Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Madwe #5667 üzenetére

    "A leírtak nagyja a windows szar hdr kezelési és skálázásai miatt vannak kb amúgy..."

    Egyedül az van amiatt, hogy nem tudtam kipróbálni HDR-es játékot. Az bug.
    A DPI skálázás viszont nem csak az OS-en, de a programokon/tartalmakon is múlik (azzal nincs mit tenni, ha valami eleve csak kis felbontású rasztergrafikaként áll rendelkezésre, mint pl. itt a szövegdoboz alatt az animált GIF smile-k), viszont az nem is olyan komoly gond.

    Olyat PC-n is tudok csinálni, hogy a játék valami kisebb felbontásban renderel (720p, 1080p, stb), de 2160p-t kap a TV-t. Nagyíthat a TV helyett a GPU kijelzőmotorja, vagy esetenként a játékmotor is szoftveresen (néha még a resample algó is kiválasztható a játékmenüben).
    Csak ezzel én itt nem megyek semmire. Ez akkor jönne most nálam szóba, ha átférne a HDMI-n 2160p120, és akkor belepakolhatnám "sakktáblásan" az 1080p120-at.
    Legjobb esetben is csak olyan jó lesz az 2160p-be csomagolt 1080p render, mint ugyan az az 1080p render natív 1080p kijelzőn megjelenítve, objektív tekintetben jobb az soha (esetleg rosszabb, mert "lágyabb", vagy "keményebb" lesz, mint az eredeti * persze talán ez tetszik is valakinek szubjektíven). Viszont mivel korlátos a HDMI sávszél, így nem vagyok előbbre, ha nagyobb felbontást küldök a TV-re, mint amiben a játék renderel.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák