-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
válasz
ottofon #5696 üzenetére
Talán azért, mert már újat tavalyiból sehol nem lehet kapni, és nem mindenki szeret kiállított darabot venni? Én speciel ezért izgultam rá 2017 modellre...
[link] Itt azért látni fejlődést a 2016-os panelhez képest, ott van egymás mellett a két kép.
De más tesztoldalak is írnak róla, hogy van fejlődés.
Petya: Hétfőn rendeltem, még semmi , tegnap hívtam, semmi. most meg szar a rendszerük....Elfogadásra vár.... nevetséges.
-
ottofon
csendes tag
válasz
daneel_hu #5694 üzenetére
Igen az E6V nálam is a befutó. Nem is értem miért van mindenki a a 2017-es modellekre ráizgulva amikor azok még 3d-t sem tudnak és gyakorlatilag ugyanazzal a panellel vannak szerelve. Az árat nem is említve.
Most egy komoly munkám van, ha kellően nyereséges lesz meglepem magam egy E6V-vel. Ha esetleg valakinek van eladó mert nagyobbra vált az is érdekelhet.. ..
Amúgy tudtok adni linket vagy torrent oldalt ahonnan tudnék teszt és demo 4k videókat letölteni? Pendrive-t vinnék magammal a boltba. A tv gyártási időpontját hol lehet megnézni hátul és esetleg a menüben? Netán az üzemórát valahol? -
daneel_hu
addikt
válasz
ottofon #5685 üzenetére
E6V nagyon szép tévé.
Szinte csak üveg és szálcsiszolt aluminiumból van, kivéve a hátsó elektronikát takaró doboz.
Még az 5mm-es üveg hátulja is kevlárutánzat, nagyon baba.Hülyeséget beszélek, mert a soundbar is műanyag, noha fém kinézetű.
Még a falra is szerelheted, impozáns látványt fog nyújtani. -
kutyuska
aktív tag
válasz
daneel_hu #5682 üzenetére
+1
Én vettem is a hétvégén az A7V-t.Baráti áron volt a sógoroknál.
Mivel külön SAT vevőt, médialejátszót + PS4-et használok, ezért a WebOs 2.0 lassúsága nemigen zavar.
A UPC Direct jobb minőségű HD csatornáival ( Telenor feladásúak), az Eutelsat 9B-n fogható királyi Duna és M4 sport HD csatornáival és pl. a német közszolgálati TV-k 720/50p adásával brutálisan jó képminőséget produkál. Az SD csatik közül a legalább 3-4 Mbit/s videó sávszélességűek még jó minőségűek.
A hétvégén több időm lesz, akkor a saját tunerjét is kipróbálom. -
-
ottofon
csendes tag
válasz
Borisz76 #5683 üzenetére
55e6v itthon is van 450-ért. Igaz annak a front oldali üvegén ragasztó csík miatt van 3 db kb 3x3 cm-es "pamacs" ami csak kikapcsolt állapotban látszik kicsit. Pont tegnap néztem meg élőben. Na meg ugye miután reggel 10-től este 8-ig "nonstop" megy rajta a demo anyag annyira nem szimpi pedig mindenféleképpen e6v-t akarok (3d, 4k,flat).
-
Borisz76
nagyúr
Még 2 db van leértékelve : LG OLED55E6V
Katt a TV-re és a képek alatt ott vannak a részletek, hogy doboz sérült, esetleg apróbb karcok vannak e.
Valamint, hogy a kiegészítők hiánytalanul megvannak e.Azért 500 és 650 eurós kedvezmény nem rossz.
-
Nem vagyok olyan pofátlan, hogy visszaviszek/küldök használt cuccokat (hacsak nem selejt, vagy mást kaptam, mint a leírásban ígértek). Egy-két napot még biztos játszok vele, aztán szerintem használtan próbálom majd eladni (ha visszaáll a bolti ára a kedvezmény előttire, talán nem bukok rajta sokat), de ezt az egész itthoni tesztet eleve ilyen 50/50 eséllyel vállaltam (hogy talán egy nagyon drága bankkártyás készpénzfelvétel lesz). Tesztelni akartam az LG OLED-et is közelebbről, hosszasabban, és a HDR-t is (illetve annak a méricskélését/hangolgatását műszeresen) itthon ráérősen (ez most nekem fontosabb volt, mint hogy tetszik-e annyira a TV, hogy megtarsam).
(#5677) Dadan01 - Ez ma jött ki? Hétfőn frissítettem kibontás után, de régebbire.
A Technicolor hidegen hagy, de elvileg "bármi" lehet az új soft-ban, mindenképp megnézem. -
Vedike69
csendes tag
Csak megjött a tv! 15 óra után hívott a futár ( Royal és nem Sprinter!) hogy mindenképp jön ma.
17 órára ért ide, ma adták át neki a tv-t, szóval az Euronics logisztika nem volt toppon. Doboz épségben, garancia jegy rendben..
A futárral együtt üzembe is helyeztük ( ritka rendes volt, nem rohant)
Még állítgatom, egyenlőre este BL, holnap komolyabb anyag... Nagyon komoly a kép így elsőre is!
Remélem nem okoz csalódást.. -
"A leírtak nagyja a windows szar hdr kezelési és skálázásai miatt vannak kb amúgy..."
Egyedül az van amiatt, hogy nem tudtam kipróbálni HDR-es játékot. Az bug.
A DPI skálázás viszont nem csak az OS-en, de a programokon/tartalmakon is múlik (azzal nincs mit tenni, ha valami eleve csak kis felbontású rasztergrafikaként áll rendelkezésre, mint pl. itt a szövegdoboz alatt az animált GIF smile-k), viszont az nem is olyan komoly gond.Olyat PC-n is tudok csinálni, hogy a játék valami kisebb felbontásban renderel (720p, 1080p, stb), de 2160p-t kap a TV-t. Nagyíthat a TV helyett a GPU kijelzőmotorja, vagy esetenként a játékmotor is szoftveresen (néha még a resample algó is kiválasztható a játékmenüben).
Csak ezzel én itt nem megyek semmire. Ez akkor jönne most nálam szóba, ha átférne a HDMI-n 2160p120, és akkor belepakolhatnám "sakktáblásan" az 1080p120-at.
Legjobb esetben is csak olyan jó lesz az 2160p-be csomagolt 1080p render, mint ugyan az az 1080p render natív 1080p kijelzőn megjelenítve, objektív tekintetben jobb az soha (esetleg rosszabb, mert "lágyabb", vagy "keményebb" lesz, mint az eredeti * persze talán ez tetszik is valakinek szubjektíven). Viszont mivel korlátos a HDMI sávszél, így nem vagyok előbbre, ha nagyobb felbontást küldök a TV-re, mint amiben a játék renderel. -
petya2012
őstag
Sziasztok
Nekem csak 1 kérdésem lenne ha lehet, de legyen szíves valaki válaszolni. Most egy Sony FHD tv-n van és berendeltem egy 55B7-et.Nekem elsősorban tv adás nézésére kellene. Rosszabb lesz a kép az oleden vagy nem?? Csak azért kérdezem, mert még lemondhatom. Legyetek szívesek válaszolni - köszi
-
válasz
Petykó78 #5658 üzenetére
Nemrég azt hittem pont erre vágyom, hogy tesztelgessek, de hamar meguntam, főleg így, hogy semmi igazán jót nem találtam.
Számomra egyedül az UHD HDR BD film az, ami határozottan jobb összélményt látszik nyújtani ezen az OLED-en, mint amit az FHD SDR BD tud a plazmán. Minden más felhasználás (márpedig nekem egy "mindenes" kijelző kell) legfeljebb egálban van, vagy elmarad.
Filmeknél csak a motion blur kerül fel a mérleg negatív oldalára (és itt egyébként is van némi blur a forrásban is), de meggyőző a tágabb színtér, nagyobb dinamikatartomány. Mondjuk azért hozzá kell tenni, hogy sci-fi filmekbe tekergettem bele. Egy unalmas szürke kocsmában játszódó drámánál biztos édes mindegy, hogy HDR vagy nem (legfeljebb parasztvakító jelleggel lehet bele indokolatlanul világos/rikító elemeket tenni, amitől techdemo hatása lesz, tehát inkább csak rontja a filmélményt), na meg a 4k élessége/részletgazdagsága is jobban kijön a CGI-on és a digitális kamerák képén, mint mondjuk a celluloid féle filmgrain mögül.
Játékhoz nem tűnik jobbnak egyik OLED-es mód sem, mint a plazmás 1080p60.
Az 1080p120 csak ízelítőnek jó, hogy milyen kellemes is a natív 120 fps folytonosság/kontroll-érzet szempontból. Viszont egyrészt ilyenkor nincs se HDR, se Rec709 színtér emuláció (bár utóbbit macerásan meg lehet oldani PC-n szoftveresen), de a legnagyobb gond, hogy a 2k->4k nagyítás, amit a TV csinál, túl lágy. TV és PC módban is nagyon lágyan nagyít, nincs olyan skálázási mód, ahol minden pixelből 1:1 copy-paste 4-et csinál (vagy legalább is ránézésre ehhez hasonló az eredmény), csak a "gagyi" maszatos/életlen hatású resample megy, amitől ránézésre durván olyasmi a kép, mint ha 1080p kijelzőn néznék 720p-t (vagy PC helyett konzolon játszanék és 720p-ben renderelne a háttérben a játék). Szóval ez nekem így nem jön be, összességében rosszabb (ha pedig nem érdekelne a képminőség játékhoz, csak a lag és fps, akkor ott lenne a Gsync/Freesync LCD).
A 2160p60 pedig addig jó játékban, míg nem, vagy csak nagyon lassan mozog a képen bármi, egyéb esetben problémás egyrészt kvázi-stabil 60fps-t produkálni (folytonosság/kontroll tekintetben nekem már jó kompromisszum a kvázi-stabil 60 fps, de inkább főlé vágyom [mert tényleg érzem a különbséget, és nagyon tetszik a magas fps], nem akarom alább adni, főleg ha nem muszáj
), másrészt ha meg is van a 60fps, akkor is maszatosabb a 4k mozgókép BFI nélkül, mint a plazmás 2k.
Itt is egyedül a HDR lehetne meggyőző érv, de azt most ki sem tudom próbálni (Windows/driver galiba) és ugyan az áll rá, mint filmeknél (sci-fi témákhoz biztos jó, bár kérdéses fárasztóbb-e, komor/sivár játékvilágokba viszont vagy alig jut neki szerep, vagy csak mesterségesen beletolnak pár oda nem illő effektet.A Windows asztal / netezés / stb dolgok is macerásak, mert 4k-ban minden túl apró, ha nem dugom bele az orrom az 55"-ba (de akkor folyton rángatnom kéne a fejem, mert a felét se látnám be egyszerre kényelmesen), de a Windows beépített DPI-scaling funkciója is a TV 2k->4k nagyításához hasonló lágy/maszatos/életlen hatású képet produkál olyan helyeken, ahol raszterképként méretez, nem csak vektorgrafikus méretarányt állít, és számtalan változatos furcsaságot okozhat különböző helyzetekben. Szóval fogjuk rá, hogy ez kb. egál, mert többnyire csak tűrhető hátrány, de néha jól jöhet a nagyobb munkaterület (és gondolom egyre kevesebb olyan program lesz forgalomban, ami rosszul viselkedik a DPI skálázással). Az egyetlen határozott előnye, hogy statikus képnél nem "zizeg" egy kicsit sem a ditherzaj és nem szúr néha szemet a line-bleed, bár néha kialakul egy kis átmeneti inhomogenitás (de kevésbé jellemző, mint PDP-n az IR).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Vedike69 #5661 üzenetére
Euronicsban szerintem ne vegyél ilyen drága tévét.
Eddig a legdrágább cucc amit ott vettem az egy ventilátor és amennyire rémlik, egy olajradiátor volt. A venti azóta beszart.De az már akkor szar volt amikor kicsomagoltam, nyeklett, nyaklott.
Komolyabb műszaki cuccot nem mernék ott venni elnézve a választékot.Szerintem ha fontos a gyári gari (miért ne lenne az?
)... akkor MM vagy Edigital.
-
Dadan01
senior tag
Annyi a difi még, hogy a B7nek van egy nagyon véköny fémhatású kerete ami szemből látható, a C7nek ellenben teljesen fekete a frontja. Én amiatt hajtottam a C7-et, hogy zavaró lesz ez a B7 keret, de csak akkor látszik igazán, ha elegendő fény van a szobában, fimek alatt én még nem vettem észre.
-
Vedike69
csendes tag
Sziasztok! Esetleg valaki rendelt Euronics-től 544.900-ft-os akcióba 55B7V-t ??
Csütörtökön rendeltem, pénteken jött egy mail átadták a futárnak (Sprinter) azóta semmi....
Sprinternél érdeklődtem náluk nincs (igaz nem tudtam csomagszámot írni, mert az Euronics nem küldött azt sem, csak név , cím és tartalom alapján néztek utána)
Ügyfélszolg. többszöri e-mail-re nem reagált, telefont nem veszik fel....És ez hivatalos bolt, nem "sufni" webshopocska.
Ha valaki esetleg kapott tőlük készüléket jelezze kérem. Nem tudom a dolgot hova tenni. Náluk akarok hagyni fél millát és nem engedik....Hát lesz más! -
Petykó78
tag
-
Batyops
aktív tag
válasz
janos666 #5653 üzenetére
Én játékkonzolal használom (Ps4 pro) és azt vettem észre hogy ha játékkonzolnak cimkézem fel a HDMI bemenetet akkor jobb színeket kapok mert ott a Pc moddal ellentétben tudom állítani a színt mert Pc modban ez le van tiltva legalábbis Wide-on van ,de ezt nem is tudom állítani és ahhoz képest igy is fakóbbak a színek. Viszont game modban Hdr-hez én a bővített szinskálát használom nekem ez adta a legjobb szineket persze csak szemre az auto az kissé telítetlen. Legalábbis Játékkonzol/Game mod/HDR game modban én ezt tapasztaltam illetve igy használom. Neked erről mi a véleményed? Illetve az még érdekes hogy nem HDR-es játék esetén a szinskála wide-on van és nem állítható.Ja és Pc modban csak Hdr-nél van ez a gond hogy valami nem stimmel a színekkel ezért is használom játékkonzolként felcimkézve a bemenetet.
-
válasz
torma1981 #5649 üzenetére
Én is HDMI és PC címke közt váltogatok.
Tudtommal csak a PC címke kapcsol PC módba, minden más marad az úgymond "nem PC" (ezt hívtam önkényesen TV) módban, de nem zongoráztam végig mindet (és nyilván évjárat/firmware-verzió függő is lehet, hogy mondjuk mikor döntenek úgy hogy a játékkonzol az PC vagy sem, illetve mi van listázva).A PC/HDR/Cinema módnak ránézésre az a baja, hogy fixen Rec709 forrás-színteret vesz alapul a gamut-mapping, így minden színt Rec709 keretbe tömörít.
A PC/HDR/Game módban pedig egyszerűen kikapcsol a színtér konvertálás, így mivel véletlen egybeesésként a natív színtér az majdnem DCI-P3, ezért néz ki jónak, ha épp P3-at kérek, de igazából Rec2020 forráshoz az sem jó (a játékok pedig szerintem Rec2020-ban tolják, nem P3-ban, de passz).
Ez akár még egy elhamarkodott, de tudatos döntés is lehet az LG-nél (pl. azt hitték PC-re jobb lesz mindig Rec709, mert nem volt még ilyen "HDR and advanced color" mód a Win10-ben, ami Rec2020-ba konvertálja a "legacy" Windows asztalt+ablakokat), vagy csak elnézték a programozók, hogy miből-mibe kéne konvertálni ilyenkor, vagy a PC módban valamiért elveszik valahol a metaadat, ami a forrás színterét jelöli.(#5650) Batyops
Nem ugyan az a PC/HDR/Game és a TV/HDR/Game sem.
Csinálni kéme majd egy táblázatot (vagy egy táblázatpárt, ha nem lehet összezsúfolni egybe), ha újra körbejártam amiket már felszúrtam a térképre (és vissza-ellenőriztem, hogy nem nincs épp beakadva semmi a képmód váltogatások közt). -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tegnap voltam MM-be nézelődni és meglepődtem. Ugye eddig a kiszemelt az 55B7V, aztán látok kiállítva egy ránézésre ugyanolyat és kiderült, hogy az a 55C7V volt. Én meglepődtem, mert azt hittem, hogy a C az ívelt kijelzőre utal, de nem... Ha jól tudom az 55B7V és a 55C7V között a különbség a talp és az, hogy eggyel kevesebb hdmi van a C7V-n? Ha ez igaz mi értelme az Lg-nek két 99%-ban ugyanolyan tv-t piacra dobni? Vagy én tévedek és más különbség is van köztük?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest