Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
Köszönöm a hozzászólást mindenkinek!

Viszont mégiscsak "márkafüggő" a probléma, hiszen az LG Display gyártja a paneleket. (Talán pár új kínai gyártó már nem tőlük veszi, de ebben nem vagyok biztos.)
Bár mégis inkább azt mondom, hogy ez még a technológia sajátossága. Nem akarom bántani az LG-t, mert kifejezetten kedvelem a termékeiket, és 3 tévénk is volt, van tőlük. Szerintem, ha most, a jelenlegi technológiai tudás mellett bárki más gyártana OLED panelt, ugyanezek a problémák jelentkeznének.
Én csak azért vagyok gondban, mert rendkívül kiváló tévém van, és egészen eddig biztos voltam, hogy az LCD vonalon fejlesztek tovább (75, vagy 82/85 col); éppen a tipikus OLED issuek miatt.
Ám a prémium vonalon ott a FALD, és bloomingot nem szeretnék látni. Az árnyékrészletesség hiánya (black crush) nem érdekel. Csak a jó kontraszt, és fekete szint, és a lehető legjobb mozgásmegjelenítés. (Mert abban a jelenlegi SONY tévém etalon.)
Viszont ha esetleg mégis OLED mellett teszem le a voksomat, akkor csak 65 colos jöhet szóba maximum az ára miatt. Fél millió forint alatt szeretnék maradni. Ez a "mozgástér" arra, hogy a lehetlő legjobbat válasszam.
Ismerve a jellemző szerencsémet a "blind buy" műszaki cikkeket illetően, úgy kb. 99,99% esélye van annak, hogy nézhetetlenül sávos, foltos OLED tévét fogok ki, ami még pixelhibás is.
Tudom, ott az elállás joga, de ha egy mód van rá, szeretnék nem oda-vissza járkálni a lakásom és a Media Markt között a "cserebere" tévékkel. Tehát remek volna elsőre jól választani.
Szóval akkor egyelőre elvi síkon maradva, keresem a megfelelő OLED tévét...

- Az LG szerviz hozzállását ismerjük. Mi a helyzet a Pana, SONY és Philips központi szervizzel. Tegyük fel, megveszem a tévéjüket, rózsaszín, lilás, zöldes, sávos, vacak... Hívom őket... Hogyan intézik a helyzetet?
- Az LG készülékekről viszonylag sokat olvastam, a Pana GZ/HZ modellek tudását, paramétereit is ismerem, a SONY A8G és A9G tévéket már kevésbé, a Philips pedig teljesen "sötét ló".
*A SONY A8 tényleg annyira használhatatlanul lassú, mint ahogyan azt az Árukereső-n írja az egyik vásárlója?
* Mi a különbség a gyakorlatban az A8 és az A9 ("Master Series") között? Kb. mint a Pana GZ950 és GZ2000 összehasonlításában?* Mi a helyzet a Philips 7-es, 8-as, 9-es szériákkal? Melyik milyen a másikhoz hasonlítva?
A 7-es szériáról az Árukereső-n több rossz véleményt írnak. "Papírvékony, összeszerelésnél is hajlik, megroppanhat a panel"... a hangminőségét pedig kritikán alulinak tartják egyöntetűen. (Persze, ha tényleg annyira vékony, akkor nem tud csodát tenni ilyen téren.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- BMW topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vhiktor