Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
Hetente kerülnek elő "kínai oled" hirek, amivel csak az a baj, hogy az LG-én kívül egyelőre nincs "működő" oled technológia. Ha a kínaiak ugyanezt használják és Kínán kívül is árulni akarják, akkor az liszensz/jogdíjas (ergo: nem lesz olcsó), ha nem, akkor meg elég nagy bátorság megvenni egy ilyet .... Ha viszont egy új oled technológiát fejlesztenek, ott meg még "évek", mire kiderül, hogy az mennyire tartós és működőképes ....
-
Partizan182
senior tag
Először talán mutassanak legalább egy működő prototípust, és akkor még mindig ott van az OLED gyártás legnagyobb nyűgje az alacsony kihozatal. Samsung nem tudta megoldani, az egyetlen ismert megoldás szabványa az LG-nél van.
Kár mert így nincs verseny, marad a prémium árazás.
-
Jack@l
veterán
válasz
Partizan182 #2637 üzenetére
Úgy hallottam hogy a kínaiak is ráfeküdtek az oledre, szóval lehet jövőre, vagy karácsony előtt elárasztják a piacot.
-
envagyok
veterán
Páran akik fikázták az oled-et, és vártak a qled-re, azoknak:
-
törölt tag
Érdeklődöm,hogy az ef 950v típusoknál a szoftver frissítése milyen veszteséggel jár a funkciók tekintetében?Ez a típus érdekelne.Egy éve még HDR-tv-ként szerepelt a tesztekben,ma már ezen képességről szó sem esik.Talán szoftveres belenyúlás van mögötte,vagy az új típusok preferálása?
-
törölt tag
válasz
daneel_hu #2641 üzenetére
Akkor a $2999-ért rendelhető OLED55C7 is már egész jó árban lesz, ha feleződik, és ez még nem is a legolcsóbb idei modell lenne 440k körül. Lesz elvileg egy FHD OLED is, talán HDR-es.
Ijk Ez így badarság az LCD-ről, mert minden évben fejlődik. Te gondolhatod úgy de nem ez a tény. Az tudhatja, aki 1-2 évente vesz újabbat, és látja a fejlődést, de egy régi plazmából az nem megítélhető. Én így látom, de ezt ne vedd vitaindítónak.
-
Ijk
nagyúr
válasz
daneel_hu #2641 üzenetére
Nem fogja senki megfizetni a licenszet. Többiek feladtak az rgb oled fejlesztést, jelenleg woled mukodokepes, az pedig az LG birtokolja, nem fogják senkinek eladni az aranytojas tojó tyúkot. Majd szépen leszallitjak a panelt aki oledet akar gyártani. Samsung meg próbálkozik az LCD-vel mint valami innovatív qled-et eladni. Többiek is abból élnek hogy az irreálisan magas oled árak alá pozicionaljak az lcdket.
Kifogytak a marketinglehetosegekbol, LCD már évek óta nem fejlődött. HDR, UHD meg mindig a tartalommal a technológia után kullog. Nem lennék meglepve ha a 3D-t közös megegyezéssel vették volna most ki pár évre hogy aztán ficsorkent újra el tudják majd adni.
Nagyon kellene valaki hogy megmozgassa a piacot de kétlem hogy valahol már készül a új oled vagy akármilyen csodatechnologia. Majd szépen az LG lassan csipeget lefelé az arakbol, de most joggal próbálják megfejni az oledet. Remélem 1 év múlva elerik a 65"-os modellek a 600k-t. -
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #2640 üzenetére
Ez így van, kb a felére esik az adott modellek bevezető ára.
Tehát ami 1,2 guriga volt az nagyjából beesik 6 kilóra, ami 1,8 gurnyi volt az pedig 850-900k-ra.
És nem nagyon esnek tovább... mert ennyiért - úgy tűnik - megveszik őket. Ha nem itthon, akkor másutt.Érdekes, hogy a legrégebbi (ma még kapható) 2014-es FHD modell ára is nagyjából 400k, és nem nagyon van olcsóbban. Az azért igen optimista, hogy 65 colos modellek vagy a High End 55 colosok árait néhányan 400-500k-ra várják.
Az OLED pedig marad a prémium szegmensben amíg csak az LG gyárt paneleket hozzá.
Persze amennyiben színre lépne egy másik gyártó, hamar változna a kép.
Az árazás is. -
Partizan182
senior tag
válasz
#94529552 #2639 üzenetére
Ne nagyon szamolj vele, lcdk csak dragulnak, prémiumban nincs versenytárs, az 55-ös szettek olyan 550-600 körül fixen megállnak az áresésben.
Egyedüli kivétel a FHD 910 de az egy 2014(!)-es modell olcsósított, budget változata, még így is 450. 300-ért ebben az évtizedben max használtan kapsz Oledet.
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
Citroware #2635 üzenetére
Oled panelt kizarolag az LG tud gyartani gazdasagosan, naluk van a szabadalom. Mindenki mas toluk veszi a paneleket (emiatt dragabbak is, az LG nem hulye hogy olcso konkurenciat engedjen maganak) gyak egyeduralkodok a piacon. Neha jonnek hirek ilyen kinai Oledről, de élőben meg senki sem látott olyat.
910v, 55col, most kb 400k. Olyan a képe hogy leszakad az arcod. Egyazon évjáraton belül nincs jobb/roszabb, mind ugyanazzal a panellel megy. Ha 4k/HDRben gondolkodsz olyan 600-700 tájékán vannak a tavalyiak 55ös méretben, olcsóbb max 2-3 év múlva lesz, elvileg akkorra indul be az új nyomtatott oledes LG gyár.
2020 előtt 400k alatti Oledre várni felesleges.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182 #2630 üzenetére
Hát igen .... ez így elég "érdekes" lehet .... de hát mindenkinek más az ízlése ....
-
Igazad van, de tudom, mire gondolsz. OLED viszonylatban mondtam a középkategóriást.
Mert úgy is lesznek majd kisebb cégek, akik megpróbálják elhozni az OLED-et a lehető legolcsóbban... fapadosítanak rajta, kivesznek funkciókat, stb...na nem az olyanra gondolok, hogy a legalja 400k alá bemegy-e majd, hanem amikor már az átlag is ott lesz.
-
Szerintetek kb mikorra várható, hogy 400K alá bemegy a normális minőségű OLED TV-k ára?
Nem a legfapadosabb, legkisebb OLED TV-kre gondolok ezzel, hanem mondjuk a középkategóriás OLED TV-kre, amik már képviselnek minőséget.
-
Migee
tag
Sziasztok.
Valaki használja a TruMotion De-Blur beállítást az oledjén ?
EF950V-n semmit nem látok, hogy csinálna valamit.
Azt írják, hogy vagy off a Tru motion, vagy a De-Blur 10-re, Judder 2-re.A Judder látványosan működik, de a de-blur semmi.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe #2629 üzenetére
95 light, 95 kontraszt, 90 szinmelyseg, 60 brightness.
My eyes are burning!
-
dom1n0
őstag
válasz
Nemir Ombe #2626 üzenetére
Bocsanat, valoban, felre ertettem.
Az ertek 90 most egyebkent, ez eleg jonak tunik igy szamomra. -
Partizan182
senior tag
Ha ezt követed, kb 5 perc alatt be tudod lőni a képet:
Annyi, hogy a legtöbb beállításnak objektíve van egy helyes értéke, felette/alatta rontasz a képen. Az Oled light pont nem ilyen, azt arra rakod amire teszik. Csak hogy szörnyülködj: (sötétített szobára kitalált) industry standard olyan 100-120 nit, az kb 28-35 Oled lightnak felel meg.
Azzal még számolj hogy ha folymatosan maxon hajtod a tévét (fullra tekert Oled light-al) akkor egyenesen arányosan csökken a panel élettartama. Meg az IR lesz nagyobb.
-
dom1n0
őstag
válasz
Partizan182 #2613 üzenetére
Valtozo, hogy jatszok, altalaban nappal, elhuzott sotetito mellett szoktam, de van amikor este, neha-neha ejszaka is.
Kiprobaltam most lejebb venni az oledet, nekem 75 alatt mar kevesnek tunik.
Nemtudom, ciki-e vagy sem, de eddig minden tv-met a sajat szememhez allitottam be, elvegre en nezem, es nekem kell tetszen a latvany, nem a szabvanynak
A 60-as fenyerot meg lehet erdemes lehet finomhangolni -
dom1n0
őstag
válasz
Nemir Ombe #2601 üzenetére
Megneztem 0-val is most, 0 erteken konkretan fekete-feher a kep
100-ra feltekerve mar tul termeszetellenes, harsany szinek vannak szerintem. -
krx21
nagyúr
válasz
torma1981 #2617 üzenetére
Én azon játszok. És hát be nem ülnék ez után semmilyen TN vagy IPS paneles fakó képű monitor elé...
(#2618) Nemir Ombe: Ha a HC gamer kifejezés az e-sport-ot jelenti, ahol minél gyorsabban kell pozicionálni egy cél keresztel, mindezt verseny szerűen, ott tényleg csak a input lag számít. [link]
De nálam ez a játék tényleges meggyilkolása. Én a minőségi kaland játékokat szeretem, kiváló kép és hang kíséretében... -
Ijk
nagyúr
válasz
DELL OLED monitor volt tavaly bemutatva de aztán soha nem került piacra, elkaszálták.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Már önmagában TV-t venni 700e -1M környékén (vagy feljebb) is elég "luxus" .... aki meg HC gamer nem valószínű, hogy bármilyen TV-n is fog játszani .... monitor meg valószínüleg azért nincs oled-ből, mert 55"-os monitort elég ritkán vesznek az emberek, ennél kisebb panelt meg nem gyártanak oled-ben ....
-
torma1981
veterán
Érdekes én úgy tudom játékra nem ajánlott. Miért nincsen gamer monitor OLED-ből? Egyáltalán nincs is monitor OLED-ből. PS 4-hez lehet jó, de PC-hez nem ajánlott. Azért elég luxus venni egy OLED tv-t filmezni, néha játszani és egy monitor gépezni pl. Majd ha egyben lesz mindkettő akkor megéri. Addig nem.
-
Partizan182
senior tag
válasz
torma1981 #2614 üzenetére
Gondolom te sem egy asztali geprol irod reggel 7:15-kor a hszt, netezni mar egy ideje mindenki budin/agyban fetrengve szokott az aktualis mobil eszkozen.
Kutatómunkához meg nagyon nem kell az Oled, oda mindegy a képminőség. Ha az egykori plazma analógjaként fogod fel az Oledet akkor jársz jó helyen.
(Btb, én spec fő pc kijelzőnek ezt használom, semmi gond nincs vele - abl netezésnél hullamindegy, filmnél/játéknál nem jön elő),
-
Partizan182
senior tag
Huh, kicsit extrém értékek. Nagyon világosban játszol? (Nekem sötét környezetben már az 50es oled light kiveri a szemem, verőfényes napsütésben se mentem soha 75 fölé). Milyen tesztábra alapján lőtted be a brightnesst? A 60 elég soknak tűnik, biztos nem húztad ki a feketét szürkébe vele?
Bár hallottam olyasmit hogy a box limited rgbje bugos, szal simán lehet hogy a tévén kellett korrigálnod.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Piftuka #2602 üzenetére
Tok igazad van, szerintem neked pont jo lesz a nagyobb IPS, ugyse a feketét latja az ember hanem a fényt, egy klasszikust idézve: "Ne nyavajogjá má b*szki, nem a lukat szívjuk el".
A négyká meg bárhogy nézem többká mint a FHD, szóval mindenképpen megéri. A UPC meg szerintem is mehet a susnyásba, egy ideig szenvedtem a "műsorújságos" (lol), "felvevős" (méglol) szarjukkal, de amiko az asszony beállította hogy az összes River Cottage-et vegye fel nekem meg nem maradt hely a Top Gear-nek úgy felhúzott, inkább elköltöztünk oda ahol nincs UPC (a biztonság kedveért).
Szóval ja, nagyon tetszik a gondolkodásmód, amit tudnék még javasolni megfontolásra az egy Bosch Tas3203, melynek ugyan a fekete szintje kissé még az IPStől is is elmarad cserébe remek kávét főz.
-
torma1981
veterán
Én OLED-tv akkor veszek majd mikor már ajánlott lesz monitornak is használni. Addig nekem felesleges. Kicsit drága mulatság csak filmet nézni rajta. Ócska SD tv adást nézni egy jóval olcsóbb tv-n os lehet. Sosem értettem minek vesznek 600k-ert tv-t ha csak tv-t néznek rajta. Főleg a minőségi tartalom ami megy rajtukAddigra meg jóval olcsóbb is lesz. Plazma sem volt jó monitornak hiába volt szép képe. Meg is szűnt a gyártása. OLED meg még Gyerek cipőben jár.
-
Partz
senior tag
Nagyjából a tavalyi panelek, csak gyártás finomítás lehetett azóta, szoftveresen viszont sokat fejlődtek. A 2016-os panelek például látványosan javultak 2015-höz képest. Az LG Display is megerősítette, hogy 2 évente tervezik újra az oled paneleket. Ilyen szempontból jövőre megint nagyobb előrelépés várható.
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #2606 üzenetére
Ez bizony nagyon így van. Nekem már jópár hónapja megvan a B6, de a sötét színek mélysége mindig lenyűgöz...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #2602 üzenetére
Az OLED-nél nem csak a "fekete szint" ami észrevehető különbséget jelent, hanem a fényerő csökkenésél nem csökken együtt a szinek élénksege, amit egy LCD sem tud, ez is elég fontos különbség .... ha számít ....
Az a "198" 4K BD meg nagyrész konvertált tartalom, ezt a minőséget egy FHD BD-től is megkapod, ha 4K TV-n nézed....
Ajánlom figyelmedbe: [link]
-
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #2603 üzenetére
Neked is csak ismételni tudom, miután sikerült beszerezni az UHD-BD filmet és a lejátszót, akkor is 2m-nél közelebb kell ülnöd, 55" esetén 1,5m az ideális, a teljes UHD élményhez amit igen csak megfizettél. 2m-nél éppen látszik az UHD előnye, annál messzebb pedig elveszik teljesen 55"-on.
Kalkulátor Grafikon -
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka #2602 üzenetére
Hát az én véleményem az, hogy az IPS feketéje minden, csak nem meggyőző...
Én bolti körülmények között is kiszúrom még önmagában is... Egy VA panel mellett pedig szinte feltűnő.
Az OLED-el összehasonlítani pedig már egyenesen sértés...
Ha akármi miatt LCD mellett döntesz, akkor már legalább az IPS-t kerüld el. Nekem azért fura, mert nem ismerek olyan fórumtársat, aki ennyit foglalkozott a TV-kel, a kontrasztal vásárlás előtt és számításba vette volna utána az IPS-t mint lehetséges alternatíva. -
Piftuka
veterán
"Szerintem még mindig az 55" FHD OLED-del + set-top boxszal járnál a legjobban."
Köszönöm a tippet! A TV esetében nyilván az OLED-re törekszem, viszont a UPC média box-ról szó sem lehet!
Örültem, amikor évekkel ezelőtt végre megszabadulhattam tőle. Kőkorszaki technológia... felesleges "helyfoglaló", két távkapcsoló, ráadásul a TV felvevő és műsorújság funkcióit is el lehet felejteni a használatával...
Nem tudna annyit fizetni a UPC, hogy ilyet használjak.
"55-65" között nincs akkora különbség ami miatt megéri annyival rosszabb kéminőséget venni ugyanannyiért. 4k-t amúgy is teljesen felesleges venni."
Minden tisztelettel, de egyik kijelentéseddel sem értek egyet.
Az 55 és a 65 col között méretben jól érzékelhető különbség van. Nem beszélve arról, hogy a jelenlegihez képest mennyivel nagyobb az egyik, vagy a másik.
A 4K pedig nagyon sokat dob az élményen egy jó film esetében. A ZAVVI oldalán jelenleg 198 ilyen filmet forgalmaznak Blu-ray változatban.
Ezek között van jó néhány legendás cím is. Ha az ember ezeket megvásárolja, akkor időnként igen klassz házimozit tud rendezni.
-
Piftuka
veterán
"Még MM-os nagy fényerejű boltban is kijön a hatalmas kontraszt különbség... "
Nem olyan mértékben jön ki, mint amilyennek láttatni próbálod.
"Mondjuk nem tudom, te milyen tartalmat néztél, mert egy napfényes tengerpartnál ez kevésbé jön ki tényleg..."
CICE: Substantia Full HD demo segítségével teszteltem a fekete szintet és a kontrasztot. Plusz egy másik, űrhajókat és űrcsatákat is felvonultató Full HD "Space techdemo" segítségével.
Kiválóan alkalmas a feladatra. Sőt, mintha csak erre találták volna ki.
"Ha meg haza viszed, pláne az oled után, hát lenne sírás szerintem..."
Jelenleg egy kölcsönbe kapott, 32 colos, több éves LG alapmodellt nézek. Azok után egy 2016-os IPS csúcsmodell biztosan nem a sírást váltaná ki belőlem.
Egyébként felesleges győzködni, mert nyilván tudom, hogy az OLED fekete szintje maximális. Az viszont tény, hogy a kivilágított környezetben az említett IPS igencsak meggyőző ilyen téren is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Sweet.tv - internetes TV
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest