, ebben van igazság, nem fordul többet elő
Tudom, hogy kő bunkó vagyok amúgy, de én legalább tudom és belátom, sajnos én már csak ilyen maradok ebben az életemben, de akkor majd jobban odafigyelek itt a PH-n legalább,mert az életben még rosszabb vagyok, de ott nem igazán érdekel, mert pacekba eddig nem igazán mertek ezért megszólni👍😂 -
válasz
N.YCityBoy #96151 üzenetére
Ő nem,de egy moderátor igen...A stílusoddal van gond semmi mással. Megalázó stílus és fellengzős lekezelő írásmód nélkül is világos hogy hibázott,de szerintem mindenki hibázik, te is. Ha hibázol és segítséget kérsz elkeseredetségedben akkkor nem ezt a hangnemet várod el , főleg hogy ő többször is elismerte, hogy hibázott..
-
válasz
powerup2 #96150 üzenetére
Véleménye bárkinek lehet szerintem, és nem te fogod nekem ezt meghatározni már bocsánat 😳 Csinált egy hülyeséget, erre reagáltam, ja, hogy a stílus nem tetszik, hát nekem is sok minden nem tetszik aztán mindenki lesz*rja kb...nem kell olvasni akkor ha ennyire nem ide illő szerinted, van aki szerint meg nekem van igazam, ilyen ez a popszakma! Nincs érdemi hozzászólásom, pont amire írtál leírtam normálisan, hogy a használati utasításban minden le van írva, hogy nem esünk neki a tévének vegyszerekkel, mi ez ha nem érdemi hozzászólás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest