- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- OLED TV topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
Akkor számít a kadenciahelyes 24p, ha téged zavar pl az emlegetett 3:2 pulldown. Mikor az első nem CRT tv-m lett, egy LG IPS LCD-t, már nem is tudom mikor, na akkor nézzünk filmet, akkor láttam, hogy valami nincs rendben a mozgással. Akkor kezdtem utánajárni mi a baj, kideürült, hogy a 3:2 volt a ludas, mert a tv belső lejátszója nem tudta a 24p-t rendesen, csak külső forrásból. De pl az ismerőseim 99%-a nem érti hogy mit beszélek ha meg is mutatom neki, hogy nézd így akadozik így meg nem, nem látja mit beszélek.
Szóval ha téged nem zavar, akkor semmit nem számít, de mivel a tv-d tudja, csak használd és örülj neki, hogy olyan, amilyennek lennie kell.
A nagyobb mérettel nyilván nagyobb a változazás a szemed számára. Pl a labda két kép között nem 5 centit, hanem 10 centit mozdul arrébb, mert nagyobb a TV, emiatt jobba látszik az akadozás. OLED-en meg mégjobban látszik, mert az LCD kristályok lassabb válaszideje el tudja picit fedni az akadozást, OLED-en a 0 msec miatt ezt fullon kapod. Emiatt kéne black frame instertion, azzal tökéletes lenne mint plazmán. Mert az OLED és az LCD is sample and hold tipusu kijelző, nem impulzus alaő mint a plazma volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED48C41LA 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- GRUNDIG OLED !!!( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG UltraGear 45GX90SA-B Monitor
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 7 255HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+ 3év Prémium GAR
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Issey Miyake Nuit D'Issey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor