- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Az Acer Helios sorozata is megkapja azt a bizonyos Plust
- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Vékony, sokgombos, játszós és produktív: így jellemezhető a Corsair klaviatúrája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nálam más a szitu teljesen. Dolby Visionön kívül az összes HDR mód teljesen mentes ettől a jelenségtől.
Ahogy írtad nézési távolságból nem látszik, csak azért láttam meg, mert Vincent Theo beszélt egy firmware hibáról és néztem emiatt egy konkrét tesztjelenetet ahol persze ez kijött. Nézési távolságból 10 másodperc után egy rettenetesen halvány derengésnek látszik.
El kell mondani a jelenségről, hogy csak és kizárólag a Dolby Vision mód mutatja - és nem fogod elhinni ott sem mindegyik. Egy órát tekergettem a különféle paramétereket, alaphelyzetbe állított képi móddal kezdtem, de pl a Otthoni Mozi módnál nem lehet elérni, hogy ne csinálja. Kerestem azt a módot ahol esetleg nincs meg a jelenség.
Ami vicces és döbbenetes, hogy egyetlen egy Dolby Vision mód mentes tőle - ki nem fogod találni - lelövöm a poént: az Élénk mód
Annyira szívesen elbeszélgetnék az LG fejlesztőivel... pl miért van az, hogy:
1: alacsony kép stimulusnál az élesség csúszka két lépcsőben FÉNYERŐ változást okoz. Egyrészt 14-ről 15-re, majd 28-nál. Ha sötét képet nézed jól látszik, hogy fényerő ugrás következik be. Mégis miért? És nem arról van szó, hogy a fals kontúrok miatt látszik fényesebbenk, nem... valós fényerő lépés következik be.
2: Hogy lehetséges, hogy a sokat és jó okkal szidott ÉLÉNK Dolby Vision mód mutatja meg ténylegesen messze a legtöbb fekete közeli részletet. Minden egyéb mód hozzá képest sokkal kevesebbet ábrázol a sötét tónusokból.
Az az érzésem, hogy ez a TV nincs még szoftveresen befejezve, de hát nem is csodálkozom, amikor pl a C9 két teljes év után kapott végre egy firmware-t ami megoldotta az ott lévő valós black crush problémát dolby képi módoknál. A G3 már úgy tudom kapott egy ilyen firmware-t, de hát a fent leírtak alapján van még baj bőven.
Remek TV a G3 sosem válnék meg tőle de befejezetlen firmwarrel megyünk

Új hozzászólás Aktív témák
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- aquark: Zsebszámológépek
- LEGO klub
- Philips LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Eladó használt de hibátlan és megkímélt Sony XR55A83JAEP OLED TV.
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- SAMSUNG (QE55S85DAT) 140CM 100HZ SMART 4K OLED ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- LG OLED 48C1 (OLED48C11LB) 4K 120Hz, G-sync
- PHILIPS 55OLED759 140CM 4K OLED SMART 120HZ ! AKCIÓ!
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest