Hirdetés
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NomAd_82
aktív tag
válasz
Beldar
üzenetére
Lőttünk vagy 200-300 képet és azokból kb. 8-9 sikerült, amire azt mondom, hogy nincsen bemozdulás és eléggé éles is, jók a fények,stb… Az én szememnek, lehet másnak egyből előjön a hiba ezeken is.
Csak automatán lőttük, tehát nem állítottam semmilyen beállítást, mert az még nekem túl magas.
De így is volt, hogy az egyik kép túl sötét lett a másik kép pedig túl világos, pedig a kettő között kb. 5-6 másodperc telt el. -
iO
csendes tag
válasz
Beldar
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Szerencsére annyira nem vagyok árérzékeny, ha lenne, akkor inkább vennék új objektívet és nem használtat. (A határt inkább az ésszerűség szabja nálam, hogy feleslegesnek tartom a profi felszerelést megvenni, mert nem hiszem, hogy ki tudnám hozni belőle azt, ami miatt drágább.) Használt objektív kiválasztásánál pedig nem is tudom, hogy mire kell figyelni...
A 100 mm-es biztosan előnyösebb az elsődleges felhasználáshoz, hiszen messzebbről is tudnám fotózni az apróbb élőlényeket, de nem tudom mennyire probléma a képstabilizátor hiánya? A 60 mm-esen pl. emiatt gondolkodom. Portréfotózáshoz inkább a 100mm-est ajánlják.
Illetve érdekelne az emberek véleménye pl. a EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM-ről is, bár ez a látószög ahogy olvastam inkább statikus dolgok fotózásához jó. A led-gyűrű meg csak parasztvakítás (rossz szóvicc, tudom), vagy tényleg hasznos?
-
csodavas
tag
válasz
Beldar
üzenetére
Köszi szépen! Ez még EF bajonettes. Hogy mire is szeretném használni, igazából mindenre is. Események, legyen az családi vagy baráti, hangulatfotózásra, életképek megörökítésére, szóval tényleg mindenre. Illetve most próbálkozom a portrézásba egy kicsit jobban belemerülni(kismama fotózás, párok fotózása, meglátjuk mennyi potenciál van még ebben a telített szakmában. Az biztos hogy eddig nagyon tetszik az obi, tényleg álmaim objektívje volt.
-
jeni
félisten
válasz
Beldar
üzenetére
lehetséges ,hogy a
Canon Lens EF-S 18-55mm IS II obi nem gyári menetes,hogy nem lehet a lenti szűrőt rátenni?
Hoya UX II UV szűrő (58mm)
Új hozzászólás Aktív témák
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- További aktív témák...
- FIFA 16 Playstation 4
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest