Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Celithrandi #31299 üzenetére
Amit a mobil megcsinál maga, azt egy képszerkesztő is tudja, csak macerásabb az tény.
Ami meg nem fér bele a képbe és statikus téma, arról lősz 2 képet, kvázi panorámát és kész... (persze ezzel is lesz munka a képszerkesztőben, de megoldható az ultranagylátó).Szerintem aki szereti a fényképezőket, az azzal fotózik, aki meg a macerát, a súlyt, a képszerkesztést nem, annak jó a mobil.
#31298 SkyTrancer
Abban nem vagyok biztos, hogy aki mobillal szeret fotókat készíteni, az meggyőzhető azzal, hogy optikailag képtelen nagy fókusztávú képet lőni. Szerintem azt mondja rá, hogy nem is kell.
A két tábor sosem fogja meggyőzni egymást. szvsz
Én használom mindkettőt fotózásra (na ja a fényképezőt másra mondjuk nem is tudnám...ami normálisnak mondható) , csak éppen más célból.
-
-
SkyTrancer
senior tag
az a marha nagy igazság, hogy ma 2024-ben olyan szintre fejlődtek a mobilok, hogy nagyon meg kell nézni mit veszel arra a célra hogy inkább a fényképezővel fotózz
Elsősorban ami miatt a fényképező jobb lehet ugyebár a változatos zoomtartomány, nem a fix, 3-5-10-50x stb mint a mobilokban aztán hol ilyen hol olyan a kép
Azt is fontos azért tudni, hogy a mobilok hozzá is "rajzolnak " a képhez szóval ami abból kijön, az a legtöbb embernek "jó" 1300d vel sokkal nyersebb lesz minden, viszont igényli az utómunkát amiből sok esetben jobb eredményt tudsz kihozni, de ehhez nem mindenkinek van kedve utólag.
Most a gép teljesítménye is elég szerénynek mondható 2024-ben ezek tudatában, de azért még ha kap egy jó üveget sok esetben alulmaranak a mobilok még ma is pláne este, de ez is megfelelő beállításokkal stb, tehát azért macerásnak mondható
Én azt gondolom, ha valaki igazán a fényképezőt akarja használni és nem a szekrénybe veszi az muszáj hogy egy normális üveget tegyen rá mert különben sok esetben csalódás lesz az eredmény
24-105 Sigma Art F4 ( nekem is volt )
Ez igen, ezzel azért még oda lehet állni a nap alá, és aprón nem ritka hogy 150-ben cserélnek gazdát
Azt gondolom ha egy szerényebb objektívvel próbálkozik az ember, ami fényerőben is gyengébb ( f4 sem sok ) lesznek bajok és vagy bevallja magának az ember vagy nem, de szépen elteszi a gépet, mert 1300d + olcsó objektív ma már annyira nem lesz izgiBocsi ha hosszúra sikerült, meg nem kell egyetérteni velem. Csak egy vélemény
-
_csocso_
senior tag
Szia! A 24-105 lehet, hogy jobb képű mint a 18-135, de az FF objektív, nem lesz elég nagylátó a rövidebb végén ( kb ekvivalens 38 - tól indulna, ami már inkább normál látószögű ). A 18-135 egy elég használható látószöget ad, igaz rövidebb végén kb. 29mm, de ha mindenes obit szeretnél, akkor vállalhatóbb kompromisszum, és ez valóban apsc objektív.
-
Dim
csendes tag
Sziasztok!
Amatőr/kezdő felhasználásra keresnék egy használtan olcsó mindenest Canon 1300D-re, amit nem akarok majd rövidúton ismét cserélni, ha kicsit eljátszottam vele. Klasszik 18-55 kit obi IS-el, vagy 18-135 IS (drágább)esetleg EF 24-105/4 Is L. Ez utóbbi -elvileg- minőségben mást nyújt, de kisebb az átfogás, mint a 18-135-nél. És találtam még a kettő közti árkategóriában ezt: (használtban ez is) Sigma 18-200 1:3,5-6,3 DC OS (Canon). Vélemény, vagy egyéb javaslat? Kit Obik huszonezertől már indulnka használtban. Ezekkel kellene versenyeznie ár/érték arányban a B-tervnek. Beleférhetnek a költségtvtésbe a felsoroltak vagy hasonló kategóriás egyéb javaslatok. A drágább darabok is a vizsgáltak közül 150e alatt maradtak. Előre is köszi az építő javaslatokat. Felhasználást tekintve családi programok, rendezvények, kirándulós tájképek, szóval vegyes, full privát, amatőr felhasználás a cél. -
Sztenn
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy panasonic lumix s pro 70-200 f4 (L-mount) obi meg ér 300 ezret használtan de makulátlan állapotban? Vagy inkább Panasonic s 70-300 újonnan garival, kb ugyanennyiért? Első telezoom objektívem lenne, szóval az is érdekelne melyiket ajánlanátok.
Köszi szépen! -
rednifegnar
senior tag
válasz
Weaver #31291 üzenetére
hat sokat biztos nem er, komplett szettet nem lehet eladni ahogy nezem (es az raadasul modernebb). chinon az amugy sose volt egy hudetop marka, gondolom pk bajonettes abbol hamarabb vennek pentaxot. volt par utangyartott 28-as pk-s obim, hat nem tartottam meg sokaig oket
-
gaben22
senior tag
válasz
Weaver #31291 üzenetére
Rákerestem eBay-en, általában ott sok dolog (legalábbis amik engem érdekelnek) túl van árazva, mert az egész világot el tudják érni (+ kapsz vásárlói védelmet, inétzik az ÁFA fizetést is akár, stb.), míg egy topic orientált fórum vagy a "mostanság" egyre népszerűbb zárt facebook csoportok nem, eBay-en 22 - 30 000 forint környékén árulják ezt vagy ehhez hasonlót úgy látom, mondjuk az állapotuk nem túl jó.
-
Weaver
senior tag
mennyi ennek az objektívnek a reális használt ára?
abszolút nem vagyok otthon a témában, ezért kéne segítség. -
Roxx
tag
Sziasztok.A Nano usm meghajtású obik AF sebessége jobb mint egy L es obinak?
-
válasz
t72killer #31288 üzenetére
nno, miután ezekről is olvastam hideget-meleget, ill hogy mégse olyan nagy a kapacitásuk véget vetettem a vergődésnek és berendeltem egy Bexin LH-55öt aliról. Óccó, 50 dolcsi + vám, ennek kb a duplájától kezdődik bármilyen dzsunka megoldás is, szóval ha bejön, nyert ügy - ha nem, akkor lesz egy picit túlárazott gömbfejem.
-
válasz
rednifegnar #31287 üzenetére
Pont erre jutottam
. Megfizethetőből ezt a kettőt találtam:
Innorel H90, ez erősebbnek hirdeti magát.
Neewer GM006 - erre ma van egy 50%os akció a brit boltjukban, 75 fontért odaadják.
-
Roxx
tag
Köszönöm a válaszod.Nézegettem a 70-300 L es obit de nagyon eltérő véleményeket olvastam róla.
-
SkyTrancer
senior tag
nekem anno Canon 6d-vel párban volt egy Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM objektívem
Nagyon remek cucc, imádtam használni, nagyon jó a rajzolata is és úgy az egész mindenhogy tökéletes volt
Én 200 ért jutottam hozzá és 240-ért adtam el, de ha DSLR gépem lenne, mai napig használnám
A fix 300- f4 biztosan jó, de ugye összehasonlíthatatlan ezzel hiszen az fix, és a legtöbb esetben szerintem nem lenne a vázon, hiszen nagyon helyzetfüggő, míg egy 70mm- azért már sok esetben egész jól használható
Na persze kérdés Te mire használnád
De összességében én nagyon szerettem a 70-300-L canont
-
válasz
rednifegnar #31283 üzenetére
Nehéz ügy, futok még egy kört gimbal műfajban. Amúgy a gimbal meg annyi csukló és kar amíg a rögzítési ponttól a teherig ér, hogy azon a távon még a neutrónium-titánkarbid aliensav-álló ötvözet is rezonálni fog hosszú (értsd 4-5perc!) expóknál.
Talonba egy ilyet mentettem, használhatónak tűnik - igaz, már ott kezdődik a kínaiaskodás, hogy a szövegben már csak 40mm-es golyót ír, ami marhára nem mind1 a rögzítési erőviszonyok szempontjából:
-
rednifegnar
senior tag
válasz
t72killer #31280 üzenetére
Gombfejet tovabbra se vennek gimbal helyett telehez. Lazitod es billen. Nem lazitod Akkormelegge akadozva megy.
De ha megis gomb akkor a leheto legnagyobb gombje legyen. Van ami kicsit tojas alaku hogy megfogja a hirtelen lebillenest. Legjobb a teflonos ami nem tapad olyan konnyen, meg persze frikcios es van panorama is. Cserebe jo nehezek es meg a jol meghuzott gomb is hajlamos elmozdulni.
Van az a magyar uniqball, nem tom letezik e meg, azzal pont a lebillenest akadalyozzak meg, de jo draga volt regen. -
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 70-300 L es obit használ valaki elég ellentétes véleményeket találni róla.Vagy inkább a 300F4 IS obi..
-
-
zodo
nagyúr
válasz
t72killer #31278 üzenetére
Nyilván rákerestem persze face hirdetések közt felbukkant hátha érdekes.
K&F Concept féle megoldás de részemről csak annyi biztos hogy olcsóbb mint az ali-s. -
-
Az ominózus asztro munka: ekvatoriális trackerre jönne, kb így. A golyófej ha a forgástengely felett akarod tartani az optika+kamera súlypontját, az ég elég nagy részét nem engedi használni, a kamera beleütközik a trackerbe. Kicsi obival+dslr-el amúgy használtam egy alap kínai kuglifejet, azzal rendben volt - hosszabb obival + a dslr-nél sokkal nagyobb mélységű asztrokamerával már gondok vannak a geometriával.
Arról nem is beszélve, hogy a golyósokat ha az éccaka közepén félálomban meglazítod 6kiló kamerateher alatt, úgy zúg lefelé az egész vmelyik oldalra rántva a komplett tömeget, hogy öröm lesz nézni - egy gimbal lényege meg az, hogy fel van függesztve, természeténél fogva stabil.
-
zodo
nagyúr
válasz
t72killer #31273 üzenetére
Ennek csak én nem látom az értelmét?
Portré mód képes állványfejen ugyanígy tudom dönteni ill. magasságot emelni ha ez szükséges és 360 fokban forgathatóm.
Komplett állvány fele ennyiért, szerintem jobb ötlet.
Pl. a márkánál maradva .Nekem egy ilyen pindur pandúr állványom van tőlük de szó nélkül megtartotta a 6D MkII + 70-200 f4-t. ~1,5Kg
-
válasz
Surfym@n #31271 üzenetére
"Csak" relatív az a könnyűség, a 2.8/300 nikkorom ennyi, nem szeretnék én pofont kapni olyan kollégától, aki ezt bulizva kiadósabb fotóstúrán kitartja
.
Apropó nehéz lencsék: szerintetek egy aliexpresszes gimbal képes precíz fixen poziban tartani egy ekkora obiszörnyet csúszás nélkül? Asztro munkára kéne, 10percig nem megengedett a csúszás - persze a kínai súlylimit kb negyedével terhelném.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
elfelejtette #31268 üzenetére
net tanusaga szerint 3300-al mukodnie kellene. azert en biztos kiprobalnam egy masik vazzal is.
mpb-rol nagyon rosszak a velemenyek, eladoi es vevoi oldalrol is. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Mpb.com-ról rendeltem a Nikon D3300-amhoz egy "well-used" megjelölésű Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM objektívet. A cucc rendben megjött pár nap alatt, kívülről szép állapotú, de a vázra csatlakoztatva nem működik az AF, folyamatosan villog AF/MF között kapcsolgatva. Ilyen jellegű hibajelenséggel találkozott már valaki? Kompatibilitási hiba lenne? A Sigma oldalán a vázat és az objektívet kiválasztva azt írja, hogy használható a lencse, egy ilyen kitétellel:
"For models released before November 2013, update(free) is required before using the OS(Optical Stabilizer) and AF function. Please contact your nearest authorized SIGMA service station for more information."
Mit tehetek ez ügyben?
1. Váz firmware frissítés? (Nem feltétlenül szeretném, egy új firmware van, az is valami piszlicsáré hibát javít)
2. Objektív frissítés? (Ezt jelentené a Sigma oldalán a kitétel? Ki és mennyiért csinálná meg?)
3. Refund az mpb.com-on? Ma jött meg az obi, fél év gari van rá elvileg.
Ui.
4. Egy újabb vázzal kipróbálni, hogy azon rendesen működik-e? -
-
-
Roxx
tag
Madarak fotózására használom lesből.Néha elég fényszegény a környezet..
-
-
Beldar
tag
szia! nézd, sztem ezt te tudhatod - milyen körülmények között szeretnéd használni, mennyire fényszegény vagy fénybőséges adott helyszín. Pl. beltéri sporteseménynél, ahol fontos a gyors záridő, ott egyértelmű az F2.8-as előnye. Kültéri portréra, ahol kellő tér van a modell mögött, ott elég az F4 is.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 70-200 F4 L es obiról érdemes e váltani 70-200 F2.8 as objektívra?
-
Celithrandi
addikt
sziasztok,
nem találkoztatok esetleg egy Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III vs 70-200 if4 is usm teszttel?
Nem igazán sikerül találnom ef vagy rf telét ami nem dög nehéz és reális ára van. A 75-300 meg már gyanúsan olcsó. (IS nem feltétlen érdekel, stabis vázra kellene a mostani efs 55-250 em helyett) -
-
válasz
rednifegnar #31254 üzenetére
A 300as ki lesz pucoltatva, belefér a +260 font, ennél nagyobb kedvezménnyel vettem. Viszont gombát találtam a régi kiskedvenc af-d 105-ös micro nikkorban. Erre már nagyon nem éri meg 100+fontokat költeni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
t72killer #31253 üzenetére
nem tudom, de egy medicor kvarclampa brutal eros, kb mint egy ivhegesztes.
de addig ugyse fox megnyugodni mig szet nem lesz szedve es kipucolva (ha lehet). ha megragta a reteget akkor a mintazata akkor is ott marad hiaba van kiirtva a cucc.
(sztem kisit tulparazod ezt, hasznald ha azert vetted) -
UV-c lámpából amúgy van olyan, ami hatékonyan el is éri egy modern, soktagú lencse belsejét? Ezeken a 200+x hullámhosszakon már önmagában az üveganyag se túl áteresztő, a 300nanó felettiekről meg azt ovasom, hogy halottnak a pálinka szintű a hatékonyságuk ha bármilyen élő anyag elpusztításáról van szó, a napra tett obikban is lehet igazából a relatív szárazság végez velük nem az UV.
-
-
válasz
rednifegnar #31249 üzenetére
Iigen, kvázi meg van véve: ebayen rendesen megvettem, aztán a penészt meglátva behisztiztem, hogy ezért járna kb még 100 fontnyi árengedmény. Így indítottam is a refund folyamatot. De nem adtam instant postára, ha akarom szept 19ig feladhatom. Egy biztos, most azért amit tesztelgetni lehet rajta letesztelem, előtte jól megnapoztatva, hogy azért a jódrága z6 cuccomat ne fertőzze meg.
-
gaben22
senior tag
válasz
rednifegnar #31249 üzenetére
Neten van egy csomó ilyen demonstráció. Persze töröttet meg hasonlót én se vennék, úgyhogy inkább csak érdekességképp linkeltem. A focus shiftre azt gyanították, hogy az ütésnél eltolódott a lencsesor, úgyhogy lehet még az se a törés miatt van.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
t72killer #31247 üzenetére
a por azert normalis mert az obik legtobbje lelegzik, foleg a zoomok. meg az if tipusok is. es nem lehet tokeletesen legmentesen zart rendszert alkotni, igy aztan idovel csak beszipacsol valamennyit, koztuk a mindenut jelenlevo sporakat is. legnedvesseget detto.
tul van a karcok porok jelentosege lihegve. gyakorlatban nem nagyon szamit.
viszont venni mindenki tokeleteset akar, ezert vagy nagyon alul kell arazni vagy nem lehet eladni. a ritka es draga cuccok meg egy ilyen kis piacon mint nalunk meg nehezebben mennek el.volt egy ef24-es obim mero egy pokhalo volt az eleje, de mikrokarcosban. teljesen jo volt a kepe semmivel se rosszabb mint egy karctalannak (altalaban mindenbol 2-3 darabom volt/van tarcsi miatt igy ossze tudom nezmi). nagyon jo kis obi volt amugy (non is, de az is is jo).
ha jol ertem akkor megvetted? akkor csak hasznalni kell, nem kell hasonlitgatni plane ha nincs masik ugyan olyanod.
-
A kvarclámpás gombaölés amúgy a modern uv-szűrős bevonatok mellett mennyire hatékony
? A napoztatásnál is inkább csak arra gondolok, hogy az obi belsejében uralkodó 60 fok +0.0x rel páratartalom miatt nyiffannak ki laaassan.
Csapongok össze vissza
:
Az ügylet ebayes, "megvettem" az obit, itt napozik épp a kertben, de ketyeg a visszaküldési ticket, amit a kicsomagolás után 1 órával nyitottam. Az a baj, h kezdek beleszeretni a kicsikébe így, és az hóttziher, hogy ennek a pénznek még a duplájáért se nagyon kapok hasonló teljesítményt. -
válasz
rednifegnar #31246 üzenetére
Igen, kvázi simán kiölöd a mocskokat egy jó kis napoztatással, de aztán hogy magyarázod meg a potenciális vevőnek, hogy az ott bent nem él ÉS nem fog csak úgy feltámadni (... fel fog!, azaz az új tulajnak extra nyűg rendszeresen napoztatni-lámpázni).
Kértem emailben helyi szakitól árajánlatot, füle botjukat se mozgatják/b.sznak válaszolni, úgyh hagyom én ezt a fenébe
Ja egy érdekesség: kb 10 éves életkor felett minden lencsét IS úgy hirdetnek a használtas kereskedők h "por azért van benne". Szvsz ez se full normális azért.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
t72killer #31245 üzenetére
az teny hogy ha van egy ilyesmi hiba ami a gyakorlatban semmit nem szamit megis irtozatosan le tudja verni az arat.
nekem is volt nyaron egy ebayos vasarlasom aminel az obi tele volt hajszalkarccal, az ember nem hasznalta a gyari kupakot hanem a gyari puha tokba tette es az finoman megkaristolta az obit.
gyakorlatban semmi hibaja nem volt, kepeken semmi nem latszott (volt mar tobb ilyen cuccom van osszehasonlitasi alapom) de vegul visszakertem az arat.egyreszt ha tudom, hogy ilyen akkor nem fizetek erte ennyit hanem joval nyomottabb aron veszem meg masreszt tudom, hogy eladni nagyon nehez lesz. ez addig nem szamit mig csak hasznalod, de amint raunsz es tovabbadnad nagyon nehez lesz szabadulni tole.
ha meg valaki ezekre a ritkabb cuccokra kiad egy zsak penzt akkor szeretne hibatlant es inkabb tobbert vesz egy masikat.
szoval ez nekem mindenkepp buko lett volna, meg alacsony aron is mert ha nem akarsz kamuzni meg sunnyogni (ahogy ez az elado is tette) akkor eladhatatlan mindenki atporgeti.
emberem persze szo nelkul visszatette, ugyan azzal a szoveggel es kepekkel, amiken utolag mar lattam, hogy ugy fotzota, hogy ne latszodjon a hiba.
egy ilyen 2.8-as nagy telet en csak olyan szakinak adnam oda javitani aki rendesen be is tudja allitani, egy kis decenter es maris xarok a kepek lehet visszahordani meg vitazni hogy de nem ilyen volt. rendes szaki meg nem olcso (hazai nikontol nem vagyok elajulva, igaz eleg reg jartam ott de eleg rossz volt a tapasztalatom). -
válasz
rednifegnar #31244 üzenetére
Sztem lemondok róla, de még alszok rá egy kört. Az 100% ugye, hogyha egy ilyet veszek, akkor eladni is csak sz.rér hugyér tudom később, szóval naagyon meg kell nyomni azt az árat lefelé. A képeken nem látszik semmi, csak ugye folyton motoszkál a gondolat, hogy mit esznek ezek ott bent a lencsében.
Nem találtam szétszerelős videót a típushoz (Nikkor 2.8/300 VR I), szóval szakihoz vinném bontani, aki gondolom 200+ fontot simán elkér a nagytakarításért.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
t72killer #31243 üzenetére
Nehez igy megmondani, retegtol is fugg. Van ami szinte nyom nelkul lejon, van ami nem. Nagyon dorzsolni se szabad.
Nem hinnem, hogy sokat szamit a kepen, inkabb azt erdemes megakadalyozni hogy terjedjen. Bontassal ha belul van akkor megtisztitani, vagy bontas nelkul eros uv-vel adni neki (pl kvarclampa) esetleg tuzo napra kitenni.
-
Gombaszakértők véleményére lennék kíváncsi, EZ az alienlárva vajon okozhatott már maradandó sérülést a bevonatokon?
(drága obi, 2.8/300 nikkor, venném a lencsét némi apróért, ha teljes mértékben +értelmes összegből javítható a probléma) -
Lac-coo
őstag
HI !
Nikon Z -re keresek,focus stack fotózáshoz olyan 35 -50 mm körüli objektivet, aminek nincs vagy elhanyagolhatóan kicsi fókusz légzése ! Manuális is teljesen jó, úgy is kézzel kell tekergetnem ....Köszi a segítséget !
-
wms
senior tag
válasz
Protonmail #31238 üzenetére
Igen, jó választás! De ugyanilyen jó a Sigma 18-50 f2.8, vagy a Sony 16-55 f2.8.
-
Protonmail
csendes tag
Mit gondoltok, Sony A6600 fényképezőgép házhoz jó választás egy Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD objektív délkelet-ázsiai körutazáshoz?
-
Roxx
tag
Mindkettőn használnám..
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon DSLR hez szeretnék tájképfotózáshoz jó minőségű objektívot venni.Mit ajánlotok?
-
vihartigris
őstag
-
Roxx
tag
Sziasztok.Sigma 100-300 F4 es objektívról vannak e valakinek tapasztalatai?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Triathlete #31228 üzenetére
erdemes ezeket vegigprobalni amiket irnak, allvany, stabi ki be, nyilvan ha pl sportot akarsz loni es nincs lehetoseg allvanyozni akkor csokkenteni kell a zaridot. de elotte egy fix vagy lassu dolgon le kell tesztelni mivel van a hiba (ha van), meg persze af/mf stabi ki/be stb.
nyilvan a rovid zarhoz tolni kell az iso-t, nyitni kell a bendet es ezek mas hibakat okoznak. plane egy 15 eves croppos vazon limitalt minden.
a blende nyitas vagy fenyeros obi se megoldas mindenre mert akkor jon a vekony melysegelesseg, ami kepileg se biztos hogy jo, plusz agep se tudja lekovetni.
a nagy telezes mindig is a kompromisszumokrol szolt. -
SkyTrancer
senior tag
Ha állványról kikapcsolt stabilizátorral, esetleg időzítővel ( csak a biztonság miatt ) rendre jó és bemozdulatlan képek készülnek, akkor ezt követően tesztelném továbbra is állványról, de már bekapcsolt stabival is, hogy esetleg nem az kavar e be.
Nem olyan régen járt nálam egy milc objektív, aminél pár nap tesztelés kellett nekem is, mire rájöttem hogy maga az objektív volt kuka, pedig nem volt egyértelmű elsőre, de végül kiderült hogy leeshetett vagy valami nem volt kerek vele. Ott állványon is manuál fókusszal képes volt alulteljesíteni -
Throme
veterán
válasz
Triathlete #31226 üzenetére
Szerintem próbáld meg stabival is (ha csak nem svenkelni akarsz, bár ahhoz meg sok az 1/1000-4000 szvsz).
Könnyebb komponálni és nyersz 3 vagy 3,5 lépést záridőben.Mostani vázamban van stabi és még a fényerős fixhez is használom. Nekem sokkal jobb. Nem fényerős obinál is számít az az 5,5 steps...
-
Triathlete
senior tag
válasz
rednifegnar #31227 üzenetére
Oh! Holnap rápróbálok, de félek az már ölne mindent (f,iso) hacsak nincs verőfényes napsütés.
Reciprok szabályt vettem alapul, meg úszást is ennyin szoktam. Azt gondoltam elég. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Triathlete #31226 üzenetére
Az 1/1000 sok lesz oda, 1/4000 v 1/8000 es sorozat, ilyen gyujtotavolsagon siman bemozdul.
-
Triathlete
senior tag
válasz
Throme #31225 üzenetére
D7000, stabi off 1/1000 felett természetesen, ami amúgy működik mert látom a keresőben. Ha sikerül eltalálni vagy minimalizálni a remegést a croppos vázon akkor nem rossz még koppra kitekerve.
Jó lenne tudni, hogy a másik obi mit tud ehhez képest, viszont van aggályom a 200mm-en a 2.8-as használat miatt, az élesség mélysége miatt. Korábban régebbi 80-200-at próbáltam az nekem lágy volt és minimális volt az a terület ami éles volt egy sportfotónál. Sokat lőtt mellé. -
Throme
veterán
válasz
Triathlete #31224 üzenetére
Szerintem próbáld ki állványon, időzített expoval (vagy távirányítóval) és automata módban.
Első körben kikapcsolt stabilizátorral.Milyen vázzal próbálod?
Obin van stabi és be is van kapcsolva és működik? -
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Van olyan akinek van tapasztalata Nikon 70-200 2.8 és Sigma 150-600 Sporttal egyaránt?
Rajzolat, élesség érdekelne.
Van nálam jelenleg egy Sigma 150-600 Sport, ami nagyon tetszik, de sokszor nem tudom eldönteni én bénázok vagy nem tudom kitartani de 1/1000-nél gyorsabb záridőnél is sokszor életlen dolgok középen, pedig a fókusz tuti jó helyre ment. -
alba-regia
aktív tag
válasz
rednifegnar #31222 üzenetére
Igen, hárman megyünk, nyilván. Írtam, hogy ritkán vásárolok használt dolgot.
Egyébként is, ha az ember nagyobb értékben vásárol valamit, nem feltétlenül egyedül megy. Meg az eladónak is csak van családtagja, szomszédja. Szóval nem értem, hogy milyen különbség lehet ebben egy jármű vagy más, pl. objektív esetén.
Akkor visszakérdezek: rollert venni hárman mentek? -
rednifegnar
senior tag
válasz
alba-regia #31220 üzenetére
akkor minden obi vasarlashoz harman mentek?
jarmu amugy mas teszta amugy is, a legtobbhoz kell az adasveteli mar egy robogohoz is (es ugye hivatalosan minden gepi erovel hajtott onalloan mozgasra kepes jarmuhoz, mint pl eroller)
-
Sleek
senior tag
válasz
alba-regia #31220 üzenetére
Köszönöm neked is
-
alba-regia
aktív tag
Ritkán vásárolok használtan, inkább eladok dolgokat. Nekem is több vevőm volt, aki jelezte, hogy adásvételi szerződést szeretne írni. Van, akinek azért kell, mert csak így tudja vállalkozásban elszámolni, másnak csak az eredet miatt.
Vettem már adásvételivel pl. biciklit. Ha rendben vannak a dolgok, nem lopott vagy hibás terméket próbálnak rádmelegíteni, az eladó nem zárkózik el véleményem szerint az adásvételi szerződés megírása elől (két tanú azért legyen rajta).
A helyedben megírnám előre, kinyomtatnám a saját adataiddal, és csak az eladó és a termék adatait (megnevezés, SN) írnám be a helyszínen. Addig nem is feltétlenül mondanám a másik félnek. Ha meg nem hajlandó aláírni (mondjuk az összeg átadásánál vagy átutalásnál), akkor árulja tovább. A legtöbb helyen pl. objekíveknél, gépvázaknál kérik feltüntetni már a hirdetésben is a gyártási számot, nem véletlenül.
Szerk.: pl. járművet ha vásárolok, előtte printscreenelem a hirdetést, és igyekszem minél többet írásban kommunikálni, ha lehet. Magánszemély esetén ez a jótállás egyébként is egy nehezebb dolog. Nekem volt már olyan problémám korábban (cégtől vásároltam), hogy visszavásároltattam a járművet. Majd évekkel később kiderült, hogy a cég (vagy annak a nevében) többeket átvert, így bekérte a rendőrség az információkat. Szépen megkerestem a biztonsági mentésben, elküldtem nekik. -
Sleek
senior tag
válasz
rednifegnar #31218 üzenetére
Köszönöm a választ
-
rednifegnar
senior tag
mondanam ha ennyire parazol akkor vegyel ujat, vagy kereskedotol.
en mar rohadt sok cuccot adtam-vettem hasznaltan nem kis penzekert de az elmult 25 evben egyszer se irtam ilyet ala. igazabol fel se merult. talan egyszer egy mukso aki raadasul elado volt o mondogatta hogy ir es akkor lett.
nyilvan minden hasznalt cuccban van riziko, pont itt a ph-n vot egy ipse akitol vettem egy tabletet, az nagyon mondogatta hogy garis meg minden es bizzak benne ezerszeres pozitiv ertekelesei vannak, telszam barmi ha gond lenne. aztan par hetre ra lett, es ugy eltunt mintha soha nem lett volna, telot se vette fel soha, uzenetekre se valaszolt. szoval van ilyen is de ritka.
ami viszont celszeru hogy kezbe kell venni ki kell probalni, es csak akkor fizetni. megnezni pl nem e decenteres, vagy pl a stabi megy e (hallani lehet), frontfokusz/backfokusz, stb.
a lancfuresz amugy egy kulon allatfajta, nagyon sok a lopott meg hamis, nagyon kapnak ra meg jelentgetik fel egymast, kicsit olyan mint az autodiagnosztikasok azok is egymast nyomjak fel. -
Sleek
senior tag
Sziasztok kicsit off a téma. Nem kekeckedésből írom amit írok. Ti "viszonylag nagyobb értékű" 250-400ezer forintos használt objektív vásárlásnál írnátok adásvételi szerződést ? Eddig akikkel beszélgettem, mindenki rám tette a telefont, amikor megemlítettem az adás vételi szerződést. Én ugyan nem jártam még úgy , de haver igen , hogy vásárolt egy láncfűrészt . Nem írtak adásvételit majd egyszer csak kopogtak nála ,hogy úgy tudják nála van egy bizonyos fajta láncfűrész , mivel nem volt semmi papír róla így elvitték a fűrészt meg még járhatott is tárgyalásra. Vásárláskor már meg sem merem említeni ,hogy magánszemélytől vásárlásnál használt termék esetében is van szavatossági jog. Tényleg ennyire nagyok az elvárásaim egy adás vételi írásával ? Tisztában vagyok vele ,hogy használt termék , lehetnek használati nyomok rajt ezen nem is akadok fent. De pl megveszem 300ezerért és két nap múlva megmurdel az nem jó buli. Tudom kicsi az esély de meg van. Meg nem hinném ,hogy minden obi pont eladás előtt kapott nagygenerált nem dohányzó női tulajtól . Tényleg tisztelet a kivételnek.
Még egyszer írom , nem kekeckedni szeretnék sőt soha nem szoktam alkudni sem, mert nincs pofám hozzá . Köszönöm a segítséget és tanácsot.
-
vihartigris
őstag
válasz
alba-regia #31215 üzenetére
Legalább könnyű a költséget megjegyezni
-
alba-regia
aktív tag
Ha valaki a pár éve a Sigma által lehetővé tett bajonettcserében gondolkozna, bemásolom a hivatalos szakszerviz válaszát:
"A Sigma 56mm/1.4 DC DN MFT objektív bajonettjének Fujifilm X bajonettre történő átalakítása megközelítőleg bruttó 100.000 Ft-ba kerülne.
Az átalakításhoz alkatrészt szükséges rendelni, mely alkatrészek beérkezési ideje minimum 1-2 hónap." -
vihartigris
őstag
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 400 5.6 L es objektívot aki használja szeretnék véleményeket kérni.
-
Roxx
tag
EF es objektív.
-
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 70-200 F4 L es objektívnál a 70-200 F2.8 L képminőség terén jobb?
-
roseben
junior tag
Üdv!
Ki melyik látószöget részesíti előnyben a FF 28mm és a FF 35mm közül ha csak egy objektívet használhatnátok és a kettő közül kéne választani?
Ha az lenne a kérdés, hogy "attól függ melyik objektív és/vagy melyik vázon?" akkor legyen mondjuk Sony FE 28mm f2 és FE 35mm f1.8 A7RV vázon. "Mire használnnám?" Mindenre.
Igazából mindegy mi szól melletük vagy ellenük inkább csak a két látószög népszerűségére vagyok kíváncsi. -
rednifegnar
senior tag
válasz
RocketSWET #31204 üzenetére
nem tudom. nekem van egy fix canon obim, arra a camera kft-ben annyit mondtak hogy nem eri meg (kb 20-25e) es varni kell ra jopar napot/hetet szoval ilyen megvaros nem hiszem hogy normalis helyen van.
amugy meg sztem egy minimalis por miatt nem erdemes megbontani, mindig lesz benne valamennyi, amugy es a zoomok plane az ilyen nagy zoomok mindig is beszivjak magukba a levegot ezzel egyutt a port. -
jeni
félisten
válasz
Játékos #31203 üzenetére
Nikon szerviz
Canon szerviz a Mária u és a Üllői út sarkán -
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék objektív tisztítással kapcsolatban, hova érdemes fordulni egy Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD-nal? A hátsó lencsetagon belül van némi por amit a képeken eddig nem láttam, de ha lehet kitakaríttatnám egy hozzáértővel. Mennyi időt vehet igénybe egy ilyen procedúra? Vidékiként lenne rá lehetőség hogy órákon belül elkészülhet és esetleg megtudom várni személyesen? (postázni nem szeretném)
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nikon objektív problémával melyik céget érdemes keresni? Sose volt rá szükség, így semmi tapasztalatom nincs egyik szervizzel sem.
Előre is köszönöm az ajánlatot. -
Beldar
tag
válasz
vihartigris #31201 üzenetére
Jó cucc.
-
vihartigris
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 ASUS TUF 650W
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest