Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Ren Hoek #5782 üzenetére

    Erősen megszokás kérdése is, adni kell neki némi időt, mire kellemetlenből kívánatos lesz (kivéve persze az epilepsziás hajlamot, és hasonló problémákat), illetve a környezeté is (ha bármi más fényforrás is pulzál/vibrál a háttérben, akkor nem tud a szem ráhangolódni mindkettőre, az zavaró lesz minimum "tudat alatt", ha nem tudatosan). Na meg persze azon túl is mindig lesz előnye és hátránya is, a kérdés az hogy melyik tűnik optimálisnak, ha racionálisan próbálsz mérlegelni.

    Legtöbben úgy indulnak neki ennek a problémának, hogy elfogadnak egy hibát (nevezetesen, hogy csökken a képélesség mozgás közben, csóvát húz a mozgó él, stb) és azután nem fogadnak el egy másik, kisebb hibát (pl. a BFI enyhe vibrálása), ami megoldja az előző nagyobb hibát, mert azt már megbocsátották egyszer, nem is tekintik többé hibának. Így nyilván nem tűnik számukra jó ötletnek a BFI, mert amit kijavít, az nekik nem is volt hiba, de amit behoz helyette, azon így jogosan lovagolnak, hogy előtte nem volt.

    Ha tudod, akkor nézd meg ezt BFI-t kapcsolgatva LCD-n és OLED-en is:
    https://www.testufo.com/eyetracking
    és esetleg ezt is (BFI nélkül): [link]
    Aztán gyere vissza magyarázni, hogy szar a BFI az alacsony (<100fps) frissítéshez.

    Mindazonáltal, a mai lehetőségek és korlátok közt én sem loholtam a Sony A1-ért csak a BFI miatt, mert az sem egy ideális implementáció, ahogy sok LCD-é sem az.

    Volt néhány VA paneles Sony LCD, ami tetszett, és főleg IPS paneles Sony LCD, ami szerintem kvázi tökéletes volt BFI és mozgásügyileg (jobb, mint bármi és nem tudtam volna belekötni).
    De a Sony általában "boltból vásárolt húsból főz", és ez az LG OLED panelekre még jobban igaz, mint az LCD-kre (ott némileg szabadabban játszhattak a háttér-világítással, mint itt magával a kijelzővel).

    Főleg, hogy nekem játékhoz hiányzik igazán a BFI, nem filmekhez, de a Sony és Pana OLED-en is magasabb a lag, mint az LG-n (már alaphangon is, ami tovább nő bizonyos, szintén kívánatos funkciókn kapcsolgatásakor) ami szintén fontos játékhoz. Szóval ha csak ezt a három OLED-et nézem, az LG tűnik jobbnak játékhoz. Ebben benne van hogy rosszabb a mozgókép élesség, de az is, hogy jobb a lag, így mérlegelek és ez jön ki (szóval láthatod, hogy nem vagyok "BFI buzi" -> kéne, kéne, de nem bármi áron...).

    De megint: egy konkrét implementáció hiányossága az nem a komplett elmélet és a gyakorlati megvalósíthatóság cáfolata. (Ha egy adag részeg kőműves ferdén húz fel egy falat, az nem bizonyítja sem azt, hogy minden mérnöki tudomány hibás, vagy hogy lehetetlen egyenes falat építeni téglákból, mérnökökkel vagy azok nélkül).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák