Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Semmi gond .
A Nikon D3200 nél az a baj , hogy átalakítóval ( M42) csak "M " ben tud fotózni . " A " ban azt írja , hogy nincs objektív . Változó fényviszonyok között nyűg M ben dolgozni rutin híjján .
Plusz nincs autó fókusz . Ez pedig fontos lenne .
Az este találtam is egy szerintem nekem való obit , de egyenlőre ennyi pénzt nem szánnék rá . Várnom kell még .
-
rednifegnar
senior tag
válasz
gjoco1
üzenetére
elirtam, 135 f3.5 sonnar meg van egy 200 f4 nemtommi m42-ben. ezek olcsok jok a kepuk. hogy makron hogy muzsikal az sok mindentol fugg. makronal a kornyezet es megvilagitas is nagyon sokat dob.
a 135-os kellemes obi normal portrezasnal, az elmosas merteke nem csak a rekesztol hanem a targytav/keptav aranyatol is fugg. a kepkivagas merteke se mindegy (ff,aps,4/3).
ezek az obik nem dragak, kozgyuru/fordito se, kiserletezni kell. -
gjoco1
addikt
Ezt a Pentacon Multi Coating 50/1,8 M42 es átalakítóval készítettem .
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Közben figyelek és szép lassan kiforrja magát a kérdés .
3,5 nél hatékony lesz a háttér mosás ?
Szeretem a Boken ( ha jól írom ) hatást . -
gjoco1
addikt
Köszönöm szépen a kimerítő válaszaitokat !
És valóban nem ástam magam bele a témába . Mindenképpen utána fogok járni . Muszály lesz , mert jeleleg jobbhíjján egy jó öreg Pentacon Multicoat 50-1,8 al erőlködöm átalakítóbal és közgyűrűvel . Gyötrelem vele " dolgozni " Se fénymérés - se auto fókusz . Szóval nagyon babra munka vele . Minden képnél próba lövések kellenek fényviszonyoktól függően . .
Beleuntam . Így nem szórakozás , hanem szarakodás az egész .
Ezért is keresnék valami belépő szintű kizárólag közeli témákat lőni .
Egy két hónapja vettem kezembe DSLRT t . Van mit tanulni .
Köszi mégegyszer !
Elő kell vennem a guglit és a YT ot a téma ismeretéért .
-
Throme
veterán
válasz
gjoco1
üzenetére
De kompatibilis. A vázadra minden AF-S obi használható.
Konkrétan ez a kategóra a belépő vázakra (is) lett kitalálva. Van bennük fókuszmotor, ami a vázból ki van spórolva...még a d5xxx kategóriából is.Az 50-es inkább általános felhasználásra jó, pl portré.
Makróra nem.
Én anno vettem egy raynox előtétlencsét és azzal makróztam (most is). Jobb, mint a semmi, gyengébb, nehezebben használható, mint egy dedikált makróobi.F1.8-cal meg lesz fényerőd, de baromi kicsi lesz a mélységélességed. Az 50-essel nagyon mondjuk nem fogsz ráközelíteni egy pl bogárra, de így is kevés lesz éles belőle.
Pl ezt nem rég lőttem egy mft lencsével 45mm-en és raynox 250 előtéttel (ami ekv 90mm, míg a nikon 50mm kb 75mm ekv.) és F10-en.
Fej-tor és némi láb részlet éles lett, úgy hogy MFT-n nagyobb a mélységélesség azonos rekeszértéken (másfelese a tiédnek). Oké a raynox is befolyásolja a mélységélességet (ezt most nem tudnám kiszámolni, sajnálom)
Szóval makrót szerintem ne f1.8-ra tervezz, bármennyire is ott a legalacsonyabb az ISO érték.
szerk: valamit csinál a képpel ez az oldal, mert nálam azért ennél jobban néz ki, mint itt megnyitva.
(nincs flickr és hasonló tárhelyem, publikus) -
theporcupine
tag
válasz
gjoco1
üzenetére
Teljesen alkalmatlan makróra. Kicsit inkább nézz utána a témának, hogy milyen paraméterek kellenek hozzá, mert pl. a tág rekesz nem használható makrónál, felesleges az 1.8-at hajtani. A paramétereknél megadják a nagyítást, annak 1:1 közelében kell lenni, vagy nagyobbnak. A kisebb tárgytávolság fontos, de ez összefügg az objektív gyújtótávolságával, ami meg nagyobb kell legyen. Makró módban pont az a gond, hogy túl életlen a "háttér", vagyis maga a téma is már. Esetleg lehet kiegészítőkkel próbálkozni, közgyűrű, előtét lencse, de ott sem ez lesz a nyerő obi szerintem.
-
gjoco1
addikt
Köszönöm szépen !
Ezek inkább portré obik inkább ? Mondom nem vágom , csak az 1,8 ra konventrálok , amikor makrózáshoz nézegetek .
Esetleg van ajánlott arra a célra valami nem horror áron ? Nem a bolha pöcsén a pattanást szeretném megcélozni .
Persze relatív kinek mi a drága . -
A Zéé
addikt
válasz
gjoco1
üzenetére
Minden obi minden vázzal zsákbamacskát dslr-en, szóval mindig próbálni kell. Konkrétan nem emlékszem, hogy lenne azzal az obi-váz kombóval valami extra probléma, csak a szokásos.
Az obiból meg azért van sok használt, mert sokat el is adtak belőle, szerintem az egyik legnagyobb darabszámban eladott objektív. Bár nem makrózni való.
-
gjoco1
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Értem . Azaz nemigazán , de nagyjából sejtem .
Tehát a 3200 nem igazán kompatibilis ehez az obihoz . Illetve fordítva is igaz . Gond a próba , mert egy sem a közelemben hirdetett . Természetesen az lenne az ideális , ha rá tudnám próbálni . Akkor így zsákba cicamica .
Köszönöm ! -
Throme
veterán
válasz
gjoco1
üzenetére
Erre a vázra ha veszel fixet, szerintem próbáld ki fizetés előtt.
Ha back-front fókuszost veszel, akkor szerviz tudja neked beállítani.
Ha egymáshoz állítják, akkor egy meglévő obival lehet majd gond, ami eddig jó volt.Régen használtam a nikon rendszerem, nem emlékszem, hogy az 50-essel gond lett volna. Nekem 35-ös van.
-
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Megmondaná valaki , hogy mi az oka hogy a használt piacon rengeteg Nikon AF-S Nikkor 50mm 1.8G FX objektív. van eladó ?
Valami típus hibájuk van talán ?
Szemezgetek vele . Bár őszintén megmondom abszolúlt kezdő vagyok . Gondoltam tücsököt bogarat és hasonló közeli háttérmosott " makró " képeket szeretnék vele készíteni az 1,8 miatt . És az auto fókusz miatt is persze . Nikon D3200 vázra .
Köszönöm ! -
csodavas
tag
válasz
papafater197
üzenetére
Szia!
Canon repair blog azon belül is Ruzsa János [link] ,
illetve Szegeden az ipontot is érdemes megkérdezni. -
papafater197
tag
Sziasztok!Van egy Sigma 30 f2,8 objektívem,ami csak kattog de nem élesít.Tudtok esetleg ajánlani valamit,valakit aki javítani tudná? Köszönöm!
-
csodavas
tag
válasz
Beldar
üzenetére
Köszi szépen! Ez még EF bajonettes. Hogy mire is szeretném használni, igazából mindenre is. Események, legyen az családi vagy baráti, hangulatfotózásra, életképek megörökítésére, szóval tényleg mindenre. Illetve most próbálkozom a portrézásba egy kicsit jobban belemerülni(kismama fotózás, párok fotózása, meglátjuk mennyi potenciál van még ebben a telített szakmában. Az biztos hogy eddig nagyon tetszik az obi, tényleg álmaim objektívje volt.
-
t72killer
titán
Aki tisztított, tisztíttatott penészt obi belsejéből: mennyire károsította a bevonatokat a gomba?
Gombokért elhoztam egy schmidt-cassegrain távcsövet, aminek a korrektorlemezét gondoltam megmenteni, kíváncsi vagyok mennyire lehet rendbeszedni? (Bevonat nélkül is érték a cső, nem volt rossz üzlet
) -
Beldar
tag
válasz
csodavas
üzenetére
Nekem van egy Tamron 70-210-es, szeretem a képalkotását, egyedül a háttérelmosása olyan zavaró bizonyos hátterekkel. Amúgy enyém eladó éppen, mert az RF 70-200-ra vágyakozok

Van egy fotós, Tomasz Fasola Korzeniecki, a Canon RP-s csoportban rengeteg fotót rak fel ezzel a Tamronnal és sztem nagyon jók. Egy példa:
[kép] -
nfsu17
veterán
válasz
Mister X
üzenetére
Nekem a sigma 24-70 f2,8 van 3 éve, munkára.
Belülről enyhén tud porosodni, ezt már más is írta.
Szvsz képbe nem szól bele, így addig nem zavar.
Hobbifotózásra szerintem mindegyik típus overkill, mármint úgy értem, hogy ha hobbifotózol, akkor nem fogod érezni a korlátaikat.
Vagyis az f4-nek este, DE, fogod, mert ott az f2.8 fog nyerni.
Viszont videózásban, fotózásban csak akkor vennéd észre a különbséget, HA pontosan ugyanolyan körülmények között, ugyanazt fotóznád/videóznád.
Lehet, hogy a sony mondjuk 95% pontos, a sigma meg 90%, de laborkörülmények között úgyse fotózik senki, éles helyzetben meg pár mm máshova fókuszálás már ki tudja kezdeni a sonyt is, ha meg pontosan fókuszálsz a sigmával, akkor adott szituációban az lesz jobb.
Egy szó mint száz, azzal kell dolgozni ami van, és egyik sem tévedhetetlen, úgysem tudom meg utólag, hogy rossz kép esetén adott szituációban a másik obi jobb lett-e volna.
Bár a sigma az (erős) ellenfényt nem annyira szereti.
Csak videózásra a sonyt venném, akkor is ha éjjel nem nagyon akarnék fotózni, ha sok beltér+éjszaka is lesz, akkor a sigma, mert 70-ből még lehet kicsit cropolni úgyis.
Ráadásul már f2.8-on is nagyon éles a kép nagy része.
Amúgy nem, nincs tapasztalatom a sony-val és ki sem tudom próbálni.
Egy Tamron 70-180 f2.8-al még van tapasztalatom, ennek van valami gyártási hibája.
Rengetegszer frontfókuszos, akár több méterrel is, és ilyenkor kegyetlenül keni (nyúzza) a "bokeh"-t a háttérben. Ha betalál, akkor viszont egész jó, egész gyors.
Tudhattam volna, mert urban legend szerint sok a tamronos gyártási szórás, hát én meg is tapasztaltam.
Elméletileg tudnák kalibrálni (legalábbis ránéznének), de nem tudom hetekre mellőzni, így marad az, hogy többször lövök és megnézem, jó lett-e.
Egyelőre tamront én nem veszek magamnak mostanában.Sorry, két hónappal elnéztem a válaszadást.
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Hosszú ideje bizsereg a kis fantáziám hogy venni kellene egy normális tele objektívet. Nagy álmom tizenéve a "nagyfehér" 70-200 f4 usm, és itt jön a de, az újabb tamron 70-210 f4 már képstabis és tesztfotókat nézve jobbnak tűnik mint a "régi" canon. Ti hogy döntenétek? Inkább teljesítsem az álmot és legyen egy képstabi nélküli canon vagy inkább egy modernebb, képstabis, tamron? A pixinfos tesztet elolvastam, azt itt is linkelte már valaki egy korábbi hozzászólásban. A 2.8 fényerős verzió egyikből sem játszik, mert azok már árban nem férnek bele a költségvetésbe. Köszi, ha tudtok valamelyik irányba biztatást adni.
-
jeni
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
220v boltba vissza menve kipróbáltuk. Sajnos belülről egy ponton a menet sérült. Hogyan azt én se tudom mert kívülről nem érte az ütés. Lehet az obi sapka okozta volna?
Ilyet a Canon márkaszerviz javít ha igen mennyiért? Egy darabig rámegy de utána megszorul. Tulajdonképpen a szűrő menetett leszámítva hibátlan a Canon obi EF-S 18-55 IS II. Újat ebből az obiból csak emiatt nem akarok venni a sapka valamennyire védi a lencsét. -
rednifegnar
senior tag
-
jeni
félisten
válasz
Beldar
üzenetére
lehetséges ,hogy a
Canon Lens EF-S 18-55mm IS II obi nem gyári menetes,hogy nem lehet a lenti szűrőt rátenni?
Hoya UX II UV szűrő (58mm) -
jeni
félisten
Canon 50mm 1,8 STM obira milyen szűrőt érdemes tenni?
Cél a a zsírosódás és a karc elkerülése. -
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Adott egy Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC (Nikon) obi , amit " örököltem " egy barátomról . Mielőtt bármi véleményt írnátok róla , tudni kell , hogy kizárólag otthoni dilettáns fotózásra használom Nikon D3200 vázzal .
Olvastam róla felhasználói véleményeket . Többek között én is azt vettem észre , hogy igencsak izomból kell a zoom - ot állítani .
A kérdésem az , hogy lehet vele kezdeni valamit , hogy smoot legyen ?Köszi a válaszokat !
-
JohnyBlue
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
milyen vázra és milyen obit gondoltál volna?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
ha csak kóstolgatni akarod a makró közeli világot akkor egy ilyennel lehet próbálkozni
de amúgy egy tamron 90mm, nikon 105 elég baba cuccok
-
Byk01
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Azért nem ártana a fotózandó témát is megadni, mert a Venus 24mm F/14-e is elérhető Nikonra, meg ott van a Micro Nikkor 200mm F/4D is, és nagyon nem ugyanarra valók, hiába makró objektív mindkettő.
-
wms
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem célszerűbb ezt a kérdést a Nikon dslr topikban feltenni, azt valószínűleg többen olvassák.
-
freelanced
addikt
Üdv,
Nikon D-széria mellé (alapból F mount), DX vázra milyen makróobjektivet ajánlanátok, merre érdemes nézelődni? Van egy két elképzelés, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
-
racskobalazs
senior tag
Köszi a választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyivel "rosszabbak" a nem Canon L -es 70-200-ak?
Mert pl Sigma 70-200 2.8-ból meg Tamron hasonlóból látok 200-250k körül szép állapotúakat, Canon verzióból vagy az F4-es, vagy az MK1-es van ennyiért, minden más legalább másfél-2x ennyibe kerül.A jelenlegi Tamronhoz képest gyanítom bármi ilyesmi ég és föld lenne.
Megvehetőek nyugodt szívvel a nem Canon változatok is? (pl.: Sigma 70-200 mm 2.8 OS DG HSM, Tamron SP 70-200 2.8 VC és társaik) -
Byk01
őstag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Az a 20 mm szerintem egyáltalán nem gond, ennyit simán lehet vágni az 50 mm-ből.
FF-en, szerintem, a Sigma sem játszik. Emlékeim szerint a Canon nem kompatibilis ilyen irányban, mert a nagyobb tükör hozzáérhet az objektívhez (nem tudom, hogy a 3rd party gyártóknál is fennáll-e ez a lehetőség, de én tuti nem kockáztatnék). Meg hát nem is rajzolja ki a teljes képkört, szóval nagyjából ugyanaz a látószöged maradna, mint most.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Adott egy 90D kamera, melyre jelenleg ez a három obi van: Tamron 16-300 3,5-6,3; Sigma 17-50mm 2.8; Canon 50mm 1.8.
Ezeket szeretném kicsit racionalizálni, valamint a tamront kiváltani valamivel. Milyen lehetőségeim lennének?
Gondolkodnék egy 70-200 2.8-ban, a tamront eladni, viszont így kb ~20mm kiesne a lefedett tartományból.
Ez mennyire lenne gond? Valamint, későbbiekben ha esetleg váltanék FF-re akkor azon a jelenlegi (tamronon kívül) obik mennyire jól használhatóak?
Milyen lehetőségeim lennének?Előre is köszönöm!

-
V Prime
újonc
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy meglépem az első nagy objektív vásárlásomat, egy 70-200mm-es obi mellett szeretnék elköteleződni.
Kicsit habozok, hogy 3rd party obit vegyek (egy sigmát néztem ki), de az áruk igencsak csalogató, és látszólag minden tekintetben képesek ringbe szállni a 1st party canonnal.
Leginkább koncerteket és beltéri eseményeket fotózok (tervbe van véve más zsáner is), a koncerteket leszámítva rendszerint vakut használok.Kérdés:
- Van-e valami kézzel fogható, komoly hátránya a sigmáknak és tamronoknak a canonokkal szemben?
- Mennyire kell az F2.8, ha nem akarom a vakuval teljesen lenyomni a környezeti fényeket?
- Feltétlen kell-e, hogy stabis legyen az objektív?Jelenlegi felszerelésem: Canon EOS 40D, EF 50mm F1.8, EX 430 speedlite
A max költségvetésem az egészre kb. 300e Ft, DE erősen preferálnám, ha nem kellene ennyit elkölteni, mondjuk fele ennyiből megúszom. Szintén erősen preferálnám a használt obikat.Köszi a válaszokat!
Vince -
törölt tag
Milyen ND filtert ajánlanátok Sigma 56mm 1.4 obira? 55mm-es. Nem nagy a választék. Variable-t nem szeretnék.
-
Mister X
tag
Sziasztok. objektív vásárlás előtt állok Sigma 24-70 f2.8 dg dn art és a sony 24-105 f4 G közül kellene választanom. néztem összehasonlító videókat amiből azt szűrtem le (nem igazán tudok angolul) hogy a sigma talán picit élesebb de lassabb a fókusza videózásban talán még fotózásban is,f2.8 előny,esti fotózásban jól jönne. Sonynak jobb a fókusza,a 105-ös vég csábítóbb nekem. Valakinek személyes tapasztalata esetleg a fenti obikkal ? Amire használnám az pusztán hobbifotózás Bp-en.
-
duni84
aktív tag
válasz
moon73
üzenetére
parancsolj

Tokina ATX-i 11-16 mm f/2.8 CF APS-C DSLR = 104° - 82°
Canon EF-S 10-18 mm f/4.5-5.6 IS STM = 107° - 74°
Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM = 107.3° - 63.3° -
rednifegnar
senior tag
válasz
moon73
üzenetére
1.6 a crop faktor, 11-16 az 17,5-25,5-nek felel meg.
egyebkent meg sztem nem annyira lenyeg ezeknel a nagy fenyero, inkabb legyen jo a rajz a szelek fele es ne legyen decenteres, ez fontos. nekem f3.5-os obim van (ekv 20mm) es nem nagyon van amit ezzel ne tudnek megloni, fontosabb hogy ne legyen nagy es nehez, amihez meg keves azt nem lovom meg
-
Peczek
aktív tag
Lásd korábban: [link]
-
moon73
csendes tag
Köszi skacok!
Utána olvasgatva látom aps-c-n nem sok mozgástér van, ha valóban nagy látószöget akarok, csak az:
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
és a
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
Eleinte keveseltem a fényerőt, de nagyon kedvező tapasztalatokat olvasok róluk.
Kérdés, hogy kevésbé márkás gyártóknak nincs esetleg fényerősebb modelljük aps-c-re fejlesztve? Ezt nézegettem még de nem vagyok benne biztos aps-c-s e mert egyik oldalon annak írják, másikon ff-nek:
https://www.mpb.com/en-eu/product/samyang-14mm-f28-ed-as-if-umc-canon-ef-fit/sku-1959882 -
rednifegnar
senior tag
válasz
moon73
üzenetére
a regebbi manualis nagylatok mind fullframesek, ezert kelendoek es nem olcsok (raadasul az adapterezes egy kulon szopas teli kompromiszummal), ami meg olcso az xar es/vagy nem is adapterezheto.
ff-en a 18-20mm igencsak nagylato, de kropposon messze nem az. ahogy irtak vegyel egy canon aps zoomot es jobban jarsz. -
moon73
csendes tag
Sziasztok!
Kertecskénk fotózásához szeretnék eos 1200 D-hez nagy látószögű (100 fok feletti) objektívet nézni valamilyen 100khuf alatti tesco gazdaságos kategóriából. Teleobjektív kérdést sikerült anno így megoldani 150x750 newton reflektorral, csak kicsit kényelmetlen volt a használata. De most pont az ellenkezője, a széles látószög kellene.
Olyan megoldás is érdekelne, hogy valami régebbi obit adapterrel rátenni az 1200 d-re, nem baj ha fix vagy manuál fókuszos. Tudnátok ajánlani akár régebbi tipust is ami jó lehetne? -
rednifegnar
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
jo ragaszto lejon nyom nelkul izopropillal/sebbenzinnel. en mondjuk siman leragasztan fekete szalagal azt is inkabb azert, hogy ne legyen feltuno (van terepmintas is gorilla tape is). amugy meg ugy vagyok vele hogy azert veszem hogy hasznaljam, vigyazok ra de nem kimelem mint egy himestojast, nem masnak babusgatom, meg hogy jaj mi lesz ha eladom, nem azert vettem.
-
Throme
veterán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Én nem ragasztóznám össze, mert ha el kell 1x távolítani, az szívás lesz szvsz.
Anélkül meg az lesz, amit írtál, hogy összekarcolódhat.Szerintem ez a terep burkolat inkább rejtőzködni jó, mintsem védeni a felületet. Igaz a fekete se annyira nagyon feltűnő, pláne ha matt a felület és nem csillog.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
"Meggyőztél"
!Milliós obira nem rakunk semmit, csak vigyázunk rá. Amit elolvastam, hogy duct tape megvilágosodtam! -
rednifegnar
senior tag
válasz
DonRazzino
üzenetére
ragassz az obira gaffer/duct tapet ugy tedd ra ezt a cuccot.
-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok! Beszéljetek le, hogy ilyen vackot vegyek a teleobjektíveimre. Tetszik, hogy ha leteszem valahova akkor nem karcolódik, de egy nyirkos nap után úgy képzelem, hogy ez alá beposhad minden, ami egyébként simán felszáradna, egy poros nap után pedig alatta karcolja a finom szemcsés homok, ami egyébként "lepergett" volna.
-
sonaj0203
aktív tag
Köszönöm a javaslatot!
Bocs, ezért kértem segítséget, mert nem ismerem a választékot és a képességeket.
A Canon csak egy példa volt, meg azt most 330ért megtudom venni használtan itt a hardveraprón és valahol olvastam, hogy jó mindenes optika.
Szóval szívesen veszek minden további javaslatot, ötletet.
Hála!
-
-
sonaj0203
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic S5 géphez keresnék optikát,vagy optikákat, de nem igen szeretném cserélgetni folyton. Általános felhasználásra, bel és kültéren egyaránt, rendezvények, és portrék fotózására és videófelvételekre kellene.
Van hozzá egy ilyen adapter Sigma MC-21 adapter (EF-L)
Ilyesmi optikára gondoltam:
Canon EF 24-105mm f/4 L IS II USM nem tudom megéri-e a dupla ár ezért,
az ugyan ilyen IS USM -el szemben
Eddig nem használtam cserélhető objektíves gépet, szóval nézzétek el nekem kezdő lámaságom.
Köszönöm
-
tvamos
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ugy olvastam, hogy az M50-re egy jo mindenes az EF-M 18-150mm, es nem is tul nagy.
-
vihartigris
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
"2 hónap múlva megyünk Azori szigetekre, ahova csak 1 objektivet tudok vinni magammal."
Ha még gépet sem tudsz magaddal vinni, akkor objektívet se vigyél.
Emlékképeknek egy telefon is megteszi. -
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
Van egy M50 gépem EF-EOS M adapterrel. 2 hónap múlva megyünk Azori szigetekre, ahova csak 1 objektivet tudok vinni magammal. Melyik az amit ajánlanátok mindenesre? Táj, állat stb fotózásra. -
t72killer
titán
válasz
markussandor
üzenetére
Lehet, ha gyakran előfordul. Be kell rakni pár napra frissen bontott rizs vagy nagy zacsi száraz szilikagél mellé egy zacsiba - legjobb, ha pl egy 3d filamentek tárolásához használf vákuumzacsiba: így kiszippantod belőle a nedvességet és nem indul be a gombatenyészet.
-
markussandor
senior tag
Sziasztok! Hétvégén esőben kellett fotóznom esernyő alatt, és pár óra után megjelent a front lencsén egy kb 10 Ft-os méretű pára. Sajnos látszik a képeken is. Kb fél óra múlva el is tűnt.
Az a kérdésem, hogy lehet-e ebből később problémám? Mondjuk gombásodás?
Hogyan lehet tökéletesen kiszárítani szétszerelés nélkül? -
t72killer
titán
:
Összességében a legjobb szakmai fórum volt a neten, amibe eddig belebotlottam, MINDEN szakterületre talált az ember hozzáértő tanácsadót-beszélgetőtársat. Egy korszak múlik el velük

-
t72killer
titán
Gomba-penészölésre vajon milyen teljesítményű és hullámhosszú UV lámpa (led) ideális? Most veszek épp pár használt fotóobjektívet, amiknél ugyan a keresztanyósa életére is megesküszik az eladó, hogy no-no fungus, de az ördög nem alszik. Ha nem is szedném szét, de külsőleg "megnapoztatnám" őket. Apropó nap - az lehet többet tud UV-ből már így tavasszal is?
(*mivel kifejezetten öreg, kevésbevonatos darabokról van szó, a megvilágítás az obi belsejében is tudna némileg rendet csinálni, ha valaki nagyon ki akarna odabent kelni a spórájából) Első fecske egy nikkor series-E 1.8/50 klasszikus, de a fiókban áttelelő lencséim is lehet élveznének egy mosdató erejű fotonfürdőt
-
rednifegnar
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
4/3-os, regota halott rendszer, adapterezni nem lehet max m4/3-ra de nem erdemes (nagy + lassu).
ennek mar csak eszmei erteke van, anyagi alig.
hasznalni kell esetleg odadni egy kezdo ifju titan isminek.
ha el akarod adni akkor vegtelen ideig lehet hirdetgetni, talan az 50-es er valamit. -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Van régen használt objektívjeim.
Olympus E 400-as géppel. Ehhez voltak használva.
Olympus Zuiko Digital 50-200mm 1:2,8-3,5 67 mm átmérő
Olympus Zuiko Digital 50mm 1:2 MACRO 52 mm átmérő
Olympus Zuiko Digital 14-54mm 1:2,8-3,5 67 mm átmérő
Sigma ZOOM 18-50mm 1:3,5-5,6 DC 58mm átmérő.Hordozótáskákban hordva, vigyázva rájuk. Korukat nem tudom.
Ezek mennyit érhetnek most + a gép?Bátyám öröksége volt, nem értek az ilyen dolgokhoz. Vagy hova tudnám elvinni netán akik tudnának rá árat mondani? Pécsen.
Köszönöm szépen.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Viltrox objektívekről milyen vélemények, tapasztalatok vannak? Egy 85 mm 1.8 néztem ki Sonyra. Vagy inkább a Sony 50 mm 1.8?
Válaszokat előre köszönöm. -
Throme
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Szerintem oda lődd be, ahol a legtöbbet használod.
Ha belegondolsz a nikon ad 1 eltárolható értéket obinként....
Még egy fix lencsénél is több rekeszértéket használsz, nem hogy egy zoom-nál a különböző fókusztávoknál.A sigmának van saját kalibráló szettje, ami melós, de jobb megoldást ad. Az a gond, hogy valószínűleg ez a 105-ös nincs a támogatottak közt, de lehet tévedek.
Ha be lehetne kalibrálni, akkor én azt javasolnám, hogy vidd el valahova, ahol ezzel a sigma rendszerrel kailbrálnak, vagy - a jövőre gondolva - vegyél egyet.
Azt hiszem csak a "C" obikat lehet ezzel az eszközzel kalibrálgatni, így neked marad a nikon AF tuning sajnos.... -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Egy Sigma 105mm dg macro os hsm obit hogyan kell a lehető legjobban belőni AF fine tuninggal? Milyen rekeszen stb? Nikon d7200 -
Beldar
tag
Sziasztok! Érdekelne vélemény, képminőség élmény a Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art-ról.
Mennyivel jobb mondjuk a Canon EF 16-35mm f/4L IS USM - hez képest? Köszi! -
válasz
vihartigris
üzenetére
Köszi szépen a válaszokat mindenkinek, megpróbálok kölcsönkérni egy zoom lencsét, hogy jobban be tudjam lőni a látószeget, és ránézek utána ezekre!
-
vihartigris
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szeretem a Boken ( ha jól írom ) hatást .

)
És irigykedek is
!Milliós obira nem rakunk semmit, csak vigyázunk rá. Amit elolvastam, hogy duct tape megvilágosodtam!

: