- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
citrom904
tag
Még pár nap és kiderül mi a tényálladék
-
rumkola
nagyúr
Hoppá:
[link] -
loree69
aktív tag
-
De jó lenne már valami épkézláb GPGPU progi, amivel ki lehet mérni, hogy mit tud a két gyártó felhozatala!
-
priti
addikt
...hát én nézem a vonatkozó házat, de az sem váltja meg a világot. Nyáron egy 25-30 fokos szobában szerintem elmelegszik a felső plecsni ide vagy oda, de hogy húzni nem lehet az tuti biztos. Teljesítményre meg szvsz, nem tud többet, mint egy 5870 alapon és azt lehet húzni és mára a CF-el sincs gond, sőt ahogy hallani NV-nél a driver sem kiforrott, hogy finom legyek.
Itt valszeg megint szoftveres gáncsolás lesz, a bérencjátékok úgy lesznek megírva, hogy akadjanak atikon max grafon, kicsit eltúlozzák a tesszt, mert abban a Fermi egy kicsit erősebb, vagy valami hasonló. A grafikonokat nézve másképpen bukta lesz a kártya, ha olcsó lesz akkor a gyártás miatt, ha drága lesz akkor meg a piac miatt. Majd vesznek hozzá egy új COD-ot, GTA-t, valami tömegjátékot, aztán az majd eladja. -
-
proci985
MODERÁTOR
a Setsugen is esélytelen, 140Wos 4850en már a 80fokot kóstolgatta furmark alatt. és az csak 140Wos. a Musashi talán jó, elvileg az 58x0ás szériákat az már rendesen bírta.
a proli MK13 megint felejtős, nincs VRMhűtése. teszteken a VRM hőfokok elszálltak, ami itt nem megyet jelent
Accelero Extreme GTX480 edition/HR03GT X480 edition (hővezetőpajzzsal a kártyán és különálló VRMhűtéssel) talán elég lenne. de a gyári hűtést elnézve ebből légen halkat kihozni nem nagyon lehet.
-
priti
addikt
válasz
Gorneck #5766 üzenetére
Kiváncsi vagyok hogy kettő hogy marad stabil egymás mellett a refihűtővel, egy meg kevés az agyonfényezett 3D vison-hoz. Esküsznek hogy megy, de szerintem úgy elmelegszik a felső, mint a huzat, állíthatod te a PEG2-őt master-nek, túrót nem fog érni ha szólóban 100 fokos.
-
Gorneck
legenda
GTX480 hőcsővein tojást lehet sütni egy kis vantage mellett...
450W a gép fogyija furmark mellett...100 fok körüli a gpu és 80 fok a hőcső...
-
priti
addikt
válasz
zoltanz #5760 üzenetére
Nekem is rég van vizes megoldásom, de azért megnézem, hogy mit veszek. Nem volt kérdés, hogy két 5770-re teszek két ordasi blokkot 1-1 ezresért és összesen 2k-ból bevizezem a CF-et, vagy egy 4870X2-re veszek 20k-ért használtan egy full cover blokkot, ami ezerrel felfűti a rendszervizem egy tenyérnyi felületen, olyan mint egy rezsó, meg ha kicsit is rosszúl fekszik fel, ami esélyes, akkor még meg is döglik alatta a kártya.
Most két Fermihez meg egy procihoz mekkora radi kell majd? Az se mindegy, mert nem túl esztétikus a gép oldalán egy mora, sok embernek nem tetszik. Én röhögve beépítem a házba a kétsoros duplaradit két 12cm-es ventivel és vigyorogva nézem a 30 fokos cuccaimat, a két 5770 furmark alatt bőven 60 fok alatt marad, ilyen 54-55 fok, játék alatt meg még ennyi se. Nem azért hogy fényezzem, de végre volt annyi eszük, hogy le lehet úgy szedni a GPU-ról azt a szar refihűtőt, hogy az összes többin fennt lehet hagyni a gyári hűtést és nem kell külön pöcsölni vele, egy akármilyen filléres, seholsemmi GPU blokk kell csak amin átfolyik a víz. Azért ez nagyon nem mindegy.
-
Angel1981
veterán
A 22 nm a full node, nem?
Azon tudtommal csak CPU-kat gyártanak - mármint a PC vonatkozásában.
A GPU-kat szinte mindig half node-on gyártották, ezért gondolom a 20 nm-t valószínűbbnek a 22-nél.
Tudtommal ugyanis a full node ---> 90,65,45,32,22 nm, a half node ---> 80, 55, 40, 28, 20 nm.
Rosszul gondolom? -
RI/OS
addikt
válasz
zoltanz #5760 üzenetére
Miért lenne ez alap?
Én pl az istenért nem vennék vizet..
Azért ne kelljen már vizet venni egy vga-hoz, ahhoz hogy normálisan lehessen használni, meg kicsit tuningolni..
Főleg úgy hogy egy normális VGA blokk 30k, aztán majd mikor eladod a kártyát, good luck hozzá, hogy a blokkot is eladod..
-
rumkola
nagyúr
shader és magórajel jól van detektálva ahogy nézem
-
keIdor
titán
Nekem jobban tetszik az XFX, Leadtek nem nagy szám szerintem. Igaz sose tetszettek, bár ez most jobb, mint a robotosok voltak... Asus eddig gyenge eresztés, MSI is. A BFG szokott még szépeket csinálni.
Abu: 32nm-ről akkor le lehet teljesen mondani?
-
priti
addikt
válasz
zoltanz #5729 üzenetére
Nincs érdemi tuningra lehetőség, mert magjában melegszik el a GPU, tökmindegy milyen hűtőt teszel a GPU tokozás tetejére, a maghőmérséklet lesz a sok. Ne felejtsük el, hogy ez egy egy GPU-s kártya nem kettő és ennek ellenére a bordaméret simán van akkora, mint a 2 GPU-s kártyákon volt eddig, még ha gyenge motorral lenne szerelve és azt mondhatnánk, hogy a venti nem forog eléggé, de a motor irgalmatlan erős és még így se lehet lehűteni rendesen, 100 fokos terhelve pff hát ez ilyen hűtéssel egy egy GPU-s kártyától kegyetlen sok. Hova akarod ezt húzni? Örülj ha egyáltalán nem melegszik túl nyáron alapon, nemhogy még tuning. Még vízhűtő rendszernél is komoly pumpa kellhet egy full cover blokkhoz, hogy ne forralja a vizet a blokkban, mert ott is lespórolják a hűtőfelület felét egy plexi tetővel.
(#5727) udi
Nem rossz teljesítmény? ...és a tranzisztorszámhoz, fogyasztáshoz képest?
-
Angel1981
veterán
"Az új gyártástechnológiára készülő holmikkal nem tudni mi lesz. Valszeg a TSMC Q4-ben már tud gyártani, de tömegesen csak 2011Q1-ben érkezhetnek."
Félig off, de felteszem a kérdést: tudni már akármit arról, hogy állnak fejlesztés tekintetében a 28 nm utódjával? (Ami feltételezhetően 20 nm lesz.) Tartható a 2 éves ütemterv, vagy felkészülhetünk arra, amire még soha nem volt példa ---> teljesítmény / értékálló VGA-k?
-
Gerisz
addikt
válasz
Bj Brooklyn #5742 üzenetére
Az anyja mindenit de jól mutat. Ezért megéri megvenni!
-
zuchy
őstag
válasz
DemonDani #5741 üzenetére
Ezek közül az S1 és a Fanless330 tuti nem vinné el. 8800GT-n az S1 12-es ventivel 60 fokos maximum. A GTX480 meg 300W. És még nem is húztuk. Az S1-et passzív hűtésre gyártották, esetleg lassú ventit lehet rátenni. Túl ritkásak a lamellái. A fanless330 meg vicc ilyen kártyára. Idleben talán elviszi. A prolimának van egyedül esélye szerintem.
Na meg az Accelero Extreme-nek. -
Gabrika
tag
ritka lesz mint a passzív Fermi / GTX480 - mondtam ma a nővéremnek ...
-
rumkola
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn #5742 üzenetére
válaszolni kellett a batmobilra
[link] -
rumkola
nagyúr
am nekem nagyon gyanús, hogy egyszerre jön ki a heaven 2.0-val
[link] -
loree69
aktív tag
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Leadtek GTX 470, Leadtek GTX 470, Leadtek GTX 480, MSI GTX 470
Na mire összegyűjtöm a képeket, addig a felét már linkeltétek
!
Még egy érdekesség:
-
rumkola
nagyúr
-
biggamer
veterán
NVIDIA GeForce GTX 480 folyamatszerűen szétkapva : [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyelőre csak a GTX 470 és 480 lesz, de már vannak pletykák, hogy nyáron megérkezik a belépőszintre is. GF108 lesz a neve a cuccnak. Valszeg lesz még egy GF104 variáns, ami a elméletben a felsőkategória lenne a HD 5800 ellen, de a GF100 után nehéz megjósolni, hogy mire lesz elég a gyakorlatban. Ez valamikor nyár végén jöhet, vagy ősz elején.
Az új gyártástechnológiára készülő holmikkal nem tudni mi lesz. Valszeg a TSMC Q4-ben már tud gyártani, de tömegesen csak 2011Q1-ben érkezhetnek. -
udi
őstag
egyátalán nem rossz teljesitmény sztem ahoz képest hogy pár éve csak malmoznak az NV-nél.megint csak azt mondom hogy csak akkor lesz versenyképes ha az ára is az lesz,mert csak az fog dönteni.nem lesz rossz kártya de ha drága lesz (sajnos ugy tünik) akkor bukfenc lehet az pedig sztem végképp betenne nekik...
A másik kérdés hogy csak két nagyágyu jön?vagy várható lebutitásuk is?mert sztem azok lehetnek még megoldások ha olcsón adják majd és abból próbálják ezek veszteségeit visszahozni. -
Gaboman
nagyúr
-
rumkola
nagyúr
QW több mint 20%-al lassabb, Wolf meg pont ugyanennyivel gyorsabb...
Idle fogyi az kuvanagy vicc így.
Ezek alapján a fogyasztás és az ár szólhat ellene (sebességben gyakorlatilag 5870-el egál), de a brand eladja, ebben biztos vagyok.Én tuti ki fogom próbálni amint jön egy, jobban hiszek a saját szememnek mint a grafikonknak....
-
tome.jr
addikt
Ha ez igaz akkor a kártya erős bukta lesz. Én továbbra is várom azért a részletes teszteket.
A háromszoros fogyasztás az kb GTX 295-nek felel meg. Az nem olyan vészes, persze ha ehhez kb az 5870 teljesítménye párosul akkor felejtős.
rumkola: Egyet szerintem én is veszek "hiszem ha látom" alapon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Vannak eredmények, de csak százalékos formában:
Call of Duty World at War - 4xAA, 16xAF
Company of Heroes: Opposing Fronts - Maxed
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky - NoAA, NoAF
Call of Juarez: Bound in Blood - Maxed
Enemy Territory: Quake Wars - 8xAA, 16xAF
Far Cry 2 - DX10, HDR On, 4xAA
Crysis Warhead - DX10
Dawn of War 2 - Ultra
Fallout 3 - Ultra, +High-Res Texture Pack
HAWX - DX10, SSAO Very High, 4xAA
Resident Evil 5 - DX10, Maxed
Wolfenstein - 8xAA (forced), 8xAF, Maxed
Batman: Arkham Asylum - NoAA, Maxed (PhysX off)Hőmérséklet idle 58 fok, terhelve 86-90
Idle fogyasztás háromszor nagyobb a HD 5870-nél, terhelve a kimért érték 283 watt.
Zajszint (idézem): Hangos, de nem annyira, mint az FX 5800 Ultra. -
válasz
Robi BALBOA #5709 üzenetére
Már tölthetö a Heaven 2.0-ás verzió a hivatalos oldalrol, ez majd leülteti a rendszert.
-
Robi BALBOA
őstag
Ez a 2.0-s verzót valahonnét nem lehet leszedni? (vagy csak egy-két bennfentes mint pl. te kapták ezt meg tesztelni?)
Kellene mert látni akarom ahogy 1-2 fps-el szenved a tesszellálástól a kari!
Tényleg nagyon durva lehet benne (gondolom szép is) a tesszellálás ha ilyen mertékben leterheli a karit?! -
zuchy
őstag
Nem megsülni fognak, hanem a gazdájuk fog megsüketülni.
Nekem fontos, hogy egy kártya ne legyen hangos, és ne is melegedjen. Tudom, csúcskategóriában ritka dolog ez gyári hűtővel. A víz az más tészta.
Ez a Fermi hangos is, meg meleg is. Vízzel jó lehet, de hát egy jó vízhűtés nem olcsó.
Azért arra a ventire kíváncsi vagyok... -
priti
addikt
Ezzel így léghűtéssel biztos, hogy nem jönnék ki, mondjuk én az 5970-el se jöttem volna ki. Nem is merek belegondolni, hogy mi lenne ha nem lenne a 300W-os limit amibe bele kell férni. Ja és akkor mindez persze úgy, hogy csak úgy lehet ezeket a VGA-kat kihaszálni ha emeled a CPU órajelét, ettől ugye teljsen természetes egy 2000MHz-es alaplapi FSB OC, és akkor van az alaplapon egy fika passzív HP, ami ráadásul össze van csövezve és ott figyel a VGA alatt. Á nem döglik meg.
(#5704) proci985
Kérdezd meg udi-t hányszor tankolta meg a skodgét az első szériás Sapphire 4870X2-ők miatt, amik szartak emelni a ventifordulaton, szerintem tudna mesélni
A statisztikának nem kell hinni, gondold végig, ki tudja a valós adatokat? A gyártó, akihez befutnak a garanciális követelések. Érdeke a gyártónak közölni hitelesen, hogy tőlem ne vegyetek, mert amit én gyártok az két éven belül elpusztúl? A kisértékű kártyákat imádják méregetni, aztán azt mutogatják, hogy hány %-a patkolt el, csak azok nem is melegszenek annyira, no meg persze nyugaton a felét kidobják a francba a kukába és vesznek újat, szarnak cserélgetni, így nem kerül bele a statisztikába, amikor meghal, szóval még az se teljesen igaz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #5704 üzenetére
mmint légen nem nagyon van jobb a HR03GTnél, a víz (és az extrémek) más lapra tartozik.
a hűtés rendben vant pedig úgy értettem, hogy két slotnyi helyen légen nem lehet csodát tenni. az, hogy ennek ellenére meleg, nem a hűtésen múlik.
bocs a rossz megfogalmazásért, kifutottam a szerkesztési időből.
-
proci985
MODERÁTOR
a 90foktól én még nem esnék kétségbe.
igazából a fórumon/nagykerek között (előbbinél pontosabb, utóbbinál nagyobb mint) körbe kéne nézni, hogy a referenciahűtős (az egyslotos!)/passzív 8800gtből illetve a passzív/sapphire 3870ekből mekkora volt a halandóság. a refhűtős 88gt nyaldosta a 90fokot a sapphire kártyákkal együtt (utóbbinál nem pörgött fel eléggé a venti, gyenge szellőzésnél ez para lehetetett, hacsak nem lett megmókolva a ventivezérlés), míg a gyári passzívaknál a 120-130fok se volt ritka (asszem anandon csináltak is rántottát bench közben).
illetve a 3870x2/4870x2/gtx295/9800gx2 halandóság lehet még érdekes. amiatt ez a pár kártya, mert ezek kifejezetten melegek voltak hasonló hűtéssel, és a kiadás óta eltellt másfél-két és fél év alatt már beszélhetünk hosszútávú tapasztalatokról is.
megfelelően méretezett PCBvel nem lehet probléma. baj akkor és csak akkor lehet, ha valamelyik tényező nem lehetett vagy nem sikerült megfelelően nagyra hagyni (8600gt/mobilityk, másfajta illesztéssel nem lett volna baj, de az még nem volt a chipek kijövetelekor kellőképpen kitesztelve).
imádkozni pedig nem fognak a mérnökök, ha rendesen meg van tervezve a kártya (márpedig azon a hűtésen látszik az odafigyelés, a kártya külső részének passzív/lowflow optimalizált bordaként való használata újdonság), akkor az MTBF érték is rendben lesz. értsd, egy évet valszeg ki fognak húzni, kevésbé jól szellőző házban és 24/7ben is. rendesen szellőztetve pedig ez lesz több is.
priti: Furmarkot realword alkalmazások alatt nem lehet megközelíteni... bocsánat, szóval játék alatt nem, folding alatt már hallottam ilyen irányú sikerekről, de a quadrok remélhetőleg majd jobban bírják az iramot.
a venti büntetni fog.
a memóriahűtés nélküli videokártya tényleg nem jó dolog, de ennél a kártyánál szerintem a hűtés több, mint rendben van. még az általam használt HR03GThez viszontítva is eszméletlen a kialakítása, pedig annál jobb aftermarket nem nagyon van a piacon.
-
tome.jr
addikt
Lehet az első széria a Fermiből annyira rossz lesz, hogy már csak kuriózumként is veszek egyet belőle.
Párszor már temették a Fermit aztán mindig jöttek olyan hírek amik rácáfoltak a pletykákra. Most már tényleg nagyon érdekelnek az első tesztek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged