- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz grabber #62932 üzenetére
Szerintem ez nem 'vertical banding', hanem a Philips képalkotási koncepcióból (többek között a kontraszt vágás hiányából) eredő jelenség, amely a tömörítési hibákat is kiemeli. Egy 2%-os és egy 5%-os 3840x2160-as szürke képpel nézd meg.
Nekem fordított a tapasztalatom, hogy az LG B7-en voltak TV adás röccenések, akadások, rajzfilm "értelmezési problémák". Az OLED754-en ilyenek gyakorlatilag nincsenek.
Optimális Filmstílus: 'Film' vagy 'Pure Cinema'.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
S@c@
őstag
C1 tulajoknak minenkinek megjött a 20-as frim frissítés?
-
anrab
addikt
válasz Rebelf #62947 üzenetére
Ja. Átfogalmazom.
Nálam a gyári beállítás a képstílusnál szabványos és a mozgás is szabványos. A képstílusnál a film kivételével mindenhol a mozgás szabványos gyárilag.
Én az egyéni beállítást használom a képstílusnál, szabványos mozgással. Soha nem volt egyetlen röccenés vagy laggolás, akadozás semmilyen forrásnál. Sem szappanopera hatás.[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
The Truth is out there...
-
Mankó
veterán
válasz Unknown User #62941 üzenetére
Sajnos az ebben a modelben még nincs, így akkor marad a Mozi mód.
-
Pro Koryak
addikt
Ez melyik modell?
Ha a Mozi képmódra gondolsz, FZ800-on olyan lesz tőle a kép, mintha a kinti jeleneteket is stúdióban vették volna fel.
Nálam Prof. 1/Normal(néha)/THX Cinema(itt nincs 16:9 túlpásztázás) attól függően milyen napszak van, mindhez külön vannak beállítva a fényerő+...stb. értékek.[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz Zoli1222 #62965 üzenetére
Nem magyarban élek bocsi. Itt luxemburgban az auchan most ünnepli a 25 szülinapját, nem tudom otthon is e ?! 999€-ért adják a 55c1-et ami forintba most nem tudom mennyi, de itt ez jó vételnel számít szerintem( itt nalunk Pár hónapja a b1 volt egy nagy akció keretein belül 999, de az annyira nem jött át.) Németben saturnba 1400€ az 55c1 modell, az otthoni magyar árakat nem ismerem.
Az uj sony-k, philipsek vagy az uj evo paneles lg-k nagyon igeretesek, biztos jobb a paneljuk is, de 1500€ nem nagyon szanok tv-re.Igazabol mindegy is, mit tartogat az uj firmware ?
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
Köszi, igen most neztem arukereson, +,- 400tol van most otthon, de durva hogy 630rol 4-5 honap alatt ennyit esett az ara. Nem semmi lg Itt ez jó vételnek számított nekem a német arakhoz is kepest amennyibe most meg az uj philips vagy sony oledjei kerulnek. Qledről jövök
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
Samu 55Q70R
Jó tv volt nagyon de fél évvel a gari lejárta elött eladom őket általában, úgy még jó árat kapok érte. Kis ráforditással úgy gondoltam most már veszek állandóra egy oledet. Nem mondom hogy 100% megért +120 ezret, mert sokszor nem látom a különbséget de szerintem összességébe az én felhasználói szokásaimhoz, kényelmes a használata, és baromi gyors az lg c1 rendszere -
ricsip
addikt
válasz ricsip #62961 üzenetére
Ezt a szemüveges kínai YT csávó írta a legutóbbi C1 update videó ismertetőjében.
1) Jól értelmeztem h. ez azt jelenti, vagy sem amit írtam 2-vel ezelőtt?
2) Pendrive-on keresztüli update az factory reseteli a TV-t, vagy TELJESEN ugyanaz az eredmény, mint internet-es updaten keresztül?-
-
alaves
addikt
Én azt tapasztaltam, hogy az OLED nagy kontrasztja miatt, az IPS-nél 2,5-3x, a VA-QLED-nél 1,5-2x nagyobbnak érzékeltem az OLED fényerejét (pl. IPS: UH7505 250 nit =~ B7/OLED754 90-100 nit).Az egyenlőség nem matematikai, hanem a 'gyakorlati érzetet' jelöli.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ofgm
tag
Az MM-ban van színhelyes kalibrációs szolgáltatás (20.000.-Ft.) valaki csináltatott már ilyet? Kérdeztem a srácot aki éppen egy C1 OLED készüléket kalibrált és amit mutatott a gyári deltaE és a kalibrációs referencia értékhez képest elég nagy szórást mutatott. Nyilván a gyártósoron nincs se idő sem kapacitás egy színhelyes kalibrálásra, de érdekelne, érdemese-e erre áldozni, vagy elégséges lehet ha majd én otthon megpróbálom szemre beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Ha sok a fényerő, a local dimminget tedd, normal, fokozatra és a szobához igazítja a fényerőt.
alaves. #62979Igen azért tűnik nagyobbnak a fényerő, mert az emberi szem nehezebben, kezeli a végtelen kontraszt, miatti nagy dinamika különbséget. Így az oled kisebb fényerővel is bőven, el adható! Ill nézhető!
-
ricsip
addikt
Én ilyen kalibráltat vettem MM-ban. Itt meg az okosok azt mondják, pénzkidobás, mert pár hónap bejáratás után változik annyit a kép az első bekapcsolástól számítva, hogy elvileg újra kéne 500-1000 üzemóra után kalibráltatni. De akkor megint össze kellene csomagolni, elszállítani ahhoz aki megcsinálja, otthagyni x napig, aztán visszacipelni. Vagy házhoz jövő kalibrálás, na de az meg már nem 20 ezer lesz!
Én úgy voltam vele, ennyit rászánok, talán nézhető marad a kép a "beállt" állapotában is.[ Szerkesztve ]
-
-
mrThomi
addikt
Én sötét szobába használom, egyenlőre nem hiányzik. A q70r-en igaz sikerült egy nagyon jó beallitast megtalalnom ami a hdr netflix filmmódba nagyon szepen kiadta a reszleteket. Itt meg nem merultem el a beallitasokba. De maga a fenyerö nekem böven elegendö
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Én akartam... Meg beüzemelést is...
De kiderült, vidékről nem elérhető a beüzemelés szolgáltatás, így inkább a kalibrálást is elengedtem.
Ebben az esetben bontatlan dobozban jön/jött a tévé.Ha kalibrálást is kérsz, de nem kérsz beüzemelést (vagy azért mert nem akarsz, vagy azért mert nem vagy Bp-i vagy Pest megyei), akkor egy bontott dobozt kapsz.
Amiből egyszer már kibányászták a tévédet...A bekalibrálást pedig az itteni tanácsok és ez az oldal instrukciói alapján végeztem:
LG C1 OLED Calibration Settings[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ofgm
tag
válasz gulyasa #62987 üzenetére
Ja, ez nem igazi kalibráció, ez csak amolyan: "nekem szemre egész jónak látszó beállítások"
Az igazi kalibrációt spektrofotométerrel csinálják, legjobb deltaE referencia értékek alapján, ez egy külön tudományág, ugyanis a color management az egy szigorú ISO szabvány alapján van meghatározva. -
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
OLED tv vásárlás eőtt állok és érdekelne, hogy LG vonalok mik az ajánlottak?
szempontjaim:
- nagy színtér, színhűség
- jó betekintési szögek
- élettartam
- 4K 120+ hzAlapvetően monitort fog kiváltani és a filmnézés mellett mozgóképes utómunkához is használnám. Néztem 48' méretben, de azt hiszem inkább a nagyobb, 55'-os méretű példányokra mennék rá inkább. / ha már lúd.. /
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Lackooo84
nagyúr
válasz --Disztroj-- #62989 üzenetére
"jó betekintési szögek".... olednél.... ez ugye vicc akart lenni?
The Truth is out there...
-
alaves
addikt
válasz --Disztroj-- #62989 üzenetére
LG OLED55C1 v.
LG OLED55G1 ha veszel hozzá külön lábat, illetve ha az íróasztal a falnál van és a falra akarod szerelniSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
gulyasa
őstag
Ezt én nagyon jól tudom. De...
Amikor még csak terveztem a tévé vásárlását és rákérdeztem az MM-nél a helyszíni összeszerelés/beüzemelés és a kalibrálás szolgáltatásokra, azt már írtam, hogy a beüzemelés vidéken nem lehetséges, kalibráció meg...
Szóval azt (is) már írtam, hogy egy kicsomagolt tévét kapsz. Mire hozzád kerül, ki tudja, mi történik még vele, stb. De legyünk optimisták...Na de azt nem írtam, hogy rákérdeztem arra is, a kalibráció során megváltoztatott paraméterekről és azok beállított értékeiről kapok-e emailben vagy kinyomtatva valami dokumentumot. A válasz az volt, hogy nem.
Ez azért problémás, mert ha valami miatt "factory reset"-et kellene csinálni a tévén, akkor cseszhetem az előzőleges kalibrációt, meg a kidobott 20ezret...
Plusz ott az OLED panel változása a használat során.Egyébként 3 éve monitort vásároltam (más cégtől) kalibrálással, és emailben elküldték a CAT/INF/ICM fájlokat is az otthoni kalibráláshoz windows újratelepítés esetére, plusz még mellékeltek a Cielab összesítésről is egy képmentést.
Na ez már SZOLGÁLTATÁS.Szóval így tévé vásárláskor gyakorlatilag semmit sem kapsz, semmi bizonyíték nincs arra, hogy egyáltalán végeztek rajta valamit...
A két szolgáltatás között van némi különbség, összesítve nekem ezért nem érte meg a 20ezres plusz kiadást.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ricsip
addikt
válasz gulyasa #62998 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz. Amit én kaptam a MM-ban kalibrálas gyanánt, az egy 5-6 oldalas mérési jegyzőkönyv, ami egy "before-after" állapotot mutatott meg. A konkrét kalibrált paramétereket ez nem tartalmazza. Azaz ha factory reset-re kerülne sor, akkor nem tudom reprodukálni ugyanezeket a beállításokat mégegyszer.
Egyáltalán, van bármilyen módszer ezeket az értékeket megjeleníteni, amiket a kalibráláskor megváltoztatták, hogy elrakjam egy papíron? Titkos szervíz menübe kellene bejutni hozzá, vagy előcsalható szervíz remote nélkül is? Nem találtam profi leírást ezeket előcsalni, ennyire benne van a kalibrator maffia keze h. semmilyen infó nem kerül ki publikusan?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest