Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bubanc

aktív tag

válasz Papichulo #4080 üzenetére

ez a téma foglalkoztat engem is már hónapok óta és nem tudok dönteni... a 70-200 F4 L igazából nem alternatíva, mert kézből is sokat fotóznék vele... viszont nem tudom meg ér-e ennyit ez a hobbi, hogy 70-200 F4 L IS-t vegyek 240ért... már már kezdtem rábeszélni magam a 70-300 IS-ra, de még olvasgattam a neten és megint elbizopnytalanított.... a hozzászólások kb 80 %-a azt mondja, hogy 70-200 F4 L-t(IS nélkülit) vegyünk 70-300 helyett, de ez nekem nem alternatíva:( és ennek a 80%-nak az 50 %-a azt mondja, hogy annyira vacak és lágy a képminősége a 70-300-nak, hogy elmegy a kedve a fotózástól....

A kérdésem az, hogy tényleg ennyire sz.r a 70-300?? Hogy lehet, hogy akkor a photozhone.de-n meg azt írják, hogy EF 70-300mm IS can be almost described as a hidden Canon L lens... meg hogy 300 mm-en sincs igazán nagy visszaesés a remek optikai minőségében... ráadásul ha az MTF resolution-t nézzük minimális a lemaradása a 70-200 L-hez (IS nélküli) képest... ez azt jelenti, hogy ők egy kivételesen jó példányt teszteltek, és általában sokkal gyengébb, vagy mi az igazság?

Új hozzászólás Aktív témák