- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Gigabyte alaplap topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
Köszi a választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyivel "rosszabbak" a nem Canon L -es 70-200-ak?
Mert pl Sigma 70-200 2.8-ból meg Tamron hasonlóból látok 200-250k körül szép állapotúakat, Canon verzióból vagy az F4-es, vagy az MK1-es van ennyiért, minden más legalább másfél-2x ennyibe kerül.A jelenlegi Tamronhoz képest gyanítom bármi ilyesmi ég és föld lenne.
Megvehetőek nyugodt szívvel a nem Canon változatok is? (pl.: Sigma 70-200 mm 2.8 OS DG HSM, Tamron SP 70-200 2.8 VC és társaik) -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Adott egy 90D kamera, melyre jelenleg ez a három obi van: Tamron 16-300 3,5-6,3; Sigma 17-50mm 2.8; Canon 50mm 1.8.
Ezeket szeretném kicsit racionalizálni, valamint a tamront kiváltani valamivel. Milyen lehetőségeim lennének?
Gondolkodnék egy 70-200 2.8-ban, a tamront eladni, viszont így kb ~20mm kiesne a lefedett tartományból.
Ez mennyire lenne gond? Valamint, későbbiekben ha esetleg váltanék FF-re akkor azon a jelenlegi (tamronon kívül) obik mennyire jól használhatóak?
Milyen lehetőségeim lennének?Előre is köszönöm!
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Keresnék Canon EOS 80D-re (azaz EF vagy EF-s) streetfotóra jó obit. Sima street, esetleg éjszakai városi képek, vagy egy-egy épületfotó.Nem tudom, hogy ez egy obiba belefér-e vagy mindegyikre külön külön kéne. Jelenleg egy tamron 16-300-am van, ami f3.5-6.3, úgy voltam vele, hogy ez tök jó mindenre is amíg nem láttam milyen képeket csinál egy Sigma ART (a pontosat már nem tudom de valami 50mm körüli lehetett), így a Tamron mellé szeretnék valamit ami egy fokkal "jobb" ezekben a dolgokban. Árban jó lenne ha barátságos lenne (ergo, jó ár/érték arányban), és használtan is tökéletes.
Mit/Miket ajánlanátok beszerezni? Nem feltétlen venném egyszerre meg, ha többet is ajánlotok, szóval szíevsen fogadok olyan tanácsokat is, hogy "basic objektív szett" ami nem árt ha van az embernél.
Előre is köszönöm! -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Lassacskán összejön a pénz az obira, így futnék egy kört
Két obit néztem ki (már egy ideje):
Az első egy Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD (Nem a G2, az egy százassal drágább)
A másik pedig a Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM ContemporaryKérdésem az lenne, hogy melyik lehetne jobb választás, egy Canon EOS 80D-re, kültéri természetfotókra? Mindkettő nagyjából pontosan ugyanabban az árban van, árukereső szerint.
Néztem egyéb fórumokat, videókat, a Sigma elvileg jóval nehezebb, cserében sok esetben élesebb, a Tamron könnyebb, és gyorsabb a fókusza ha jól vettem le.
Használt valaki már valamelyiket? Minden féle tanácsot/véleményt nagyon szívesen veszek!
(A vásárlás még nem most lesz, de már 1-2 hónapon belül tervezném)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest