- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
XboxGamePass
senior tag
Elérhető már az HBO Max (LG CX Oled), ha pl Svédországra állítod a beállításokban a helyet, én smart dns-t is használok, úgy a Disney+-t ugyanúgy lehet nézni, az német vagy UK régióval van azt hiszem biztosan.
Visszakeresgéltem, de nem találtam hogy az HBO Maxról lett volna szó, ha igen akkor bocsánat.
(Meg feldobott 3 hónap ingyen Apple TV+ előfizuhoz is kódot, láttam ez volt téma, akkor én nálam a hely az United Kingdomra volt állítva, hátha valakinek hasznos infó)
-
Renwick
őstag
Egy nyolcéves 42"-es LCD-ről váltottam 55"-ös OLED-re, innen minden szempontból előrelépés volt. Próbáltam a lehetőségekhez mérten alaposan tájékozódni, ez alapján mostanra az OLED-et egy elég kiforrott state of the art technológiának tartom, ami legalább ad valami nem elhanyagolható pluszt az LCD-hez képest.
A két technológiát és méretet nem volt alkalmam közvetlenül egymás mellett, egy forrásból összehasonlítani, de ennek nem igazán éreztem a hátrányát a kiválasztás során. -
wwwolfman
tag
Sziasztok!
Tök új nekem az OLED TV-k világa, és az előző vásárlásommal úgy ráfaragtam, hogy azóta is bánom, mint a kutya, úgyhogy még egyszer nem merek nekiindulni kérdések nélkül a vásárlásnak (sikerült vennem egy Samu JU6800-ast, amiben az volt a barbatrükk, hogy korábban a Samsung a 6-os szériát szánta felsőközépnek, és nem a kategória szolgáltatásain emelt, hanem inkább lentebbre pozícionálta, én meg szinte vakon vettem meg - se HDR, se 100Hz, se semmi)
Szóval otthoni használatra szánnánk, inkább este, gyengébb fényviszonyok közé (ezért esett ki a QLED), és hát ahogy nézem, a 4K és a HDR elég fontos két opció, amit nem lehet kihagyni, erre jön még a képfrissítés gyakorisága, ami még fontos.
A fentiek alapján az LG GX szériája tetszett meg nagyon, az árban is az elfogadható sávban van. Alternatívaként a G1, esetleg a CX jöhetne számításba, de azok árban valamiért jóval magasabban vannak (illetve a CX nem is kapható 50-55 körüli méretben).A kérdésem az volna, hogy mi lehet az oka az eltérésnek? RTINGS-en nézegettem teszteket, ott a GX-hez képest a másik kettőnek talán valamivel magasabb volna a fénykibocsátása, de nem kategóriákkal, hanem éppenhogy (a 80-as érték a teszt szerint már észre vehető, de 100-nál sehol nem nagyobb az eltérés)
A másik, ahol még számottevő eltérést látok (a CX és a G1 ebben jobb), az a VRR (variable refresh rate), ami úgy látom, játékoknál lehet szempont, és ahol a G1 és CX le tud menni egészen 20 fps alá, szemben a GX-szel, amelyik 40 alá nem megy be. Ez jelentős eltérés volna, vagy csak PC-monitorként történő használatnál van jelentősége? Nálam konzol játszik, nem valószínű, hogy gaming monitornékt valaha is használva lesz...
Köszönöm a segítséget előre is.
-
B.attila
tag
Sziasztok
LG C1 vs. SONY A80 77"
nem találok nagyon részletes összehasonlítást magyarul
kéne 1-2 tanács tapasztalat stb.
Film Sport amit nézek
játék soha -
Chapel
addikt
Sziasztok,
Futottam pár a kört a dologgal, igazából szakmai megerősítést szeretnék tőletek kérni.
Monitornak használom a tv-t pc-n és ugyan a gép bírja a 4k-s gaminget, de én a megszokéás miatt nativ 1080p-ben használom, ezt tenném az Oled-el is amit most rendelnék.
Ezt a hármat ajánlottak a keretbe (300-350k) valahol látom 50hz valahol 100hz, nem vagyok teljesen képben; ez a 4k-ra vonatkozik vagy minden felbontásra? Ergo tudok 120hz-en 1080p-ben játszani vagy marad a 60? Az sem tragédia ha marad
Melyiket választanátok a fent említett dolgokra?
Lg A13LA , Philips 706 , Lg B1AL ?
Természetesen a legjobb képminőség és a játék a szűk keresztmetszet. (Sokat filmezek de azzal nem lesz gond ha jól sejtem)
-
Kaba
veterán
válasz
Elektrosokk #65783 üzenetére
Szemből,sötét helyiség,a betekintési szög sem lényeges.A nagyobb képernyő mindenképpen VA paneles lesz(70-82)" között.
-
Mankó
veterán
válasz
hakydakillah #65585 üzenetére
A régi az 65 colos volt? Na és melyik típus?
-
Kaba
veterán
Véleményetek szerint tévé nézéshez és Netflix+HBO-hoz mit célszerűbb venni a jobb képminőséget vagy a nagyobb képernyőt.
OLED 55" vagy alap 75" (LG,Philips,Samsung).
Játék nem lesz így a 120HZ+HDMI 2.1 sem lényeges.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tibcsi2012 #65776 üzenetére
Én vállalok, már van 1-2 címem onnan.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
eagleberg #65771 üzenetére
Azért arra készüljetek fel, hogy nem csak annyiból áll a kalibrálás, hogy elolvastok 1-2 cikket és addig nyomkodjátok a beállításokat amíg a grafikonon jól nem néz ki, majd utána jön a szörnyű valóság, hogy milyen lett a kép. Sokak után dolgoztam már és tettem rendbe a képet.
Pl már a minta generálás mikéntjénél elbukhat az egész (pl pc vagy laptop minta generátorként való használata kb rögtön garantálhatja is a kudarcot, hacsak nem ugyanaz a pc lesz a késöbbiekben a filmkehez a forrás eszköz). -
szmegma
aktív tag
válasz
Pro Koryak #65712 üzenetére
KOszi, igaz LG-nel olvastam.
@Jorgi Kormi - utana irtam, hogy megtalaltam a DEVICE ikont, koszi!
Egy olyan kerdesem lenne most, hogy van-e barmi modja, hogy m3u file-t (IPTV) tudjak lejatszani rajta?
-
tibcsi2012
csendes tag
Sziasztok nem tudjátok, hogy Győrbe vállal valaki kalibrálást? Egy c1 lenne az alany.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van egy LG OLED 65” C11LB TV-nk, hozzá Telekom android box, Apple tv.
Pár napja volt nálunk áramkimaradás és azóta jó párszor magától bekapcsol a TV. Bár ezt eddig is csinálta párszor, de mindig a Telekom jött be, gyanítom ő lehet a ludas? Van valami ötletetek arra, hogyan lehetne ezt megszüntetni? -
-
Renwick
őstag
Ha esetleg volt már korábban, bocs.
Ezeknél a centi vastag paneleknél mennyire természetes jelenség, hogy az élekben van valamennyi ív függőlegesen és vízszintesen egyaránt? -
eagleberg
tag
válasz
janos666 #65770 üzenetére
OK, de nekem van itthon 3 tv meg 5 monitor. Plusz ezzel megcsinálhatom kb akármikor újra. Plusz a család/barát is megköszöni ha megcsinálom a kalibrálást... (És szerintem lehetnek még igy páran.) Volt már kalibrátorom. Tudom hogy milyen hasznos volt. Csak az már az új kijelzőtipusokhoz nem volt alkamas.
-
-
eagleberg
tag
Szegeden és környékén érdekel valakit kalibrálás? 3-4 ember ha összejön vennénk közösen egy kalibrátort. (90.000 Ft/4=22.500Ft) Az irjon privátot légyszi, köszi. (Otthon aztán magadnak megcsinálhatod a TV-d monitorod stb kalibrálását.)
-
krx21
nagyúr
válasz
janos666 #65765 üzenetére
Ilyenkor időt kell hagyni nekik… Anno magamat is szoktatni kellett a meleg 1-ről meleg 2-re, mert tudtam, hogy a meleg 2 a helyes 6500K.
Pár nap, pár film és már láttam, hogy tényleg az a jó…
Sajnos a kép értékelése elkalibrálható és most nem a TV-re gondolok, hanem a rossz beállítási szokásokra. Kijártam az iskolát én is… -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Aftershock11 #65763 üzenetére
Teljesen jó az a kábel.
-
Előfordult már velem, hogy miután elmentem, visszarakták a TV-t valamilyen csili-vili képmódba, mert a kalibrált kép nem tetszett nekik. Ilyenkor ez elég rossz érzés számomra (a pénzügyi vonzat miatt is, hogy olyanért fogadtam el, amit aztán kidobtak, ugyanakkor nekem is vannak költségeim, és elmegy rá az időm, úgyhogy nem szoktam visszafizetést felajánlani).
-
Danex
addikt
Jó mondjuk sok meglepetés szokott lenni hogy a telefonon jól néz ki a kép kinyomtatva meg "fako" szimplán azért mert telefonokon is élénk beallitason volt a készülék.
Ahogy egy gourme étteremben ha eszel mert olvastad milyen nagy inspiráció volt a séf gondolatai által, majd te ketchuppal meglocsolod mert úgy ízlik hát az a te döntésed de onnantól kezdve semmi köze az ételnek a séf elgondolasahoz.
Tv-nel is tulszaturalt képpel meg feltolt kontraszttal kieg a fél képernyő de valakinek ezt tetszik, a másik meg fogja a fejét hogy olyan neonzold füvet festeni se lehet az ég meg egybefuggo fehér mert kieg az egész.
3cukor után az 1 cukros kávé is borzalmas, de néhány hét után hozzaszokik az ember.
-
Aftershock11
csendes tag
Gondolom nekem is kábel problémám lesz - néha elmegy a kép egy másodpercre és fekete képen (lehet mindig, de csak ott igazán észrevehető) egy kivehető mintában pár pixel világít.
Milyen kábelt ajánlotok? Láttam nemrég linkeltek egyet Amazonról és volt szó Premiumcord kábelekről is. Van olyan kábel ami ajánlott és nagyobb magyar retailektől is megvehető?
Ez például vállalható az Alzánál? -
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
Mindenhol figyelembe veszem a nézési körülményeket, nélküle nem is lehetne kalibrálni, de hdrnel szabvány szerint nem vesszük lejjebb a fenyerot mert még így is kevés, persze ha valaki szeretne leveszem neki. De ilyennel még nem találkoztam.
Sdr esetben muszaly figyelembe venni a nezesi körülményeket mind maximális fenyero és mind gamma szempontjabol és persze az egyéni preferenciat is.
Akiknél voltam kalibralni azok ezt nagyon jól tudják, mert mielőtt nekiallok mindig felmérem az igényeket és elbeszélgetek a tulajjal.
Nincs kockás fuzetem, ezeket tudom fejből is illetve mindenhova más kell, ehhez tapasztalat kell. -
szasanyi
félisten
Én sem az ellenkezőjérőé - és nem kimondottan játék vagyHDR módról - beszéltem csupán megyjegyeztem, hogy az úgy nekem is jó. Ellenben a gyári - és nekem is tetsző - beállítással a szakértők és alánlások szerint a Szakértő világos / sötét módbam az OLED fényerő 25 - na. az konkrétan sz@r képet eredményez, számomra élvezhetetlen. Remélem így éthetőbb volt.
Kuter - idáig nem tudnak eldobni.
És egyelőre demokrácia van (vagy mondjuk ikbább olyasmi) szóval az én véleményes is olyan mint bárki másé: többnyire szubjektív és leírható.
-
Elektrosokk
veterán
-
Kuter
senior tag
válasz
thomasvold #65754 üzenetére
Minden relatív
. Apámnak mikor megvettem a 3d Lg lcd tv 55" beállítgattam az én szememhez, öreg kibukott hogy de szar ,nyomtam neki a fényerőt a kontrasztot + a színt. felfelé. A végén meg szólat na most már majdnem olyan mint a 82 centis videoton tv a régi képcsöves. Tehát a lényeg amit szerettem volna mondani hogy nem kell erőltetni másra itt a kalibrált képet , mert kb 98 százalékban az az embereknek egy fos semmit mondó képtartalmat jelent , és sem szeretem . Egyszerűbben van aki a tejszínes kávét szereti kis tejszínnel és van aki a tejszínhabos kávét 10 centis habbal , mind a kettő ugyanaz csak az egyik meg van tuningolva
-
RazoR
veterán
válasz
szasanyi #65736 üzenetére
Nekem az OLED Szakértő világos, ill. HDR/DV Eredetimódban (gyári beállításokkal) nagyon teszik, semmi kifogáson nincs. Csak azt ugye olyan módon nem jó, pontosabban nem célszerű a használni.
Ezt ki mondta? HDR/DV és HDR játékra szerintem mindenki változtatás nélkül használja a gyári beállításokat, OLED fényerő 100, stb. -
Kuter
senior tag
válasz
szasanyi #65747 üzenetére
Sajnos kimondtad az antikrisztust , úgy hogy neked véged. Meg még a több mint 9 millió LG oled tv vásárlónak és és nekem is. A kalibrálás nem tartalom fogyasztásra lett kitalálva a sok sok tesztoldal ez elfelejti leírni. Pl csinálj egy fényképet a teleóval ,vagy digitális fényképezővel kb megegyezik a kép a valósággal ,na akkor most nézd meg a kalibrált oled tévén egy nagy fos lesz az egész. Ja és most lehet kövezni..
-
koxminator
senior tag
Én elég sok kábelt megnéztem, de nálam 7m-es kellett a TV és a PC közé.
Ezt vettem német amazon-ról, pár nap alatt itt volt.
Csomagoláson volt certification logó, amit telefonra telepített szabvány ellenőrző alkalmazással lehet ellenőrizni, hogy tényleg tanúsított és eredeti a kábel - ennek teljesen megfelel (egyelőre még nincs 30xx-es kártyám, hogy totálisan kihasználjam, de minőségre nincs panaszom, Wow-ot és Forza Horizon bokalefosatósan nézett ki 120 Hz-en).
Elvileg rövidebb 3m-es kábelben itthon is talán kaphatsz minőségi 8k HDMI 2.1 kábelt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BMW topik
- Fotók, videók mobillal
- Posta, csomagküldés
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest