-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz
janos666 #34095 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel a vevői gyakorlattal szerintem, kiszolgáltatott helyzet. Ha nincs az ember minden infó birtokában, akkor ennyi mozgástér hadd legyen már. Ha nem karácsony előtti hetekben lennénk, akkor a 14 napos elállás miatt még meg is reszkíroztam volna a dolgot. Meg kapóra jött az a gondolat is, hogy igazából 65'' a prioritás.
Megírtam nekik 17h körül mail-ben, rá 10 percre már törölték is. -
válasz
lionshamlet #34096 üzenetére
Nem is azt javasoltam, hogy mindig konvertálj mindent, csak hogy próbáld ki, teszteld, nézd meg vélsz-e egyáltalán látni különbséget a DV javára, és akkor nem piszkálja a fantáziád.
-
lionshamlet
senior tag
Köszi az infót, konvertalgatni nem szeretnék úgyhogy egyelőre megelegszek a hdr10-el.
A kesobbiekben ha lesz lelkierom, megprobalok egy konvertet. -
válasz
snecy20 #34093 üzenetére
Én most agyalok, hogy mégis megrendelem újra az e24-nél, mert vennem kell mellé egy 45k-s RTX1650 VGA-t is a G-sync VRR miatt (angol, magyar), ami sokkal kellemesebb, ha 30k-val olcsóbb a TV (nem akartam 100-nál többet költeni az egész cserére, a VGA-t eredetileg később gondoltam váltani, ha kijön az új generáció valódi HDMI 2.1-el, de úgyis piszkálna, hogy a TV tudja, a PC viszont nem, és még legalább fél év a next-gen). Lehet, hogy nem mondom vissza a Digitalko-sat sem, megvárom a két dobozt, aztán ha eredeti csomagolásúnak néz ki az e24-es, akkor azt bontom ki, a másik pedig megy vissza bontatlanul. Ha viszont egyértelműen outlet szagú, akkor az e24-es repül, ahogy jött. Nem egy szép ötlet, vagy követendő példa, de... (ha ránézésre bontott, akkor nem fog rezzenni a szemem és azon se lesz nagy morális dilemmám, ha nem bontom ki a másikat).
De amúgy hogy mondtad vissza? Találtál telefonszámot és felvették hétvégén?
-
renatto
őstag
válasz
lionshamlet #34089 üzenetére
MP4-ből lejátsza a DV-t és kiküldi DD+ 7.1-ben a hangot.
-
válasz
lionshamlet #34089 üzenetére
Próbáld ki a DVDFab trial-t, konvertáld át a mappát DV-s MP4-be, azt lejátssza. De az eredeti HD hangsáv nem megy bele az MP4-be, újra fogja kódolni (egész jól, de nem loss-less). Nézd meg magadnak, hogy szerinted megéri-e a 300-450 dollárt a DV-s lejátszó.
-
válasz
lionshamlet #34087 üzenetére
Az a baj, hogy belehet tenni MKV-ba a DV réteget, mint általános video stream, de az nem szabványos, így a TV-nek eszébe sem fog jutni, hogy azt bármire használja, főleg hogy felismerje, mint DV réteg és összerakja DV-nek.
De talán amúgy sem hajlandó összerakni a két rétegű DV-t a TV lejátszója semmilyen (hipotetikusan szabványos) konténerből, ahogy a két külön m2ts file-ból sem teszi, valószínűleg szándékosan sem (tehát egyértelműen is válaszolva: nem, ISO-t nem is olvas be a TV, mappastruktúrából pedig csak a HDR10-et fogja játszani).És nem tudsz váltani. Ha DV-s valami, akkor rád erőpszakolja a DV-t (komolyan, Netflix-en nem képes lejátszani a HDR10 tesztvideót az LG TV), egyébként pedig lejátssza a HDR10-et.
Én úgy tesztelgettem, hogy lejátszottam az m2ts-t (csak HDR10), vagy az összefűzött MP4-et (csak DV). -
"ahol természetesen a TV-t lejátszóként használva minden tökéletes" -> LOLOLOL
Ne értsd félre, semmi baj nincs a belső lejátszók képminőségével, manapság általában már a kadenciahelyes lejátszás is megy nekik és legtöbbször a formátumokkal sincs gond (kalóz-recode verziók esetén sem), de azt azért nem mondanám, hogy "minden tökéletes". Bár javíts ki, ha pl. az LG lejátszójával lehet állítgatni a feliratok méretét, pozícióját és színét. Utóbbi, a szín/áttetszőség azért elég fontos lehet, főleg HDR videók esetén, ahol esetleg kiégeti a szemet, de akár még IR-t is okozhat az OLED-eken, ha 100% fehér a felirat színe.
Ezután pedig jönnek ugye a HD hangok (kezdhetünk róla hitvitát, de akkor ennyi erővel a HDR-ről is), de akár csak a kényelmes tekergetés (ez PC-n a leggyorsabb, főleg ha helyi HDD, de akkor is, ha egy gyors >=1G hálózatos NAS, esetleg RAID tömbbel), bár igaz, hogy nem átlagfelhasználás, mikor én tesztelgetés céljából ugrálgatok a filmekben, de biztos van, aki szeret néha csak egy-egy jelenetet többször is újranézni (ilyet is csinálok néha, akár Netflix-en is, még komolyan gondolkozom is, hogy csak emitt gyorsabb netre váltok, 120-asról 250-esre, LOL).(#34085) lionshamlet
Szerintem nem, de MP4-ből biztos (fizetős/trial DVDFab, vagy open-source MP4 muxer). -
lionshamlet
senior tag
A C9 mkv-ból lejátsza a Dolby Visiont?
-
PuMbA
titán
válasz
janos666 #34083 üzenetére
Igen, valami hiba, de ugyanúgy állította be, ahogy a topik összefoglalóban van és az a legtöbb embernél jól megy. A lényeg, hogy egy idő után nem akar szenvedni vele az ember és váltott hálózati megosztásra, ahol természetesen a TV-t lejátszóként használva minden tökéletes.
-
-
PuMbA
titán
válasz
janos666 #34019 üzenetére
"Ez a "plusz szaturáció" SDR-on mi lenne? Még nem hallottam róla."
Életmód, multimédia szekció, UHD filmek lejátszása topik utolsó oldalán megtalálod
#29455-es hozzászólástól
-
válasz
lionshamlet #34078 üzenetére
Én is valahogy így csináltam legutóbb, de szerintem nincs ebben semmi meglepő, mert ő is nézi a gyári füzetet, mint kiindulási alap, azon felül pedig elég logikus, hogy mi tűnik praktikusan jó ötletnek a rendelkezésre álló eszközökből.
Visszacsomagolni nehezebb. Sőt, szerintem nehezebb visszatenni a dobozba két embernek, mint kicsomagolni és összeszerelni egynek.
U.I.: most, hogy TV-t cserélgetnek sokan: TÁVIRÁNYÍTÓK
Szinte minden évben itt hagyják nálam a távirányítókat, mikor használt TV-t adok el. Tavaly fél útról fordultak vissza, idén postáznom kell. -
lionshamlet
senior tag
En igy terveztem osszerakni a tv-t.
[link]Főleg mivel egyszemelyes muvelet lesz.
Lat valaki bármi problémát ebben a módban?
-
válasz
athomi #34058 üzenetére
Tudom, hogy ez önmagában nem vigasz, de talán nem árt néha megjegyezni, hogy ez az OLED 5% szürke az körülbelül a jobb féle LCD-k 0% feketéje, ami általában szintén nem homogén, hanem hasonlóan foltos (főleg sarkok/élek mentén, ha edge-LED, és oldalról nézve sokkal jobban felfénylik IPS-en, stb). Ja, és a legtöbb plazmán (kivéve 9G Kuro) még messziről nézve is egy nagy kásás "hangyaháború" (dinamikus ditherzaj) az 5% fekete (ami ritkán tartja már a fehéregyensúlyt).
-
Pro Koryak
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #34069 üzenetére
55-ösnek kicsit inhomogén.
Azt mondanám, hogy 65-ösre még elmegy, főleg, hogy B.
De ha tényleg zavar normál tartalomnál, akkor cseréltesd.Itt azt nem lehet megállapítani, hogy vajon a valóságban mennyire látszik ez, mert a telefon nagyon kidomborítja a problémákat. Olyat rászaturál, hogy csak nézel.
-
-
válasz
johnwillow #34055 üzenetére
Elméletben igazad van, de ekkora képpontsűrűségnél már nem látszik, hogy az 55 colon kisebb területen van ugyanannyi képpont.
-
daneel_hu
addikt
A 65 colos nem "csak" 25 cm-rel nagyobb.
Az a képátló differencia.Azért tűnik sokkal nagyobbnak mert területben bizony 40%-kal nagyobb, és ez számít.
Amúgy a 77 is 40%-kal nagyobb területű mint a 65-ös. Épp ezért tűnik az is sokkal nagyobbnak. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34049 üzenetére
Bizony.
Azt is leírtuk már 1000x, hogy a méret az elsőrangú, minden más utána jön.
Természetesen most csak oledben gondolkodva...Tehát nincs olyan, hogy 55 colos GZ2000 egy 65-ös B9 ellenében. (szerintem)
Egyszerűen a képátlóból felesleges áldozni. (ahol elfér nyilván) -
athomi
veterán
-
johnwillow
tag
válasz
Nagyobb kép ugyanazzal a felbontással kisebb ppi. Vagy rosszul gondolom? Így elméletben az 55" képe 'jobb'.
-
renatto
őstag
válasz
johnwillow #34041 üzenetére
Első perctől 4k HDR videókat néztem, Xbox One X 4K HDR játékokat toltam, de egyhuzamban csak max 1 órát. Lehetőleg teljes képernyő legyen és a statikus tartalom (logó, infósáv, HUD, EZO TV
) kerülendő, épp emiatt váltottam óránként. A tévét mindig úgy kapcsoltam ki hogy ment kb 5 perc TV adás, ami teljes képernyő ugye, és biztosan átmozgatja az összes pixelt. Xbox menükben sem dekkoltam 10-20 perceket. Ezekre kizárólag az első 2-4 hétben figyeltem. OLED fény 30-50-en volt és az maradt is. Kb ennyi.
#34021 belan Most 2,3-ra ülök a tévétől, illetve kb 1m-ről játszok. Ha 65" lesz, ami valószínű, ez akkor sem fog változni.
-
belan
addikt
válasz
Mint ahogy en is 5 perc után
Holnap be megyek a MM meg nézem mit tudok alkotni !
Fisha ő is a élményre gondolt hogy nagyobb a élmény valamivel mert nagyobb !
-
Fisha
őstag
válasz
Miért lenne jobb a képminősége? Ahogy az eddig tesztekben láttam inkább több ezeken az inhomogenitás, mint a kisebbeken, ami persze logikus is. Persze értem én, hogy nagy kép, nagy élmény, de a képminősége nem hiszem hogy jobb egy ugyanolyan kisebb modellhez képest.
-
renatto
őstag
válasz
rothfb #34039 üzenetére
Felőlem linkelhetsz 100 oldalt is. Van aki dobozzal együtt összetöri.
Ahogy előttem is írták az LG úgy be van csomagolva, legfeljebb pár mm-t tud mozogni, de még ez is mind1. Viszont volt hogy tévét hoztam BP-ről (260km), gyári dobozban semmi baja nem lett. Azt a tévét, illetve az OLED-et is évente 2x kb 50km-re szállítottam, doboz nélkül, fektetve
. Egyiknek sem lett baja. Ha elég óvatos az ember szerintem nem probléma. Viszont plazmát én sem mertem fektetni, mert elvileg abban a gázok elmozdulnak és akkor kampec...
Ezek alapján tényleg megvan a múltam a szakértői ranghoz!
Hogy raktad rá a talpat? Remélem állítva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest